Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Komórka do 290pln z salonu/sklepu (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komorka-290pln-salonu-sklepu-63044/)

Patrix 02.03.2006 21:02

Komórka do 290pln z salonu/sklepu

Moj Siem C35 zaczyna dogorywać :rotfl:
Potrzebuje nowa cegielke bez simlocka do mojego prepaida.
allegro mnie nie interesuje, mam ochote na 'z raczki do raczki'.
Proszę o propozycje :)

PS
przy sugestiach; nie kreca mnie aparaty/irdy/karty pamieci/itd...
takze, proszę o nie kierowanie się tymi parametrami. Ale za to kolorowy/polifonie moga byc, mile bylyby tez 3 zakresy ;)

andrzejj9 02.03.2006 23:00

W cenach nie jestem na bieżąco, ale może już CX65 (Siemens) byłby coś koło tego. Ewentualnie jakiś troszkę starszy Ericsson?

rosol 02.03.2006 23:48

Ja proponuje Nokie:) Moim zdaniem sa one najbardziej dopracowane. Jesli chcesz dobry i tani telefonik, zainteresuj sie nokia 7250i. Mam wlasnie takowy i spisuje sie super!! No ale ... kazdy chwali swoje wiec moge polecic rowniez Sony Ericssona T630, ale nie wiem czy zalapie sie w Twoim przedziale cenowym.
Pozdrawiam

Smartek 03.03.2006 00:17

jak starczy kasy to rowniez polecam se t630 i siemensa cx65 ;].

^post pisany z pda, wiec krotki :).

REi 03.03.2006 00:52

SE T630 t obardzo udana konstrukcja ale raczej nie zmiesci sie w cenie... hmmm ja generalnie polecam sonyericsonny i ericssony

Patrix 03.03.2006 10:31

no właśnie, proszę o jakiś sprzęt w tej cenie co podałem (+/- 20zł)
chcę brać ze sklepu bez simlocka

PS
tak patrze na Samsunga C210, co o nim sądzicie i w jakiach cenach byłby dostępny ?

Patrix 03.03.2006 15:27

Albo Philips 355 - też cenowo styka...

Stef 03.03.2006 16:13

nokia....;)
a jaka juz...to zalezy od komisu,bo ceny moga byc rozne.
ja swojej 6100 nie zamienilbym, narazie na nic innego, bo do codziennego uzywania bez bajerow to sie nadaje znakomicie.
moze znajdziesz ten model w tej cenie.

PS. zawsze mozesz kupic "pancerne" nokie 3310 :D ten model to pewnie jeszcze nastepne pokolenie bedzie w stanie uzywac;)

Patrix 03.03.2006 17:02

komis = używane telefony, a ja pisałem coś o nowym :D
3310 nie przesadzajmy !

Nokia 6100 - dosłownie to jest godne uwagi, czytałem o jego parametrach, Stef myśle, że jak narazie to genialny wybór :D mozna ja dostać normalnie sklepie jakims bez simlocka (pomijajac net i komis) w tym przedziale cenowym ?

MaciejT 03.03.2006 22:53

Cytat:

Napisany przez Patrix
komis = używane telefony, a ja pisałem coś o nowym :D

Komis = uzywane telefony. Ale czasy sie zmieniaja, i komis = takze NOWE telefony w cenie: x

Sklep(y) = nowe telefony, w cenie x + od 30% do 100%. Wybieraj sam.

ro29 03.03.2006 23:13

Witam !
Cytat:

Napisany przez MaciejT
Komis = uzywane telefony. Ale czasy sie zmieniaja, i komis = takze NOWE telefony w cenie: x

Sklep(y) = nowe telefony, w cenie x + od 30% do 100%. Wybieraj sam.

To skąd się biorą w komisach takie tanie telefony ?? Bo z tego co piszesz są to straszne różnice ...
Bo np. jeśli chodzi o używane, to komisy które znam są dość drogie ...
Pozdrawiam
ro29

Piterniel 03.03.2006 23:23

Siemiens CX65
Posiadam ten telefon i moge Ci go polecić. Posiada dość dobry aparat, IrDA i jeden z większy wyświetlaczy co dla mnie jest dość dużym atutem. Pamięc wewnętrzna to ~12Mb, ale jest możliwość powiększenia do 14 poprzez wgranie hacka. Telefon jest dość popularny więc znajdziesz do niego dużo stuffu. Jestem właśnie po aktualizacji do v50 i chodzi zdecydowanie lepiej.
Moge też powiedzieć, że zmiana stylu w telefonie jest bardzo zauważalna. Jakbyś zmienił sobie Phona na inny :taktak:. Oryginalna bateria trzyma koło 3-4 dni, zależy od częstotliwości używania. Posiada efekty świetlne, które mi się bardzo podobaja. Jak teleofon leży w nocy na łóżku czy gdzieś indziej to z daleka widać, że przyszedł SMS lub ktoś dzwonił. Wystatczy odpowiednio ustawić. Często gadam z niego przez komunikator GG i dobrze chodzi. Ogolnie polece w tej cenie.
Co do polifonicznych dzwonów to brzmią one ładnie :)

Stef 03.03.2006 23:49

nie wiem jak sie ceny 6100 ksztaltuja w komisach lub jakie sa ceny nowych. ja za swoja,ale na allegro, dalem 250 zł,wiec mysle ze w tej cenie mozesz cos znalezc...

MaciejT 04.03.2006 00:28

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !

To skąd się biorą w komisach takie tanie telefony ?? Bo z tego co piszesz są to straszne różnice ...
Pozdrawiam
ro29

Skad sie biora? Ludzie kupuja telefony w promocji za 1zl (ewentualnie dostaja za darmo lub za niewielkie pieniadze - w przypadku firm, lub nawet "dodatkowy telefon gratis"), i ida do komisu zamienic posiadane dobro na banknoty NBP. Proste.
Coraz czesciej tez mozna spotkac w komisach nowe telefony, jednakze zakupione za granica z powodu jak mozna sie domyslic oczywistego - cena.

Nigdzie nie napisalem ze wszystkie telefony sa tansze jako nowe w komisach.

Znam przypadki (swego czasu), w komisie nowa Nokia 3100 - 300zl, w sklepie w zestawie startowym jakiegos prepaida - 449zl.

Kilka miesiecy temu: nowa Motorola V3, komis - 800zl, sklep - 1599zl.

Kilka miesiecy temu: nowy LG B2050, komis - 220zl, sklep - 299zl.

Dla mnie to wystarczy aby bardzo krytycznie podchodzic do oferty operatorow oraz sklepow, tymsamym baczniej rozgladac sie po komisach.

Powodzenia i milych wojazy po sklepach...

ro29 04.03.2006 01:48

Witam !
Cytat:

Napisany przez MaciejT
Skad sie biora? Ludzie kupuja telefony w promocji za 1zl (ewentualnie dostaja za darmo lub za niewielkie pieniadze - w przypadku firm, lub nawet "dodatkowy telefon gratis"), i ida do komisu zamienic posiadane dobro na banknoty NBP. Proste.
Coraz czesciej tez mozna spotkac w komisach nowe telefony, jednakze zakupione za granica z powodu jak mozna sie domyslic oczywistego - cena.

(...)

Wiesz - jeśli chodzi o pierwszy powód to jestem jego świadomy - tylko, że nie ma tego chyba aż tak dużo - dlatego fakt, że mówi się o tym coraz częściej trochę mnie zdziwił - zazwyczaj jak ktoś płaci abonament i dostaje nową komórkę to sprzedaje starą - bo przecież nie ma takiego czegoś jak komórka za 1 zł bez umowy (choć z drugiej strony fanatyków częstych wymian telefonów, oraz sytuacji, że mimo abonamentu kupuje się inny telefon przybywa itd.)
W kwestii otrzymywania za darmo czy dodatkowego telefonu - jak napisałeś dotyczy to firm - które płacą takie abonamenty, że operator trzyma ich jak ....
A co do telefonów z zagranicy - mam rozumieć, że można tam kupić telefon nowy bez abonamentu dużo taniej niż u nas ??

Pozdrawiam
ro29

EDIT: może i racja - dziś w reklamie z mega Avans są Nokie 3220 za 499 zł - na Allegro można takie nowe kupić za conajmniej 100 zł mniej ;)

W kwestii komisów to też się zdziwiłem, że taniej, bo akurat z moich obserwacji wynika, że zazwyczaj w komisach (oczywiście nie zawsze) - komputerowych czy też GSM jest drogo ...

CIAPEK 04.03.2006 03:22

Se T610

MaciejT 04.03.2006 03:53

hmm, roznice moze drobne, ale lepiej miec ten lepszy (jesli juz SE to T630 a nie jego starszy brat T610)

andrzejj9 04.03.2006 07:42

Cytat:

Napisany przez MaciejT

Nigdzie nie napisalem ze wszystkie telefony sa tansze jako nowe w komisach.

Znam przypadki (swego czasu), w komisie nowa Nokia 3100 - 300zl, w sklepie w zestawie startowym jakiegos prepaida - 449zl.

Kilka miesiecy temu: nowa Motorola V3, komis - 800zl, sklep - 1599zl.

Kilka miesiecy temu: nowy LG B2050, komis - 220zl, sklep - 299zl.

Dla mnie to wystarczy aby bardzo krytycznie podchodzic do oferty operatorow oraz sklepow, tymsamym baczniej rozgladac sie po komisach.

Powodzenia i milych wojazy po sklepach...

Ja dodałbym do tego jeszcze giełdy (np. giełda elektroniczna we Wrocławiu), gdzie również nowy sprawny sprzęt można kupić w cenach nierzadko kilkakrotnie niższych niż w sklepach (również w komisach).

Patrix 04.03.2006 12:35

Narazie patrze Siemiens CX65 i Nokia 6100, z przewagą do nokii bo nie ma aparatu.
Teraz przydałoby mi sie w sklepach popytać...

Stef 04.03.2006 12:55

a zakup na allegro lub innych aukcjach kategorycznie odpada? czasem mozna zdobyc w miare nowe urzadzenie. zawsze mozesz poszukac czegos z twojej okolicy.
mowie to bo ,bo ceny z komisow z porowaniu z allegro, to czasem jest niebo a ziemia.

chyba ze chcesz miec nowiutki telefon, pachnacy fabryka itd. ;)

Patrix 04.03.2006 13:22

Cytat:

Napisany przez Stef
chyba ze chcesz miec nowiutki telefon, pachnacy fabryka itd. ;)

no wlasnie :D
ale wiem o co chodzi, jak ceny (roznica cen) beda zbyt kosmiczne to dopiero zobacze allegro. W tygodniu sie dowiem o ceny.

esem 05.03.2006 19:02

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja dodałbym do tego jeszcze giełdy (np. giełda elektroniczna we Wrocławiu), gdzie również nowy sprawny sprzęt można kupić w cenach nierzadko kilkakrotnie niższych niż w sklepach (również w komisach).

Giełda niesie ryzyko, że kradzione. A kradzione nie tuczy, jak mówi mądrość ludowa...
Ale na poważnie, też mi się kultowa Nokia kończy...
Kultowa Noka = darmowy gadżet do najdroższych mercedesów, cena nówki (tylko na eBayu) 500 euro. Zainteresowani wiedzą o którym modelu piszę...

epol 06.03.2006 10:03

Cytat:

Napisany przez rosol
Ja proponuje Nokie:) Moim zdaniem sa one najbardziej dopracowane.

:rotfl: :rotfl:
;)

Cytat:

Napisany przez esem
Giełda niesie ryzyko, że kradzione. A kradzione nie tuczy, jak mówi mądrość ludowa...
Ale na poważnie, też mi się kultowa Nokia kończy...
Kultowa Noka = darmowy gadżet do najdroższych mercedesów, cena nówki (tylko na eBayu) 500 euro. Zainteresowani wiedzą o którym modelu piszę...

Mowa o brzydalu (8800) ??

Przy kupnie sprawdz czy sie zgadza imei na pudle, w fonie na naklejce i w sofcie.

Chcesz nowy fon do 300zl? Kupisz go w jakims komsie? Dobrze rozumiem? Jesli tak to mozesz sobie pozwolic na LG B2050, CF62, A75, T290i, i kilka innych. Moze lepiej wziac jakas uzywke typu T630, CX65, CX70, C75, ale tych w tej cenie w komisie nie znajdziesz.

Patrix 06.03.2006 12:56

Narazie rozgladam sie za Nokia 6100 :)

epol 06.03.2006 14:42

Cytat:

Napisany przez Patrix
Narazie rozgladam sie za Nokia 6100 :)

6100 to praktycznie to samo co 3100 i 3120, a 3120 nowe kupisz jeszcze za 299zl.

rosol 06.03.2006 14:58

Cytat:

Napisany przez epol
;)

Przy kupnie sprawdz czy sie zgadza imei na pudle, w fonie na naklejce i w sofcie.

Chcesz nowy fon do 300zl? Kupisz go w jakims komsie? Dobrze rozumiem? Jesli tak to mozesz sobie pozwolic na LG B2050, CF62, A75, T290i, i kilka innych. Moze lepiej wziac jakas uzywke typu T630, CX65, CX70, C75, ale tych w tej cenie w komisie nie znajdziesz.

Epol wiem ze jestes zwolennikiem siemensiakow;d ale one mi nie przypadaja do gustu. Po prostu moim zdaniem nokia ma latwiejsza obsluge, nie wiesza sie i szybko dziala w porownaniu do siemensow.
Co do drugiej czesci Twojej wypowiedzi to masz racje. Nowego telefony pachnacego fabryka za ta cene nie znajdziesz. Jedynie to wlasnie uzywane 6100, 3100, T630...

Oktawian89 06.03.2006 15:07

czyli mowisz Epol zeby zostac przy orginalnej ? :P bo ta bateria kosztuje 30 zł a orginalna ~ 100 zł...

epol 06.03.2006 15:37

Cytat:

Napisany przez rosol
Epol wiem ze jestes zwolennikiem siemensiakow;d ale one mi nie przypadaja do gustu. Po prostu moim zdaniem nokia ma latwiejsza obsluge, nie wiesza sie i szybko dziala w porownaniu do siemensow.
Co do drugiej czesci Twojej wypowiedzi to masz racje. Nowego telefony pachnacego fabryka za ta cene nie znajdziesz. Jedynie to wlasnie uzywane 6100, 3100, T630...

Z tym, ze sa latwiejsze w obsludze to sie zgodze, ale nie maja wielu przydatnych funkcji za to :P A wieszac sie i padac to tez potrafia ;)

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
czyli mowisz Epol zeby zostac przy orginalnej ? :P bo ta bateria kosztuje 30 zł a orginalna ~ 100 zł...

Oryginalu za ta cene tez bym nie kupil. Kupilbym jakas podrobke, ale na pojemnosc patrzylbym bardzo przez palce. Poszukaj Forevera.

Smartek 06.03.2006 15:45

Cytat:

Napisany przez rosol
Po prostu moim zdaniem nokia ma latwiejsza obsluge, nie wiesza sie i szybko dziala w porownaniu do siemensow.

najlatwiejsze i najladniejsze menu maja SE (moim zdaniem).. i nawet moja mama umie sobie z T630 poradzic (dostala w "spadku" po mnie :D)...

co do wieszania sie siemensow - to prawda, ale nie przesadzajmy, ze tak czesto.. mialem sx1 i jak raz mi sie zawiesil na tydzien to gora
pozdro ;)

esem 06.03.2006 20:18

Cytat:

Napisany przez epol
;)

Nietrafiony...
Chodzi oczywiście o model 6310i. Ponoć najlepszy aparat w historii (nie tylko nokii). Oczywiście dla ludzi byznesu a nie dla dzieci (mojemu Synkowi w ogóle nie pasuje).

epol 08.03.2006 13:36

Cytat:

Napisany przez esem
Nietrafiony...
Chodzi oczywiście o model 6310i. Ponoć najlepszy aparat w historii (nie tylko nokii). Oczywiście dla ludzi byznesu a nie dla dzieci (mojemu Synkowi w ogóle nie pasuje).

No tak, stara poczciwa 6310i. Tylko nie widze ich nowych teraz na ebay ;) ? Teraz takim fonem ma byc brzydka 8800.

Nikita_Bennet 08.03.2006 21:29

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !

......

dwa dni temu kupilem nowke nokie 2600 z papierami i dwuletnia gwara (wazna w pl) z rachunkiem z nr imei, rach na moje nazwisko, na prepaida za okolo 115 zl. oczywiscie nie w pl. i jak taki "ja" przywiezie do pl kilka takich telefonikow........
a takich "ja" są tysiące.

sa tez tacy co biorą na abonament i biorą ubezpieczenie - zglaszają ze im go skradziono i dostają drugi a ten "niby" ukradziony sprzedają w pl do komisu

Cytat:

Napisany przez esem
Nietrafiony...

mam takie dwie 6310i obok n6230 i se k750i - nie są złe ale sporo im brakuje (i nie mowie o wodotryskach jak aparat, super/hiper dzwoniki czy mp3player).

co do opinii o 8800 - mi sie spodobał jak go mialem w lapkach, choc na moje potrzeby:
- 6310i - w drodze jest niezastąpiona ze wzgledu na prostote i baterie i BT
- 6230 - 1 GB MMC i glownie do sluchania mp3 i radia oraz BT
a eryka testuje dla frajdy - jak sie spodoba to zostanie

nawiązując do początkowego posta - poszukaj wsrod znajomych - moze ktos może ci przywieźć cos taniego z zagramanicy.

pzdrwm Nikita_Bennet

Smartek 08.03.2006 21:32

a jak ogolnie wrazenia Nikita z K750i?

Nikita_Bennet 08.03.2006 21:42

Cytat:

Napisany przez Smartek
a jak ogolnie wrazenia Nikita z K750i?

lepsze sluchawki i mp3player niz w 6230 choc musze kupic inna karte bo jak wiadomo w k750i jest memorystick a w nokii mialem mmc (a w cyfrowce sd - pochalstac sie idzie z tymi standardami-dobrze ze asus ma czytniki do tych kart).
radyjko tez mi lepiej lezy niz te z 6230.
menu znosne - latwo sie przestawic z nokii.
niezly aparacik jak na cyfraka z komorki.

przeciw - chyba wykonanie - niestety chinszczyzna i nie wiem jak to będzie sie dlugo trzymac, na razie jest oki ale slyszalem ze trzeszczą obudowy i czasem joy nawala ale u mnie tego problemu nie ma.

a i nie podobaja mi sie duperele z sieci orange_uk - tzw kustomizacja ale ją wykasuję bo i tak będzie maly upgrade do softu z SE W800i.

tyle na razie wiem - mam go od prawie 2 tygodni i tak się nim jeszcze pobawię z kilka nastepnych ;)
az sie znudzi

pzdrwm Nikita_Bennet

ro29 08.03.2006 22:01

Cytat:

Napisany przez Nikita_Bennet
dwa dni temu kupilem nowke nokie 2600 z papierami i dwuletnia gwara (wazna w pl) z rachunkiem z nr imei, rach na moje nazwisko, na prepaida za okolo 115 zl. oczywiscie nie w pl. i jak taki "ja" przywiezie do pl kilka takich telefonikow........
a takich "ja" są tysiące.

sa tez tacy co biorą na abonament i biorą ubezpieczenie - zglaszają ze im go skradziono i dostają drugi a ten "niby" ukradziony sprzedają w pl do komisu
(...)

No to rzeczywiście jest taniej - ale dziś czytałem, że jakaś sieć (chyba w Anglii), sprzedająca telefony na kartę chce je blokować na "amen" - tak, żeby ludzie nie wywozili ich do innych krajów, gdzie są droższe.

A druga metoda - to mi zaraz przypomina "kradzieże" samochodów (na zamówienie), aby wyłudzić ubezpieczenie ((
I kupując taki telefon, możemy mieć w przyszłości problem ...
Pozdrawiam
ro29

Nikita_Bennet 08.03.2006 22:12

Cytat:

Napisany przez ro29
No to rzeczywiście jest taniej - ale dziś czytałem, że jakaś sieć (chyba w Anglii), sprzedająca telefony na kartę chce je blokować na "amen" - tak, żeby ludzie nie wywozili ich do innych krajów, gdzie są droższe.

A druga metoda - to mi zaraz przypomina "kradzieże" samochodów (na zamówienie), aby wyłudzić ubezpieczenie ((
I kupując taki telefon, możemy mieć w przyszłości problem ...
Pozdrawiam
ro29

nie da sie zablokowac telefonu na amen. jesli masz jakies dokladne info to poprosze - chętnie poczytam bo raczej tego nie mogą zrobic. gdyz kupując telefon w uk zmuszony jestem go doladowac i na tym zyskuje siec a telefon staje sie moją wlasnością.
poza tym mam prawo kupic telefon w sieci np 02. uzywac go przez jakis czas i pozniej zmienic operatora na innego, np polskiego gdyz zaplacilem za telefon i jest on moją wlasnością na co mam dowod zakupu. pierwszy raz slyszę o takich cudach.

co do technicznej sprawy. zablokowac mogą jedynie jego numer imei a to zmienic to nie problem jak wiadomo.
a zeby bylo zabawniej to sieci zagraniczne o ile mi wiadomo nie blokują telefonow w pl bo nie wymieniają sie bazami danych o zablokowanych nr imei.
tak wiec skradziony w hiszpanii telefon będzie dzialal w pl a ten zablokowany w uk będzie dzialal na ukrainie.

pzdrwm Nikita_Bennet

ro29 08.03.2006 22:24

Witam !
Informację tę wyczytałem w najnowszym PCFormat (dotyczy brytyjskiej sieci "3") - a możesz ją też znaleźć tutaj: http://www.telepolis.pl/news.php?id=4665

Tak na marginesie - kupiłem już drugi z rzędu numer tego "nowego" i taniego PCFormat - i mam wrażenie, że poprzednia redakcja tworzyła pismo na wyższym poziomie. A do tego dużo nieścisłości np. w artykule o pre-paid itd.

Pozdrawiam
ro29

EDIT: właśnie jeszcze raz przeczytałem - i kolejna nieścisłość - w tym news'ie piszą o karcie sim na stałe (a to chyba możliwe), a w PCFormat o simlock'u na stałe (tak jak napisałem poprzednio) - a to przecież różnica ;)

Nikita_Bennet 08.03.2006 22:40

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Informację tę wyczytałem w najnowszym PCFormat (dotyczy brytyjskiej sieci "3") - a możesz ją też znaleźć tutaj: http://www.telepolis.pl/news.php?id=4665

P.S. Tak na marginesie - kupiłem już drugi z rzędu numer tego "nowego" i taniego PCFormat - i mam wrazenie, że poprzednia redakcja tworzyła pismo na wyższym poziomie. A do tego dużo nieścisłości np. w artykule o pre-paid itd.

Pozdrawiam
ro29

EDIT: właśnie jeszcze raz przeczytałem - i kolejna nieścisłość - w tym news'ie piszą o karcie sim na stałe (a to chyba możliwe), a w PCFormat o simlock'u na stałe (tak jak napisałem poprzednio) - a to przecież różnica ;)

tak tylko ze tego telefonu nikt nie bierze - byl ostatnio po 9 funtow z kilkoma pensami. to przeciez cegla.
tylko teraz spojrz z innego punktu widzenia - musza zamontowac tam jakos te karte sim. tak??? czyli motorla musi dla nich zrobic specjalną obudowę lub jedną z ich częsci. ciekaw jestem jak szybko pojawią sie zamienniki pozwalające zalozyc karte sim innej sieci.

a teraz inna bajka. kupilem te motke co byla opisana w linku. niefartem poszla mi karta sim (w erze zalatwilem 4 pod rząd w 2,5 miesiąca). ciekawe czy opowi oplaci sie to wtedy bo będzie musial wziac telefon na serwisik.

kij ma dwa konce. ja nie kupuję telefonow ktore mnie ograniczają, telefon daje mi wolnosc bycia gdzie chce i dzwonienia stamtąd do kogo chce. jesli cos lub ktos mnie ogranicza nalezy to odrzucic - szczegolnie jesli to są koncerny zbijające kasę na uzytkownikach. swiadomosc uzytkownikow rosnie i byle czego nie biorą - dlatego ta motka leciala cenowo w dol i chyba dalej nie schodzi tak jakby sobie zyczyla siec "three".

zeby odbic pileczke to opowiem ci bajeczke. ma sie tak ze cala jest prawdziwa. kupilem sobie n6230 w sieci o2. tak sie stalo ze nie bralem tego phona w salonie sieci 02 ale w sklepie ktory sprzedaje rozne telefony roznych sieci. telefonik byl fabrycznie bez simlocka. bylem raz z takim w serwisie nokia w pl zeby zmienic jezyk (i ogolnie zrobic upgrade softu) - babke nie dziwilo ze nie ma simlocka fabrycznie. telefonik smiga w o2, vodafone, oragne, sim+ taktak i pop.
zeby bylo zabawniej to mam prawo kupic telefon na wlasny uzytek i przywiezc go do pl i nikt ani nic nie moze mnie ograniczyc w jego uzytkowaniu bo to tak jakbys kupil auto w austrii ale w pl nie moglbys nim jezdzic bo ma inne cos tam i nie pasuje do naszego ruchu drogowego.

pzdrwm Nikita_Bennet

ro29 08.03.2006 22:59

Witam !
W kwestii ograniczania - w sumie masz rację - ja też kupiłem używanego Siemensa z simlockiem i ponieważ ma gwarancję to go nie zdjąłem - i wcale mnie to nie uszczęśliwia ...
Jeśli chodzi zaś o zamienniki części z tą kartę - wiesz, mogą przecież wyprodukować telefon (jeśli operator zamówiłby "super hurt") z kartą - jakby ...bez - po prostu będzie ona składową częścią elektroniki aparatu.
A co do kart - miałeś pecha czy jak, że padły Ci 4 w tak krótkim czasie ?
I nie dziwię się, że w serwisie nie zdziwli się, że nie ma simlocka - przecież można kupić gdziekolwiek w Europie lub w Polsce telefon i go używać - nieprawdaż ??

Pozdrawiam
ro29

EDIT:
Cytat:

tak tylko ze tego telefonu nikt nie bierze - byl ostatnio po 9 funtow z kilkoma pensami. to przeciez cegla. (...)

Jeśli masz na myśli tą Motorolę C975 - to za tą cenę - albo i x2 (oczywiście jeśli była by bez simlocka, lub z możliwością zdjęcia go w Polsce) - ja bym wziął bez narzekania :) Wcale nie jest cegła - może troszkę gruba i niezbyt lekka - ale bez przesady.
Na Allegro chodzą po około 370 zł ;)

Nikita_Bennet 08.03.2006 23:25

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
W kwestii ograniczania - w sumie masz rację - ja też kupiłem używanego Siemensa z simlockiem i ponieważ ma gwarancję to go nie zdjąłem - i wcale mnie to nie uszczęśliwia ...
Jeśli chodzi zaś o zamienniki części z tą kartę - wiesz, mogą przecież wyprodukować telefon (jeśli operator zamówiłby "super hurt") z kartą - jakby ...bez - po prostu będzie ona składową częścią elektroniki aparatu.

da sie ale czy producent na to pojdzie???
pomysl jestes producentem i kcesz zalac rynek swoimi telefonami - robisz je tanio i nie ograniczasz ich uzytkowania. nie zapominaj ze rynek komorek to zwykly kapitalistyczny rynek. zaczniesz go ograniczac i tracisz zaufanie klienta.
inna bajka to oemki - w sieci o2 jest telefon ktory ejst zwyklym siemensem ale w uk w O2 jest to telefon oznakowany jako o2. to tak na marginesie.

Cytat:

Napisany przez ro29
A co do kart - miałeś pecha czy jak, że padły Ci 4 w tak krótkim czasie ?

nie wiedzialem czy karty ktore dostalem jako era tandem byly comp128 V1 czy V2. poszly sie ***** podczas extrakcji KI bo poszedlem spac (niepotrafie ciągnąc 24/24 7 dni w tygodniu). gdyby byly v1 nic by nie bylo - tak zalatwilem po 2 z dwoch zestawow no i wczesniej dwie uwalilem.

Cytat:

Napisany przez ro29
Jeśli masz na myśli tą Motorolę C975 - to za tą cenę - albo i x2 (oczywiście jeśli była by bez simlocka, lub z możliwością zdjęcia go w Polsce) - ja bym wziął bez narzekania :) Wcale nie jest cegła - może troszkę gruba i niezbyt lekka - ale bez przesady.
Na Allegro chodzą po około 370 zł

tak o nich mowie - tylko trza pokombinowac. tylko dogranie języka, dokupienie ladowarki, koszta przeslania (6-9 funtow) i to sie nie kalkuluje - no chyba ze ktos jedzie akurat do pl. bierze nokie bo ladowarki są do nich tanie i ma kogos z boxem ze za grosze zmieni mu język.
w sobote kupilem nokie 2600 za 14 funtow - sprawdzilem teraz rachunek. uwierz mi ze poszukac dobrze po znajomych co siedza zagramanica i mozna wziac sobie fajny telefonik.
ostanio mialem panasonici vs6 ktore poszly jak woda po 700 zl - cena sklepowa 999 zl (zalecana).

inna bajka jak bierzesz hurtem ale w to się nie bawię, trza miec ciutke znajomosci i uwazac ale wtedy ceny masz juz ........ oplacalne ;)

pzdrwm Nikita_Bennet

Smartek 08.03.2006 23:33

motka c975 to jeden WIELKI syf! :taktak:

Kris 09.03.2006 08:15

Wtrącę się na chwilkę - przepraszam autora wątku, ale nie chcę śmiecić i zakładać drugiego :mruga:

Ja szukam telefonu również do 300 zł, ale ma spełniać następujące warunki:
- bardzo dobra jakość rozmów,
- dobra bateria,
- zasilanie i zestaw słuchawkowy w osobnych łączach
- solidność wykonania.

I mój wybór padł na razie na Nokię 6310i - miałem poprzednika - 6310 i był super. Może macie jakieś inne propozycje. :D

esem 09.03.2006 13:06

Cytat:

Napisany przez Kristoferros
Wtrącę się na chwilkę - przepraszam autora wątku, ale nie chcę śmiecić i zakładać drugiego :mruga:

Ja szukam telefonu również do 300 zł, ale ma spełniać następujące warunki:
- bardzo dobra jakość rozmów,
- dobra bateria,
- zasilanie i zestaw słuchawkowy w osobnych łączach
- solidność wykonania.

I mój wybór padł na razie na Nokię 6310i - miałem poprzednika - 6310 i był super. Może macie jakieś inne propozycje. :D

Nówka nie osiągalna od jakiegoś czasu. Jedyna metoda to kupno Mercedesa klasy S > dają 6310 jako gadżet.
Mercedes wykupił zapasy magzynowe i w ten sposób zniknął z rynku ten jeden z najlepszych modeli w historii komórek.
Spróbuj na e-bay > podobno chodzą po ok. 500 euro. No cóż, posiadacz Nokii 6310 jest potencjalnym posiadaczem również Mercedesa klasy S... Taki jest już rynek...

ro29 09.03.2006 13:48

Cytat:

da sie ale czy producent na to pojdzie???
pomysl jestes producentem i kcesz zalac rynek swoimi telefonami - robisz je tanio i nie ograniczasz ich uzytkowania. nie zapominaj ze rynek komorek to zwykly kapitalistyczny rynek. zaczniesz go ograniczac i tracisz zaufanie klienta.
(...)

Wiesz może i masz sporo racji - tylko z drugiej strony dużo zależy - jak już napisałem - ile taki opertator by zamówił - przy bardzo dużej ilości wszystko mu wyprodukują - tak mi się wydaje ;)
Cytat:

tak o nich mowie - tylko trza pokombinowac. tylko dogranie języka, dokupienie ladowarki, koszta przeslania (6-9 funtow) i to sie nie kalkuluje - no chyba ze ktos jedzie akurat do pl. bierze nokie bo ladowarki są do nich tanie i ma kogos z boxem ze za grosze zmieni mu język.
w sobote kupilem nokie 2600 za 14 funtow - sprawdzilem teraz rachunek. uwierz mi ze poszukac dobrze po znajomych co siedza zagramanica i mozna wziac sobie fajny telefonik.
(...)
pzdrwm Nikita_Bennet

Wiesz - na pewno w takim przypadku trzeba dobrze kalkulować - raczej miałem na myśli, że ktoś tam pracuje, czy wyjeżdza do znajomych/na wakacje itd. - czy też po prostu znamy kogoś w GB - to wtedy może się nam opłacać, nawet jeśli doliczymy te koszty wgrania języka (na upartego nie jest to konieczne - choć preferuję Polski ;)) , zakupu ładowarki itd.

Pozdrawiam
ro29

Kris 09.03.2006 17:08

Cytat:

Napisany przez esem
Nówka nie osiągalna od jakiegoś czasu. Jedyna metoda to kupno Mercedesa klasy S > dają 6310 jako gadżet.
Mercedes wykupił zapasy magzynowe i w ten sposób zniknął z rynku ten jeden z najlepszych modeli w historii komórek.
Spróbuj na e-bay > podobno chodzą po ok. 500 euro. No cóż, posiadacz Nokii 6310 jest potencjalnym posiadaczem również Mercedesa klasy S... Taki jest już rynek...

Bez przesady - używana też może być :)
Poza tym skończ z tym Mercedesem - nasza firma miała ich od wuja... niestety to już złomy. :'(

Patrzę na Allegro są do 300 zeta w całkiem dobrym stanie - niektóre mają wymienioną obudowę, ale ja patrzę na styki pod spodem - to jest dla mnie wyznacznik stopnia zużycia telefonu.

Patrix 09.03.2006 20:18

co za piekny OT :D

PS

bede brał Nokie 3120 w nastepnym tygodniu :)

esem 09.03.2006 20:22

Cytat:

Napisany przez Patrix
co za piekny OT :D

PS

bede brał Nokie 3120 w nastepnym tygodniu :)

Jesteś mi w stanie załtwić nówkę a co najmniej akumulator (nówkę) ???

Patrix 09.03.2006 21:59

Cytat:

Napisany przez esem

wlasnie sam zamawiałem i mają ją dopiero sprowadzić.
Sprawdż w sieci sklepów AVANS, http://sklep.avans.pl

epol 13.03.2006 09:22

Cytat:

Napisany przez Kristoferros
Patrzę na Allegro są do 300 zeta w całkiem dobrym stanie - niektóre mają wymienioną obudowę, ale ja patrzę na styki pod spodem - to jest dla mnie wyznacznik stopnia zużycia telefonu.

Mala rada: nie bierz tego fona z obudowa po wymianie. Niby one ladnie wygladaja, ale ich jakosc pozostawia wiele do zyczenia. Wymienilem ich juz kilka i wiem jakie sa z nimi problemy.

Cytat:

Napisany przez esem

Noweczki:
http://allegro.pl/item89869480_nokia...e_sklepy_.html

W avansie ich nie widze :nie:

esem 13.03.2006 20:46

A czy ktoś, gdzieś, widział jakiś ranking fonów ???

epol 14.03.2006 08:57

Cytat:

Napisany przez esem
A czy ktoś, gdzieś, widział jakiś ranking fonów ???

W jakim sensie?

Z prawej strony jest TOP:
http://www.telepolis.pl/telefony.php

Prawie kazdy podobny portal ma takie listy.

Patrix 31.03.2006 19:55

no i sprawa zalatwiona N3120 na nastepne 5 lat :)

Nikita_Bennet 31.03.2006 19:59

Cytat:

Napisany przez Patrix
no i sprawa zalatwiona N3120 na nastepne 5 lat :)

to jeszcze pochwal sie ile za nią dałeś.
???????

pzdrwm Nikita_Bennet

Patrix 01.04.2006 22:08

Cytat:

to jeszcze pochwal sie ile za nią dałeś.
???????

299pln nowka :) polifonia, mms, gprs, 3 zakresy, kolorowy, t9, kalendarz
nic wiecej mi nie trzeba :spoko:

Nikita_Bennet 02.04.2006 18:05

Cytat:

Napisany przez Patrix
299pln nowka :) polifonia, mms, gprs, 3 zakresy, kolorowy, t9, kalendarz
nic wiecej mi nie trzeba :spoko:

jesli z gwarancją to nie tak duzo jak na pl.
tylko uwazaj na wypadające klawisze.
telefonik oparty na nokii 3100 - ta sama pcb i te samo oprogramowanie.
ogolnie zeby nie obudowa to fajna i prosta sluchawka.

gratuluje zakupu.

Eliasz 09.05.2006 00:33

Witam. Odkopuje temat:) bo szukam telefonu dla taty. Jego siemens pad***322;, a nie op***322;aca si***281; go naprawia***263;, wi***281;c musz***281; szybko co***347; wybra***263;.

Telefon ma by***263; bez zb***281;dnych bajer***243;w, w miare dobra bateria, najlepiej bez joysticka (uraz od alcatela:)) i ***380;eby klawisze nie by***322;y zbyt ma***322;e.

Nast***281;pna sprawa - nowy czy u***380;ywany? - chyba nowy bo przy moich poni***380;szych propozycjach (ok 300z***322;), ceny za telefon z gwarancj***261; nie b***281;d***261; chyba a***380; tak du***380;e. Bardzo mile widziana by byla faktura vat.

Moja propozycja to NOKIA 6610i ale z racji ***380;e chyba mog***261; by***263; ju***380; problemy ze znalezieniem nowego (chocia***380; ten telefon pasowa***322; by mi najbardziej), dlatego pod uwage bior***281; jeszcze nokie 3120

I teraz pytania :).
Gdzie mo***380;na kupi***263; -za w miare dobr***261; cen***281; - kt***243;ry***347; z tych telefon***243;w (najlepiej 6610i)? patrzy***322;em na podan***261; wcze***347;niej stronk***281; avansu, ale nie ma tam ju***380; ***380;adnej z tych nokii. Mo***380;e jakie***347; namiary na jak***261;***347; sie***263; sklep***243;w w kt***243;rych znajde te telefony?

Jakies inne propozycje?

ed hunter 09.05.2006 00:54

niestety nowych ju***380; chyba nie ma, ale telefon ceg***322;a, nie do zdarcia (tylko nie wali***263; o gleb***281; za mocno bo moja matka tak przytrzasn***281;***322;a drzwiami od samochodu ten model, ***380;e nie da***322; rady), najlepszy jaki znam - NOKIA 3510i :spoko: mam do dzisiaj, u***380;ywam, super. (troch***281; za cicho gada jak na waw***281;)

MaciejT 09.05.2006 00:56

za 300zl (nawet mniej niz 300) znajdziesz Siemensa C65, za 300zl powinien byc dobry CX65, za 380-390 dostaniesz nowy C75. Nokie 6610(i) sobie odpusc, jesli maja byc dobre (wyczuwalne) klawisze. Duzo lepsza w tym wzgledzie jest 6100 (ale obecnie dostaniesz juz raczej tylko uzywki w beznadziejnym stanie), i ewentualnie 3100 (szukaj nowej, nieuzywanej), powinna zmiescic sie w 240-250zl.

@ed: 3510 (niektore egzemplarze) gadaly jeszcze ciszej :>
Moja babcia ma 3510i, telefon juz 3,5 letni, a wyglada jak nowka prosto z salonu, i dziala przynajmniej 7 dni :wow:

Oktawian89 09.05.2006 06:42

6100 ma bardzo male klawisze i ogolnie jest bardzo mala wiec chyba odpada :>

epol 09.05.2006 13:44

@Eliasz, moze cos nowego i prostego typu 2600, 1600, Siemens A70 (bardzo tani nowy fon)?

@ed hunter, uwierz, ze jeszcze nie dawno mialem w lapkach nowe 6210, 3510, 7650 i inne.

pawelblu 09.05.2006 15:10

No ja szukam czegos podobnego, moze byc uzywka, moze byc allegro, tylko w idealnym stanie. Mysle nad 6030, bo to prosty tel + radio, ew. ten 3120 bez radia. Natomiast zlezy mi dosc bardzo na tym zeby mial czule klawisze, tzn zeby latwo sie pisalo SMSy, bo coprawda malo wysylam, ale sam fakt wielokrotnego wciskania klawiszy mnie irytuje, wiec chce to zminimalizowac :)

Powinien byc tez solidny - do noszenia w kieszeni spodni i dosc dlugo trzymac - min. tydzien standardowego uzytkowania.

Myslalem jeszcze o 6610 i o 2600, ale chyba sa gorsze od ww.

Jeszcze czy myslicie ze oplaci sie kupic 6230i? Jakos specjalnie bajerami sie nie podniecam, ale jestem po prostu ciekaw tego modelu. Tylko czy moje krytyczne kryteria zostana spelnione? (przyciski, solidnosc, bateria) ?

Kris 09.05.2006 20:09

Ostatnia solidna Nokia jak***261; widzia***322;em i mam to 6310/6310i...

Mam s***322;u***380;bow***261; 6670 ale si***281;, moim zdaniem, nie umywa... fakt, ma bajery, ale i tak s***322;u***380;y jako s***322;uchawka i tyle.

Patrix 09.05.2006 20:14

jak z nowych nokii do 300pln to polecam 3120 - mam ja juz 2 miesiace i nie zaluje :)

Eliasz 09.05.2006 22:25

Cytat:

Napisany przez epol
@Eliasz, moze cos nowego i prostego typu 2600, 1600, Siemens A70 (bardzo tani nowy fon)?

Siemensa nie zabardzo chce - większość ma joyisticki, a pozatym jakoś nigdy nie miałem przekonania do tej marki. Wolałbym nokie.

Co do Noki 2600 to raczej odpada, ze względu na wygląd :) i praktycznie nic nowego.

Zato za 1600 przemawia wyświetlacz 65k kolorów, chociaż klawiatura też mi się niespecjalnie podoba (zwłaszcza z czarną obudową), ale ostatecznie ujdzie w tłumie. Cena na nokia.pl 295zł, w sklep.avans.pl -279zł, 259 w TakTaku, allegro ~230zł (ale bez faktury)

Znalazłem nową N-3120 (+aparat foto i zest. słuch) w Media Markt za 349zł. Taniej jakoś nie moge znaleźć.

I tak jak juz wspomniałem bardzo interesuje mnie i podoba mi się 6610i - stara dobra 6eść 6ustka :) Ktoś wspominał że klawiatura może być słabo wyczuwalna - ja bym się tym nie martwił bo od kilku sms'ów miesięcznie chyba się nie wytrze. A poza tym zawsze można kupić przecież nową klawiaturke.
Tylko problem jest ze znalezieniem jej (nowej +gwarancja +ewentualnie faktura) w dobrej cenie?

Podsumuwując:), to ma ktoś namiary na jakiś sklep, gdzie można kupić jeden z powyższych modeli w jakichś dobrych cenach?

P.S. A na koniec -żeby nie było, że jestem jakimś fanatykiem noki :) - to osobiście mam motorole :)

Nikita_Bennet 09.05.2006 22:45

Cytat:

Napisany przez Eliasz
........dlatego pod uwage biorę jeszcze nokie 3120
.............

Jakies inne propozycje?

3120 odpusc - wypadające klawisze mialem w kilku modelach-niby to dziala i się kupy trzyma ale na 3 wszystkie pogonilem - zadnej sobie nei zostawilem.
poszukaj 3100 - to to samo a klawisze naprawdę dobre i trwale.

z innych propozycji to:
2600 - odradzalbym - klejony uem z tego co wiem - ja się cos z nim zacznie rypac to nie wiem czy warto będzie to robic - pogonilem taką nowkę za 180 zl kilka dni temu
1600 - odradzam - maly i niezbyt czytelny wyswietlacz - pogonilem za ok 180 zl 3 tygi temu,
1100 - tego to pogolilem i pogonię jeszcze trochę - są tanie jak barsz.

6610i - jakbys znalazl to polecam - moja siostra ma go juz ponad rok i jest oki (wczesniej miala 3100 i byla happy z niej az jej buchnęli).

nie wiem po ile teraz chodzą 6230 - te bez i - ponad 400 zl na pewno ale ja go sobie chwalę (obok 6310i i k750i)

pzdrwm Nikita_Bennet

Patrix 09.05.2006 23:00

Cytat:

Napisany przez Eliasz
Znalazłem nową N-3120 (+aparat foto i zest. słuch) w Media Markt za 349zł. Taniej jakoś nie moge znaleźć.

na allegro po 299pln nowki

Cytat:

3120 odpusc - wypadające klawisze mialem w kilku modelach-niby to dziala i się kupy trzyma ale na 3 wszystkie pogonilem - zadnej sobie nei zostawilem.

może pech ? to tak jak z nagrywarkami jeden zadowolony a inny nie - a model ten sam ;p Sluchawke mozna wsadzic nawet w zgrabna gume i masz dodatkowe zabezpieczenie...:> przed wypadajacymi klawiszami :D
Jak na moje oko to one siedza dość solidnie :fiu: Niestety "lane" klawisze (typu ze starego kalkulatora) gdzie nic sie nie rwie to juz rzadkość.

Nikita_Bennet 09.05.2006 23:10

Cytat:

Napisany przez Patrix
może pech ? to tak jak z nagrywarkami jeden zadowolony a inny nie - a model ten sam ;p Sluchawke mozna wsadzic nawet w zgrabna gume i masz dodatkowe zabezpieczenie...:> przed wypadajacymi klawiszami :D
Jak na moje oko to one siedza dość solidnie :fiu: Niestety "lane" klawisze (typu ze starego kalkulatora) gdzie nic sie nie rwie to juz rzadkość.

wiem co mowię, upusc teleon i tam gdzie jest zero to wyalzi spod obudowy.
ja mialem te telefony jako nowki ze sklepu/salonu. po drugie klawisze jakos mi nie leżą ale to akurta bardzo subiektywna opnia.
poza klawiaturą telefon jest oki bo to zwykla 3100 a to byl naprawdę udany phone.
naprawdę odradzam ten zakupm - zresztą niech idzie i sam obejrzy ale dobrze się nim pobawi.

pzdrwm Nikita_Bennet

Eliasz 09.05.2006 23:10

a o 6030 co sądzicie? w simplusie jest za ~339 - wyswietlacz 65k kolorow,radio, wyglad nawet.
Jak dla mnie problem tylko w tym, że ma być to telefon do karty Ery (więc wchodzi sprawa z sim-lockiem) i czy wygodnie używa się klawiszy menu/nawigacyjnych (nie wiem jak to nazwać, chodzi o strzałki góra,dół itp.)

A może ktoś się orientuje ile kosztuje ściągnięcie simlocka w serwisie noki (lub jakoś tak żeby nie tracić gwarancji)?

Patrix 09.05.2006 23:33

Cytat:

wiem co mowię, upusc teleon i tam gdzie jest zero to wyalzi spod obudowy.
ja mialem te telefony jako nowki ze sklepu/salonu. po drugie klawisze jakos mi nie leżą ale to akurta bardzo subiektywna opnia.
poza klawiaturą telefon jest oki bo to zwykla 3100 a to byl naprawdę udany phone.
naprawdę odradzam ten zakupm - zresztą niech idzie i sam obejrzy ale dobrze się nim pobawi.

pzdrwm Nikita_Bennet

Wylazi czy nie wylazi tego nie wiem - paznokcia nie wepcham tam, komorki mam juz 3 lata i jakos mi nie spadla nigdy zadna. Telefon mam w sylikonie (sila rzeczy nic nie wypadnie) No ale taka masz opinie :)

....a ja polecam :spoko:

MaciejT 09.05.2006 23:38

Napisze raz jeszcze. Nokia 6610(i) dla osob z duzymi palcami bedzie niewygodna, ze wzgledu na dosyc jednolicie umieszczone klawisze, sposrod ktorych zaden sie "nie wyroznia" - nie odstaje, nie jest wyraznie wyczuwalny jako osobny klawisz. Ktos powyzej martwi sie o male klawisze w 6100. Zgoda, one sa mniejsze niz w 6610, jednak tam, kazdy klawisz jest znacznie lepiej wyczuwalny, i o wiele lepiej sie je naciska. 6610i to jest 6610 + aparat CIF (320 x 240 px - widac ze cos jest na zdjeciu, ale nie widac co).

3100 - bardzo dobry telefon (3120 - nie wypowiem sie, poniewaz nie uzywalem, ale sam bym go nie kupil)

6030 - beznadziejny klawisz czterokierunkowy (zadnej nauczki po porazce z pieciokierunkowym w 6230).

6230i - absolutnie nie warty swojej ceny, 6020 to prawie to samo, a kosztuje znacznie mniej (i ma dobry dzojstik), lub 6021 - to samo co 6020, z taka tylko roznica, ze aparat cyfrowy zamieniono tu na Bluetooth.

1600, 2600 - gdzie my zyjemy? W jakim kierunku idzie rozwoj? Operatorzy zaczynaja rozliczac MMSy na zasadzie wymiennosci za minuty, a oprocz tego ich ceny spadaja, a producenci telefonow odbieraja nam ta funkcjonalnosc? Funkcjonalnosc, ktora jest w telefonach od 2002 roku! Gdzie my zyjemy? :glupek: :hmm:

pawelblu 09.05.2006 23:44

Cytat:

nie wiem po ile teraz chodzą 6230 - te bez i - ponad 400 zl na pewno ale ja go sobie chwalę (obok 6310i i k750i)

A dlaczego bez i ?? Bo ja wlasnie sie zastanawialem nad 6230i bo z tego co czytalem sie sporo zmienilo (aparat -> kamera), rozdzielczosc wyswietlacza, pamiec wew. itd ...

MaciejT 09.05.2006 23:50

Cytat:

Napisany przez pawelblu
A dlaczego bez i ?? Bo ja wlasnie sie zastanawialem nad 6230i bo z tego co czytalem sie sporo zmienilo (aparat -> kamera), rozdzielczosc wyswietlacza, pamiec wew. itd ...

Zamieniono klawisz pieciokierunkowy (niewypal) na dzojstik, i to jest jedyna od razu zauwazalna roznica.

Ricki 10.05.2006 12:03

Ostatnio widziałem 6030 nową w komisie za 290 zl i jeśli nie potrzebny jest Tobie aparat to jest zdecydowanie lepsza niż 3120 z uwagi na wyświetlacz o wiele lepiej widoczny w pełnym słońcu, no i technologicznie też berdziej na czasie niż 3120, która jest w podobnej cenie.

Nikita_Bennet 10.05.2006 13:43

Cytat:

Napisany przez pawelblu

cena.
sa sporo tansze imho.
zakaladasz klawiaturkę od 6230i tak jak i ja mam i jest git.
a ta kamerka - znaczy się aparat - mi akurat nie jest potrzebny bo w k750i mam 2Mpix.

Nikita_Bennet 10.05.2006 13:45

Cytat:

Napisany przez Patrix
Wylazi czy nie wylazi tego nie wiem - paznokcia nie wepcham tam, komorki mam juz 3 lata i jakos mi nie spadla nigdy zadna. Telefon mam w sylikonie (sila rzeczy nic nie wypadnie) No ale taka masz opinie :)

....a ja polecam :spoko:

mi tez nie zlecial zaden.
ale oceniam wypadkowosc po upadkach telefonow moich kolezanek ;)

Eliasz 10.05.2006 21:33

zaczynam sie przymierzac do 3100

co o tym sadzicie http://allegro.pl/item102993530__ext...i_zobacz_.html

Chyba umowie sie z gosciem na jutro i ja osobiscie odbiore.
Gadalem juz gosicem przez gg. Gwarancja jest wazna jeszcze 17 miesiecy, telefon kupiony w idei, paragon jest, tylko ze simlock sciagniety przez co w sumie to gwarancji nie ma:) ale wszyscy mowia ze jak sie telefon zepsuje to sie zalozy simlocka i do serwisu. Co wy o tym sadzicie?
Bardzo prosze o szybka odpowiedz, bo gdybym sie juz decydowal to chcialbym odebrac telefon jak najszybciej (najlepiej jutro) i musialbym sie z gosciem umowic co i jak.

Patrix 10.05.2006 21:43

Tak zakladasz simlocka i wtedy serwis.
Kom***243;rka 3100 te***380; bardzo fajna, mialem w ***322;apkach - praktycznie 3120 tylko 'gumowe' klawisze ;)

epol 11.05.2006 17:52

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Jeszcze czy myslicie ze oplaci sie kupic 6230i? Jakos specjalnie bajerami sie nie podniecam, ale jestem po prostu ciekaw tego modelu. Tylko czy moje krytyczne kryteria zostana spelnione? (przyciski, solidnosc, bateria) ?

6230i ladny telefon jak na Nokie :) Polecam.

Cytat:

Napisany przez Eliasz
Zato za 1600 przemawia wyświetlacz 65k kolorów, chociaż klawiatura też mi się niespecjalnie podoba (zwłaszcza z czarną obudową), ale ostatecznie ujdzie w tłumie. Cena na nokia.pl 295zł, w sklep.avans.pl -279zł, 259 w TakTaku, allegro ~230zł (ale bez faktury)

Ostatnio sprzedalem, dwie noweczki z gratisami na allegro po 199zl ;)
Fakt, maja maly nieczytelny wyswietlacz i brak wapu chyba :/

Cytat:

Napisany przez Eliasz
zaczynam sie przymierzac do 3100]

Pojawiaja sie jeszcze nowki 3100, ale ich cena w sprzedazy to okolo 250-300zl.

Eliasz 11.05.2006 20:22

Witam
Zdecydowalem sie jednak na N 3100 za 185zł. Kupilem ja na tej aukcji
http://allegro.pl/item102993530__ext...i_zobacz_.html
z tym ze odbieralem ja osobiscie. Ładny telefonik, niezniszczony, tylko kilka małych rysek. Do tego wypełniona karta gwarancyjna (jeszcze 17 miesiecy gwaraancji)+ paragon.
Ogólnie jestem zadowolony:)
pzdr.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:18.