Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   jak utworzyc płyte multisesyjna/?/ (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-utworzyc-plyte-multisesyjna-59344/)

Marcin-26 02.12.2005 13:12

jak utworzyc płyte multisesyjna/?/

Czyli było cos wcześniej nagrane na cdr i chciałbym dograc i gdzie w nero mam zaznaczyc multisesne>???? Bo nie mogę znaleźć.

dimson 02.12.2005 13:18

Cytat:

Napisany przez Marcin-26
Czyli było cos wcześniej nagrane na cdr i chciałbym dograc i gdzie w nero mam zaznaczyc multisesne>???? Bo nie mogę znaleźć.

Tu: http://img380.imageshack.us/img380/5828/muli2mp.th.jpg

mam nadzieję że po tym nie założysz trzeciego tematu o tym samym bo będzie :bicz:

Marcin-26 02.12.2005 13:43

Cytat:

Napisany przez dimson

mam nadzieję że po tym nie założysz trzeciego tematu o tym samym bo będzie :bicz:

sorry ale musiałem załozyć bo tam nikt mi nic nie odpisywał.A wiec zrobiłem tak jak zaleciłeś i nie nagrało nmi się:( Dlaczego???

nimal 02.12.2005 13:46

a wczesniej byla otworzona plyta multisesyjna? bo jak ja zamknoles to za chiny nie dograsz
wkladasz plyte, w nero klik na ikonke z litera i - wtedy zobaczysz czy plyta jest readonly czy to rozpoczaeta multisesyjna

Marcin-26 02.12.2005 13:50

Cytat:

Napisany przez dimson

Nie xle, znaczy sie widać druga sesje w nero nagraną ale jak otworze w windows to nie widac tego co dograłem.Co robic/?

nimal 02.12.2005 13:52

przeciez masz odpowiedz w DRUGIM TOPICU JAKI ZALOZYLES :bicz:

Marcin-26 02.12.2005 13:52

tak jest to dysk wielosesyjny

**mondeo** 02.12.2005 18:32

Cytat:

tak jest to dysk wielosesyjny
Czy aby napewno??
prościej wytłumaczyć:
jak chcesz nagrywać w multisesji to musisz najpierw przed nagraniem dać
utwórz dysk z wieloma sesjami
a jak chcesz dograć to
kontynuj istniejący dysk wielosesyjny
Prościej sie nie da wytłumaczyć

burbot 03.12.2005 14:56

Kopiowanie W Nero

W poprzednich wersjach nero [chyba 5] była możliwość kopiowania płyt bez zamykania sesji. W kolejnych już takiej możliwości nie ma, a szkoda, bo czasami do instalacyjnej kopi płyty można było dodać jakieś pliki akualizacyjne i mieć wszytko w jednym miejscu. Ciekaw jestem czy jakimś innym programem do przegrywania są takie możliwości?
burbot@gazeta.pl

joujoujou 03.12.2005 15:04

Są, w alcoholu. :taktak:

burbot 15.12.2005 14:43

Alcohol 120%

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Są, w alcoholu. :taktak:

Niestety Alcohol 120% nie umożliwa skopiowanie płyty CDR na DVD bez zamykania sesji, a nawet w ogóle nie można skopiować.

joujoujou 15.12.2005 15:19

W pierwszym poście nie napisałeś, że chcesz kopiować CD na DVD a ja nie jestem jasnowidzem. :nie:

burbot 15.12.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez joujoujou
W pierwszym poście nie napisałeś, że chcesz kopiować CD na DVD a ja nie jestem jasnowidzem. :nie:

A czy jest w takim razie jakiś inny program lub inna metoda?
Pozdrawiam
http://www.zapora.hk.pl/

KaPi 16.12.2005 13:47

Cytat:

Napisany przez burbot
W poprzednich wersjach nero [chyba 5] była możliwość kopiowania płyt bez zamykania sesji. W kolejnych już takiej możliwości nie ma, a szkoda, bo czasami do instalacyjnej kopi płyty można było dodać jakieś pliki akualizacyjne i mieć wszytko w jednym miejscu. Ciekaw jestem czy jakimś innym programem do przegrywania są takie możliwości?

Znajdziesz to w GameJack. ;)

burbot 16.12.2005 19:13

Niestety gameJack także zamyka sesje i nic więcej nie można dograć.

ostatni 28.12.2005 08:57

Wita wszystkich.
Mam taki problem, a mianowicie:
jest płytka na której nagrane były zdjęcia - nie wiem czy sesja była zamknięta. W kazdym razie do tej płytki koleżanka dograła kolejne zdjęcia używając "utwórz dysk z wieloma sesjami" i automatycznie poprzednie fotki szlag trafił.
Przypuszczam że da sie je odzyskać ale niestety nie wiem jak a nie mam czasu na kombinowanie.
Jeśli było już takie pytanie to przepraszam za zdublowanie, ale nie znalazłem na to porady.
Z góry dzięki za szybką odpowiedź .
Pozdrawiam

Maciej 28.12.2005 08:59

próbuj programem IsoBuster.

burbot 15.02.2006 19:46

Nadal szukam programu lub sposobu do przegrania obrazu płyty CD na DVD bez zamykania sesji. Czy ktokolwiek wie jak? W poprzednio sugerowanych programach taka operacja okazała się niewykonalna.

burbot 13.08.2006 11:46

Cytat:

Napisany przez burbot
Nadal szukam programu lub sposobu do przegrania obrazu płyty CD na DVD bez zamykania sesji. Czy ktokolwiek wie jak? W poprzednio sugerowanych programach taka operacja okazała się niewykonalna.

Niestety nadal nie mogę znaleźć programu do skopiowania z CD na DVD oraz z CD na CD bez zamykania sesji. Wszystkie poprzednie sugestie są błędne i sugerowane bez sprawdzenia:(

ed hunter 13.08.2006 11:52

Cytat:

Napisany przez burbot
Niestety nadal nie mogę znaleźć programu do skopiowania z CD na DVD oraz z CD na CD bez zamykania sesji. Wszystkie poprzednie sugestie są błędne i sugerowane bez sprawdzenia:(

a co to ma do tematu odzyskiwania sesji? :wow:

takim świetnym zestawem do skopiowania płyty i nagrania jej bez zamykania sesji jest explorator windows + nero express :taktak:

burbot 15.08.2006 07:38

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a co to ma do tematu odzyskiwania sesji? :wow:

takim świetnym zestawem do skopiowania płyty i nagrania jej bez zamykania sesji jest explorator windows + nero express :taktak:

Kolejna porada jak wszystkie poprzednie w tym temacie, oczywiście bez wczesniejszej weryfikacji; Nero Express ver.7.0.1.2 zamyka sesje bez żadnego wyboru zarówno przy bezpośrednim kopiowaniu płyty CD na CD. Oczywiscie nie ma mowy przy próbie kopiowania z CDR na DVD. Kopiowanie pliku obrazu z HDD tylko na CDR jest możliwe, na DVD nie - sesje zamyka niestety.:help:

ed hunter 15.08.2006 09:26

Cytat:

Napisany przez burbot
Niestety gameJack także zamyka sesje i nic więcej nie można dograć.

pliki z tej płyty CD przekopiuj na dysk (eksploratorem windows np.) i zacznij nową multisesyjną DVD z tymi danymi w Nero.

Cytat:

Napisany przez burbot
Kolejna porada jak wszystkie poprzednie w tym temacie, oczywiście bez wczesniejszej weryfikacji; Nero Express ver.7.0.1.2 zamyka sesje bez żadnego wyboru zarówno przy bezpośrednim kopiowaniu płyty CD na CD. Oczywiscie nie ma mowy przy próbie kopiowania z CDR na DVD. Kopiowanie pliku obrazu z HDD tylko na CDR jest możliwe, na DVD nie - sesje zamyka niestety.:help:

to wy******* to nero bo jest zwalone.

Mich@ł 15.08.2006 10:12

Cytat:

Napisany przez ed hunter
pliki z tej płyty CD przekopiuj na dysk (eksploratorem windows np.) i zacznij nową multisesyjną DVD z tymi danymi w Nero.

...

I jest to jedyna możliwość..
Nagrywając bezpośrednio obraz płyty, zawsze nastąpi zamknięcie płyty.
@Ed podał jedyny sposób.

burbot 15.08.2006 12:25

Cytat:

Napisany przez Mich@ł
I jest to jedyna możliwość..
Nagrywając bezpośrednio obraz płyty, zawsze nastąpi zamknięcie płyty.
@Ed podał jedyny sposób.

No właśnie. Płyty instalacyjne np. Windows, MS Office itp są możliwe tylko do zainstalowania tylko z płyty, a nie jest mozliwa taka instalacja z dysku. Dobrze byłoby mieć kopię takiej płyty z dodatkowymi pluginami lub service pack i dodatkowymi programami na jednej płycie instalacyjnej i w tym leży całe sedno prawdy.

joujoujou 15.08.2006 12:47

Akurat zintegrowanie z SP lub innymi rzeczami da si***281; zrobi***263;... :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:56.