![]() |
|
Cytat:
Przywieźć? :hmm: |
hihi no jest to mozliwe hehe bo stoi ta kupa złomu troszke długo i stoi tak nie ruszana od 3 lat chyba hehe :D no ok ale czemu czyta reszte płyt i nic nie skacze!!! hmm... widocznie coś z tą płytką musi być nieteges.
POZDRAWIAM |
Cytat:
może też się uświnił i jakieś czyszczenie/dmuchanie by się przydało? a na tym litku 16x to chyba optimum na dobrych płytach. dziady - np Memorex tracą dane po kilku miesiącach, o Mintach i innych wynalazkach nie wspomnę. niezłe i tanie są złote BenQ, niestety ostatnio nie spotykane. moje Verbatimy i to nie Pastel nagrane 3.5 roku temu wychodzą w testach jak nagrane wczoraj. |
Hmm gdy zrobiłem dalsze te testy to wykazało że jakość jest 100% dobra to niby czemu mi skacze gdy słucham :| . Dobra ed hunter THX za poświęcenie mi czasu! hmm.. czyli wychodzi na to że trzeba się przezucić tylko i wyłącznie na Verbatim Pastel muszą być naprawdę dobre skoro tak polecacie :> Ale nadal nie wiem jaka jest odpowiednia prędkość przy zapisie hehe lol :/
POZDRAWIAM |
Cytat:
http://www.nosniki.net/product_info....roducts_id=115 a nagrywarkę jeśli jest na gwarancji to przedmuchać powietrzem, a jak już po gwarancji to rozebrać i oczko delikatnie przeczyścić. tu moja nieco zakręcona instrukcja rozbierania || http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...28&postcount=4 |
Jest to właśnie płytka PHILIPS Audio za 2,20 zł. hehe :p wypalałem ją 8x wczoraj. A dzisiaj gdy ją włozyłem do swojej małej wierzy załanczam i prawie w każdym kawałku jest jakiś przeskok taki charakterystyczny napewno wiecie. Wkurzyłem się bardzo!!! :[
POZDRAWIAM |
4 błędy!!! a co pokaże CDSpeed i co to za płyta, jaka szybkość palenia? C1 mogą być.
edit: ok już widzę płyta MBI |
|
Cytat:
w CDSpeed test disc quality/jakość dysku obydwa programy mają u góry przycisk do zapisywania screena. |
hmmm wsadziłem płytkę i zrobiłem ten niby test no i co teraz?? jak się na to patrzy?? może wkleić tu screena??
POZDRAWIAM |
powinienem podać www.google.pl :taktak:
ale podam: http://www.cdrlabs.com/kprobe/ http://www.cdspeed2000.com/go.php3?link=download.html prędkość testowania dla CD max. |
Cytat:
POZDRAWIAM |
Cytat:
trzeba sprawdzić nagrane płyty: KProbe CDSpeed |
No więc ja mam tego Lite-On LTR 52327S
czyli jaką prędkością w moim przypdaku najlepiej wypalać?? Bo szczerze ja to nie widze różnicy między 52x a 4x no ale widocznie musi coś w tym być skoro zalecają inne (niższe). POZDRAWIAM |
plyty oznaczane jako audio maja inny wpis w atpi - roznica 1 bita
i to jest glowna roznica (oprocz ceny) bo z tego wynika ze stacjonarne nagrywarki audio hifi nie lykaja zwyklych plyt i pala tylko na "audio" krotko - propaganda, choc po cenie mozna sie spodziewac wyzszej jakosci, co czasem jest prawda ;) generalnie - jak pisal ed - najpierw zwykle... |
Cytat:
różnica w płytach audio jest głównie taka, że są droższe. gdy jakiś sprzęt nie chce czytać nagrywanych płyt to wtedy warto sprawdzić audio |
Cytat:
W przypadku nagrywarek komputerowych nie ma znaczenia czy wypalasz na zwykłych płytach czy na płytach Audio (jak nie ma znaczenia więc poco przepłacać) |
hmm... a zawsze myslałem że najlepiej jest jak się wypala jak najwolniej czyli: 4x lub 8x hmmm... a widziałem na rynku takie płyty AUDIO tak jakby specjalne do tego one sa ciutke droższe. Opłaca się je kupować czy jest jakaś różnica??
POZDRAWIAM |
- okolo 32, choc sa tacy co radza 16 albo 24, gdzies w tych zakresach - przynajmniej dla wikeszosci plyt
zawsze mozesz przetestowac osobiscie poziomy bledow dla roznych predkosci - jak zmienisz plyty (np kupisz kolejny cake) to moga juz sie lekko roznic - generalnie nie - jesli player dobrze czyta jakis rodzaj plyt to dobrze, dopiero jak nie czyta to kombinuj przeswiadczenie to sie wzielo z hstorii - kiedys plyty na cyjaninie mialy ciemnoniebieskie spody i swietnie palily sie z niskimi predkosciami, obecnie plyt na cyjaninie ze swieczka swzukac, wiekszosc to ftalocyjanina czy jakos tak - zoptymalizowana dla wyzszych predkosci - jakie sa nejlepsze plyty? markowe :) verbatim pastel np. |
Wypalanie AUDIO
Elo,
ostatnimi czasy dość sporo musiałem nawypalać płytek z muzyczką (audio) i tutaj mam pytanie do osób kumatych w tych sprawach: -jaka jest najlepsza prędkość przy wypalaniu audio ?? -czy to prawda że niebieski spód płyty najlepiej czytają cd playery ?? -jakich płytek najlepiej uzywać do audio by jakość była najlepsza a żywotność najdłuższa??!! POZDRAWIAM |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:42. |