![]() |
Cytat:
A na razie w zasadzie rozmawiamy o tym co jest I o tym co teraz potrafia te napędy Chociaż ja jestem jak najbardziej za :taktak: :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
Można stwierdzić, że ten język to dużo ptaszków i co najmniej przypadkowo powstawiane literki :> A test? Wypadł dość dobrze, tylko z "plusami" jakieś małe zawirowania widziałem... :czytaj: |
no i szczęśliwy złoty star.....
no ale.....widziałeś ten test co ci zapodałem linke?? co o nim myślisz....oprócz tego ze nasi sąsiedzi mają dziwny język....:haha: |
Cytat:
W końcu to Hitachi :> |
:niepow: .......
hehe tak pięknie to jeszcze nie ma.......:) ale jak nic się niezmieni to już niedługo będę miał drugi palnik, a h20l ma duże szanse....bo całkiem ładnie pali.... |
Cytat:
|
posz***322;a za plexa......
|
Cytat:
A ty co zrobiłeś ze swoją 20ką? :pytanie: |
:D :spoko:
poczekam jeszcze na parę testów h20l w sieci....i będzie wszystko jasne..... albo i nie.... |
Cytat:
Co sprosta takim wymaganiom? :pytanie: To musi być chyba jakieś Super Multi... :> :D |
.....ciekawe co pokaże 1670..... qrde chciałbym mieć RAM i LS do kompletu, bo LF można sobie darować.......
Cytat:
|
Cytat:
A kod PIN twojej karty to... :idea: Czy mógłbyś się chwilę nie ruszać? || Słuchaj Zakładając, że Plex będzie dobrym sprzętem do nagrywania, lepszym niż Pionek Na Pionku nie można testować jitter i nie można testować w Nero CD-DVD Speed Pionek zrzuca wolniej płytki niż Benek, i korekcję ma gorszą lub porównywalną Aha! Pionek nie wspiera jeszcze póki co zmiany BookType :nie: Można więc Pionka odrzucić? :pytanie: :mruga: Eeeeh. Gdybym miał możliwość dostania H20L w swoje łapki to jeszcze bym to rozwinął... :czytaj: |
Cytat:
|
hehe VIZZ dlaczego twoje typy s***261; dok***322;adnie takie jak moje?? telepata jaki***347; czy co??
|
Cytat:
BenQ 1650/55 Pioneer 111 LG H20L Albo trochę poczekać na BenQ 1670 :taktak: A test zaraz lookam :mruga: |
chyba nie cacanki.....zobacz test H20L....wypadła chyba nieźle co....??
całyczas zastanawiam się nad wyborem towarzystwa dla plexa....co ty byś polecił?? |
Cytat:
|
dlaczego niestety na plus LG....H20L zapowiada si***281; bardzo obiecuj***261;co....
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
Muszę spojrzeć bliżej :D :mruga: |
MT na LG porównanie do Liteona 160P6S
Verb wypalił sie podobnie na LG jak i na litku więc skanu nie bede prezentował |
Cytat:
Kontunuuj :taktak: Czytamy, czytamy :czytaj: :mruga: Verb całkiem całkiem, biorąc pod uwagę ich dzisiejszą jakość Natomiast Mediastore - to raczej nie ma się co dziwić :nie: Ja niestety też już nie mam tego Litka Chociaż jak ceny zejda do 100zł za sztukę to może sobie kupię jako tester :mruga: |
Ilość załączników: 2
Miałem tego litka przez chwile aby sprawdzić jak się spisuje obecnie mam 832S który troche szfankuje na płytach x8 i wyższych niestety :(
Płytki wypalone na litku 160P6S , verb x16 a MediaTech x8 Verb wypalił się całkiem całkiem ale mediatech to juz niestety porażka. Zaraz przedstawie test Mediatecha na LG GSA-H20L też coś takiego przez chwile miałem. Jak sie okazało to tak Litek kiepsko to wypalił LG nie miał problemu jak i mój stary 832S lepiej sobie poradził. |
I tym też nie lepiej
Titanum DVD+R x8 burn x8 160P6S PS08 |
Tym razem totalna chała :ysz:
TDK DVD+RW x4 burn x4 160P6S PS08 |
I na przekór wszystkiemu co o Litkach
TDK DVD-RW x4 burn x4 160P6S PS08 A dziś wieczorem weźmiemy się za +RW :mruga: |
A tu mały versus do powyższego
Płytka z tego samego cake'a Swoją drogą to niezła chujnia te Verby z Carrefoura :blee: Ale wnioski ponagraniowe zostawiam wam Verbatim DVD-R x16 burn x8 be1640BEGB |
Czytam te wasze wypowiedzi i zerkam na ile rozumiem na obcojęzyczne fora
I doprawdy nie wiem skąd biąrą się te problemy z Litkami? :pytanie: Podobnoż 160P6S ma duże problemy z "minusami" Więc po raz kolejny postanowiłem to sprawdzić :czytaj: Efekt? Poniżej Verbatim DVD-R x16 burn x8 160P6S PS08 |
Dostalem tego litka w zamian za 1633S Moja radosc trwala krotkoPo wypaleniu doslownie 3 plyt juz sie cieszylem.Po nagraniu kolejnych niestety rozpacz Nagrywa tylko plusy i to do odczytu w bardzo niewielu innych napedach Minusy odczytuje tylko on sam - inne napedy plyt nie widza Podobna sprawa z dvd rw i cd rw - po nagraniu sa nie do odczytu nawet prze samego Litka.
Tragiczny naped - niestety dotychczas mialem o napedzie dobre zdanie ale teraz... Po tygodniu i wypaleniu doslownie 10 dvd a raczej probie ich wypalenia stwierdzam ze to najgorsza marka i juz jej nikomu nie polece. Po tygodniu wyladowal w serwisie i teraz czekam Dodam ze nagrywalem na markowych nosnikach Verbatim, TDk Sony Z niemarkowych poszly na nim tylko Xdisk. Esperanzy wogole nie zapisywal Pisal tylko komunika ze zapis z predkoscia 4X nie powidl sie - plytki nie psul bo nawet jej nie zaczal nadrywac Program do nagrywania to oczywiscie Nero szwed |
Kupiłem ten palnik do firmowego pc-ta. Jedyne co na razie mi się rzuciło w oczy to porównaniu z moim domowym Beniem DW-1655 ma bardzo długi czas wypalania pierwszych sektorów Lead In - dużo wypalam w DVDDecryoterze i różnica na niekorzyść Litka jest kolosalna.
Poza tym na najnowszym fw - bodajze z 10-ką w nazwie w ogóle nie "trawi" TDK DVD-R 8x - kupa błędów PIF/PI, ocena jakości między 80-90. Benek z tym samym speedem osiąga 97-99 |
Cytat:
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Porównanie Imation DVD+R x8 burn x8 BenQ 1640BEGB vs. Liteon 160P6SPS08
Te "wieżyczki" to cecha rozpoznawcza partii :> BenQ http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=30014&stc=1 Litek http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=30013&stc=1 |
Cytat:
Korekcja? Może nowsze biosy oficjalne albo od CG coś poprawią ( jak będą :> )? POMOCY? :spoko: Nie inaczej! ^_^ Klasycznie już oczywiście - brak czerwonej diody :buu: Reszta w trakcie... :mruga: |
no wiesz jesli chwala to taka korekcja - to ja wole niechwale :)
a co do zdą(r)żenia[?] - to tak to wyglada ze te plyty stanieja jak wejda blureje czy inne gowna... wiec pewnie nie zdarze -wtedy bede tak jak ostatnio kupowal DVDR aby zgrac seriale na mniejsza ilosc plytek :D [?] co do pisowni - zglupialem |
Cytat:
a zasilany jest reaktorem - jestem gotowy :D a na poważnie to na razie wygląda, że LiteOn wraca w chwale ??? zobaczymy za kilka....kilkanaście.....postów POMOCY!!!! na forum :D |
Cytat:
:D |
ja jako narrator dodam ze w tle leci caly czas muzyka z poczatku StarWars, przerywana w co dramatyczniejszych momentach utworami Wagnera
PS. jak plytki DL stanieja zakupie cos co pozwoli nagrac i odczytac +-R DL ale to nie bezie ten litek tak mi sie wydaje ze korekcje bledow to ja lubie za bardzo - mam 832S z cudem CG, wiec..... ale to przyszlosc :> |
Mały test na korekcję błędów
Dostałem płytkę co niby nie chciała iść komuś tam Wsadzona do Litka 160P6S pomieliła kilka minut, po czym dalej w żadnym programie nie szło zrzucić jej zawartości :nieee: Benek 1640 odczytał i label i zrzucił DVDDecrypterem zawartość płytki nawet w dość krótkim czasie :czas: Poniżej skanik tej płytki - a to był Verbatim DVD-R x16 - tylko czym ktoś to nagrywał? ???:wow: Kolejny mit dobrej korekcji błędów na Litku poszedł się je... szcze zastanowić czy dalej jest mitem :> |
Sony DVD+R x8 burn x8 160P6S PS08
|
Sony DVD+R x8 burn x6 160P6S PS08
|
Trochę gorzej
Titanum DVD+R x8 burn x8 160P6S PS08 |
Mit wrogości Litka i płytek DVD-R
Biorąc pod uwagę klasę nośnika, a raczej wręcz jej brak - to całkiem, całkiem Titanum DVD-R x8 burn x8 160P6S PS08 |
Postanowiłem na początek znokautować Litka :podbite:
Ale on się nie dał :nieee: Platinum DVD-R x16 burn x16 160P6S PS08 |
Liteon SHW-160P6S Saga trwa ;>
Ilość załączników: 3
Poszedł 832... :smutny:
... przyszedł 160P6S || Wrażenia? Jak zawsze to tylko Litek, ale... Wydaje się mieć troszkę solidniejszą tackę i jej mechanizm Jest na pewno trochę cichszy No i na pewno bardzo mało na jego temat w sieci Zresztą nie dziwię się :nie: Co to w ogóle za oznaczenia są i skąd oni biorą takie nazwy nagrywarek? ??? Jak ktoś chce - to niech coś pisze :czytaj: :mruga: http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=29996&stc=1 TDK x52 burn x48 160P6SPS01 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=29997&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=29998&stc=1 Nawet niezgorzej :mruga: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:19. |