![]() |
3 rozy tak zrobiłem nic nie dało dzisiaj sciągam service pack 2 do offica może to coś pomoże a w FR 8 masz rosyjski słownik ściągnąc go można z strony FR. FR 6 nie maił możliwości rozpoznawania rosyjskich znaków nawer z service packiem 2 chyba ze był ukryty bo taż szukałem. Czekam ne e-mail od nich.
|
Cytat:
|
Jeśli masz oryginalne oprogramowanie to jak bym po prostu zadzwonił do producenta FineReadera (ewentualnie napisał maila) i się dokładnie dowiedział, w czym może być problem. Bo w ten sposób, zwłaszcza na odległość, to możemy sobie gdybać..
|
kiedy tekst FR chce zkopiowac do PDF wyskakuje komunikat
"This text uses characters not supported by standard fonts. These characters not be displeyed. It's recommendet to use system fonts." Podajcie adresy forum gdzie moge znaleśc odpowiedz na pytanie mam coraz mniej czasu na przetłumaczenie tego tekstu. |
Cytat:
Kiedy zmieniam czcionki w FR większośc ma rosyjskie znaki {arial, Time new roman }ale są i takie gdzie wyświetlają sie tylko kwadraciki |
Cytat:
|
Jest to legalna wersja FR i worda
|
Cytat:
|
Jest to time new roman w readerze i wordzie. Kiedy skanuje polski tekst też jest time new roman i z łatwością przenosi do worda, angielski włoski też sprawdzałem jest wszystko prawidłowo tu musi chodzic coś o konwersje cyrylicy. Aby finereader rozpoznawał rosyjskie wyrazy należy zainstalowac recognition russia byc może jest tu przyczyna.
|
No to w takim razie rzeczywiście wszystko zainstalowane jest prawidłowo.. Jedyna rzecz, jaka mi jeszcze przychodzi do głowy, to że może po zapisaniu tekstu z finereadera jest on wyświetlany za pomocą jakiejś domyślnej czcionki, która nie ma rosyjskich znaków. Może sprobuj ją jeszcze zmienić?
|
Mam wszystko zainstalowane moge pisac po rosyjsku.
Problem polega na przeniesieniu tekstu z finereadera 8 do worda jak i htmla oraz tłumacza polsko-rosyjskiego. Z witryn rosyjskich mam możliwośc przeniesienia tekstu do worda i tłumacza. Cos może byc z kodowaniem nie mam pojęcia. |
Piszę z pamięci, ale w Panelu Sterowania i opcjach regionalnych powinieneś mieć taką możliwość.
Z tym, że nie jestem pewien, jak to wygląda w przypadku języka rosyjskiego, bo nigdy takiego nie instalowałem. Na pewno można tak zainstalować chiński/japoński więc podejrzewam, że inne też, ale pewności nie mam. |
A jak je zainstalowa w windzie xp jak tam wogule są
|
Cytat:
|
gdzie znajde rosyjskie czcionki
|
Cytat:
Język chiński w każdym razie zajmuje ok. 150mb i nie instaluje się domyślnie. Może z rosyjskim jest podobnie. |
w panelu sterowania/ opcje regionalne/ języki / szczeguły / mam jezyk rosyjski
|
A masz zainstalowany język rosyjski?? Moim zdaniem nie masz.
|
office jest kompletnie zainstalowany na ekranie po przeniesieniu z finereadera widze tylko kwadraciki
|
Cytat:
|
Finereader word i rosyjski tekst
mam poważny problem nie potrafie przesłac rosyjskiego tekstu z finereadera do worda jeżeli ktoś się z tym spotkał to prosze o pomoc
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:11. |