![]() |
torrnet - problem... ???
hej...
mala sprawa... dziwna sprawa... uzywam torrenta krotko fakt... i nie znam sie za bardzo na tym... dopiero poznaje ta piekna siec... mam Bit Comet'a 0.60 sciagalem sobie filmik 1.38 GB ale sciagnelo mi sie 52 % bodajrze... po czym zmienilem sobie rozmiar partycji... i sciezka gdzie sciagany byl dany film ulegla zmianie na tyle ze zmienila sie tylko literka... myslalem ze to bedzie tylko... a wyszlo na to ze to AZ... po zmienia partycji uruchomilem klienta torrenta i dany plik byl dalej w sciaganych ale to ile byl sciagniety uleglo zmianie wlasnie z tych 52% na 0,0% czyli od nowa pczy czym... okazalo sie ze (moj blad) podalem sciezke w sciece... tzn... bylo J:\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES po zmianie partycji mialo byc F:\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES ale moj blad tak wiem ustawilem F:\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES\[NewTorrents.info]_Goal.DVDSCR.XviD-BABiES po czym sie zjarzylem ze taki zrobilem blad... ale... no wlasnie to nie wszystko... jak spojrzalem na statyski to do sciagniecia nie mialem 100 % tylko te 48% czyli jakies 685 mb bodajrze... caly czas pisz mi ze mam niby nic ale do sciagniecia niby tylko tyle... i co teraz z tym fante zrobic... jak to przywrocic... pisze ze kazdego pliku mam po 0 %... 700 mb straty to nic... w zasadzei tak... ale chcialbym to na przyszlosc jakos uniknac... czy ktos z Was kiedys robil takie "myki" ?? osiol owszem i to banal... ale torrent mi sie nie udal... :| wielka prosba o pomoc i z gory dzieki... EDIT: zapomnialem dodac ze probowalem podmieniac pliki scniagniete na puste ktore sie zrobily z tych co juz sciagnalem na wylaczonym programie co nic nie pomoglo... ale staty sie nie zmienily i dalej pisze ze potrzebuje sciagnac tylko te 48%... ale tez wlasnie nadal pisze ze mam 0,0% sciagnietego... :( |
Jak mi sie cos takiego zdarza to sciagam tego samego torrenta jeszcze raz i wskazuje na sciazke zapisu plik ktory juz czesciowo sciagnelem.
Wtedy bywa roznie bo jak sciagnelem np. 60% to moze mi pokazac ze mam np. 40% wtedy trzeba "odswiezac" torrenta do skutku :) |
Usuń torrenta, dla pewności przenieś ściągany plik w inne miejsce (najlepiej na inną partycję) po czym zassij torrenta znowu i wskaż mu nową lokalizację pliku.
Napisz czy pomogło. :) |
na przyszlosc bedziesz wiedzial, zeby nie bawic sie partycjami podczas sciagania ;)
w BitComecie jest opcja, ktora rezerwuje przed rozpoczeciem sciagania obszar na dysku, podejrzewam, ze masz to wlaczone i dlatego tak sie stalo informacje o sciaganych torrentach zapisywane sa w ustawieniach programu, a nie w folderze, gdzie zapisywane sa torrenty jezeli bedziesz chcial kiedys jeszcze bawic sie z partycjami, zrob najpierw kopie ustawien torrentow, znajduja sie w folderze 'Downloads' w tam gdzie instalowales BitComet'a najlepiej zrob backeup calego folderu BitComet |
Witam
Chciałbym założyć prywatny torrent i mam pytanko... Jak myślicie gdzie mogę taki założyć P.S. http://www.grischke.net/ nie działa, a jak będzie działać to i tak pewnie jeszcze nie będę mieć uprawnień, a muszę wystawić tego torrenta przed 12 (dzisiaj). Jaki programik używacie do tworzenia torrentów? Czy ktoś chce ściągnąć szybko (ustawie 800KB/s wysył) Swordfish w jakośći HD lub 2fast2real for hollywood? |
Cytat:
720p/i czy 1080p/i? Z checia bym zassal 720p i tak do 15GB.. pozdro |
Cytat:
A nie lepiej zrobić tak: Zapuścić od nowa ściąganie w nowej lokalizacji Zatrzymać tak z 10 sekund po uruchomieniu (żeby się ewentualnie zrobiły puste pliki bc! Podgrać to co się do tej pory ściągnęło Dać "Manual Hash check" i ściągać dalej? -- Pozdrawiam Piotrek |
Cytat:
Robisz torrenta, uzywasz publicznego trackera, a plik torrent dajesz tylko wybranym, ktorym bedzie wolno sciagnac :) |
Cytat:
2fast2real jest genialnym filmikiem o streetraceingu i już go wstawiłem. Oktawian już skończył ściągać wyciągał max prędkość (2Mbit/s więc powinno Wam również ściągać maxem. Postaram się zostawić na 3 doby z uploadem 800KB/s @pablocoo Dzięki, ale skorzystałem z konata Oktawiana i wstawiłem na "Gruszce":) EDIT: Już obydwa filmy czekają na Was. "Gruszka" widzi je jako martwe... , ale nie są poprostu jestem za natem:( Czyli, żeby mieć szybką prędkość musicie mieć zew IP!! i odblokowany port. Pozdrawiam |
Te***380; jestem za NATem, a jestem "connectable". :tak!:
Poczytaj sobie http://www.portforward.com/english/r...outerindex.htm :czytaj: |
Cytat:
Sieć na uczelni jest niesamowicie zabezpieczona. Większość portów jest zablokowana, nawet nie chce połączyć się jako lowid. Zablokowany jest ruch. wyczaiłem, że port 6 jest nieużywany, ale mogę na nim ściągać. Tutaj nie ma routera tylko przez 4 serwery przechodzi IP. IP jest zewnętrzne i stałe, ale niestety zablokowane tak, że nie ma możliwości nic z tym zrobić. Podobno jest jeszcze tunelowanie jakieś, ale tym się jeszcze nie bawiłem wszystkie porty powyżej 1000 są zablokowane i nic nie idze na nich robić. P.s. w domu mam neo i wszystko oczywiście jest ok:) Tylko, że na neo mam wysył 16 KB/s a tutaj 1MB/s jeżeli nie ściągam:D |
Fakt, to zmienia posta***263; rzeczy... :(
|
Cytat:
u mnie 1080'tki sie przycinaja.. |
Sk***261;d wzi***261;***263; "Swordfish" w takiej jako***347;ci?? Je***380;eli kto***347; m***243;g***322;by da***263; link albo co***347; na PM b***281;d***281; bardzo wdzi***281;czny:) Ch***281;tnie obejrza***322;bym film HD tym bardziej ***380;e sprz***281;t mi na to pozwala a do tej pory widzia***322;em tylko trailery HD (ze strony Microsoftu)
Pozdrawiam |
Cytat:
O jakim procku tutaj mówimy? mogę sprawdzić czy działą na athlon 1533 (1800+) czy masz podobny procesor? @RESZTA Niestety dzisiaj nie mogłem seedować Swordfish, bo jak chciałem przegrać z laptopa plik kopiował by się 200 minut na stacjonarny. zostawiłem na stacjonarnym 2fast2real genialny streetraceing. Wyścigi na 1/4 mili samochodami jakich ja nigdy wsześniej nie widziałem. motor -> samochód (samochód wygrał). palenie gumy, katowanie samochodów, itd. Oktawian już ściągnął. Zapytajcie się go czy podoba się jemu ten filmik... Jak narazie działa tylko 1 torrent ten 2fast2real i znajdzuje się na http://www.grischke.net/ nie ma ograniczenia więc wysył powinien być około 1MB/s (1024KB/s) Pytanie do kogoś kto zna regulamin:) Czy mogę wstawić tutaj listę swoich plików, żeby ludzie ewentualnie zgłaszali zapotrzebowanie na jakieś pliki? PS. listę swoich albumów z muzyką już wstawiłem tu http://forum.cdrinfo.pl/attachments/...t?d=1150451376 |
Cytat:
2500+ Barton, 512DDR, Radeon 9000 pozdro |
Cytat:
Znalazłem taki temat w google http://groups.google.pl/group/pl.rec...3bf597dd9ba333 Koleś pisze, że zwalniał mu w jakości 1080p i zainstalował najnowsze sterowniki kazaa codec pack i jest już dobrze... hmmmm może u mnie też sprawa dotyczy tego, że jak Elephant dream zwalniał mi to troszkę podejrzane było, że obciążenie procka było 69% max. Oczywiście jak zwalniało to wyrzuciłem ten filmik.... Jak ja nie lubie sciągać czegoś kilka razy :[... |
Hmm no to juz wiem skąd to ściągnąć.. niestety 40 pare godzin muszę czekać.. hmm no i już seeda nie ma. Trudno. Może kiedy indziej dorwe jakiś film HD. Hmm pytanie do tych co wypożyczają DVD, można wypożyczyć gdzieś w Warszawie jakiś film nagrany w HD?? najlepiej w 1080p.
|
Cytat:
Jeżeli ktoś sie zdecyduje to ściągnać to zapraszam od Jutra od 11:) P.S. 2 posty wyzej dałem listę albumów swoich jakie mam czy ktoś chce coś? Jeżeli tak to musi mi napisać przed 20 dzisiaj. Również będę seedować 2 doby. |
Cytat:
|
Cytat:
Miłej zabawy!:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Edit: Albo użyj innego klienta który lepiej sobie radzi z natem np Bit Comet, albo Bit Spirit.. Pozdro;] |
Cytat:
Port 81 jest już przypisany czemuś hosts2-ns 81/tcp HOSTS2 Name Server hosts2-ns 81/udp HOSTS2 Name Server port 8080 pewnie administratorzy zablokowali. Nie jestem pewien, ale jeżeli go ustawie to pewnie będzie powodować problemy ze stronami www. http-alt 8080/tcp HTTP Alternate (see port 80) http-alt 8080/udp HTTP Alternate (see port 80) Port 6 jest # 6/tcp Unassigned # 6/udp Unassigned a to że nie jestem connectable tego pewnie nie ominę nawet na porcie 80.:( Jak sesja się skończy to popróbuje |
Raczej nie masz szans na connectable, uzyj BitCometa, wybierz dowolny port i zawsze ktos, kto jest connectable sie polaczy i sciagnie od ciebie, a pozniej sie juz rozejdzie
|
Cytat:
|
Cytat:
Skąd wzięłeś tę liste portów?? Z jakiejś strony?? Ja wiem ze jak ustawisz na 80 to nie zablokujesz sobie www. U brata na mazurach tak mu bitspirita ustawilem, dodatkowo zaznaczenie omijaj nat przez udp pomaga. (jest za natem bez fowardu portu) No ale jezeli nie chcesz tak ustawic to trudno. Zaraz zrobię miejsce na dysku i zobacze jak to będzie lecieć... Pozdro;] |
Cytat:
Ok pobawię się jutro czy kiedy tam będę na uczelni i będę mieć dostęp do kompa ojca:-). Pozdrawiam P.s. Sam jestem ciekaw czy działa seedowanie. Jakie masz łącze? |
Cytat:
Hmm to ustaw na 80, nic sie nie stanie, a będzie lepiej. Mam Internet DSL 4000 Czyli 4 megabity. Hmm ale chyba dupa z tego będzie bo wyskakuje mi błąd "błędne informacje o peerze". Jestem zarejestrowany na stronce i nie mam już czasów oczekiwania, więc nie wiem, może błąd trackera? Oto link do obrazka z błędem: KLik Ktoś ma jakiś pomysł?? Edit: już się połączył, przez pewien czas coś sciagał z prędkością do 20kB/s i znów stoi..:/ aeiouy nie uważam żeby azureus był zły, ale za natem znaczenie lepiej sobie radzą Bit Spirit i Bit Comet... hmmm ale się na edytuje dzisiaj:D No idzie skacząc:P od 13 kB/s bo 200kB/s.. ale z Tobą nie jestem podlaczony tylko z jakimiś innymi dwoma peerami. Pozdro;] |
Cytat:
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:50. |