Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Korr DVD/DIVX HYD-9907DX (https://forum.cdrinfo.pl/f5/korr-dvd-divx-hyd-9907dx-60744/)

Calme 06.01.2006 21:12

Korr DVD/DIVX HYD-9907DX

Mam pytanko - czy ktos z Was ma moze ten odtwarzacz i moglby co nieco przyblizyc nam pare informacji na jego temat - a szczegolnie to jak sprawuje sie na codzien w praktyce ?

KORR opis
KORR forum

siwy_mw 06.01.2006 21:41

Ja mam od okolo 3 tygodni, narazie jestem bardzo zadowlony, dodam ze kupilem Mante Emperor 3, Prince 2 i Korra, pierwsze dwa oddalem i zostalem z Korrem.
Napisz (najlepiej w punktach ;)) co Cie interesuje to opisze swoje opinie.
Pozdrawiam

M@X 06.01.2006 21:52

Moja szwagierka ma. Bardzo fajny sprzet... Mnie, jako estete, razi ogromny kolorowy blad na tapecie odtwarzacza ("DIVIX" zamiast "DIVX"). Ale czyta wszystko, ma 5.1, problemow z divx/xvid zadnych... napisy regulowane kolorem, wysokoscia i wielkoscia... Czyta QPEL i GMC - czego chciec wiecej?

Calme 06.01.2006 21:58

Witam :) ok to glowne pytanka, ktore mnie nurtuja:
1) Jak jest z DTS po analogu ?
2) Slyszalem, ze sa problemy z silnymi zakłoceniami obrazu majace swe zrodlo w kablu zasilającym ?
3) nieprawiedłowe proporcje obrazu w trybie tv 4:3 ?
4) jak szybko odtwarzach reaguje na komendy włącz/wyłącz, wysuń płytę porownujac do innych odtw (napisales, ze miales 2 inne takze) ?
5) czy jest zoom x1,5 ?
6) czy jest opcja odtwrzania od momentu zatrzymania filmu po ponownym wlaczeniu ?
7)czy nie ma problemu z czarnymi plytami ?
8) jaka jest glosnosc napedu ?
hmm narazie chyba tyle mam pytan :)

oddwor 06.01.2006 22:01

Cytat:

Napisany przez M@X
... Czyta QPEL i GMC - czego chciec wiecej?

Krótko - RMVB :fiu:

M@X 06.01.2006 22:05

Rozni ludize, rozne potrzeby. Ja osobiscie brzydze sie tym formatem, bo daje obraz rowny sotroscia kanalowi tv "Polonia 1". Ale widzialem jakis odtwarzacz z obsluga RMVB w Selgrosie ostatnio, tylko ze nazywalo sie to (naklejka na plajerze) bodazje "RMMP4" albo "MP4RM" albo jakos tak ;-). Polecam rozejrzec sie po selgrosowej elektronice. Nie mialem w rekach, nie testowalem - za jakosc wykonania i trwalosc nie recze.

Smartek 06.01.2006 22:55

Cytat:

Napisany przez oddwor
Krótko - RMVB :fiu:

to wszystko tylko jedna rzecz potrafi, ale..
nie wspomne, bo mnie zakopia :P

siwy_mw 07.01.2006 10:41

A wiec tak:
1. DTS po analogu póki co jeszcze nie działa, powinien być w dostępny w nowym sofcie.
2. U mnie to nie występuje, ale u kolegi juz tak, ale ja stawiam raczej na winę telewizora, u mnie idzie na prawie nowym Panasonicu 29***8221; 4:3 100Hhz u niego na Elemisie 21***8221; który jest pewnie starszy od niego.
3. Faktycznie obraz jest jakby delikatnie rozciągnięty po około 2cm z po bokach, ale mnie to wcale nie przeszkadza.
4. Szybkości są porównywalne, z tym ze w Korr jest ciszej przy wysuwaniu tacki.
5. Nie ma zoomu x1.5 ale x2 wygląda jak x 1.5 wiec myślę ze to wina wyświetlania przez soft.
6. Działa nawet po wyjęciu płyty, ale w tej chwili tylko z DVD.
7. Niestety nie mam ani sztuki na czarnym spodzie, więc nie mam pojęcia.
8. Z głośnością jest tak, najciszej jest w Prince 2 a najgłośniej Emperor 3 Korr jest gdzieś pośrodku, szumi ale tylko przy kiepskiej jakości płytach (i jak masz ucho metr od DVD) u mnie na Verbatimach, TDK i Sony nic nie słychać, niestety innych w swojej bogatej kolekcji nie posiadam.

ps. @Smartek, masz racje, lepiej nie wspominaj :banned: :bicz: :boks: ;)

Calme 07.01.2006 11:18

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.

kraluk 11.01.2006 19:09

Nie chcę rozpoczynać nowego tematu, więc wykorzystam ten.

Co będzie lepiej kupić: Prince'a 2 czy tegoż Korra???

Emperor III wypada, ponieważ są duże problemy z nim, szczególnie po upgradzie fw, a takich nie przyjemności nie chcę.

M@X 11.01.2006 19:14

W zasadzie jak na razie doszukalem sie jedynie jednej wady w tym Korrze.
W Mancie napisy TXT sa wyswietalne na liscie wraz z innymi plikami - tutaj nie. Problem pojawia sie gdy plik z napisami ma inna nazwe niz plik z filmem -w mancie wybieramy najpierw plik z napisami, przez co wczytujemy go do pamieci, a nastepnie wczytujemy film. Tutaj nie mamy takiej mozliwosci i po prostu polskich napisow NIE WCZYTAMY ;-(...

ed hunter 11.01.2006 19:19

Cytat:

Napisany przez M@X
W zasadzie jak na razie doszukalem sie jedynie jednej wady w tym Korrze.
W Mancie napisy TXT sa wyswietalne na liscie wraz z innymi plikami - tutaj nie. Problem pojawia sie gdy plik z napisami ma inna nazwe niz plik z filmem -w mancie wybieramy najpierw plik z napisami, przez co wczytujemy go do pamieci, a nastepnie wczytujemy film. Tutaj nie mamy takiej mozliwosci i po prostu polskich napisow NIE WCZYTAMY ;-(...

yyyyyy.......??

http://napisy.org/sklep/opis.php?id=16

M@X 11.01.2006 19:23

Opisuje na podstawie organoleptycznej analizy, a nie reklam...

ed hunter 11.01.2006 19:28

Cytat:

Napisany przez M@X
Opisuje na podstawie organoleptycznej analizy, a nie reklam...

a Masz, widziałeś, lub podobne rozumiem.

nie pogłębiaj organoleptyki do sprawdzania smaku i odgłosu łamania obudowy :P

zobaczymy co nowy fw przyniesie...

Smartek 11.01.2006 19:34

jak ja lubie czytac problemy z tymi odtwarzaczami typu manta, korr itp. :D
smiesznie jest..
pozdro ;)

M@X 11.01.2006 19:37

A pisnij tylko slowo o X..X, to... ;)

Smartek 11.01.2006 20:23

Cytat:

Napisany przez M@X
A pisnij tylko slowo o X..X, to... ;)

nie mam zamiaru :)
obiecalem.. :P

andrzejj9 11.01.2006 20:37

Cytat:

Napisany przez kraluk
Nie chcę rozpoczynać nowego tematu, więc wykorzystam ten.

Co będzie lepiej kupić: Prince'a 2 czy tegoż Korra???

Emperor III wypada, ponieważ są duże problemy z nim, szczególnie po upgradzie fw, a takich nie przyjemności nie chcę.

O jakich problemach EIII mówisz? Pytam, bo cały czas powoli przymierzam się do jego kupna i na podstawie dotychczasowych recenzji, nie spotkałem się jeszcze z jakimiś wzmiankami o problemach..

Jedyna na co jeszcze czekam to firmware, który w końcu umożliwi płynną regulację wielkości napisów.

kraluk 11.01.2006 20:50

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
O jakich problemach EIII mówisz? Pytam, bo cały czas powoli przymierzam się do jego kupna i na podstawie dotychczasowych recenzji, nie spotkałem się jeszcze z jakimiś wzmiankami o problemach..

Jedyna na co jeszcze czekam to firmware, który w końcu umożliwi płynną regulację wielkości napisów.

Najpierw poczytaj trochę na forum Manty (www.manta.com.pl/forum), a w szczególności te działy:
http://www.manta.com.pl/forum/viewfo...96f7671c6f57c2
http://www.manta.com.pl/forum/viewfo...96f7671c6f57c2

Ja po tej lekturze stwierdzam, że EIII jest w niektórych rzeczach lepszy od P2, a ten drugi też ma swoje duże zalety, ale przede wszystkim jest DUŻO stabilniejszy i bezpieczniejszy w upgradzie firmware'u. Takie są moje odczucia i coraz bardziej jestem za Pricem 2. Wymagań nie wiadomo jakich nie posiadam, ale zależy mi bardzo na w miarę płynnej pracy odtwarzacza (chodzi o DivX'y i DVD) oraz na tym, że gdy zaistnieje potrzeba zaktualizowania fw to zrobię to bez zepsucia sprzętu (EIII ma takową przypadłość).

siwy_mw 11.01.2006 21:17

Co do napisow to dodam ze Korr wczytuje napisy o dowolniej nazwie o ile na plycie lub w katalogu jest jeden plik *.txt, jak pisalem mialem wszystkie trzy odtwarzacze i po dwudniowych testach zostalem z Korr-em, Emperor 3 ma bardzo kiepski i glosny naped, ktory nie widzial sporej kolekcji moich starych plyt CD, z Korr-em i Prince 2 problemow nie bylo. Korr ma ladniejszy zoom w Prince 2 przy powiekszaniu widac spora pikseloze. Co do problemow z biosem do Emperora 3 to moge potwierdzic opinie o padaniu bez przyczyny podczas aktualizacji (zanim oddalem do Tesco wgralem 4 nowe softy przy 4 padl :D) ja osobiscie polecam wszystkim niezdecydowanym Korra (do kupienia w Gean za 180zl)

M@X 11.01.2006 21:34

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Co do napisow to dodam ze Korr wczytuje napisy o dowolniej nazwie o ile na plycie lub w katalogu jest jeden plik *.txt

No wlasnie... U mnie byla taka sytuacja :
DVD
|-FILM1
|-FILM2
|-FILM3
|-FilmCD1.avi
|-1.txt
|-FilmCD2.avi
|-2.txt

Jak sam widzisz powyzsze zalozenia uniemozliwiaja wczytanie napisow do dwuplytowego filmu o odmienniej od filmu nazwie... Powinno to zostac poprawione!

siwy_mw 11.01.2006 21:46

Cytat:

Napisany przez M@X
No wlasnie... U mnie byla taka sytuacja :
DVD
|-FILM1
|-FILM2
|-FILM3
|-FilmCD1.avi
|-1.txt
|-FilmCD2.avi
|-2.txt

Jak sam widzisz powyzsze zalozenia uniemozliwiaja wczytanie napisow do dwuplytowego filmu o odmienniej od filmu nazwie... Powinno to zostac poprawione!

W tym przypadku sie zgodze ze moze byc problem, ale czy nie lepiej nagrac tak :D wtedy problemow nie ma ;)

film1.avi
film2.avi
film3.avi
[katalg] a w nim
film cd1.avi
film cd1.txe
film cd2.avi
film cd2.txt

M@X 11.01.2006 21:50

Pewnie, ze lepiej z tym ze to nie ja nagrywalem. A nie zamierzam przegrywac kazdej pzoyczonej plyty tylko po to, by ja poogladac... Inna sprawa ze KORR nie jest moj, a osoba ktora go uzytkuje nie ma bezposredniego dostepu do komputera...

AbrahaM 11.01.2006 23:00

Cytat:

Napisany przez Calme
Witam :) ok to glowne pytanka, ktore mnie nurtuja:
2) Slyszalem, ze sa problemy z silnymi zakłoceniami obrazu majace swe zrodlo w kablu zasilającym ?
7)czy nie ma problemu z czarnymi plytami ?
8) jaka jest glosnosc napedu ?
hmm narazie chyba tyle mam pytan :)

Na to Ci mogę odpisać - też mam Korra
2) podobno (bo u mnie nie wystąpiły) bywają, ale.. są uleczalne poprzez założenie ferytowych dławików p-ciwzakłoceniowych na kabel zasilający.
7) podobno są, spróboje to zweryfikować - gdzies powinienem mieć czarne esperanzy.
8) normalna, w miare cichy. napęd raz tylko stwierdzil ze bedzie robił za traktor na jakiejś paściastej płytce (tłoczonej VCD), na innych nośnikach (DVD, CD, tłoczone i nagrywane) to już się nie powtórzyło.

andrzejj9 12.01.2006 00:09

To coraz bardziej mi się ten Korr podoba.. A jak z dbaniem producenta o użytkowników? (bo Mancie jednak nie można pod tym względem raczej wiele zarzucić)

M@X 12.01.2006 00:26

Ilość załączników: 1
Mnie martwi, jak dlugo jeszcze bede musial ogladac to...

siwy_mw 12.01.2006 10:25

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To coraz bardziej mi się ten Korr podoba.. A jak z dbaniem producenta o użytkowników? (bo Mancie jednak nie można pod tym względem raczej wiele zarzucić)

Jak pisalem Manta Emeperor 3 czasem bez przyczyny pada przy aktualizacji, wtedy servis jest wzorowy ale... odplatny u mnie w Bielsku sobie spiewaja za takie cos 120zl a w Warszawie nawet 180zl :wow: co przy cenie 200zl za sprzet, to wole go do kosza wyawalic.
Jezeli masz slobosc do Manty to wez juz lepiej Prince 2.

AbrahaM 12.01.2006 12:28

Cytat:

Napisany przez M@X
Mnie martwi, jak dlugo jeszcze bede musial ogladac to...

Wiesz.. to byłby problem, gdyby nie istnienie:
http://napisy.org/forum/forumdisplay.php?f=80

.. gdzie udziela się sporo osób, część z imponującą wiedzą, co z kolei skutkuje np. tym: http://napisy.org/forum/showthread.php?t=19840

tak więc mogło by być lepiej, ale nie jest źle.

M@X 12.01.2006 13:39

Jednak wole softy referencyjne - dzieki temu nie trace gwarancji...

andrzejj9 12.01.2006 14:03

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
Jak pisalem Manta Emeperor 3 czasem bez przyczyny pada przy aktualizacji, wtedy servis jest wzorowy ale... odplatny u mnie w Bielsku sobie spiewaja za takie cos 120zl a w Warszawie nawet 180zl :wow: co przy cenie 200zl za sprzet, to wole go do kosza wyawalic.
Jezeli masz slobosc do Manty to wez juz lepiej Prince 2.

Słabości do Manty nie mam. Po prostu potrzebuję odtwarzacz, w którym nie będę miał problemów z polskimi napisami (i ich regulacją), a do tej pory myślałem, że właśnie tylko Manta coś takiego oferuje. Jeśli nie to... :)

AbrahaM 12.01.2006 14:03

Cytat:

Napisany przez M@X

Też bym wolał, pod warunkiem że by były i były dopracowane. A jak nie sa - i to nie tylko w wypadku Korr'a (myślisz ze w nagrywarce mi siedzie oryginalny FW?) - to nie za bardzo jest wybór. Tzn jest - albo akceptować niedoróbki albo ryzykować.

Problemem jest jedynie sytuacja kiedy sprzęt padnie z wgranym alternatywnym oprogramowaniem.. bo jesli "tylko" się zacznie sypać - to zawsze przecież jest możliwość powrotu do oryginalnej wersji.

siwy_mw 12.01.2006 14:04

Cytat:

Napisany przez M@X

W Mancie masz softy orginalne a gwarancje i tak tracisz, jak go wgrasz i cos bedzie nie tak, co jest dosc czestym objawem, a z Korr-em jeszcze sie nie spotkalem z problemami po aktualizacji.

AbrahaM 12.01.2006 15:03

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
W Mancie masz softy orginalne a gwarancje i tak tracisz, jak go wgrasz i cos bedzie nie tak, co jest dosc czestym objawem, a z Korr-em jeszcze sie nie spotkalem z problemami po aktualizacji.

Dodaj do tego że Korr'a można w większości wypadków (niestety inwazyjnie - tj trzeba go otworzyć) zreanimować przy pomocy odpowiedniego kabelka i komputera.. Co o ile wiem w wypadu E3 nie jest możliwe.

nuke 26.01.2006 13:26

wrazenia

wczoraj kupilem korr'a o to pierwsze wrazenia z kilku godzinnego uzytkowania:

- naped bez zarzutu,
- pilot dziala bez problemowo
- dvd bez zarzuty
- divix/xvid ok, wszystko co wczoraj wkladalem bylo odtwarzanie poprawnie
- zoom ok
- polaczylem do tv kablem scart i teraz musze wylaczac korra z sieci (albo odlaczac kabel scart) zeby moc ogladac programy w tv. Po zmianie kabla na chinch->scart problem nie wystepuje. nadmienie ze testowalem kilka kabelkow.
- problem z napisami!! jesli przewijam szybko film np x16 to po powrocie do normalnego odtwarzania napisy juz nie sa wyswietlane!! jak dla mnie do tej pory jest to najpowazniejszy problem... czy ktos z was cos takiego zaobserwowal?
- wkurzajacy jest tez widok plikow na dvd - czemu nie mozna uzyc calej szerokosci ekranu i wyswietlac pelne sciezki plikow a nie 10 znakow (mozna zawijac wiersze) tym bardziej ze druga czesc ekranu w ogole nie jest wykorzystywana - rozumiem ze mial to byc widok zawartosci katalogu -ale tam jest zawsze pusto.. :)
- no i rzeczywiscie warto dodac w przszlej wersji firmware wybor dowolnych plikow z napisami

pozdrawiam

siwy_mw 26.01.2006 14:17

Cytat:

Napisany przez nuke
wczoraj kupilem korr'a o to pierwsze wrazenia z kilku godzinnego uzytkowania:

- polaczylem do tv kablem scart i teraz musze wylaczac korra z sieci (albo odlaczac kabel scart) zeby moc ogladac programy w tv. Po zmianie kabla na chinch->scart problem nie wystepuje. nadmienie ze testowalem kilka kabelkow.

- problem z napisami!! jesli przewijam szybko film np x16 to po powrocie do normalnego odtwarzania napisy juz nie sa wyswietlane!! jak dla mnie do tej pory jest to najpowazniejszy problem... czy ktos z was cos takiego zaobserwowal?

- wkurzajacy jest tez widok plikow na dvd - czemu nie mozna uzyc calej szerokosci ekranu i wyswietlac pelne sciezki plikow a nie 10 znakow (mozna zawijac wiersze) tym bardziej ze druga czesc ekranu w ogole nie jest wykorzystywana - rozumiem ze mial to byc widok zawartosci katalogu -ale tam jest zawsze pusto.. :)

pozdrawiam

ad.1 najprosciej odciac we wtyczce euro pin nr.8 ktory jest odpowiedzialny za automatyczne wlaczanie TV

ad2. ten problem wystepuje na bardzo nielicznych napisach, przy przewijaniu szybciej niz x4, rozwiazanie jest takie: jak napisy nie wskocza po przewinieciu to nacis na pilocie "step" i potem "play" to rozwiazanie dziala na 100% (patent wlasny :))

ad.3 rozwiazaniem problemu z widocznascia nazw plikow w menu jest zaaplikowanie nowego niekomercyjniego biosu ktory zmienia troche kosmetkyki w menu i czcionke na inna, podobna do tej z Belwoda

oto ten BIOS
tu masz opis jak wgrac nowy soft a tak wyglada tapeta i menu w tym sofcie
http://img97.imageshack.us/img97/793...s32mpeg.th.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/444...32mpeg1.th.jpg

rork 26.01.2006 16:13

A ja nie mam problemów ze swoim CH 462 :P

M@X 26.01.2006 16:33

siwy_mw : dzieki za link do biosu i opisu... Na dniach postaram sie wyprobowac!

siwy_mw 26.01.2006 16:53

Cytat:

Napisany przez M@X
siwy_mw : dzieki za link do biosu i opisu... Na dniach postaram sie wyprobowac!

mam go od dosc dawna, i wierz mi ze warto.
Pozdrawiam

rycho 26.01.2006 17:09

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
mam go od dosc dawna, i wierz mi ze warto.
Pozdrawiam

Chuck Norris też ma,

siwy_mw 26.01.2006 18:04

Cytat:

Napisany przez rycho
Chuck Norris też ma,

co wy macie z tym Norisem :sciana: jak dla mnie to najbardziej *****na :blee: seria kawalow jakie kiedykolwiek widzialem :bicz:

nuke 27.01.2006 11:26

dzeki za odpowiedz i bios, dzis sobie go zaaplikuje i potestuje. jesli wszystko zadziala to jak dla mnie bedzie juz blisko idealu ;)

pozdr
ed

misz_masz 31.01.2006 14:26

Wiem, że wyrwę się jak Filip z Konopii ale i tak nic jakością nie pobije Bellwooda. Fakt brakuje mu kilku opcji co do obrazu i tekstu oraz innych drobniejszych i nie czyta Qpela (ile filmów z qpelem mieliście bo ja przez rok miałem 1 sztukę) i jest trochę droższy. Droższy to jednak zmontowany z jakościowo lepszych podzespołów i zapewne więcej wytrzyma niż konkurencja. A to do mnie przemawia. Aha Korr i Manta urodą nie grzeszą.

Smartek 31.01.2006 15:57

Cytat:

Napisany przez misz_masz
(ile filmów z qpelem mieliście bo ja przez rok miałem 1 sztukę)

mam srednio 5-6 filmow na miesiac z Qpelem..
tak, nie zartuje :)
teraz mniej, bo od grudnia mniej sie filmow oglada - nie ma nic ciekawego..
pozdro ;)

piotrek123 31.01.2006 19:35

Nie oglądać mi tu filmów tylko do szkoły marsz...no! ;)

Zetoxa 01.02.2006 10:01

... siwy, jeszcze jedno pytanie, czy na Korrze w divx'ach mozna obnizyć napisy na czarny dolny pas ekranu, czy w ogóle jest możliwość opuszczania i podnoszenia napisów (tak jak ma Prince 2).

siwy_mw 01.02.2006 12:22

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... siwy, jeszcze jedno pytanie, czy na Korrze w divx'ach mozna obnizyć napisy na czarny dolny pas ekranu, czy w ogóle jest możliwość opuszczania i podnoszenia napisów (tak jak ma Prince 2).

niestey nie, jest tylko nizej lub wyzej, ale ustawienie na "nizej" jest prawie idealne, napisy sa okolo 2-3cm od dolnej krawedzi ekranu.

Zetoxa 01.02.2006 15:19

OK, ostatnia rzecz, podobno Korry mają taki urok, że "kopie" obudowa, jeśli gniazdko nie ma uziemienia, jak to jest u Ciebie ?

siwy_mw 01.02.2006 16:35

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
OK, ostatnia rzecz, podobno Korry mają taki urok, że "kopie" obudowa, jeśli gniazdko nie ma uziemienia, jak to jest u Ciebie ?

mysle ze to jakas plotka, nie mam uziemienia w gniazdku i nie kopie :)

sineroko 03.02.2006 10:10

soft

czy sa juz softy do korra ?

Calme 03.02.2006 16:42

Dla zainteresowanych artykuł >
Odtwarzacz DivX Korr - niezła jakość w skórze retro

suiran_lun 10.03.2006 13:44

witam. mam mały problem z korrem. podłączyłem do niego zestaw głośników 5.1 (logitech x-530). niezależnie od ustawienia prologic nie słychać satelit. niezależnie od tego czy jest to divx z dźwiękiem 5.1 czy oryginalny film dvd działają przednie, działa centralny, tuba a te ******one satelity nic - trzeba ucho przyłożyć do głośnika i jak sie człowiek mocno wsłucha to dopiero coś da sie usłyszeć. 15 razy sprawdzalem czy wszystko jest podłączone jak trzeba, podpinałem satelity jako przednie głośniki i grały normalnie, więc uszkodzone nie są. przegapiłem w menu jakąś ważną opcję? proszę o pomoc!

KarolluZ 10.08.2006 08:31

Chciałbym odświeżyć troszke ten tema, ponieważ kilka dni temu pierw pożyzyłem z pracy KORRa [HYD-9907DX], a potem go kupiłem, bo wydawałsię najlepszym rozwiązaniem. W związku z nm mam kilka pytań...

1. Po włączeniu filmu divx/xvid mam wyświetlany czas trwania filmu w lewym górnym rogu. Tak się dzieje tylko z filmami div/xvid, przy filmach dvd tego czasu nie ma. Czy da się to jakoś wyłączyć ?

2. Mam telewizor JVC i DVD JVC. Dotychczas było tak, że połączone były ze sobą kabelkiem EURO i jak włączałem dvd to od razu telewizor wyświetlał obraz z dvd. Jak teraz podłączyłem KORRa to manualnie muszę przechodzić na kanał, aby mieć odtwarzany z KORRa obraz.

3. @siwy_sw, wcześniej w dyskusji podawałeś linka do Biosu, jednak ten link nie działa, czy masz w zwiazku z tym gdzieś ten biosik ?

4. A tak a pro po biosów. Skoro na oficjalnej stronie nie mogę znaleźc oficjalnych biosów to znaczy, że w sieci są tylko modyfikowane ?

siwy_mw 10.08.2006 11:40

Cytat:

Napisany przez KarolluZ
Chciałbym odświeżyć troszke ten tema, ponieważ kilka dni temu pierw pożyzyłem z pracy KORRa [HYD-9907DX], a potem go kupiłem, bo wydawałsię najlepszym rozwiązaniem. W związku z nm mam kilka pytań...

1. Po włączeniu filmu divx/xvid mam wyświetlany czas trwania filmu w lewym górnym rogu. Tak się dzieje tylko z filmami div/xvid, przy filmach dvd tego czasu nie ma. Czy da się to jakoś wyłączyć ?

2. Mam telewizor JVC i DVD JVC. Dotychczas było tak, że połączone były ze sobą kabelkiem EURO i jak włączałem dvd to od razu telewizor wyświetlał obraz z dvd. Jak teraz podłączyłem KORRa to manualnie muszę przechodzić na kanał, aby mieć odtwarzany z KORRa obraz.

3. @siwy_sw, wcześniej w dyskusji podawałeś linka do Biosu, jednak ten link nie działa, czy masz w zwiazku z tym gdzieś ten biosik ?

4. A tak a pro po biosów. Skoro na oficjalnej stronie nie mogę znaleźc oficjalnych biosów to znaczy, że w sieci są tylko modyfikowane ?

Tu masz kompendium wiedzy i biosow do Korra http://korr.zlz.pl/ :spoko:
do wyboru do koloru, tylko sprawdz jaka masz wersje softu i wgraj nowy bios, jak to zrobic jest opisane na w/w stronie, naprawde polecam, a linki wykasowalem dlatego ze weszly potem dwa nowe modele i nie chcialem zeby ktos wgral niewlasciwy bios do dvd, co prawda da sie go podniesc do zycia po zlym programowaniu ale juz tylko kablem. Pozdrawiam i mysle ze na stronie ktora podalem znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania co do Korra, jesli nie(w co watpie ;)) to pisz postaram sie pomoc.
pozdrawiam

KarolluZ 11.08.2006 08:52

Problem mam tego typu jak na screenie. Chodzi mi, że czas jaki mam na wyświetlaczu w korze jest pokazywany na filmach typu xvid/divx i nie wiem jak się tego pozbyć. Kolega z firmy ktory kupil KORRa powiedzial tylko ogolnikowo, że OSD mozna przecież sobie samodzielnie skonfigurować. W domu przeszukałem całe MENU, ale i tak nic nie znalazłem. Na forum KORRa nie zauważyłem, aby ktos mial taki problem jak ja. Wiec teraz nie wiem czy to jest problem czy tak ma być.

Przepraszam, za kiepską jakość fotki, ale śpieszę się do pracy :-)

mensir67pl 11.08.2006 09:01

funkcja na pilocie OSD i recznie niestety z kazdym razem trzeba wylaczac

dziala

KarolluZ 11.08.2006 19:27

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
funkcja na pilocie OSD i recznie niestety z kazdym razem trzeba wylaczac

dziala

dzieki wielkie :piwo:

czero 28.08.2006 19:17

Czy ktos z posiadaczy Manty Prince 2 moglby mi powiedziec czy sa jakiegolwiek problemy z odtwarzaniem divxow na plytkach DVD DL ?

Z gory dziekuje za odpowiedz :)

:piwo:

czero 29.08.2006 09:06

nikt nic nie wie? :(

Dajcie znac, bo chce kupic na dniach ten odtwarzacz, a mam na DVD DL nagranych Friendsow i nie chce zeby byly jakies problemy z odtwarzaniem.

Z gory dzieki za odp :)

Zetoxa 29.08.2006 13:52

... odtwarza jak najbardziej, mam rodzinę Soprano na DL.

arusiant 14.05.2009 10:09

witam. odpkopuje troche temat ale mam taki oto problem. Wczoraj zakupilem dvd korr HYD-9907DX. Jednak nie czyta ono moich nagrywanych plyt. Bez problemu czyta oryginalne dvd jednak z nagranymi meczy sie przez minute i wyskakuje napis no disc. Dodam ze te same nagrane plyty czyta moje stare dvd firmy elta. Czy nagrywajac plytki do odtwarzacza korr musze stosowac jakies specjalne srodki np. nagrywajac tylko na plyty verbatim itp ? pozdrawiam.

romanesco 14.05.2009 10:27

Każdy porządny odtwarzacz, powinien dać sobie radę również z płytami nagrywalnymi, czego dowodem jest to, że stara Elta je odtwarza. Zastanawia mnie tylko to, czemu nie zakupiłeś DVD jakiejś znanej firmy :pytanie: Zapewne w grę wchodziła cena :hmm: A wracając do tego, czemu Korr nie daje rady z płytami, to prawdę powiedziawszy nie wiem co może być przyczyną. Zastanawia mnie ten komunikat "No disc". A może, co jest raczej nieprawdopodobne, to DVD nie czyta "nagrywek". Nic w instrukcji obsługi, w danych technicznych, nie ma na ten temat :pytanie:

arusiant 14.05.2009 10:35

oczywiscie sugerowalem sie cena i pochlebnymi opiniami na temat tego dvd. Nic w instrukcji nie ma. Jeszcze dzisiaj postaram sie sie nagrac plytki z roznych nagrywarek i na roznych nosnikach i zobacze co z tego wyjdzie.

romanesco 14.05.2009 10:42

Cytat:

Napisany przez arusiant (Post 1022769)
oczywiscie sugerowalem sie cena i pochlebnymi opiniami na temat tego dvd. Nic w instrukcji nie ma. Jeszcze dzisiaj postaram sie sie nagrac plytki z roznych nagrywarek i na roznych nosnikach i zobacze co z tego wyjdzie.

Jeśli już, to używaj Verbatimów lub Sony. Inne zostaw w spokoju, bo nie warto :taktak:

Pierwszy 14.05.2009 11:34

Tego korra kupiłeś w sklepie czy używany? bo na skąpcu, ceneo a nawet allegro nie ma ani sztuki... Jeśli w sklepie na Twoim miejscu próbowałbym reklamować i wziąć jakiś inny odtwarzacz bardziej na czasie... (Fergusona polecam w umiarkowanej cenie) Jeśli kupiłeś używany to już wiesz dlaczego został Ci sprzedany :fiu:

edit: jednak na allegro jeszcze jest, w każdym razie jako nowy sprzęt powinien sobie radzić bdb ze starymi płytami - wiem bo miałem tego korra i łykał wszystko.

Zetoxa 14.05.2009 11:40

jeszcze spróbuj uaktualnić biosa,
Korr chyba udostępnia taką możliwość:taktak:

romanesco 14.05.2009 11:50

Pod tym adresem, jest forum dotyczące sprzętu Korr i Ferguson:
http://korr.ovh.org/
Można przejrzeć, coś tam widziałem na temat aktualizacji firmware :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:32.