![]() |
Cytat:
A co do telefonu, to powiem tylko, że miesiąc po tym, jak w końcu podpisałem umowę, pojawiła się kolejna - o niebo! - lepsza promocja od tego, z której skorzystałem.. Tak więc.. trzeba było jeszcze poczekać.. ;) |
Cytat:
co do pamietania - do tego mam wybitna pamiec, czesto gadajac z kims na zywo pamietam jaki kto ma avatar na forum i np. po tym mu tlumacze o kogo chodzi ;) |
Cytat:
Podobnie jest też z aparatem, do którego przymierzam się od mniej więcej pół roku, ale to przecież nie moja wina, że co chwila wychodzą nowe, ciekawsze modele.. prawda..? :> |
Cytat:
|
Cytat:
Ale mam go jeszcze na uwadze i cały czas mniej więcej obserwuję, co jest na rynku. Jakaś WIWA, Kor(?) i inne takie, plus ostatnio czytałem, że Xbox ma stanieć do ok. 100 dolarów. Tak więc czekam, bo i mi się specjalnie nie spieszy, a cały czas nie znalazłem jeszcze modelu, przy którym stwierdziłbym - o tak, to jest to, co chcę kupić :) |
Cytat:
Moim zdaniem (i tych, ktorzy sa AntyXbox ;) ) DVD ma: - wyswietlacz LCD (xbox go nie posiada- jednak mozna go na zamowienie u ludzi wmontowac ;)) - DVD jest cichsze (dobre slowo?) - chociaz moja stacjonarna nagrywarka DVD Sony tez ma wiatraczek i czasami jest glosniejszy niz ten xboksowy.. - DVD lepszy wyglad, bardziej nadajacy sie do salonu :) (u mnie stoi za kolumna i go nie widac :P) |
@andrzejj9: wybrales cos? I jak sie sprawuje?
Pozdrawiam |
Cytat:
Tak właśnie myślałem, że to wtedy ty pisałeś, ale nie byłem już pewien :) |
Cytat:
Zaraz poszperam na Allegro, żeby zobaczyć, za ile tą maszynkę można już dostać :) A tak obiektywnie patrząc - jest jakaś przewaga (poza cenową) 'zwykłego' odtwarzacza DVD nad X-boxem? |
Cytat:
- ogladania divx/xvid/rmvb (wlasciwie wszystko co dziala na PC) z napisami o dowolnej czcionce, rozmiarze i kolorze, w dowolnym miejscu na ekranie i z dowolna iloscia linijek napisow.. - do tego dochodza cuda z filmami (kilkanascie filtrow obrazu, tworzenie zakladek - bez koniecznosci pamietania w ktorym momencie skonczyles ogladac film, klikasz i ogladasz dalej.., skalowanie obrazu do roznych rozmiarow 4:3 / 16:9 / wlasne, recznie ustawiane, dowolne przesuwanie czasu napisow itp.). - mozliwosc polaczenia PC <=> XBOX - przerzucanie na HDD (ktory tez mozna 'wstawic' do niego..) plikow po sieci (oszczedzasz na plytkach, ktorych przed checia obejrzenia film nie musisz koniecznie wypalac..) - korzystania z internetu (po sieci) - ogladanie trailerow gier, filmow, pogody, telewizji, sluchania ogromnej ilosci stacji radiowych - ogladania zdjec + sluchanie muzyki (nawet jednoczesnie), niesamowite pokazy slajdow, wygaszacze ekranu, mozliwosci sciagniecia z imdb opisow i okladek do danych albumow mp3/dvd/divx.. - i wiele, wiele, wiele wiecej.. - czego aktualnie po prostu nie pamietam.. ale naprawde WARTO.. i wiem co mowie, bo xboksa mam dokladnie rok i 4 miesiace :) pozdro ;) |
Cytat:
Hmmm... nie wiedzieć czemu, ale mam awersję do M$oftu... :\ Może się pokusisz o analizę mojego przypadku? :P A tak serio: Rzeczywiście jest to jakaś alternatywa, ale jednak droższa... :ysz: |
Cytat:
|
Cytat:
:fiu: |
Cytat:
|
Cytat:
Jak na sprzęt za 200 zł, to Emperor3 spełnia oczekiwania większości użytkowników, a takie niedociągnięcia można poprawić, co też programiści czynią. Liczy się też wsparcie i serwis, czego brakuje w innych odtwarzaczach. A do tego pojawiające się miłę niespodzianki. Powiedz mi np. ile musisz zapłacić za inny odtwarzacz DVD/DiviX, który dodatkowo ma regulację opóźnienia/przyśpieszenia napisów? |
Cytat:
Przeglądając forum Manty stwierdzam, że jest to bardzo często spotykany problem w cesarzu 3 :( |
Cytat:
nie chce sie powtarzac, bo coniektorzy moga mnie za to zbiczowac :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam :)
Coś się oststnio złego dzieje z moim Emperorem 3 :( Do tej pory wszystkie filmy odtwarzał bez problemów.. A teraz czasem pojawia się komunikat "Unsupported audio" lub "Unsupported Video" i film nie chce się odtworzyć. Co ciekawsze: dzieje się to również na filmach, które wcześniej odtwarzały się bezproblemowo :( Myślę, że nie jest to wina Softu, bo na moim obecnym wszystko wcześniej działało bez problemu. Czy pozostaje mi jedynie oddać go do serwisu? P.S. @ Ed Hunter - jest to post - odpowiedź na Twoje pytanie w komentarzu do reputacji :) Pozdrawiam |
hmm z tego co wyczytalem to lepszy E3 od P2 :hmm: no nic jak pozbede sie wysluzonego i dobrego E1 wezme jego wnuka Imperatora ;}
|
|
Cytat:
|
O to moze sie podepne pod temat, zeby nowego nie zakladac :fiu:
W E1 denerwuje mnie wyswietlacz na gorze i ta niebieska oslepiajaca i nie wylaczalna z pilota poswiata dlatego zamierzam wymienic na Prince'a 2 (mam kupca) :) I moje pytanie brzmi czy ktos kto posiada P2 moglby w skrocie powiedziec jak sie sprawuje i czy posiada jakies znaczace lub mniej istotne wady... Dzieki za odp :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
WItam
W jaki spos***243;b sprawdzi***263; jaki firmware mam w swoim E3?? Wszystko chodzi wspaniale, tylko napisy mam ciut za nisko. Je***380;eli daj***281; wy***380;ej, nic to praktycznie nie zmienia. |
E3, E3 i ciągle E3 ...już zapomnieli o nowych softach do E2 lub YoTrip.
|
Przenieście się na specjalistyczne forum www.manta.com.pl czy www.cesarz.glt.pl Tam znajdziecie fachową pomoc i wymianę poglądów na właściwym poziomie oraz: godnych przeciwników.
Na tym forum temat MANTY jest dla frustratów, niedowartościowanych, zazdrosnych, dumnych posiadaczy i nie wiem dla kogo jeszcze. Ciekawe, że jest to już kolejny remark tematu. Manta już istnieje ponad rok, przynajmniej tyle mam mój Cesarz 1. |
Cytat:
Zaraz chyba ją wgram i zobaczę :) --edit-- Jest już soft 2.0 W stosunku do wersji 1.99 Beta wprowadzono zmiany: # możliwość wyłączenia Fake DTS i puszczenia pełnego sygnału DTS na złącze cyfrowe Coaxial/Optical (opcja w Setupie) # obsługa napisów w formacie Unix (0A na końcach linii) # do wyboru dwie wersje firmware: - z czcionką Arial - z czcionką Arial Bold Już wgrywam :D --edit2-- Już wgrałem, Samsung znów problemów nie sprawił :D |
Witam
wlasnie wrgalem takze nowy soft do E3 1.99, na poczatku wgralem Bold ale pozniej zwykly bo na Boldzie literkie na TV z pewnej odleglosci zamazywaly sie. Pozatym dodam ze soft chozdi jak narazie bez problemu. Tylko na jedno jeszce czekam kiedy bedzie mozna z poziomu menu wybieraz rozmiar czcionki bo tego mi strasznie brakuje |
Ilość załączników: 2
Mogę potwierdzić :)
Jak narazie działa ;) W załączniku zdjęcia robione telefonem podczas seansu filmu Niewidzialny ;) Jeszcze nie zauważyłem problemów :D --edit-- Śmiem nawet twierdzić, że DivX-y chodzą płynniej (wcześniej film Niewidzialny cd2 miał pewne przycięcia, teraz nie :D ) |
A jak sie uwali upgradem to mozna starac sie o wymiane sprzetu?
|
Wersją 1.99 ktoś z forum manty uwalił już sanyo...
Może jest jeszcze jakaś nadzieja, że to nie wina loadera. :| Chociaż to i tak marna pociecha by była. edit: pomimo poprawy czcionek w 1.99, wstrzymam się z wgrywaniem, ze względu na rzekome problemy z przewijaniem. @DJ Michał - możesz to potwierdzić? Zauważyłeś inne problemy? |
Cytat:
--edit-- poszło bez problemów. Nie narzekam na Samsunga narazie :D |
|
U mnie już Cesarz trzeci śmiga na najnowszym sofcie ;)
I mimo, że jest na Samsungu, nie miałem żadnych problemów :D |
Cytat:
|
Mam E3 na Samsungu, oprogramowanie 1.95 weszło bez problemu, odtwarzacz chodzi jak burza :)
Teraz ściągam 1.97 i napiszę jaki jest efekt aktualizacji || |
Cytat:
@ Maciej - widzę powrót do korzeni (avatarek) :) |
Przed kupnem idzie jakoś sprawdzić wizualnie jaki loader posiada E3? ...różnią się może jakimś kodem, nr. serii itp? . Nie chodzi mi o wystukiwanie 5 1 6 8 :)
|
Proponuję przeczytać artykuł w najnowszym (1/2006) numerze CHIP'a. Jest tam porównanie stacjonarnych odtwarzaczy DivX i XviD. Może wniesie to coś nowego.
|
Cytat:
A właśnie - na stronie Manty jest kolejna wesja softu - 1.97. Po zmianach działają napisy 00:00:00 i poprawiono czcionkę. Jednak ze względu na pewne bugi, których niestety nie uniknęli oraz potencjalne zagrożenie ze strony Szajsunga, wstrzymam się i poczekam na jakąś pewniejszą wersję. |
Cytat:
|
To zależy na jakiej kości jest złożony Emperor III. Na Samsungu czy Sanyo. Kupiłem ostatnio dwa takie odtwarzacze jeden dla siebie , a dwa dni później drugi dla kumpla. Ten mój ma kość Sanyo i po wgraniu nowego softu odtwarzacz chodzi jak zegarek. Natomiast ten dla kumpla był na Samsungu i tu zaczęły się problemy. Po wgraniu nowego softu odtwarzacz padł (zgasł ekran i cały czas ciemność). Na forum Manty też można zauważyć, że głównie w trakcie aktualizacji padają Emperory III na Samsungu.
A tu odpowiem koledze "mallow", że zakupy w Tesco wcale nie są takie złe. Towar zakupiony można oddać lub wymienić w ciągu pięciu dni. |
andrzej, uważaj podczas flashowania E III, lubią po tej operacji nie wstać, jest o tym dyskusja na forum Manty. Z Księciuniem nie ma tych kłopotów.
|
Powiem tak gdyby chlopcy od softu dla manty wzieli sie i napisali by cos na tego panasonica to o wyborze by nie bylo rozmowy, on potrafi tak divixa poprawic ze az chce sie patrzyc a ze moj angielski stoi na poziomie powiedzial bym wysokim to i tak napisow nie uzywam ;p
|
Cytat:
|
A sie wtrace w dyskusjie :P
Z ojcem przymierzalismy sie do kupna nowego (taniego - brak kasy) odtwarzcza DVD bo nasza Yamaha padla (model 520 - wpakowali tam flaki Philipsa... fuj nie polecam) Po rozwazeniu wielu propozycji wybor padl na Panasonic s49 wersja K (czarny) - do dostania za 350pln a nawet mniej. W miedzyczasie rozwazalismy najnowsze modele manty w tym nagrywarke jak i oferty innych sprzetow. Przejdzmy do sedna sprawy czyli porowniania Panasonic'a s49 z wyrobami Manty. Nie bede tu niczego wyzywal od gowien bo jako taki szacunek do manty mam a ich sprzet jest dobry jak na taka cene ale jezeli kupujac sprzet macie choc troche na uwadze jakosc obrazu i dzwieku to bierzcie Panasonica. Ich jeszcze w miare nowy (czerwiec tego roku zdaje sie) przetwornik obrazu to istne dzielo sztuki. Obraz jest krystalicznie czysty nawet przy filmikach gorszej jakosci a roznica miedzy nim a produktami Manty jest jak niebo a ziemia. Panasonic ma oczywiscie swoje slabe strony (niektore dvix'y mu nie podchodza i brak jakiejkolwiek regulacji napisow) ale dla tego obrazu i dzwieku naprawde warto - POLECAM! |
Zakupy w tesco......... brrrrrrrrr :klnie:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze tylko pytanie - po ile mniej więcej ten napęd chodzi? Liczyłem, że to koszt ok. 200 złotych, ale dzisiaj widziałem po prawie 250. |
Cytat:
Cytat:
:) |
... w Prince II można napisy całkowicie zsunąć na czarny pas poniżej obrazu, w E III jak widać nie można.
|
No niestety to zdjecie nie jet moje, szperalem w allegro bo dopiero sie przymierzam do zkupu sprzetu...
|
Cytat:
Nie doczekają się swojego Firmware i zaleją forum manty REQ :) :glaszcze: |
Cytat:
no chyba nie dla wszystkich. znajda sie tacy,ktorzy beda mysleli, ze za odtwarzanie danych wersji kodeka odpowiedzialny jest tylko firmware. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdzieś na forum Manty chyba były zrzuty z ekranów - poszperaj tam.
PS: Uwielbiam cytowanie obrazków :serdusz: |
Cytat:
Jakby ci się chciało, to zrób jeszcze zdjęcie z większej odległości, tak, żeby było widać cały telewizor (wraz z obudową). |
Cytat:
|
Napisy w E3 wygladaja dosc dobrze :)
http://twojepc.pl/html/manta_emperor2/41.jpg |
Cytat:
|
No to ostateczna decyzja. Emperor III Czy Pince II ? :)
|
Cytat:
|
... tak sobie go wymyślili :cool:
|
Ten DivX7 to coś nowego, co już się szykuje, czy tak sobie akurat go wymyśliliście?
Mi osobiście zależałoby na odtwarzaniu HD, niż na kolejnych wersjach DivX-a, ale na to trzeba będzie chyba jeszcze trochę poczekać.. |
... oba mają nowe chipsety, różne wprawdzie, ale nowe.
|
Cytat:
ale to chyba bardziej zalezy od "mocy przerobowej" samego chipsetu,a nie tylko od firmware. tak wiec predzej chyba divx7 odczyta e III niz prince 2, bo jak wiadomo e 3 ma nowy chip,a p2 tylkpo udoskonalony(chyba juz maxymalnie) stary. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A jak to jest z Divx na tych Mantach. Jeżeli wyjdzie np. Divx 7 to czy będzie można jakoś zauktualizować kodeka??
|
:nie:
|
Znasz jakies szczegoly co do daty wypuszczenia takowego sprzetu? :)
|
Cytat:
|
A co sadzicie o tym sprzecie?
DVD-012 Emperor Recorder http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1229&lang=pl |
Cytat:
|
Cytat:
Jesli wiesz ze to sa same pozytywne opinie to podaj link TY || http://forum.divx.pl/viewforum.php?f...4213e28eaf35e3 |
Cytat:
@mensir67pl Jak już cytujesz opinie to lepiej podaj link, inni poczytają sobie wszystkie, większość pozytywnych... @Morris DTS, puki co nie ma w EIII na wyjściu cyfrowym, a nawet jak będzie w nowym FW to i tak potrzebny jest dekoder. A co do opłacalności, juz takie czasy... pięć lat temu ludziska kupowali DVD po 2k... :wow: |
Cytat:
Pewnie dwie firmy musiały wziąć się za produkcję, bo jedna nie dałaby rady przy takim zbycie ;p Cytat:
|
Cytat:
jedna z opini uzytkownika : Mam niestety sporo uwag do Kody DVD 640D. 1. Napisy - trzecia linijka jest tak nisko, że na moim telewizorze widać tylko 40% - rzadko udaje mi się odczytać... 2. Błędy dekompresji - co jakiś czas pojawiają się błędy, typowy efekt dla np. źle ściągniętego AVI (kilka bloków w złym kolorze) Niestety pojawiają się przypadkowo, po przewinięciu filmu do tego samego miejsca błąd już nie występuje... 3. Na razie do odtwarzacza włożyłem 4 filmy, z dwoma były problemy: a) film zakodowany XVIDem w rozdzielczości 800 x 336 nie uruchomił się - to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, prawdopodobnie max szerokości to 720... ciekawe czy inne odtwarzacze stacjonarne także odrzucają większą rozdzielczość? b) oglądając film w XVID (BVOP i NVOP) nie mogłem skoczyć do określonego miejsca guzikiem TIME (funkcja IDŹ DO), oprócz tego mniej więcej w 80 min. film nagle przestaje się otwarzać, wraca do menu... sprawdzałem plik na komputerze, wszystko z nim w porządku. Czy to ten NVOP jest powodem? Muszę poszukać innego XVIDa w ten sposób zakodowanego... Największy problem to te napisy - 3 linijka tekstu... Wydaje mi się, że dolna krawędź dla napisów to powinna być wysokość aktualnej (soft v3) DRUGIEJ linijki tekstu, i bez względu na ilość linijek napisy powinny być równane do tej dolnej linii (tak jak w większości odtwarzaczy softwarowych). Wielkość czcionki jest ok, jak dla mnie czytelna. Choć oczywiście możliwość jej dostosowania byłaby jak najbardziej na miejscu. Niestety jak na razie więcej nerwów niż przyjemności z użytkowania tego odtwarzacza, będę reklamował Choć jakość obrazu i przede wszystkim dźwięku jest faktycznie bardzo dobra. |
... Prince II też ma to wszystko, a jest ładniejszy :*
|
Ja chyba jednak wybiorę kode 640D lub pasikonika S49...
Oba posiadają wbudowane dekodery DD i DTS, mają co prawda problemy z napisami(mała czcionka) i muszą być takiej samej nazwy( może zostanie to wyeliminowane w nowym sofcie) no i są droższe ok350zł, ale co to za kino domowe bez DD i DTS, no chyba że ktoś ma dekodery w ampli. ew w głośnikach( np Z-5500) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Od 2 dni jestem szczęśliwym (a jak :D ) posiadaczem E3 :D
Z początku nie czytał mi wszystkich napisów, co naprawiłem wgrywając najnowsze oprogramowanie (1.95).. Jeśli chodzi o jakość obrazu... REWELACJA :D Odtwarza też filmy DivX, których Emperor 2 nie łykał :D Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne :) |
Cytat:
Najwięcej informacjii o E3 ...http://www.manta.com.pl/forum/viewfo...ab05e4c877f3e7 |
Warto by wyprostowac to osobiscie mnie ciekawi co to za niuans ;)
O co tu biega loader Samsung loader Sanyo przy wgrywaniu FW co ? lepszy i gorszy EMPEROR III :) |
Witam Serdecznie.
Od pewnego czasu przymierzałem się do zakupu odtwarzacza DVD z możliwością odczytu filmów DivX. Do końca nie byłem zdecydowany jaki model mam wybrać w kwocie do 300zł. Wczoraj zakupiłem w Rzeszowskim TESCO odtwarzacz Manta Emperor III. Mam w swoim zestawie już DVD Panasonic S35, który pod względem odtwarzania filmów DVD jest rewelacyjny. Do tej pory chcąc oglądnąć (poza komputerem) film w formacie Divx przerabiałem go na DVD.Zajmowało mi to wiele czasu co wpłynęło na decyzję dokupienia Emperora III. Za 199zł nie spodziewałem się zbyt wiele od tak taniego odtwarzacza. Natomiast Emperor III mnie mile zaskoczył. Jak za tak niską cenę to bardzo przyzwoity sprzęt. Zastanawiam się czy warto wgrać nowy soft. Jeśli tak to co on w tym odtwarzaczu poprawi ? |
Cytat:
|
Mam jeszce takie pytanka zauwazylem ze w Mancie Emperor III jest wyjscie VGA jednak jak podlaczam go pod monitor to monitor nawet nie rusza czy rzeczywiscie to gniazdo jest pod monitor??
|
Cytat:
|
żeby wykupić prenumeratę "Naszego dziennika" musieliby mi sprezentować willę w Holywood, a nie stary odtwarzacz DVD :cool:
|
wygląda na MANTA DVD-002 Basic.
http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1002&lang=pl |
Cytat:
|
A ja do tematu wrócę - niecodzienna promocja:
To nie są jaja!- zajrzyjcie na stronę Manty i "Naszego Dziennika" :wow: |
Zboczę nieco z tematu...
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:08. |