![]() |
no ale jesli w tej cenie mozna miec dwa rdzenie to czemu nie ?
|
@demek (do mnie piszesz?)
Je***347;li chodzi o poprzedni***261; konfiguracj***281; to m***281;czy***322;em si***281; na Athlonie 1,4ghz, ale moim zdaniem jak na taki zabytek pi***281;knie wymiata***322; :) wszystko zale***380;y od konfiguracji sprz***281;tu, a to ***380;e d***322;ugo sz***322;o to wcale mi to nie przeszkadza***322;o |
do jakiejkolwiek obrobki to juz dwa rdzenie
nic sie nie stanie jesli bedziemy miec 5fps mniej niz na jednordzeniu i zamiast x800gto2@x850xt pe wez 7600gt |
Cytat:
|
Cytat:
natomiast Cytat:
|
Cytat:
|
@piotr
do tej konfiguracji 400 wystarczy - ale firmowy pozatym warto pomyslec nad [AMD][939] P***322;yta Epox 9NPA+ Ultra szt. 294.26 359.00 - dlaczego? wypadla na xs lepiej niz tanie asusy i abity i bardzo ladnie na niej mozna krecic swoja droga do czego ci komp? |
jakos sobie radze :)
mam jeszcze pytanie co do karty grafiki. ile ma miec pamieci? |
Cytat:
sam juz wole nie eksperymentowac, hehe.. ale i tak mam nadzieje, ze uda mi sie dorwac DFI LanParty i 6800gt z bezglosnym coolerem pozdro ;) |
@Smartek, a co wyr***243;***380;nia Asus'a A8N-E od Abit'a, szczrze powiem ***380;e wszystkie moje poprzednie p***322;yty to by***322;y Gigabyte, ale akurat nie ma nic ciekawego i zdecydowa***322;em si***281; na Abit'a
|
do tego zestawiku wzialbym wlasnie taganika 480W i plyte zmienil mobo na Asus A8N-E
tak to zestawik jest b. podobny do mojego, ktory mam zamiar kupic w maju ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Podłączę się pod temat z racji tego że zmieniam sprzęt i chciałbym poznać wasze zdanie. Sprzęt będzie kupowany w http://www.apollo.pl Do konfiguracji dojdzie jeszcze obudowa + zasilacz i tu mam do was prośbę, jaki zasilacz to uciągnie? czy 400 wystarczy.
|
Witam !
Cytat:
Ja akurat miałem też swego czasu problem z zasilaczem - nie załączał mi komputera - walczyłem z tym długo, nawet wymieniłem kondensatory - i ostatecznie kupiłem nowy i po kłopocie (też tani ;) - 70 zł - FEEL 300W) i jest w porządku. A jednemu koledze też się saplił, ale na szczęście nic za sobą nie pociągnął. Pamiętam też sytuację, że na uczelni wykładowcy spalił się prawie nowy komputer - chyba od zasilacza - ale jak to dokładnie było nie wiem. Pozdrawiam ro29 |
a ja powiem, ze huntkey 350 wystarczy
a dlaczego? uciagnal nam P4 5500Mhz + ostro wykrecona grafike GF 7800 GT :) |
Propo "sfajczenia" to spalily mi sie juz 3 zwykle zasilacze (300W i 350W - wg napisu na naklejce), jednak nigdy nic za soba nie "pociagnely". Sam fakt jednak jest niepokojacy.
|
Cytat:
kazdy twierdzil, ze nie oplaca sie kupowac firmowych, bo te tanie dzialaja bardzo dobrze i nikomu sie nic nie "sfajczylo".. az trudno sobie wyobrazic moj usmiech na twarzy jak sie dowiedzialem o tej tragedii kilka dni temu :fiu: |
Witam !
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
Zasilacz nawet 580W (sa takie Tagany) nie oznacza, ze dostaniesz wieksze rachunki za prad. Pobor mocy jest zalezny od podzespolow jakie masz zamontowane w komputerze, natomiast sam zasilacz jest w stanie podac duze natezenie bardzo stabilnie (jesli rozbudujesz komputer, ;ub nawet podczas jego wytezonej pracy). Tagan 480W U22 to jak nowe zycie dla komputera. Mam takie juz 3, i kolejny (jesli w ogole jakikolwiek bedzie potrzebny) bedzie dokladnie taki sam. Spojrz na banana ponizej, a bedziesz wiedzial jak zachowa sie Twoj komputer po zamontowaniu Tagana 480-U22 (jesli ktos juz posiada dobry, markowy i wydajny zasilacz, to nie ma co zmieniac. Natomiast z Codegena, FEELa, czy co tam obecnie sprzedaja ponizej 100zl, roznica jest doslownie kosmiczna). :banan2: |
Cytat:
Cytat:
PS. coście się tak uparli na zasilacze powyżej 400 W ??? Według mnie nic to nieda a rachunek za prąd bedzie duuuży... :wow: |
Cytat:
razem z plyta glowna ^_^.. sie z niego caly dzien w szkole smialem.. :) :rotfl: |
modecom 400w to bardzo udana konstrukcja, ma tak jak pisze na etykietce 400 a nie to co cedegeny 400 a w rzeczywistosci 250...
|
generalnie ten program jest mulowaty...
odpal sobie Adobe Premiere...smiga elegancko nawet na 512 ram. Co do kompa, napewno dobry zasilacz, Taganik 480W brzmi ciekawie, taki przyszlosciowy. A ogolnie napisalbym ten sam konfig co demek... A do przechwytywania to musisz okreslic czy ma to byc tuner, bo jak nie to wystarczy karta z VIVO |
Cytat:
|
2x512 na poczatek starczy, potem mozna dolozyc, zmienic procka (dzialaja na niej te w procesie 65nm)
|
i dołożyć koniecznie nalezy jeszcze 512 albo 1024MB ramu
|
480W? Czy trochę nie przsadzacie? :ysz: Ja na moim configu (patrz mój profilu) mam zasilacz ModeCom 350W i jak narazie chodzi. Dodatkowo mam tam jeszcze kartę sieciową i jeden wentylek do obudowy.
|
Cytat:
|
Co do przechwytywania - to najtaniej i najsensowniej wyjdzie jakiś All In Wonder (jak komp nie musi być wydajny w grach, to IMO najlepsze wyjście to R8500AIW, a jak musi, to coś na PCI).
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nikt nie wspomnial o karcie do przechwytywania video... albo juz ledwo widze na oczy i przeoczylem...
ja polece winfast'a TV 2000 XP EXPERT okolo 200 zl jest naprawde fajna i milon ustawien w ustawieniach to juz kwestia wlasna ale przy takim sprzecie jak chlopaki pisza wyzej to bedzie piknie chodzic :) |
Cytat:
dzieki za konkretna odpowiedz :) |
hmmm do 2 tys to tak
Procesor Intel Pentium D 805 2,66GHz/2MB/533 - 527.00 Płyta główna Asus P5LD2 - 424.00 Pamięć DDR2 2x512MB PC4200 533MHz Twinmos Dual - 325.00 Karta grafiki Radeon X300 GigaByte 128MB DVI GV-RX30S128D - 177.00 Dysk twardy [SATA2] Samsung 200GB 7200 8MB SP2004C - 309.00 razem 1762.00 do tego nagrywarka za ok 200zl? i wyjdzie prawie 2000 nie napisales czy chcesz obudowe do tego bo jesli tak to jeszcze + ~250zl (koniecznie zasilacz 400w jakiejs normalnej firmy np modecom) |
Cytat:
Intel d805 dwurdzeniowy mobo sam wybierz a wyjdzie ci do 2k a jak chcesz wypas w midle end licz 3k czyli 1 giga ramu gf 6600 gt i dwa hdd po w raidzie heh |
mac mini?
|
chce zlozyc komputer do obrobki obrazu
chce zlozyc koledze sprzet komputerowy (do 2.000zł) do obrobki zdjec i materialu zgranego z kamery.
ten komputer nie bedzie sluzyl do gier tylko do pracy. dobrze by bylo, zeby mial mozliwosc zgrywania ze starego sprzetu video. chcialbym wiedziec: jaka plyta glowna jaki procesor ile pamieci jaki dysk jaka nagrywarka dvd LightScribe karta do przechwytywania video? bez monitora z gory dzieki za sugestie :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:01. |