Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Mikołaj - co kupić dziewczynie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mikolaj-co-kupic-dziewczynie-59022/)

Luke_SC 27.11.2005 22:45

Wydaje mi się, że troszkę odbiegliście od tematu :)
Ma ktoś jeszcze jakies ciekawe pomysły co do prezentów ??

BD 27.11.2005 16:25

Cytat:

Napisany przez fony
mhm to zasobnosc naszych kieszeni jest tak duza, ze mialbym wydac na jakis prezent 500zl, jesli gdzie indziej jest 2x taniej? nie jestem tego pewien, przynajmniej ja nie odczuwam zebym mial gruba kase przy sobie (:

Oj zle to rozumiesz. Wspolnie z Zetoxa chcialem uzmyslowac niektorym uzytkownikom forum, iz to ze ten sam towar moze miec diametralnie rozna cene i to nie jest przekret a jedynie objaw wolnego rynku.

Oczywiste jest, ze kazdy logicznie myslacy stara sie kupic taniej. Chodz ostatnio mozna spotkac takich co przeginaja w druga strone. Na przyklad kilka dni temu otwierali nowe centrum handlowe w Katowicach i tacy wlasnie tam stali cala noc...

Stanley 27.11.2005 16:16

mhm to zasobnosc naszych kieszeni jest tak duza, ze mialbym wydac na jakis prezent 500zl, jesli gdzie indziej jest 2x taniej? nie jestem tego pewien, przynajmniej ja nie odczuwam zebym mial gruba kase przy sobie (:

Zetoxa 27.11.2005 14:38

Cytat:

Napisany przez BD
E tam przekrety. Pamietaj, ze obowiazuja ceny umowe i kazdy ma prawo na tyle wycenic to co ma w ofercie na ile uwaza za stosowne. Jezeli jeden sprzeda cos za 10 zl to ma do tego prawo. Natomiast drugi moze to samo sprzedac za 100 zl. ...

... ja tylko dla przypomnienia, w 1849 roku podczas gorączki złota w Kalifornii, kubek kawy dla poszukiwaczy kosztował 5$, co na dzisiejsze pieniądze oznacza około 100$, zawsze popyt i zasobność kieszeni wyznaczają ceny.

andrzejj9 27.11.2005 11:31

Cytat:

Napisany przez BD
E tam przekrety. Pamietaj, ze obowiazuja ceny umowe i kazdy ma prawo na tyle wycenic to co ma w ofercie na ile uwaza za stosowne. Jezeli jeden sprzeda cos za 10 zl to ma do tego prawo. Natomiast drugi moze to samo sprzedac za 100 zl.

Problem w tym czy kazdy znajdzie taka sama liczbe klientow i czy Ci klienci do niego wroca w przyszlosci.

Zgadza się. Ja już też przekrętów nie widzę. Bardzie już to, co napisałem - że pod wieloma względami Polacy traktowani są jako świetnie sytuowani ludzie, dla których kupno prezentu za kilkaset złotych nie stanowi problemu (czy też kupno płyty CD za 50 - 60, DVD za 70 - 80 czy gry za 100...). Szkoda tylko cholera, że przy wypłatach pracodawcy najczęściej o tym zapominają...

BD 27.11.2005 10:21

Cytat:

Napisany przez fony
mialem raczej na mysli fakt, ze przekrety w Polsce to codziennosc... ;)

E tam przekrety. Pamietaj, ze obowiazuja ceny umowe i kazdy ma prawo na tyle wycenic to co ma w ofercie na ile uwaza za stosowne. Jezeli jeden sprzeda cos za 10 zl to ma do tego prawo. Natomiast drugi moze to samo sprzedac za 100 zl.

Problem w tym czy kazdy znajdzie taka sama liczbe klientow i czy Ci klienci do niego wroca w przyszlosci.

Stanley 27.11.2005 02:35

mialem raczej na mysli fakt, ze przekrety w Polsce to codziennosc... ;)

andrzejj9 27.11.2005 01:44

Cytat:

Napisany przez fony
Andrzej co sie denerwujesz - w Polsce zyjemy :D

W niezwykle bogatym kraju.. cholera jakoś zapomniałem. Mimo, że jest mi to przypominane codziennie, praktycznie na każdym kroku...

Stanley 27.11.2005 00:20

Andrzej co sie denerwujesz - w Polsce zyjemy :D
btw. ma ktos jeszcze jakies 'dobre' lub dobre pomysly na prezent?:D

andrzejj9 27.11.2005 00:04

Cytat:

Napisany przez ManDragon
co do gadżetów to polecam tą strone http://gadzet.net/ czego to ludzie nie wymyślą :D

Rany, z daleka od tej strony.. chyba, że w celach poglądowych. Z tymi cenami to nawet nie można powiedzieć, że przesadzili, bo to byłoby za mało, oni chyba całkowicie podurnieli! Przeciętnie licząc ceny są tam o kilkaset, czasami kilkatysięcy procent wyższe niż gdzie indziej. To naprawdę jest "drobna" przesada...

Polecam zwłaszcza kostkę rubika za.. ok. 60 złotych.. Na pewno dużo lepsza od kupionej za 5 w każdym markecie.. Ewentualnie można się też skusić na lampę plazmową za 199 złotych, która na Allegro przeciętnie kosztuje 30.. Ehh.. szkoda słow, a pomysł na stronę naprawdę dobry...

Stanley 26.11.2005 18:56

a) jakos mi sie nie podoba :]
b) nie wydam na mikolaja 500zl ^^

BD 26.11.2005 12:47

Nie koniecznie dla panny ale http://www.toys4boys.pl/index.php?de...85491ce80a470c

Stanley 26.11.2005 12:30

taaaa :D kupie jej RV MSX1 - kask zwiększający bezpieczeństwo podróży :D:D

ManDragon 25.11.2005 18:13

co do gadżetów to polecam tą strone http://gadzet.net/ czego to ludzie nie wymyślą :D

Stanley 25.11.2005 17:49

o kurka :D fajne :P ale jakos niezbyt :D

malaczarna 25.11.2005 17:43

http://www.in4.pl/komentarze.htm?kbt=N&news_id=8441
to jest dobre na prezent :)

Stanley 25.11.2005 16:54

co sugerujesz?:P

Piterniel 25.11.2005 16:50

Nom, na pewno sie ucieszy :)
Siostra ma też poduszke (w kształcie serca), bardzo się cieszyła ;p

Stanley 25.11.2005 16:47

mhm bateria do komorki na Mikolaja... ciekawa teoria :D
a ten gadzecik to fajny :P
btw. to jak myslicie, chyba mozna juz zamawiac poduszke nie?:D

M@X 25.11.2005 01:05

Nie boj nic, kupuje w perfumerii... Niech ma, zasluguje na najlepsze.

Yarozelsky 25.11.2005 01:02

Cytat:

Napisany przez M@X
Za to na gwiazdke dostanie markowe Chanelle'ki (piatka)

Z tym MARKOWYM Chanell 5 to uwazaj bo np. w katosach idzie kupic taki markowych za 80zeta ;) [jak odrożnisz od oryginału to jestes dobry :D]

M@X 25.11.2005 00:54

Mikolajki to taki drobiazg, wiec wybralem cos praktycznego, tzn. beterie do komrki, bo moja kobieta bardzo narzeak ze juz krotko trzyma... Za to na gwiazdke dostanie markowe Chanelle'ki (piatka) i dodatkowy gadzet-uprzyjemniacz : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73581501 ;-D.

ro29 25.11.2005 00:14

Cytat:

Napisany przez fony
http://allegro.pl/show_item.php?item=72545303

co o tym myslicie?:D jak tak rozmawialem z kilkoma znajomymi dziewczynami to mowily ze same chyba zasugeruja chlopakom swoim ze im sie podoba... ;)
slodkie i urocze :D jakies uwagi?:D

Witam !
Wreszcie ktoś zaproponowal coś konkretnego i normalnego - bo większość pomysłów to ;) - szczególnie, że to ma być chyba dla koleżanki, a nie dziewczyny, narzeczonej czy żony !

Prezent powinien zaskoczyć - oczywiście pozytywnie. I sprawiać przyjemność - kupowanie np. czegoś co sama i tak sobie kupi - to taka sobie frajda - wiem z doświadczenia.

ro29

Predi 24.11.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez Mily_
miśki to ode mnie dostaje prawie co miesiąc...

glupota...
ja mojej kupilem dwa i wystarczy,
jestesmy umowieni ze na mikolajnki nic sobie nie kupujemy (najwyzej gdzies wyjdziemy)
a co do urodzin sie ugadujemy w wybranej kwocie coby sobie kupic jakas praktyczna rzecz i potrzebna zamiast kolejnego zbieracza kurzu....

Mily_ 24.11.2005 22:15

Cytat:

Napisany przez malaczarna
perfumy to dobry pomysl jak sie zna dobrze gust dziewczyny...
lepiej juz jakiegos miska...ale nie znam jej wiec ciezko ocenic

co do poduszki to fajna kupcie mi na urodzinki:)

miśki to ode mnie dostaje prawie co miesiąc...

malaczarna 24.11.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez Mily_
A ja kupiłem dziewczynie markowe perfumy... moim zdaniem dobry prezent...

perfumy to dobry pomysl jak sie zna dobrze gust dziewczyny...
lepiej juz jakiegos miska...ale nie znam jej wiec ciezko ocenic

co do poduszki to fajna kupcie mi na urodzinki:)

Stanley 24.11.2005 22:03

http://allegro.pl/show_item.php?item=72545303

co o tym myslicie?:D jak tak rozmawialem z kilkoma znajomymi dziewczynami to mowily ze same chyba zasugeruja chlopakom swoim ze im sie podoba... ;)
slodkie i urocze :D jakies uwagi?:D

Mily_ 24.11.2005 21:42

A ja kupiłem dziewczynie markowe perfumy... moim zdaniem dobry prezent...

pepperman 24.11.2005 21:04

na miejscu tej panny zmienilbym adoratora. to bylby najlepszy prezent dla niej.

rycho 24.11.2005 21:01

Cytat:

Napisany przez fony
http://allegro.pl/show_item.php?item=73613135

co o tym myslicie?:D :haha: 8 )

Znaczy na pożegnanie?
Może być.:)
edit:
Koszt niewielki.
Skutek murowany,:D

Stanley 24.11.2005 20:57

http://allegro.pl/show_item.php?item=73613135

co o tym myslicie?:D :haha: 8 )

Piterniel 24.11.2005 17:18

Kup jej ramke i wywołaj swoje foto :)

Stanley 24.11.2005 16:59

zagrac zagram, ale raczej nie z nia :D sporo za malo czasu przy kompie spedza do tej gry :-)

rycho 24.11.2005 16:47

Cytat:

Napisany przez fony
skad ja wiedzialem ze posypia sie zartobliwe posty... no skad :D

Bo znasz nas jak zły szeląg.:D

edit: Uni 33 dziś weszło. Zagraj razem z dziewczyną.:)

sayan 24.11.2005 16:45

jak oczarowana Toba to ucieszy sie nawet z pary stringów :)

......... męskich.

takich ze słonikiem z przodu :p

........albo z tyłu jak kto woli :D i co kto gdzie ma :)

Arcadio 24.11.2005 16:44

Jesteśmy śmiertelnie poważni.......... :D

Stanley 24.11.2005 16:35

skad ja wiedzialem ze posypia sie zartobliwe posty... no skad :D

bgn 24.11.2005 14:29

motorolke ( zaj....bistą) z wq.... MMS-ami ( reszte znajdziesz w necie). W poslugiwaniu sie motorolka brak jest jakiejkolwiek logiki , jest to zatem doskonaly prezent dla homosapiens plci zenskiej

pawelblu 24.11.2005 14:27

Cytat:

Napisany przez Arcadio

Drogo.

Ja zproponuje jeszcze wyjscie na obrady sejmu. Jak chcesz byc perwersyjny to zabierz ja na debate o becikowym ||

Ormianin 24.11.2005 14:22

Kup jej szczesciopak piwa i potem jak juz rozpakuje krzyknij ze musisz sprobowac czy aby jest smaczne i dobre i nie przetreminowane...

kontestator 24.11.2005 13:59

:idea: daj sobie spokój z kupowaniem czegokolwiek - zrób coś dla niej sam - laska zmięknie jak sie postarasz bo jeśli jest taka jak moja "koleżanka" to powinno podziałać
w ramach męskiej solidarności dam Ci kilka propozycji
jako, że jest zima i łatwo się przeziębić zrób jej sok z owoców
na przykład kup mandarynki pomarańcze no nie wiem jakie tam jeszcze może limonki cytrynę ale ich nie dużo bo ma być sok a nie kwas. i wyciśnij to do jakiegoś pojemnika do praw do smaku cukrem przelej do jakiejś ładnej buteleczki nie musi byc duża, zrób jakąs ładna etykietkę ale najlepiej napisz narysuj ręcznie bo etykietka wydrukowana będzie wyglądała jak kupa na tym prezencie.
UWAGA UWAGA UWAGA
Sok musi być zrobiony góra dwa dni przed podaniem gdyż może nam zacząć fermentować i zamiast soku będziemy mieli wino ***8211; w sumie nie będzie źle ale wino zostaw może dla siebie.
I podstawa trzymaj buteleczkę z sokiem w LODÓWCE.

Kolejna kwestia musisz przecież przekazać prezent od Mikołaja wybrance.
Powiedz jej ***8230;.
Eeeee nie starczy bajere musisz sam już wymyślić. ||

Ogólna zasada brzmi musisz ja zaskoczyć (na plus oczywiście) oraz że gift własnoręcznie zrobiony musi być urzekający. Kwestia jak to zrobić aby prezent był urzekający powiem jedno use the force Lucke. Pomyśl jaka ona jest co lubi czym się interesuje, może potrzebny jej jest jakiś woreczek (coś a***8217;la worek na buty do szkoły tylko o wiele mniejszy) a 80% kobiet ma jakies swoje bibeloty które by mogła sobie w nim trzymać. Jak uszyć woreczek nie będę tłumaczył bo przydałoby się abym cos wreszcie w pracy zrobił dziś
tymczasem zdrowie pań :piwo:

edit: kajdanki też niezły pomysł 8 ) nawet bardzo dobry chyba sie skusze :tak!:

Arcadio 24.11.2005 13:54

http://www.sexshop.com.pl/zamow.php?id=28&k=k05

Nawet nie drogo;)

Smartek 24.11.2005 13:53

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
kup jej nowy odtwarzacz DVD Manta Prince 2, czyta już divix-y w formacie QPel, raptem 250 zł

to moze byc dobry pomysl jesli jeszcze dziewczyna lubi ogladac filmy :)
a najlepiej to jak juz ktos wspomnial - isc do sklepu z jej dobra przyjaciolka/kolezanka!

czero 24.11.2005 13:48

Stary, to sam powinienes wiedziec co masz jej kupic, przeciez my jej nie znamy!
Kup jej jakiegos slodkiego, pluszowego Misia skoro to kolezanka. Wyjscie do kina, czy do jakiejs kawiarni tez jest niezlym pomyslem.
Albo zastanow sie nad czym, co bedzie jej o tobie przypominalo ilekroc bedzie tego uzywac, spojzy na to etc. ;)

Salem 24.11.2005 13:24

Cytat:

Napisany przez Desden
kup bielizne - stringi itp.

No jeżeli zdecydujesz się na stringi to może od koronczarek z Koniakowa. W końcu ręczna robota to nie to co masowa.

Pozdrowienia Salem.

Yarozelsky 24.11.2005 12:42

kup jej jakąś ksiażkę ;) albo jakis fajowy ciuch, a jak nie wiesz co dokładnie to sie zgadaj z jej najlepsza kolezanka i idzcie razem ;)

Joanna Maciejew 24.11.2005 11:38

Cytat:

Napisany przez Arcadio
Wibrator + kilka końcówek + zestaw zapasowych baterii = 100% zadowolenia (być może pierwsza reakcja będzie nie taka jak byś chciał ale po pewnym czasie laska doceni podarunek:)

Po takim prezencie......... nie spodziewaj sie ognistej nocy! :pompki:
Proponuje jakis sexi complecik :tak!:

CIAPEK 24.11.2005 10:37

kilogram mandarynek
;)

tief 24.11.2005 10:33

Prezent

8 ) Depilator będzie miała zajęcie.

czechoj 24.11.2005 09:53

Chłopaki gdzie u Was fantacja, podaruj jej palniczek :> oczywiście nie Swój ;)
może być popularny ostatnio BenqDW1640, Pioneer DVR-110, NEC ND-4550........

Zetoxa 24.11.2005 09:42

Ilość załączników: 1
kup jej nowy odtwarzacz DVD Manta Prince 2, czyta już divix-y w formacie QPel, raptem 250 zł

prometeusz 24.11.2005 09:40

jak Cię lubi to co byś jej nie kupił będzie dobre, no chyba że kupisz krzynkę :piwo: - ma prawo tego niezrozumieć ;)

Arcadio 24.11.2005 09:28

Wibrator + kilka końcówek + zestaw zapasowych baterii = 100% zadowolenia (być może pierwsza reakcja będzie nie taka jak byś chciał ale po pewnym czasie laska doceni podarunek:)

andrzejj9 24.11.2005 08:04

Cytat:

Napisany przez ed hunter
może coś takiego?

http://www.autoquestcars.com/images/...er%20Front.JPG

zgrabne dla dziewczyny.

Pomysł niezły.. Ale myślisz, że to odpowiedni kolor..? ??? ;)

A serio to przecież i tak nikt ci nie doradzi nic naprawdę trafnego, bo prawdopodobnie nikt tutaj oprócz ciebie nie zna tej osoby. Dobry prezent, to jak dla mnie prezent przeznaczony właśnie dla tej konkretnej osoby, wybrany dla niej i z uwzględnieniem jej osobistych cech charakteru. To coś, co najlepiej powinieneś wiedzieć ty, a jednocześnie coś, co może być tańsze niż książki/płyty/ wyjścia do kina czy cokolwiek jeszcze, ale po prostu bardzo osobiste i dlatego ważne.

ro29 24.11.2005 02:16

Cytat:

Napisany przez woitas
ej, no co ty, halloween juŻ było.
nie strsza chlopaka bo sie jeszcze potnie.

Witam !
Racja - człowiek, zadał poważny problem, a tutaj znaczna część wypowiedzi to żarty (oczywiście pożartować można - ale jakąś propozycję można by dorzucić ;) ).
Może jakaś książka ?? Albo jakiś drobiazg związany z zainteresowaniami ??

ro20

woitas 24.11.2005 01:08

Cytat:

Napisany przez mensir67pl

ej, no co ty, halloween juŻ było.
nie strsza chlopaka bo sie jeszcze potnie.

mensir67pl 24.11.2005 01:05

Ilość załączników: 1
Zrobcie sobie razem MIKOLAJA ;)

Morris 24.11.2005 00:58

Cytat:

Napisany przez Desden
kup bielizne - stringi itp. :D

Na jesienne i zimowe chłodne wieczory
lepsze będą pantalony!
(tej zimy w komplecie z moherkiem)

ed hunter 24.11.2005 00:57

Cytat:

Napisany przez woitas
proponue wibrator i pczkę prezerwatyw.
jak nie będzie chnciałea ci dać , to niech się mama *******i :szczerb:

raki robi swoje :D

woitas 24.11.2005 00:52

proponue wibrator i pczkę prezerwatyw.
jak nie będzie chnciałea ci dać , to niech się sama *******i :szczerb:

Stanley 24.11.2005 00:52

Cytat:

Napisany przez Desden
Tak jak w innym temacie o Mikołajkach,zaproś ją do kina np. na Harrego Pottera.
Dziewczyny lubia takie filmy, a teraz jest okazja więc możesz śmiało to zrobić.

niestety, wybiera sie na ten film z rodzinka tak wiec odpada :)
poza tym po kinie mamy 'ciekawe' wspomnienia - zabralem ja na filmy, ktory ona sama sobie wybrala...
bylismy na 'Lęk' - jesli ktos widzial, to chyba nie trzeba komentowac... :)

Desden 24.11.2005 00:47

kup bielizne - stringi itp. :D

Tak jak w innym temacie o Mikołajkach,zaproś ją do kina np. na Harrego Pottera.
Dziewczyny lubia takie filmy, a teraz jest okazja więc możesz śmiało to zrobić.
Anuż po kinie pujdziecie na kolacje...a po niej :D

pops 24.11.2005 00:14

znam takie co by wolaly to:
http://66.132.214.20/NewBikeCatalogu...k_lhf_700p.jpg

ed hunter 24.11.2005 00:08

może coś takiego?

http://www.autoquestcars.com/images/...er%20Front.JPG

zgrabne dla dziewczyny.

kraluk 23.11.2005 23:56

Heh... To zależy jakiej dziewczynie chcesz zrobić niespodziankę.
Niektóre lubią maskotki + słodycze, a inne kosmetyki, a jeszcze inne coś jeszcze innego :)

Ważne też jest w jakim przedziale cenowych chcesz ten prezent sprawić.

Stanley 23.11.2005 23:45

Mikołaj - co kupić dziewczynie?

Witam
Prosze sie nie smiac z topicu (:
Jak wiecie zbliza sie Mikolaj (dla nie wiedzacych 6 grudzien :P)
No i nie mam pomyslu co kupic dziewczynie (znajomej... poki co ;) )
Co byscie proponowali?
Pozdrawiam :)
Stanley

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:50.