![]() |
UWAGA Buble!!
Wczoraj kupiłem W media markcie w Markach cake'a DVD-R Rumax 8x pod znacznikiem Manty i .... żadna nie da się nagrać ! Spradzałem na 4 nagrach i najczęściej nie załapuje , ajak juz ti pali po 20%
Jutro to gówno oddaję i przestrzegam przed chłamem! ??? |
Rumax ??
a moze te plytki sa szybkie jak rumaki |
@ Mirr z ciekawości zapytam ile zaoszczędziłeś w porównaniu np. do Verbatimów?
|
Cytat:
Chytry dwa razy traci! || |
Hawk też jest dystrybuowany (co to k.... za słowo, kto to wymyślił? ||) przez Mantę, więc polecam ostrożność, gdy jest taka nalepka :>
|
Cytat:
a przysłowie to może i takie dodam "tanie mięso to tylko psy jedzą" choć tanie nie musi całkiem być złe |
Rumax od Manty po prostu klasa sama w sobie :>
edit: nazwę płyt RUMAX zaliczam do płyt pozywtywnie zakręconych ,od Rumaxów bardziej mnie rozwalaja tylko AZUL'e|| |
Cytat:
http://www.videohelp.com/dvdmedia.ph...=3782#comments |
co chcecie manta ma najlepsze plyty ;) brudne (!!!) i ze skazami - nikt takich nie robi! Nawet tak zachwalane Hawki, mimo ze maja moze jeszcze wieksze skazy na powierzchni zapisywalnej, to jednak w pudelkach sa calkiem czyste! I w dodatku Hawki niestety dzialaja mi w stacjonarce!!! To skandal, chyba przesiade sie na plyty MediaStore. Co prawda wypalaja sie bez zajakniecia ale ich powierzchnia usiana jest przepieknymi kropkami! Jaki to efekt daje pod swiatlo... Jezeli zawiode sie na MediaStore to juz chyba CMC mi pozostanie :serdusz:
Poza tym chyba tylko te firmy produkuja nosniki z indeksem predkosci x4. Skoro plyta palona na x4 dziala tak samo jak ta palona x16 to po co przeplacac? Polecam je szczegolnie jako NAJLEPSZE NA RYNKU testery nagrywarek i czytnikow - i zapraszam do wszystkich "DOBRYCH" hipermarketow. Do kazdych 100 plyt dwie zgnile cebule GRATIS! oraz sto pierwsza plyta AZULx52 za 50gr!. Btw juz na powaznie to zmienia mi sie zdanie na temat plyt esperanza... dobrze zapakowane, bez widocznych okiem wad i zawsze MCC albo TY. Moze to i fake ale dzialaja niezle (moja spawarka nawet overspeed x8@x12 pozwala co jej sie nie zdarza). Ktos ma podobne odczucia? @edhunter ___001 .. hmm to chyba gdzies w ChRL? Na szczescie ta firma robi takze plyty z wyzszej (ok 20cm) polki : AVB :D |
Cytat:
|
wez mnie nie strasz bo mam takich kilka DVD-Rx8 (jeszcze nie wypalalem) ... wygladaja spoko i nawet udaja TY :D (koszt 1zl/sztuke)
Moj tata lubi eksperymentowac z nosnikam :D rozne rzeczy mi przynosi - czasem mozna sie milo zaskoczyc. Jesli po wypaleniu komputer wciaz bedzie dzialac to podziele sie wrazeniami :) |
Cytat:
|
Ja też się skusiłem na tanie? (po 1zł za szt. wychodzi) płyty marki TESCO :D DVD+R 8x pakowane w taki chudy kartonik po 5 szt. i stwierdziłem organoleptycznie, że żadnej z tych pięciu moja nagrywarka nawet nie rozpoznaje !!! , coś tam pomieli z minutkę (troche nawet byłem zaniepokojony, bo nagrywarka wydawała takie odgłosy jak by soczewka udeżała o powierzchnię płyty!!!) i zatrzymuje się po prostu bez żadnego komunikatu. Więc okazało sie, że znów byłem za chytry :D - tak na serio to poprostu chciałem przetestować dla dobra innych :) ale one były silniejsze odemnie i się nie dały :D nie polecam płyt marki TESCO !!! ( plusów, bo nie wiem jak tam minusy)
|
activeJest sa najlepsze, nagrałem kumplowi dwa dni temu flm na ActiveJet i już tylko go z płytki można oglądać o skopiowaniu na dysk można zapomnieć ;) to dopiero wypas zabezpieczenie lepsze od starforce, wszystkie gry powinny być wydawane na activejet wteyd problem piractwa zostałby rozwiązany ;) nie cza starforce ... :)
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=4060 :czytaj: |
Rozumiem jednej nie rozpoznaje nawet dwóch,trzech ale wszystkich pięciu ? to już wygląda na jakąś skopaną serię :(
|
Tak jak pisałem, miałeś pecha, a może Twój palnik po prostu ich nie lubi? :glaszcze:
|
no dobra poddaje sie. przyznaje ze plytki ActiveJet to chyba najgorszy syf jaki w zyciu widzialem. Od wrzesnia nie zepsulem ani jednej plytki - a dzis juz dwa activejety leza w koszu. Jedna wylozyla sie na 97%, druga na 50%.
O dziwo ta pierwsza idealnie dziala na stacjonarce ... pomijajac ze nie ma konca. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
I proszę też nie bluźnić na Azule :nie:
Oto Azul palony na x24 na 1620B7T9 |
ehh... jak tak czytam to czasy HITów mi sie przypominaja... :) Ja potrafilem skopcic nawet Verabtimki :) ale to wina biosu byla ||
|
Cytat:
|
Cytat:
|
takie BTC z okiem? a ja kiedys myslalem ze to syfy jakies... ale w porownaniu do dzisiejszych to rewelka byla
a co do AZULow to kiedys trafilem na dobra partie - dzialaly w dreamcascie (!). Ale jak kupilem ostatnio jakies AZULe to niestety "no disc inserted" :( Co wiecej Metal Slug wypalony na Azulu ostatnio zaczal szwankowac i zawieszac emulator. W trosce o laser plytke wyrzucilem... Posiadaczom DC polecam plytki firmy... Sony (!). Dzialaja w konsoli idealnie, tylko verbatim moga sie z nimi rownac. |
Cytat:
|
Cytat:
Z takich starych płytek CD mam w podobnym wieku właśnie Verbatimy, TDK, BASF, MMore, Dysan, złote Kodaki wypalane 2x na zabytkowym Acerze i wszystkie chodzą OK - żadnych trzasków ani przeskoków, czego można byłoby się spodziewać po audio! Ale trzeba będzie i tak niedługo przegrać wszystko..... |
Nie wiem czemu tak narzekacie na ActiveJet'y. W sumie z takimi płytkami to jedna wielka loteria, ale z moich jestem nawet zadowolony, mam kilka takich płytek, nagranych już z 1.5 roku temu i działają do tej pory, oprócz tego da się je dobrze i szybko odczytać... Mam zarówno te starsze wersje (z czarnym logiem active jet) jak i nowsze z kolorowym logiem. Płytki nagrywane na NEC'u ND3520aw z firmware wymienianym zawsze na nowe. Zarówno nec jak i moja druga nagrywarka LG4167b z DL13 je odczytują, xbox z czytnikiem thomsona też radzi... tylko gamecube nawet nie chce ich ruszyć... ale wybredność gamecube'a nie zna granic ;)
|
Cytat:
|
Są jeszcze takie płytki, jak "i.rec". Swego czasu uzykałem świetny wynik 50% skuteczności bezbłednego wypalania. Jedna, albo dwie z nich (miałem C25) dają się odczytac do dzisiaj. ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
lol sorki, teraz wypalilam MS i MS2 na plytkach Sony. Dzialasz bezblednie, podobnie jak kolega. :D
Przymierzam sie do MS3,4,5 i X(emulator na razie we wczesnej wersji :( ) i obiecuje nie wypale ich na azulu. :D |
Z nudów odkopię temat.
Ja od lat wypalam na DVD marki Platinum z fabryki Ritek-a i powiem Wam że niedawno sprawdzałem kilkanaście z nich w tym kilka sztuk nagranych parę lat temu i wszystkie działają bez zarzutu. |
Są też tacy co w lotto wygrywają... :>
|
no, aż dwie trójki trafiłem k***a
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:26. |