![]() |
Bandyci w barwach Wisły, Cracovii i innych klubów... O co chodzi tym popie...leńcom?
Nigdy nie byłem zawziętym kibicem piłki nożnej.
Czy to jest powód, że nie rozumiem dlaczego grupy młodocianych bandytów terroryzują całe miasto w czasie rozgrywek? Jak organizatorzy, politycy i te śmieszne niebieskie ludziki w radiowozach mogą do czegoś takiego dopuszczać? Co się musiało stać w domu, szkole i na powórku, że społeczeństwo zrodziło takich zwyrodnialców? JAK WYRWAĆ TE CHWASTY? P.S. Dla tych, którzy nie widzą, o czym piszę: http://fakty.interia.pl/news?inf=727222 http://fakty.interia.pl/news?inf=727247 |
Cytat:
Znam ten problem, ehh... |
Cytat:
A jak się pozbyć takich burd? Zwiększyć kary dla uczestników takich zamieszek i uświadamiać rodzicom, aby bardziej przyglądali się swoim pociechom, szczególnie w ich wolnym czasie - wiem, szczególnie to drugie jest mało realne w naszym kraju, ale na pewno dałoby jakieś efekty... |
Cytat:
kiedys, ktos na forum zamieszczal amerykanskie reklamy wypadkow samochodowych - to bylo dobre.. takim "KIBICOM" powinno sie ucinac palce i transmitowac na zywo moze inni by sie wystraszyli.. lol, ale wymyslilem :D |
Cytat:
Bo jeśli nie, to jak już zostało powiedziane, to dla mnie mogliby tych wszystkich chuliganów wymordować i było by po problemie... |
Za szkody/zniszczenia etc. wręczać kosmiczne kolegia i sądze, że zapędy co poniektórych zostałyby skutecznie ujarzmione.
Przecież to powoli przeradza się w regularne wojny na "kije i motyki". :| |
a mi brak slow:([*]
|
Cytat:
reszte na krzeslo elektryczne! albo dozywocie, w jednej celi z banda murzynow ;) |
Dziadek bil Niemca,
Ojcie bil Ruska, ja kogo mam bic? ;) (ostatnio jechalem z taka banda w jednym wagonie... strach oddychac :o ) |
teraz to i tak jest spokój, jak cracovia awansowała z 3 do 2 ligi to u mnie po osiedlu się przez tydzień gonili z siekierami.
|
Tylko o tym mówią jak dojdzie do tragedii. A na codzień też nie jest ciekawie.
|
bezpieczenstwo na stadionach to fikcja wiec co sie dziwic ze poza nimi tez nielatwo po mordzie dostac :|
|
Żeby tylko po mordzie :| ...
|
Cytat:
Cytat:
A może... "Mechaniczna Pomarańcza"? :fiu: |
nikt nie pyta, jak to się udało Żelaznej Damie, tam jest odpowiedź, po prostu duuuużo konsekwencji, trochę pieniędzy i można. Zobaczcie angielskie stadiony, tam są rodziny z dziećmi, żadnych krat, a jak bylo 20 lat temu?
|
jak u nas prostego systemu elektronicznych identyfikatorow i firtracji przy wejsciach nienma to gdzie my do angli chcemy ??? elitka sie cieszy ze zlepperowany ciemny lud ma sie gdzie wyszalec a to ze przy okazji cos takiego jak bezpieczenstwo i rodzinne wypady na mecze stalo sie przeszloscia to co z tego, zawsze mozna wlaczyc eurosport a tam spokojnie oglada sie mecze zachodnich druzyn ktore maja i lepszych zawodnikow i o wiele lepszych kibicow.
|
a pamietacie jak bylo w Angli? jednak sa sposoby zeby to uspokoic...tylko u Nas chyba wszystko mają w d***e :/
|
Wiem,że temat ten powstal w oparciu o zabójstwo kibica czy niekibica (jak zwał tak zwał).Ale w Polsce jest niesprawiedliwość medialna ! ! !Każy teraz trąbi Kraków -Kraków-Kraków
Bo u nas w Inowrocławiu tez jeden oberwał z noża a cisza jak po śmierci organisty. A do tematu : Polacy przecież tak chcą (nie wszyscy) !Niby każdy klepie,że chce kary smierci,a jak przychodą wybory to wybierają przeciwników kary smierci. |
Moim zdaniem to powinni ***8222;zawiesić***8221; kibiców Cracovi ,żeby nie mieli wstępu na mecze
swoich podopiecznych przez 3,4 miesiące to by się wtedy nauczyli. Moim zdaniem najwięcej ruchu robi Cracovia i oni powinni być ukarani! |
Cytat:
bojowki i tak sie pod stadionem umowia... |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja bym ich przede wszystkim kastrował żeby się nie rozmnażali, poza tym to jak się wykastruje ogiera, to od razu się z niego robi spokojny wałach.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bramki na klucze elktroniczne ... wzmocnione kordony MO po miescie i pod stadionem na czas meczy kilka godzin/dni przed i po .... :> surowe kary , kara smierci ...
Wystarczy chiec cos zrobić .... |
Cytat:
UE jak się dowiedziała, że w Polsce jest możliwy projekt ustawy przywracającej karę śmierci, to od razu zapowiedziała, że gdy zostanie przyjęty, Polska wylatuje z jej struktur. Więc takie rozwiązanie wydaję się dobre, ale zawsze jest ryzykowne, szczególnie w Europie. |
Cytat:
|
w angli czy ogolnie na wyspach wcale nie jest tak wesolo jak sie wydaje
tam sie poprostu nie leja na stadionach a umawiaja tak jak mialo to miejsce np w filmie "football factory" w glasgow co derby sa ofiary smiertelne, choc moze nie tyle co derby a co jakis czas ginie jakis "kibic" od ozenionej kosy w polsce kilka lat temu bojowkarze chcieli calkowicie sie nie lac na stadionach i poza nimi, chcieli legalizacji walk w klatkach i to by im wystarczylo nawet jeden z liderow zadymiarzy z legii powiedzial, ze gdyby takie cos bylo to nawet koles w koszulce wisly moglby lazic po warszawie i by mu nic nie zrobil - ale jakos w to nie wierze....chociaz kto wie moje zdanie od bardzo dawna na temat "kibicow" jest takie, ze przed i po meczu powinni dostac bardzo mocny w******* od policji i by siedzieli spokojnie |
Takie elo ziomale, dresole jak ich zwal, tak zwal, powinno sie osadzac w gorach by drogi kladli i dostawili racje zywnosciowa raz na 3 dni a wode 3 razy dziennie, jednoczesnie bedac pod nadzorem straznikow wynoszacym 1:2 (straznik:wiezien). Kazdy pilnujacy winien miec shotguna i prawo do zastrzelenia uciekiekajcego/butujacego sie wieznia. Po meczach powinno wojsko wkraczac i ich przypadkowo powystrzelac po kolei wszystkich pod pretekstem konszachtow z Al-Kaida czy zydami.
Winne takiemu stanowi rzeczy jest to, ze wiekszosc huliganow to nacjonalisci/nazisci/faszysci - oni sa agresywni i w jezyku i w czynach, inaczej jest z "czerwonymi" i "czarno-czerwonymi", ktorzy sa pacyfistami. Puenta: zakazac szerzenie ideii typu: nacjonalizm/faszyzm/nazizm, nauczac o doktrynach "czerwonych". A stadnionowych huliganow w kajdany na rece i nogi, do roboty i nie okazywac litosci w wymierzaniu wysokich grzywien i kar wiezenia z przymusowa praca na rzecz panstwa. |
Cytat:
|
Cytat:
ich tak nazwać jeszcze-oni nie zasługują na takie miano nawet;) |
Witam !
Cytat:
Dla mnie to nawet nie są pseudokibice - to chuligani i koniec !! Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
I stało się, Cracovia została ukarana:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ciekawe na jakiem podstawie zawiesili spikera ?
przecież nie zatrudnia go pzpn, ani nie wydaje mu licencji, więc co ? a skoro sędzia napisał w raporcie, że go opluli i rzucali w niego śniegiem i lodem, to czemu nie przerwał meczu ? |
spikerowi moga skoczyc
policja? a co ma ****a policja do tego? policja wkracza wtedy jak jest dym co nie zmienia faktu, ze moje zdanie jest takie 'lac i patrzec jak rowno puchnie" |
Witam !
I tak oto po raz kolejny ukarano spokojnych kibiców, którzy teraz meczu nie będą mogli obejrzeć, klub który musi zapłacić karę nie za swoje winy ... A prawdziwi winowajcy, co radość mają tylko z tego jak kogoś pobiją, a kibic innego zespołu to wróg ........ Nic już wiecej nie napiszę, bo szkoda nerwów ... ro29 |
Cytat:
|
Wrzuce swoje 3 grosze. Zastanawiam sie o ktorej bylo to morderstwo, wyglada mi na to ze dobrych kilka godzin po meczu.Wiec co ma do tego policja ? Ma tydzien po robic intensuwne patrole i sprawdzac czy nikt w samochodzie z nozem na innych nie poluje ? Nie bedzmy smieszni, jak beda chcieli to zabija. Inna sprawa jakby to bylo na stadionie.
Co do kary to sie dziwie reakcji co poniektorych. Jak dla mnie to sluszna jaknajbardziej. Widzialem ciekawe zdjecie w wyborczej i chocby za nie klub dostal kare, spiker za to ze organizowal doping co jest zabronione chyba na calym swiecie, a przynajmniej w europie. Wiec naprawde nierozumiem niektorych tutaj. tak jeszcze zacytuje bo nawet chcialo mi sie szukac: - ''Policji obowiązkiem było - wiedząc, co się dzieje'' - tzn co, dostali cynk ze byla rozroba w busie i ze ktos jezdzi z nozem po miescie ? no ja prosze o litosc - ''Niemniej jednak jeśli już szukamy odpowiedzialności to ta - poza naturalnie samymi bandytami, leżeć może jedynie po stronie policji, a obarczanie nią klubu piłkarskiego jest zrzucaniem winy na łatwą ofiarę..'' - wg ciebie jaki obszar wokol stadionu maja zabezieczyc i w jakim wymiarze czasowym po meczu ? A ile takich grupek moze byc ? Kazda maja pilnowac do tygodnia po meczu ? -''I tak oto po raz kolejny ukarano spokojnych kibiców, którzy teraz meczu nie będą mogli obejrzeć, klub który musi zapłacić karę nie za swoje winy ...'' Doprawdy ? Wyjasnienie wyzej. To ze klub niereagowal na naruszenie przepisow to czyja wina ? Swoja droga wyslannikow pzpn i sedziego tez powinni ukarac za brak reakcji. NIechcialem to cytowanych osob obrazic ani nic w tym stylu, nakreslilem tylko jak ja to widze. Mozna by zaczac od blokowania stron tym bandytom gdzie chwala sie swoja dzialalnoscia. Jednym z minusow ''ucywilizowania'' jest zmniejszenie drastycznosci kar niestety. Nawet jakby ich skazac wg jakis nowych przepisow ktore by powstaly to gdzie ich umiescic ? Wiezienia pelne. Ale takie roboty publiczne to ciekawy pomysl, jakes sprzatanie i porzadkowanie terenow lesnych/parkowych/itp. A chipy to pewnie niezgodne z prawem sa, ale moze juz niedlugo kaczory wprowadza, chyba ze dojdzie do wyborow to zabacza na ile sie przejada na sonadzach. Koncze bo w polityke wlaze. A moze choc raz (pierwszy) pis zrobi cos dobrze - pewnie sie na kwakaniu skonczy. Ciekawe czy ktos do konca przeczytal :p |
ja przeczytalem i zgadzam sie z toba
policja? nie oszukujmy sie, ze oni gowno moga bo jak maja zapewnic bezpieczenstwo 7 tysiecy kibicow cracovi bedacych na meczu? a kolejna sprawa, ze do morderstwa doszlo (nazwijmy to tak) na terytorium wisly wiec (po elomlodziezowemu) o so chosi ? :) |
Cytat:
Cała sprawa może i miała miejsce poza stadionem, ale wykręt, że Policja jest bezradna, jest po prostu godny smarkacza ze żłobka. Zawsze patrzymy na tych bandziorów w szalikach przez pryzmat piłki nożnej i ich rzekomego sentymentu do swoich klubów. Trzeba raz na zawsze skończyć z tym wizerunkiem, bo każdy klub stanowczo odcina się od tych rozrób! Skoro są to zorganizowane grupy, których jedynym celem jest zbrodnia, to jak można mówić o nich jako o "łobuzach" i "pseudokibicach"?!?! To nic innego, jak WALCZĄCE ZE SOBĄ GANGI! A skoro są to zorganizowane grupy przestępcze, to mam prawo mieć pretensję do naszej tzw. "Policji", że nie inwigiluje tych struktur i ich nie rozpracowuje, ograniczając swoją działalność do stójek na meczu! :zly: Tłumaczenie, że "Policja nie mogła zapobiec" to zwykłe rżnięcie głupa i unikanie odpowiedzialności za grzech zaniechania, który nie po raz pierwszy kosztuje kogoś życie! :wsciekly: |
nie no bez przesady, ja sie nie zgadzam zeby moje pieniadze szly napilnowanie kazdego gnoja z osobna zeby nic nie zmajstrowal
to nie ma najmniejszego sensu bo i tak ich nie upilnuja powiedz mi jak wyobrazasz sobie pilnowanie wszystkich kibicow i kazdej grupy kibicow - szczegolnie kilka godzin po meczu |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
ja na ten temat nic nie bede pisal bo i tak byscie mi posta skasowali :[
|
Cytat:
a jesli chodzi o wyeliminowanie ich w zarodku to jest podobnie jak z ich pilnowaniem - za duzo ich jest - gdyby byli np trzema grupami po te 5 tys to jeszcze pol biedy - sek w tym, ze ci *****e maja grupy po 5-10 osob a jako taka wieksza grupe tworza w dniu meczu |
Cytat:
Nie dalej, jak 2 tygodnie temu prowadziliśmy dyskusję Jazda bez świateł, gdzie również pojawił się z mojej strony wątek policyjny. Nie tylko ja oceniłem negatywnie obecne działania drogówki, które są często zwykłymi nadużyciami. Zastanówmy się, ileż to codziennie słuchamy o wypadkach na naszych drogach i o tym ile ginie w nich ludzi... Nasze dzielne mundurki prześcigają się w coraz to nowych pomysłach, jak im "zapobiegać" doprowadzając do tego, że absurdów na drodze mamy już tyle, co dziur w asfalcie. Dlaczego tak chętnie się troszczą o nasze bezpieczeństwo, tam, gdzie w rzeczywistości jest o wiele mniejsze zagrożenie dla naszego życia? Żaden z moich znajomych z osiedla nie drży ze strachu wsiadając za kierownicę samochodu, czy przechodząc przez skrzyżowanie. Za to prawie każdy boi się o swoje życie wychodząc gdziekolwiek po godzinie 18-ej, bo jak się robi ciemno, to ławki i klatki obsiada pijąca, paląca i ćpająca napakowana gównażeria, która w końcu zacznie szukać zwady i to raczej nie na pięści. Zadałem sobie trochę trudu, żeby sprawdzić, jak to jest w Małopolsce ze statystykami przestępstw i wypadków. W woj. małopolskim w 2004 roku liczba wypadków drogowych wyniosła 4.882 i trzeba przyznać, że była jedną z największych w kraju. Oprócz tego, odnotowano jednak m.in.: 6046 rozbojów i wymuszeń rozbójniczych, 1126 bójek i pobić, 1182 uszkodzenia ciała, 175 zgwałceń i 64 zabójstwa. Skoro same wymuszenia rozbójnicze przewyższają już znacznie liczbę wypadków drogowych, to dlaczego ciągle słyszę tylko o tym ile to pracy Policja musi wkładać w poprawę mojego bezpieczeństwa na drodze, a nie widzę nawet w ćwierci takich starań w celu poprawy bezpieczeństwa w swojej okolicy? Po dodaniu wszystkich wymienionych przestępstw, otrzymujemy prawie dwukrotnie większe prawdopodobieństwo, iż spotka nas nieszczęście podczas wieczornego spaceru z psem, niż w czasie jazdy samochodem. Statystyka potwierdza odczucia społeczeństwa, na które Policja jest GŁUCHA! Dlaczego więc, zamiast nic nie dających (poza wyciąganą od kierowców forsą) fotoradarów nie instaluje się kamer na niebezpiecznych osiedlach? Dlaczego więc częściej, zamiast szybkoreagujących patroli w niebezpiecznych częściach miasta, widzę najczęściej przecinków, albo spaślaków w volkwagenach, zdolnych co najwyżej chwytać potulnych kierowców przekraczających dozwolone 40 km/h na prostej? To są pytania pozostające cały czas bez sensownej odpowiedzi, bo są najzwyczajniej niewygodne. No bo po co narażać się na skręcenie nogi w kostce i zranienie palca w czasie wyciągania broni podczas pościgu za przestępcą, skoro wciskanie tą samą nogą gazu w radiowozie, a palcem syreny koguta jest znaczniej przyjemniejsze i do tego gwarantuje "efekt"-ywność. Ktoś jeszcze ma wątpliwości, dlaczego tak popularne są hasła typu CH.W D.P.? : :ysz: |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:10. |