![]() |
Radio Maryja z glowy.. ;-)
nie wiem czy ten temat nie nadaje sie do smietnika - najwyzej przeniescie.., ale jestem tak zadowolony i szczesliwy, ze musialem sie z kims podzielic i.. padlo na Was :]
kumpel zlutowal mi nadajnik FM, czestotliwosc ustawiona na radio maryja.. sasiadka zza sciany przed chwila wlacza radio, ja wlaczam nadajnik, slychac "bzzzz" przez 5(!) minut (zapewne miala nadzieje, ze to jakies chwilowe zaklocenia ||) i wylacza radyjko, wniosek? ---> WYGRALEM z Rydzykiem! :P tu krotka prezentacja "jak to dziala" w mp3: http://starzaki.eu.org/~smartek/nagraniewazne.mp3 czekam, az znowu wlaczy, bo chce sie pobawic :D pozdro ;) |
@Smartek, jak możesz zagłuszać ojca dyrektora ||
Przez Ciebie Twoja sąsiadka zwariuje bez jedynych prawdziwych wiadomości :D |
Cytat:
|
To ty jak komuna zagłuszasz. Oni Wolną Europę a Ty RM. Nieładnie. Jak Ci sąsiadka gra za głośno to jej powiedz po prostu grzecznie,że prosisz o cichsze słuchanie bo nie mozesz się uczyć czy pracować. Ale nie w ten sposób, bo stajesz się nie lepszy od towarzyszy z PZPR i SB...
|
przez ciebie sasiadka się załamie... nie będzie wysyłać pieniędzy do rydyzka (bo nie będzie jej tego przyponiła co audycje)
|
nie wygrales... ten Twoj scalak ma malutka moc, co najwyzej najblizszych sasiadow lapiesz :D taka zabawa, za cos mocniejszego by Cie mogli drapnac ||
|
patent ciekawy, :respect: :spoko: moze i zagłusza pojedyńczych słuchaczy ale jak sie kolega postara w przyszłości... to kto wie co z tego wyniknie ;)
|
pogratulowac :D
pamietam jak mowiles o niej w watku o radiu ;) a normalnie prosby nie dochodzily? bo wiesz, kobiecina sie teraz zalamie :) albo kupi sobie jakies full wypas radio z mega antena ;) |
Cytat:
Z odgłuszaczem, zabeczieczeniami transmisji itp. :D |
@Smartek ja już to wiedziałem wczesniej z opisu na gg, że coś kombinowałeś i zagłuszyłeś radio Rydzyka :D
|
ciekawe co poradzisz na tv trwam :P
|
Cytat:
prosby by nie dotarly, bo ona jest na tyle glucha (i glupia, bo kto normalny tyle godzin na dobe RM slucha?), ze ciszej nie dala by rady sluchac.. moze sluchawki zalatwilyby sprawe? ^_^ pozdro ;) |
nie no przy sluchawkach by pewnie ciagle panikowala bo slyszala by glosy, o. dyrektor wzywa moher przybywa ;)
|
Czy sprzet posiada atest Ojca R ??:D
|
... Smartek jesteś zwyczajnie, po ludzku, nieludzki || || ||
|
|| :) ;)
|
Bawilem sie podobnie - zmajstrowalem nadajniczek na bazie jakiegos radiotelefonu i raz postraszylem sasiadke puszczajac jej metalowy kawalek ;p ale ze mi sasiadka nie przeszkadza to jej zycia nie uprzykszam.
|
hmmm,.,, ale czy to nie jest nadawanie szumu bez zezwolenia :/, nie wiem ale wiem ze za nadajnik mozna słono zaplacic, a jak na jakichs falach zarezerwowanych dla radiostacji to ......
moze lepiej nikomu nie mowic o tym...... |
Cytat:
|
O ile pamietam to jezelinadajnik ma mala moc to moge nadawac do woli.
|
Cytat:
|
powinna byc ci wdzieczna za przerwanie prania mozgu
|
Fajny patent! :)
|
Smartek Na Prezydenta !!! :) |
powiem tyle: jakby kumpel zaczal skladac takie nadajniki i by zaczal na allegro wystawiac to popyt by mial niezly. na 100% by sie znalazlo ludzi ktorych denerwuje to gowno co pierze mozgi kochanym babciom, ktore zamiast przeznaczyc emeryture na wnukow to wplacaja na konto rydzyka :P.
|
Hehe, @Smartek, widzę że skorzystałeś z rozmowy na skype... :D
|
Cytat:
skladam Ci oficjalnie podziekowania :piwo: pozdro ;) |
niech każdy słucha tego co chce, ale inni nie muszą.
ja nie puszczam sąsiadom za często Vadera || Iron Maiden już częściej ^_^ patent z zagłuszaczem jest na 100% nielegalny, więc ostrożnie :> |
Cytat:
|
legalny legalny ale Smartek pojdziesz za to do piekla :P:P:P
i joujoujou tez- za pomoc ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Też do przyjaciół RM i TRWAM się nie zaliczam || - ale to taka metoda rodem z PRL'u. A sąsiadka niech sobie kupi słuchawki jak niedosłyszy i po problemie ! Cytat:
Co nie oznacza, że te radio nie nastawia ludzi przeciw sobie; potrafi niszczyć rodziny, a ludzie zaczynąją traktować tych, co nie słuchają RM jako innowierców. A Nowy Rok witają z TRWAM .. Cóż przykre to ... ro29 |
Ja nowy rok witalem z NIE w rekach - tez jestem inny :D
|
jest to nielegalne, odbiornik za malej mocy zeby cie wykryli
sasiadka napisze list do ojca dyrektora, ze nie moze was odbierac i wysla ekipe do niej :D |
Cytat:
|
ta "ministranci" lysi, 2 na 2 metry xD
|
Lepiej by bylo, jakbys zamiast szumu czy jakis utworow puszczal dla sasiadki informacje, ze Radio Maryja zostalo zdelegalizowane.... Wtedy na 100% by sie nawrocila, myslac ze jej ukochane radio juz nie istnieje.
|
buahahahaha ja tak zrobie chyba pewnej osobie...
|
czasem nie musisz zagłuszać :) czasem samo juz buczy :) wiem bo ile to juz mnie babcia wołała ze znow radio nie działa :)
|
legalne czy nie - GRTUALCJE!
a RM jest legalne? defraudacje, niejawne finanse, pranie mozgu na antenie Smartek - tak trzymaj! :) edit: aha - jesli mozesz to dawaj schamat i przyblizony kosztorys :D |
Cytat:
Smartek! GRATULACJE!!! Z głupotą trzeba walczyć!! :piwo: Wrzucaj schemat!! :) |
Brawo :piwo: :D Zapodaj schemat to zagluszymy rydza demoralizatora :D
|
a rydz czyta to forum i juz ekipy babci wam wysyla :serdusz: :serdusz: :serdusz: :serdusz:
|
A niech przyjda ja bardzo lubie grzyby :D Troche sie ich natnie i powstanie zupa grzybowa :D
|
Rozwaliłem nadajnik.
Trzeba mi czegoś nowego. Ktoś by się podjął zlutowania? Zapłacę.. BO UMRĘ! |
Wystarczy zwyk***322;y transmiter do kupinia na allegro dzia***322;a na ok. 5 metr***243;w i mo***380;na zag***322;uszy***263; czym chcesz - np pu***347;ci***263; jaki***347; power metal na falach rm (babcia si***281; zdziwi) tylko minus ***380;e jednak to tylko 5 metr***243;w (nie 40 jak pisz***261; na aukcjach)
np ja mam ten http://allegro.pl/item301232147_og7_...rmometrem.html (to nie reklama) i skutecznie bawie si***281; w zag***322;uszanie siostrze radia (tylko szybko si***281; skapn***281;***322;a ) wi***281;c nic nie trzeba lutowa***263; tylko samemu ustawi***263; w moim przypadku :) |
troche za daleko mieszkam :P
|
@Smartek kup troch***281; C4 i wybierz si***281; do Torunia ||
|
Cytat:
:mruga: |
Gdyby Ci***281; z***322;apali na zag***322;uszaniu sygna***322;u to twoi rodzice by mogli ***322;adnie zap***322;aci***263;.
|
Cytat:
1. Ile zap***322;acisz?? 2. Dlaczego rozwali***322;e***347;?? :D PS. Nie umiem lutowa***263; :D |
Rodzice o tym wiedz***261;, wi***281;c tak jakby mam ich zgod***281;(?).
Wiem, ***380;e wystarczy zwyk***322;y nadajnik fm, ale.. no w***322;a***347;nie, czym to zasila***263;? Baterie mi szybko padn***261;, nadajnik musi by***263; podpi***281;ty 24/7 ;-). edit- speed: 1. 50z***322;, 2. bo pr***243;bowa***322;em przestawi***263; 'metod***261; r***281;czn***261;' cz***281;stotliwo***347;***263; na "Polskie Radio" (tam te***380; s***261; msze(sic!)). ;-) |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Ja znam jeden spos***243;b na legalne zag***322;uszanie RM i jakiejkolwiek innej stacji radiowej, telewizyjnej, a nawet - uwaga - babci-dewotki, kt***243;ra przyjdzie z wizyt***261; do s***261;siadki... Tym sposobem s***261; g***322;o***347;niki do Twojej wie***380;y, ew. innego sprz***281;tu graj***261;cego (g***322;o***347;ny musi by***263;).
Dwa problemy z tego wynikaj***261;ce, to: 1. Niestety, zag***322;usza si***281; wszystko inne dooko***322;a (ale w spos***243;b przyjemny dla ucha, Twojego przynajmniej) 2. W takim przypadku s***261;siadka odgadnie Twoje intencje... :( I p***243;***322; bloku r***243;wnie***380;... Jest jeszcze kwestia ciszy nocnej - je***347;li us***322;yszysz RM po 22 to nie zag***322;uszaj - od razu ***380;***261;daj przyciszenia radioodbiornika :) Dla jasno***347;ci - ja nie jestem przeciwnikiem Ko***347;cio***322;a, tylko troch***281; jestem przeciwnikiem RM, ale - od kiedy jedna taka popsu***322;a uroczysto***347;***263; 90-tych urodzin znajomego mojego Dziadka, kt***243;rego bardzo lubi***281; - na pewno jestem przeciwnikiem bab***263;,kur*a ich ma***263;,-dewotek!* *Wyobra***378;cie sobie, ***380;e w ta BD (nie Blu-ray Disk, ale babcia dewotka) mia***322;a z 50 lat, niby niewiele, jak na babci***281;, a by***322;a bardziej pro-RM ni***380; m***243;j Dziadek (75 lat), Solenizant, inni go***347;cie w wieku najcz***281;***347;ciej po***347;rednim, w tym moja Babcia, kt***243;ra ma 80 lat i nale***380;y do najistotniejszej "grupy docelowej" RM! Nawet te nieliczne osoby obecne na urodzinach, kt***243;re s***322;uchaj***261;, jak si***281; przyznawa***322;y, RM, by***322;y widocznie zniesmaczone wywodami BD... Dla mnie nie tre***347;***263; audycji w RM jest argumentem przeciw rozg***322;o***347;ni (s***322;ucha***322;em z ciekawo***347;ci, niekt***243;re nie s***261; najg***322;upsze), ale w***322;a***347;nie przedziwny wp***322;yw tego radia na co niekt***243;re osoby ("po owocach poznacie")... |
Cytat:
:D |
Cytat:
|
|
czekaj***261;c w banku w kolejce popatrzy***322;em i pos***322;ucha***322;em sobie chwil***281; babci :wylinia***322;y moher na berecie" (autentycznie :D) i b***281;d***261;cego z ni***261; us***322;u***380;nego dziadka "emeryta-spo***322;ecznika-osiedlowego"
niewiele s***322;ysza***322;em, ale j***281;zyk konwersacji mieli "wykwintny" - zamiast ***261; to om, swoista gramatyka, na pewno nie j***281;zyka polskiego itd. najbardziej wyra***378;ne z powodu nienawistnej intonacji by***322;o s***322;owo ***380;yd...pada***322;o co chwila... a ja taki nieogolony... jak babcia w celu nie wiadomo jakim zacz***281;***322;a rozbija***263; lokat***281; 15000 na 5 kont po 3000 (genialne normalnie :|) to stwierdzi***322;em, ***380;e to zajmie z godzin***281; a jeszcze kupa os***243;b by***322;a a ja taki nieogolony... uciek***322;em :D |
Bo my***347;la***322;a, ***380;e jak b***281;dzie wi***281;cej osobnik***243;w to szybciej si***281; rozmno***380;***261; :D
|
15000 w jednej kupie b***281;d***261; si***281; rozmna***380;a***263; jeszcze szybciej, babcia mog***322;a zamiast tego odci***261;***263; pr***261;d w banku, ***380;eby zgas***322;o ***347;wiat***322;o...
|
Dobra, to już przestało być zabawne.
W piątki mam lekcje na późniejszą godzinę, więc chciałem sobie pospać. Ale o 8.30 usłyszałem jakąś audycję z RM, myślałem, że ojciec mi w pokoju włączył. Obudziłem się, posłuchałem, okazało się, że babci sprawili nowe radio, bo uczyła się jego obsługi. Wstałem, walnąłem parę razy w ścianę, przyciszyli i jak usłyszałem gościa: "Nie martw się, od 6. do 23. możesz mieć na cały regulator, a to, że on sobie wali to wiesz..." to gotuję się do teraz. Bez jaj, potrzebuję czegoś NATYCHMIAST, nie wyobrażam sobie nauki do matury z tym gów*** w tle. Czy taki nadajnik: http://www.żarówki.net.pl/pp.php?id=u40s40p234 podłączony do lapka da radę? Ten minijack, który z niego wychodzi, rozumiem, że wtyka się w wejście w urządzeniu, o którym wspominają w opisie przedmiotu? Czy dobrze rozumiem, że można je zasilać przez USB? Tzn. podłączam do USB i baterie w tym momencie mnie nie obchodzą? To by mnie urządzało - podłączam pod USB, puszczam coś w foobarze, gdy radio mi przeszkadza i cieszę się swoją muzyką za ścianą? ;-) Chyba, że macie jakieś inne propozycje. Czekam z niecierpliwością! --edit-- Okej, znalazłem coś ciekawszego: https://www.hurt.com.pl/?o=shpp&i=34...m_content=3401 Potrzebna mi teraz tylko przejściówka z gniazdka zapalniczki samochodowej -> zwykłe gniazdko w domu. Istnieją takie cuda? --edit2-- No to chyba będę miał cały, potrzebny mi zestaw: http://www.telefonygsm.pl/product/id...hodowej-w-domu Napiszcie chociaż, co o tym myślicie. Czy przebije się przez ścianę i obejmie zasięgiem jej pokój? |
To Ty przez ścianę rozmowy słyszysz? Z dykty ta ściana? Transmiter powinien dać jej radę, ale babcia Cię na policję zgłosi...
|
Doszly mnie sluche ze pewni Panowie tylko czekali na twoja "18-ke" i teraz to juz nie bedzie zabawa tylko brutalne zycie||
Tak tylko slyszalem:jezyk: |
to nie bedzie tak, ze puscisz z foobara. to urzadzenie jest playerem i czyta cos np z pendriva i wysyla po fm
|
przejsciowki z 230V zmienne na 12V stale sa i to bardzo tanie
na ebayu za grosze (no - za klilka zlotych doslownie ;) ) |
Ale po co komuś zakłócać transmisje i do tego w jego własnym domu... każdy może słuchać co sobie życzy... i ta babcia za ściany równie. Smartek ja tylko nie rozumiem z jakich materiałów zbudowana jest ta ściana graniczna, rigips? Moze za mało lub nie właściwie wytłumiona, wyklej korkiem akustycznym od swojej strony to problemy znikną i owa babcia tez nie będzie słyszeć twojego walenia...
|
Art. 51.
§ 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. Istota "wybryku" spenalizowanego w art. 51 § 1 kw uzależniona jest od szczególnych znamion strony podmiotowej, charakteryzującej się umyślnym okazaniem przez sprawcę lekceważenia dla norm zachowania się. http://forumprawne.org/ Edit: http://groups.google.com/group/pl.re...fe8e1e8b?pli=1 |
juz widze jak babcie beda karac...
|
się ciesz, że dzwonów kościelnych nie masz za oknem :sciana:
|
cholera, nie wiadomo co gorsze:sciana:
|
Czekaj, to o Babcię chodziło czy o sąsiadkę, bo już nie pamiętam..?
Jeśli osobę w tym samym mieszkaniu i to z rodziny, to nie wyobrażam sobie sytuacji celowego zagłuszania audycji. Rozmowa powinna chyba rozwiązać problem. Jeśli sąsiadka, to po pierwsze.. co ty masz za ściany? A po drugie.. też może warto zacząć od rozmowy? |
A może babcia zza ściany nie wie, że NFZ refunduje aparaty słuchowe? :D
|
To jest stara BAB(CI)A, sąsiadka słuchająca RM 24/7.
Nie prosiłem Was o opinie odnośnie mojego etycznego (lub nie) zachowania, tylko ocenę sprzętu i ewentualną pomoc w wyborze... Ściana jest gruba, ale sąsiadka jest praktycznie głucha i puszcza to naprawdę głośno, często ŚPIEWA, a i goście mówią do niej dość głośno. |
to babcia powinna na badanie uszu iść i aparacik na ucho...
PS masz babcię w rodzinie ? Przy niej też taki brak tolerancji wykazujesz ? :> |
Jednej babci nie mam, a z drugą nie utrzymujemy kontaktów z powodów rodzinnych od wielu lat, o czym nie mam ochoty pisać na forum.
Sąsiadka to nie jest osoba, z którą można się dogadać, to religijna fanatyczka, której nigdy nie widziałem na oczy, bo nie wychodzi z domu. |
Cytat:
|
Cytat:
w takim razie mata - korek wygłuszający i po problemie, ona ma jednak prawo do słuchania swojej rozgłośni... podobnie jak Ty do "walenia" |
plan masz ciekawy nie powiem Smartek :haha:
niestety raczej spali na panewce, gdyz tego typu transmitery maja mala moc nadawcza (inaczej wymagaly by koncesji), wiec raczej nic z tego nie wyjdzie musial bys zlozyc sobie mocniejsza stajce nadawacza, ale to oczywiscie spowoduje zlamanie przepisow telekomunikaycjnych na niepokornych sasiadow musial bys znalesc inne metody - dadam tylko, ze zagluszanie wlasna muza z glosnikow nie jest najlepszym pomyslem, bo skoro babuszka przyglucha, to jej to nie zaszkodzi, a inni sasiedzi znienawidza Ciebie ten sposob dziala tylko na osoby dobrze slyszace (nie powiem, skad wiem i czmu o tym pomyslalem :fiu: ) |
To se załóż stopery do uszy jak ci wadzi. :jezyk:
|
|
Tylko widzę możliwość dodatkowego wygłuszenia ścian, bo jakiekolwiek zagłuszanie transmisji, pomijając fakt, że nielegalne (więc ocena etyczna zachowania jest jak najbardziej na miejscu), nie sądzę aby na dłuższą metę rozwiązało problem. Jeżeli rzeczywiście jest to jak określiłeś "fanatyczka religijna" (swoją drogą odważna ocena kogoś, kogo jak napisałeś, nie widziałeś nigdy na oczy), to znajdzie inny sposób.
Rozumiem, że jest to poważny problem i sprawa może denerwować. Ale rozwiązanie 'siłowe' moim zdaniem bardziej tu zaszkodzi niż pomoże. Chyba, że będzie to ostateczność. |
Cytat:
No ale gość miał rację. Tyle, że (jak napisał Ormianin) - Ty też masz prawo do walenia w ścianę. Więc korzystaj ile wlezie, ta osoba która przyniosła radio może sobie mieć pretensje, Tobie wolno. Też od 6 do 23. Skoro babcia za pierwszym razem ściszyła, to może i następnym ściszy. Ja mam piętro wyżej sąsiada (lat ok. 55), który wprowadził się niedawno do matki i ok. 3x dziennie o coś się z nią kłóci, co brzmi jakby zaspany niedźwiedź w zwolnionym tempie mówił "ku***, odwalcie się ode mnie". Na szczęście jak raz zaczął dobrze po 10 w nocy, wystarczył kij od szczotki (w sufit waliłem, nie w niego :P), żeby się zmitygował i od tamtej pory mam to tylko w godzinach dziennych, a i to przestał o 7 rano, zaczyna o 10... Tej babki od RM serdecznie Ci współczuję, one potrafią być jeszcze gorsze :sciana: |
Cytat:
|
Fakt, tylko zależy, jaki to "wybryk". Jeśli radio tylko trochę słychać, to może komuś wystarczyć, żeby go szlag trafił, ale niekoniecznie wystarczy, żeby ktoś się tym zajął. Zresztą, co tu można zrobić na drodze prawnej - staruszkę do sądu pozwać? Można wezwać Policję, raz przyjadą, grzecznie poproszą o ściszenie radia, albo wkurzą się, że im się głowę zawraca "durnotami" (zależy na kogo się trafi). Może pomoże, a może nie.
Z drugiej strony, w ostateczności... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54. |