Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   praca na kompie + film na tv out (https://forum.cdrinfo.pl/f5/praca-kompie-film-tv-out-60756/)

Ziele 07.01.2006 02:26

praca na kompie + film na tv out

Mam gf4 mx440se z tv out i chciałbym ustawić obraz tak żeby na monitorze dalej było to co mam czyli 1280x1024@90Hz a na tv leciał film. Klonowanie odpada bo nie da się wtedy używać monitora. Próbowałem też ustawienie dwuch ekranów ale dolny pasek rozciągał się na nie dwa i film włączony na pełny ekran wyswietał się na nich obu naraz. Połówka na monitorze i druga połówka na tv.
Da się ustawić coś takiego jak tryb teatralny w kartach ati? albo żeby był drugi ekran (tv) z drugim pulpitem tak żeby dało się na nim odtworzyć film na pełnym ekranie?

REi 07.01.2006 02:50

Karta musi miec do tego (o ile mnie pamiec nie myli) 2 RAMDAC'i a nie wiem czy owy GF takowe ma

Ziele 07.01.2006 03:38

Ma bo na tv i na kompie mogą być różne obrazy a nie tylko to samo.

grzeniu 07.01.2006 08:25

Nie wiem jak to jest na gf, na radkach jest to do wyboru w opcjach trybu teatralnego. Tu powinno byc tez podobnie, patrzyles dokladnie?

rycho 07.01.2006 08:50

Ja na GF4 Ti 4200 mam ustawione tak: PPM na pulpicie>Właściwości>Ustawienia>Zaawansowane>GeFor ce4 Ti 4200>Ustawienia kolorów nakładki>Urządzenie pełnoekranowe-ekran pomocniczy.
Oczywiście wcześniej ustawione klonowanie.
To wszystko na sterowniku 45.23_win2kxp_international_whql

Ziele 07.01.2006 18:16

Rycho wielkie dzieki! oczywiscie reputa leci. U mnie jednak ekran pomocniczy włacza się w zakładce "ustawienia nakładki wideo" no ale to ta sama opcja. Działa identycznie jak tryb teatralny w kartach ati.

Tylko jest jeszcze problem z napisami bo wtedy się nie pokazują. Co prawda mam DirectVobSub który wkodowuje napisy w obraz i wtedy je widać jednak opcje ustawień sa ubogie i nie obsługuje formatowania tekstu (kursywy itp). Jest cos takiego tylko z większymi możliwościami?

securite 07.01.2006 18:57

już nie pamiętam co zmieniałem w ustawieniach Geforce - teraz mam Ati ale napewno używałem programu AllPlayer i w nim jest opcja "FullScreen na monitorze 2" i leci tylko film na TV (możesz dostosować wielkość szerokość klawiszami) jednak jak będziesz robił coś procko-chłonnego na kompie film zwalnia

andrzejj9 07.01.2006 19:04

Cytat:

Napisany przez Ziele
Rycho wielkie dzieki! oczywiscie reputa leci. U mnie jednak ekran pomocniczy włacza się w zakładce "ustawienia nakładki wideo" no ale to ta sama opcja. Działa identycznie jak tryb teatralny w kartach ati.

Tylko jest jeszcze problem z napisami bo wtedy się nie pokazują. Co prawda mam DirectVobSub który wkodowuje napisy w obraz i wtedy je widać jednak opcje ustawień sa ubogie i nie obsługuje formatowania tekstu (kursywy itp). Jest cos takiego tylko z większymi możliwościami?

Napisy prawdopodobnie będą jeśli jako ekran pierwszy ustawisz telewizor. Z tym, że w tedy prawdopodobnie na komputerze będziesz miał mniejszą rozdzielczość. Prawdopodobnie, bo nie używałem tego sposobu, ale podobnie mam przy zwykłym klonowaniu.

rycho 07.01.2006 19:11

Cytat:

Napisany przez Ziele

Z napisami są problemy, które rozwiązuje jakaś opcja w kazaa lite kodek pack
Ale to na dzień dzisiejszy za dużo dla mnie
Mam po formacie goły system.
Może jutro do czegoś dojdziemy

Ziele 07.01.2006 19:13

Właśnie jak dam tv jako pierwszy to mam małą rozdzielczość i odświeżanie.

Ziele 07.01.2006 19:19

Cytat:

Napisany przez rycho
Z napisami są problemy, które rozwiązuje jakaś opcja w kazaa lite kodek pack
Ale to na dzień dzisiejszy za dużo dla mnie
Mam po formacie goły system.
Może jutro do czegoś dojdziemy

Też mam tylko k-lite i oprócz ffdshow czy DirectVobSub nic innego w tej paczce nie ma. Ja bym potrzebował coś z możliwością wybrania wielkości i pozycji w obrazie i żeby obsługiwało formatoranie z stulu /tekst lub {y:i}tekst itp

rycho 07.01.2006 19:40

Cytat:

Napisany przez Ziele
Też mam tylko k-lite i oprócz ffdshow czy DirectVobSub nic innego w tej paczce nie ma. Ja bym potrzebował coś z możliwością wybrania wielkości i pozycji w obrazie i żeby obsługiwało formatoranie z stulu /tekst lub {y:i}tekst itp

Z formatowaniem napisów nigdy sie nie bawiłem.
Jak były to już było OK.
Zwłaszcze, że interesowała mnie praca na monitorze, a co Baby wiydzą na TV to już inna sprawa.
Aby napisy były.:)

andrzejj9 07.01.2006 20:38

Cytat:

Napisany przez Ziele
Właśnie jak dam tv jako pierwszy to mam małą rozdzielczość i odświeżanie.

Obawiam się, że albo to, albo napisy bezpośrednio z kodeka..

Ziele 07.01.2006 21:59

Szkoda... jakoś przeżyje :]

Wawelski 08.01.2006 10:13

Sprawdź divxg400 do nakładania napisów.

Ziele 08.01.2006 12:50

Sprawdziłem i porażka. Nie dość ze nie obsługuje formatowania to także polskich znaków nie pokazuje tylko jakieś krzaczki :] ale dzięki za chęci.

Wawelski 08.01.2006 23:13

Cytat:

Napisany przez Ziele
Sprawdziłem i porażka. Nie dość ze nie obsługuje formatowania to także polskich znaków nie pokazuje tylko jakieś krzaczki :] ale dzięki za chęci.

Sorry Blake - ale jak ktoś nie potrafi looknąć do konfiguracji softu (choćby po to, żeby wybrać czcionkę CE), to trudno się dziwić, że "nic nie działa".
A napisy na TV "chciaż" wyświetla?

Ziele 09.01.2006 01:19

Bawiłem się opcjami i przestawiałem czcionki... może u mnie coś to nie za bardzo działało. W kazdym razie zostane przy directvobsub bo generuje ładniejszy tekst.
Tak widać było na tv ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:10.