Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Prince of Persia: The Two Thrones (https://forum.cdrinfo.pl/f25/prince-persia-two-thrones-59564/)

kulus123 07.12.2005 22:21

Prince of Persia: The Two Thrones

Prince of Persia: The Two Thrones
mam wersje dvd na pc obraz płyty na dysku montuje go w deamon tool's 4 ,.... instaluje , restartuje pc odłaczając tasmy z napędów , uruchamiam gre , nastepuje weryfikacja płyty i na tym koniec - komp sie za kazdym razem restartuje , Mój sprzet A 2000+ , 256 ram , radek 9200 ,

andros 09.12.2005 11:40

Ja mam jeszcze inny problem!Jak instaluje daemona 4.0 to wywala mi omunikat ze musze wylaczyc kernel debuggera i jakies sterowniki mam za stare,oco w tym wogole chodzi??
Jak kombinowalem udalo mi sie zainstalowac i zamontowac obraz z gra tylko ze po retarcie jest blue sreen takze nie byl to najlepszy pomysl,a innym razem wlasnie tak jak dla naszego kolegi przy uruchamiaiu princa T2T komp mi sie restartowal:/

mmarek15 09.12.2005 16:02

Też mam problem z nową Prince of Persia T2T:( Zaistalowałem grę z obrazu zamontowanego w Deamon Tools 4.0 i wszystko było ok dopóki, już po instalacji, płyta przechodzi weryfikację a raczej jej nie przechodzi bo pojawia się komunikat "Włóż płytę POP3 do innego napędu i naciśnij "Ponów"". Słyszałem, że trzeba odłączyć napędy żeby zagrać tylko że mi są one potrzebne:) a nie chce mi się cały czas podłączać i odłączać. Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem?? Pozdrowionka

Ghost_mode 09.12.2005 16:17

Napędy optyczne muszą być odpięte,
a czy zrobisz to sprzętowo przez wyciągnięcie wtyczki
czy programowo to już inna sprawa. :)

Jak chcesz się pobawić softem to znajdziesz go tu:
http://cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_utils_8.shtml

A jak sie tym posługiwać to poszukaj na forum w topic'ach o STARFORCE (np. splinter cell oraz innych, których pełno w wyszukiwarce).

Maciej 09.12.2005 18:25

gra odpala w/g tego opisu ... http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57215, sprawdzone.

andros 09.12.2005 18:37

Moglby mi ktos pomoc z tym daemonem bo po instalacji jak uruchamiam kompa to mam blue screen,nie wiem oco chodzi z tym debugerem:/

Maciej 09.12.2005 18:55

Cytat:

Napisany przez andros
Moglby mi ktos pomoc z tym daemonem bo po instalacji jak uruchamiam kompa to mam blue screen,nie wiem oco chodzi z tym debugerem:/

Założyłeś już Topic z tym problemem, teraz zaśmiecasz komuś innemu Topic pisząc nie na temat i wogole brak ....eeehhh.

mmarek15 11.12.2005 09:14

Dalej mi nie chodzi ta Prince of Persia T2T:( Mam zainstalowany SP2, najnowszego Alcohola 1.9.5 (build 3105) i Deamona 4.00. Zrobiłem wszystko tak jak podane jest w instrukcji:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57215, ale ciągle nic. Cały czas płyta przechodzi weryfikację i po tym pisze: Wystapił bład Włóż płytę POP3 do innego napędu i naciśnij Ponów. Nie wiem co zrobić. Dalej proszę o pomoc bo już chyba z 8 razy próbowałem, cały czas tylko instaluje, odinstalowuje, wykonuję te instrukcję a gra ciągle nie odpali!:( POMÓŻCIE!!!!

Ghost_mode 11.12.2005 11:36

Cytat:

Napisany przez mmarek15
Dalej mi nie chodzi ta Prince of Persia T2T:( Mam zainstalowany SP2, najnowszego Alcohola 1.9.5 (build 3105) i Deamona 4.00. Zrobiłem wszystko tak jak podane jest w instrukcji:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57215, ale ciągle nic. Cały czas płyta przechodzi weryfikację i po tym pisze: Wystapił bład Włóż płytę POP3 do innego napędu i naciśnij Ponów. Nie wiem co zrobić. Dalej proszę o pomoc bo już chyba z 8 razy próbowałem, cały czas tylko instaluje, odinstalowuje, wykonuję te instrukcję a gra ciągle nie odpali!:( POMÓŻCIE!!!!

a odpinałeś napędy CD/DVD ? ? ?
Metoda, którą podałeś jest skuteczna bo wiele osób już testowało więc gdzieś robisz błąd !!!

Tu masz najprostszą metodę i skuteczną: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=178
jak zrobisz wszystko krok po kroku zadziała :)

GrZyB997 11.12.2005 11:53

Ghost to wychodzi na to ze jak nie mam napedu DVD tylko CD to CD nie musze odpinac ??

Ghost_mode 11.12.2005 12:11

Cytat:

Napisany przez GrZyB997
Ghost to wychodzi na to ze jak nie mam napedu DVD tylko CD to CD nie musze odpinac ??

Nie jestem pewien (testy nad SF cały czas trwają) ale zawsze udaje mi się uruchomić POP T2T DVD w daemonie pomimo podpiętego CD więc całkiem możliwe, że Tobie też się uda.
Nie stosowałem, zadnego softu do ukrywania CD (typu SFN).

ChupacabraDK 11.12.2005 12:35

Też miałem problem z uruchomieniem tej gry.
Daemon tools 3.47- zapomnij!
Dopiero jak zainstalowałem DT4,0 HE i wyjąłem wszystkie kable zasilające i taśmy danych z napędów to gra ruszyła.
Weryfikację płytki przechodzi bez problemu.
Nie radzę próbować żadnych programów, bo pewnie i tak nie zadziałają na nowego starforce'a (w końcu to już 3,6...).
U mnie nie działały.
Zresztą proponuję wcisnąć parę razy ponów, czy cośtam, żeby weryfikacja nastąpiła jeszcze raz, bo np. sc ct za pierwszym razem nie chwycił, ale za piątym już tak :-)

:cool:

mmarek15 11.12.2005 18:09

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
a odpinałeś napędy CD/DVD ? ? ?
Metoda, którą podałeś jest skuteczna bo wiele osób już testowało więc gdzieś robisz błąd !!!

Tu masz najprostszą metodę i skuteczną: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=178
jak zrobisz wszystko krok po kroku zadziała :)

Dzięki za pomoc!! Po odpięciu napędu wszystko jest ok i gra przechodzi spokojnie weryfikacje płyty. Tylko przy okazji gdyby ktos miał jakiś sposób żeby chodziła bez odpinania to oczywiście może napisać. Pozdro!!

GrZyB997 17.12.2005 17:48

ja odpaliłem BEZ NICZEGO! Zamontowałem obraz w DT 4.0 Emulacja SafeDisk, Odpalam daj klucz i działa. Mam DVD-ROM i DVD-RAM. Jakieś wyjaśnienia??. Nie używałem prędzej StarForceNightmare ani innych programów?? !!

Pozdrawiam!

pablocoo 17.12.2005 17:53

Cytat:

Napisany przez GrZyB997
ja odpaliłem BEZ NICZEGO! Zamontowałem obraz w DT 4.0 Emulacja SafeDisk, Odpalam daj klucz i działa. Mam DVD-ROM i DVD-RAM. Jakieś wyjaśnienia??. Nie używałem prędzej StarForceNightmare ani innych programów?? !!

Pozdrawiam!

Masz plyte z nForce 3 albo 4...

GrZyB997 17.12.2005 18:03

Racja nVIDIA nForce 3 250. Odpale Wormsy 4 bez mini image?

pablocoo 17.12.2005 18:19

Kto to wie :) Niewykluczone, musisz probowac...

GrZyB997 17.12.2005 18:32

Nie ma to jak najtańsze płyty główne. THX

mastahb 25.12.2005 05:25

Ja mam plyte na NForce2 wiec niestety musze odlaczac napedy. Wazne ze gra dziala!

FatAlbert 25.12.2005 11:50

ej ludzie powiedzcie mi o co chodiz z tym że ma sie płyte nForce3 albo nForce 4 jak by ktoś mógł wyjaśnić to b.prosił
z góry THX

mastahb 25.12.2005 13:42

Cytat:

Napisany przez FatAlbert
ej ludzie powiedzcie mi o co chodiz z tym że ma sie płyte nForce3 albo nForce 4 jak by ktoś mógł wyjaśnić to b.prosił
z góry THX

Chodzi o to, ze na majac plyte z takim chipsetem nie musisz odlaczac kabli od napedow zeby odpalic POP:T2T.

Dr4goNPL 04.01.2006 15:25

Cytat:

Napisany przez GrZyB997

Jezeli masz nagrywarke CD/RW/DVD to MUSISZ odpiac. Jesli masz naped CD/DVD to nie musisz(wedlug NFO grupy Mirror - ale nie testowalem). Moja metoda na SF:

1. Zainstaluj DAEMON Tools V4.00.
2. Odepnij naped/nagrywarke CD-RW/DVD.
3. Emuluj obraz plyty.
4. Instaluj.
5. Graj.
6. Kup oryginal.

blood 07.01.2006 20:10

Mam inny sposób który działa w 100% należy posiadać grę na 3 CD i mieć odpięty napęd.

szczuru 07.01.2006 21:06

blood, DZIĘKI!! Nikt na tym forum na to nie wpadł!! Całe 2 strony gadaliśmy o niczym...

pablocoo 07.01.2006 22:44

Chyba sobie jaj robisz @szczuru ???
Taki dobry ten sposob jak kazdy inny :|
Jeszcze nie ma gry, ktora nie odpalilabymi przy odpietym napedzie, bez wzgledu na to, czy ejst to wersja cd czy dvd
I nie uwierze, ze komus dziala z emulowaniem cd, a z dvd nie (jesli oba obrazy sa dobrze zrobione)

blood 08.01.2006 11:20

pablocoo ten sposób jest napewno dobry u nie każdego gry na DVD ze starforcem działają u mnie na przykład nie uruchamiają się, tylko gry na CD z zabezpieczeniem mi chodzą.

dramina 15.01.2006 11:08

Cytat:

Napisany przez blood
Mam inny sposób który działa w 100% należy posiadać grę na 3 CD i mieć odpięty napęd.

Ja mam gre na i DVD i też musze odpiąć napędy,to po co napisałeś że masz inny sposób jak ten sposób działa na wersji DVD ??? ??? ??? ???

edit:A ja mam taką płytę główną i nie wiem jakiego ona ma nforca,
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21834

szczuru 15.01.2006 21:04

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Chyba sobie jaj robisz @szczuru ???
Taki dobry ten sposob jak kazdy inny :|
Jeszcze nie ma gry, ktora nie odpalilabymi przy odpietym napedzie, bez wzgledu na to, czy ejst to wersja cd czy dvd
I nie uwierze, ze komus dziala z emulowaniem cd, a z dvd nie (jesli oba obrazy sa dobrze zrobione)

Sorry, poniosło mnie troche jak, blood walną swój post...

kokosSEK 15.01.2006 22:04

Mi teraz z DT 4.03 chodzi bez wyłączania napedów, montuje, włączam emulacje wszystkiego i jazda. Grałem do pierwszej fontanny, bo nie miałem więcej czasu i nie było problemów. Z poprzednim DT musiałem wyłączyć w menadżerze napędy. Jeszcze, zeby jakiegoś nocd zrobili był by git, bo obrazy zajmują trochę miejsca.

GrZyB997 16.01.2006 14:29

Cytat:

Napisany przez dramina
edit:A ja mam taką płytę główną i nie wiem jakiego ona ma nforca,
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21834

Nie masz chipsetu nForce masz Intel 915PL

Pozdro!

dramina 16.01.2006 20:04

A słyszałem też że można odpalić POP T2T przez tego staroforca poprzez przestawienie w tym na ATA i już nie trzeba odpinać napędów,czy to prawda!!!!

piecia166 22.01.2006 16:03

Na deamonie działa :)]

Czy ktoświe jak przejść tych 2 bossów w ognistym kręgu ??

Yarozelsky 22.01.2006 16:33

Cytat:

Napisany przez piecia166
Na deamonie działa :)]

Czy ktoświe jak przejść tych 2 bossów w ognistym kręgu ??

Napierasz na tego z mieczem wtedy za twoimi plecami wkurza sie ten z toporem i probuje cie nim przepołowic [taki jego cios specjalny] wtedy ty musisz zrobic szybki unik - on wbija go w ziemie i nie potrafi go wyciagnac - napierasz w niego aż do momentu kiedy właczy ci sie 'silent kill' no i jedziesz z gnojami:P tak chyba trzeba zrobic 3 razy.

piecia166 26.01.2006 22:13

Czy ktoś wie ile jest wszystkich postumentów doładowujących życie ?
W najnowszym Cd-action jest napisane że jeśli znajdziemy wszystkie postumenty doładowujące życie będziemy mieli alternatywne zakończenie (walka z innym bossem inny filmik) .PROSZE O POMOC

PS To nie żart to prawda jest to napisane w Tipsach Cdaction z tego miesiąca
Ja znalazłem 6 postumentów jak ktoś może to niech powie czy jest ich więcej :)

POSTUMENTY:
1.przy wyjściu z kanałów,przed pierwszymi pułapkami mamy rozwidlenie,i właśnie za kotarą jest pierwszy LU

2.zaraz przed walką z pierwszym bossem (wielkoludem na arenie)uruchamiamy sztyletem mechanizm otwierający drzwi i najpierw udajemy się w te z 2LU ,drzwi po prawej

3.w świątyni - dochodzimy do miejsca gdzie za pomocą dźwigni spuszczamy wode z pomieszczenia i wspinamy się do góry(po ścianie/kolumnach/drążkach)nie wychodzimy jednak na samą góre tylko jak już jesteśmy na drążkach to wystarczy się rozejrzeć i zobaczymy żę za zieloną kotarą jest przejście!ot kolejny 3LU

4.zaraz po przejażdżce na zielonym golemie w ogrodzie,trzeba się przturlać koło save pointa i tam mamy 4 LU

5.chwile po walce z dwoma bossami w ognistym kręgu,w pomieszczeniu w którym musimy uruchomić winde aby z farą wyjechać na góre do ogrodu
Prosto drzwi do 5 LU a po lewej droga do otwarcia tych drzwi.

6.po drodze do ostatniego bossa,wspinamy się na zewnątrz po murach Babilonu jak pojawi się znajome oczko w rogu ekranu to zmieniamy widok i ukazuje nam się wejście do zwiększenia paska energii

Jak ktoś ma jeszcze jakieś to dopisywać

Mich@ł 27.01.2006 07:26

Cytat:

Napisany przez piecia166
...

Ale co to ma do zabezpieczeń płyt?? ;)

piecia166 27.01.2006 12:06

sory pomylił mi sie dział miało być do gier

jak można to prosze moderatora o przeniesienie do działu gry lub pokrewnego

PS pytanie jest aktualne :)

Jeszcze raz Sorry za błąd

thexaw 27.01.2006 23:20

A oto moje spostrzerzenia co do uruchomienia POP3...

Zainstalowalem na nowo system (bo musiałem tak czy inaczej) i zaraz na świezo zainstalwoałem gre:

1. Zamiast Starforce Nightmare uzyłem StarFuck i wyłaczyłem CD-ROMy
2. Zainstalowałem gre z obrazu poprzez Daemon tools (bez żadnych hiderów i ważne żeby mieć tylko jeden wirtualny napęd - ogólnie ma być tylko jeden napęd)
3. Odpaliłem gre, wykonałem przymusowy reset, potem podałem klucz... i tu jest w większości przypadków pies pogrzebany, bo wersja DVD ma swój indywidualny numer do każdej kopi i ważne jest żeby wpisać "swój")

Gra odpalala się za każdym razem, aż do momentu kiedy raz zapomniałem ukryć fizyczne napędy wspomnianym Starfuck... Coś wlazło w system i gra kazała wkładać płyte do innego napędu... No więc reinstalacja systemu, bo odinstalowywanie i czyszczenie rejestru nic nie dało... Teraz chodzi...
A więc... jeśli raz zapomnisz ukryć napędy, to zapomnij o graniu... I ważne jest żeby mieć swój numer... Gra chodzi z czystego Daemona, bez hiderków...

izabellaaleksan 30.01.2006 01:53

Ooo, to ja bym też miała prośbę. Witam tak wogóle :) Może mi ktoś powiedzieć, w jaki sposób można unieszkodliwić tego pierwszego bossa, takiego grubaska z urwaną szczęką? ;) Mój syn męczy się nad tym już 3 dzień. Znalazłam w necie filmik z tym bossem, teoretycznie powinno mu się wskoczyć na plecy i od tyłu dziabać go w oko. Na filmiku wygląda to fajnie, bohater elegancko usuwa się od łap bossa, biega mu po tych plecach wręcz. W praktyce syn nie umie tego, wskakiwać - wskakuje, ale zadnego ruchu na tych plecach bossa wykonać nie może, a co dopiero uchylić się od tych jego machających łap :( Niech ktoś podpowie, jak to trzeba zrobić, proszę slicznie. Pozdr. :)

Yarozelsky 30.01.2006 10:33

Cytat:

Napisany przez izabellaaleksan
Ooo, to ja bym też miała prośbę. Witam tak wogóle :) Może mi ktoś powiedzieć, w jaki sposób można unieszkodliwić tego pierwszego bossa, takiego grubaska z urwaną szczęką? ;) Mój syn męczy się nad tym już 3 dzień. Znalazłam w necie filmik z tym bossem, teoretycznie powinno mu się wskoczyć na plecy i od tyłu dziabać go w oko. Na filmiku wygląda to fajnie, bohater elegancko usuwa się od łap bossa, biega mu po tych plecach wręcz. W praktyce syn nie umie tego, wskakiwać - wskakuje, ale zadnego ruchu na tych plecach bossa wykonać nie może, a co dopiero uchylić się od tych jego machających łap :( Niech ktoś podpowie, jak to trzeba zrobić, proszę slicznie. Pozdr. :)

musisz biec po obżerzach areny [przy samym murze] bedzie kilka miejsc w których da sie wspiąć na wyższe piętro areny i wyjść na kładke w strone środka areny i z tamtąd [bardzo blisko bossa] już tylko 'silent kill' czynnośc trzeba powtórzyć trzy razy :)

izabellaaleksan 30.01.2006 13:38

No więc tak - przy obrzeżach syn biega ;), wspiąc się też potrafi, staje na kładce i?..ma skakać na niego, na tego bossa? Sillent kill?..Czy mogłabym Cię prosić o bardziej szczegółowe wyjaśnienie, pliiiiis..Ja nie wiem, co to sillent kill, coś trzeba zrobić, ale co?..Nacisnąć przycisk, ale jaki? Kombinację przycisków?..Mój syn robi to tak - z tej kładki skacze bossowi na plecy, wali go mieczem, wtedy automatycznie bohater sam z siebie przebiega mu na drugą stronę pleców, boss sięga ręką i łapie go,a potem rzuca nim i tyle..Zaczyna mi już brakować cierpliwości, syn marudzi.. :help:
Bardzo przepraszam, że tak się dopytuję, ale ja nie gram w tą grę, a chciałabym wiedzieć, co z czym i jak, żeby wytłumaczyć synowi. Dzięki z góry. Pozdrawiam.

pablocoo 30.01.2006 15:19

1) nie silent kill (choc to by bardziej oddawaloby jego nature) tylko speed kill

2) z poczatku gry bylo demonstrowane, jak robic speed kill; niech syn sie lepiej nauczy, bo moze miec duuze problemy dalej (jest np porzebny do prawie kazdego bossa

3) zakladam, ze PC? Przy normalnych przeciwnikach, kiedy Ksiaze skrada sie od tylu, kiedy jest blisko naciska E i wtedy zaczyna sie animacja w trakcie ktorej, kiedy zwolni a ekran rozblysnie, trzeba kliknac lewym przyciskiem myszy (i tylko wtedy, niech nie klika caly czas :>)
Z bossami jest podobnie, tylko czasami nie trzeba naciskac E (np Klompa, boss o ktorym piszesz, jesli syn wyskoczy na niego, od razu zaczyna sie speed kill, niech tylko czeka na rozblyski ekranu i w tych momentach kliknie

izabellaaleksan 30.01.2006 16:05

pablocoo - dzięki wielkie za chęć pomocy:) ale gierka jest na PS2, może w tym temacie też możesz mi dać jakieś wskazówki?..

pablocoo 30.01.2006 16:31

Oczywiscie ;) (tyle, ze nie jest co 100% pewności, powiedzmy 90%)
Zamiast E naciska http://img223.imageshack.us/img223/4694/triangle9wo.gif (jesli nie to przycisk odpowiedzialny za ciosy druga bronia),
a zamiast lego przycisku myszy naciska http://img220.imageshack.us/img220/8102/x0qh.gif (jesli to przycisk odpowiedzialny za cios glownym mieczem)
Reszta tak samo ;)

izabellaaleksan 30.01.2006 18:23

Dziękuję za pomoc, popróbujemy, może się uda. Pozdr :)

makost 30.01.2006 21:07

czy ktoś wie jak można zdobyć kod? do tego momentu wszystko jest ok (deamon , odpinanie napędów). proszę o odpowiedź.

Maciej 30.01.2006 21:15

Cytat:

Napisany przez makost
czy ktoś wie jak można zdobyć kod? do tego momentu wszystko jest ok (deamon , odpinanie napędów). proszę o odpowiedź.

...w sklepie.

http://forum.cdrinfo.pl/announcement...ouncementid=23

pablocoo 30.01.2006 21:43

Na pudelku powinien byc...
Ew. na plycie (nie pamietam ;) )

makost 30.01.2006 22:40

ałć, ała,ok ok, przepraszam. już nie będę, głupek jestem.

izabellaaleksan 30.01.2006 23:04

No i udało się w końcu, boss pokonany, syn zadowolony, nie jęczy, nie marudzi, a ja mam swięty spokój :jupi:
Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

lukasss 02.02.2006 19:30

Na Game Copy World pojawil sie "cukierek" do POP3, testowal juz ktos moze, ja chwilowo nie ma zainstalowanego ? ;)

ostryga27 02.02.2006 19:47

Cytat:

Napisany przez lukasss
Na Game Copy World pojawil sie "cukierek" do POP3, testowal juz ktos moze, ja chwilowo nie ma zainstalowanego ? ;)

A to nowine przekazałeś,bo mi nic jeszcze nie wiadomo na ten temat,jak sprawdzalem gierke to jechalem z DT4.
ale sprawdze....

Ghost_mode 02.02.2006 19:48

Cytat:

Napisany przez lukasss

Ze sprawdzonych źródeł wiem, że nie działa :)

lukasss 02.02.2006 20:03

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
wiem, że nie działa :)

A no to lipa, juz myslalem ze koniec gimnastyki z odpianiem napedow... ((

ostryga27 02.02.2006 20:04

Nie to chyba nie jest jednak to,niezatrybi..
Ale to wszystko to pikuś:ja posiadam tzw.miodka,na SCCT,może nie końca bo trzeba to wspomódz Sfnightmare,ale to może być koniec z odpinaniem napedu,przy SCCT :idea:
Jeszcze nie sprawdzałem,to nic pewnego/

siwymariusz 03.02.2006 14:06

Cytat:

Napisany przez lukasss
A no to lipa, juz myslalem ze koniec gimnastyki z odpianiem napedow... ((

Sprawdzałem też , iiiiiiiiiiiiii nie działa weryfikuje dalszym ciągu płyte i
tzw jopa . Chyba nie doczekamy sie lepszego cukierka

SoniB 07.02.2006 17:33

A czy ktoś wie co może być powodem... jak...
zainstalowałem... z obrazu zamontowanego na DT 4.03 odpala... prosi o kluczyk.... akceptuje kluczyk...
przechodzi weryfikację i ............."włóż" do innego napędu".
Ok... odłączam nagrę DVD i ponownie...

Weryfikuje... młóci... młóci.... i........... wali do mnie, że klucz jest niepoprawny ((

Jakieś idee ?????

ostryga27 07.02.2006 21:17

Cytat:

Napisany przez SoniB
A czy ktoś wie co może być powodem... jak...
zainstalowałem... z obrazu zamontowanego na DT 4.03 odpala... prosi o kluczyk.... akceptuje kluczyk...
przechodzi weryfikację i ............."włóż" do innego napędu".
Ok... odłączam nagrę DVD i ponownie...

Weryfikuje... młóci... młóci.... i........... wali do mnie, że klucz jest niepoprawny ((

Jakieś idee ?????

No wiesz jak odlaczysz naped to nie ma sie do czego przyczepic,ten nasz ukochany SF :)
A masz klucz prawidlowy?wpisywales go ze spacjami czy bez?
wiem ze w któryms przypadku tak mialem,napewno w DOOM 3ROE

SoniB 08.02.2006 14:23

Cytat:

Napisany przez ostryga27
No wiesz jak odlaczysz naped to nie ma sie do czego przyczepic,ten nasz ukochany SF :)
A masz klucz prawidlowy?wpisywales go ze spacjami czy bez?
wiem ze w któryms przypadku tak mialem,napewno w DOOM 3ROE

Jak ze spacjami ???? wspisałem z myślnikami....
w stylu
8HVCM-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX (wersja DVD)

i najciekawsze , że mi przyjął a później wyburzył podczas weryfikacji :|

Tylko, że jak raz wpiszę to nie mogę zmienić... muszę odinstalować grę znowu heca. Nie wiecie może, gdzie on ten klucz zapisuje ?

ostryga27 08.02.2006 17:28

Cytat:

Napisany przez SoniB
Jak ze spacjami ???? wspisałem z myślnikami....
w stylu
8HVCM-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX (wersja DVD)

i najciekawsze , że mi przyjął a później wyburzył podczas weryfikacji :|

Tylko, że jak raz wpiszę to nie mogę zmienić... muszę odinstalować grę znowu heca. Nie wiecie może, gdzie on ten klucz zapisuje ?

Ok.to spróbój tak zrobic:
1.odinstaluj gre,usun wszystkie składniki,rejestry itd.
2.odłacz napedy,przed instal.i zainstaluj z DT4
3.jezeli masz wirtual.Alkohol,tez uninstal dysk wirtu
musi chodzic,jak tak odpalam wszystkie gry zabezpiecz. SF
wszystkie bez wyjatku.
i najlepiej to włacz wszystkie emulacje w DT4

PS.klucz wpisujesz poprawnie,akurat tutaj nie ma róznicy.
jak cos to pisz,albo na GG

wolf 08.02.2006 23:35

ostryga27 nie ma potrzeby włączać wszystkie opcje w DT4

SoniB 10.02.2006 10:43

i znowu to samo panowie...
"Wprowadzony klucz nie odpowiada płycie umieszczonej w napędzie.Ipewnij się, że wpisujesz właściwy klucz."

Fajnie... tylko nawet nie pozwala ponownie wprowadzić klucza... mniejsza o to... wywaliłem Alcohola... odłączyłem wszystkie napędy optyczne... mam DT 4.03 nawet... też qpa...

Może mój obraz jest jakiś lipny... nie mam pliku mds... tylko ładuję samego mdf'a.
Czy to może być problem ?

SoniB 10.02.2006 10:54

dobra chłopaki ......... POSZŁO :)
skombinowałem MDS i hula, że aż miło. sorry za problem.

kle 10.02.2006 15:47

prince of persia the two thrones - problem

robie wszystko wg tej instrukcji http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57215 . Nie pokazuje mi sie jednak komunikat wloz plyte cd do napedu tylko wloz plyte do INNEGO napedu. Czy ktos wie czym moze to byc spowodowane? jakies pomysly co zrobic zeby w koncu to odpalic?? z gory dzieki za pomoc.

piecia166 17.02.2006 16:52

Odłączyłeś fizycznie napędy ?
Wydaje mi sie że tu leży twój problem mi też to wyskakiwało musisz odłączyć taśmy IDE od napedów a wtedy starforce sie "gubi"
oczywiście moge sie mylić jeżeli odłączyłeś już napędy.

Sprawdż to forum http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=61003

artykuł Kopiowanie Starforce CD

FatAlbert 17.02.2006 19:21

ja to nie wiem może GTW pownno powiekszyć napis szukaj ??? odłączasz zasilanie napędów(oczywście przy wyłączonym kompie) i grasz

REi 17.02.2006 19:54

Odpowiedz krok po kroku jak rozwiazac ten problem z ta konkretnie gra znajdziez pod Tym Linkiem

FatAlbert 17.02.2006 21:43

Cytat:

Napisany przez REi
Odpowiedz krok po kroku jak rozwiazac ten problem z ta konkretnie gra znajdziez pod Tym Linkiem

niewiedziałem dokładnejszej instrukcji :) <lol2>

rudijazz 27.02.2006 23:07

Próbowałem odpalić Pop T2T na WSZYSTKIE SPOSOBY i ciągle wyskakuje mi że wprowadzony klucz produktu nie odpowiada płycie umieszczonej w napędzie. Być może mam zły obraz płyty. Proszę o pomoc.

REi 27.02.2006 23:13

wszystko masz pod linkiem ktory podalem xD

rudijazz 27.02.2006 23:22

Próbowałem odpalić Pop T2T na WSZYSTKIE SPOSOBY i ciągle wyskakuje mi że wprowadzony klucz produktu nie odpowiada płycie umieszczonej w napędzie. Być może mam zły obraz płyty. Proszę o pomoc.

corleone12 02.03.2006 18:41

starforce

Mam problem z ominięciem tego syfu(starforce).Odłanczam dvd z opcji panel sterowania Instaluje gre przez daemona 4.03. Wpisuje kod i po weryfikacji płyty pisze żeby włożyć płyte do innego napędu. MOże ktoś pomóc?? :(

Yarozelsky 02.03.2006 19:53

Cytat:

Napisany przez corleone12
Mam problem z ominięciem tego syfu(starforce).Odłanczam dvd z opcji panel sterowania Instaluje gre przez daemona 4.03. Wpisuje kod i po weryfikacji płyty pisze żeby włożyć płyte do innego napędu. MOże ktoś pomóc?? :(

a próbowałes fizycznie odłaczyć napędy ew. wyłaczyć je biosie? to prawie zawsze działa ;)

IceManSpy 02.03.2006 20:40

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
a próbowałes fizycznie odłaczyć napędy ew. wyłaczyć je biosie? to prawie zawsze działa ;)

Prawie zawsze dziala odpiac fizycznie (zeby nie powiedziec ze zawsze) ,a w biosie ja juz probowalem -> nie dziala :nie: :'( ,ale zawsze warto sprobowac ;)

corleone12 03.03.2006 19:49

Można to zrobic jakoś inaczej. Nie chce mi się za kazdym razem odpinać i podłączac dvd. Zna ktoś dobry ale skuteczny sposób??

Yarozelsky 03.03.2006 19:56

Cytat:

Można to zrobic jakoś inaczej. Nie chce mi się za kazdym razem odpinać i podłączac dvd. Zna ktoś dobry ale skuteczny sposób??

tak kupic orgyginał, jeśli masz wersje na cd to idzie wypalić działająca kopie bezpieczeństwa

pablocoo 03.03.2006 20:16

U mnie dziala wszystko (wlaczajac trd3 - sf 3.7) po wylaczeniu napedow Starfuckiem z ustawieniem SuperAgressive (sfn nie dziala, zanim probowalem starfucka moglem tylko odpinac racznie zeby gra dzialala)

corleone12 04.03.2006 08:36

Może bym i kupił ale nie wiem czy pójdzie bo mój komputer nie spełnia do końca wymagań gry. Ale tak samo było z pop:warrior within i pszło. Mogłby ktoś dać linka na wersje cd?

corleone12 04.03.2006 08:38

Cytat:

Napisany przez pablocoo
U mnie dziala wszystko (wlaczajac trd3 - sf 3.7) po wylaczeniu napedow Starfuckiem z ustawieniem SuperAgressive (sfn nie dziala, zanim probowalem starfucka moglem tylko odpinac racznie zeby gra dzialala)

móglbyś dać linka do tego programu najlepiej polska wersja jak jest albo instrukcje obsługi bo u mnie z językami to cięzko

wolf 04.03.2006 09:27

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46011&page=2

hot_lopez 04.03.2006 11:18

I jak działa star fuck?
jeśli tak to chyba zainstaluję jeszcze raz Popa
u mi działał np sfn
trzeba wyło wybraćopcje:
Disable Secondary master
i
Disable Secondary Slave

Dr4goNPL 04.03.2006 13:30

U mnie ani Starfuck ani SFN nie działały(Trackmania Sunrise - SF3.5). Musiałem odpinać nagrywarkę i wtedy wszystko działało.

Dr4goNPL 04.03.2006 13:33

Cytat:

móglbyś dać linka do tego programu najlepiej polska wersja jak jest albo instrukcje obsługi bo u mnie z językami to cięzko

Starfuck nie ma wersji polskiej - jest za to wersja rosyjska, niemiecka i angielska. Program znajdziesz na gamecopyworld lub w sklepie emule ;)

iwko 18.03.2006 19:49

Mam problem z grą pop3(wersja na cd)
1.wgrywam grę
2.montuję obraz 3 płyty
3.ukrywam napędy za pomocą starfuck'a
4.podaje prawidłowy klucz
5.uruchamiam grę i podaje "włóż płytę POP3 do napędu i kliknij przycisk ponów"
Na pewno nie muszę odłączać napędów ponieważ scct mi chodzi bez odloczania

Dr4goNPL 18.03.2006 19:50

SCCT ma SF3.4
PoP:T2T ma SF3.6
Nowsza lepiej wykrywa obecność nagrywarki, więc musisz odpiąć napęd.

Yarozelsky 18.03.2006 20:18

Cytat:

Napisany przez Dr4goNPL
SCCT ma SF3.4
PoP:T2T ma SF3.6
Nowsza lepiej wykrywa obecność nagrywarki, więc musisz odpiąć napęd.

albo poprawnie wypalic kopie bezpieczeństwa :taktak:

damo69 19.03.2006 20:21

To wszystko to g***o prawda. Wszystkie sposoby próbowałem i nic!!

Yarozelsky 19.03.2006 20:34

Cytat:

Napisany przez damo69
To wszystko to g***o prawda. Wszystkie sposoby próbowałem i nic!!

no cóż jeśli ktoś jest wybitnie zdolny to mu nawet oryginał nie ruszy;) a gre idzie bezproblemowo odpalic z virtuala po fizycznym odpieciu napędów

damo69 20.03.2006 07:07

Zabawne, do prawdy. Odpina***263; te***380; odpina***322;em i jako***347; nie posz***322;o. A mo***380;e dasz mi sw***243;j wspania***322;y spos***243;b??

Mich@ł 20.03.2006 07:29

Cytat:

Napisany przez damo69
Zabawne, do prawdy. Odpinać też odpinałem i jakoś nie poszło. A może dasz mi swój wspaniały sposób??

Wszystkim działa, to dlaczego Tobie nie? Jeśli masz poprawnie zrobiony obraz to nie powinno być problemu :P

damo69 20.03.2006 16:12

Ja ju***380; nie wiem. Wszystko robie tak jak jest opisane.

damo69 22.03.2006 20:21

ten obraz do gry ma by***263; zrobiony z orygina***322;ki?

damo69 23.03.2006 17:08

Obrazy powinny być zrobione z oryginalki?

Mich@ł 23.03.2006 18:48

Cytat:

Napisany przez damo69
Obrazy powinny być zrobione z oryginalki?

Naturalnie :)
W przeciwnym razie nie możemy Ci pomóc, bo mogłoby to być sprzeczne z regulaminem Forum ;) ||

damo69 24.03.2006 13:17

No nie wiem. Mam obrazy dobrze zrobione przez najnowszego alcohol-a 120%. Sam ju***380; nie wiem. A tak bardzo chcia***322;em mie***263; t***261; gr***281;. No nic, dzi***281;ki za pomoc.

Mich@ł 24.03.2006 16:30

Cytat:

Napisany przez damo69
No nie wiem. Mam obrazy dobrze zrobione przez najnowszego alcohol-a 120%. Sam już nie wiem. A tak bardzo chciałem mieć tą grę. No nic, dzięki za pomoc.

Czyli masz płyty oryginalne w domu?
Zrób obraz jeszcze raz zgodnie z przyklejonym artykułem...

damo69 27.03.2006 08:41

Mia***322;em po***380;yczon***261;, ju***380; nie mam. Niestety

catssy 18.04.2006 19:41

Hej

Słuchajcie mam taki problem z Prince of Persia T2T.
Otóż gra mi się odpala spokojnie...
Wymagania wszystkie są spełnione.
Napędy odłączone.
Daemon 4.03HE na 4.0HE - to samo...

Leci pierwszy filmik....i w momencie jak Prince właśnie wspiął się na jakiś mur po tym jak go morze wyrzuciło na brzeg, KOMP MI SIE RESTARTUJE :(

Z Prince of Persia Warrior Within miałam ten sam problem - również się na filmiku restartował z tym, ze nie na poczatku gry ale w środku podczas filmiku poprzedzającego walke z Gryfem (czy jak on tam się zwie )...

Czy wiecie może o co chodzi ???
Będe wdzieczna za każdą pomoc, bo Warriora przeszłam ( de facto z zakonczeniem z Wodnym Mieczem i zabiciem DAHAKI - oczywiscie gryfa musiałam przejsc na innym kompie) i chiałabym tez pobawić sie z T2T ... a nie moge bo juz mi na starcie kompa restartuje:'(

HELP :(

ostryga27 07.05.2006 19:51

@catssy,a karta twoja spelnia wymagania? moze cos z prockiem nie lezy,albo gierke masz skopana(kopie czy cos)

Gooto 09.05.2006 17:50

Probowalem juz wszystkiego na wszystkie mozliwe sposoby, ***322;***261;cznie z formatem, starfuckami i innymi srakami.
NIE DZIA***321;A
Jesli mam pod***322;***261;czon***261; nagrywarke wyskakuje znakomicie znany wszystkim komunikat (... do innego nap***281;du)
Jesli za***347; odepne wypalare wysakuje takze rownie znany komunikat (wprowadzony klucz nie odpowiada...)
Help!!! ;( :/

Gooto 09.05.2006 17:52

Sorki ze post pod postem ale musze dodac ze ta sama kopia dzia***322;a u qumpla bez odpinania nap***281;dow.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57.