Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skoki narciarskie 2005/2006. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skoki-narciarskie-2005-2006-a-59091/)

joujoujou 25.11.2005 18:28

Skoki narciarskie 2005/2006.

Sezon się zaczyna. :cool:

Na razie niestety falstart, tym razem w Kusamo nie tak jak zwykle problemy z wiatrem, ale z powodu ciągłych i bezustannych opadów mokrego śniegu zasypującego m.in. rozbieg. :(

Ostrzyłem sobie zęby na inaugurację, a tu kilka skoków i... :'(

Oby następny konkurs odbył się już normalnie, tym bardziej, że to wszak sezon olimpijski, może wreszcie Adasiowi się uda skok po złoto? :respect:

pops 25.11.2005 18:52

Cytat:

Napisany przez joujoujou
... może wreszcie Adasiowi się uda skok po złoto?

moim zdaniem on sie juz wypalil i raczej jego czas sie skonczyl.
mam nadzieje, ze sie myle.

sayan 25.11.2005 18:56

a ja przeziebiony, piatek w domu spedzam, to przynajmniej myslalem ze skoki obejrze... a tu lipa ;/ ugh

Adam bedzie w pierwszej 5 to bedzie wielki.

joujoujou 26.11.2005 15:47

Siódme miejsce na rozpoczęcie sezonu... :hmm:

Mogło być lepiej, mogło być gorzej. :mruga:

kraluk 26.11.2005 15:56

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Siódme miejsce na rozpoczęcie sezonu... :hmm:

Mogło być lepiej, mogło być gorzej. :mruga:

To dopiero początek sezonu. Może się jeszcze Adaś rozkręci i będzie daleeeeko skakał, szczególnie w Turynie :)

Desden 26.11.2005 16:15

Leć Adaś, leć...:D

joujoujou 26.11.2005 16:15

Cytat:

Napisany przez kraluk
[...] Może się jeszcze Adaś rozkręci i będzie daleeeeko skakał, szczególnie w Turynie :)

Obyś miał rację, liczę na to. :taktak:

No nic, czas zasiąść przed telewizorem, drugi konkurs się zaczyna. :D

epol 26.11.2005 17:27

Zycze Malyszowi najlepiej, ale jesli bedzie konczyl "turnieje" w pierwszej 10-tce to i tak bedzie dobrze. Mam nadzieje, ze reszta polskiej ekipy sie poprawi.

joujoujou 26.11.2005 17:50

Piąte miejce Adasia, czyli jest postęp. :mruga:

Kranjec pierwsze zwycięstwo w pucharze świata, gratulacje! :najlepsz:

demek 26.11.2005 17:55

5 miejsce nie jest zle - przynajmniej narazie:)

zene_k 28.11.2005 15:19

No poczekajmy chwilę, może będzie lepiej :piwo:

demek 28.11.2005 15:34

ja tam wle biatlon ogladac od jakiegos czasu...i mam nadzieje ze tomasz i magda pokaza na olimpiadzie na co ich stac!

Burak_PL 28.11.2005 17:16

skoki doiero sie rozkręcaja :) a ja w między czasie prosze o dział sport co na to wladza ?

Pagerus 29.11.2005 13:40

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
skoki doiero sie rozkręcaja :) a ja w między czasie prosze o dział sport co na to wladza ?

W sumie to może niebyłby taki zły pomysł - o ile zaraz nie podzielimy się na kiboli Legii, Wisły i paru innych klubów (nie tylko piłkarskich).
A co do skoków - to czuję, że szykuje się kolejny duży topic na forum :>
Żeby nie było, że nie mówię zupełnie nic na temat - to z początku sezonu jestem nawet zadowolony - zobaczymy co będzie dalej - moje marzenie to Adaś w pierwszej trójce - ale nawet jak byłby w pierwszej piątce to bym nie narzekał :)

Matievoo 29.11.2005 13:47

Adaś już nigdy myśle nie bedzie tak skakał jak kiedyś powinniśmy sie cieszyć że był 5 w niedzielny konkurs ;)

Burak_PL 29.11.2005 16:13

swoje juz wygral :) dla mnie starczy ze w tej 10 bedzie przez najblizsze pare lat :) choc moze i jakis PS jeszcze zdobedzie :)

andrzejj9 29.11.2005 20:38

Cytat:

Napisany przez Burak_PL

Sądzisz, że rzeczywiście jest potrzeba? Na razie tych sportowych tematów aż tak dużo nie ma..

Ale, nie jestem przeciwny, zawsze można każdy nowy pomysł rozważyć :)

A ja na dobry początek zaproponowałbym topic o.. kręglach ;) W poprzedni czwartek byłem i zrobiłem 192 punkty :D

Burak_PL 29.11.2005 21:09

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Sądzisz, że rzeczywiście jest potrzeba? Na razie tych sportowych tematów aż tak dużo nie ma..

Ale, nie jestem przeciwny, zawsze można każdy nowy pomysł rozważyć :)

A ja na dobry początek zaproponowałbym topic o.. kręglach ;) W poprzedni czwartek byłem i zrobiłem 192 punkty :D

nba ? nhl ? gdzie te tematy ? jak by sie pozakladało to by i fani się znaleźli :)

andrzejj9 29.11.2005 21:45

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
nba ? nhl ? gdzie te tematy ? jak by sie pozakladało to by i fani się znaleźli :)

Pewnie i tak. Pytanie tylko, czy jest sens szukania na siłę? W końcu to forum przede wszystkim komputerowe (o tym, że głównie o nagrywaniu to już raczej zapomniano) i powstawanie innych tematycznie działów powinno być raczej spowodowane jedynie rzeczywiście istniejącą potrzebą, a nie rozrastaniu na siłę forum, bo może to kiedyś kogoś zainteresuje. W ten sposób możemy dojść do tego, że będziemy jednymi z wielu, gdzie można pogadać o wszystkim i o niczym, ale tak naprawdę nie dowiedzieć się niczego konkretnego i nie uzyskać profesjonalnej pomocy. A to raczej nie byłby dobry kierunek..

ro29 29.11.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Pewnie i tak. Pytanie tylko, czy jest sens szukania na siłę? W końcu to forum przede wszystkim komputerowe (o tym, że głównie o nagrywaniu to już raczej zapomniano) i powstawanie innych tematycznie działów powinno być raczej spowodowane jedynie rzeczywiście istniejącą potrzebą, a nie rozrastaniu na siłę forum, bo może to kiedyś kogoś zainteresuje. W ten sposób możemy dojść do tego, że będziemy jednymi z wielu, gdzie można pogadać o wszystkim i o niczym, ale tak naprawdę nie dowiedzieć się niczego konkretnego i nie uzyskać profesjonalnej pomocy. A to raczej nie byłby dobry kierunek..

Witam !
Chyba muszę się zgodzić z kolegą. Co prawda nie samymi komputerami i nagrywarkami człowiek żyje, ale z drugiej strony przesadne rozbudowywanie Forum (które i tak kilka miesięcy temu dość mocno się rozrosło), nie jest raczej dobrym pomysłem - chyba zakładane tak jak ten tematy w dziale Off topic, są wystarczające.

A jeśli już o sporcie....

Adam wcalec źle nie rozpoczął sezonu, oby tylko utrzymywał się w czołówce - to można będzie liczyć na medale na olimpiadzie, no i dobre miejsce w PŚ. Niestety niewiele dobrego można powiedzieć o naszych pozostałych reprezentantach :nie:

A tak na marginesie to podejrzewam, że w dziale o sporcie rozmawiano by głównie o piłce i skokach - a są przecież równie ciekawe inne dyscypliny - o których niestety w Polsce mówi się strasznie mało - nawet wtedy jak Polacy zdobywają medale.
Przykład - Leszek Blanik zdobył srebrny medal MŚ w skoku - gimnastyka sportowa. Przecież to wicemistrzostwo świata - i co ?? Niby wspomnanio o tym na którymś tam miejscu w wiadomościach - a Przegląd Sportowy napisał o tym na ...23 stronie !!! Wstyd !!!
Wkrótce ME w jednej z najważniejszych dyscyplin dla Polaków w ostatnich latach - pływaniu - i boję się, że znowu będzie się o tym mówiło na samym końcu - nawet jak przywieziemy stamtąd kilka medali (na co liczę) - bo ważniejsze będą wyniki Bundesligi itd :smutny:

Pozdrowienia
ro29

P.S. I przepraszam, że się tak wyżaliłem - po prostu nie mogę już wytrzymać, jak niektóre dyscypliny w których odnosimy sukcesy i są zarazem dyscyplinami olimpijskimi traktuje się dużo gorzej niż np. piłkę nożną, w której sukcesem staje się awans do finałów (co nie znaczy, że nie lubię piłki !!!).

andrzejj9 06.01.2006 18:57

A wracając do skoków..

Nie wiem, czy oglądaliście, ale dzisiejszy konkurs - ostatni z konkursów Czterech Skoczni - nie dość, że sam w sobie był świetny, jeśli chodzi o emocje związe z samymi skokami, to i rozstrzygnięcie miał historyczne, bo po raz pierwszy w historii wygrało go dwóch zawodników - oczywiście Ahonen i Janda :)

Ale to naprawdę nieprawdopodobne, żeby w 8 skokach, w różnych warunkach i na różnych skoczniach osiągnąć idealnie ten sam wynik. I w konkursie Czterech Skoczni nie chodzi tu o 100 punktów za pierwsze miejsce, 80 za drugie itp. , ale liczy się dokładnie wszystkie punkty za odległość i oceny z dokładnością do 1/10 punkta. I to wszystko było takie same (swoją drogą punktów pucharu świata również zdobyli dokładnie tyle samo ;) ).

Świetny konkurs :)

joujoujou 07.01.2006 11:31

Konkurs świetny, to fakt, z powodów zawodowych nie mogłem oglądać w całości wczorajszego konkursu, ciekawi mnie, jak się chłopaki samochodem podzielą? :hmm:

czero 07.01.2006 11:41

Cytat:

Napisany przez joujoujou
ciekawi mnie, jak się chłopaki samochodem podzielą? :hmm:

Dostana 2 :)
Taka jest decyzja sponsora nagrody glownej - Nissana.

andrzejj9 12.01.2006 22:35

Hmm.. nie oglądałem, ale przed chwilą sprawdziłem wyniki i w kwalifikacjach do jutrzejszego konkursu Małysz wypadł wyjątkowo źle.. Zajął trzydzieste miejsce i - co ciekawe - trzecie wśród Polaków.

joujoujou 12.01.2006 23:44

Też nie oglądałem, szkoda, że Adaś wciąż cieniuje, najwyraźniej czas kończyć karierę. :(

Stef 13.01.2006 11:25

trenera zagranicznego im sie zachcialo....; )
tearz sa skutki jakis dziwnych ukladow z panem federerem, ktory ponoc zaproponowal wlasnie kuttina... a PZN bez wachania go zaakceptowal

andrzejj9 13.03.2006 13:38

Nikt nie pisze, a Małysz wczoraj wygrał :)

Ale że pewnie wszyscy jeśli nawet nie oglądali, to słyszeli w wiadomościach, to nie będę się nad tym rozwodził. Chciałem tylko podać link do miłego artykułu na temat wczorajszego osiągnięcia Małysza. Wygląda na to, że ktoś zachwyca się jego sukcesem nawet bardziej niż Polacy :)

http://sport.interia.pl/news?inf=727290

Pagerus 13.03.2006 14:51

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nikt nie pisze, a Małysz wczoraj wygrał :)

Ale że pewnie wszyscy jeśli nawet nie oglądali, to słyszeli w wiadomościach, to nie będę się nad tym rozwodził. Chciałem tylko podać link do miłego artykułu na temat wczorajszego osiągnięcia Małysza. Wygląda na to, że ktoś zachwyca się jego sukcesem nawet bardziej niż Polacy :)

http://sport.interia.pl/news?inf=727290

No wygrał wygrał - i nawet udało mi się to obejrzeć :D :D :D

ro29 13.03.2006 23:19

Witam !
Gratulacje dla Małysza - jak widać, jego sportowy koniec nie jest taki bliski, jak niektórzy sądzili ;)

Aczkolwiek pozwolę sobie w tym temacie zauważyć także - że jak napisał kolega @andrzejj9 - nikt nie napisał o sukcesie Małysza - to także niestety nikt nie wspomniał o naszych medalach podczas HMŚ w Moskwie - brąz Lidii Chojeckiej, srebro Anii Rogowskiej (a była szansa nawet na złoto ;) ), oraz srebro naszej sztafety męskiej 4x400m - na mnie ich występ zrobił naprawdę niezłe wrażenie - pobiegli dobrze i bardzo mądrze taktycznie :)
Bardzo blisko medalu była także sztafeta kobiet - naprawdę niewiele zabrakło - ale rekord Polski pobiły !!!

Pozdrawiam
ro29

Pagerus 14.03.2006 08:26

Fakt fakt - z wyników naszych innych sportowców także należy się cieszyć :) ja cieszę się zwłaszcza ze srebra Anny Rogowskiej :)
No ale jakby nie patrzeć to temat dotyczący skoków ;) chyba, że do skoków zaliczyć też skok o tyczce czy skok wzwyż :rotfl: no ale treść tematu jest chyba jednoznaczna :fiu:
Jeszcze dwa konkursy przed nami (o ile się nie mylę)... mam nadzieję, że to nie był chwilowy przebłysk talentu czy chwilowy brak formy u pozostałych i Adam jeszcze zdoła nas miło zaskoczyć :)

andrzejj9 14.03.2006 08:29

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Gratulacje dla Małysza - jak widać, jego sportowy koniec nie jest taki bliski, jak niektórzy sądzili ;)

Aczkolwiek pozwolę sobie w tym temacie zauważyć także - że jak napisał kolega @andrzejj9 - nikt nie napisał o sukcesie Małysza - to także niestety nikt nie wspomniał o naszych medalach podczas HMŚ w Moskwie - brąz Lidii Chojeckiej, srebro Anii Rogowskiej (a była szansa nawet na złoto ;) ), oraz srebro naszej sztafety męskiej 4x400m - na mnie ich występ zrobił naprawdę niezłe wrażenie - pobiegli dobrze i bardzo mądrze taktycznie :)
Bardzo blisko medalu była także sztafeta kobiet - naprawdę niewiele zabrakło - ale rekord Polski pobiły !!!

Pozdrawiam
ro29

Osobiście występy Polaków na mistrzostwach lekkoaltetycznych uważam za bardzo udane. Ale nie komentuję ich z tego powodu, że.. albo w telewizji w ogóle nie ma transmisji, albo robione są tak, żeby nie chciało się ich oglądać. Przerywane reklamami podczas ważniejszych występów, 'powrót do studia' (jak ja tego nie znoszę..) np. przy dekoracji polaka na podium.. No przecież do kpina..

Rogowskiej też nie widziałem, bo nie wiem, czy w ogóle była pokazywana. Jak wiedziałem, że właśnie skacze, to w telewizji pokazywali biegi, gdzie nie startował żaden Polak...

Pagerus 14.03.2006 08:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Osobiście występy Polaków na mistrzostwach lekkoaltetycznych uważam za bardzo udane. Ale nie komentuję ich z tego powodu, że.. albo w telewizji w ogóle nie ma transmisji, albo robione są tak, żeby nie chciało się ich oglądać. Przerywane reklamami podczas ważniejszych występów, 'powrót do studia' (jak ja tego nie znoszę..) np. przy dekoracji polaka na podium.. No przecież do kpina..

Rogowskiej też nie widziałem, bo nie wiem, czy w ogóle była pokazywana. Jak wiedziałem, że właśnie skacze, to w telewizji pokazywali biegi, gdzie nie startował żaden Polak...

No tak - to są właśnie uroki transmisji telewizyjnych w naszym kraju - dekorację Małysza też tak pokazali, że aż mi brak słów komentarza... :ysz:

ro29 15.03.2006 12:22

Witam !
Cytat:

Napisany przez Pagerus
Fakt fakt - z wyników naszych innych sportowców także należy się cieszyć :) ja cieszę się zwłaszcza ze srebra Anny Rogowskiej :)
No ale jakby nie patrzeć to temat dotyczący skoków ;) chyba, że do skoków zaliczyć też skok o tyczce czy skok wzwyż :rotfl: no ale treść tematu jest chyba jednoznaczna :fiu:
(...)

Zgadzam się @Pagerus, że wszedłem w ten temat z inną dyscypliną ;) - ale zrobiłem to z dwóch powodów - po pierwsze odniosłem się do tego co napisał @andrzejj9 - że nikt nie gratulował Małyszowi sukcesu - a poniewać o naszym medalistach z Moskwy też nie wspomnanio - więc postanowiłem to nadrobić. Natomiast druga kwestia - nie lubię jak pewne dyscyliny się zbyt mocno faworyzuje - a co ważniejsze - nie uwzględnia się rangi zawodów - niestety znów dla wielu zwycięstwo Małysza w zawodach PŚ (z którego się cieszę !!), było ważniejsze niż nasze medale na bądź co bądź MŚ !!
Nie wspomnę już chociażby o tym, że np. Paulina Ligocka zajeła ostatecznie w tym sezonie drugie miejsce w PŚ - i nie traktuje się tego jak sukcesu - może snowboard jest mnie j popularny niż skoki - ale to też dyscyplina olimpijska ...

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Jak to bywa w Polsce z transmisjami (no może oprócz piłki nożnej, która jak wiadomo jest faworyzowana) - akuart transmisji z HMŚ było trochę - ale co do występu Rogowskiej .... :( - owszem transmisja była, tylko że się skończyła, kiedy zaczynały się ważyć losy srebrnego i złotego medalu - czyli w najważniejszym momencie !!! Myślałem, że mnie coś .....

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No tak - to są właśnie uroki transmisji telewizyjnych w naszym kraju - dekorację Małysza też tak pokazali, że aż mi brak słów komentarza...

Niestety prawda - tylko, że jak będzie za chwilę jakiś mecz LM i będzie dogrywka oraz karne - to nikt nie przerwie transmisji - bo to ważne ....
A masz rację - dekoracja Małysza była pokazana tak na odp.... (za przeproszeniem).

Pozdrawiam
ro29

andrzejj9 15.03.2006 15:34

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !

Zgadzam się @Pagerus, że wszedłem w ten temat z inną dyscypliną ;) - ale zrobiłem to z dwóch powodów - po pierwsze odniosłem się do tego co napisał @andrzejj9 - że nikt nie gratulował Małyszowi sukcesu - a poniewać o naszym medalistach z Moskwy też nie wspomnanio - więc postanowiłem to nadrobić. Natomiast druga kwestia - nie lubię jak pewne dyscyliny się zbyt mocno faworyzuje - a co ważniejsze - nie uwzględnia się rangi zawodów - niestety znów dla wielu zwycięstwo Małysza w zawodach PŚ (z którego się cieszę !!), było ważniejsze niż nasze medale na bądź co bądź MŚ !!
Nie wspomnę już chociażby o tym, że np. Paulina Ligocka zajeła ostatecznie w tym sezonie drugie miejsce w PŚ - i nie traktuje się tego jak sukcesu - może snowboard jest mnie j popularny niż skoki - ale to też dyscyplina olimpijska ...

Jest 'mniej ważna' tylko dlatego, że transmisji w telewizji nie uświadczysz.. A dlaczego skoki stały się popularne? Dlatego, że Małysz zwyciężał? Po części tak, ale przede wszystkim dlatego, że o tych sukcesach trąbiono wszędzie, a w telewizji transmitowano nawet jak sędzia zawodów drapał się w nos i wszystko można było zobaczyć. Innych sporty (nie wszystkie) medialnie nie istnieją, to i o sukcesach się nie mówi, bo skąd można się o nich dowiedzieć. Oczywiście można dotrzeć do informacji na internecie, czy gdzieś, ale czy to o to chodzi, żeby trzeba było samemu szukać?

Jedynka, czy ogólnia telewizja polska, jeżeli dalej ma zamiar w ten sposób traktować polski sport, to powinna już dawno stracić wszelkie prawa do transmisji, albo uruchomić kanał wyłącznie sportowy (co swoją drogą jest chyba w planach). Bo w sposób, jaki jest dzisiaj, jedynie zabija możliwość dostępu do informacji.

Pagerus 15.03.2006 15:41

Całkiem ciekawy tekst na WP - cytowali Trybunę o ile się nie mylę:

Cytat:

Napisany przez WP i Trybuna
"Małysz - srałysz"
Trybuna 07:40

Kilka lat temu duży ekranowy sukces odniósł film (w roli głównej Cezary Pazura) Macieja Ślesickiego pod tytułem "Show". Taka dość przewrotna satyra na odmóżdżające widowiska telewizyjne rodem z ***8222;Big Brothera" ***8211; pisze Jacek Korczak-Mleczko w Trybunie.

W filmie jest scena, w której uczestnicy show chcą oglądać w tv ***8222;Człowieka z marmuru", ale urocza i bezwzględna Wielka Siostra (Dorota Segda) przełącza program. Bo "dziś jest konkurs w Salt Lake City i skacze Adam Małysz". Pazura krzyczy wtedy: "My chcemy Człowieka, Małysz-srałysz!", co w dobie triumfów (oj, były piękne dni) skoczka z Wisły brzmiało niczym bluźnierstwo wypowiedziane przez uciskaną jednostkę.

Czas pokazał, że Ślesicki i Pazura mieli rację. Nie dość, iż Małysz praktycznie zgasł jako triumfator, to znacznie przybliżył się do miana "srałysza". Z wypiekami na twarzy oglądałem bowiem poniedziałkowy serwis sportowy w "Wiadomościach" TVP 1.

"Mistrz" odpędził witających go licznych dziennikarzy (z telewizyjnymi na czele) i cynicznie stwierdził, iż ***8222;Zwyciężyłem, bo żadnego z was tam nie było i nie musiałem udzielać głupich wywiadów". Po czym odpędził nachalną zgraję i odjechał z lotniska do domu.

W komentarzu prezenter Piotr Sobczyński wydukał wreszcie coś w rodzaju, że ***8222;jest klasa sportowca i klasa człowieka", jakby na usprawiedliwienie faktu, iż TVP cały swój sportowy wizerunek opiera od lat na Małyszu, a on ma ją teraz w poważaniu. Mówiąc szczerze miał ją w poważaniu zawsze, bo on boi się chyba tylko Pana Boga, swej małżonki Izabeli i menago Ediego Federera.

demek 15.03.2006 15:49

trenerowie norwegow (kojonkoski) i finow (nikunen) powiedzieli, ze podziwiaja malysza za to, ze nie spadl na dno po sukcesach jak to mialo miejsce np ze shmitem czy hannawaldem, funakim
ale popie..ni polacy jeszcze jada po malyszu
no ale coz, zyjemy w chorym kraju i mamy chory narod

ro29 15.03.2006 17:08

Witam !
Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jest 'mniej ważna' tylko dlatego, że transmisji w telewizji nie uświadczysz.. A dlaczego skoki stały się popularne? Dlatego, że Małysz zwyciężał? Po części tak, ale przede wszystkim dlatego, że o tych sukcesach trąbiono wszędzie, a w telewizji transmitowano nawet jak sędzia zawodów drapał się w nos i wszystko można było zobaczyć. Innych sporty (nie wszystkie) medialnie nie istnieją, to i o sukcesach się nie mówi, bo skąd można się o nich dowiedzieć. Oczywiście można dotrzeć do informacji na internecie, czy gdzieś, ale czy to o to chodzi, żeby trzeba było samemu szukać?
(...)

Niestety - bardzo dużo racji w tym co piszesz - i ja zdaję sobie z tego sprawę !!!
I nie dotyczy to tylko telewizji - np. Przegląd Sportowy, który bardzo rzadko - ale przy okazji jakiś większych imprez kupuje, tak samo podchodzi do relacji - w poniedziałek na pierwszej stronie wielkie zdjęcie Małysza, mnóstwo informacji innych - tylko na górze wzmianka o HMŚ - i tekst na ... 18 stronie.
Przykładów można by wyliczać bardzo dużo - a dla mnie jako Poznaniaka - chyba najlepszym był fakt, jak kilka lat temu na poznańskim jeziorze Malta rozgrywane były Mistrzostwa Świata w kajakarstwie - czyli impreza najwyższej rangi w dyscyplinie olimpijskiej !!! I ...żadnej transmisji na żywo w TVP !!! Jakaś relacja po godzinie - i to tak zrobiona, że wstyd !!!
Oczywiście jak za chwilę będzie kolejny mecz ligi mistrzów - to oczywiście zapłacą tysiące Euro za prawa do transmisji ....
I niech mi ktoś nie mówi, że np. niektóre dyscypliny nie są wcale interesujące - zanim Małysz zaczął odnosić sukcesy, też wielu twierdziło, że skoki to takie sobie - a teraz - sport narodowy prawie !!
I tak samo jest np. z innymi dyscyplinami zimowymi - np. transmisja z biegów w Turynie czy biathlonu - dobrze zrealizowana - to dla mnie czasem ciekawsze niż niejeden mecz ...
Oczywiście to kwestia gustu - i żeby nie było, że jestem przeciwnikiem piłki nożnej czy skoków - po prostu nie powinno się - zwłaszcza w telewizji publicznej - faworyzować do kwadratu pewnych dyscyplin (ostatnio piłki nożnej i skoków), zdecydowanie kosztem innych.

Cytat:

Napisany przez demek
trenerowie norwegow (kojonkoski) i finow (nikunen) powiedzieli, ze podziwiaja malysza za to, ze nie spadl na dno po sukcesach jak to mialo miejsce np ze shmitem czy hannawaldem, funakim
ale popie..ni polacy jeszcze jada po malyszu
no ale coz, zyjemy w chorym kraju i mamy chory narod

Smutna polska rzeczywistość - nie zapomnę jak brąz Małysza podczas poprzedniej olimpiady, wielu uznało za ...tragedię narodową i wielką porażkę - aż mi było wstyd !!!
A w kwestii, że ostatnio tak się wypowiada o dziennikarzach - patrząc na to co o nim przez te lata pisali i jak się zachowywali - gdy był na szczycie chwalili, gdy tylko było gorzej - traktowali jak ...to nie dziwię się tak mocno ...

ro29

demek 15.03.2006 17:31

ale wiesz sa rozni dziennikarze
np panowie jaronski i wyzykowski, ktorzy komentuja biatlon i kolarstwo na antenie eurosportu (sa rowniez dziennikarzami) nie sa olewni przez nikogo - a dlaczego? bo jesli ktos nie chce z nimi rozmawiac to sobie odpuszczaja i za to ich szanuja sportowcy - wielokrotnie zapraszali tomka sikore do komentowania i czesto tak sie dzialo i jest ok - oni traktuja sportowcow po ludzkiemu a nie jak hieny
zyczylbym sobie tylko takich profesjonalistow jak oni a wszystko bedzie ok
oczywiscie ich komentarz to inna bajka, az chce sie to ogladac!

ro29 15.03.2006 23:01

Witam !
Cytat:

Napisany przez demek
ale wiesz sa rozni dziennikarze (...)

Oczywiście prawda ;)

Pozdrawiam
ro29

Pagerus 16.03.2006 08:31

Widzę, że ładnie się dyskusja rozwija :) Tak w ogóle - to do końca pozostały już tylko 2 konkursy, tak???

demek 16.03.2006 09:35

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Widzę, że ładnie się dyskusja rozwija :) Tak w ogóle - to do końca pozostały już tylko 2 konkursy, tak???

chyba dwa indywidualne i jeden druzynowy ale nie jestem pewien
edit
a jednak nie
czwartek, 16 marca
10.00 - pierwszy trening

piątek, 17 marca
9.15 - drugi trening
10.30 - kwalifikacje

sobota, 18 marca
9.15 - seria próbna
10.15 - konkurs

niedziela, 19 marca
9.15 - seria próbna
10.15 - konkurs

Pagerus 16.03.2006 11:15

No to ostatni weekend... znowu nie będzie co oglądać w TV :P

demek 16.03.2006 11:18

zycze tylko sobie i innym aby nie komentowal tego szaranowicz
moze byc pan stanislaw snopek lub pan miklas- mimo, ze nie komentuja jakos porywajaco to mozna ich sluchac
i mam nadzieje, ze nie beda to tylko pobozne zyczenia :D

joujoujou 16.03.2006 11:30

Zawsze można sobie obejrzeć na Eurosporcie. :P

:D

Pagerus 16.03.2006 11:40

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Zawsze można sobie obejrzeć na Eurosporcie. :P

:D

No dokładnie :D Chociaż ostatnio chyba nie leciała transmisja...
W ogóle nie podoba mi się ta cała oprawa transmisji w TVP1 - ten duet młodych dziennikarzy (niestety nie pamiętam nazwisk) przyprawia mnie o mdłości... :nie: :ysz:

demek 19.03.2006 15:26

adam malysz dzis osmy
a tomek sikora wygral zawody o puchar swiata w biegu masowym :)
boskie podium: ole, poiree, tomek :D

czero 19.03.2006 22:21

No to juz po sezonie skokow, Malysz ostatecznie (w generalce) 9 wiec zle nie jest, ale oczywiscie moglo byc lepiej ;).

Chyba juz mozna zamknac temat i czekac na kolejny sezon :)

joujoujou 20.03.2006 00:41

Zamykam. :mruga:

ro29 20.03.2006 01:43

Witam !
Cytat:

Napisany przez demek
adam malysz dzis osmy
a tomek sikora wygral zawody o puchar swiata w biegu masowym :)
boskie podium: ole, poiree, tomek :D

Adam Małysz nieźle zakończył ten sezon ... a wielkie gratulacje dziś dla Tomasza Sikory - ta zima należała do niego !!!

Pozdrawiam
ro29

demek 20.03.2006 01:46

jeszcze 3 starty :D

andrzejj9 20.03.2006 11:13

Cytat:

Napisany przez demek
jeszcze 3 starty :D

A konkretniej?

demek 20.03.2006 11:32

od czwartku w oslo-holmenkolen
w zapewne sprint, dochodzenie
a napewno start masowy :)

andrzejj9 20.03.2006 12:31

Cytat:

Napisany przez demek
od czwartku w oslo-holmenkolen
w zapewne sprint, dochodzenie
a napewno start masowy :)

A, ok. Myślałem, że mówisz o skokach.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34.