![]() |
[QUOTE=ostryga27]
Cytat:
podobno do tych sposobów to jest obowiazkowe. |
ciekawe czy prędkość ma znaczny wpływ na działanie (naturalnie jakies tam błędy sie pojawią) generał patchował i wypalał x32 i pisał że mu działa ale znowu on miał nagryawrke inną
|
[QUOTE=Ghost_mode]Testował to ktoś ?
Program modyfikuje obraz tak aby było możliwe jego wypalenie... http://www.megaupload.com/?d=HFH64UB9 Próbowalem tego patcha i nic nie dalo,w dalszym ciagu musze odlaczac napedy,moze mój blad ze wypalilem na max.(przeoczylem)robilem na TDK x52. sproboje na mniejszej predkosci,to dam edit: ;) PS.moja nagrywara:LG DVD GSA-4082B |
Wiem jedno,umnie StarFuck mie działa i jak narazie te wszystkie sposoby sa g.....o warte,jedyna szansa to patchowanie obrazu.
odlaczajac napedy chodzi 100% :piwo: |
Cytat:
|
LINK_USUNIĘTO.ru leki na niekture dolegliwosci
|
a ja mam pytanie dowas bo dostałem oryginał i zrobiełem kopie z odczytem DPM i mam ten plik od mirrora i ja robie patch me i czekam zobi i pokazuje mi sie tylko plik MDS nowy i nazwa patched i nic jak nagram na CD to nagrywa kilka minut i płyty nie da sie odczytać
|
tez mam DVD i zajmuje mi 1.5 gbna twardzielu
|
W sumie jestem na urlopie ale nie mogłem się powstrzymać żeby nie zaglądać na chwilkę na forum...
Po publikacji artykułu o Securom7 będziecie się mogli spodziewać następnego arta dotyczącego WYPALANIA ;) Starforce... Już trawją prace a sukces jest o krok. Dodam, iż przełomowe są odkrycia naszych "braci zza wschodniej granicy", którzy jako pierwsi rozpracowali SF, a ich pomysł skopiowała grupa MIRROR... pozdrowienia |
Ja juz zrezygnowalem, probowalem wszystkich mozliwych sposobow setki razy, łącznie z fizycznym odłączaniem napędu. Za kazdym razem przy uruchomieniu gry pokazuje sie to
http://img385.imageshack.us/img385/7186/king5vc.th.jpg |
To uderzaj smialo:)
|
naturalnie tylko i wyłącznie legalne granie
|
Zapis RMPS na nagrywanej płycie
Korekcja danych subkanałowych. Przetłumaczone:) Stronka to pewnie www.gamecopyworld.com oczywiście psizemy o backup'ach oryginalnych kopii a nie o piraceniu:) |
dzięki ale jedno alemam A120% po polskQ i niewiem co oznacza
"subchannel data" and "burn rmps to recordable media" nie są zaznaczone" to drugie to coś z emulacja RMPS prawda?? EDIT i czy istnieje stronka na której są do pobrania takie PATCHE ?? podeślij na maila |
Patchowanie obrazu:
1 Wypakuj CD1 image and the mir-pjkkpt.rar z archiwum rar znajdziesz patcher. ŰŰ 2 Uruchom program i upewnij się zę umieściłeś go w tym samym katalogu co grę, w pzreciwnym wypadku skorzystaj z przycisku przeglądaj 3 Zdecyduj na jakiej płycie będziesz nagrywał i wybież ją z listy na dole programu 4 Kliknij patchme i pojawi sie okienko patchowanie w toku:) 5 W związku z "małym" blędem w programie nie powiadomi cię on kiedy skończy się proces patchowania, zobacz w katalogu z grą(używa tego samego katalogu w którym była gra, ale nazywa go PATCHED (bląd zostanie naprawiony w przyszłych wersjach narzędzia i może pojawi się pasek postępu. 6 Teraz przejdz do kolejnego kroku WYPALANIE : 1 Kiedy narzędzie sporządzi spatchowany obraz otwórz go w Alcohol 120% v195 Build 3105 2 Wybierz go i otworzy się nowe okno 3 Wybierz profil SECUROM *NEW* nie SECUROM NEW 4/5! metoda zapisu raw dao musi być wybrana.Upewnij się że "rectify subchannel data" and "burn rmps to recordable media" nie są zaznaczone. 4 Wybierz start, program zada pytanie wybierz zostaw TOC niezmodyfikowane 5 Resztę płytek wypal czym chcesz bo i tak nie są zabezpieczone. Uwaga 1: Wypalaj tylko na nośniku, który zaznaczyłeś w patcherze?:) inaczej gra nie uruchomi się napewno. Uwaga 2: Jeżeli weryfikacja zawiodła i jesteś proszony o serial, Twoja kopia jest do wyrzucenia. Uwaga 3: Mimo, że patch poprawia działanie kopii zabezpieczonych SF, nie możemy zagwarantować, że każdy dysk wypalony bedzie działał, jako, że SF zachowuje się w każdych warunkach inaczej nawet na tych samych płytach (zależy od partii). Uwaga 4: Nadal potrzebujesz DVDROM lub CDROM by uruchomić image lub Plextora z plextools pro. By LOKI7777:) |
moglibyście to przetłuamczyć, bo nic nie kumam z tego?? przecież SF został złamany przze jakąs grupe chodziło coś wypalanie bezpośdrednie czy coś :) nie pamiętam gdzie to było
|
Bedę miałe wersje na CD w Piątek to sprawdze. Jak się uda bede Happy, może jakis opisik do tego patchera??. To nadole to rodzaj płyty na jakiej wypalam??. Bo do Platinium 52X mam dostęp. ??
|
Cytat:
|
Czyli jedyny sposób to wypalic te obrazy które mam na dysku(gierka po odlaczeniu napedow i zamontowaniu ich w Daemonie dziala)tak jak są...po prostu wrzucic te 2 pliczki mds. i mdf na plytke np przez NERO...No i wtedy przy ponownej instalacji gry po prostu skopiuje je z tej zapasowej nagranej przeze mnie plyty na dysk zamontuje w Daemonie, odlacze napedy i bedzie dzialac...Czy dobrze mysle??
|
Cytat:
Poza tym, że starforce to wyjątkowo wredna sztuka i wypalanie jest RACZEJ niemożliwe. Przedstawiona powyzej metoda jest experymentalna, obraz jest modyfikowany w NARAZIE nieznany sposób, a poza tym sposób nawet dla CD raczej NIESKUTECZNY. :cool: |
Kk
Ok no to jest instrukcja do KING KONGA w wersji CD.A czy ma ktos moze instrukcje jak wypalic gre na plyte DVD z obrazu w celu dokonania kopii bezpieczenstwa (oczywiscie zeby pozniej dzialala)
|
Nie rozumiem nic z tego, mam teki sam programik do Prince of Persia Two Thrones.. Jak się uda dam znać
|
moglibyscie mi powiedziec ile zajmuja wasze wresje po zainstalowaniu,poniewaz mam wersje dvd i po zainstalowaniu zajmuje 1,49GB troche malo jak na wersje dvd ktora ma 4,25GB:/
|
Testował to ktoś ?
Program modyfikuje obraz tak aby było możliwe jego wypalenie... http://www.megaupload.com/?d=HFH64UB9 Jeżeli to prawda to mielibyśmy jedne z pierwszych kopii zapasowych SF działajacych z płyt a nie jedynie z wirtuala... Cytat:
|
sorry za poprzedniego posta
|
Cytat:
Jeżeli przeczytałeś ze zrozumieniem dowiesz się dlaczego nie uzyskasz odpowiedzi na to pytanie. |
może, ale jaki jest do tego cd-key?
|
Witam! Gre PETER JACKSONS KING KONG za pomocą DT4 i StarForceNightmarev1.12 chodzi bez problemu poz.
|
Cytat:
Ale reszta jest O.K.Sam Daemon nie daje rady z King Kongiem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Instalacja Daemon Tools 4.00
Włącz emulację RMPS Podłącz obraz gry Wyłącz kompa Odepnij taśmy od CD lub DVD(wszystkie!!!) Włącz kompa i graj U mnie tak działa :respect: |
peter jackson's king kong
zna ktos sposób obejscia zabezpieczenia tej gierki?
oto co znalazlem na zagranicznych forach-szkoda ze mi nie dziala: ************ INSTRUCTIONS FOR PLAYING *********** 1. Unrar all files and mount image using Daemon Tools 4. Leave all emulation options ON !!!! 2. Use StarForce Nightmare and select "Disable CD", "Disable Node" and deselect ide channel of your optical devices (Primary and/or Secondary). ¦ 3. Install Game from virtual daemon drive and use serial number provided with this info when StarForce3 protection asks for it. 4. Play the game !!!!! Still get message "ERROR" Please install Peter Jackson King Kong CD1 in another drive 2.STARFORCE 3 PROTECTiON WALKTHOUGH: Tested this on GT LEGENDS and PETER JACKSONS KING KONG! 1: reboot your pc and disconnect your Optical Drives ONLY 2: Once back into windows start up starforce nightmare and select DISABLE CD and DISABLE NODE 3: startup Alcohol 120% and mount the King Kong Example.mds file and in alcohols options select RMPS Emulation then shutdown alchohol. Finaly start the game up enter your cdkey and presto works for me on all starforce 3 games that i have so far tested with. do not use DAEMON TOOLS for Starforce protected games as its pritty crap and caused a shit load of problems for me, all the problems of system auto rebooting without a bluescreen and no error or just erroring out with please enter cd blah blah blah ect, useing alcohol 120% i didnt get one single problem at all, if you follow my instructions your games will indeed work. ps. u kumpla ta wersja(sciagnieta z osloskopu) dziala choc nie wiem dlaczego-a nic nie kombinowal z napedami |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:17. |