Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Śmieci w katalogu Windows... jak to sprzątnąć? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/smieci-katalogu-windows-jak-sprzatnac-60828/)

bgn 11.01.2006 10:14

Cytat:

Napisany przez radosio
Użyj tego powinien sobie poradzić ;)

Unlocker jest za free - bardzo przydatny programik nie tylko do usuwania lub wyłączanie plików w "akcji", ale również do objerzenia czy trojanik u nas nie siedzi

Burt 11.01.2006 03:28

Cytat:

Napisany przez joujoujou
To co, robimy zawody "kto więcej usunie i mu jeszcze system wstanie" ? ^_^ :haha:

:mruga:

:haha: :D :D :rotfl: ^_^ :taktak: :hahaha:
Kiedyś waląłem nakładkę na winde ,jakąś modyfikującą wygląd i umożliwiającą kasownie ważnych plików , no i omyłkowo usunęłem system32. :glupek: Oczywiście miałem piękny niebieski pulpit. ;)

joujoujou 11.01.2006 03:19

To co, robimy zawody "kto więcej usunie i mu jeszcze system wstanie" ? ^_^ :haha:

:mruga:

if22 11.01.2006 00:00

Mozna usunąć jeszcze:

del %windir%\system32\dllcache\*.*
del %windir%\Driver Cache\i386\*.*
cd C:\Program Files
rmdir /s /q "InstallShield Installation Information"
md "InstallShield Installation Information"
Windows\RegisteredPackages
Windows\Prefetch
Windows\Installer
Windows\Media <- jak nie używasz
Windows\Web\Wallpapers <- jak nie używasz

Jak jeszcze coś mi się przypomni to napiszę.

woitas 10.01.2006 18:49

usunąłem 3 katalogi $hj_mig$ i dwa katalogi $MSI31Uninstallcośtam$ które zajmowały "tylko" 180mb.

radosio 10.01.2006 18:33

Cytat:

Napisany przez tomaszp113
witam wszystkich czy mógłby mi ktos pomuc mam trochę starych nagrań na kasetach ale chciałbym to przegrać na cd ale nie wiem jak to zrobic i co bedzie mi potrzebne pomocy prosze

nie ten dział :)
tu coś o tym było

tomaszp113 10.01.2006 18:18

witam wszystkich czy mógłby mi ktos pomuc mam trochę starych nagrań na kasetach ale chciałbym to przegrać na cd ale nie wiem jak to zrobic i co bedzie mi potrzebne pomocy prosze

radosio 10.01.2006 18:10

Cytat:

Napisany przez Burt
Wiekie dzięki @radsio :piwo: .Skasowałem śmiecia || .
Zielone dla ciebie. :piwo: :respect:

:) A dzięki za zielone ;) chętnie przyjmę ||

Burt 10.01.2006 18:00

Cytat:

Napisany przez radosio

Wiekie dzięki @radsio :piwo: .Skasowałem śmiecia || .
Zielone dla ciebie. :piwo: :respect:

zYxMa 09.01.2006 12:39

Mi głównie chodzi o folder windows, pozostale sa opanowane (że tak powiem)
Przywracania systemu używam czasem, bo często mi się coś sypie :/ i powiem, że jest mi to pomocne. Oczywiście raz na jakiś czas wyłączam przywracanie systemu, aby pliki się pokasowały i włączam ponownie.

prometeusz 09.01.2006 12:26

mozesz tez smialo usunac katalogi ukryte
$hf....
$MSI...
$NT...
w moim wypadku poprawki te zajmuja - zajmowaly moge juz napisac 176MB ale system byl intgra z SP2
Wiec jak masz gola winde to mozesz tego miec zdecydowanie wiecej, bo same serwispaki waza dosc duzo

radosio 09.01.2006 12:13

Cytat:

Napisany przez zYxMa
Rejestr niby wyczyscilo, ale pojemnosc katalogu ta sama. Katalog temp regularnie opróżniam.

EasyCleaner podobnie jak Absolute Uninstaller usuwają "niepotrzebne" pliki, nie tylko czyszczą rejestr.

radosio 09.01.2006 12:10

Cytat:

Napisany przez Burt
Ja mam problem z uszkodzonym plikiem.Nie mogę go usunąć.Scandisc nic nie daje.Nie mogę wykonać na nim żadnej operacji.Jak go usunąc?

Pawel_k 08.01.2006 22:20

na kolegi miejscu jak niebedzie "cofal" aktualizacji to zdaje sie mozna pare ukrytych folderow o nazwach "$cos_tam" z katalogu windows wywalic, do tego zdaje sie np w danych aplikacji (c:\d&s\user\dane aplikacji) czasami niektore programy sie rozrastaja nie wiadomo dlaczego (np the bat!) ale tam wywalac tylko jak sie wie co i jak.
poza tym np jakies kobyly programowe lepiej przerzucic na dysk d, zmniejszyc liczbe przyznawanego miejsca na przywracanie systemu, wylaczyc hibernacje.... cos przeoczylem ???

zYxMa 08.01.2006 22:14

Cytat:

Napisany przez dramina
Weź ustaw żeby było widać wszystkie ikony i foldery jeszcze.To pokażą sie w folderze windows ukryte pliki,wszystkie wyglądające tak samo,morzesz je usuwać.

Tak też robiłem, ale to nie to, po za tym zajęło by mi to pół roku :P

Dzięki Maciej

dramina 08.01.2006 21:59

Weź ustaw żeby było widać wszystkie ikony i foldery jeszcze.To pokażą sie w folderze windows ukryte pliki,wszystkie wyglądające tak samo,morzesz je usuwać.

Burt 08.01.2006 21:58

Pojawia się komunikat''Nie można usunąc pliku:Nie można odczytać z pliku lub dysku zródłowego''Czy jest inna metoda?.Ten folder powstał przy ripowaniu filmu gdy przerwałem ripowanie Alt+Ctrl+Delete.

Edit:To jest dysk D nie systemowy.

Maciej 08.01.2006 21:48

zainstaluj programik FolderSizes i sprawdż co ci tyle miejsca zajmuje.

zYxMa 08.01.2006 21:47

Cytat:

Napisany przez Burt
Ja mam problem z uszkodzonym plikiem.Nie mogę go usunąć.Scandisc nic nie daje.Nie mogę wykonać na nim żadnej operacji.Jak go usunąc?

Najlepiej z poziomu dos lub przy pomocy innego systemu operacyjnego, nalezy wczesniej podpic ten dysk pod ten inny system.... teoretycznie :P

Burt 08.01.2006 21:45

zYxMa 08.01.2006 21:44

Cytat:

Napisany przez radosio
Spróbuj darmowego EasyCleaner'a (polecam) albo Absolute Uninstaller - sam go używam i śmieci nie mam ;)

Rejestr niby wyczyscilo, ale pojemnosc katalogu ta sama. Katalog temp regularnie opróżniam.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie wszystkie.. a zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że ich niewielka część..

No właśnie ;)

andrzejj9 08.01.2006 21:44

Cytat:

Napisany przez dramina
Te śmieci sie znajdują w pliku Temp.Usuwaj je z niego

Nie wszystkie.. a zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że ich niewielka część..

dramina 08.01.2006 21:31

Te śmieci sie znajdują w pliku Temp.Usuwaj je z niego

radosio 08.01.2006 21:04

Cytat:

Napisany przez zYxMa
Jets jakiś programik, który wykryje te śmieci i je usunie? Mój katalog windowsa aktualnie zajmuje 2.5GB :blee:

Z góry dzięki za pomoc

Spróbuj darmowego EasyCleaner'a (polecam) albo Absolute Uninstaller - sam go używam i śmieci nie mam ;)

zYxMa 08.01.2006 20:34

Śmieci w katalogu Windows... jak to sprzątnąć?

Jets jakiś programik, który wykryje te śmieci i je usunie? Mój katalog windowsa aktualnie zajmuje 2.5GB :blee:

Z góry dzięki za pomoc

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:41.