![]() |
Buraki dziennikarskie
Ilość załączników: 1
:) Szczegóły w załączniku
|
OMG! Kurde ja chyba jeszcze nie grałem-kiedy ona wyszła?:D
|
^_^ ^_^ ^_^
|
Doom=RPG o to ciekawe ... ||
|
Cytat:
A tak swoją drogą: co powiecie na zamieszczanie w tym temacie "buraków", które popełniają takie czy inne gazety? |
nie no to nie RPG! Doom to gra sportowa........
|
i co jeszcze ani RPG ani sportowa. To to strategia z elementami RPG i sportowymi. Trza sie nizle nabiegac by rozwiazac zagadki trudnej fabuły planujac kolejne posuniecia .....
|
nie przesadzajcie :>
jest to gra wyscigowa - trzeba scigac sie z czasem :tak!: |
Cytat:
|
Cytat:
zeby tylko :> |
Rpg :D
:D :D :D |
Doom to gra logiczna :D
|
tak, mmorpg
|
Cytat:
|
Też to zauważyłem, to chyba gazeta METRO, ta darmowa. Dobry tekst.
|
doom to symulator rodziny :]
|
Cytat:
|
Cytat:
Wszyscy się zgadzają że to gra logiczna :D :D :D |
pozdrawiam autora :D
|
Ilość załączników: 1
"Na święta zabawki, nie kruszarka"...
Poniżej zamieszczam skan arta opublikowanego na łamach dzisiejszego Metropolu (odkrytego na lekcji j.Polskiego 8 ) ). Tym razem uwagę chciałem zwrócić nie na treść, a "dobór materiału"... PS: Co to ma wspólnego z tematem? Ano nic, pomyślałem jednak co by zmienić tytuł topiku (nie mam pomysłu na jaki) a w nim samym zamieszczać "buraki dziennikarskie" związane z grami, komputerami, konsolami etc... Co Wy na to? |
"Buraki dziennikarskie", świetna nazwa! :spoko: :D
|
Cytat:
|
Cytat:
:D |
Doom ma blizej do Excela niz do RPG, tez zawsze sobie wezme metro na czerwonym swietle, niezle artykuly maja :D
|
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...RY20/870836361
Odkopię. Powód jest, a co tam. Cytat:
|
"Nagroda" mojego imienia powraca do życia ? :D
|
Nie mogłem się powstrzymać. To są brednie z wyższej półki, warte odnotowania.
No chyba że to taka forma marketingu teraz. ;) |
nosz kuuu*** pojechali nie ma co
|
...a co do pierwszego postu, sprzed pieciu lat to... Doom RPG jest na iPhone'a :-)!
|
co tam iphone. na symbiana jest quake II i III. doom tez jest tyle ze nie pecetowy ;]
|
No ale gra jest od 18 lat, więc w czym jest problem? Generalnie sporo tego, co napisano w artykule, to prawda, choć jest to bardzo jednostronne spojrzenie. Z drugiej strony, nawet się z tym zgadzając, jest cała masa dużo gorszych filmów, czy książek. Czemu więc oburzenie, że taka tematyka występuje w grach? Te już dawno przestały być tylko rozrywką dla dzieci.
|
Doom to gra przygodowa z elementami RPG i elementami logicznymi.
Elementy logiczne to jej największa wada, utknąłem na piątym poziomie mam klucz czerwony ale nie wiem co z nim zrobić :( |
Cytat:
|
W sumie trochę tęsknię za czasami, kiedy gra to była gra i wszystko było jasne. Dzisiaj to już faktycznie ogromny biznes, duża różnorodność, a tym samym bardzo różne poruszane tematy. To jednocześnie wymaganie dużego zaangażowania, także czasowego, które przy czymś, co jednak w zamierzeniu miało służyć rozrywce, czasem wydaje mi się niewspółmierne..
Ale to temat na inną rozmowę. |
Cytat:
|
To burżuj z Ciebie, ;p moim szczytem marzeń wtedy był Pegasus... a w Dooma tylko na macach w szkole.
|
386DX/40 nie ciągnęlo Dooma II na wysokich detalach.
Do tego trzeba było 486DX2/66, który był ponad 3 razy szybszy. :P Heretic radził sobie lepiej i pewnie z tego powodu nie miał niskich detali. Być moze to kwestia karty graficznej. 386 miały zazwyczaj karty na ISA, a DX2 - na VLB. Oczywiście nie chodzi o akceleracje, ale moze karta ISA (zazwyczaj jakiś Trident) nie nadążała za wyświetlaniem... Juz z 8 lat temu obie gry całkiem znośnie działały natomiast na palmtopach... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:10. |