Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Allegro - samo przebijanie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/allegro-samo-przebijanie-62835/)

Matefusz 25.02.2006 21:45

Allegro - samo przebijanie

Witam. Podobno jest program który automaczytnie przebija interesująca nas aukcję? Można w nim ustawić limit ceny do jakiej chcemy licytować. Spotakł się ktoś z czymś takim? Ja szukałem i nic nie znalazłem :/

Smartek 25.02.2006 21:50

www.snip.pl

Patrix 25.02.2006 21:52

genialna rzecz :D

Smartek 25.02.2006 21:55

swieta racja!
wygralem juz 3 rzeczy dzieki tej stronce :)
pozdro ;)

Matefusz 25.02.2006 21:56

Ale za to się płaci :/

Smartek 25.02.2006 21:57

Cytat:

Napisany przez Matefusz

kilka pierwszych strzalow masz za free :)

nic innego, lepszego nie znajdziesz.. nie wybrzydzaj :D
pozdro ;)

Matefusz 25.02.2006 21:59

Nie wybrzydzam. Już się zarejestrowałem. Reputa dla Ciebie za pomoc ;) Jak używać tego Snip'a? Może krótki instruktarz?

Patrix 25.02.2006 22:00

Cytat:

Napisany przez Matefusz

macie jakas manie, ze wszystko free ma byc :|

gallus 25.02.2006 22:00

Nie wiem czy działa, ale jest jeszcze program - nazywa się AuctionBomber

Piterniel 25.02.2006 22:08

Również korzystałem ze Snipa i jestem zadowolony. Program uruchomiony na komputerze ma wade, że nasze łącze może nie wystarczyć ;)

Matefusz 25.02.2006 22:11

Dodałem strzał ale nadal tego nie rozumiem? kiedy mi to zacznie licytować? Jak się zmienia datę strzału? Jakieś pop.... troche chyba to jest

Matievoo 25.02.2006 22:16

Cytat:

Napisany przez Patrix
macie jakas manie, ze wszystko free ma byc :|

No niestety Patrix takie życie karzdy paczy żeby wszystko było jak najtaniej
żeby produkty spadywały z nieba i nic za to nie musieli płacić.
Ale w niektórych rzeczach to jest nie realne:(

Smartek 25.02.2006 22:16

Cytat:

Napisany przez Matefusz
Jakieś pop.... troche chyba to jest

i wlasnie dla takich osob pisane sa FAQi i Pomoce ;-)

Matefusz 25.02.2006 22:19

Cytat:

Napisany przez Smartek

Spoko, już zrozumiałem o co tutaj chodzi ;) dam rade jakos. Najwyżej na cdrinfo będziecie mogli napisać jakiś post na temat mojego pogrzebu jak nie wylicytuje pewnej rzeczy swojej kobiecie :bicz:

Piterniel 25.02.2006 22:19

Czyli Najczęściej niewidzialna opcja przez userów, którzy zadają często zadawane pytania :)

Predi 25.02.2006 23:00

hyhy cos na temat http://www.bundy.neostrada.pl/sonstige.gif

Smartek 25.02.2006 23:05

Cytat:

Napisany przez Predi

to tez : :bicz:

^_^ ;)

dobra, koniec zabaw i dziwnego poczucia humoru ;)

joujoujou 25.02.2006 23:07

Hyhy, ja to znałem w innej wersji. :D

http://img207.imageshack.us/img207/6...elgroup1eq.gif

andrzejj9 26.02.2006 01:02

Cytat:

Napisany przez Matefusz
Witam. Podobno jest program który automaczytnie przebija interesująca nas aukcję? Można w nim ustawić limit ceny do jakiej chcemy licytować. Spotakł się ktoś z czymś takim? Ja szukałem i nic nie znalazłem :/

A możecie mi wyjaśnić, po co taki program? Przecież maksymalna cena na Allegro działa tak samo..

Ja jak interesuje mnie jakaś aukcja, to decyduję, jaką cenę jestem w stanie maksymalnie zapłacić i taką proponuję. Jeśli ktoś mnie przebije niżej, to Allegro automatycznie wprowadzi wyższą moją ofertę. Jeśli ktoś przebije powyżej mojego maksimum to nie kupię, ale ze względu na własną wcześniejszą decyzję.

Jedynym mankamentem tego jest, że teoretycznie sprzedający może z fikcyjnego konta, lub z konta znajomego podpijać sztucznie cenę, a potem wycofywać oferty, ale przy drobnych kwotach raczej się to nie opłaca, poza tym można maksimum ustawić niedługo przed końcem aukcji.

ro29 26.02.2006 01:20

Witam !
Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A możecie mi wyjaśnić, po co taki program? Przecież maksymalna cena na Allegro działa tak samo..

Ja jak interesuje mnie jakaś aukcja, to decyduję, jaką cenę jestem w stanie maksymalnie zapłacić i taką proponuję. Jeśli ktoś mnie przebije niżej, to Allegro automatycznie wprowadzi wyższą moją ofertę. Jeśli ktoś przebije powyżej mojego maksimum to nie kupię, ale ze względu na własną wcześniejszą decyzję.

Jedynym mankamentem tego jest, że teoretycznie sprzedający może z fikcyjnego konta, lub z konta znajomego podpijać sztucznie cenę, a potem wycofywać oferty, ale przy drobnych kwotach raczej się to nie opłaca, poza tym można maksimum ustawić niedługo przed końcem aukcji.

Sam także się nad tym zastanawiam ;)
W sumie chyba chodzi tam o to, że te programy wchodzą za Ciebie do licytacji w ostatnim momencie - czyli inni nie mają już szansy i z jednej strony, nie przekroczą ustalonego maksimum - a z drugiej może udać się kupić daną rzecz taniej niż przy ręcznej licytacji. Ale prawdę mówiąc chyba głównie robią całą "robotę" za Ciebie.
Natomiast masz rację co do ceny maksymalnej, jaką samemu powinno się ustalić - ja raz tak nie zrobiłem i trochę mnie poniosło na końcu licytacji ;)

Pozdrawiam
ro29

Piterniel 26.02.2006 01:40

@andrzejj9 - tutaj nie chodzi o wygranie aukcji, tylko o wygranie przy jak najlepszej cenie, która nie przekracza twojego maksimum.

andrzejj9 26.02.2006 11:41

Cytat:

Napisany przez ro29
Natomiast masz rację co do ceny maksymalnej, jaką samemu powinno się ustalić - ja raz tak nie zrobiłem i trochę mnie poniosło na końcu licytacji ;)

Pozdrawiam
ro29

Ja z kolei raz ustaliłem ją za bardzo asekuracyjnie i do dzisiaj żałuję, że nie kupiłem tego, co było wystawiane.. I tak źle i tak niedobrze ;)

@ Piterniel

Nie widzę związku.. Żeby ten program pozwolił coś takiego osiągnąć musiałoby to zakładać określone zachowania ze strony innych Allegrowiczów. Bo jeżeli będą oni licytować tak samo, jak licytowaliby przy jedynie ustawionym maksimum na allegro z naszej strony, to i tak ostateczna kwota dojdzie do tego samego poziomu.

Smartek 26.02.2006 14:40

andrzej - za duzo 'filozofujesz' :|
strona jest bardzo przydatna i tyle
pozdro ;)

andrzejj9 26.02.2006 16:09

Cytat:

Napisany przez Smartek
andrzej - za duzo 'filozofujesz' :|
strona jest bardzo przydatna i tyle
pozdro ;)

Powinieneś już do tego przywyknąć ;)

A serio to po prostu wyrażam swoją opinię, moim zdaniem te programu są zbędne i to właśnie one mogą być nazwane 'zbędnym filozofowaniem', bo to samo można osiągnąć i bez nich.

pepperman 26.02.2006 16:19

ten program jest do strzalu w ostatniej chwili tylko, ze to samo mozna zrobic recznie. niektorzy bronia sie przed takimi dzialaniami w bardzo prosty sposob, konczac aukcje przed czasem i wcale im sie nie dziwie.

Predi 26.02.2006 16:24

Cytat:

Napisany przez pepperman
ten program jest do strzalu w ostatniej chwili tylko, ze to samo mozna zrobic recznie. niektorzy bronia sie przed takimi dzialaniami w bardzo prosty sposob, konczac aukcje przed czasem i wcale im sie nie dziwie.

mam podobne zdanie
strzalam recznie pod koniec aukcji... dlaczego ktos ma ze mna wygrac przez jakis tam program, niech sie zmierzy jak rowny z rownym

nie moge sie doczekac az allegro wprowadzi okienko z literkami/cyferkami do wpisania w okienko celem uwierzytelnienia przy skladaniu oferty (o ile)

Dorian 26.02.2006 17:38

Takie okienko i tak załatwią ( podobnie jak załatwili okienko z rapidshare - są programiki , które mimo okienka z literkami idą dalej i ściągają jak trzeba ) . Mnie taki automat podbijający o 50gr już nie raz załatwił. Wkurzające to strasznie O_o.

Smartek 26.02.2006 18:00

Cytat:

Napisany przez Dorian
Takie okienko i tak załatwią ( podobnie jak załatwili okienko z rapidshare - są programiki , które mimo okienka z literkami idą dalej i ściągają jak trzeba ) . Mnie taki automat podbijający o 50gr już nie raz załatwił. Wkurzające to strasznie O_o.

to tez go zacznij uzywac - i po problemie..
dodatkowo, autor aukcji moze zabronic uzywania snajpera!
pozdro ;)

Oktawian89 27.09.2006 20:27

dobra zobaczymy jaki to dobry program jest :>

Remix 28.09.2006 00:41

Witam!

Ja u***380;ywam tego http://snipe24.pl/ - ca***322;kowicie za darmo!

yahol 28.09.2006 09:08

Cytat:

Napisany przez Smartek

Cytat:

Czyli Najczęściej niewidzialna opcja przez userów, którzy zadają często zadawane pytania
Prawdziwi mężczyzni - nigdy nie czytają FAQ!!!

Zelea 28.09.2006 15:17

Cytat:

Napisany przez Dorian
Takie okienko i tak załatwią ( podobnie jak załatwili okienko z rapidshare - są programiki , które mimo okienka z literkami idą dalej i ściągają jak trzeba ).

a co to za program do rapid share'a ? ;) chetnie bym wyprobhowal...

kraluk 28.09.2006 15:36

Cytat:

Napisany przez Zelea
a co to za program do rapid share'a ? ;) chetnie bym wyprobhowal...

Kiedyś był taki program co się nazywał Universal Share Downloader... ;)

Smartek 28.09.2006 17:37

Ja za jakis czas bede mial konto Premium, wiec bede mogl sie ewentualnie podzielic :-).

"za jakis czas" mam na mysli okolo 20dni.

rycho 28.09.2006 17:38

Cytat:

Napisany przez Smartek
Ja za jakis czas bede mial konto Premium, wiec bede mogl sie ewentualnie podzielic :-).

"za jakis czas" mam na mysli okolo 20dni.

Ty burżuju!;)

zene_k 28.09.2006 17:58

Cytat:

Napisany przez rycho
Ty burżuju!;)

A co Ty tutaj robisz, przecież to nie twój dział.:>:D

Prezesik 28.09.2006 18:01

Cytat:

Napisany przez zene_k
A co Ty tutaj robisz, przecież to nie twój dział.:>:D

Rycho zabłądził.

Teraz wszystkie tematy takie podobne do siebie, że każdy by się nadawał do śmietnika :D

Smartek 28.09.2006 18:09

Cytat:

Napisany przez rycho
Ty burżuju!;)

Ja nie place (ojciec tez nie)..
Sie sposoby ma ;-D.

rycho 28.09.2006 20:39

Cytat:

Napisany przez Smartek
Ja nie place (ojciec tez nie)..
Sie sposoby ma ;-D.

:D

FatAlbert 28.09.2006 22:20

rycho czy***380;by***347; wiedzia***322; co***347; na ten temat ^^ ;P

Kasprzak 28.09.2006 22:41

Cytat:

Napisany przez FatAlbert
rycho czyżbyś wiedział coś na ten temat ^^ ;P

o właśnie.
Smartek no nie róbmy tajemnic :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:16.