Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jakie kino domowe? :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jakie-kino-domowe-58980/)

AleX69 08.01.2006 22:11

Cytat:

Napisany przez ZbigNieff
Kurcze nie moge ustawic tego pilota na soniaka przy pomocy TV+16
moze nie wiem jak to zrobic ale wciskam - trzymam i nic kompletnie sie
nie dzieje... cos nie tak robie?

proste jak budowa cepa ...

trzymajac wcisniety na pilocie od kina klawisz TV wbijasz 1 i 6 ... that's all folks 8 )

ZbigNieff 08.01.2006 20:50

Kurcze nie moge ustawic tego pilota na soniaka przy pomocy TV+16
moze nie wiem jak to zrobic ale wciskam - trzymam i nic kompletnie sie
nie dzieje... cos nie tak robie?

prometeusz 04.01.2006 13:03

Cytat:

Napisany przez Ormianin
O wielki kosmosie, jak czytam te wczesniejsze propozycje kina domowego czyli manta + logitechy albo inne pukawki to lapie sie za glowe co to jest kino domowe?

dla tego od pewnych dyskusji nie wolno nam zagladac, przynajmnie sie wypowiadac;)

Ormianin 04.01.2006 12:59

O wielki kosmosie, jak czytam te wczesniejsze propozycje kina domowego czyli manta + logitechy albo inne pukawki to lapie sie za glowe co to jest kino domowe?

AleX69 04.01.2006 07:53

Cytat:

Napisany przez ZbigNieff
W moim 535 tez bedzie dzialac? Bo tez mam Soniaka TV ;)

alez oczywiscie ... nic innego jak tylko sprawdzic :>
TV+16

ZbigNieff 04.01.2006 01:35

W moim 535 tez bedzie dzialac? Bo tez mam Soniaka TV ;)

ynsiwy 02.01.2006 19:38

Dzieki AleX69! trzeba bylo przytrzymac TV :) i dziala :) szkoda tylko ze nie napisali tego w instrukcji.. :P

AleX69 02.01.2006 18:13

Cytat:

Napisany przez ynsiwy
Witam, w koncu zakupilem kino domowe wlasnie Panasonica SC-HT845, mam teraz takie pytanie, czy ktos z Was przeprogramowywal pilot od otwarzacza, tak aby mozna bylo obslugiwac TV, a w moim przypadku jest to Sony. W instrukcji doczytalem sie ze jest to kod 16, jednak cos nie bardzo mi idzie...

dziala wlasnie przeprogramowalem :D ... na TV sony
naciskasz na pilocie TV i 16 - lak nie zadziala przytrzymaj TV i wbij z numerycznej 16 (dla sony)

ynsiwy 02.01.2006 17:33

Witam, w koncu zakupilem kino domowe wlasnie Panasonica SC-HT845, mam teraz takie pytanie, czy ktos z Was przeprogramowywal pilot od otwarzacza, tak aby mozna bylo obslugiwac TV, a w moim przypadku jest to Sony. W instrukcji doczytalem sie ze jest to kod 16, jednak cos nie bardzo mi idzie...

ZbigNieff 24.12.2005 13:42

No fakt - zalezy jak kto lubi - dla mnie np te napisy w tym Divx sa OK!
Zreszta w/g mnie kino domowe jest do DVD a nie do Divx - jesli odtwarza
Divx i TXT to jego duzy atut i tyle! Chcesz cos typowego do Divx kupujesz Mante
i z glowy albo podlaczasz komputer do TV - takie jest moje zdanie! Ja kupilem
po to zeby posluchac MP3, czy oberzjec film - po co mi jakies testy czy
sie tnie czy nie? Po co w ogole to komu? Chcesz zeby dzialalo KUP MANTE ;)
A jesli chcesz zeby czytalo TXT w DivX a nie przeszkadza Ci "slabo" widoczna
czcionka to bierz Panasonica... Bez znaczenia ktory model - ale najlepiej od
tego co ja mam i do gory bo ten nizej 335 jest slaby...

Pozdrawiam!

AleX69 24.12.2005 03:20

ZbigNieff@ to zes sie podjaral ...

u mnie na panasonic'u 4400s1e4-tvxvid-4pl.avi sie szarpie nie do zniesienia ...

swoja droga bym sie tak nie podniecal ... dali ciala z napisami w divx'ach, mp3 nagranymi na dvd /czyta plyte katalogi, jest podglad jpg a mp3 nie widzi/

ZbigNieff 24.12.2005 03:03

A ja polecam bo sam kupilem kino Panasonic SC-HT535 - naprawde piekna sprawa! 600W w RMS,
czyta kazda plyte, zrobilem nowy bios i czyta mi TXT w kazdym divixie, nie ma tylko
mozliwosci regulacji napisow tak jak w Mantach (bo tez posiadam) ale ogolnie
standardowe wyswietlane napisy przez Panasonica sa super! Czyta kazda plyte,
przez CD-R, CD-RW, DVD-/+R po DVD-/+RW i to bez zadnego zaciecia!!
Wykonanie? Bardzo solidne, zarowno naped jak i kolumny (frontowe na stojakach w komplecie)
Ustawienia? Tak bogate ze przez pierwsze 3godz szukalem co jest do czego ;)
Moc? Piekielnie dobra, przy ustawieniach na ful nie da sie wysiedziec!!
5.1? Znakomicie w filmach posiadajacych ten format dzwieku...
Kasa? Moim zdaniem nie duzo jak na takie kino - 1200zl...

AleX69 24.12.2005 00:24

Cytat:

Napisany przez REi
SC-HT885? widze ze odtwarzacz w tym zestawie ma zdaje sie taki sam przetwornik obrazu jak niedawno kupiony przez mojego ojca Panasonic s49 - 108 MHz/12 bitów - to jest arcydzielo! obraz jest krystalicznie czysty :) a jak twoje odczucia AleX69?

w ciagu tygonia zakupilem dwa oddtwarzacze ...
tani - Manta Prince 2
drozszy - Panasonic SC-HT885

mante kupilem na prezent ze wzgledu na cene ... testowalem w domu
panasonic'a wybralem droga MARKETowej eliminacji ... testowalem kilkanascie zestawow z MM i Satu'

na temat manty ... to tak jak z tanim winem <- dobre bo tanie
- oddtwarza qpel i gmc (DvixTest CD v2.0) ... trudno mi bylo wyszukac w
moich zbiorach jakiegos serialu tak kodowanego
- mp3 z DVD-R
- odpowiednia czcionka na TV(CRT)/plasma DivX

na panasonic'a przesiadlem sie z pionieer'a DV-444 <- moim zdaniem bardzo dobry oddtwarzacz
co tyczy sie panasonic'a - bawie sie nim kilka dni
- oddtwarza qpel przy gmc sie 'sypie'
- slaby font przy divx'ach ... na TV(CRT) maly z daleka malo widzoczny
widac ze panowie przygotowali ten model do plasmy ... duzego wyswietlacza <42"
- dzwiek i obraz bez tragedii ... 8 )

REi 23.12.2005 23:44

SC-HT885? widze ze odtwarzacz w tym zestawie ma zdaje sie taki sam przetwornik obrazu jak niedawno kupiony przez mojego ojca Panasonic s49 - 108 MHz/12 bitów - to jest arcydzielo! obraz jest krystalicznie czysty :) a jak twoje odczucia AleX69?

AleX69 23.12.2005 22:52

wczoraj kupilem kino panasonic'a SC-HT885 ... nie ma tregedji

dla testujacych sprzet pod kontem dvix'ow polecam testowa plyte DvixTest CD v2.0

www.divxtest.com

Czołgista 26.11.2005 00:39

Cytat:

Napisany przez AleX69
... no coz przywilej 0% rat widac kosztuje

O ! tak ! święte słowa !
0% kosztuje sporo.

AleX69 26.11.2005 00:28

zrob tak jak ja ...

wez sobie kilka plytek ... cd, cd-mp3, cd-vcd, dvd-r/divx i porysowana na maxa ktora przeskakuje lub sie nie czyta
i lec na markiet :D

ostatnio kumpela miala taki problem .... przelecialem wszystkie duze sklepy z 'pralkami'
patrzyli na mnie jak na kosmite ... sprawdzalem wszystko co jej sie podobalo

brala pod uwage wszystko do 2K, od sony, philips, samsunga, lg az do grundiga yamaha, pionieera ...
wygral - kto by pomyslal - panasonic SC-HT885

przeczytal wszystko bez zajakniecia i 'rwania' ... moj cichy prentendent (pioneer)
odpadl w przedbiegach - zycie ...

btw ... w MEDIA-Sklepach ten sprzet kosztuje powyzej 2K - w sklepie internetowm
kupila to kino za 1589,- ... no coz przywilej 0% rat widac kosztuje

demek 25.11.2005 20:55

nasluchalem sie kin do 2000 zl jak koles z ostatniej klatki kupowal i zadne sony nie gralo fajnie

ynsiwy 25.11.2005 14:05

a co sądzicie o tych modelach Sony?:
http://www.agdrtv.com.pl/kino_domowe/SONY_HTP_32_DW.php
http://www.agdrtv.com.pl/kino_domowe...DAV_DZ_300.php
http://www.agdrtv.com.pl/kino_domowe...T_SF_800_M.php

B@rtek 23.11.2005 23:40

Za 1500zł mozna kupić zestaw Yamahy :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72756328

Smartek 23.11.2005 21:20

http://pccentre.pl/Article12848.htm

polecam ten artykul mojego autorstwa
pozdro ;)

B@rtek 23.11.2005 19:21

Cytat:

Napisany przez demek
no logitechy tez sa ok ale jakos bardziej mi sie podoba dzwiek z tych creativow

Mi bardziej pasuje dzwięk z Logitech'a :)

Ale fakt jest taki, że każde ucho jest inne :taktak:

giero 23.11.2005 18:44

Nie wiem o jaki sprzęt ci chodzi ale ja zakupiłbym yamahe, za 1999pln już nabędziesz dobry zestaw 5x105W (DIN) z kolumnami.

demek 23.11.2005 13:22

no logitechy tez sa ok ale jakos bardziej mi sie podoba dzwiek z tych creativow

ynsiwy 23.11.2005 13:06

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
@Czołgista :piwo:

Ja polecam taki zestaw jak @demek :)

Czyli jakaś Manta + Logitechy Z-5500 THX!!!

500W robi swoje :D

Mam pytanie mieszkasz w domku czy w bloku?

Bo jak w bloku to wspólczuć sąsiadom 8 )

Słyszałem to głośniki w akcji... 8 )

naszczescie mieszkam w domu :) wiec mam spokoj z sasiadami :D

B@rtek 23.11.2005 11:18

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Kino domowe do TV :smutny:

Znak tandetno palsikowych czasów w których nam żyć pszyszło :podbite:

A ludzie się o zimówki czepiają :ysz:

@Czołgista :piwo:

Ja polecam taki zestaw jak @demek :)

Czyli jakaś Manta + Logitechy Z-5500 THX!!!

500W robi swoje :D

Mam pytanie mieszkasz w domku czy w bloku?

Bo jak w bloku to wspólczuć sąsiadom 8 )

Słyszałem to głośniki w akcji... 8 )

Czołgista 23.11.2005 01:28

Cytat:

Napisany przez ynsiwy
sorrki, ale zapomnialem dopisac, ze chodzi mi o kino domowe do TV :) moj błąd :(

Kino domowe do TV :smutny:

Znak tandetno palsikowych czasów w których nam żyć pszyszło :podbite:

A ludzie się o zimówki czepiają :ysz:

demek 23.11.2005 01:14

Cytat:

Napisany przez Apollyon
Chodzilo mi o to, ze autor tematu chcial wydac na sprzet okolo 1500 zl. Za ta kase(albo roche wieksza) mozna kupic sprzecik o niebo lepszej klasy niz ten z supermarketu w takowym sklepie. A nawet jezeli tam nic nie kupisz to mozna pogadac z kolesiem bo na bank ma spora wiedze o sprzecie i cos ciekawego Ci doradzi. Sam mam pokoj okolo 4x4 czyli maly i glosniki, o ktorych pisalem sprawuja sie swietnie i do filmow jak i do muzyki. A jezeli chodzi o kabelek to moze sie nie znam aczkolwiek wydaje mi sie, ze wymiana chocby wszystkich kabelkow nie zrekompensuje chocby braku mocy.

braku mocy nie zrekompensuje ale uwierz mi ze jak grasz/ogladasz dla siebie to w zupelnosci to wystarczy (mowie tutaj o t6060), a jakosc dzwieku jest o niebo lepsza a jest to koszt 30 zl za 3 sztuki kabla bo tyle jest potrzebne
jesli chodzi o mante maja one naprawde niezle mozliwosci audio co pisalo na jakims forum dokladnie
jesli chodzi o medel za 1000 to sygnalowe tez mozna wymienic i jest jeszcze lepiej a uwierz mi ze one naprawde niezle graja

Apollyon 23.11.2005 00:55

Cytat:

Napisany przez demek
ale co ma sprzet za 300zl do profesjonalnego sklepu? na warunki blokowe i male pomieszczenie wydawanie kasy na drogi sprzet to strata kasy
co do thx 550 graja ok i niskim glosnym basem nalezy tylko wymienic kabel sygnalowy (nie mylic z glosnikowym) i nie ma nieprzyjmnego buczenia
to samo sie tyczy t6060

Chodzilo mi o to, ze autor tematu chcial wydac na sprzet okolo 1500 zl. Za ta kase(albo roche wieksza) mozna kupic sprzecik o niebo lepszej klasy niz ten z supermarketu w takowym sklepie. A nawet jezeli tam nic nie kupisz to mozna pogadac z kolesiem bo na bank ma spora wiedze o sprzecie i cos ciekawego Ci doradzi. Sam mam pokoj okolo 4x4 czyli maly i glosniki, o ktorych pisalem sprawuja sie swietnie i do filmow jak i do muzyki. A jezeli chodzi o kabelek to moze sie nie znam aczkolwiek wydaje mi sie, ze wymiana chocby wszystkich kabelkow nie zrekompensuje chocby braku mocy.

demek 23.11.2005 00:30

Cytat:

Napisany przez Apollyon
Te Creativy maja dosc cienkie parametry a z doswiadczenia wiem, ze ladnych niskich basow o sporej glosnosci to sie nie da z nich wycisnac. Moje glosniki za troche ponad 500 zl graja lepiej niz wszelkie Manty i Creativy. Porownuj przy zakupie parametry sprzetu a najlepiej pogadaj z kolesiami z profesjonalnych sklepow.

ale co ma sprzet za 300zl do profesjonalnego sklepu? na warunki blokowe i male pomieszczenie wydawanie kasy na drogi sprzet to strata kasy
co do thx 550 graja ok i niskim glosnym basem nalezy tylko wymienic kabel sygnalowy (nie mylic z glosnikowym) i nie ma nieprzyjmnego buczenia
to samo sie tyczy t6060

Apollyon 23.11.2005 00:25

Cytat:

Napisany przez demek
sasiad ma mante z tych pierwszych + creative inspire 6060 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22622 i gra bardzo dobrze wiec z tymi topowymi creativamibedzie jeszcze lepiej

Te Creativy maja dosc cienkie parametry a z doswiadczenia wiem, ze ladnych niskich basow o sporej glosnosci to sie nie da z nich wycisnac. Moje glosniki za troche ponad 500 zl graja lepiej niz wszelkie Manty i Creativy. Porownuj przy zakupie parametry sprzetu a najlepiej pogadaj z kolesiami z profesjonalnych sklepow.

demek 22.11.2005 23:43

sasiad ma mante z tych pierwszych + creative inspire 6060 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22622 i gra bardzo dobrze wiec z tymi topowymi creativamibedzie jeszcze lepiej

ynsiwy 22.11.2005 22:41

Ale musze przyznac ze bardzo podoba mi sie ten odtwarzacz Manty Prince 2 i ma dobra specyfikacje no i cena! Tylko glosniki...

demek 22.11.2005 22:20

jesli juz postanowiles kupic zestaw to polece ci http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do...&model=NOTHING
jak sie rozgladniesz to za 1500-1600 go kupisz a jest naprawde dobry

ynsiwy 22.11.2005 22:03

dzieki za podpowiedzi :) teraz musze sie rozejrzec i moze uda mi się cos skompletowac! :)
a co myslicie o calych zestawach np. Sony czy Pioneer'a itp. ?

Apollyon 22.11.2005 21:35

Jak na moj gust to w tej cenie mozna calkiem fajny sprzecik skompletowac( jak na maly pokoj i jezeli nie wymagasz kosmicznych parametrow). Tylko nie kupuj zlomu z Media, Saturna itp. Sprzet o niebo lepszy znajdziesz w profesjonalnych sklepach zajmujacych sie kinem domowym a bedzie on drozszy o jakies 20 %. Z tymze nie wiem jak tam sie ksztaltuja ceny taniego sprzetu. Polecalbym glosniki LC Power(swego czasu koles na Allegro je sprzedawal jako glosniki do kompa).Niby smieszna firma ale jak porownalem je sobie chocby z zestawami kina domowego Sony itp, ktore kosztuja w supermarketach okolo 1600 zyli to moje glosniki graja lepiej i maja lepsze parametry.Ten zestaw glosnikow kosztuje ok 550 zl do tego jakis odtwarzacz trzeba by kupic ale masz sporo pole manewru( sadze, ze za te 1000 zl, ktore Ci zostanie mozna cos fajnego kupic), ale w tej kwestii sie nie wypowiem bo na odtwarzaczach sie nie znam...
Pozdro

demek 22.11.2005 21:29

glosniki
creative http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5131
logitech http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14592
manta http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1227&lang=pl

PIOTR34 22.11.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez ynsiwy
a czy w takim razie mogl bys mi podać jakies konkretne modele dla przykładu?

http://www.manta.com.pl/odtwarzaczedvd.php do wyboru, do koloru ;)

Smartek 22.11.2005 21:18

xbox jesli chodzi o divx, nie ma NIC lepszego (narazie) w tej cenie... kiss'y sie chowaja
pozdro ;)

ynsiwy 22.11.2005 21:14

a czy w takim razie mogl bys mi podać jakies konkretne modele dla przykładu?

demek 22.11.2005 20:47

no i do tego napisalem:)

ynsiwy 22.11.2005 19:32

sorrki, ale zapomnialem dopisac, ze chodzi mi o kino domowe do TV :) moj błąd :(

demek 22.11.2005 19:02

manta jakas nowa + creative lub logitech topowe modele

ynsiwy 22.11.2005 18:34

Jakie kino domowe? :)

Witam. Mam taki problem:)
Przymierzam sie do zakupu kina domowego (coś ok. 1500zl), tylko nie bardzo wiem jakiej firmy, a zalezy mi głownie na możliwości odtwarzania filmwow w Divx (i zeby polskie napisy działały bez zarzutów:) ), a także aby jakość dzwieku była na dobrym poziomie (tzn. podbicie basow itp.).
Moge dodać, iż pokój nie jest duży, wiec nie potrzebne jest mi kino o bardzo duzej mocy:)
No i prosił bym Was o pomoc w dokonaniu decyzji :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:14.