Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   UWAGA Buble!! (https://forum.cdrinfo.pl/f28/uwaga-buble-62743/)

Mirr 23.02.2006 23:38

UWAGA Buble!!

Wczoraj kupiłem W media markcie w Markach cake'a DVD-R Rumax 8x pod znacznikiem Manty i .... żadna nie da się nagrać ! Spradzałem na 4 nagrach i najczęściej nie załapuje , ajak juz ti pali po 20%
Jutro to gówno oddaję i przestrzegam przed chłamem! ???

icemac 24.02.2006 07:54

Rumax ??

a moze te plytki sa szybkie jak rumaki

Dżii 24.02.2006 08:12

@ Mirr z ciekawości zapytam ile zaoszczędziłeś w porównaniu np. do Verbatimów?

zene_k 24.02.2006 08:18

Cytat:

Napisany przez Mirr
Wczoraj kupiłem W media markcie w Markach cake'a DVD-R Rumax 8x pod znacznikiem Manty i .... żadna nie da się nagrać ! Spradzałem na 4 nagrach i najczęściej nie załapuje , ajak juz ti pali po 20%
Jutro to gówno oddaję i przestrzegam przed chłamem! ???

Jest takie fajne przysłowie na ten temat.

Chytry dwa razy traci! ||

ed hunter 24.02.2006 08:18

Hawk też jest dystrybuowany (co to k.... za słowo, kto to wymyślił? ||) przez Mantę, więc polecam ostrożność, gdy jest taka nalepka :>

**mondeo** 24.02.2006 10:07

Cytat:

Napisany przez zene_k
Jest takie fajne przysłowie na ten temat.

Chytry dwa razy traci! ||

nie lećmy na taniochę i niby markowe
a przysłowie to może i takie dodam
"tanie mięso to tylko psy jedzą"
choć tanie nie musi całkiem być złe

Yarozelsky 24.02.2006 11:02

Rumax od Manty po prostu klasa sama w sobie :>

edit:
nazwę płyt RUMAX zaliczam do płyt pozywtywnie zakręconych ,od Rumaxów bardziej mnie rozwalaja tylko AZUL'e||

ed hunter 24.02.2006 11:28

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
Rumax od Manty po prostu klasa sama w sobie :>

edit:
nazwę płyt RUMAX zaliczam do płyt pozywtywnie zakręconych ,od Rumaxów bardziej mnie rozwalaja tylko AZUL'e||

mnie rozwalają te, choć ich na oczy nie widziałem - popatrzcie na kod producenta :D

http://www.videohelp.com/dvdmedia.ph...=3782#comments

sobrus 24.02.2006 11:46

co chcecie manta ma najlepsze plyty ;) brudne (!!!) i ze skazami - nikt takich nie robi! Nawet tak zachwalane Hawki, mimo ze maja moze jeszcze wieksze skazy na powierzchni zapisywalnej, to jednak w pudelkach sa calkiem czyste! I w dodatku Hawki niestety dzialaja mi w stacjonarce!!! To skandal, chyba przesiade sie na plyty MediaStore. Co prawda wypalaja sie bez zajakniecia ale ich powierzchnia usiana jest przepieknymi kropkami! Jaki to efekt daje pod swiatlo... Jezeli zawiode sie na MediaStore to juz chyba CMC mi pozostanie :serdusz:
Poza tym chyba tylko te firmy produkuja nosniki z indeksem predkosci x4. Skoro plyta palona na x4 dziala tak samo jak ta palona x16 to po co przeplacac?
Polecam je szczegolnie jako NAJLEPSZE NA RYNKU testery nagrywarek i czytnikow - i zapraszam do wszystkich "DOBRYCH" hipermarketow. Do kazdych 100 plyt dwie zgnile cebule GRATIS! oraz sto pierwsza plyta AZULx52 za 50gr!.

Btw juz na powaznie to zmienia mi sie zdanie na temat plyt esperanza... dobrze zapakowane, bez widocznych okiem wad i zawsze MCC albo TY. Moze to i fake ale dzialaja niezle (moja spawarka nawet overspeed x8@x12 pozwala co jej sie nie zdarza). Ktos ma podobne odczucia?

@edhunter
___001 .. hmm to chyba gdzies w ChRL? Na szczescie ta firma robi takze plyty z wyzszej (ok 20cm) polki :
AVB :D

tom-as 24.02.2006 12:00

Cytat:

Napisany przez sobrus
Jezeli zawiode sie na MediaStore to juz chyba CMC mi pozostanie :serdusz:

No nie no. Jeszcze ActiveJet są. Mają zaimplementowane zabezpieczenie przed kopiowaniem, które się uaktywnia po tygodniu od nagrania. Po tym czasie nikt i nic ich nie odczyta!! ||

sobrus 24.02.2006 12:14

wez mnie nie strasz bo mam takich kilka DVD-Rx8 (jeszcze nie wypalalem) ... wygladaja spoko i nawet udaja TY :D (koszt 1zl/sztuke)
Moj tata lubi eksperymentowac z nosnikam :D rozne rzeczy mi przynosi - czasem mozna sie milo zaskoczyc.
Jesli po wypaleniu komputer wciaz bedzie dzialac to podziele sie wrazeniami :)

tom-as 24.02.2006 12:22

Cytat:

Napisany przez sobrus
wez mnie nie strasz bo mam takich kilka DVD-Rx8 (jeszcze nie wypalalem) ... wygladaja spoko i nawet udaja TY :D (koszt 1zl/sztuke) :)

Ja też mam kilka takich DVD-R 8x (już wypalone)! I wiesz co [?]... masz rację !!!. Wyglądają spoko, ale... jako podkładka pod :piwo: :)

rork 24.02.2006 15:56

Ja też się skusiłem na tanie? (po 1zł za szt. wychodzi) płyty marki TESCO :D DVD+R 8x pakowane w taki chudy kartonik po 5 szt. i stwierdziłem organoleptycznie, że żadnej z tych pięciu moja nagrywarka nawet nie rozpoznaje !!! , coś tam pomieli z minutkę (troche nawet byłem zaniepokojony, bo nagrywarka wydawała takie odgłosy jak by soczewka udeżała o powierzchnię płyty!!!) i zatrzymuje się po prostu bez żadnego komunikatu. Więc okazało sie, że znów byłem za chytry :D - tak na serio to poprostu chciałem przetestować dla dobra innych :) ale one były silniejsze odemnie i się nie dały :D nie polecam płyt marki TESCO !!! ( plusów, bo nie wiem jak tam minusy)

mgit 24.02.2006 16:48

activeJest sa najlepsze, nagrałem kumplowi dwa dni temu flm na ActiveJet i już tylko go z płytki można oglądać o skopiowaniu na dysk można zapomnieć ;) to dopiero wypas zabezpieczenie lepsze od starforce, wszystkie gry powinny być wydawane na activejet wteyd problem piractwa zostałby rozwiązany ;) nie cza starforce ... :)

joujoujou 24.02.2006 20:45

Cytat:

Napisany przez rork
[...] nie polecam płyt marki TESCO !!! ( plusów, bo nie wiem jak tam minusy)

Miałeś pecha, ja z moimi płytami z Tesco nie miałem takich problemów, nawet całkiem nieźle wypalone. :taktak:

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=4060
:czytaj:

rork 25.02.2006 08:55

Rozumiem jednej nie rozpoznaje nawet dwóch,trzech ale wszystkich pięciu ? to już wygląda na jakąś skopaną serię :(

joujoujou 25.02.2006 17:16

Tak jak pisałem, miałeś pecha, a może Twój palnik po prostu ich nie lubi? :glaszcze:

sobrus 25.02.2006 17:26

no dobra poddaje sie. przyznaje ze plytki ActiveJet to chyba najgorszy syf jaki w zyciu widzialem. Od wrzesnia nie zepsulem ani jednej plytki - a dzis juz dwa activejety leza w koszu. Jedna wylozyla sie na 97%, druga na 50%.
O dziwo ta pierwsza idealnie dziala na stacjonarce ... pomijajac ze nie ma konca.

tom-as 25.02.2006 18:58

Cytat:

Napisany przez sobrus
no dobra poddaje sie. przyznaje ze plytki ActiveJet to chyba najgorszy syf jaki w zyciu widzialem. Od wrzesnia nie zepsulem ani jednej plytki - a dzis juz dwa activejety leza w koszu. Jedna wylozyla sie na 97%, druga na 50%.

:respect: No widzisz !!! A Ty od razu na ekskluzywne CMC chciałeś przejść. :)

VIZZARD 26.02.2006 19:12

Ilość załączników: 1
I proszę też nie bluźnić na Azule :nie:

Oto Azul palony na x24 na 1620B7T9

mallow 26.02.2006 20:16

ehh... jak tak czytam to czasy HITów mi sie przypominaja... :) Ja potrafilem skopcic nawet Verabtimki :) ale to wina biosu byla ||

ed hunter 26.02.2006 21:18

Cytat:

Napisany przez mallow
ehh... jak tak czytam to czasy HITów mi sie przypominaja... :) Ja potrafilem skopcic nawet Verabtimki :) ale to wina biosu byla ||

ostatnio szukając starej wersji DVDDecryptera, wygrzebałem czerwonego HITa :D NEC jej nie widzi a DVD-Rom Samsung częściowo, wydając przy tym odgłosy jakby miał się rozlecieć. co HIT to HIT, ale Datexy, niby ta sama stajnia a działają jeszcze starsze. :respect:

ratat 26.02.2006 23:09

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ostatnio szukając starej wersji DVDDecryptera, wygrzebałem czerwonego HITa :D NEC jej nie widzi a DVD-Rom Samsung częściowo, wydając przy tym odgłosy jakby miał się rozlecieć. co HIT to HIT, ale Datexy, niby ta sama stajnia a działają jeszcze starsze. :respect:

Ja mam ponad siedmioletnią płytkę BTC (pamiętacie je? te prawie przeźroczyste z zielonym spodem?) i mój czytnik audio (Boże, dzięki ci za Kenwooda) czyta ją bez zająknięcia:) Pamiętam, że dałem za nią jeszcze 6.50PLN :wow:

sobrus 27.02.2006 00:33

takie BTC z okiem? a ja kiedys myslalem ze to syfy jakies... ale w porownaniu do dzisiejszych to rewelka byla
a co do AZULow to kiedys trafilem na dobra partie - dzialaly w dreamcascie (!). Ale jak kupilem ostatnio jakies AZULe to niestety "no disc inserted" :(
Co wiecej Metal Slug wypalony na Azulu ostatnio zaczal szwankowac i zawieszac emulator. W trosce o laser plytke wyrzucilem...
Posiadaczom DC polecam plytki firmy... Sony (!). Dzialaja w konsoli idealnie, tylko verbatim moga sie z nimi rownac.

lukk21 27.02.2006 00:39

Cytat:

Napisany przez ratat
Ja mam ponad siedmioletnią płytkę BTC (pamiętacie je? te prawie przeźroczyste z zielonym spodem?) i mój czytnik audio (Boże, dzięki ci za Kenwooda) czyta ją bez zająknięcia:) Pamiętam, że dałem za nią jeszcze 6.50PLN :wow:

przedwczoraj przetestowałem sobie 8 letnie BTC (Fifa World Cup 98 :) ) i 100% da sie odczytać :spoko:

ratat 27.02.2006 01:41

Cytat:

Napisany przez sobrus
takie BTC z okiem? a ja kiedys myslalem ze to syfy jakies... ale w porownaniu do dzisiejszych to rewelka byla.

Tak, z okiem, ale te starsze o jasnozielonym spodzie - potem były w sprzedaży takie o niebieskawym zabarweniu (morskim?) i one były już baaaardzo kiepskie. Ach te czasy, gdy do wyboru były BTC, TDK albo Verbatim, czasem BASF, jeszcze BASF... Przynajmniej człowiek nie był jak ten przysłowiowy osioł u żłobu:P

Z takich starych płytek CD mam w podobnym wieku właśnie Verbatimy, TDK, BASF, MMore, Dysan, złote Kodaki wypalane 2x na zabytkowym Acerze i wszystkie chodzą OK - żadnych trzasków ani przeskoków, czego można byłoby się spodziewać po audio!

Ale trzeba będzie i tak niedługo przegrać wszystko.....

Ciacho13 07.04.2006 08:20

Nie wiem czemu tak narzekacie na ActiveJet'y. W sumie z takimi płytkami to jedna wielka loteria, ale z moich jestem nawet zadowolony, mam kilka takich płytek, nagranych już z 1.5 roku temu i działają do tej pory, oprócz tego da się je dobrze i szybko odczytać... Mam zarówno te starsze wersje (z czarnym logiem active jet) jak i nowsze z kolorowym logiem. Płytki nagrywane na NEC'u ND3520aw z firmware wymienianym zawsze na nowe. Zarówno nec jak i moja druga nagrywarka LG4167b z DL13 je odczytują, xbox z czytnikiem thomsona też radzi... tylko gamecube nawet nie chce ich ruszyć... ale wybredność gamecube'a nie zna granic ;)

Ormianin 07.04.2006 12:32

Cytat:

Napisany przez Ciacho13
Nie wiem czemu tak narzekacie na ActiveJet'y.

Hawki, ActiveJet'y, Omegi i inny ochlap kupuje kupe ludzi, przedwczoraj bylem w Kauflandzie, i byla promocja na Hawki i MediaStory za pudelko z 10 plytami DVD-R albo CD-R 5,59 zl, szly jak cieple buleczki... szczegolnie CD-R, bo malo ludzi jednak ma jeszcze nagrywaki DVD-R, wczoraj wieczorem odwiedzil mnie znajomy ze swoja filmoteka, w klaserze na 100 CD, goscily przede wszystkim CD-R Hawki, z ktorymi nie obchodzono sie szczegolnie dobrze (porysowane, poplamione) o dzwio moja stacjonarka wszystko odczytuje, naped CD-R w kompie wyje, ale plyty czyta... nie ukrywajmy kto z przecietnych ludzi robi test jakosci po nagraniu, nagra sie i jest ok

MetalSlug 07.04.2006 14:05

Są jeszcze takie płytki, jak "i.rec". Swego czasu uzykałem świetny wynik 50% skuteczności bezbłednego wypalania. Jedna, albo dwie z nich (miałem C25) dają się odczytac do dzisiaj. ;)

MetalSlug 07.04.2006 14:08

Cytat:

Napisany przez sobrus
Co wiecej Metal Slug wypalony na Azulu ostatnio zaczal szwankowac i zawieszac emulator. W trosce o laser plytke wyrzucilem...

Zostałem wypalony na Azulu? ??? :haha: ;)

Prezesik 07.04.2006 16:10

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Zostałem wypalony na Azulu? ??? :haha: ;)

i dlatego się zawieszasz :)

sobrus 08.04.2006 11:25

lol sorki, teraz wypalilam MS i MS2 na plytkach Sony. Dzialasz bezblednie, podobnie jak kolega. :D
Przymierzam sie do MS3,4,5 i X(emulator na razie we wczesnej wersji :( ) i obiecuje nie wypale ich na azulu. :D

sonic01 06.04.2011 00:00

Z nudów odkopię temat.
Ja od lat wypalam na DVD marki Platinum z fabryki Ritek-a i powiem Wam że niedawno sprawdzałem kilkanaście z nich w tym kilka sztuk nagranych parę lat temu i wszystkie działają bez zarzutu.

ed hunter 06.04.2011 06:21

Są też tacy co w lotto wygrywają... :>

Zetoxa 06.04.2011 06:51

no, aż dwie trójki trafiłem k***a

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:26.