![]() |
Ile alkoholu mozna przewiesc przez granice polsko-niemiecka???
pytanie w tytule...???
|
Tyle ile zapłacisz cła ||
Lub tyle ile uda ci się przemycić || Jakaś libacja się szukuje || :taktak: ... na forum :> :sluze: i :piwo: = :ognie: :sylwek: :fala: :zespol: |
nie no wlasnie czytalem ze jak jestesmy w UE to nie trzeba cla placic..
|
Cytat:
|
800 papierosów, (przy wjeździe do Danii, Finlandii i Szwecji - 200 papierosów)
200 cygar, 1 kg tytoniu, 10 litrów spirytusu, 20 litrów wina ze zwiększoną zawartością alkoholu (np. sherry, porto), 90 litrów wina (w tym maksymalnie 60 litrów wina musującego), 110 litrów piwa. http://abc.onet.pl/2031,kontent.html?MASK=5656253 coś takiego znalazłem, ale głowy za to nie daję. wiem jedno - jak się człowiek nie wyda podejrzany i nie ma masy bałaganu w samochodzie, to nikt się nie czepia. |
Cytat:
I pomyśleć, że ruski zabór się Wam nie podobał. Teraz lepiej? |
zaboru carskiego nie pamiętam, ale breżniewowski dobrze.
za paczkę Marlboro dostawało się od ruskiego pilnującego płotu jednostki kilka pestek od kałacha. :) |
Cytat:
A u mnie za paczke sportów 4 kanistry paliwa z opakowaniem. Cos slabo wychowaliście sojuszników. a MOżE ICH NIE LUBILIśCIE? |
nielubienie swoją drogą....potęgowało się po tym jak ruski powiedział dawaj a potem pestek nie przerzucił...
paliwo było pod koniec pobytu (jak wszystko) w dowolnych ilościach za flaszkę. |
Cytat:
|
oni w sumie tak dokladnie autokarow nie sprawdzaja...
|
Cytat:
:respect: |
teraz jeszzce mozna pzrewiezc dosc spore ilosci alkoholu,ale z aniedlugo ma sie to zmienic.
bedzie mozna przewozic mniej spirytusu i wodki,a wiecej wina... wiec bilans wyjdzie na 0 ;P |
Cytat:
|
Cytat:
gorszy przypadek miałem w Bieszczadach, gdzie zrobiliśmy konkurs - kto więcej razy przejdzie San na stronę Ukrainy (wtedy należącej do CCCP) dorwał nas OMON (chyba) i trzymali nas na kałachach.....mało się nie zesrałem :| a najciekawsze jest to, że dorwali nas po naszej stronie granicy z 10 minut po zabawie i chyba z tego powodu tylko postraszyli i puścili. jeden mówił po polsku praktycznie bez akcentu... reszta po rosyjsku. |
Cytat:
|
Cytat:
on był z polskiej lub mieszanej rodziny, znał polski i dali go na granicę. tak sobie myślę........................ zawsze baliśmy się przechodzić na ruską stronę, bo krążyły plotki o czujnikach, polach minowych itd. ale 2-3 merty za rzekę... fakt, że darliśmy tak mordy, że nas było słychać na 2 km, ale nie mieliśmy na celu szpiegowania CCCP :szczerb: a wiek -około 17 lat wszyscy miałem czerwony dowód osobisty - pamiętam. |
Cytat:
Teraz za wjazd do tzw. Unii Eurpejskiej z kartonem papierosów bekniesz jak za Stalina. Bardzo nieprzyjemne procedury. Mają nasi przjaciele. Zwłaszcza w stosunku do Polaków. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:24. |