Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   The Suffering Ties That Bind problem (https://forum.cdrinfo.pl/f11/suffering-ties-bind-problem-59533/)

DejaVu 13.12.2009 08:43

Pewnie jakiś bug w grze jak ugrzązł w obiekcie ??? spróbuj poszukać jakiś patchy-a jak już masz porysowaną płytkę to warto zrobić kopię bezpieczeństwa/obraz.Gra ma chyba StarForce v3 ale warto się upewnić.
Możesz też zobaczyć jak to będzie chodzić z mini image lub cukierkiem.:taktak:
Grę masz na cd czy dvd?Pozdrawiam.

Sunna 12.12.2009 21:44

A cracka wgrales ?

bossek 12.12.2009 19:36

Witam.Mam problem,chodzi o to ze gdy pod koniec 1 poziomu miles mowi ze otworzy kraty,ale gdy tylko dobiegnie do schodow,staje w miejscu,gdy skoczylem na skrzynke zobaczylem ze ugrzazl w schodkach o co chodzi??.ps gre odinstalowywalem kilka razy i nic ten sam efekt.Czy to chodzi o płytę??.mam tam 2 ryski ...........
pomozcie!!

nixe_84 29.01.2006 13:12

Putrid666 wiemy ze chciałeś dobrze niestety ja też juz tak próbowałam jak napisałeś i nici z tego więc jak narazie dłuugo i cierpliwie czekam na inne metody ;)
buziaczki :*

FatAlbert 12.01.2006 17:27

1. Burn with Alcohol 120, at 4x speed, use securom NEW profile.Make sure RAW DAO is selected.(DO NOT USE SECUROM NEW 4/5, MAKE SURE RMPS IS OFF)
2. When asked, select "Keep TOC as on source cd,write until end of image file"
3. Install, when asked use CDKey: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ciekwaość to nie jest pierwszy stopień do piekła. instrukcja do nagrania sufferinga ale nie sprawdzona i raczej nie działa *.nfo ze sklepu gr mirror

Putrid666 03.01.2006 23:10

no i jakby ktoś powiedział jak rozwalić to coś co wyłazi z ziemi po helikopterze, będe zobowiązany...

lukasss 03.01.2006 23:08

Cytat:

Napisany przez Putrid666
koleś(lukasss) jeżeli odpięcie wtyczek z zasilania od cdromów jest dla ciebie zabawą i knifem typu "za dużo roboty" to kupuj oryginały i nie bedziesz sie martwił o starforce'a

No pewnie ze kupuje, sorry ale wole wydac kilka zlotych niz gimnastykowac sie z tym debinym zabezpieczeniem ;)

Putrid666 03.01.2006 23:02

widziałem posty, że niektóre osoby nie potrafiły w ogóle tej gry uruchomić i napisałem co wiem, może komuś się przyda, co do emulacji to chyba faktycznie nie trzeba ale podobno na różnych konfiguracjach sprzętowych różnie się odpala, vide nowy Prince of Persia, a tak nawiasem mówiąc koleś(lukasss) jeżeli odpięcie wtyczek z zasilania od cdromów jest dla ciebie zabawą i knifem typu "za dużo roboty" to kupuj oryginały i nie bedziesz sie martwił o starforce'a

Ghost_mode 02.01.2006 20:57

Cytat:

Napisany przez lukasss
Taaaa, i co ty ciekawego nie powiesz ? Sztuka jest by te wszystkie gry zabezpieczone SF w koncu dzialaly bez odpinania, cudowania i kombinowania z napedami, oraz softem. Ale tego sie chyba nie doczekamy, dla mnie osobiscie to za duzo roboty, bawic sie z tym wszystkim.

Sposob ktory podales, to staroc i nic nowego nie odkryles ;)

Kolega chciał dobrze :piwo: tylko nie do końca wyszło ;)
Co do emulacji Daemona to żadnych nie potrzeba włączać do StarForce.

@lukasss
doczekamy się bo już przetestowana jest metoda wypalania najnowszego SF na CD :D Artykuł prawie gotowy ale oprócz metod kopiowania chciałem dodać coś z teorii na czym polega to zabezpieczenie, cierpliwości... :cool:

lukasss 02.01.2006 20:02

Cytat:

Napisany przez Putrid666
Siemanko
Wszystko czego trzeba to nowy daemon 4.00 i odłączenie cdromów. Odłączasz cdromy, instalujesz grę normalnie z obrazów przez nowego Daemona. Wcześniej w emulation w daemonie trzeba (chyba) zaznaczyć safedisc i securom. W tracie instalacji daemon może się spluć, że któraś płyta coś tam ale dajesz ignoruj i idzie dalej. Po zainstalowaniu montujesz cd1 i grasz. Wszystko...
aaa, mam wersję z torrenta 3 płytową- The Suffering - Ties that Bind [3CDs][English][www.pctorrent.com]. I u mnie to wszystko działa bez problemu, bez stosowania mini obrazów, czy innych cudów...
Poza tym może to jest istotne, trzeba włączyć emulacje(wszystkie) w daemonie i grać z mds-a z cd1

Taaaa, i co ty ciekawego nie powiesz ? Sztuka jest by te wszystkie gry zabezpieczone SF w koncu dzialaly bez odpinania, cudowania i kombinowania z napedami, oraz softem. Ale tego sie chyba nie doczekamy, dla mnie osobiscie to za duzo roboty, bawic sie z tym wszystkim.

Sposob ktory podales, to staroc i nic nowego nie odkryles ;)

Putrid666 02.01.2006 19:41

Siemanko
Wszystko czego trzeba to nowy daemon 4.00 i odłączenie cdromów. Odłączasz cdromy, instalujesz grę normalnie z obrazów przez nowego Daemona. Wcześniej w emulation w daemonie trzeba (chyba) zaznaczyć safedisc i securom. W tracie instalacji daemon może się spluć, że któraś płyta coś tam ale dajesz ignoruj i idzie dalej. Po zainstalowaniu montujesz cd1 i grasz. Wszystko...
aaa, mam wersję z torrenta 3 płytową- The Suffering - Ties that Bind [3CDs][English][www.pctorrent.com]. I u mnie to wszystko działa bez problemu, bez stosowania mini obrazów, czy innych cudów...
Poza tym może to jest istotne, trzeba włączyć emulacje(wszystkie) w daemonie i grać z mds-a z cd1

pawel12345 01.01.2006 14:24

właśnie po ręcznym mi też nie działa :( i dlatego tutaj napisałem. POMÓŻCIE NAM!

nixe_84 30.12.2005 21:09

niestety mi nadal nie działa nawet po ręcznym odłączeniu napędów :(

pawel12345 28.12.2005 01:38

te programiki mi jakoś nie bardzo działają :(
ciągle tylko: "wystąpił błąd włóż płytę ... do innego napędu i naciśnij ponów"
i kicha
a przez to disable ATA system musiałem naprawiać (na szczęście nic poważnego)
potrzebuję sposobu na włączene gry bez odpinania napędów i bez SP2 (mam SP1 a SP2 nie mam zamiaru mieć)
ponoć jest grua crackerska MIRROR krtóra znalazła sposób na nagranie tej płytki w alcoholu, ale nie wiem czy to działa :( a cracka żadnego nie znalazłem :(
HELP ME!
ja chcę grać!

pablocoo 27.12.2005 13:11

I jak @nixe_84, udalo Ci sie wkoncu odpalic?
Ostatnio mialem okazje odpalac osobiscie, zainstalowalem, odpalilem, nawet klucza nie chcial...
DT4 z wszystkimi emulacjami wlaczonymi, napedy recznie odlaczone, sterowniki SF od PoP3 (nowsze sa, nie musial tamtych isntalowac) i gra dziala... moze pogram troche...

nixe_84 26.12.2005 23:06

Cytat:

Napisany przez galagerextra
Napiszcie jak to zrobic krok po kroku, i ewentualnie zamiesccie linki, gdzie mozna zaciagnac potrzebne programiki...

tu jest wszystko czego ci potrzeba

http://m0002.gamecopyworld.com/games...ffering%202%20[ENGLISH]%20No-CD/Fixed%20Image

http://cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_utils.shtml

galagerextra 22.12.2005 22:55

Mam ten sam problem, a za bardzo nie wiem jak sie z tym uporac ;/
Napiszcie jak to zrobic krok po kroku, i ewentualnie zamiesccie linki, gdzie mozna zaciagnac potrzebne programiki... bo ja walcze z ta gra juz od 6ciu godzin i jest kiepsko :(
dzieki !! :D

nixe_84 17.12.2005 13:23

Burt już wcześniej pisałam co jets grane, z obrazu normalnie bez problemów instaluje mi się gierka TS:TTB i wszystko ładnie puki jej nie uruchamiam bo wtedy starforce mi sprawdza cd o koniec: "prosze włozyć orginalny TS:TTB do napędu i ponowić..." i robiłam wszystko i sfn sie bawiłam wyłączałam co sie dało, i zasilanie odłączałam od napędów i nic dalej kicha :/

Burt 13.12.2005 03:37

Cytat:

Napisany przez nixe_84
czy jest możliwe że gra mi nie chodzi bo jest błędnie zrobiony obraz płytki? bo robiłam wszystko co było możliwe i nie działa wogóle nawet odłączanie zasilania z napędów nie pomogło:/

Napisz dokładnie co się dzieje?W którym momencie gra się wywala?Jakie pojawiają się (ewentualne) komunikaty?Bo to ważne żeby ci pomóc. :)

loki7777 12.12.2005 16:54

Tak

nixe_84 12.12.2005 16:44

czy jest możliwe że gra mi nie chodzi bo jest błędnie zrobiony obraz płytki? bo robiłam wszystko co było możliwe i nie działa wogóle nawet odłączanie zasilania z napędów nie pomogło:/

Zły 10.12.2005 15:16

haha! wystarczy w sfnightmare kliknąć disable ATA i gra chodzi bez problemu, nie trzeba odłączać żadnych kabelkow! :wow:

nixe_84 08.12.2005 09:57

hehe ja gram we wszystko co mi sie spodoba :D
i uwielbiam gierki z dreszczykiem :D

dzięki za rady spróbuje z tym odłączaniem (wyłączaniem) ale i tak tu wróce :>

w sfnightmare wyłączałam nie działa mi , w menadzeze też i też nie działa wiec chyba tylko zasilanie mi zostało :|

Burt 08.12.2005 00:32

Cytat:

Napisany przez pablocoo
[B]

Swoja droga, lubisz takie gry? ;)

Dziewczyna wie co dobre.Krew Przemoc i Cierpienie. :piwo:

pablocoo 07.12.2005 20:31

ODpinac :taktak:
I nie musisz calych tasm, tylko wystarczy samo zasilanie...
Mozesz jeszcze probowac w StarForce Nightmare wylaczyc CD albo caly kanal na ktorym masz cd, albo w menadzeze urzadzen wylaczyc Twoje cd albo caly kanal
I wlacz w DT4 emulacje zabezpieczen (jesli nie masz wlaczonej)
Swoja droga, lubisz takie gry? ;)

nixe_84 07.12.2005 20:13

wiec teraz ja się wtrące nieco

A-Ray scanner nie wykrywa mi żadnego zabezpieczenia na tej gierce więc to już moge sobie darować aktualnie. próbowałam w dm4 z włączonymi emulacjami i z sfcure ale ten programik mi wogole nie działa i nie wiem czemu mi nie działa.

tematy np. ze splinter cell czytałam i sposoby z jakimiś programikami blokującymi mi nie działają :|

więc jedyne co mi zostaje to poodpinać taśmy za każdym razem jak będe chciała w to grać? zgadza się ?

pablocoo 07.12.2005 18:55

Cytat:

Napisany przez loki7777
a po czym wnioskujesz, ze ma oryginal

Nie wyjechala od razu ze "sciaglam", wiec chyba mozna pomoc... :)
Nie takie tematy byly, a odpowiedz sie otrzymalo :>

loki7777 07.12.2005 17:29

a po czym wnioskujesz, ze ma oryginal

Maciej 07.12.2005 17:22

ściągnij mini-image zamontuj do Daemon Tools 4.00 i użyj sfcure.

pablocoo 07.12.2005 16:55

Cytat:

Napisany przez loki7777
tak tylko, ze on ma kopie:)a nie oryginal, i z tym moze byc gorzej:)

Po pierwsz ona ma ;) , a po drugie, jesli ma dobra kopie, to da rade ;p
DT4 + fizyczne odlaczenie napedow i zadna gra (jak narazie) nie ma prawa nie ruszyc (choc wyjatki sie zdarzaja)

loki7777 07.12.2005 16:40

tak tylko, ze on ma kopie:)a nie oryginal, i z tym moze byc gorzej:)

Ghost_mode 07.12.2005 16:33

Poszukał byś trochę w googlach i na forum a odpowiedź by się znalazła.
Polecam zacząć od pzreczytania topiców o grach wymienionych przez @Burta.

Ale, że mam dobry dzień to odrobinę podpowiem:
Z tego co wyczytałem to
The Suffering Ties That Bind jest zabezpieczone StarForce 3.5.10.01.

O odtwarzaniu w napędzie wirtualnym alcohola możesz zapomnieć (podobnie jak o wypaleniu płytki).

Zamontuj grę w napędzie wirtualnym DAEMON 4. Włącz odpowiednie emulacje. Wszelkie napędy optyczne muszą być fizycznie odłączone.

Oczywiście obraz musisz mieć zrobiony z bardzo dokładnym zczytaniem DPM bo inaczej nie zadziała.

Burt 07.12.2005 16:19

Odłącz taśmy od CD-ROM , DVD(Wszystkie), i sprawdz inne metody na gry ze Star Force 3(Splinter Cell CHT,King Kong,Black and White 2).Zabezpieczenia sprawdzaj (tak jak pisze Ghost ) A Ray Scaner-em.

nixe_84 07.12.2005 14:06

Ilość załączników: 1
ten programik który podałeś A-Ray scanner nie wykrywa mi żadnego zabezpieczenia na tej płytce z grą ale Clony XXl wykrył że to StarForce 3 i nic więcej nie pisze.
a problem wygląda tak że obraz cd jest dobry bo z niego instalowałam gre niestety za nic w swiecie nie chce sie on przegrac na cd ale pół biedy z tym narazie, gierka instaluje sie bez problemów ze wszytskich 3 cd, potem oczywiscie włączam start i leci mi śliczny paseczek ze skanowaniem oryginalnosci cd i lipa bo wyskakuje mi komunikat typu: 'w napędzie jest niewłaściwy nośnik prosze włożyć orginalną płytę z TSTTB' i tyle lipa kompletna :| wyłączałam programikami napędy, kryłam je i dalej on chce orginalce cd, miałam mini image do tej gry ale wogóle mi nie działał :|

Ghost_mode 07.12.2005 13:36

za pomocą A-Ray scanner sprawdź dokładnie, którą wersja SF to jest zabezpieczone...
Jak 3.3 to powinno pójść gładko, jak 3.4 lub nowszą to już będzie troszkę zabawy.

Wogóle postaraj się dokładnie opisać swój problem: czy obraz jest poprawny, jaki komunikat wyskakuje itp ...

nixe_84 07.12.2005 13:05

The Suffering Ties That Bind problem

mam programik SFNightmare , sfclean, uzywałam Virtual cd hide, ale gierka dalej mi nie chodzi ma SF3... bawiłam sie i DT4 i Alcoholem i nic czy może mi ktos pomóc uruchomić ta gierke?! coś polecić żeby się pozbyć tego SF, bloknąć go jakoś.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:43.