![]() |
u mnie trzy pozytywy w 2005roku:
1. uciekliśmy z rodzinką z tonącego okrętu :) 2. uciekliśmy z rodzinką z tonącego okrętu :) 3. uciekliśmy z rodzinką z tonącego okrętu :) |
Cytat:
|
Śmierc Jana Pawła II
|
Cytat:
Teraz to pewnie oczko w glowie tatusia ;p :) |
Ja też miniony rok zaliczam do pozytywnych.
Urodził mi się syn :serdusz: |
Ja musze przynzac ze rok 2005 z pewnoscia zalicze na plus. Na poczatku roku poznalem cudowna dziewczyne, z ktora jestem do dzisiaj :serdusz: :).
Oprocz tego byl wakacyjny wyjazd do Anglii, wiec przywiozlem do kraju co nieco funtow. Generalnie pozytywnie :) :spoko: |
Cytat:
|
Pozytywy :
-udany pierwszy rok w LO -dużo zdrowia (co sie nie zdarzyło daaawno ) -fajne wakacje -roczek na froum :) -stałe łącze :) -wytrwałem w abstynencji do 17 :) (jeszcze pare miechów) Negatywy: -smierć J.P II -zawiodłem sie na kumplach (niby przyjaciołach) :( |
generalnie na +
|
Cytat:
Więc tak - po pierwsze - w mojej wypowiedzi fakt kupna nagrywarki nie był plusem samym w sobie - był powodem tego, że mając problemy, pojawiłem się dzięki na Forum CDRinfo - i ... już zostałem :slonik: - a to właśnie uważam za plus 2005 roku !! Aczkolwiek - nie uważam że kupno nagrywarki CDRW w dobie napędów DVD to jakiś minus - z kilku powodów. Po pierwsze - każda modernizacja kompa ma mniejszy lub większy sens - w tym przypadku dołożenie nagrywarki, której przedtem nie miałem - uznaję za sensowną rozbudowę. A raczej kupno nagrywarki DVD nie miało by dla mnie sensu - z tego względu, że praktycznie nie używałbym jej do nagrywania płyt DVD - bo mój komputer jest do tego zdecydowanie za słaby. Może jedynie miało by to taki sens, że nie musiałbym kupować później napędu DVD. Ale ten akurat kupiłem ponad pół roku po kupnie nagrywarki. A już tak ogólnie - nie każdy musi kupować coś co jest na topie itd. - bo może np. tego nie potrzebuje, nie stać go, lub po prostu woli etapami podążać za nowościami (wiem, wiem - w takiej opcji zawsze będzie w tyle - ale czasem jest to nawet sensowne ;) Pozdrawiam ro29 |
Mimo pewnych problemów rodzinnych generalnie mijający właśnie rok z radością zaliczam do bardzo udanych, zarówno pod względem zawodowym, jak i prywatnym. :D
O szczegółach nie mogę pisać, może przeczytać ten, co nie powinien. :niepow: |
Cytat:
|
Cytat:
jak na mój gust, to jest to raczej big - :respect: co do dalszej części to masz rację. |
podsumowanie??? - gówno warty, najgorszy jaki pamiętam, to nie jest subiektywna ocena - tak na papierze wychodzi.
|
Witam !
Tak jak obiecałem - dodaję to co mi się przypomniało - a uświadomiła mi to @malaczarna - otóż w 2005 roku kupiłem nagrywarkę CDRW, a następnie .....zaistniałem na niniejszym Forum !!!! I jest to zdecydowany plus poprzedniego roku :) :) :) ro29 |
Cytat:
|
Patrix - jak plus powinieneś dać: wyborów nie wygrał Tusk, a jako minus: ale wygrał Kaczyński ;)
|
Cytat:
[+] - jestem pokoleniem J.P. II - zdalem prawko - jestem w klasie maturalnej - kolejny rok, w którym chce mi sie chodzic do szkoly - wyborow nie wygral tusk - wszyscy w rodzinie zdrowi - pieniedzy nie brakuje - nie dopadly mnie milostki zadne jeszcze (dzieki temu nie bujam w oblokach) - wzrok mi się nie pogorszył - wiele wiele tego. [-] - naszego JP II już nie ma wśród nas... - szyli mi glowe - do egzaminu na prawko podchodzilem 2x - niektorych przyjaciol musialem zaklasyfikowac jako toksycznych/falszywych (z drugiej strony to +) - spaliła mi się nagrywarka :respect: - nie wiem reszta jakos mi nie przychodzi do glowy w chwili obecnej |
Cytat:
Co by to nie miało znaczyć: kwa, kwa... Rzuciłem palenie... Do negatywów zaliczam: kwa, kwa... Bo kwa, kwa... zawsze wróży najgorsze... Obym się mylił... A nie mylę sie nigdy..... |
jest takie powiedzenie: nie chwal dnia przed zachodem słońca.
ale na 100% jestem pewny tego: - negatywy: kwa kwa i wszystko jasne - pozytywy: za***iste wakacje i w ch***j kasy przywiezionej stamtąd :D |
pozytywow bylo malo
1. znalazlam sie na tym forum:) 2. poznalam fajnego faceta:) 3. wesele przyjaciol:) negatywow wiecej,ale wymienie tylko kilka 1.smierc kochanego dziadka 2.smierc Jana PawlaII 3.problemy zdrowotne 4.jeszcze kilka pogrzebow(ok.3) 5. i na tym skoncze bo zalapie dola:(,ale bylo tego duuuuuzo wiecej:( |
Witam !
Temat fajny - tylko, że dla mnie raczej taki sobie .... Prywatnie rok 2005 muszę niestety uznać za stracony - nie udało mi się zrealizować głównego celu - i nie wiem czy uda się w 2006. Po za tym - inne sprawy też się niemiłosiernie rozwlekły i swój finał znajdą dopiero w nadchodzącym roku (a jak nie to dopilnuję aby znalazły na pewno !!). Ze zdrowiem też tak sobie, wokół mnie różnie - niektórzy chorują, inni nie mają pracy itd. Jednak jeśli chodzi o rodzinę - pozytywem był fakt, że nikt w ostanim roku nie umarł (z bliskiej rodziny). Co do plusów - w sumie parę ich się znajdzie - założyłem sobie łącze stałe (Neostrada) :) , nawiązałem kontakt z kuzynkami na GG, których dotychczas nie znałem i jeszcze kilka pozytywów na pewno było :) A patrząc szerzej - były i smutne wydarzenia w tym roku - przede wszystkim śmierć Jana Pawła II. Ale były też radosne - np. medal i rekord świata Otylii Jędrzejczak na MŚ, mistrzostwo Europy siatkarek, inne medale itd. Były też zmiany polityczne na najwyższym szczeblu .... Jak mi się coś przypomni ważnego to dopiszę .... Pozdrawiam ro29 |
i chyba Limp bizkit ale nie zagrali :)
|
sayan - jeszcze DJ BOBO byl :)
|
pozytyw ponad wszystkie:
- urodzila mi sie corka negatyw: - w pracy zaczelo sie sypac choc zapowiadalo sie cos zupelnie innego... czeka mnie zmiana na samym poczatku roku, a niewiadoma zawsze straszy... |
napewno był to rok koncertów w Polsce, nie pamietam czy kiedys, wczesniej bylo tak obficie.
Iron Maiden, Nightwish, Rammstein, U2, White Stripes, Beatsteaks, Die Toten Hosen, Korn, Green Day, Quenns of the Stone Age, Scorpions, Slayer, Hellowen, Ronnie James Dio, Sting, Slipnknot oraz oczywiscie Jean Michel Jarre o wielu pewnie zapomniałem :) prędko sie chyba nie doczekamy tak potężnej dawki muzyki live w naszym kraju... gdyby tak odbyły sie jeszcze zapowiadane wczesniej Judas Priest czy Velvet Revolver. chociaz na przyszły rok zapowiadaja sie Stonesi, Depeche Mode, Coldplay czy Deep Purple. ..były jeszcze gwiazdy pokroju Faithles, Snoop Dogg, Ja Rule czy Tiesto :) ... tylko dlaczego ta koncerty pochłaniaja tyle pieniedzy ;/ ;/ ;/ |
A ja koncze te rok pozytywnie:
-nie zdalem matury -wje***i mi mandat -gwizdneli mi dwa rowery -spalilem kompa klienta w pracy nie mowiac o swoim.. -ZNALAZŁEM KOBIETE KTÓRA MNIE KOCHA DLATEGO CALA RESZTA SIĘ NIE LICZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :D:D:D:D:D:D:D |
- zostalem wychujany przez wojsko i komisje do spraw sluzby zastepczej
-poszedl sie *******ic wyjazd do anglii ze wzgledu na punkt powyzszy -dalej wymieniac? :P |
Mam wrazenie Divxtom ze zalozyles ten temat tylko po to by powiedziec jak wazna role spelnilo dla ciebie wyrazenie moherowa koalicja. Dla mnie byl to zupelnie niepotrzebny wybryk. Ja jestem czystym liberalem i uwazam ze ludzi nie wolno przekreslac, trzeba dac im szanse, a przynajmniej nie utrudniac im zycia glupimi komentarzami. Poza tym jako liberal szanuje system w ktorym 1 czlowiek = 1 glos (+ zasady wyborow proporcjonalnych), choc nie uznaje go za sluszny i dobry w tych czasach w tym miejscu (ale go szanuje). Natomiast dziwne jest dla mnie kiedy ludzie wymachujacy demokratycznymi sztandarami zaczynaja w pewnych sytuacjach dyskredytowac zasade 1 czlowiek = 1 glos. Wtedy mam wrazenie ze zachodzi niebezpieczne rozdwojenie. Tak calkiem na marginesie, to rowniez nie zadowala mnie to, ze naciaga sie demorkacje probujac uchwalac przepisy szczegolne, podyktowane dorazna sytuacja polityczna (stanowisko prezydenta w Warszawie, a dokladnie komisarza, ktory jako czlowiek mianowany, nie wybierany, bedzie mogl urzedowac nawet 1/3 kadencji prezydenta, bez jakiegokolwiek mandatu mieszkancow). To jest kolejny przyklad odwracania sie od demokracji na ktora to tak sie wszyscy w momentach wznioslych powoluja. To jest tragiczne i zenujace.
|
No to tak z pozytywów :)
-zmieniłem job na lepszy -schudłem -było wiele wydarzeń fajnych w moim zyciu -wygrana w kokursie CDRInfo ! :) -dowiedzialem sie, ze zostane tatusiem po raz 2 i do tego bede mial w koncu parke :) Negatywy: -wlosow ubywa na lbie z kazdym rokiem :( -nie udalo mi sie zrobic MCP w tym roku :( -nie udalo sie pojechac nad morze :( |
czymkolwiek by nie byl ten "annał", to ja i tak pamietam same negatywy, moze juz tak skonstruowany jestem, ale niezbyt czesto dostrzegam w czyms pozytywny aspekt i aby to zrobic musze sie powaznie nad czyms zastanowic.
|
ok, ale każdy rok zapisuje się w annałach swoimi zdarzeniami, faktami itp.
|
Cytat:
Jak sobie przypominam, że już 3 tydzień nie palę to mi się od razu poprawia.:) |
Cytat:
Dlatego proponuję dzisiejsze wydarzenie puścić w niepamięć, a na koniec roku zrobić coś fajnego, przyjemnego, żeby właśnie takim - fajnym - go zapamiętać. Wszyscy wiemy, że nie zawsze taki był, ale ten raz do roku możemy sobie pozwolić na skupienie się na tym, co pozytywne. Z tą mniej optymistyczną resztą będziemy się przecież zmagać cały kolejny rok ;) |
Dużo się działo 2005 roku:
wybory prezydanckie i parlamentarne, moherowa koalicja, śmierc papieża, pojednanie Wałęsy z Kwaśniewskim, Jarre w Polsce... |
Były prawie same pozytywy, ale dzisiaj rozwaliłem felgę w poślizgu i o wszystkich pozytywach zapomniałem.:(
|
Podsumowanie 2005 roku
Nieubłaganie zbliża się koniec 2005 roku. Czekam na Wasze typy i opinie dotyczące anno domini 2005. Jaki to był rok? Co takiego utkwiło Wam w pamięci zarówno pozytywnego, jak i negatywnego?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:00. |