![]() |
Obraz płyty z SafeDisc 4.60 :(
Witam serdecznie wszystkich uzytkowników forum.
Mam problem z którym nie mogę sobie zbytnio poradzić. Mam na dysku obraz gry zabezpieczonej SafeDisc 4.60. Chciałbym go nagrać na CD bez owego zabezpieczenia jednak mimo licznych moich prób nie udał się to. Używałem Alcohola 120% (najnowszego) ale nie dał rady tego obejść. Posiadam nagrywarkę firmy LG GCE-8481B i DVD-ROM firmy Lite-ON (modelu dokładnego nie znam). Bardzo proszę o pomoc. Z góry każdemu dziękuje :) |
Jaka to gra?
|
Najnowszy Need For Speed, pierwsza CD (reszta jest czysta).
|
obawiam sie ze to LG moze sobie nie poradzić z SD
|
Ilość załączników: 1
Po zamontowaniu cd1 pod wirtualny napęd należy uruchomić plik program sd4hide i dopiero odpalić grę ;)
Nie widziałem do niej żadnego cukierka, mini imaga jeszcze :) Nie wiem też czy jakakolwiek nagrywarka sobie z tym poradzi ;) |
Witam.
Z tego co znalazłem jest szansa na pyknięcie tego. http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/LG_GCE-8481B/10.php3 1.Ustaw(alcohol 120) profil przy nagrywaniu płyty sd2/3 i prędkość 8. 2.Nagraj także bez opcji wzmacniania błędnych sektorów. |
:blee: Jak uruchomić grę wiem, tylko pytam się co mam zrobić by obejść tego ***....... Safedisc'a! Spróbować na innym sprzęcie? Mogę to zrobić na nagrywrkach DVD firm: Samsung, Nec i LG. Która będzie lepsza by się tego dziadostwa pozbyć? :O
|
Cytat:
|
skopiowałem tego NFS :D
SD 4.6 na GCE 8520B ale działa u mnie w nagrywarce a nie wiem czy w innych napędach Alcohol 1.9.5 b3105 (najnowszy) na profilu SD 2/3 - testowałem na CDRW Tdk 4-12 zapis X10 |
Cytat:
Edit// Zrobiłem bardzo podobnie jak kolega Ghost_mode, czyli ustawiłem w Alcoholu profil jak dla SD 2\3 ale i wypaliłem na płytce cd-rw z prędkością 10x (tak się składa że mam TDK). Płyta się nagrała ale gra nie chodzi. Wyskakuje komunikat że coś tam jest nie właściwą aplikacją Win32. Czy to oznacza że moja praca poszła na marne? Czy mimo to mam szanse na poprawne skopiowanie tej cd? |
alcohol, profil i palić - nic więcej nie moge doradzić
jeżeli masz poprawny obraz to przy wypalaniu mozesz jezscze spróbować zmniejszyć speed na X4, aha i płyta RW przed nagraniem musi byc koniecznie skasowana całkowicie (fizycznie) a nie szybko !!! tylko na tej nagrywarce GCE-8481B wg mnie nie zrobisz kopii (choć mogę sie mylić) ale wydaje mi sie ze ona kopiuje SD do 2.8 (moze 2.9) ale nie poradzi sobie z SD 3.2 4.0 i 4.6 !!! A te nagrywary dvd to jakie modele dokładnie ? (poszukaj info o nich - jak spbie radzą z SD 3.2 i 4.0 to 4.6 też powinno a przynajmniej duza szansa) |
Hmm, bedę próbował jeszcze na swojej a jeśli się nie uda to pojde do kolegi który ma LG GSA - 4163B z najnowszym biosem. Może u niego się da :idea: Wyczytałem gdzieś że Blindwrite radzi sobie z SD troche lepiej niż Alcohol. Spróbuje w ostateczności i jego. Kurcze, przecież jakoś trzeba to przejść 8 )
|
LG GSA - 4163B na tej masz wieksze szanse powodzenia :)
|
Cytat:
|
Cytat:
to wogóle bardzo wredne zabezpieczenie: z nagraniem SD to wogóle są śmieszne rzeczy bo mogą wystąpic takie ciekawostki: -płyta nie odpala się (dosyć często ;) ) -płyta skopiowana prawidłowo działa we wszystkich napędach -płyta odtwarza sie tylko w napędzie w którym została nagrana (i ewentulanie w kilku innych nielicznych modelach) -płyta raz działa raz nie NAJWIĘKSZĄ ROLĘ ODGRYWA TU SPRZĘT - Nagrywara ! potem niska prędkość na odpowiednim profilu w alcoholu oraz nosnik powinien być dobrej jakości (CDRW TDK OK :P ) |
hmm mi sie nie chcialo tak bawic :) nagralem wszystkie 4 obrazy plyt na dvd, do tego muzyke i obraz dvd z filmem na 1 plytke dvd+r.. do tego dogralem deamona tools 4.. i wsio dziala poprzez zalaczenie obrazu cd1 na DT4 :)
|
Witam!
Mam nagrywarkę Nec ND-3520A wiem, że cieńko u niej z wypalaniem zabezpieczonych płytek ale czy dałaby rade temu SF 4.60? Czy zainstalowanie najnowszego BIOSu coś może pomóc? |
Cytat:
zmiana biosu nic nie zmieni |
No i 80% mojego problemu rozwiązana :) Na tej nagrywarce, LG GSA - 4163B pieknie się płytka nagrała. Można by rzec - cudownie. Ale znów mam pytanie. Jesli znówu bym chciał zrobić kopie tej płyty (wypalonej) to co muszę zrobić bo zrzucanie płyty w profilu Normal CD powodu błędy. Też kopiować z profilem jak dla SD, czy jak?
|
Cytat:
|
sd4
a propos zaszywania blacklist w sd4. zrzucilem obraz plyty z gra na dvd zabezpieczona SafeDisk4.001 (tak pokazal mi program ID Protection czy jakos tak nie pamietam dokladnie) dodam ze mam zainstalowane nero alkohol blinda i pare innych. odpalam obraz plyty zrobiony alkoholem120% na virtualdrivie tym ktory instaluje nero i gra dziala i nic nie krzyczy. po wypaleniu na krązek moim litkiem z krazka nie dziala.
|
POMOCY.Jak mam odtworzyć obraz zabezp. płyty z grą (deamoon tools)? Po uruchomieniu wyskakuje komunikat że mam włożyć odpowiednią płytę ??? CD.
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko od razu włączył ten temat i walnął pytanie.. :bicz: Nawet mu się go nie chciało przeczytać od początku :bicz: Bo gdyby go przeczytał, wiedziałby, że trzeba sd4hide użyć :bicz: |
Cytat:
|
Cytat:
Powodzenia :) |
Witam
Konkretnie, jakie nagrywarki DVD radza sobie z SafeDisc 4.6 na obecna chwile? plyt DVD pozdrawiam |
Ja nagrałem NFS:MW za pomocą pionka z podpisu. Kopia działa jak orginał :)
|
Mam do Was ogromną prośbę!! Mam orginalną ver. NFS MW DVD. Chciałbym zrobic sobię kopię bezpieczeństwa... Moja nagrywarka to Plextor 716A. próbowałem wszystkich znanych mi metod i nic. Na płytce znajduje sie programik testujacy DIAG.EXE. Na wypalonej płytce pisze mi, że mam włożyc oryginalny nośnik. Jak mam zrobić kopie tej gry. BARDZO proszę o pomoc!!! POZDRAWIAM
|
Cytat:
pozdrawiam |
Czytałem ale nie da rady! :(
|
Wszystkim działa ten sposób, więc Tobie też na pewno zadziała. Spróbuj jeszcze raz.
|
Cytat:
Dj Mich@ł wiesz co? Na tej płytce z grą jest taki pliczek DIAG.exe, jak uruchamiam go z orginalnej płyty to pojawia sie na chwilę plansza z gry Need for Speed Most Wanted i znika. Zaś kiedy uruchomie go z nagranego obrazu pojawia sie owe logo, lecz po chwili ukazuje się informacja "Nie można zlokalizować dysku DVD-ROM, Proszę włożyć właściwy dysk DVD-ROM, wybrać OK i ponownie uruchomic aplikację" Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli tak piszesz to widocznie musi "chodzić" :) DZIĘKI |
Niestety po zrobieniu obrazu i wypaleniu go na DVD gra się instaluje. Po zainstalowaniu prosi o włożenie odpowiedniej płyty DVD :(
|
Niestety to DVD i wcale nie musi chodzić ;)
Pisałem nie raz, że dvd mają problemy z zapisem w trybie RAW i nici ... Jak ktoś trafi na nagrywarę co kopiuje wersje dvd niech sie uważa za super szczęściarza :) |
Cytat:
|
Witam,
Nie wiem czy jest taka nagrywarka DVD, która poradzi sobie z SD 4.6. Ja posiadam Plextor'a 716A i nici. Uważam, że jest to jedna z lepszych nagrywarek na rynku. Może się mylę. Jakby co to również prosiłbym o info. o "wypalarce", która radzi sobie z tym zabezpieczeniem. Pozdrawiam (kesiol) |
Witam czy nagrywarka SH-S182M (Samsung) poradzi sobie z SD 4.6 bo chce zrobi***263; kopie Medieval 2 ??????
|
Na dvd żadna sobie nie da rady.
A na cd przecież nie problem sprawdzić samemu wypalając na CD-RW. Zaoszczędzi to 1000 pytań o tej samej treści różniących sie jedynie modelem nagrywarki... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:13. |