Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Jak obejsc blokade stron internetowych (https://forum.cdrinfo.pl/f113/jak-obejsc-blokade-stron-internetowych-62972/)

pali 04.02.2011 00:56

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail (Post 1142743)
Jak obejsc bana na chatroulette.com - jakies pajace atrybutami giejstwa machali i wiekszosc IP jest poblokowane z neostrady. Strona typu anonymouse.org nie daje rady.
Moge dowolne porty sobie przekierowac.

Widzę, że to jakieś video-voice-gruppen-agd-sex. Darmowe proxy nie pociągną video.

Porty nic do tego nie mają.
Może masz bana na zakres IP.
Też mam neo/wawa i nie mam bana. Zmień 5 razy IP i trafisz na zakres bez bana.

koliber11 01.02.2011 17:52

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail (Post 1142743)
Jak obejsc bana na chatroulette.com - jakies pajace atrybutami giejstwa machali i wiekszosc IP jest poblokowane z neostrady. Strona typu anonymouse.org nie daje rady.

Probowałeś przez hidemyass?

Smartek 01.02.2011 15:12

Z tą stroną to mnie zdziwiliście. Jak wrócę z pracy to popatrzę o co tam chodzi.

Patrix 01.02.2011 02:32

@Banana, program FreeVPN i podłącz się pod jakiś darmowy serwer :D

Banana Coctail 01.02.2011 02:09

Patrix 01.02.2011 02:03

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1142740)
Chyba mu ktoś się włamał na stronę i zamieścił malware...

Mam nadzieję, bo ten tekst na czerwono zbił mnie z nóg k***a i mam nadzieje, że to nie Smartkowe.

andy 01.02.2011 01:57

@Patrix faktycznie chyba coś tam jest.
http://img213.imageshack.us/img213/7082/screen000l.png

Do tego VirusTotal w 50% wskazuje na malware.
Roznosi się o ten skrypt: addonrock.ru/URL.js

Chyba mu ktoś się włamał na stronę i zamieścił malware...

Patrix 01.02.2011 01:39

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez andy (Post 1142738)
Zmieńcie sobie oprogramowanie bo robią fałszywy alarm.

Właśnie zrobiłem test na XP VPC.
Ta stronka załatwiła tego XP, poinstalowało się malware
i fake program antywirusowy w javie ściągający jeszcze więcej syfu :)
Nic tylko wywalić VHD i wypakować nowy z backup'u.

Edit.
Zerknij sobie na źródło strony :D
Google jest tego samego zdania co ja.

Załącznik 56630

andy 01.02.2011 01:36

Zmieńcie sobie oprogramowanie bo robią fałszywy alarm.

loki7777 01.02.2011 01:03

Avira to samo:)

Patrix 01.02.2011 00:54

Ilość załączników: 1
Apropo Smartek.
Wlazłem sobie na Twój profil, kliknąłem na 'O mnie' a tam:
Cytat:

Hardware
wymoderowano adres strony - i wszystko jasne :)
Naturalnie kliknąłem, fajne toto sobie myślę - zachęcony, że może masz jakąś ciekawą stronę, podbiłem o katalog wyżej, czyli:
wymoderowano adres strony[/QUOTE]
Nie zawiodłem się...

Załącznik 56629

Wygląda to jak jakaś robota dzieciaka neo, coś mi się chciało wcisnąć na komputer.
Chcesz czerwoną reputę ? :P

// Usunąłem adresy, żeby roboty nie chodziły po tym i ktoś nieświadomie nie kliknął // Bartez

andy 31.01.2011 23:01

@Smartek zapewne ruch jest puszczany przez squida i wycinane są strony inne niż ta co podałeś. Można spróbować pokombinować z tunelem VPN.
Jeżeli nie masz dostępu do serwera po ssh to w domku postaw na sprzęcie (OpenVPN, IPSec).

Patrix 31.01.2011 22:32

Smartek, pingi też nie idą ?

superrrmario 31.01.2011 21:18

Smartek, studiujesz?!

Smartek 31.01.2011 21:03

Odkopię, lubię archeologię.

Na uniwerku mamy WiFi, znam hasło, ale... działa tylko jedna strona - uni.lodz.pl :rotfl:, żadne google, żaden onet, wp, nic...
Czy da się coś poprzeglądać czy muszę zainwestować w mobilkę i modem do tego?

ynsiwy 11.10.2010 12:29

Takie rzeczy tylko w erze :idea:

maks64 11.10.2010 09:16

Cz jest możliwe obejść

Czy można obejśc w programie giełda transportowa Trans swój status by mieć dostęm do informacji wolnych ładunków w celu niepłacenia abonamentu

radosio 27.11.2007 13:51

Cytat:

Napisany przez sebo_kakarotto (Post 864014)
Takich stron znam wiecej:P . A poza tym mozna ustawić przeglądarkę(np ie albo foxika) aby używała innego serva niz ustawił admin :P . Takiego który łaczy z netem anonimowo(wpisujemy IP serva ze strony proxy4free.com i admin nie ma nic do gadania);p. zaden block nie pomoze :P

zuch jesteś :taktak:

icemac 27.11.2007 13:45

Cytat:

Napisany przez sebo_kakarotto (Post 864014)
Takich stron znam wiecej:P . A poza tym mozna ustawić przeglądarkę(np ie albo foxika) aby używała innego serva niz ustawił admin :P . Takiego który łaczy z netem anonimowo(wpisujemy IP serva ze strony proxy4free.com i admin nie ma nic do gadania);p. zaden block nie pomoze :P

master faker ...

:tfu: haker

:D

woitas 27.11.2007 13:18

admin to z***322;o :ja_chce:

kurcze, za d***322;ugo przesiaduje w ***347;mietniku... :smoczek:

yahol 27.11.2007 13:11

Cytat:

Napisany przez rycho (Post 864028)
też.

Adminy sa wredne, sprytne i zlosliwe :> .
Wiem cos o tym ;)
Wiec - i babcia tez i ja tez ||

rycho 27.11.2007 12:59

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 864020)
:rotfl:

też.

ed hunter 27.11.2007 12:37

:rotfl:

sebo_kakarotto 27.11.2007 12:16

;p;p;p

joujoujou 27.11.2007 02:44

Cytat:

Napisany przez andy (Post 863641)
Ta strona to nic innego jak serwer proxy...

...jakich mnóstwo w necie... :taktak:

http://img143.imageshack.us/img143/4...howek01oy9.png

andy 26.11.2007 19:24

Ta strona to nic innego jak serwer proxy...

Kris 26.11.2007 09:54

Dok***322;adnie, chwal si***281; g***322;o***347;niej! :rotfl:

ed hunter 26.11.2007 09:51

admini! wiecie ju***380; jaki adres doda***263; do blokowania? ;p

sebo_kakarotto 26.11.2007 09:46

Pomoc nadchodzi;];]

Znalazłem sposób na przeglądanie stron www zablokowanych przez admina. I nie potrzeba do tego żadnego oprogramowania;];p Wchodzimy na stronke www.snoopblock.com a tam w okienku wpisujemy adres zablokowanej stronki;] Ten sposób ma tylko jednego minusa, a mianowicie czas ładowania stronki. po przez ta strone łaczymy sie anonimowo z netem w tez zaś sposób żaden progs blokujący polaczenia nie może wykryć kim jesteśmy.Pozaostaje mi życzyć miłego surfowania;];]:D

yahol 03.03.2006 13:11

Jezeli admin ma sprzetowego firewalla, np. Symanteca i tam wpisal nazwy blokowanych stron - d**a blada. Tego nie przeskoczysz. Nawet z FF lub innym badziewiem montowanym na gwizdku :)
Jezeli idzie to przez serwe, to w programie tez mozna wsztstko poblokowac. Uzycie gwizka z przegladarka - tez.

I to jest obecnie norma w firmach, takie blokowanie. Monitorowanie ruchu - tez.
Jak dobry admin, to nawet w kulki albo tetris nie pograsz :)

ed hunter 03.03.2006 12:59

Cytat:

Napisany przez Calme
No coz macie w miare rozgarnietego admina :) zdarzaja sie gorsze nieszczescia :) - tak apropo tego, ze nie mozesz zainstalowac firefoxa - mozna to obejsc uruchamiajac np foxika w wersji portable z pendrive

wszystko fajnie....tylko:

1. FF Portable jako nowy program natknie się na ogniościankę, a tu dostęp może być tylko za zezwoleniem admina.
2. jeśli admin zablokował możliwość zapisu przez USB (a to bardzo prawdopodobne) to jak ma działać cache przeglądarki - w ramie ???

nie mam czasu teraz się dokładnie temu przyjrzeć, ale właśnie klikam z czytnika kart :D

pomysł fenomenalny, FF w kieszeni :spoko:

forumowicz 03.03.2006 12:33

Niestety ograniczenie jest dla wszystkich. Tak jak to bylo w :Rozmowie mistrza Polikarpa ze smiercia "Admin zrównuje wszystkie stany"

andrzejj9 02.03.2006 16:31

Cytat:

Napisany przez forumowicz
No oczywiscie ze te strony nie sa mi potrzebne do pracy. Ale sa takie chwile w zyciu kazdego czlowieku ze musi sobie pochodzic po necie bez ograniczen a tutaj zok ;(

Obawiam się, że tych chwil w życiu każdego człowieka - czytaj pracownika - było zbyt wiele i stąd pojawiło się to ograniczenie ;)

forumowicz 02.03.2006 14:57

No oczywiscie ze te strony nie sa mi potrzebne do pracy. Ale sa takie chwile w zyciu kazdego czlowieku ze musi sobie pochodzic po necie bez ograniczen a tutaj zok ;(

ro29 01.03.2006 14:36

Witam !
Cytat:

W firmie w ktorej pracuje postanowiono troche przykrocic surfowanie po internecie i zalozono blokady na wszystkie strony rozrywkowe w tym m.in. Allegro.
Czy mozna w jakis sposob obejsc takowe zabezpieczenie ?
Dodam ze nie moge zainstalowac zadnego programu np. Firefoxa lub Maxthona ktorymi mozna te zabezpieczenie obejsc.
Podobno sa strony w sieci po wejsciu na ktore mozna wpisac adres zablokowanej strony w jakas wewnetrzna przegladarke i to przechodzi, ale takowych nie znam.
Czy ktos cokolwiek wie na ten temat. Jezeli tak to prosilbym o pomoc ze wzgledow humanitarnych bo bardzoe mecze sie bez allegro ;)
Pozdrawiam

Masz internet (łącze stałe) w domu ?? Bo jeśli nie to rozumiem ...
W przeciwym wypadku chyba te strony nie są Ci potrzebne w pracy - inaczej szefostwo by ich nie blokowało. Wiem oczywiście, że czasem może być przydatne sprawdzenie poczty czy wysłanie sms'a - ale chyba można się bez tego obejść przez te godziny pracy ...

Pozdrawiam
ro29

Ziele 01.03.2006 13:29

Możesz spróbować tego: http://www.google.com/gwt/n
Co prawda jest to konwerter stron na przeglądarki urządzeń monilnych (pda, smartphony... itp) ale działa też jako proxy. Mało znane więc może twój admin jej nie zablokował ;)

Calme 01.03.2006 12:29

Cytat:

anonymiser i anonymsurfer tez sa zablokowane :'(

No coz macie w miare rozgarnietego admina :) zdarzaja sie gorsze nieszczescia :) - tak apropo tego, ze nie mozesz zainstalowac firefoxa - mozna to obejsc uruchamiajac np foxika w wersji portable z pendrive

forumowicz 01.03.2006 12:19

anonymiser i anonymsurfer tez sa zablokowane :'(

Calme 01.03.2006 12:03

Jezeli administrator zablokowal dane strony dla danego IP w lanie korporacyjnym to cienko to widze - bo przeciez i tak czy smak ruch idzie przez router...

radosio 01.03.2006 11:34

Cytat:

W firmie w ktorej pracuje postanowiono troche przykrocic surfowanie po internecie i zalozono blokady na wszystkie strony rozrywkowe w tym m.in. Allegro.
Dodam ze nie moge zainstalowac zadnego programu np. Firefoxa lub Maxthona ktorymi mozna te zabezpieczenie obejsc.
Podobno sa strony w sieci po wejsciu na ktore mozna wpisac adres zablokowanej strony w jakas wewnetrzna przegladarke i to przechodzi, ale takowych nie znam.
Czy ktos cokolwiek wie na ten temat. Jezeli tak to prosilbym o pomoc ze wzgledow humanitarnych bo bardzoe mecze sie bez allegro ;)
Pozdrawiam

nie wiem czy to pomoże, ale odwiedź tą strone
przy Provider wybierz: Anonymizer.com
w URL wpisujesz adres stronki poprzedzajac go http://

przez tą strone mozna sie anonimowo łaczyć (ukrywa nasze IP), ale również nie wszystkie strony sie prawidłowo wyświetlają.

mozesz jeszcze przez proxy spróbowac. strona która podałem równiez je wykorzystuje.

forumowicz 01.03.2006 10:59

Jak obejsc blokade stron internetowych

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:00.