Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   nie moge nagrac plyty dvd. (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nie-moge-nagrac-plyty-dvd-63082/)

barttas 11.03.2006 15:56

wlasnie odkrylem,ze w tej chwili moge odtworzyc oryginalna plyte dvd ale nie moge zadnej nagranych dvd,ktore jakis czas temu chodzily na tym komputerze.poza tym nie ma zadnego znaczenia co probuje nagrac i tak nic z tego nie wychodzi w tej chwili. HELP!

barttas 11.03.2006 01:28

nie mam pojecia o co chodzi... prosze o instrukcje.sprobuje nagrac jeszcze jedna plyte.

nero7 09.03.2006 21:23

Cytat:

Napisany przez barttas
do NERO7.wyslalem to do ciebie w formie wiadomosci prywatnej.potwierdz ze dostales.

dostalem dostalem jednak dzis wariacki dzien w pracy i nie bylo czasu... jednak od razu zapytam jak nazywaja sie te pliki (ich pelna nazwa) oraz jakiej sa wielkosci. Istotne rowniez czy sciagnales je z netu za darmo czy sadzisz, ze mogly byc wczesniej zabezpieczone przed kopiowaniem. Prosze o te informacje jak rowniez przydalby sie jeszcze InfoTool. Z tego co zdazylem zobaczyc stworzylem sobie dwie hipotezy - bez InfoToola nie dam rady dalej. Jesli nie wiesz jak sie tworzy taki plik to pytaj.

barttas 09.03.2006 16:15

do NERO7.wyslalem to do ciebie w formie wiadomosci prywatnej.potwierdz ze dostales.

nero7 09.03.2006 15:01

Na ko***241;cu każdej próby zapisu w Nero Express lub Nero, oprogramowanie zapyta cię, czy chcesz zapisać, wydrukować lub zrezygnować z próby zapisu pliku z raportem. Upewnij się, że zapisałeś ten plik na Pulpicie. Dzięki NeroVision Express, zostaniesz zapytany o zapisanie pliku z raportem tylko w przypadku pojawienia się błędu.
Uwaga: Jeżeli nie wybierzesz miejsca docelowego dla pliku z raportem, oprogramowanie zapisze go w katalogu programu. Na przykład, dla Nero/NeroExpress zapisze go standardowo do katalogu C:\Program Files\Ahead\Nero (lub NeroExpress). Najlepiej jest zapisać go na Pulpicie, gdzie zawsze będzie widoczny.

Jeżeli zapomnisz zapisać plik z raportem, istnieje jeszcze NeroHistoryLog. Znajduje się on w folderze C:\Program Files\Ahead\Nero (lub NeroExpress). Jest on automatycznie tworzony przez Nero i także pomoże rozwiązać twój problem. W przypadku Nero Vision Express, jeżeli jest tam informacja o błędzie, zapisz plik z raportem, nazwij go nerovision.txt i zapisz na Pulpicie.
Skopiuj jako tekst i wklej dla ogolnego zadowolenia. Poczytamy, popatrzymy.
:spoko:

barttas 09.03.2006 12:31

nagralem plytke platinum cd-r 700 mb z filmem jako plyte z danymi.na koniec zapytalo mnie czy chce zapisac projekt.zapisalem.plyty nie chce mi odtworzyc.nagrywarka wariuje przy probie odtworzenia tej plyty.stuka i trzaska.nie ma szans na otwarcie plyty.

nero7 09.03.2006 11:19

Cytat:

Napisany przez barttas
mam oryginalnego nero,kupionego razem z kompem i nagrywarka. poddaje sie... :( dzieki.

Dlaczego tak latwo sie poddajesz ? Pokaz LOG, popatrzymy. Nero po zakonczeniu wypalania zapyta Ciebie czy chcesz zapisac LOG. Zapisz i pokaz nam. Nalezy czytac LOGi, one sa wlasnie po to, zeby zdiagnozowac problem. Wygladaja tak "nieprzystepnie" ale jest w nich wszystko na temat procesu wypalenia.
Do dziela :spoko:

barttas 09.03.2006 01:26

mam oryginalnego nero,kupionego razem z kompem i nagrywarka. poddaje sie... :( dzieki.

nero7 07.03.2006 23:39

Cytat:

Napisany przez Don Laser
Ma swoje , ale pytanie czy z niego korzysta? :> , czy w rejestrze są powiązania tego ASPI z systemem i z samym NERO? - często takie błędy uniemożliwiają nagrywanie i dlatego ForceAspi, czy Adapteckowskie ASPI może okazać się nieodzowne do prawidłowego wypalania - IMO.

napisalem przeciez, ze "na ten problem" nie pomoze...zainstalowal ASPI i nie pomoglo. Dlaczego nie poszukac bledu w LOGu ? :czytaj:

Don Laser 07.03.2006 22:43

Cytat:

Napisany przez nero7
ASPI Nero ma swoje wiec na Twoj problem to nie pomoze.

Ma swoje , ale pytanie czy z niego korzysta? :> , czy w rejestrze są powiązania tego ASPI z systemem i z samym NERO? - często takie błędy uniemożliwiają nagrywanie i dlatego ForceAspi, czy Adapteckowskie ASPI może okazać się nieodzowne do prawidłowego wypalania - IMO.

nero7 07.03.2006 22:34

Cytat:

Napisany przez barttas
aspi nie mialem ale juz mam.

ASPI Nero ma swoje wiec na Twoj problem to nie pomoze. Nero 6.6.0.8 kupiles z ta nagrywarka ?

Don Laser 07.03.2006 19:49

Za joujoujou powtórzę: jakie płytki?, i czy to płytki, czy ....antyradary podlusterkowe? :> :czytaj:

barttas 07.03.2006 19:01

dziekowac za informacje!ale co w takim razie dzieje sie ze zwyklymi plytami cdr? 3 nowe plyty i zadna nie chce chodzic?

Don Laser 07.03.2006 18:21

barttas jeśli robisz to w Nero Burning to wybierz DVD ROM(UDF) , jeśli wybierasz ISO a pliki masz powyżej 2GB to nie wypalisz.
System ISO i oparty na nim system plików CDFS nie obsługuje plików o rozmiarze powyżej 2GB

barttas 07.03.2006 18:04

aspi nie mialem ale juz mam. dvd nadal nie zapisauje.probowalem nagrac zwykla cd esperanza i teraz nawet tego mi nie nagrywa. po nagraniu wkladam plyte do kompa i slysze jakies stukanie. walniety nagrywarka?mam ja do piero 3 miesiace!

Don Laser 05.03.2006 22:59

otreq ,a co to ma do tematu ? - poza tym tak to ująłeś , że nie wiadomo o co chodzi :ysz:

otreq 05.03.2006 22:49

nie wiem jak i czy jest możliwe przerobienie pliku mpg na avi,mpg moje dvd nie odtwarza.

joujoujou 05.03.2006 21:47

Stawiam na płyty, popróbuj na lepszych (sony, tdk, verbatim) a o aspi poszukaj, poczytaj, to bedziesz wiedzieć, czy masz, czy nie... :fiu:

barttas 05.03.2006 16:54

odpowiadam:

NEC DVD+-RW ND-6650A, TOSHIBA MK8025GAS, nero express 6 (version 6.6.0.8l) , system XP home edition 2002.Plyty rozne np:emtec dvd+r 4,7 gb, i no name, ktorych nazw nie pamietam.aspi-szczerze to nie wiem....

joujoujou 04.03.2006 22:47

Jaka nagrywarka, jaki system, ktore nero, no i najważniejsze JAKIE płyty? :P

Poza tym, aspi jest?

barttas 03.03.2006 19:58

nie moge nagrac plyty dvd.

che nagrac 3 fimy w formacie winamp media file na plyte dvd.nagrywam w nero jako dvd z danymi.program powiadamia mnie,ze nagrano plyte pomyslnie.kiedy probuje otworzyc plyte przez np.moj komputer nic tam nie ma.pokazuje mi 0 miejsca wolnego,0 miejsca zajetego.zwariuje! prosze o pomoc.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:09.