![]() |
Moherowe Berety - zakazany hit Big Cyc?
link
kawałek można również zassać z oficjalnej stronki big cyca słuchając jej omal nie spadłem z krzesła :respect: piosenka jest z premedytacją bojkotowana i praktycznie nigdzie w radiu czy tv jej nie usłyszycie. ściągajcie, póki można :D korci mnie by ją nagrać na cd i puścić z samochodu przy otwartym oknie :P |
zasssalem :spoko:
|| :respect: |
niczego sobie
|
leci tylko w antyradiu
|
:spoko:
|
Superkawałek! :spoko:
|
Witam !
Już to gdzieś słyszałem ... Ale i tak sobie ściągnąłem. Jak zwykle Big Cyc leci po politykach - i nie tylko po nich w tym przypadku ... I trochę racji ma ;) - choć czemu tak nie podchodził do polityki jak lewica rządziła ?? ro29 |
Jak słuchałem tego kawałka myśłałem, że spadne z krzesła. Po prostu :spoko:
|
piosenka rewelayjna, kiedys (niedawno) ja chyba w tv slyszalem przy okazji jakiegos ktorkiego programu o prowokatorach...
|
... qrde, po Big Cycu nie spodziewałem się takiej refleksji, czyli mamy w radiach autocenzurę, ślicznie :wow:
|
skiba ciekawie o tym napisal we swiatecznym wproscie, moge wrzucic skana jak ktos chce ;)
|
wrzuć Paweł.
|
Hmm w stylu big cyca czyli nic nowego ogolnie...
|
:spoko:
|
Juz down temu ja podawałem || http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...7&postcount=52 :]
|
wpisałeś moherowy beret dlatego pewnie jej nie znalałem...
a szokuje mnie zmowa milczenia polskich mediów. |
ja tą piosenkę słyszę często - słucham Antyradia :D
ale umówmy się, że ta piosenka nie jest wybitnym dziełem muzycznym, a tekścior można było zrobić bardziej śmieszny. jak ktoś szuka głębszych refleksji na temat rzeczywistości to polecam Kazika "Los się musi odmienić" słuchałem tylko demo ale muszę sobie kupić - W SKLEPIE ZA PIENIĄDZE - Kazika nie wolno kraść!!! |
|
Cytat:
a co do piosenki big cyca to moim zdaniem jest kiepska, spodziewałem się czegoś lepszego. |
Cytat:
Nie znaczy to od razu, że BC padł ich ofiarą. Biorąc pod uwagę ich obecne dokonania, to wywarcie wrażenia "undergroundu" wygląda mi bardziej na celowy zabieg, by utrzymać fanów w przekonaniu, że jeszcze grają pierwsze skrzypce na polskiej scenie rockowej, niż na "spisek medialny". Utwór jest prawdę powiedziawszy... denny, bo niczym się nie różni od ich poprzednich z ostatnich lat i klepie już oklepany temat. Kiedyś lubiłem ten zespół, bo byli niepowtarzalni. Ostatnio jednak bardziej mi się kojarzą z K. Krawczykiem, niż z Punk rockiem - tacy niegroźni podrygujący oldboy'e. :zespol: |
może taki maly offtop :) jakie radie polecacie z rockiem/metalem ?
a piosenka jest fajna no i wszystkie babcie powinny ja znać na pamięc :) |
mnie piosenka się podoba.
ale chodziło mi racej o zwrócenie uwagi na istniejący problem cenzury w polskich mediach. pomyśleć tylko, że na początku lat 90 nic nie zapowadało obecngo bagna... |
Cytat:
cenzura to była w telewizji "publicznej" za czasów towarzysza Millera. każde wiadomości zaczynały się od tego, co wielkiego dzisiaj dokonał towarzysz Miller. prywatne stacje radiowe puszczają to co ludzie chcą słuchać. ta piosenka to numer na raz - ktoś usłyszy, zarechocze i tyle po prostu jest to dno muzyczne, słaby tekst, tylko temat na czasie. |
:spoko: to przez kaczynskich tego zabronili widze ze wracamy do sredniowiecza!!!
|
Cytat:
ja zostaję w 21 wieku. ;) |
Cytat:
|
Cytat:
:serdusz: |
Cytat:
najpierw w niedzielę pieczona kaczka potem kompiel z żółtą kaczuszką i pod taką kołderkę słucham i słucham tych czarnych przePOwiedni i jak na razie nic się nie chce spełnić na giełdzie hossa, waluty stoją, nic strasznego się nie dzieje, nawet benzyna staniała jedyne co widzę, to że Platforma, pierwsza martwiąca się o budżet uchwala większe becikowe....a co tam, Polska się dla nich nie liczy, nie dostali stołków to do*******ą rządowi. POpaprańcy. a Tusk-przestraszone oczka, przoduje. :zygi: |
... edek, schowaj swoje poglądy do kieszeni, gówno one kogokolwiek interesują. My tu rozmawiamy o autocenzurze jakbyś nie zauważył.
|
Ludzie powoli nie bijcie sie....
|
Cytat:
|
nie tylko mnie, nikogo nie interesują, załapałeś ? :idea:
|
Czy mi sie wydaje czy forum to miejsce gdzie kazdy mowi co mysli o danej sprwie????
Zetoxa masz zly dzien to nie czepiaj sie forumowiczow.... |
Cytat:
co, gorycz w ustach? :> |
Przestańcie już. :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Z reszta racje ma joujoujou olejmy sprawe poprostu nie czepiaj sie... |
ja się już nie czepiam.
nie posiadam niestety moherowego berecika, jak również aksamitnego kapelusika :) |
Musze powiedziec, ze piosenka nie najgorsza :D:D:D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:33. |