![]() |
Cytat:
Ale poszukaj jednak jakiegos programu i posprawdzaj - może akurat zadziała i wywalisz ten syf :D |
Cytat:
P.S. Wiecie moze do czego sluzy w menu/albym multimediow/DUCHY w tym katalogu nic nie ma a i usunac oczywiscie tez go nie mozna tak samo jak wgrane dzwonki i tapety od orange, sa ukryte i tylko do odczytu |
Cytat:
|
@Bródka jak masz jakiś program do obsługi Sagema i ma podgląd do wszystkich plików fona to powinieneś wywalić aplikację java o nazwie SynerJ :taktak:
To jest całe "orange menu" :D Jak to wywaliłem w motce v360 i działa o wiele lepiej, ale nie jestem pewny czy na sagemie tez jest taki sam plik :nie: Sprawdź :taktak: :D P.S. Tylko zrób kopię pliku najpierw! |
Sagem MYX6-2 Orange Soft
Witam
Mam kilka pytan moze ktos ma taki telefon i udzieli mi wskazowek 1. Otoz telefon z wgranym softem z orange ma ograniczone funkcje i chodzi wolniej od fabrycznej wersji, wie ktos moze gdzie by znalesc takowy soft oryginalny w internecie ? 2. Zauwazylem ze gdy sie wejdzie do menu i przytrzyma gwiazdke to wychodzi cos w rodzaju menu serwisowego i jest tam zakladka SIM-Lock i pyta o haslo wiec chyba mozna sciagac z tego fona simlocka kodem, jesli tak to moze ktos ma takowy generator poniewaz u mnie w katowicach nikt nie ma mozliwosci sciagniecia sima czy tez wgrania softu Gdy dzwonilem do serwisu sagema to moga wgrac tylko i wylacznie Oragowski soft :( Pozdrawiam |
Cytat:
nie z twojej winy był błąd w umowie, więc byłeś kryty. dziwię się, że po takim potraktowaniu nie kazałeś im s***lać na drzewo... |
To jednak nie musiales czekam 2 miesiecy. uf, dobrze sie sie jakos udalo.
|
Tak podpisalem umowe taka co poprzednio i zaplacilem za telefon tak jak bym podpisywal jako nowy klient a ja juz jestem w orange oid 1998r. ale wazne ze mam telefon i jest ok
|
Witam !
Czyli ostatecznie sprawa się skończyła pozytywnie rozumiem (tzn. nową umowę mogłeś podpisać ?) - dobre i to, ale za stracony czas i nerwy nikt Ci i tak nie zapłaci ;) Pozdrawiam ro29 |
Nie mialem juz ochoty sie odwolywac, z reszta raczej by to juz nic nie dalo, wydali mi telefon w cenie 99zl, ale za to mam ponad 4300 punktow profit i moge sobie kupic akcesoria do telefonu albo zasilic konto prepaid za jakies 300zl
|
Witam !
Czyli Ona sobie myslała, że zniszczy i będzie po sprawie - a Oni jednak nie anulowali ... a teraz czeka na kolejne pisemko ... :wow: Wiesz - z jednej to winne są przepisy w Orange itd. a z drugiej, to widać (według mnie), że mają klienta "gdzieś", bo wiedzą, że podpisał umowę, więc się nie wycofa raczej ... Polska i "papierkowo - biurowa" rzeczywistość ;) Pozdrawiam ro29 |
ro29 dobrze myslisz to byla jej wina i zniszczyla dokumenty bo byla pewna ze w warszawie zrobia to samo czyli anuluja te umowe ale tego nie zrobili a mimo to ze musi mi wydac telefon nie chce tego zrobic bo jak twierdzi musi miec pisemna zgode
|
Witam !
To zaczynam już całej sprawy nie rozumieć :( Skoro kobieta zniszczyła dokumenty, to świadczy, że albo to była jej wina (tzn. jej pomyłka czy coś w tym stylu) - albo sam już nie wiem co ?? Pozdrawiam i życzą powodzenia aby rozwiązało się to jak najszybciej i najlepiej !! ro29 |
Bylem u rzecznika ale kazal pisac pisma i tyle, trwalo by to tygodniami jak nie miesiacami, babka ktora mnie obslugiwala zniszczyla dokumenty, ale w orange w warszawie wszystko jest ok, sprawe skieruje na policje bo teraz juz mi nawet nie chca wydac telefonu za 99zl poniewaz dokumenty zostaly zniszczone powiedzial mi to kierownik tego orange w katowicach, tak sie wkurzylem ze myslalem ze facet ze strachu zacznie krzyczec, trzasl sie jak osika
|
Moge tylko jest juz na wyczerpaniu lekko mowiac i abonament mam wysoki bo 124zl i gdybym podpisal umowe od kwietnia placil bym 50zl a tak jeszcze przez dwa miechy placic bede 124zl
Dzieki za rade nie pomyslalem o tym rzeczniku, jutro z samego rana zadzwonie bo orange totalnie mnie olal kaze czekac i tyle, powiedzieli ze moze byc krocej bo do 20 dni ale tak czy siak placic bede za co najmniej jeden miesiac te 124zl |
Witam !
Dobry pomysł - skontaktuj się z rzecznikiem praw konsumenta - może coś pomoże: http://www.9477.pl/konsument_katowice.php A tak ogólnie to nie rozumiem naprawdę postawy Orange - jak można przez zwykłą pomyłkę kazać czekać na rozpatrzenie reklamacji dwa miesiące ??? Przecież to zrażanie do siebie klientów. Pozdrawiam i powodzenia ro29 EDIT: tylko trochę nie rozumiem - skoro to było przedłużenie umowy to telefon stary chyba masz i normalnie możesz z niego korzystać ?? Czy jak ? |
Cytat:
|
Mam prosbe pomozcie mi bo nie wiem co robic mieszkam w katowicach i nie wiem gdzie sie z tym zwrocic w BOK powiedzieli zeby czekac i tyle, moze pojscie do glownej siedziby w katowiacach cos da jak myslicie bo nie mam zamiaru czekac 2 miechy
|
jesli podpisywales umowe poza lokalem firmy (salonem firmowym), czyli np u przedstawiciela operatora, to masz mozliwosc rezygnacji z tej umowy w ciagu 10 dni od daty jej podpisania, bez zadnych konsekwencji. Na Twoim miejscu za takie potraktowanie wypialbym sie od razu i zrezygnowal natychmiast. Nie wystarczy tyle powtarzania ze Orange jest takie jak w poscie powyzej? Ludzie, ile jeszcze tak bedzie? Konsultancik omami Was jakims du*erszwancem i podpiszecie umowe, a cala ta instytucja bedzie Was zjadala na kazdym kroku przez te 2 lata. I tylko narzekanie bedzie. Trzeba myslec przed faktem...
|
rotfl
wychodzi na to ze orange to wielkie gowno :/ ladnie cie zalatwili :/ |
lol, ale wykombinowales :D
nie ma to jak pre-paid - wiesz ile zaplacisz, telefon sobie kupujesz jaki chcesz i gdzie chcesz.. bezproblemowo :) pozdro ;) |
To bylo przedluzenie umowy wiec musze placic przez dwa miechy jeszcze, a ani telefonu nie mam ani nie moge zrezygnowac, myslalem ze mnie krew zaleje
|
To teraz przez te 2 miesiace jestes bez fona i abonamentu?
|
Podpisalem umowe ale w umowie byla inna cena telefonu niz powinna byc nie zwrocilem na to uwagi bo sadzilem ze to jest podana wartosc telefonu a to nie byla wartosc tylko cena czyli 799zl, bez sensu bo jak tyle mam zaplacic za fona to nie musze podpisywac umowy, umowa zostala anulowana ale nie moge podpisac ani zrezygnowac bo reklamacja jest rozpatrywana 54 dni myslalem ze ta babke udusze
|
Cytat:
|
Ale jestem zdenerwowany, poszlem do orange wziolem tego fona za 1zl podpisalem umowe a babka mowi ze w umowie brakuje aneksu ze telefon zostal kupiony za 1zl wiec musi ja anulowa a to trwa 54dni i ani nie moge zrezygnowac ani nie mam fona, niezla maja polityke w tym orange
|
Cytat:
Cytat:
|
Owszem ale z tym ze wgrywasz softa to tracisz gware jesli nie ma danego softa pod telefon bo niekiedy dadza jeden a jest juz ich o wiele wiecej, serwisowke wgrasz tylko za pomoca kabla serwsowego a taki kabel niby powinien miec tylko serwis ten instalacyjny soft mozna wgrac za pomoca normalnego wiem bo mam nie jednego siemensa i do np C60 nie bylo nigdy oficjalnego softu
dlatego wgrywalem serwisowy a to duzo zmienia np real music, blokada klawiatury po pewnym czasie itp A serwisant wie jaki soft zostal wypuszczony a jaki nie ale mniejsza z tym temat jest o sagemie :) |
Cytat:
Przy innych markach jeśli wgrywasz soft, który nie jest modyfikowany przez ciebie lub innych w żaden sposób i jest on dostepny także w serwisach to też nie tracisz gwarancji i zanosząc telefon do naprawy z takim softem nie mają prawa odmówić ci jego przyjęcia,a pozatym nie kapną się, że go wgrywałeś, bo mogłeś już taki mieć fabrycznie :taktak: |
Cytat:
|
Niby tak ale gwarancji udziela producent a nie orange wiec jak wyjdzie nowa wersja mam prawo wgrania nowego softu, teoretycznie
|
ZAŁÓŻMY !! litosci ^^
Wgrasz orginalny soft = brak gwarancji , ale z tego co wiem to mzona potem w razie czego wgrac spowrotem stary soft i juz mamy gwarancje ;) ? Jak cos zle mowie to mnie poprawcie ... |
A zalorzmy wgram softa w jakims serwisie czy komisie to moge stracic gwarancje ?
np w siemensie nie bylo tak jesli soft zostal wypuszczony jako instalacyjny a jesli jako service to sie tracilo gware wgrywajac go |
Cytat:
aktualnie mam mojego eryka naladowanego od zeszlej niedzieli i jeszcze pokazuje 9% :taktak: pozdro ;) |
Cytat:
|
Dzisaj zrobie maly tescik ... naladuje go do pełna , potem nie bede go praktycznie ruszał . Zobaczymy ile wytrzyma w spoczynku ;)
Edit juz na allegro tego pełno : http://allegro.pl/item89403340_sony_...mer_bk76_.html |
Cytat:
Oj nie czepiaj sie :>, pojecie formowania jest niebezpieczne jeszcze znajdzie sie intelYgent co zapragnie mlotkiem ja formowac i co .. powie ze na forum napisali coby ja formowac ;) :haha: Cytat:
:piwo: - wszystkim ja mam to i wy miejcie :piwo: |
Ja w swoim teraz bede 4 raz formatował baterię ...
Smartek mozna do niego kupić jakas bardziej pojemna baterie ? bo denerwuje mnie troche ładowanie co 2-3 dni :| |
Cytat:
Baterie się formuje. |
z tego co się kiedyś interesowałem to softy telefonów modyfikowane przez polskich operatorów mają porobione bugi zwiększające koszty użytkowania telefonu, np zrywanie co jakić czas połączenie gprs, nawet jak jest ustawiona sesja ciągła. wiadomo kolejne logowanie, kolejne kB i kolejne pieniązki na rachunku.
jak już brać modowany fon to odrazu wgrać ogrinalny soft |
Cytat:
co do softu orange'owego czy erowego - rowniez w przypadku k750i sa GORSZE :( pozdro ;) |
Formatowanie jest bez sensu, co za roznica czy bedzie ci trzymal 6 dni czy 3 i tak trzeba ladować ;)
wez dwie baterie i sie przekonaj :p jeszcze takie ptanie czy pełne formatowanie (zamiast szybkiego) nowego hdd przy instalacji systemu ma jakis sens ?? ;) |
Sagem MYX6-2 co o nim sadzicie ?
Witam
Zamierzam w poniedzialek kupic sobie Orange telefon Sagem MYX6-2 z softem orange czyli tym zmodyfikowanym, slyszalem ze jest gorszy od seryjnego czy to prawda ? Mam jeszcze jedno pytanko czy formatowanie bateri w nowych telefonach ma jakis sens ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27. |