Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Kopiowanie filmów DVD z wypożyczalni (https://forum.cdrinfo.pl/f11/kopiowanie-filmow-dvd-wypozyczalni-60292/)

doctor71 27.12.2005 19:26

Kopiowanie filmów DVD z wypożyczalni

W jaki sposób i czym skopiować płytę z filmem DVD z wypożyczalni?

Mich@ł 27.12.2005 19:45

Korzystałeś z opcji szukaj ?

Odp: np. dvd shrinkiem, dvd decrypterem, DVDFab Decrypterem...

doctor71 27.12.2005 19:57

DVDshrink i decrypter sobie nie radzą. Nawet przy włączonym AnyDVD5631 :(. DVDFab dopiero bede próbował ale jeśli to nie wyjdzie to już nie mam żadnych perspektyw i dlatego pytam

Yarozelsky 27.12.2005 20:28

Cytat:

Napisany przez doctor71
DVDshrink i decrypter sobie nie radzą. Nawet przy włączonym AnyDVD5631 :(. DVDFab dopiero bede próbował ale jeśli to nie wyjdzie to już nie mam żadnych perspektyw i dlatego pytam

1.nie pisz że chcesz kopiowac film z wypożyczalni bo to piractwo ;)
2.w wiekszosci filmów dvd da sie zrobic kopie bezpieczeństwa za pomoca shrinka,dvdfab'a,decryptera,any dvd itp.
3.wyjatkiem sa niektóre płyty Sony z którymi jest troche wiecej zabawy ale też sie da
4.do tego wszystkiego bardzo przydaje sie dobry dvdrom

wisiann 28.12.2005 05:02

Cytat:

Napisany przez doctor71

spytaj sie pana z wypozyczalni ma moze pirata pod lada to ci sprzeda taniej mniej bolu glowy i nie przespanych nocy
pozdro!!

KOSZERNY 31.12.2005 01:45

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
3.wyjatkiem sa niektóre płyty Sony z którymi jest troche wiecej zabawy ale też sie da
4.do tego wszystkiego bardzo przydaje sie dobry dvdrom

a jak i czym zobić kopie bezpieczeństwa z tych płyt

PIOTR34 31.12.2005 02:24

Cytat:

Napisany przez KOSZERNY
a jak i czym zobić kopie bezpieczeństwa z tych płyt

Tu masz odpowiedź w drugim punkcie

KOSZERNY 31.12.2005 02:54

nie wiem czy zauważyłeś ale właśnie ten post cytowałem i mam problem "płyty Sony z którymi jest troche wiecej zabawy ale też sie da" gdyby poszło tymi programam to nie pisałbym postu

wisiann 31.12.2005 08:59

Cytat:

Napisany przez KOSZERNY
nie wiem czy zauważyłeś ale właśnie ten post cytowałem i mam problem "płyty Sony z którymi jest troche wiecej zabawy ale też sie da" gdyby poszło tymi programam to nie pisałbym postu

u wszyskich te programy poradzily sobie bez problemu wiec odpowiedz jest prosta masz prawdopodobnie nie najlepszego kompa
pozdroo!! :rozwal:

Zimoon 01.01.2006 22:30

Treść płyty zgrałem za pomocą DVDFab (dvd shrinkiem, dvd decrypterem jak zrzuciłem tymi programami to nie mogłem się nagrać) a następnie zgrałem na płytkę za pomocą DVDshrink.
płytka została zgrana tyle tylko że po włożeniu do odtwarzacza b.długo ją kręci zanim cokolwiek się pojawi a następnie zaczyna odtwarzać. Po oglądnięciu 80% filmu zaczyna wieszać obraz.

georg 01.01.2006 22:45

A konkretnie to jaki to film?

Zimoon 01.01.2006 23:05

Cytat:

Napisany przez georg
A konkretnie to jaki to film?

"Troja"

georg 01.01.2006 23:26

Cytat:

Napisany przez Zimoon
"Troja"

Anydvd 5.6.3.1 i poszło bez problemów.... oczywiście kopia zapasowa ;)
Może masz coś namieszane w kompie?

wisiann 02.01.2006 01:08

Cytat:

Napisany przez Zimoon
Treść płyty zgrałem za pomocą DVDFab (dvd shrinkiem, dvd decrypterem jak zrzuciłem tymi programami to nie mogłem się nagrać) a następnie zgrałem na płytkę za pomocą DVDshrink.
płytka została zgrana tyle tylko że po włożeniu do odtwarzacza b.długo ją kręci zanim cokolwiek się pojawi a następnie zaczyna odtwarzać. Po oglądnięciu 80% filmu zaczyna wieszać obraz.

Troja jest dosyc dlugim filmem i jak ja skompresujesz do 4,5 to ma prawo sie przycinac sprobuj powyrzucac co tylko sie da i nagraj najlepiej sam film.
pozdroo!!

mensir67pl 02.01.2006 08:56

Cytat:

Napisany przez wisiann
Troja jest dosyc dlugim filmem i jak ja skompresujesz do 4,5 to ma prawo sie przycinac sprobuj powyrzucac co tylko sie da i nagraj najlepiej sam film.
pozdroo!!

Wedlug jakie teori ma sie przycinac ? jak by sie klatkowal to jeszcze

Przycinac to sie moze ale to od nosnika :) a nie kompresji

Zimoon 02.01.2006 14:23

Cytat:

Napisany przez mensir67pl

OKI, użyłem płytek firmy Platinium DVD-R. nagrywałem nagrywarką umieszczoną w laptopie Slimtype DVDRW SOSW-8335.

Jakich płytek używacie?

mensir67pl 02.01.2006 14:34

Cytat:

Napisany przez Zimoon
OKI, użyłem płytek firmy Platinium DVD-R. nagrywałem nagrywarką umieszczoną w laptopie Slimtype DVDRW SOSW-8335.

Jakich płytek używacie?

Nagraj na Verbatimie moze na DVD+R zmien na DVD-ROM

jak wersje FW nasz w DVDRW SOSW-8335 (ty chyba jakis Litek)

widze ? update do ver.FW- VRS3

dramina 02.01.2006 21:26

Spróbuj przegrać Clone DVD,przy zainstalowanym SlySoft.Zrywa wszystkie zabezpieczenia z filmów DVD

FatAlbert 02.01.2006 21:52

Cytat:

Napisany przez dramina
Spróbuj przegrać Clone DVD,przy zainstalowanym SlySoft.Zrywa wszystkie zabezpieczenia z filmów DVD

zainstalowany slysoft to jest firma która napisała te progsy ale łeeebmonster
CLONEDVD2+ANYDVD oba możliwie jak najnowsze

dramina 03.01.2006 22:11

no jo pomyliłem się

Mario-M85 08.01.2006 11:01

Witam wszystkich
Mam taki film Zachować twarz oczywiście płyta sony any dvd 5.7.3.1 wszystko ok film zgrywa się na dysk ale nie można go skompesować shrinkiem jak by nie wszystkie zabezpieczenia były zdjęte. Pomóżcie macie może jakiś na to pomysł jak to obejść ?

mensir67pl 08.01.2006 18:04

Dla wszystkich WYPOZYCZAJACYCH ;)

nadszedl nowy AnyDVD 5.8.1.1 ||

ed hunter 08.01.2006 18:07

Cytat:

Dla wszystkich WYPOZYCZAJACYCH ;)

nadszedl nowy AnyDVD 5.8.1.1 ||

nie kopiując filmów z wypożyczalni nie nadążam!!!! :'(

chyba zacznę... :>

ostryga27 19.01.2006 17:56

Ja nie wiem dlaczego ten temat jest tak długo ciągnięty!skoro to zakrawa na Piractwo!!!!a na płycie DVD jest napisane UWAGA,WARNING itd.a ja zostalem zbesztany za to że miałem grę z neta! którą mi ktos użyczył,nikomu nie ukradłem.A z wypożyczalni.......no Sorry!

ed hunter 19.01.2006 20:53

Cytat:

Napisany przez ostryga27
Ja nie wiem dlaczego ten temat jest tak długo ciągnięty!skoro to zakrawa na Piractwo!!!!a na płycie DVD jest napisane UWAGA,WARNING itd.a ja zostalem zbesztany za to że miałem grę z neta! którą mi ktos użyczył,nikomu nie ukradłem.A z wypożyczalni.......no Sorry!

ja też już nie raz widziałem na płycie napis - zabezpieczona przed kopiowaniem....no spoko, ale jak jest moja i zgodnie z prawem mam zamiar posiadać 1 kopię, to ****a kto postępuje bezprawnie nie dając mi skopiować? jak płyta mi się zniszczy to mi powiedzą - spadaj kup se nową.

całe szczęście, że te wszystkie zabezpieczenia są gówno warte i wszystkie moje filmy mają kopie :)

ostryga27 19.01.2006 22:46

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ja też już nie raz widziałem na płycie napis - zabezpieczona przed kopiowaniem....no spoko, ale jak jest moja i zgodnie z prawem mam zamiar posiadać 1 kopię, to ****a kto postępuje bezprawnie nie dając mi skopiować? jak płyta mi się zniszczy to mi powiedzą - spadaj kup se nową.

całe szczęście, że te wszystkie zabezpieczenia są gówno warte i wszystkie moje filmy mają kopie :)

O.K w drugiej czesci masz racje,masz prawo skopiowiac!!ale koleś ewidentnie rozwinął temat typu:skopiować z wypożyczalni"a później oddać" i to jest piractwo!jak ją kupi w Beverlly Hils i sobie skopiuje to jest pełen legal!!
I tak sobie możemy gadać...... :cool:

Robert357 23.01.2006 17:44

masz racje wszystko zalezy od nosnika

Robert357 23.01.2006 17:47

Cytat:

masz racje,wszystko zalezy od nosnika i biosu w nagrywarce
:cool:

widmo00 31.01.2006 16:37

mozesz sprobowac 1clickcopy to dvd on ruszyl na wielu od 4miechow nioemam problemu jesli srink nie dziala uzywam jego ale człowiek z ringu nie mogłem zgrac a w necie sa zgrane

rycerz 01.02.2006 22:18

Panowie poradźcie jak zrobić kopię bezpieczeństwa(z pomarańczowej płyty sony ) filmu bo wyżej jest coś wspomniane ale nic konkretnego ,może jakiś artykuł na ten temat Pozdrawiam!

joujoujou 02.02.2006 12:22

Cytat:

Napisany przez rycerz
Panowie poradźcie jak zrobić kopię bezpieczeństwa(z pomarańczowej płyty sony ) filmu bo wyżej jest coś wspomniane ale nic konkretnego ,może jakiś artykuł na ten temat Pozdrawiam!

Forum cdrinfo --> szukaj --> wpisz "czerwone sony" (bez cudzysłowu) --> poczytaj --> podziękuj ładnie. :D

:mruga:

cieniogrojec 02.02.2006 14:48

a ja wim

Mialem podobny problem ale na szczęście mam 2 napędy dvd i ten drugi dał sobie rade . Podstawą jest oczywiście Anydvd co do zabezpieczeń - 10 sekund i po blokadach :) A do samego zrzucenia i ewentualnie podzielenia na 2 dvd to clone dvd .
:piwo: To jest prostsze niż budowa cepa .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:37.