Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Podsumowanie 2005 roku (https://forum.cdrinfo.pl/f5/podsumowanie-2005-roku-60336/)

Zetoxa 09.01.2006 10:25

u mnie trzy pozytywy w 2005roku:
1. uciekliśmy z rodzinką z tonącego okrętu :)
2. uciekliśmy z rodzinką z tonącego okrętu :)
3. uciekliśmy z rodzinką z tonącego okrętu :)

malaczarna 08.01.2006 12:53

Cytat:

Napisany przez Divxtom
Ja też miniony rok zaliczam do pozytywnych.
Urodził mi się syn :serdusz:

Gratulacje:)

koza59 08.01.2006 01:51

Śmierc Jana Pawła II

czero 03.01.2006 18:46

Cytat:

Napisany przez Divxtom

No to gratulacje !!!! :piwo:

Teraz to pewnie oczko w glowie tatusia ;p :)

Divxtom 03.01.2006 18:40

Ja też miniony rok zaliczam do pozytywnych.

czero 03.01.2006 18:27

Ja musze przynzac ze rok 2005 z pewnoscia zalicze na plus. Na poczatku roku poznalem cudowna dziewczyne, z ktora jestem do dzisiaj :serdusz: :).
Oprocz tego byl wakacyjny wyjazd do Anglii, wiec przywiozlem do kraju co nieco funtow.
Generalnie pozytywnie :) :spoko:

Divxtom 03.01.2006 18:23

Cytat:

Napisany przez pawelblu
...nie zadowala mnie to, ze naciaga sie demorkacje probujac uchwalac przepisy szczegolne, podyktowane dorazna sytuacja polityczna (stanowisko prezydenta w Warszawie, a dokladnie komisarza, ktory jako czlowiek mianowany, nie wybierany, bedzie mogl urzedowac nawet 1/3 kadencji prezydenta, bez jakiegokolwiek mandatu mieszkancow). To jest kolejny przyklad odwracania sie od demokracji na ktora to tak sie wszyscy w momentach wznioslych powoluja. To jest tragiczne i zenujace.

A zmiany w KRRiTV to czemu miały służyć ??? IMHO tylko szybkiej zmianie ludzi w obsadzie na prawicowych - zrobiono to jednak pod pretekstem oszczędności w państwie :wow:

Burak_PL 02.01.2006 21:52

Pozytywy :
-udany pierwszy rok w LO
-dużo zdrowia (co sie nie zdarzyło daaawno )
-fajne wakacje
-roczek na froum :)
-stałe łącze :)
-wytrwałem w abstynencji do 17 :) (jeszcze pare miechów)

Negatywy:
-smierć J.P II
-zawiodłem sie na kumplach (niby przyjaciołach) :(

prometeusz 02.01.2006 14:12

generalnie na +

ro29 02.01.2006 14:05

Cytat:

Napisany przez woitas
kupiłeś nagrywarkę cdrw w dobie napędów dvd?
jak na mój gust, to jest to raczej big - :respect:

co do dalszej części to masz rację.

Witam !
Więc tak - po pierwsze - w mojej wypowiedzi fakt kupna nagrywarki nie był plusem samym w sobie - był powodem tego, że mając problemy, pojawiłem się dzięki na Forum CDRinfo - i ... już zostałem :slonik: - a to właśnie uważam za plus 2005 roku !!

Aczkolwiek - nie uważam że kupno nagrywarki CDRW w dobie napędów DVD to jakiś minus - z kilku powodów. Po pierwsze - każda modernizacja kompa ma mniejszy lub większy sens - w tym przypadku dołożenie nagrywarki, której przedtem nie miałem - uznaję za sensowną rozbudowę. A raczej kupno nagrywarki DVD nie miało by dla mnie sensu - z tego względu, że praktycznie nie używałbym jej do nagrywania płyt DVD - bo mój komputer jest do tego zdecydowanie za słaby. Może jedynie miało by to taki sens, że nie musiałbym kupować później napędu DVD. Ale ten akurat kupiłem ponad pół roku po kupnie nagrywarki.
A już tak ogólnie - nie każdy musi kupować coś co jest na topie itd. - bo może np. tego nie potrzebuje, nie stać go, lub po prostu woli etapami podążać za nowościami (wiem, wiem - w takiej opcji zawsze będzie w tyle - ale czasem jest to nawet sensowne ;)

Pozdrawiam
ro29

joujoujou 01.01.2006 00:29

Mimo pewnych problemów rodzinnych generalnie mijający właśnie rok z radością zaliczam do bardzo udanych, zarówno pod względem zawodowym, jak i prywatnym. :D

O szczegółach nie mogę pisać, może przeczytać ten, co nie powinien. :niepow:

malaczarna 30.12.2005 11:47

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Tak jak obiecałem - dodaję to co mi się przypomniało - a uświadomiła mi to @malaczarna - otóż w 2005 roku kupiłem nagrywarkę CDRW, a następnie .....zaistniałem na niniejszym Forum !!!!
I jest to zdecydowany plus poprzedniego roku :) :) :)

ro29

ja tez mam kolejny plus:) cos uswiadomilam koledze:)

woitas 30.12.2005 08:42

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Tak jak obiecałem - dodaję to co mi się przypomniało - a uświadomiła mi to @malaczarna - otóż w 2005 roku kupiłem nagrywarkę CDRW, a następnie .....zaistniałem na niniejszym Forum !!!!

ro29

kupiłeś nagrywarkę cdrw w dobie napędów dvd?
jak na mój gust, to jest to raczej big - :respect:

co do dalszej części to masz rację.

ed hunter 30.12.2005 03:18

podsumowanie??? - gówno warty, najgorszy jaki pamiętam, to nie jest subiektywna ocena - tak na papierze wychodzi.

ro29 30.12.2005 02:56

Witam !

ro29

Patrix 29.12.2005 20:07

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Patrix - jak plus powinieneś dać: wyborów nie wygrał Tusk, a jako minus: ale wygrał Kaczyński ;)

ciekawe, ciekawe ;) :)

andrzejj9 29.12.2005 19:59

Patrix - jak plus powinieneś dać: wyborów nie wygrał Tusk, a jako minus: ale wygrał Kaczyński ;)

Patrix 29.12.2005 19:30

Cytat:

Napisany przez rycho
Bo kwa, kwa... zawsze wróży najgorsze...
Obym się mylił...
A nie mylę sie nigdy.....

eee nie, ale bedzie tak jeśli po, lpr itd beda sobie z pis'em, tak w kulki grac jak z becikowym teraz... moim zdaniem tuska media wydmuchaly...wojewodzki go ladnie rzezbil ostatnio...a ten 'vice' tusk to niewygadany, tak jak jego tato przed kampania...brakuje tylko tego sztucznego usmiechu...i wyklepanych na pamiec haselek. Ale co tam. To moje zdanie. Pozostaje Tobie uszanowac moje zdanie tak jak ja szanuje innych.

[+]
- jestem pokoleniem J.P. II
- zdalem prawko
- jestem w klasie maturalnej
- kolejny rok, w którym chce mi sie chodzic do szkoly
- wyborow nie wygral tusk
- wszyscy w rodzinie zdrowi
- pieniedzy nie brakuje
- nie dopadly mnie milostki zadne jeszcze (dzieki temu nie bujam w oblokach)
- wzrok mi się nie pogorszył
- wiele wiele tego.

[-]
- naszego JP II już nie ma wśród nas...
- szyli mi glowe
- do egzaminu na prawko podchodzilem 2x
- niektorych przyjaciol musialem zaklasyfikowac jako toksycznych/falszywych (z drugiej strony to +)
- spaliła mi się nagrywarka :respect:
- nie wiem reszta jakos mi nie przychodzi do glowy w chwili obecnej

rycho 29.12.2005 18:44

Cytat:

Napisany przez woitas
jest takie powiedzenie: nie chwal dnia przed zachodem słońca.

ale na 100% jestem pewny tego:

- negatywy:
kwa kwa i wszystko jasne

- pozytywy:
za***iste wakacje i w ch***j kasy przywiezionej stamtąd :D

Do pozytywów zaliczam:
Co by to nie miało znaczyć: kwa, kwa...
Rzuciłem palenie...
Do negatywów zaliczam: kwa, kwa...
Bo kwa, kwa... zawsze wróży najgorsze...
Obym się mylił...
A nie mylę sie nigdy.....

woitas 29.12.2005 18:19

jest takie powiedzenie: nie chwal dnia przed zachodem słońca.

ale na 100% jestem pewny tego:

- negatywy:
kwa kwa i wszystko jasne

- pozytywy:
za***iste wakacje i w ch***j kasy przywiezionej stamtąd :D

malaczarna 29.12.2005 17:46

pozytywow bylo malo
1. znalazlam sie na tym forum:)
2. poznalam fajnego faceta:)
3. wesele przyjaciol:)

negatywow wiecej,ale wymienie tylko kilka
1.smierc kochanego dziadka
2.smierc Jana PawlaII
3.problemy zdrowotne
4.jeszcze kilka pogrzebow(ok.3)
5. i na tym skoncze bo zalapie dola:(,ale bylo tego duuuuuzo wiecej:(

ro29 29.12.2005 17:31

Witam !
Temat fajny - tylko, że dla mnie raczej taki sobie ....

Prywatnie rok 2005 muszę niestety uznać za stracony - nie udało mi się zrealizować głównego celu - i nie wiem czy uda się w 2006. Po za tym - inne sprawy też się niemiłosiernie rozwlekły i swój finał znajdą dopiero w nadchodzącym roku (a jak nie to dopilnuję aby znalazły na pewno !!).
Ze zdrowiem też tak sobie, wokół mnie różnie - niektórzy chorują, inni nie mają pracy itd.
Jednak jeśli chodzi o rodzinę - pozytywem był fakt, że nikt w ostanim roku nie umarł (z bliskiej rodziny).

Co do plusów - w sumie parę ich się znajdzie - założyłem sobie łącze stałe (Neostrada) :) , nawiązałem kontakt z kuzynkami na GG, których dotychczas nie znałem i jeszcze kilka pozytywów na pewno było :)

A patrząc szerzej - były i smutne wydarzenia w tym roku - przede wszystkim śmierć Jana Pawła II.
Ale były też radosne - np. medal i rekord świata Otylii Jędrzejczak na MŚ, mistrzostwo Europy siatkarek, inne medale itd.

Były też zmiany polityczne na najwyższym szczeblu ....

Jak mi się coś przypomni ważnego to dopiszę ....

Pozdrawiam

ro29

Damianos L 29.12.2005 16:22

i chyba Limp bizkit ale nie zagrali :)

Smartek 29.12.2005 16:05

sayan - jeszcze DJ BOBO byl :)

nimal 29.12.2005 15:34

pozytyw ponad wszystkie:
- urodzila mi sie corka

negatyw:
- w pracy zaczelo sie sypac choc zapowiadalo sie cos zupelnie innego... czeka mnie zmiana na samym poczatku roku, a niewiadoma zawsze straszy...

sayan 29.12.2005 15:30

napewno był to rok koncertów w Polsce, nie pamietam czy kiedys, wczesniej bylo tak obficie.

Iron Maiden, Nightwish, Rammstein, U2, White Stripes, Beatsteaks, Die Toten Hosen, Korn, Green Day, Quenns of the Stone Age, Scorpions, Slayer, Hellowen, Ronnie James Dio, Sting, Slipnknot oraz oczywiscie Jean Michel Jarre o wielu pewnie zapomniałem :)

prędko sie chyba nie doczekamy tak potężnej dawki muzyki live w naszym kraju... gdyby tak odbyły sie jeszcze zapowiadane wczesniej Judas Priest czy Velvet Revolver.

chociaz na przyszły rok zapowiadaja sie Stonesi, Depeche Mode, Coldplay czy Deep Purple.

..były jeszcze gwiazdy pokroju Faithles, Snoop Dogg, Ja Rule czy Tiesto :)

... tylko dlaczego ta koncerty pochłaniaja tyle pieniedzy ;/ ;/ ;/

Blackegg 29.12.2005 12:31

A ja koncze te rok pozytywnie:

-nie zdalem matury
-wje***i mi mandat
-gwizdneli mi dwa rowery
-spalilem kompa klienta w pracy nie mowiac o swoim..
-ZNALAZŁEM KOBIETE KTÓRA MNIE KOCHA
DLATEGO CALA RESZTA SIĘ NIE LICZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :D:D:D:D:D:D:D

demek 29.12.2005 03:33

- zostalem wychujany przez wojsko i komisje do spraw sluzby zastepczej
-poszedl sie *******ic wyjazd do anglii ze wzgledu na punkt powyzszy
-dalej wymieniac? :P

pawelblu 29.12.2005 02:10

Mam wrazenie Divxtom ze zalozyles ten temat tylko po to by powiedziec jak wazna role spelnilo dla ciebie wyrazenie moherowa koalicja. Dla mnie byl to zupelnie niepotrzebny wybryk. Ja jestem czystym liberalem i uwazam ze ludzi nie wolno przekreslac, trzeba dac im szanse, a przynajmniej nie utrudniac im zycia glupimi komentarzami. Poza tym jako liberal szanuje system w ktorym 1 czlowiek = 1 glos (+ zasady wyborow proporcjonalnych), choc nie uznaje go za sluszny i dobry w tych czasach w tym miejscu (ale go szanuje). Natomiast dziwne jest dla mnie kiedy ludzie wymachujacy demokratycznymi sztandarami zaczynaja w pewnych sytuacjach dyskredytowac zasade 1 czlowiek = 1 glos. Wtedy mam wrazenie ze zachodzi niebezpieczne rozdwojenie. Tak calkiem na marginesie, to rowniez nie zadowala mnie to, ze naciaga sie demorkacje probujac uchwalac przepisy szczegolne, podyktowane dorazna sytuacja polityczna (stanowisko prezydenta w Warszawie, a dokladnie komisarza, ktory jako czlowiek mianowany, nie wybierany, bedzie mogl urzedowac nawet 1/3 kadencji prezydenta, bez jakiegokolwiek mandatu mieszkancow). To jest kolejny przyklad odwracania sie od demokracji na ktora to tak sie wszyscy w momentach wznioslych powoluja. To jest tragiczne i zenujace.

Calme 28.12.2005 20:51

No to tak z pozytywów :)

-zmieniłem job na lepszy
-schudłem
-było wiele wydarzeń fajnych w moim zyciu
-wygrana w kokursie CDRInfo ! :)
-dowiedzialem sie, ze zostane tatusiem po raz 2 i do tego bede mial w koncu parke :)

Negatywy:
-wlosow ubywa na lbie z kazdym rokiem :(
-nie udalo mi sie zrobic MCP w tym roku :(
-nie udalo sie pojechac nad morze :(

pops 28.12.2005 19:50

czymkolwiek by nie byl ten "annał", to ja i tak pamietam same negatywy, moze juz tak skonstruowany jestem, ale niezbyt czesto dostrzegam w czyms pozytywny aspekt i aby to zrobic musze sie powaznie nad czyms zastanowic.

Divxtom 28.12.2005 19:23

ok, ale każdy rok zapisuje się w annałach swoimi zdarzeniami, faktami itp.

rycho 28.12.2005 19:12

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Pewnie o tym wiesz, ale na wszelki wypadek wspomnę - człowiek "działa" w ten sposób, że najlepiej pamięta rzeczy pierwszy i ostatnie. W tym momencie jednak interesują mnie te ostatnie - możemy mieć cały dobry dzień, ale jeśli na jego koniec wydarzy się coś negatywnego, nawet jakaś pierdoła, to w pamięci utkwi nam właśnie ta ostatnia. I odwrotnie - jeśli cały dzień będzie zły,a na koniec zdarzy się coś fajnego, to humor i tak nam się poprawi.

Dlatego proponuję dzisiejsze wydarzenie puścić w niepamięć, a na koniec roku zrobić coś fajnego, przyjemnego, żeby właśnie takim - fajnym - go zapamiętać. Wszyscy wiemy, że nie zawsze taki był, ale ten raz do roku możemy sobie pozwolić na skupienie się na tym, co pozytywne.

Z tą mniej optymistyczną resztą będziemy się przecież zmagać cały kolejny rok ;)

He, he...
Jak sobie przypominam, że już 3 tydzień nie palę to mi się od razu poprawia.:)

andrzejj9 28.12.2005 19:09

Cytat:

Napisany przez rycho
Były prawie same pozytywy, ale dzisiaj rozwaliłem felgę w poślizgu i o wszystkich pozytywach zapomniałem.:(

Pewnie o tym wiesz, ale na wszelki wypadek wspomnę - człowiek "działa" w ten sposób, że najlepiej pamięta rzeczy pierwszy i ostatnie. W tym momencie jednak interesują mnie te ostatnie - możemy mieć cały dobry dzień, ale jeśli na jego koniec wydarzy się coś negatywnego, nawet jakaś pierdoła, to w pamięci utkwi nam właśnie ta ostatnia. I odwrotnie - jeśli cały dzień będzie zły,a na koniec zdarzy się coś fajnego, to humor i tak nam się poprawi.

Dlatego proponuję dzisiejsze wydarzenie puścić w niepamięć, a na koniec roku zrobić coś fajnego, przyjemnego, żeby właśnie takim - fajnym - go zapamiętać. Wszyscy wiemy, że nie zawsze taki był, ale ten raz do roku możemy sobie pozwolić na skupienie się na tym, co pozytywne.

Z tą mniej optymistyczną resztą będziemy się przecież zmagać cały kolejny rok ;)

Divxtom 28.12.2005 19:04

Dużo się działo 2005 roku:
wybory prezydanckie i parlamentarne,
moherowa koalicja,
śmierc papieża,
pojednanie Wałęsy z Kwaśniewskim,
Jarre w Polsce...

rycho 28.12.2005 18:56

Były prawie same pozytywy, ale dzisiaj rozwaliłem felgę w poślizgu i o wszystkich pozytywach zapomniałem.:(

Divxtom 28.12.2005 18:42

Podsumowanie 2005 roku

Nieubłaganie zbliża się koniec 2005 roku. Czekam na Wasze typy i opinie dotyczące anno domini 2005. Jaki to był rok? Co takiego utkwiło Wam w pamięci zarówno pozytywnego, jak i negatywnego?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:00.