![]() |
Vista wymięka...
http://student.agh.edu.pl/~wgorski/pub/xgl-linux.avi
ja bym tylko chciał żeby było w windowsie takie przechodzenie między pulpitami jak tam :] |
niezle...
|
Witam!
No bardzo mi sie podoba to przeciaganie okien i te podglady. Ogolnie robi wraznie, jak to bedzie kompatybilne z obecnymi zastosowaniami Windowsa, to moze zrobic furore! Chetnie bym zamienil Windowsa na cos takiego, ale pod warunkiem, ze bedzie dzialac wiekszosc programow + Battlefield 2 :P |
bylo w topiku o viscie
|
wow!
dobre! szczegolnie fajne przechodzenie pomiedzy pulpitami i "gietkie" okienka wygladaja bajerancko - jak galareta :) co to za linux / nakladka? o co wlasciwie chodzi? :) pozdro ;) |
aha no to sorry
|
ale ciężarny plik, ale zassam zużywając mój cenny limit, którego mam za dużo ;)
|
jakis koles na forum pisal, ze trzeba sie troche pobawic, aby to zainstalowac i nie jest stabilne.
|
świetne, chetnie bym potestował :)
|
Cytat:
ale mozna? :D zarabiscie, trza bedzie sie pobawic :) plik mi sie ssal kilkanascie sek. :D - dobry serw |
AGH ma łącza 1Gbit/s więc nic dziwnego... a ty jakie masz?
|
PK tez ma dobre lacze nie wiem jakie ale ciagnela sie okolo 10 sekund:)
|
Witam!
Kurde, to mi sie 1,5 min zasysalo :( |
|
i to...nawet live jest :)
ale dobrze, trzeba testowac. Naprawde taaaaak mi sie podoba to przelaczanie pulpitow, super sprawa, ciekawe ile to zzera ramu :) ps. wezcie te mirrorki, bo z tamtego serwa cos cinko idzie: http://www.filemirrors.com/search.sr...is&action=Find |
Wygląda fajnie :)
Miałem kilka pytań, ale jedno - skąd to ściągnąć - już odpowiedziane ;) więc pozostałe. 1) Nikt tego nie powiedział, ale rozumiem, że jest to jedna z dystrybucji Linuxa? 2) Jakie to coś ma wymagania? Mi szczególnie podobało się kilka rozwiązań praktycznych, natomiast jeśli o wizualizacje to większość podobnych efektów można osiągnąć również i na zwykłym pececie. Są programy do tego, polecam poczytać na www.wincustomize.com |
ja juz ssam z ciekawosci to distro na livecd :)
http://www.g33kd.com/distros/kororaa...livecd-0.1.iso polecam tego linka - transfer utrzymuje sie 320-322kB/s wiec bedzie za ~20min pozdro ;) |
Cytat:
|
tu lista kart graficznych (Matroxa niestety tam nie ma):
http://gentoo-wiki.com/HOWTO_XGL#Hardware_Prerequisites |
Cytat:
|
juz mam 25% tego ISO, ale kurcze czystej plytki nie mam!
niech to szlak :\ |
Witam!
Smartek od czego sa wirtualne napedy?! |
Cytat:
|
Witam!
No tak... co prawda to prawda :D |
weźcie mnie nie rozwalajcie z tymi transferami... ja mam symetryczne 1Mbit/s i żyje ;)
Przejde sie na agh to nawet nie zdąrze wskazać miejsca do zapisu i już będzie ;) |
Cytat:
Kurcze, to ja mam NEO 512 i jestem bardzo zadowolony z szybkiego internetu.. |
Cytat:
Dla niektorych wystrcza łacze 128 kbit i zyja a drugi powie ze chello ultra jest słabe :D Fajnie jest miec jak najwiecej Mbit-ow :D nie powiem , ale mi moje lacze wystarcza w zupelnosci zazwyczaj :P |
Cytat:
dzisiaj ide po plytke, bo bardzo ciekawy tego linuksa jestem ;) |
Cytat:
Pozdrawiam ;) |
Cytat:
|
Wymagania
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Testowane "na żywo" - nie ma przycięć, wygląda świetnie. ;) |
Cytat:
PS: Widze że lubisz Stargate SG-1 ;) :spoko: |
Na razie próbowałem na notebooku,ale nie poszło.. Zobaczę, jak na stacjonarnym.
|
Cytat:
Z tego LiveCD za bardzo się nie da. Przynajmniej ja nie potrafię ;) Ale warto obejrzeć w działaniu - przyjemna rzecz. |
Cytat:
Wyglada rzeczywiscie bardzo przyjemnie dla oka, ale u mnie jest sporo ograniczen. Nie mam dzwieku, nie moge sie dostac do zadnych zasobow na komputerze (ale moze taka uroda wersji Live?), w Mozilli nie mam polskich znakow i jakos dziwnie mala czcionke (to pewnie da sie zmienic). Genralnie system jest ciekawy, ale szkoda, ze tak dlugo sie uruchamia.. |
Pobawiłem się jeszcze trochę i już starczy. Jedyne, co mi się w tym systemie podobało, to te 'latające' okienka. A to trochę za mało..
Problem z dźwiękiem w końcu rozwiązałem, ale mimo wszystko był on nienajlepszej jakości. Jak próbowałem odtworzyć jakiś filmik, to już wyraźnie komputer mulił, muzyki nie mogłem odtworzyć w ogóle, bo program się zawieszał. Stylu (wyglądu) również nie mogłem zmienić, bo zawieszał się system. Czcionka w Mozilii była ledwie czytelna i również nie dało się tego zmienić (jedynie powiększyć, ale to już była zdecydowanie za duża). Nie udało mi się znaleźć innych kilka opcji/bajerów, które chciałem sprawdzić, a mianowicie - półprzezroczystości okien, funkcji, która jednym przyciskiej rozmieszczała je obok siebie oraz płynnego przechodzenia pomiędzy pulpitami. Pierwsze wrażenie jest takie, że taki fajny graficznie bajer, ale mało funkcjonalny. |
andrzejj - kazdy linux sprawia takie wrazenie na poczatku..
winna jest rowniez wersja live - spore ograniczenie mozliwosci.. ja sie czystej plytki CD nie dorobilem :P |
galaretowate okna klejące się do wszystkiego - brrrryyyyyyy..... :>
|
Cytat:
A tę płytkę to może ci pocztą podeślę, będzie szybciej ;) |
a ja mam takie pytanie, czy aby to odpalic musze instalowac ten system czy odpala sie to bezposrednio z cd? bo nie bardzo rozumiem :)
|
Cytat:
|
dla mnie te wszytkie bajeranckie zabawy oknami sa do d....py po co komu cos takiego
chyba nie bedziesz siedzial i sie zachwycal okienkami, komp nie do tego sluzy na nim sie pracuje a nawet jesli za pierwszym razem ci sie bedzie to podobalo to po pewnym czasie bedzie to nudne a wrecz irytujace ale pokazuje to umiejetnosci prograsmistow |
Cytat:
|
Cytat:
ja ciagle bym je sobie przesuwal ^_^ |
W sprawach linuxowych za bardzo obcykany nie jestem. Jaką dystrybucje polecilibyście mi? Jestem początkujący w tych sprawach. I gdzie szukać materiałów odnośnie pierwszych kroków w linuxie? Może jakieś linki?
|
Cytat:
na forum sie mówiło o tym tutaj i tutaj i jeszcze tutaj Edit: opinii co to tego jaką distro wybrac jest tyle ile uzytkowników. kazdy poleci to czego uzywa ;) |
Na początek wezmę Knoppixa. Zasysać z p2p czy jakiejś www?
|
Cytat:
a jak ściagniesz to Twój wybór. mozesz z www |
ale jaja...gnome ||
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12. |