Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Przewodnik: Kopiowanie SecuROM 7 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/przewodnik-kopiowanie-securom-7-a-60562/)

DejaVu 13.12.2010 19:15

Modyfikacja obrazu płyty :wow: jak to się robi? bo nie rozumiem . Gry nie znam-nie moje klimaty ,ale jeśli jest tam Securom7 i jest to na cd ,to trzeba zaznaczyć tylko profil securom w emulacji zaznaczyć: RMPS i ignoruj typ nośnika , w opcjach dodatkowych : odhaczyć wszystko.Oczywiście obraz ma być w MDS a nie ISO :> i to wszystko.Nie wiem czy to będzie działać ,bo jakoś nigdy nie trafiła mi się gra z Securom7 na cd.:sciana:

Jeffry 13.12.2010 17:50

Witam. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale miałem problemy z dostępem do internetu. Problem najprawdopodobniej jest z mojej winy, ponieważ nie zmodyfikowałem obrazu płyty, gdyż byłem przekonany, że do wykonania kopii 1:1 wystarczy wybrać tylko profil Securom 7 bez żadnego patchowania obrazu. Artykuł, którym się kierowałem jest stary tj. z 2006r. i wersja Alcohola posiadała wtedy profile tylko dla SR w wersji 4.x i 5.x i sądziłem, że po wprowadzeniu profilu w najnowszym Alcoholu SR7 konieczność modyfikacji obrazu już nie istniała.
PS Dugeon Siege II Broken World NIE JEST zabezpieczony SmartE - to zabezpieczenie posiada tylko podstawka.

DejaVu 11.12.2010 17:52

Wspomnienia :'( piękne czasy byli :taktak:

marekzi 11.12.2010 17:45

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1133083)
:spoko: ale nie ze szkłami jak denka od flaszki :>

Nie, tylko takie od musztardówek :rotfl:

Kto jeszcze pamięta musztardówki?
Podpowiedź: służyły w nagłej potrzebie jako tanie i dostępne w każdym sklepie naczynie szklane w razie nagłej potrzeby spożycia C2H5OH. :haha:

DejaVu 11.12.2010 17:31

:spoko: ale nie ze szkłami jak denka od flaszki :>

marekzi 11.12.2010 17:25

@DejaVu; - zwracam honor.
Na usprawiedliwienie dodam, że okładka w tym linku to DS2, a opis do DS2-BW, wiec GCW również tu plamę dało.
No, ale chyba opisowi warto wierzyć.
hehe, przy okazji nakierowaliśmy Jeffry na właściwe rozwiązanie.

P.S. Okulary noszę od dawna, ale nie do kompa :)

DejaVu 11.12.2010 16:48

marekzi ! chyba już czas dla Ciebie na okulary :taktak: kliknij na link który podał Ghost_mode- do cukierni i obejżyj okładkę gry :> i co tam pisze :D

marekzi 11.12.2010 16:42

Cytat:

Napisany przez DejaVu (Post 1133037)
Tam dodatkowo jest SmartE :D http://forum.cdrinfo.pl/f11/jak-zrob...-siege2-60031/ Dlatego może nie działać z płytki - ja np. grę Fable która ma właśnie zabezpieczenie SmartE skopiowałem z profilem SafeDisc.

??
Ale tu chyba chodzi nie o Dungeon Siege 2 ale o
Dungeon Siege 2 Broken World.
To dwie różne gry.

DejaVu 11.12.2010 15:40

Tam dodatkowo jest SmartE :D http://forum.cdrinfo.pl/f11/jak-zrob...-siege2-60031/ Dlatego może nie działać z płytki - ja np. grę Fable która ma właśnie zabezpieczenie SmartE skopiowałem z profilem SafeDisc.

marekzi 11.12.2010 14:36

Jeśli działa z wirtuala, to zapewne obraz wykonałeś poprawnie.
Do wypalenia modyfikowałeś obraz (patched.mds)? - poprawnie?
Przy uruchamianiu ukrywasz ATIP?

Jeffry 11.12.2010 13:43

Obraz gry

Witam. Mam problem z wykonaniem poprawnej kopii gry Dungeon Siege II Broken World. Gra jest na 1cd zabezpieczona Securom Version 07.24.0008 (tak wykrywa Protection ID) . Obraz wykonałem programem Alcohol 52% FE (profil Securom NEW 4/5/7) i z wirtualnego napędu działa, natomiast po wypaleniu na płytę CD-RW już nie. Proszę o pomoc :)

joujoujou 11.04.2010 15:42

To, że "jak mnie nie stać, to kradnę" to nie jest wytłumaczeniem - na tym forum nie było, nie jest i nie będzie tolerowane, sorry.

maxx2 11.04.2010 15:40

A jednak ... a mnie że nie stać tak jak ciebie na to co bym chcial to mam alternatywne zrodla aczkolwiek takze posiadam kilka oryginalow.

DejaVu 11.04.2010 06:44

I owszem-stać mnie to mam oryginały-w swoim życiu to tylko ściągnąłem Arma2 ze Steam :taktak: może kiedyś wrzucę tu fotkę swoich gier-aby pokazać INNYM że można komuś zapłacić za dobrze wykonaną pracę.

maxx2 10.04.2010 21:34

Czuje sie dotkniety za tego pirata. A ty oczywiscie posiadasz same oryginaly i jestes najlepszejszy. :wsciekly:

DejaVu 10.04.2010 19:31

Cytat:

Napisany przez maxx2 (Post 1092774)
Chodzi mi o to że mam obraz płyty, w notatniku jest napisane że zabezpieczenie to SecuROM tylko nie wiem czy to się tyczy oryginalnej płyty czy tegoż właśnie obrazu, chcę to nagrać na płytę DVD DL i czy to będzie działać po nagraniu ? W obrazie też jest *****.

Czytać nie umie? :pirat:A tak żeby zamknąć temat to:wytłumaczył Ci czary2mary!!!!!!!! Jeżeli posiadasz oryginał na cd z securom7-w co wątpię że taki istnieje-nie te czasy-securom7 jest raczej w grach na płytach dvd-czyli reasumując - jeśli gra jest z securomem na cd to da radę wykonać kopię 1:1 za pomocą programu Alcohol 120% czyli nagrać to na płytkę cd.Jeśli gra z securomem jest na dvd to nie nagrasz tego na dvd-możesz tylko zrobić obraz i tak grać-i również wykonać kopię tego obrazu na dvd nagrywając ten obraz jako dane!!! A więc masz kopię dla potomności w którą aby grać musisz montować w wirtualnym napędzie, lub użyć cracka-tak jak w Twoim obrazie wiadomego pochodzenia-PIRACIE jeden :ban: po to miałeś przeczytać regulamin :czytaj:

maxx2 10.04.2010 19:08

ale nie wiem o co chodzi ze cos zle napisalem napisalem czy co

DejaVu 10.04.2010 16:49

Tu masz odpowiedź na swoje pytanie: http://forum.cdrinfo.pl/f8/regulamin...info-pl-11762/ :taktak:

maxx2 10.04.2010 16:28

Chodzi mi o to że mam obraz płyty, w notatniku jest napisane że zabezpieczenie to SecuROM tylko nie wiem czy to się tyczy oryginalnej płyty czy tegoż właśnie obrazu, chcę to nagrać na płytę DVD DL i czy to będzie działać po nagraniu ? W obrazie też jest *****.

czary2mary 10.04.2010 05:13

Tak ale w zasadzie udaje się z CD-działającej kopii DVD 1: 1 nie zrobisz tylko obraz płyty.

maxx2 10.04.2010 00:21

Czy obrazy z securomem trzeba wypalać w alcoholu z takim profilem ?

Bartez 03.03.2010 10:16

A to przeczytał?

Cytat:

SecuROM***8482; has determined that emulation tools like 'Alcohol 120%' or 'Daemon Tools' are running. Please be informed that SecuROM***8482; protected applications will not work with such tools.

NikeFotball 01.03.2010 19:36

Słuchajcie, niewiem czy tu mam pisać ale jeżeli nie to napiszcie ale spróbujcie mi pomóc. Chcę zrobić obraz gry NBA2k10 i zrobiłem w alkoholu120% tam co i jak trzeba i jak chce odpalić już grę (Bez płyty) to wyskakuje mi coś tam po angielsku patrzcie:

Conflict with Emulation Software detected.
Please have a look http://www.securom.com/message.asp?m=emu&c=2500 for further, more detailed information.

Jak wyżej i mam 2 opcje do wyboru: Uruchom analizę i OK. Grę mam oryginalną. Niewiem co mam zrobić nie jestem za bardzo obcykany w tych sprawach. Jeżeli ktoś by mógł to z góry dzięki ! ;)

DejaVu 17.12.2009 06:04

Obraz zrobiony i nie działa ??? wykrywa emulację-to samo z mini image :( musiałem w ostateczności wgrać cukierka ((

DejaVu 16.12.2009 20:41

:ysz: ok popróbuję jak zrobię obraz wolfestejna mam już 78% czas 1.12h a z tymi samymi ustawieniami wcześniej w A52% miałem po godzinie 17% ??? POtem zainstaluję Ultra Iso6 :taktak: mam i najnowsze ale po co mi wersja z wirtualnym napędem jak jej nie będę używał. :hmm:

czary2mary 16.12.2009 20:36

Ilość załączników: 1
Załącznik 53618

DejaVu 16.12.2009 20:32

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1067060)
Raczej nie -spróbuj -UltraIso

tzn.jak???

czary2mary 16.12.2009 20:29

Raczej nie -spróbuj -UltraIso

DejaVu 16.12.2009 20:25

A czy da radę przerobić takie mini image na inny format? bo do Mini Ninjas nie ma mini image mdf tylko virtual cd a z cukierkiem gra nie chce działać.

czary2mary 16.12.2009 20:20

Nie były kiedyś blistrowane wirtualne napędy Virtual Cd i właśnie dlatego robiono mini image -to program niemieckiej firmy i nigdy w założeniach nie miał kopiować gier ,filmów zabezpieczonych i tego skutecznie nie robi.

DejaVu 16.12.2009 19:43

To znaczy że ten program daje radę kopiować zabezpieczone gry ??? To dlaczego spotkałem się z mini image z tego programu? czemu nie są jak zwykle w mdf?
Wszystkie wirtuale wyrzucone i programy też,mam teraz tylko mój stary sprawdzony alkohol 120%, robię znowu obraz tej gry-w końcu trzeba w to zagrać jak się kupiło :D

czary2mary 16.12.2009 19:37

Virtual Cd nie był kiedyś blistrowany przez zabezpieczenia ale to już przeszłość -nie wielki pożytek z niego teraz.

DejaVu 16.12.2009 18:40

Ok :D szkoda mi DTpro-ale co mi tam zainstaluję jak będzie mi potrzebny :taktak: zaraz pobawię się w wyrzucanie śmieci ,może już czas na format ??? Powiedz mi jeśli wiesz-co ma w sobie Virtual Cd że robią na niego mini image?
ps.nicka sam zmieniłem bo na pewnym forum powiedzieli że jak ktoś ma 666 w nazwie ten jest....:taktak: Ale na razie zmieniłem go tylko tu :D

czary2mary 16.12.2009 14:35

Dopóki nie zrobisz porządków na komp. to nie zagrasz bez płyty -Yasu wywala błąd -nie można zapisać danych wymaganych do rejestru a niestety bez Jaśka nie da rady jak nie ma na IDE.
Na początek wyczyść komp.wywal śmieci, rejestr jak nie pomoże wywal wszystkie wynalazki,wszystkie wirtuale z programami,wyczyść komp.itd.i od nowa zainstaluj z umiarem.

@onimusza kto cię tak i za co przechrzcił-pewnie jakiś nowy model-ator;)

DejaVu 15.12.2009 22:20

Wolfestein

Gra jest zabezpieczona Securom7 i że nie lubię grać z płytką w napędzie postanowiłem zrobić obraz gry Alcoholem 52% :taktak: lecz po godzinie miałem tylko 7% analizy DMP więc postanowiłem to zrobić w DTpro trial z kanałem SCSI bo IDE już mi się skończył :'( Tu tworzenie obrazu poszło trochę szybciej ,grę zainstalowałem ,zamontowałem w DT i Alcoholu i d...wykrywa oprogramowanie emulacji ??? ACID ani YASU nie działa -mam jakieś błędy ??? Pobrałem więc mini image które też oczywiście nie działa-na pewno z powodu tych błędów w ACID i YASU , i co ciekawe to mini image jest w formacje mdf jak zwykle a drugie(w tej samej paczce) jest do programu Virtual Cd9 :wow: Już drugi raz spotkałem się z takim mini image (mini ninja) i ciekawi mnie czemu zrobione jest tym programem?-a czy działa to nie wiem bo nie mam tego programu.Nie działa w wirtualu Power Iso.

DejaVu 02.12.2009 18:44

Far Cry2

No i sprawa się wyjaśniła :taktak: ta gra nie działa nawet z oryginalnej płyty :nie: dokładnie takie samo :klnie: jak w Gears of War gdzie trzeba było przestawiać datę systemową,zanim wydali patcha :haha: Tu :klnie: chcą abym ja ściągnął patcha 40MB :wow: Normalnie pogięło ich żeby zagrać w tą :klnie: grę ściągać patcha jak ***** waży 25KB i jak tu być legalnym graczem :sciana:Zawsze byłem przeciwny :pirat:ale teraz mówię mu :tak!:

DejaVu 15.11.2009 10:52

Far Cry2

SecuRom 7 SecuromPA Dvd Check :taktak: no i próbuje zrobić obraz i mi nie działa-robiłem to w Alcoholu 120-52% jak i w DTpro, nie pomaga ACID YASU TETRIS itd. ciągle wykrywa op.emulacji ??? Usunąłem Clona CD, Power ISO,Virtual CD9,Nero nie mam:nie: A wiem że działa z obrazu :taktak:

Diabolique 14.11.2009 19:48

heh zapomnialem. to nie armed assault :) wiec z obrazu nici :/

DejaVu 14.11.2009 19:17

Jak masz możliwość to sprawdź na innym napędzie-ale jeżeli nadal będą błędy DPM to nie będzie działać.:nie: Nie mam gry ale podobno gra ma jeszcze FADE takie zabezpieczenie przeciw piratom że dzieją się tam jakieś '' cyrki'' widziałem filmik na youtube jak gościu z bliska nie mógł trafić w dom :haha:

Diabolique 14.11.2009 19:01

nie zrobilem obrazu wlasnie z tego powodu. bledu analizy. teraz pytanie czy w ogole ta rade to zrobic na tym napedzie?

DejaVu 14.11.2009 15:39

Nie :nie: jeżeli analiza DPM się nie powiodła-to nie ma sensu , gra nie będzie działać z obrazu :nie:

Diabolique 14.11.2009 13:02

ARMA II

chcialem zrobic obraz plytki, zebym nie musial ciagle trzymać oryginalu w napedzie.
niestety poleglem na samym poczatku, tzn w alcoholu 120% trial 1.9.8 dostaje komunikat
Analiza DPM z płyty w bieżącym napędzie jest niemożliwa! naped to BENQ 1640
to samo jest na daemonie pro. zmiana nagrywarki nie wchodzi w gre :P mam probowac innym softem?

DejaVu 18.10.2009 18:18

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 1038886)
I właśnie w/w oryginał zakończył swój żywot :zly: tak to właśnie jest jak dzieciak chcąc pograć w grę wie jak wyjąć ją z pudełka-a już ją włożyć tam z powrotem jest mu już ciężko :taktak: dobrze że jest zrobiona kopia Alcoholem-tylko trzeba będzie pokombinować aby działało to z obrazu-lub poczekać na słodycze do wersji pl.:buu:

Gdzie ja miałem oczy ??? na GCW nie ma działającego cukierka(brak głosu) ale jest miniimage od POSEDEN-wszystko działa :spoko: tylko szkoda że nie sprawdziłem tego wcześniej-tak by oryginał nie zakończył żywota :taktak::glupek:

DejaVu 29.07.2009 17:42

Cytat:

Napisany przez onimusza666 (Post 994147)
A któż że zachęca Ciebie do kupna czy też pobrania z sieci pirata???
Gra jest oryginalna tylko ma działać z wirtuala,aby ten że oryginał za wcześnie nie poległ:taktak: gdyż w tą gierkę to gra 8letnie dziecko :czytaj: czytaj pierw dokładniej,zanim kogoś o coś posądzisz.

I właśnie w/w oryginał zakończył swój żywot :zly: tak to właśnie jest jak dzieciak chcąc pograć w grę wie jak wyjąć ją z pudełka-a już ją włożyć tam z powrotem jest mu już ciężko :taktak: dobrze że jest zrobiona kopia Alcoholem-tylko trzeba będzie pokombinować aby działało to z obrazu-lub poczekać na słodycze do wersji pl.:buu:

DejaVu 18.03.2009 06:47

Conflict Denied Ops

zabezpieczona jest SecuRom7.38 działa z obrazu płyty zrobionego przez DTpro.:taktak:

DejaVu 18.02.2009 20:39

Lego Star Wars na cd.

Ta gra jest zabezpieczona Securom 7 działa ze zrobionego obrazu w Alcoholu(bez ACID) a nawet działa z kopii na płytce z tego względu że jest na cd - co mnie bardzo cieszy.:taktak:
http://img410.imageshack.us/img410/9...z006sg8.th.jpg

seku 15.02.2009 14:18

ciekawi mnie dlaczego tak się dzieje robiłem 4 napędami obraz i nic wywala za każdym razem kopiowałem obraz do głównego folderu Aray scanera i to samo

DejaVu 15.02.2009 14:13

Mam to samo-przed chwilą zrobiłem obraz gry Doom3(mam tylko 2 gry na cd) i też TwinCreator mi się wyłącza-zresztą nigdy wcześniej tego nie robiłem,u mnie jest jeszcze tak że nie widać pliku mds ,chodż w folderze Alcohola jest.???

seku 15.02.2009 14:09

tak CD

DejaVu 15.02.2009 13:28

A ta gra jest na cd?

seku 15.02.2009 13:05

wczoraj próbowałem zrobić działająca kopie bezpieczeństwa płyty zabezpieczonej SecuRom 7.00.00.0013

wszystko robiłem zgodnie z instrukcjami w przewodniku i prawie wszystko sie udało do momentu

w którym trzeba modyfikować obraz w TwinCreator po załadowaniu plików mdf/mds i ustawieniu Twin Sector Step na 50 daje start po czym program się najnormalniej wyłącza i koniec zabawy

dodam ze po zrobieniu obrazu .iso ma rozmiar 684mb
a .mdf 818mb

obraz mdf robiłem na Pioneer 216 odczyt DPM z prędkością 12x jak i 1x

DejaVu 09.01.2009 16:41

Cytat:

Napisany przez Sunna (Post 994146)
Co za ''zacheta'' do kupna oryginalu.
Kto ma spiracic to spiraci, a normalny user tylko sie zniecheci i nastepnym razem sie zastanowi w jakim sklepie kupic (np za rogiem u pana demonoida).

A któż że zachęca Ciebie do kupna czy też pobrania z sieci pirata???
Gra jest oryginalna tylko ma działać z wirtuala,aby ten że oryginał za wcześnie nie poległ:taktak: gdyż w tą gierkę to gra 8letnie dziecko :czytaj: czytaj pierw dokładniej,zanim kogoś o coś posądzisz.

Sunna 09.01.2009 16:32

Co za ''zacheta'' do kupna oryginalu.
Kto ma spiracic to spiraci, a normalny user tylko sie zniecheci i nastepnym razem sie zastanowi w jakim sklepie kupic (np za rogiem u pana demonoida).

DejaVu 09.01.2009 14:08

I d...obraz nagrałem na płytkę Imgburnem , z płytki skopiowałem na drugi komp do folderu Alcohola i nie działa?! ACID też nie pomaga,a nawet odinstalowanie gry i ponowne zainstalowanie z obrazu-ki diabeł ???

DejaVu 07.01.2009 21:37

Kung fu Panda

Jak w temacie-udało mi się dzisiaj zrobić działający obraz tej gry(SecuRom 07.37.0007) dla dzieciaka,który po obejrzeniu bajki o tym samym tytule zapałał chęcią skopania paru tyłków:haha: ostatnio grał w lego gwiezdne wojny-która chodzi bez płytki;) Postanowiłem więc coś z tym zrobić Kubuś ma 8lat i za bardzo nie szanuje swoich płyt.
Wczoraj nie udało mi się wykonać tego obrazu-dziś zmieniłem taktykę i poskutkowało:spoko:
Odczyt zrobiłem na moim nowym nabytku pionku 216(wczoraj LG) i dodatkowo zaznaczyłem RMPS-profil SecuRom(Alcohol52% v.1.98) Analiza DMP standardowo na max-trwało to2,5h-chociaż gra warzy-3,57GB zainstalowałem z tego obrazu u mnie na kompie i działa z napędu wirtualnego Alcohola bez ACID :spoko: Jutro przeniosę ten obraz na jego komputer-orginał na półkę-i niech kopie tyłki do woli,bo już ''małolat'' zaczoł grać w Far Cry 1-ja w jego wieku to mogłem-w kamienie pod mostem :rotfl:

DejaVu 10.12.2008 23:25

to żle rozumiesz

Polek 10.12.2008 23:21

"A gra nie jest aż tak bardzo zabezpieczona bo już widziałem ''piraty'':taktak:"

Pewnie razem z DPM :)

Przez 1:1 rozumiem stworzenie działającego obrazu.

DejaVu 10.12.2008 22:45

:czytaj: widzę że mało chciało tobie poczytać tu na forum o kopiowaniu w ogóle :uczen: jak byś odrobił lekcje to dowiedział byś się ŻE żaden obecny program nie zrobi kopii 1:1 płyty DVD z tego powodu że nagrywarki nie obsługują RAW!
Możesz co najwyżej zrobić działający obraz płyty i do tego najlepszy jest Alcohol :taktak: który obsługuje securom7. Mam CloneCD starą wersję(pełną) i ona 7ki nie ''czyta''
A gra nie jest aż tak bardzo zabezpieczona bo już widziałem ''piraty'':taktak:
Jeżeli to twoja gra to graj bez kopiowania,jak się postarasz to nie zniszczysz,a jak :pisze: poszukasz dobrze w necie ,to może i znajdziesz lekarstwo na swoją przypadłość.:spie: Nie śpij tylko zacznij kombinować,i zalecam czytanie na forum.:google2:

Polek 10.12.2008 22:21

Czyli jedynie Alcohol może zrobić dobrze 1:1 ?

DejaVu 10.12.2008 22:17

Zapomnij o tym!

Polek 10.12.2008 22:13

Wygląda na to że chyba dobrze zabezpieczyli płytke, bo z securomem 7 zwykłym jest OK

Czy CloneCD dobrze zrobi kopie 1:1?

DejaVu 10.12.2008 22:04

Może wina gry-ale jak nówka i oryginał to nie powinno tak być! Chociaż jak zauważ wyżej u mnie odczyt gry Dead Space trwał 1.28 min. więc może Twoja gra wymaga więcej cierpliwości.A jak jej nie masz to zobacz inną grę z SecuRom 7 czy da radę zrobić DMP i obraz-wtedy będziesz wiedział czy winna płyta czy nagrywarka.:taktak:

Polek 10.12.2008 21:54

Na samsungu SH-S162 jest to samo, przy 55% DPM odczytuje ciągle to samo.

DejaVu 10.12.2008 14:32

okazuje się że nie potrzebnie się trudziłem - ta gra działa bez płyty!nawet w wirtualnym napędzie?!

DejaVu 09.12.2008 14:16

Ach ta Poczta Polska!:) Zamówiłem sobie na Mikołajki grę Dead Space , ale dotarła dziś:nie:,mówi się trudno. Zabezpieczenie to SecuRom 7.38 którego ani A-Ray Scaner ani ID Scaner na płytce nie wykrywa,więc nie mogłem od razu zacząć tworzyć obraz,chociaż baza DT i GCW podają że jest SecuRom,ale nigdy nic nie wiadomo którą wersję się posiada.
Po zainstalowaniu gry w/w programy wykrywają securoma!
Obraz zrobiony przy pomocy najnowszego Alcohola 52% - całość operacji z DPM trwa godzinę 28 min. sama analiza 1.16.min.po zamontowaniu w napędzie wirtualnym Alcohola i włączeniu ACID gra odpala się i prosi o połączenie z netem w celu weryfikacji klucza-Po chwili można normalnie grać,i wyłączyć neta.Działa także w DT bez YASU i Alcoholu bez ACID.
Obraz wykonany został na moim nowym nabytku Pionieer 216 prętkość 7x.
Słodycze są dostępne ale jak widać nie potrzebne.:taktak:

DejaVu 06.12.2008 16:57

Też myślę że to wina nagrywarki-najlepszy test , zobaczyć jak ''zgra''inną grę z SecuRom 7. Chociaż kto wie?gdzie nie wejdziesz na jakieś forum to dużo ludzi ma problemy z tą grą lub nie może zainstalować servis pack3 ! Gra mocno nie dopracowana jak kupować to tylko na konsolę, a jak ktoś już ma na pc to trudno ale widziałem już do tego słodycze.

czary2mary 06.12.2008 10:21

Bardzo możliwe że nagrywarka ma problem z odczytem tej płyty,spróbuj na innej z lepszym odczytem np.samsung.
Masz tam SecuROM 07.37.0014 +SecuROM PA 1.0.1.12 lub SecuROM 07.38.0014 + SecuROM PA 1.0.1.14 czyli aktywację internetową możesz 5 razy zainstalować grę albo zrobić przeszczep grać ile chcesz.

Polek 05.12.2008 21:16

Mam problem ze zrobieniem kopii zapasowej GTA IV. Przy 55% DPM nagrywarka LG GSA-4167B tak jakby się zawieszała i odczytywała w kółko to samo, czekalem 3 godziny i nic...

DejaVu 11.11.2008 16:31

To samo z Blacksite Area51 te***380; SecuRom7 zrobiony obraz Alcoholem120***37; i zainstalowana z tego obrazu , dzia***322;a z DTlite 4.30.1 bez stosowania YASU

DejaVu 28.10.2008 21:21

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode (Post 922875)
Chyba kolega poszedł na łatwiznę i nie chciało mu się czytać, że DVD nie
wypalimy z powodu braku trybu RAW dla DVD.

Zostaje tylko wykonanie poprawnego obrazu, zapobiegnięcie wykryciu emulacji i uruchomienie z wirtuala.

Polecam Daemon Tools Pro zrobiłem nim obraz gry Turok , zainstalowałem z wirtuala i tak gram bez Yasu! gra zabezpieczona Securom7;)

Ghost_mode 20.04.2008 19:26

Chyba kolega poszedł na łatwiznę i nie chciało mu się czytać, że DVD nie
wypalimy z powodu braku trybu RAW dla DVD.

Zostaje tylko wykonanie poprawnego obrazu, zapobiegnięcie wykryciu emulacji i uruchomienie z wirtuala.

Zawiska Piotr 20.04.2008 13:55

SecuROM + LibCrypt

Ilość załączników: 1
Chciałem zrobić kopię zapasową gry Bajkowa podróż (płyta DVD 1,58Gb). Po przeskanowaniu A-Ray'em wyszło mi, że płyta jast zabezpieczona tak:
[13:28:08] LibCrypt/PSX signs found
[13:28:19] SecuROM 7.00.00.0001 detected -> I:\setup\play.exe
[13:28:19] --- File(s) Scan Finished [8.53s] ---

Prubuję zrobić obraz Alcoholem 120 (1.9.7.6221) ale gdy włożę płytę to nie ma w nim takich opcji jak w przytoczonym przykładzie, jest tylko SecuROM bez jakichkolwiek cyferek. Gdy płyta jest wyjęta pojawia się profil SecuROM 4/5/7.

Ponadto po wykonaniu obrazu pojawia się komunikat, że analiza DPM była niemożliwa. Dopiero po przełożeniu płyty do DVD Rom LiteOn SOHD 16P9S
utworzył się obraz z analizą DPM. Obraz nie działa w napędzie witrualnym (wszystko robiłem tak jak w artykule), natomiast o dołożeniu Twin sectorów nie ma mowy bo A-ray po prostu ich nie dokłada. Kiedy wskazuje mu obrazy, wpisuję krok 50 i ustawiam wielkość pliku na 2000Mb nic się nie dzieje.
Proszę o pomoc.
Czy do wykonania działającej kopii można wykorzystać Clone CD?

andy 06.01.2008 23:15

Na stronie g***322;***243;wnej serwisu www.cdrinfo.pl w dziale artyku***322;y jest jak wykona***263; kopi***281;. Zapraszam do lektury:czytaj:

czary2mary 06.01.2008 23:09

Cytat:

Napisany przez andy (Post 881269)
Czym to jest zabezpieczone ? SecuROM, StarForce, SafeDisc, custom itp ?

SecuROM v7 (v7.33.0014)

andy 06.01.2008 21:41

Czym to jest zabezpieczone ? SecuROM, StarForce, SafeDisc, custom itp ?

Killer2033 06.01.2008 21:34

Czy wie kto***347; jak zrobi***263; dzia***322;ajaca kopie gry World in Conflict?

dzesio 18.04.2007 18:56

testdrive unlimited
alcohol nie moze zrobic odczytu DPM
ktos zna metody? moze jakis slodzik?

andy 31.12.2006 13:09

Nie da si***281;.

exylum 31.12.2006 07:19

mam pytanie: czy da sie skopiowac plyte zabezpieczona securom7 "on the fly"?

chudej666 26.12.2006 10:48

a z płytą dvd jest tak samo jak z cd

Działa to co jest opisane w artykule na SecuROM 7.00.00.0025 chodzi o gre Tomb Raider - Legend nośnik DVD

bilus91 19.09.2006 16:36

Chciałem zrobic kopie Serious Sam 2 na nosniku DVD. Chciałem zrobić analize DPM, ale się okazuje, że na nośniku DVD nie mogę jej zrobić. Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego??

Interesant 20.07.2006 11:34

Witam.
Cytat:

Napisany przez rumun1990
w alcoholu 120%

Pozdro :)

Ciekawe jak??
Jeżeli po włożeniu płyty DVD wszystkie opcje giną prócz Ignoruj błędy odczytu.

rumun1990 19.03.2006 22:22

w alcoholu 120%

ministerpl 19.03.2006 20:12

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
Możesz zrobić obraz z odczytem DPM na HIGH i odpalać go w napędzie wirtualnym lub wypalić ten obraz z emulacją RMPS. Jednak płyta będzie działać tylko wtedy gdy mamy zainstalowany Alcohol, Daemon lub tym podobny program z włączona emulacją RMPS.

jak to zorbic ?

rumun1990 11.03.2006 13:01

no ja w poniedzialek lece do empiku po star wars empire at war,i ciekawe czy uda mi się zrobić kopie bezpieczeństwa.

loki7777 06.03.2006 11:29

gamecopyworld.com to strona z informacjami na temat zarowno zabezpieczen jak i ich omijania w celu zrobienia dzialajacej kopii bezpieczenstwa:):)forum tez polecam ale trzeba znac angielski;)

koyot 03.03.2006 21:34

Dzięki bardzo loki7777 gdzie ty to znalazłeś :uklon: albo ja nie umiem szukać albo niewiem. Tak z ciekawości co wpisywałeś w przeglądarce żeby to znaleźć, bo ja pisałem Tycoon City: New York ***** albo Tycoon City: New York no cd ***** i znajdowało mi jakieś głupie strony.

loki7777 03.03.2006 15:27

http://m0003.gamecopyworld.com/games...new_york.shtml masz i naucz sie szukac

koyot 03.03.2006 15:05

Opis był ale nie działa więc zadałem pytanie co z tym zrobić. A co do tego słodzika to ja nie znalazłem, więc może będziesz tak miły i dobry i podasz stronkę. :D

ostryga27 02.03.2006 22:57

Cytat:

Napisany przez koyot
Czyli z tego co napisałeś wynika że oficjalnie tu na forum nikt nie mówi o piractwie tylko trzeba inaczej zadawać pytania :na_ucho: :D Baedzo mi zależy na tej grze bo chyba nie wyjdzie w Polsce :'( . Może jednak znajdzie się ktoś kto mi pomoże. Czy przy wypalaniu takich płytek metodą jak na początku opisu ma znaczenie nagrywarka czy nie, bo jak tak to spróbuje na innej nagrywarce.

Ja sie tylko dziwie ze sciagnales obraz gry,i nie bylo opisu co z tym dalej zrobic?
chyba ze to nie Polski sklep,ale jezeli ktos to wystawil,to chyba da sie to uruchomic?

A wogole to co ty pierdzielisz za glupoty ze tak juz powiem,z czystej ciekawosci poszukalem do tego slodzika,i jest.Wez go wklej i nie marudz. :taktak:

koyot 02.03.2006 19:45

Czyli z tego co napisałeś wynika że oficjalnie tu na forum nikt nie mówi o piractwie tylko trzeba inaczej zadawać pytania :na_ucho: :D Baedzo mi zależy na tej grze bo chyba nie wyjdzie w Polsce :'( . Może jednak znajdzie się ktoś kto mi pomoże. Czy przy wypalaniu takich płytek metodą jak na początku opisu ma znaczenie nagrywarka czy nie, bo jak tak to spróbuje na innej nagrywarce.

Dr4goNPL 02.03.2006 19:30

Cytat:

Napisany przez koyot
Przepraszam a ile kolega zarabia bo ja zarabiam 800 zł a gra w sklepie kosztuje 80 zł to 10% mojej wypłaty. Zaczne kupować orginalne gry jak będziemy zarabiać tyle co na zachodzie. Więc myślałem że koledzy mi może pomogą no ale widzę że tu sami miljonerzy :kasa: :wow: .Mam tylko jeszcze pytanie czy kolega wszystkie programy w komputerze to ma orginalne :>

Nie wszystko co mam to oryginał ;) Ale zawsze znajdzie się kasa na "gry, które zasługują na zakup"(czytaj "oryginały"). Nie zarabiam dużo(będę siedział cicho, żeby nie płoszyć :D).

EDIT: Wcale nie musiałeś się chwalić, że ściągnąłeś lusterko(resztę przemilczę :taktak: )

Ghost_mode 01.03.2006 22:08

@koyot to nie temat o zarobkach tylko zabezpieczeniach
a OFF-TOPICowanie jest nie na miejscu !
Na początek, przeczytaj regulamin forum oraz to ogłoszenie:
http://forum.cdrinfo.pl/announcement...ouncementid=23 :czytaj:

koyot 01.03.2006 21:40

Cytat:

Napisany przez Dr4goNPL
Więcej się już od nas nie dowiesz...(dopóki nie kupisz oryginału) :sciana: :bicz: :boks:

Przepraszam a ile kolega zarabia bo ja zarabiam 800 zł a gra w sklepie kosztuje 80 zł to 10% mojej wypłaty. Zaczne kupować orginalne gry jak będziemy zarabiać tyle co na zachodzie. Więc myślałem że koledzy mi może pomogą no ale widzę że tu sami miljonerzy :kasa: :wow: .Mam tylko jeszcze pytanie czy kolega wszystkie programy w komputerze to ma orginalne :>

Dr4goNPL 01.03.2006 18:43

Cytat:

Napisany przez koyot
Mam problem!!!!!!
Sciągnołem lustro płyty Tycoon City: New York

Więcej się już od nas nie dowiesz...(dopóki nie kupisz oryginału) :sciana: :bicz: :boks:

koyot 01.03.2006 18:06

"Słodzika" do tego nie ma bo gra jest za nowa, a po zrobieniu płyty według podanego wyżej opisu przy odpaleniu wyświetlił mi komunikat "Unable to authenticate original disc within time limit. Try again?" może ktoś ma jakiś pomysł.

ostryga27 01.03.2006 14:33

Cytat:

Gra jest zabespieczona SecuROM 7 z końcówką 089 cz jakoś tak. Wiem że zaraz ktoś napisze że takie ściąganie to piractwo no ale nie wszystkich stać na nowe gry przy Polskich zarobkach.

Jak SecuRom 7 ,to nie lepiej znalesc do tego "slodzika"
Mialem tak z Project Snowblind,w ogole Alcohol odrzucal mi zrobienie obrazu,to samo zabezpieczenie.

koyot 01.03.2006 12:07

Mam problem!!!!!!
Sciągnołem lustro płyty Tycoon City: New York. Po zamontowaniu w Alcoholu i odpaleniu wyskakuje komunikat że to backup i proszę włożyć orginał. Metoda z opisu nie działa a bardzo zależy mi na tej grze. Gra jest zabespieczona SecuROM 7 z końcówką 089 cz jakoś tak. Wiem że zaraz ktoś napisze że takie ściąganie to piractwo no ale nie wszystkich stać na nowe gry przy Polskich zarobkach.
PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!

Ghost_mode 08.01.2006 14:32

Cytat:

Napisany przez ostryga27
O.K.a jak zrobić kopie zabezp. SecuRom7 gry na nosniku DVD , CloneCD wystarczy?

Jak narazie kopii 1:1 na DVD raczej nie wykonasz (DVD nie radzą sobie z trybem Raw).
Możesz zrobić obraz z odczytem DPM na HIGH i odpalać go w napędzie wirtualnym lub wypalić ten obraz z emulacją RMPS. Jednak płyta będzie działać tylko wtedy gdy mamy zainstalowany Alcohol, Daemon lub tym podobny program z włączona emulacją RMPS.

-EDIT-
Wykonałem kilka testów na różnych nagrywarkach
  • LG GCE-8520B
  • LG GSA-4167
  • Lite-On LTR-52327S

Rodzaj zabezpieczonej płyty: CD-ROM

Na GCE kopia wykonana bezproblemowo, weryfikacja przebiega szybko i sprawnie.
Na GSA nie udało się poprawnie wypalić ani uruchomic zmodyfikowanego obrazu.
Na LTR wszystko działa podobnie jak na GCE.

Jak widać także w tym zabezpieczenieu sporo zależy od posiadanego sprzętu.

ostryga27 08.01.2006 12:11

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
Kopiowanie SecuROM 7

Przewodnik jak wykonać kopię bezpieczeństwa 1:1 płyty zabezpieczonej Securom 7.x

O.K.a jak zrobić kopie zabezp. SecuRom7 gry na nosniku DVD , CloneCD wystarczy?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17.