Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   hej ho hejho dowoja by się szło (https://forum.cdrinfo.pl/f5/hej-ho-hejho-dowoja-sie-szlo-61243/)

Patrix 10.02.2006 17:09

ja tylko do skrzynki zerkam czy do mnie poczta nie przyszła ||
do woja iść ani mi się śni, nie będę kombinować...powiem, że się ucze -kwita.
z tego co słyszałem to prawdopodobnie (chodzi o fale) moj poziom 'siebie' jest wyższy niż ten jaki tam zastane więc się nie nadaje :D

mgit 10.02.2006 15:08

Cytat:

Napisany przez Damianos L
odgrzewam temat

@mgit byles juz na tej komisji?

jaka dostales kategorie? jakie badania tam robia?

Dostałem B ;)

EDIT

Co do badań za parawanem sprawdzają ... (można się domyslić co ) :\

polakT 09.02.2006 18:03

Cytat:

Napisany przez Burt
Idz,idz do woja chłopie.W wojsku jest fajnie.Będziesz pił ruską wódkę,ewentualnie ruski spirytus rozrobiony z wodą z kranu,palił ruskie fajki i pracował na ruskim sprzęcie. ||
W ogóle wojsko jest super. :piwo:

moze pozno ale, nie moglem tego minac :

mieszkam na wschodzie polski, tu mamy pelny dostep do specyfikow klasy fiodor, jelzin, korn magic 78. no oczywiscie i spirytusy roznej masci od worka do bootli. Jest pozno - sklep zamkneli - > spirytus+woda=nic nowego

pracowal na ruskim sprzecie - >w pracy (wakacje) pracowalem na ruskich niwelatorach, jezdzilem UAZ'em a teraz mam UAZ'a :p

Co do badan to:
Wzrost, waga, wzrok (literki), cisnienie, plaskostopie, pluca i serducho

pawelblu 09.02.2006 17:48

Mi tam zadnych badan nie robili a odpowiedzia na skolioze bylo - wie Pan, teraz prawie wszyscy maja skrzywiony kregoslup i plaskostopie :)
Jeszcze powiedzialem ze mam nieprawidlowe rozpoznawanie kolorow, ale gosc skwitowal to tak, ze jak mam prawo jazdy, to go to nie interesuje :)

Wiec dostalem A, ale narazie moga sie walic.

ziomal16 09.02.2006 15:36

wzrost, waga, daltonizm, ostrosc widzenia, patrza czy nie masz plaskostopia, cisnienie, osluchuja serce i pluca (tymi smiesznymi sluchawkami), patrza czy nie masz skrzywionego kregoslupa, przepukliny, niekiedy zagladaja w dupe czy nie masz zylakow (w rzeczywistosci chodzi pewnie o wykrycie pedalow juz we wczesnym stadium ^^). to tyle co pamietam :)

Damianos L 09.02.2006 15:22

odgrzewam temat

@mgit byles juz na tej komisji?

jaka dostales kategorie? jakie badania tam robia?

Aszej 22.01.2006 12:40

a potem zaproszenie do Czarnego :]

mgit 21.01.2006 21:41

Cytat:

Napisany przez gallus
hmm, ciekawe kiedy ja dostane wezwanie, jeżeli 18-ste urodziny miałem 01.01.2006? :)

pierw ci przyślą wezwanie do rejestracji przedpoborowych ;)

gallus 21.01.2006 21:28

hmm, ciekawe kiedy ja dostane wezwanie, jeżeli 18-ste urodziny miałem 01.01.2006? :)

mgit 21.01.2006 21:13

Cytat:

Napisany przez pykson
@mgit

bez obrazy, ale albo jestes ignorantem kompletnym albo wydaje Ci sie, ze piszesz poprawnie

walisz takie byki, ze juz oczy od tego bola, IMO to po prostu brak szacunku dla innych uzytkownikow
zrozum, ze inni userzy, przynajmniej w wiekszosci, chcieliby pisac poprawnie, a Ty piszac w taki sposob, powodujesz ze niejeden 'oczyta' sie takich bykow i zacznie pisac rownie niepoprawnie

masz problemy z ortografia? - wrzuc do worda, i po sprawie

Postaram się pisać poprawnie i gramatycznie :cool:

pykson 21.01.2006 21:05

@mgit

bez obrazy, ale albo jestes ignorantem kompletnym albo wydaje Ci sie, ze piszesz poprawnie

walisz takie byki, ze juz oczy od tego bola, IMO to po prostu brak szacunku dla innych uzytkownikow
zrozum, ze inni userzy, przynajmniej w wiekszosci, chcieliby pisac poprawnie, a Ty piszac w taki sposob, powodujesz ze niejeden 'oczyta' sie takich bykow i zacznie pisac rownie niepoprawnie

masz problemy z ortografia? - wrzuc do worda, i po sprawie

andrzejj9 21.01.2006 11:32

Cytat:

Napisany przez mgit
PS.
@M@X jak żeczywiście masz daltonizm to tylko spułczuć, nierozróżniać kolorów straszna wada :blee:

Wydaje mi się, że masz złe wyobrażenie o tym. Daltonizm to nie jest to, że nie odróżniasz żadnych kolorów, a świat widzisz wręcz w odcieniach szarości. Nie wiem, czy w takiej postaci (problemów z każdym kolorem) on w ogóle występuje. Najczęściej jest to problem z odróżnianiem od siebie jakiś dwóch, trzech kolorów, czy też ich odcieni - najczęściej kombinacje czerwony - zielony, zielony - brązowy, żółty - zielony, żółty - pomarańczowy i inne w jakiś sposób zbliżone do siebie tonacyjnie.

Ja na przykład mam tak, że generalnie kolory odrózniam, ale jak są to zamalowane bardzo małe powierzchnie, np. dwie kropki - czerwona i zielona (ale ziemno zielona) obok siebie, to w życiu nie powiem, która jest która. I wierz mi, że coś takiego specjalnie, a właściwie w ogóle w życiu nie przeszkadza i na codzień nie zdaje się z tego po prostu sprawy.

Oczywiśćie, że mogą zapewne być cięższe objawy, ale też bez przesady.

Jabba the Hutt 20.01.2006 12:13

Najlepiej nie iść do woja. Masz święty spokój, nikt Cię nie dręczy, jeśli złapiesz robotę to po co ją tracić na armię ? Albo jeszcze można sie załapać na Irak :). Jest wielu chętnych co naprawdę chcą iść do wojska, szkolą się nawet sami aby być sprawnymi i mocnymi. I niech Ci zapaleńcy idą.

ziomal16 20.01.2006 09:57

Cytat:

Napisany przez Burt
...A jeśli ktoś jest kumaty z informatyki to może dostać całkiem fajną służbę i wiele się nauczyć.
Pozatym co to jest 9 miesięcy.Będziesz miał co wspominać. :)

jezu 9 miesiecy? myslalem ze na 6 biora jak ktos wogole szkoly wyzszej nie skonczyl. a tych z tytulem magistra to na 2 czy 3 miesiace tylko biora :O. a jesli ktos jeszcze skonczyl informatyke to juz wogole wypas :) ja mam przynajmniej zamiar skonczyc i narazie jakos idzie :P ale to dopiero I sesja jest wiec jeszcze 9 przedemna :blee:

M@X 20.01.2006 09:36

Ja wiem... To ze mam to na pismie to nie znaczy ze naprawde to mam - to moze byc kwestia nabycie innych doswiadczen, ze czlowiek w inny psosob nazywa ta sama barwe. Zasadniczo facetowi wystarczy znajomosc osmiu kolorow, wiec sie tym zbytnio nie przejmuje ;-). A czy to straszna wada... Wole ja, niz dysleksje ;-)...

mgit 20.01.2006 09:02

Naczytałem się tego i jak się nosi okulary i ma się astygmatyzm (jedno oko na + jedno na -) to dostaje się A z jakimś tam paragrafem ;)
Więc mam pewność ze będzie A :taktak:
Ponoć ja studiach mozna pójść na 3 miesięczne szkolenie i odrazu stopień mieć więc to będzie chyba najlepsze rozwiązanie :taktak:
PS.
@M@X jak żeczywiście masz daltonizm to tylko spułczuć, nierozróżniać kolorów straszna wada :blee:

M@X 20.01.2006 01:06

mgit : o daltonizmie nie powiedzialem wcale, bo by mi "E" wlepili...

Burt 20.01.2006 01:01

Kategoria D nie jest wcale taka fajna.Możesz kiedyś mieć problemy z znalezieniem pracy gdy kadrowy zapyta cię o służbę wojskową i stwierdzi ,że jeśli masz kategorię D to jesteś zbyt zchorowany i odpadniesz.Mój kumpel miał taki przypadek.
A jeśli chodzi o ''falę'' to teraz prawie jej nie ma została tylko niewinna zabawa.Ja nie żałuje tego ,że byłem w wojsku.A jeśli ktoś jest kumaty z informatyki to może dostać całkiem fajną służbę i wiele się nauczyć.
Pozatym co to jest 9 miesięcy.Będziesz miał co wspominać. :)

andrzejj9 19.01.2006 22:18

Cytat:

Napisany przez ziomal16
jak ja szedlem na komisje to mialem 19 lat prawie. a prawko zdalem ponad 6 miesiecy wczesniej :P

No ja w sumie też, bo jak wojsko się zaczęło o mnie dopytywać, to akurat przez rok byłem w Stanach. Nawet policja mnie po domu szukała ;)

A jak wróciłem i zanim się u nich zameldowałem to chyba nawet skończyłem 19 lat..

ziomal16 19.01.2006 22:03

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A można już wtedy mieć prawo jazdy? (chyba na komisję wzywają przed skończoną osiemnastką, albo zaraz po?)

jak ja szedlem na komisje to mialem 19 lat prawie. a prawko zdalem ponad 6 miesiecy wczesniej :P

andrzejj9 19.01.2006 21:59

Cytat:

Napisany przez mgit
a jak ma się nosi okulary i ma się astygmatyzm czyli jedno oko na + a jedno na - to też dostanie się D ???

A dawałeś na ten daltonizm jakieś zaświadczenie czy stykło sam kwitek z badania komputerowego o okulisty ???

Wysyłają cię do okulisty i jeśli tam stwierdzą daltonizm, to sami podejmują decyzję o kategorii (przynajmniej u mnie tak było).

mgit 19.01.2006 21:44

a jak ma się nosi okulary i ma się astygmatyzm czyli jedno oko na + a jedno na - to też dostanie się D ???

A dawałeś na ten daltonizm jakieś zaświadczenie czy stykło sam kwitek z badania komputerowego o okulisty ???

M@X 19.01.2006 21:20

Ja mam daltonizm na pismie i dostalem "D"... Prawo jazdy moglem robic, nikt mi problemow nie robil...

mgit 19.01.2006 20:22

Cytat:

o lol

nie wiedzialem ze tam takie rzeczy sie odbywaja :blee:

no ja też nie wiedziałem takie cuś mi dziś przysłali że cza się stawić :wsciekly:

Damianos L 19.01.2006 20:14

Cytat:

Napisany przez mgit
Legnica ul. Pomorska 19 Spółdz. Dom Kultury "Atrium" tam cza się zgłosić ;)
o 19 zapomniałem ;)

o lol

nie wiedzialem ze tam takie rzeczy sie odbywaja :blee:

mgit 19.01.2006 20:11

Cytat:

dzieki :)

a z ciekawosci zapytam,

ta ulica ma cos zwiazanego z tym wezwaniem? bo o ile sie nie myle, to tam nie ma nic zwiazanego z wojskiem..

Legnica ul. Pomorska 19 Spółdz. Dom Kultury "Atrium" tam cza się zgłosić ;)
o 19 zapomniałem ;)

Damianos L 19.01.2006 20:09

Cytat:

Napisany przez mgit
Reputka poszła :taktak:

dzieki :)

a z ciekawosci zapytam,

ta ulica ma cos zwiazanego z tym wezwaniem? bo o ile sie nie myle, to tam nie ma nic zwiazanego z wojskiem..

andrzejj9 19.01.2006 20:07

Cytat:

Napisany przez mgit
To zależy jak kto zaczoł prawko, ja np mam egzamin z jazdy dzień po komisji :taktak:

No to idealnie ;)

mgit 19.01.2006 20:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A można już wtedy mieć prawo jazdy? (chyba na komisję wzywają przed skończoną osiemnastką, albo zaraz po?)

To zależy jak kto zaczoł prawko, ja np mam egzamin z jazdy dzień po komisji :taktak:

andrzejj9 19.01.2006 20:02

Cytat:

Napisany przez ziomal16
zwlaszcza jak sie ma prawko. wtedy zazwyczaj pytaja: jak pan zdal???

mgit 19.01.2006 19:59

Cytat:

nom,wiem

tu masz linka do planu miasta :)

http://planmiasta.lca.pl/index.phtml...ulica=335#mapa

Reputka poszła :taktak:

Damianos L 19.01.2006 19:23

Cytat:

Napisany przez mgit
e tam dadzą co dadzą dam im zaświadczenie że się ucze a na studiach pójde na szkolenie 3 miesieczne ;) to będzie najlepsze rozwiązanie :D

Bo jak zaczne kombinować to jeszcze dadzą kategorie dla ułomnych albo pacyfistów i będzie potem problem ;)

@Damianos L ty z legnicy to pewnie wiesz gdzie ta ulica Pomorska 19

nom,wiem

tu masz linka do planu miasta :)

http://planmiasta.lca.pl/index.phtml...ulica=335#mapa

ziomal16 19.01.2006 19:21

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jak ci bardzo zależy na innej to udawaj daltonizm. Za to dają E.

zwlaszcza jak sie ma prawko. wtedy zazwyczaj pytaja: jak pan zdal???

mgit 19.01.2006 18:56

e tam dadzą co dadzą dam im zaświadczenie że się ucze a na studiach pójde na szkolenie 3 miesieczne ;) to będzie najlepsze rozwiązanie :D

Bo jak zaczne kombinować to jeszcze dadzą kategorie dla ułomnych albo pacyfistów i będzie potem problem ;)

@Damianos L ty z legnicy to pewnie wiesz gdzie ta ulica Pomorska 19

andrzejj9 19.01.2006 18:49

Cytat:

Napisany przez mgit
Astmy nie mam, ani żadnych chorób... A dadzą na bank :( ale zaświadczenie ze szkoły wezmę to na jakiś czas będzie spokój a potem na studia to znowu zaświadczenie i znowu spokój na jakiś czas ;)

A wezwanie niekoniecznie w klasie maturalnej ja np jestem w 3 technikum (technikum 4 letnie) i maturalna klasa będzie dopiero za rok ;)

Jak ci bardzo zależy na innej to udawaj daltonizm. Za to dają E.

madmax2 19.01.2006 18:36

Tyle, że jak Ci dadzą "D" na przykład to potem z pracą możesz mieć problemy.

mgit 19.01.2006 18:21

Astmy nie mam, ani żadnych chorób... A dadzą na bank :( ale zaświadczenie ze szkoły wezmę to na jakiś czas będzie spokój a potem na studia to znowu zaświadczenie i znowu spokój na jakiś czas ;)

A wezwanie niekoniecznie w klasie maturalnej ja np jestem w 3 technikum (technikum 4 letnie) i maturalna klasa będzie dopiero za rok ;)

Damianos L 19.01.2006 18:21

no jestem w klasie maturalnej, ale narazie tylko wezwanie do urzedu miasta dostalem

ciekawe kiedy to przyjdzie, kurde... :/

M@X 19.01.2006 16:04

Wez zalatw sobie negatywny wynik EEG... Z reguly boja sie ze dostaniesz glupawki w jednostce i nie biora...

Wojsko niczego nie uczy, przynajmniej nie w obecnym stanie. Jak chcesz poczuc wojsko takie jak widzi sie na filmach - wez sie za ASG lub Paintball... W wojsku bedizesz tylko kopal doly po to zeby je zasypywac, biegal po 20 km i przymusowo spedzal 4 godziny na lezeniu. Jedyny niezaprzeczalny plus wojska to przyjaznie. Trwale i zawiazywane z reguly na cale zycie...

ziomal16 19.01.2006 15:58

przy okazji przezyjesz fale (no chyba ze skonczysz uczelnie to wtedy masz stopien podoficerski) i fala cie minie, tzn sam ja bedziesz propagowac ^^. jak nie skoczysz zadnej uczelni to se bedziesz szorowal kibelki, kocenie, bicie, ponizanie. prysznice sa podobno bardzo ciekawe, a zwlaszcza jak sie jakis pedalek trafi ...

Burt 19.01.2006 15:41

Idz,idz do woja chłopie.W wojsku jest fajnie.Będziesz pił ruską wódkę,ewentualnie ruski spirytus rozrobiony z wodą z kranu,palił ruskie fajki i pracował na ruskim sprzęcie. ||
W ogóle wojsko jest super. :piwo:

ziomal16 19.01.2006 15:00

Cytat:

a kiedy sie dostaje takie wezwanie ??

w klasie maturalnej :P ja dostalem na poczatku stycznia w zeszlym roku. a komisje mialem w marcu. te zaswiadczenia to chodzi o papierki stwierdzajace przebyte choroby ktore moga uniemozliwiac odbycie przez ciebie sluzby wojskowej. kolega np zaniosl papier ze ma zoltaczke wszczepienna jakiegos tam typu i do woja nie idzie :P. za astme tez nie biora, o ile wiem to jak jestes gejem to tez specjalnie nie chca takich. za zylaki odbytu mozna sie tez wywinac :blee:

Damianos L 19.01.2006 14:47

a kiedy sie dostaje takie wezwanie ??

mgit 19.01.2006 14:03

A ---> to taka nie ładna litera wezmę se jakieś zaświadczenia ze szkoły itd. :D a nuż dadzą inną literke :D

MacGyver 19.01.2006 13:50

Ja brałem tylo dowód osobisty ale wydaje mi się że chodzi tu od dokumenty lekarskie potwierdzające przeprowadzone zabiegi operacyjne itp :hmm:
Jak chcesz "A" to zabierz tylko dowód :D

mello 19.01.2006 13:42

wg mnie chodzi o papiery ktore mogly by świadczyć o tym że jesteś nie zdolny do służby wojskowej . Ale książeczke zdrowia też można wziąść ze sobą !

mgit 19.01.2006 13:22

hej ho hejho do woja by się szło

Jakie dokumenty należy wziaś na Powiatową Komisje Lekarską, w wezwaniu pisze posiadane dokumenty lekarskie, czyli co wziaść książeczke zdrowia czy ksero karty zdrowia czy jeszcze co innego ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:13.