![]() |
RIP DVD9 na DVD5? God of War
Plik wynikowy obrazu ( *.mdf , *.mds ) został stworzony z oryginalnej gry God of War która jest moją własnoscią.Tylko jest jeden maly problem bo rozmiar gry to 7,46 GB wiec jest to DVD9 , moje pytanie w jaki sposub zriopwać to na DVD5 tak aby to działało??
|
Cytat:
Cytat:
Są az 3 tutoriale do wyboru do koloru, mozesz uzyc tego trzeciego - jest dobry ;) |
Cytat:
|
@sliderps
"Wkrótce" u nas, kompleksowy poradnik dotyczący RIPowania gier na PS2. +R za pierwsze zdanie :spoko: |
Cytat:
Dobra więc jesli jestes nowy to jakby ci to napisac,mozesz miec poważne problemy z wykonaniem takiej kopi. Jak juz wspomniał @berion jak sie czas znajdzie to i na wszystko bedzie złoty lek ;) |
Cytat:
|
@sliderps
A ja już się bałem, że zapytasz: "jak to zrobić po kolei" :D PS: Znam więcej: np. PS2NFO.COM, PS2ModzParadise, Xbox-Scene, PS2Dev.org, ... itd... itd... polecam, istna skarbnica wiedzy. :taktak: |
Powtórze pytanie,czy przycinanie filmów to wina płyty DVD - , czy moze źle przerobione filmy w trakcie ripowania ? moderatorzy macie pole do popisu:) co mam z tym zrobic - pozdro
|
@sliderps, Jak szybko nagrywałeś DVD'ka? (bo to może być przyczyną), spróbuj nagrać x2/x2,4
|
Cytat:
PS2 już taka jest - wybredna na jakość nagrania płyty (samej płyty też). Nie napisałeś o jakie filmy Ci chodzi. Jeśli o DVD-Video to tak jw. napisałem, jeśli zaś o DivX, słyszałem (nie korzystam z SMS/RMP - do filmów/muzy mam XBMC :matrix: ), że z niektórymi są problemy (od czego to zależy? Kompresja? Bitrate? Nie wiem...). emcepl - pewnie wie, bawił się tym. |
Cytat:
// ja nic dobrego o płytach czyszczących nie słyszałem :| - dop.Berion |
hmmm...Więc tak Szczuru próbowałem juz nieraz palić DVD na tak zawrotnych speedach jak x2 > ;),ale obawiałem sie ze płyta przy takiej prędkosci dzwięku może mi sie roztrzaskac w środku napędu :D a tak na poważnie to w kazdym przypadku i programie najniżej co mogłem zejsc to x3,2 ,niewiem ale chyba to zalezy od Wypalarki,ja dysponuje litonem ,a z reguły pale na TDK-ach.Generalnie czy to było +\- speed min ustawiał sie na x3,2.
Berionowi dziękuje za szczere chęci pomocy ale zanim zapyta o jakie filmy mi chodzi?prosze go o przeczytanie tematu posta;) Kategoria:Konsole \ God of war W odpowiedzi dla Desdena,nie jestem w stanie zdiagnowzować stanu lastera,ale mysle ze to raczej nie to , bo w zadnej z innych gier takie wcinki nie występowały ,pozatym powiedzmy ze konsola byla nieuzywana od nowosci prawie wogule ze wzgledu na brak czasu , dopiero teraz zacząłem ją dogłebnie eksploatować wiec laser prima ;) giera jest wypalona na DVD - , jesli bym to wypalił na TDK + , jak myslisz dało by to cos? pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Wina lasera/płyty/jakości nośnika - można to klepać w nieskończoność - taka jest PS2 :D Skoro napęd prima sorto to pozostają tylko dwie ostatnie możliwości. Powiadasz, że na innych grach (ten sam nośnik, ta sama nagrywarka, ta sama prędkosć) jest ok? To może wina tego ripkita? @szczuru Ja się na tym nie znam... Może to zależy od marki, who knows. Nie mam floty na takie testy. |
Cytat:
@sliderps oczywiście mogłes tez olac bonusy i nic nie robic z filmikami,ale bys miał wyciete dodatki || |
Ja tylko jedno zdanie w sprawie nagrywania DVD. Nie ma tu takiej zasady, jak w przypadku CD, że wolniej oznacza lepiej. Wszystko zależy od jakości nośników. Jeżeli to są te z wysokim indexem x8 i powyzej, to powinny być palone z prędkością x8. Gwarantuję, że przy prędkości x2, czy x4 będzie znacznie więcej błędów.
|
Byla jeszcze jedna rzecz podczas Ripowania w częsci której Relinkujemy zagubione czesci filmow do tych istniejacych ( 2 listy kolo siebie ) zostały mi 3 pliki których niemoglem znalezc na liscie do zrelinkowania,i wlasnie obawialem sie ze to moze byc pozniej problemem,no i moze faktycznie.Ale tym zajme sie pozniej;)
Jak narazie mam nowy problem, mam gierke NFS MW , 3,44GB obraz ISO. Wypalona na x4 TDK + , gubi scieżki chocby podczas wyscigu "Quick race" , tzn.auto jedzie , az w pewnym momencie przed tobą ukazuje sie biała sciana , dojedzasz do niej i wyskakuje loadind... \ i konsola mieli az zaladuje dalsza czesc mapy tak jakby,lub miejsca w ktorych resetuje sie auto i roznego rodzaju takie głupie błedy? wina plyty? lub ,czyżby poprostu uszkodzony obraz ISO? |
@sliderps
Jak GoW zejdzie do 30/40zł na giełdzie to sprawdze te ripkity (grę tego kalibru trzeba mieć :D). Póki co potrzeba mi jeszcze jakieś dobrej palary DL, moja sto siódemka powoli odchodzi, a nie mam jak odczytać drugiej wartstwy choćby i z GT4 (btw: który to tutorial już dawno powinien być gotowy :/) (narazie męczę brata :D). Nie wiem, ale wydaje mi się, że to od Ciebie zależy ile i które pss są do zrelinkowania. Co do tego NFSa: nie nadąża z odczytem danych z płyty. Tak samo z San Andreas i GoW, które cały czas streamują z płyty. PS: Bartez dobrze mówi :taktak: |
Admin mial racje, NFS MW chodzi teraz idealnie , bez błedów i przycinek.Wypalona na speed x8 , wystarczająco aby konsola niemiala problemu z odczytem.Co do samej gry spodziewalem sie lepszej grafiki ale i tak niezle;)
Odnosnie God of War jak zripuje jeszcze raz od podstaw ,mysle ze to pomoze.Jak narazie dzieki za porady! pozdro 4all |
Przepal GoW i powinno pomóc. Wątpie, aby ripkit coś sknocił (z FMV).
Ja mam GoW na DVD5 i powiem, że gra się przycina na normalu w miejscu, w którym przechodzisz do ... jakby to napisać... "pola z pułapkami przed domem architekta". Przynajniej moja konsola wczytywała ten fragment dobre 5min! Zawsze tak się dzieje i to w tym samym momencie, dlatego wolę DVD9. Cytat:
|
strona www.backuptools.co.uk z tutkiem nie wyświetla mi sie. czy została usunięta? podajcie inne namiary na ten tutorial. A tak zapytam jak zrobiłem obraz God of War z oryginału i chciałbym go wypalić na dwuwarstwową płytę to wypali się bez problemu?(chyba najszybszy i najprostszy sposób, chociaż bardziej kosztowny).
z góry dzięki za odpowiedź |
PS2NFO lub PS2ModzParadise. PS2Backuptools padło...
Ja DL nigdy nie wypalałem, wszyscy radzą patchować Toxiciem jak GT4. |
Cytat:
Oczywiście to wszystko zależy od wypalarki i szczęścia. Moja nagrywarka była prosto ze sklepu kiedy to wypalałem, więc tym bardziej pałeczkę przejmuje szczęście... Nie wiem czy są na to metody do God of War, ale ja z moim MGS2:Substance poradziłem sobie zgrywając go na 2 DVD-R... jest trochę zabawy ale nic nie tracimy z gry :) |
A jak mam zgrany obraz płyty za pomocą alcohola to można to spatchować toxickiem i wypalić alcoholem? Czy tylko DVD decrypter wchodzi w gre?
Jak podzieliłeś MGS na dwie płyty? dla mnie to bez różnicy czy jedna czy dwie aby była cała. Może God of War też da rade? |
z GoW nie zrobisz multiRIPa. Możesz za to zripować wszystkie bonusy. jest do tego już gotowy RIPKit na PS2 Modz Paradise.
ToxicDLP obsługuje *.mds/*.mdf; *.gi; *.iso, ale muszą być całe (czyt.nie podzielone). |
Może zawracam d... ale na PS2 Modz Paradise nie znalazłem Ripkit'a do God of war na PS2. Znalazłem tylko tutorial jak zgrać z DVD9 na DVD5. Co za pomocą tego tutoriala usówa się z gry że mieści się na DVD5?
Z góry dzięki |
Cytat:
Zgadza się ten tutorial jest właśnie o tym, a co do tego programu to jeszcze poszukam. Musi być bo kiedyś go pobierałem. Ewentualnie jest razem z tutorialem. |
@ptr tu masz ca***322;y HOT-PACK!(Tutorial+pliki) wystarczylo poszukac na pierwszym lepszym znanym boardzie ;)
|
Odświeżam ten wątek, bo mam ten sam problem co w pierwszym poście, a wszystkie linki, które podaliście są już na dzień dzisiejszy nieaktualne... :( Istnieje szansa, że ktoś mi pomoże? Jedyne co zrobiłem, to otworzyłem obraz GoW programem Apache2 i wyekstraktowałem pliki... Co dalej?
|
http://www.alucard.cc/forums/index.p...dule=Downloads
Wypakowa***263; munge'e z obu warstw i zripowa***263;. Prawd***281; powiedziawszy to nie widz***281; w tym sensu. GoW kosztuje teraz max 40z***322;. Nawet jak pokiereszujesz t***261; p***322;yt***281; do stanu, kt***243;ry nie nadaje si***281; do odczytu to i tak zawsze mo***380;na kupi***263; now***261; w sklepie. A a***380; tak to chyba nikt nie maltretuje p***322;yt. Mo***380;esz przecie***380; te***380; kupi***263; DVD9 i sobie po prostu skopiowa***263;. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:47. |