![]() |
Cytat:
trzymajac wcisniety na pilocie od kina klawisz TV wbijasz 1 i 6 ... that's all folks 8 ) |
Kurcze nie moge ustawic tego pilota na soniaka przy pomocy TV+16
moze nie wiem jak to zrobic ale wciskam - trzymam i nic kompletnie sie nie dzieje... cos nie tak robie? |
Cytat:
|
O wielki kosmosie, jak czytam te wczesniejsze propozycje kina domowego czyli manta + logitechy albo inne pukawki to lapie sie za glowe co to jest kino domowe?
|
Cytat:
TV+16 |
W moim 535 tez bedzie dzialac? Bo tez mam Soniaka TV ;)
|
Dzieki AleX69! trzeba bylo przytrzymac TV :) i dziala :) szkoda tylko ze nie napisali tego w instrukcji.. :P
|
Cytat:
naciskasz na pilocie TV i 16 - lak nie zadziala przytrzymaj TV i wbij z numerycznej 16 (dla sony) |
Witam, w koncu zakupilem kino domowe wlasnie Panasonica SC-HT845, mam teraz takie pytanie, czy ktos z Was przeprogramowywal pilot od otwarzacza, tak aby mozna bylo obslugiwac TV, a w moim przypadku jest to Sony. W instrukcji doczytalem sie ze jest to kod 16, jednak cos nie bardzo mi idzie...
|
No fakt - zalezy jak kto lubi - dla mnie np te napisy w tym Divx sa OK!
Zreszta w/g mnie kino domowe jest do DVD a nie do Divx - jesli odtwarza Divx i TXT to jego duzy atut i tyle! Chcesz cos typowego do Divx kupujesz Mante i z glowy albo podlaczasz komputer do TV - takie jest moje zdanie! Ja kupilem po to zeby posluchac MP3, czy oberzjec film - po co mi jakies testy czy sie tnie czy nie? Po co w ogole to komu? Chcesz zeby dzialalo KUP MANTE ;) A jesli chcesz zeby czytalo TXT w DivX a nie przeszkadza Ci "slabo" widoczna czcionka to bierz Panasonica... Bez znaczenia ktory model - ale najlepiej od tego co ja mam i do gory bo ten nizej 335 jest slaby... Pozdrawiam! |
ZbigNieff@ to zes sie podjaral ...
u mnie na panasonic'u 4400s1e4-tvxvid-4pl.avi sie szarpie nie do zniesienia ... swoja droga bym sie tak nie podniecal ... dali ciala z napisami w divx'ach, mp3 nagranymi na dvd /czyta plyte katalogi, jest podglad jpg a mp3 nie widzi/ |
A ja polecam bo sam kupilem kino Panasonic SC-HT535 - naprawde piekna sprawa! 600W w RMS,
czyta kazda plyte, zrobilem nowy bios i czyta mi TXT w kazdym divixie, nie ma tylko mozliwosci regulacji napisow tak jak w Mantach (bo tez posiadam) ale ogolnie standardowe wyswietlane napisy przez Panasonica sa super! Czyta kazda plyte, przez CD-R, CD-RW, DVD-/+R po DVD-/+RW i to bez zadnego zaciecia!! Wykonanie? Bardzo solidne, zarowno naped jak i kolumny (frontowe na stojakach w komplecie) Ustawienia? Tak bogate ze przez pierwsze 3godz szukalem co jest do czego ;) Moc? Piekielnie dobra, przy ustawieniach na ful nie da sie wysiedziec!! 5.1? Znakomicie w filmach posiadajacych ten format dzwieku... Kasa? Moim zdaniem nie duzo jak na takie kino - 1200zl... |
Cytat:
tani - Manta Prince 2 drozszy - Panasonic SC-HT885 mante kupilem na prezent ze wzgledu na cene ... testowalem w domu panasonic'a wybralem droga MARKETowej eliminacji ... testowalem kilkanascie zestawow z MM i Satu' na temat manty ... to tak jak z tanim winem <- dobre bo tanie - oddtwarza qpel i gmc (DvixTest CD v2.0) ... trudno mi bylo wyszukac w moich zbiorach jakiegos serialu tak kodowanego - mp3 z DVD-R - odpowiednia czcionka na TV(CRT)/plasma DivX na panasonic'a przesiadlem sie z pionieer'a DV-444 <- moim zdaniem bardzo dobry oddtwarzacz co tyczy sie panasonic'a - bawie sie nim kilka dni - oddtwarza qpel przy gmc sie 'sypie' - slaby font przy divx'ach ... na TV(CRT) maly z daleka malo widzoczny widac ze panowie przygotowali ten model do plasmy ... duzego wyswietlacza <42" - dzwiek i obraz bez tragedii ... 8 ) |
SC-HT885? widze ze odtwarzacz w tym zestawie ma zdaje sie taki sam przetwornik obrazu jak niedawno kupiony przez mojego ojca Panasonic s49 - 108 MHz/12 bitów - to jest arcydzielo! obraz jest krystalicznie czysty :) a jak twoje odczucia AleX69?
|
wczoraj kupilem kino panasonic'a SC-HT885 ... nie ma tregedji
dla testujacych sprzet pod kontem dvix'ow polecam testowa plyte DvixTest CD v2.0 www.divxtest.com |
Cytat:
0% kosztuje sporo. |
zrob tak jak ja ...
wez sobie kilka plytek ... cd, cd-mp3, cd-vcd, dvd-r/divx i porysowana na maxa ktora przeskakuje lub sie nie czyta i lec na markiet :D ostatnio kumpela miala taki problem .... przelecialem wszystkie duze sklepy z 'pralkami' patrzyli na mnie jak na kosmite ... sprawdzalem wszystko co jej sie podobalo brala pod uwage wszystko do 2K, od sony, philips, samsunga, lg az do grundiga yamaha, pionieera ... wygral - kto by pomyslal - panasonic SC-HT885 przeczytal wszystko bez zajakniecia i 'rwania' ... moj cichy prentendent (pioneer) odpadl w przedbiegach - zycie ... btw ... w MEDIA-Sklepach ten sprzet kosztuje powyzej 2K - w sklepie internetowm kupila to kino za 1589,- ... no coz przywilej 0% rat widac kosztuje |
nasluchalem sie kin do 2000 zl jak koles z ostatniej klatki kupowal i zadne sony nie gralo fajnie
|
|
|
|
Cytat:
Ale fakt jest taki, że każde ucho jest inne :taktak: |
Nie wiem o jaki sprzęt ci chodzi ale ja zakupiłbym yamahe, za 1999pln już nabędziesz dobry zestaw 5x105W (DIN) z kolumnami.
|
no logitechy tez sa ok ale jakos bardziej mi sie podoba dzwiek z tych creativow
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja polecam taki zestaw jak @demek :) Czyli jakaś Manta + Logitechy Z-5500 THX!!! 500W robi swoje :D Mam pytanie mieszkasz w domku czy w bloku? Bo jak w bloku to wspólczuć sąsiadom 8 ) Słyszałem to głośniki w akcji... 8 ) |
Cytat:
Znak tandetno palsikowych czasów w których nam żyć pszyszło :podbite: A ludzie się o zimówki czepiają :ysz: |
Cytat:
jesli chodzi o mante maja one naprawde niezle mozliwosci audio co pisalo na jakims forum dokladnie jesli chodzi o medel za 1000 to sygnalowe tez mozna wymienic i jest jeszcze lepiej a uwierz mi ze one naprawde niezle graja |
Cytat:
|
Cytat:
co do thx 550 graja ok i niskim glosnym basem nalezy tylko wymienic kabel sygnalowy (nie mylic z glosnikowym) i nie ma nieprzyjmnego buczenia to samo sie tyczy t6060 |
Cytat:
|
sasiad ma mante z tych pierwszych + creative inspire 6060 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22622 i gra bardzo dobrze wiec z tymi topowymi creativamibedzie jeszcze lepiej
|
Ale musze przyznac ze bardzo podoba mi sie ten odtwarzacz Manty Prince 2 i ma dobra specyfikacje no i cena! Tylko glosniki...
|
jesli juz postanowiles kupic zestaw to polece ci http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do...&model=NOTHING
jak sie rozgladniesz to za 1500-1600 go kupisz a jest naprawde dobry |
dzieki za podpowiedzi :) teraz musze sie rozejrzec i moze uda mi się cos skompletowac! :)
a co myslicie o calych zestawach np. Sony czy Pioneer'a itp. ? |
Jak na moj gust to w tej cenie mozna calkiem fajny sprzecik skompletowac( jak na maly pokoj i jezeli nie wymagasz kosmicznych parametrow). Tylko nie kupuj zlomu z Media, Saturna itp. Sprzet o niebo lepszy znajdziesz w profesjonalnych sklepach zajmujacych sie kinem domowym a bedzie on drozszy o jakies 20 %. Z tymze nie wiem jak tam sie ksztaltuja ceny taniego sprzetu. Polecalbym glosniki LC Power(swego czasu koles na Allegro je sprzedawal jako glosniki do kompa).Niby smieszna firma ale jak porownalem je sobie chocby z zestawami kina domowego Sony itp, ktore kosztuja w supermarketach okolo 1600 zyli to moje glosniki graja lepiej i maja lepsze parametry.Ten zestaw glosnikow kosztuje ok 550 zl do tego jakis odtwarzacz trzeba by kupic ale masz sporo pole manewru( sadze, ze za te 1000 zl, ktore Ci zostanie mozna cos fajnego kupic), ale w tej kwestii sie nie wypowiem bo na odtwarzaczach sie nie znam...
Pozdro |
|
Cytat:
|
xbox jesli chodzi o divx, nie ma NIC lepszego (narazie) w tej cenie... kiss'y sie chowaja
pozdro ;) |
a czy w takim razie mogl bys mi podać jakies konkretne modele dla przykładu?
|
no i do tego napisalem:)
|
sorrki, ale zapomnialem dopisac, ze chodzi mi o kino domowe do TV :) moj błąd :(
|
manta jakas nowa + creative lub logitech topowe modele
|
Jakie kino domowe? :)
Witam. Mam taki problem:)
Przymierzam sie do zakupu kina domowego (coś ok. 1500zl), tylko nie bardzo wiem jakiej firmy, a zalezy mi głownie na możliwości odtwarzania filmwow w Divx (i zeby polskie napisy działały bez zarzutów:) ), a także aby jakość dzwieku była na dobrym poziomie (tzn. podbicie basow itp.). Moge dodać, iż pokój nie jest duży, wiec nie potrzebne jest mi kino o bardzo duzej mocy:) No i prosił bym Was o pomoc w dokonaniu decyzji :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:14. |