Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dreszczowiec>>Autopsja (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dreszczowiec-autopsja-63821/)

**mondeo** 24.03.2006 18:30

Dreszczowiec>>Autopsja

Dla wszystkich o mocnych nerwach
W takim czymś musi uczestniczyć i to nie przez film każdy kto chce zostac lekarzem.I robią to ludzie którzy wcale nie są żadnymi zwyrodnialcami ale jak to było w filmie Pitbull "lekarzami ostatniego kontaktu" czyli tak na serio anatomopatologami
http://www.hasiok.com/connect.php?id=1726&access=1

czero 24.03.2006 19:49

mocne!

ale ktos to musi robic...

Yarozelsky 24.03.2006 19:50

filmik juz krazy po necie jakis czas:| nie rozumiem ludzi kt***243;rzy takie cos wypuszczaja do sieci i tych co ***347;la linki z zafascynowaniem...
ps. nic do ciebie nie mam @**mondeo**

luminat 24.03.2006 19:58

Chyba wiem co kryje sie pod tym linkiem, dostalem go pare dni temu... Nie ogladalem calosci, po minucie wylaczylem. To nawet nie byla autopsja, a ten gosciu to rzeznik.

NeoFighter 24.03.2006 21:11

nie wiem jak u Was, ale u mnie film sie zacial na ogledzinach watroby

@luminat
wyobraz sobie, ze gdyby nie tacy rzeznicy, to nadal nie wiedzialbys po ktorej stronie masz serce

@Yarozelsky
dla jednych bedzie to fascynacja, dla innych zwykla sensacja, inni sie oburza
ja film obejrzalem pare dni wczesniej z zainteresowaniem, bo dlaczego mam sie uczyc budowy ludzkiego ciala jedynie z czarnobialych ksiazek?

ed hunter 24.03.2006 21:15

co***347; mi si***281; to s***322;abo pod Oper***261; otwiera....

mieszka***322; niedaleko mnie zimny chirurg - bardzo sympatyczny facet.

tak***261; robot***281; mia***322;...do wszystkiego mo***380;na przywykn***261;***263;.

lekarze z niekt***243;rymi ***380;ywymi nie maj***261; wcale lepiej...

andrzejj9 24.03.2006 22:04

Mo***380;e kto***347; stre***347;ci***263;, o czym to jest?

Oktawian89 24.03.2006 22:20

Lekarz przeprowadza autopsje ... Dos***322;ownie "rozbiera" czlowieka organ po organie . Nawet ciekawe .

Smartek 24.03.2006 22:54

ogladalem w zeszle wakacje..
warto obejrzec - zeby znac :)

jest jeszcze w necie autopsja KOSMITY :)
ale nikt nie wie czy to prawda i rozne plotki kraza na ten temat - film oczywiscie troche starszy, ale rownie ciekawy..

andrzejj9 24.03.2006 22:56

Cytat:

Napisany przez Oktawian89
Lekarz przeprowadza autopsje ... Dosłownie "rozbiera" czlowieka organ po organie . Nawet ciekawe .

Dzięki. Kiedyś myślę, że obejrzę.

Remix 24.03.2006 23:29

Witam!

To nie czlowiek... to BABA :D
A tak na powaznie, to bardzo edukacyjny film.

REi 25.03.2006 03:22

Chcecie zobaczyc cos macnego? kliknijcie tutaj:
http://video.google.com/videoplay?do...49526554211113
bo o ile autopsje jestem w stanie obejzec z zimna krwia to jak patrze na obiekt owego filmu do ktorego podalem link to mnie na wymioty bierze.

PS. Sorry za perfidny offtop ale ja juz nie moge na to patrzec...

Diabolique 25.03.2006 03:33

jak na rzeźnika, wszystkie ruchy skalpelem wykonuje z niebywalą gracją. nie to co rzeźnik z miesnego :P mi też zatrzymuje sie na watrobie, wie ktos jak to fix? wiecie co jest najgorsze? to ze to nie jest film tylko real to jak filmy z egzekucji, nic potem nie jest takie samo ...

Oktawian89 25.03.2006 08:19

Cytat:

Napisany przez REi
...

****A !! Jak tylko bedzie okazja to uciekam stad jak najdalej !!:ysz: :sciana: :\

Joe_Doe 25.03.2006 08:44

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
...W takim czymś musi uczestniczyć i to nie przez film każdy kto chce zostac lekarzem...

I nie tylko lekarzem...takze psycholodzy na specjalnosci "Psychologia sadowa".

ed hunter 25.03.2006 09:02

Cytat:

****A !! Jak tylko bedzie okazja to uciekam stad jak najdalej !!:ysz: :sciana: :\

typowe złudzenie, że tam gdzie cie nie ma jest lepiej.

Kasprzak 25.03.2006 09:13

Film mocny, i jak komu***347; si***281; s***322;abo robi na widok krwi, i ogolnie skaleczen...nie polecam...
Ale z drugiej strony jak ktos idzie na medycyne, i jest jeszce zielony w temacie, czemu nie, ten chirurg nie robi jackassow, nie rzuca organami, takze wszystko jest ok, faktem ktory szokuje ze to wszystko z takim spokojem jest pokazane. A jak ma byc? Rece maja mu sie trzasc? No nie, bo jest chirurgiem, a to jest jego praca.
Krazyl po necie dopiero szokujacy filmik. Koles, ogolnie wyprawial rozne cuda ze swoim penisem, przebija***322; go ig***322;a, takie tam.. :| To jest dopiero masakra, z g***243;ry m***243;wie...ca***322;ego nie obejrza***322;em

Smartek 25.03.2006 09:44

e, nie przesadzajcie - ja ogladalem ta autopsje kiedys przy sniadaniu :)..
moze jakby HDTV byl to byloby gorzej..

ed hunter 25.03.2006 10:03

w***322;a***347;nie ogl***261;dam.....to juz nie ma bab bez silikon***243;w? :>

**mondeo** 25.03.2006 10:09

Cytat:

Napisany przez Joe_Doe
I nie tylko lekarzem...takze psycholodzy na specjalnosci "Psychologia sadowa".

nie wiem jak bym musiał to pewnie bym robił
no i fakt do wszystkiego można przywyknąć
ale popatrzeć na film to nie mojmi oczami
on kroji tak ciało jak ja np;ziemniaki

Oktawian89 25.03.2006 10:46

Cytat:

Napisany przez ed hunter
typowe z***322;udzenie, ***380;e tam gdzie cie nie ma jest lepiej.

Nie mowie przecie***380; ze gdzie indziej jest bosko i wszystko leci samo z nieba :> Doskonale sobie zdaje sprawe ze WSZEDZIE trzeba zapierdziela***263; zeby sie czegos dorobi***263; i nie mam z***322;udzen ze gdzie kolwiek wyjade , o ile wyjade to bedzie wszystko w rozowych barwach ... bynajmniej tam ma m mozliwosc dostania pracy czego Polska na dzien dzisajeszy mi nie gwarantuje ... . Zosta***322;y mi jeszcze min. 3 lata w Polsce jezeli sie nic nie zmieni to bede chcia***322; wyjecha***263; , a gdyby o dziwo zdazy***322; sie cud i Polsa gospodarka ruszy***322;a byz kopyta do przodu w wyniu czego dosta***322; bym dobrze platna prace to nie widze przeszkod zeby zosta***263;:> Czas pokaze jak bedzie
Pozdrawiam :)

Remix 25.03.2006 11:29

Witam!

Ogladnalem relacje o s***** rydzuku i jedno mi przyszlo na mysl...
Byla scena z pola jak byl tlum ludzi i wszyscy czepiali sie TVN... ja bym tam napalm zrzucil i cale to bydlo wypalil do golej ziemi.

Normalnie ile agresji bylo w tych "swietych" ludziach, ile przeklenstw i klamstwa...
Paradoks... heh jeszcze dojdzie kiedys do wojny domowej.

ed hunter 25.03.2006 11:33

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Ogladnalem relacje o s***** rydzuku i jedno mi przyszlo na mysl...
Byla scena z pola jak byl tlum ludzi i wszyscy czepiali sie TVN... ja bym tam napalm zrzucil i cale to bydlo wypalil do golej ziemi.

Normalnie ile agresji bylo w tych "swietych" ludziach, ile przeklenstw i klamstwa...
Paradoks... heh jeszcze dojdzie kiedys do wojny domowej.

Masz rację, ale co to ma do autopsji? :w00t:

czero 25.03.2006 11:46

Cytat:

Napisany przez REi
bo o ile autopsje jestem w stanie obejzec z zimna krwia to jak patrze na obiekt owego filmu do ktorego podalem link to mnie na wymioty bierze.

:ysz:

Brak slow...
Tragedia co sie dzieje w naszym kraju...

Za jakis czas jeszcze dojdzie do tego ze Rydzyk bedzie prezydentem... :niepow:

Remix 25.03.2006 11:53

Cytat:

Napisany przez ed hunter
Masz rację, ale co to ma do autopsji? :w00t:

Witam!

A no nic :)
Do autopsji to sie juz wypowiedzialem wczesniej :P

ed hunter 25.03.2006 11:56

proponuj***281; zacz***261;***263; pisa***263; o polityce w temacie Jak***261; nagrywark***281; kupi***263;.

a w naszym kraju na pewno nie dzieje si***281; nic gorszego ni***380; dzia***322;o.

bardzo szybko zapomnieli***347;cie o rz***261;dach towarzyszy Leszka Millera.

wiadomo trzeba psioczy***263; na w***322;adz***281; - taka nasza natura.

ale kurna dajcie spok***243;j, nie mo***380;na w ka***380;dym temacie nietechnicznym schodzi***263; na polityk***281;, ojca dyra itd.

to ju***380; zaczyna wygl***261;da***263; na chor***261; obsesj***281;...

NeoFighter 25.03.2006 13:46

Cytat:

Napisany przez REi

ostro to zabrzmi, ale ludzi takich jak O.R. powinno sie eliminowac ze spoleczenstwa

Matefusz 25.03.2006 14:01

Cytat:

Napisany przez NeoFighter
ostro to zabrzmi, ale ludzi takich jak O.R. powinno sie eliminowac ze spoleczenstwa

Widze że jest coraz więcej ludzi o nastawieniu anty rydzykowym :spoko:

Yarozelsky 25.03.2006 14:06

Cytat:

Napisany przez ed hunter
proponuję zacząć pisać o polityce w temacie Jaką nagrywarkę kupić.

a w naszym kraju na pewno nie dzieje się nic gorszego niż działo.

bardzo szybko zapomnieliście o rządach towarzyszy Leszka Millera.

wiadomo trzeba psioczyć na władzę - taka nasza natura.

ale kurna dajcie spokój, nie można w każdym temacie nietechnicznym schodzić na politykę, ojca dyra itd.

to już zaczyna wyglądać na chorą obsesję...

a ja zastanawiam sie czy nie powinien powstac nowy dział 'Polityka I Sprawy W Polsce' albo jakoś tak,ostatnio pełno jakis dziwnych tematów sie porobiło

MQs 25.03.2006 17:44

Nigdy nie widzia***322;em sekcji zw***322;ok, ale opowiadali mi znajomi - na Prawie mo***380;na w ramach zaliczenia bodaj***380;e kryminalistyki odby***263; sobie tak***261; praktyk***281; jak uczestniczenie w sekcji (jako widz oczywi***347;cie ;) ). Z tego co s***322;ysza***322;em to nie zawsze trafiaj***261; si***281; "***322;adne" zw***322;oki, a do tego wszystkiego dochodz***261; wra***380;enia zapachowe. Wi***281;kszo***347;***263; uczestnik***243;w ***380;a***322;owa***322;o, ***380;e si***281; zdecydowali, inni udawali twardzieli, ale wida***263; by***322;o ***380;e "na wyrost" - Ba***322;bym si***281; kogo***347; kogo to nie rusza.

ed hunter 25.03.2006 18:17

Cytat:

Napisany przez MQs
Nigdy nie widziałem sekcji zwłok, ale opowiadali mi znajomi - na Prawie można w ramach zaliczenia bodajże kryminalistyki odbyć sobie taką praktykę jak uczestniczenie w sekcji (jako widz oczywiście ;) ). Z tego co słyszałem to nie zawsze trafiają się "ładne" zwłoki, a do tego wszystkiego dochodzą wrażenia zapachowe. Większość uczestników żałowało, że się zdecydowali, inni udawali twardzieli, ale widać było że "na wyrost" - Bałbym się kogoś kogo to nie rusza.

moja koleżanka, obecnie lekarz medycyny na początku studiów prawie mdlała przy sekcji, po jakimś czasie, w jakimś kącie jadła kanapki i popijała kawę z termosu.

Remix 25.03.2006 18:43

Witam!

Dobrze, ze nie jadla watrobki albo flaczkow :P

MQs 25.03.2006 18:59

Cytat:

Napisany przez ed hunter
moja koleżanka, obecnie lekarz medycyny na początku studiów prawie mdlała przy sekcji, po jakimś czasie, w jakimś kącie jadła kanapki i popijała kawę z termosu.

No chodzi mi właśnie o takich, których nie rusza za pierwszym razem:) - troche nienormalne.

andrzejj9 25.03.2006 20:24

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
a ja zastanawiam sie czy nie powinien powstac nowy dział 'Polityka I Sprawy W Polsce' albo jakoś tak,ostatnio pełno jakis dziwnych tematów sie porobiło

Ja bym chętnie taki widział, bo widać, że zapotrzebowanie na takie dyskusje jest, ale nawet jakby zorganizować głosowanie na ten temat, to byłbym przeciw. To jednak forum komputerowe i mimo, że codziennie wykraczamy poza zagadnienia z tym związane, to tworzenie osobnego subforum ze ścisłym przeznaczeniem do takich tematów, byłoby już chyba po prostu lekkim przegięciem.

@ MQs

Przyznam, że chętnie bym na coś takiego poszedł. Oczywiście nie wątpię, że za pierwszym, drugim, czy trzecim razem też byłbym zielony, jeśli w ogóle nie znalazłbym się w łazience, ale właśnie chciałbym przyzwyczaić się do takich widoków. Nie żeby się uniewrażliwić, ale żeby w sytuacji kryzysowej, jeśli kiedyś taka się pojawi (np. jakiś wypadek) móc normalnie przy czymś takim funkcjonować, nie wpadać w panikę i być w stanie pomóc potrzebującemu. Rzecz i widok przykry, ale jednak zdarzający się w życiu..

M@X 26.03.2006 01:47

To ja moze dla rozloznienia tej "grobowej atmosfery" przytocze dowcip o sekcji zwlok...

Pierwsza sekcja studentow medycyny. Profesor prezentuje :

- To jest obiekt do sekcji.

Po zdjeciu przescieradla czesc z nich wyszla od razu. Profesor kontynuowal.

- Przyszlego lekarza powinny definiowac 2 cechy. Pierwsza z nich to brak wrazliwosci.

Profesor mowiac to wsadzil trupowi palec w tylek, wyjal i powachal po czym powiedzial :

- Teraz kazdy z Was ma zrobic to samo.

Podchodzili kolejno, ale tej proby nie wytrzymal nikt. Gdy zaczeli mdlec i wymiotowac po sali wykladowej profesor skwitowal.

- A druga cecha to spostrzegawczosc - ja wsadzilem srodkowy palec, a powachalem wskazujacy...

Dosc humoru. Na sekcji troche sie krzywilem, ale ogolnie przetrzymalem. Dla ludzi o NAPRAWDE mocnych zoladkach mam z kolei to : http://www.megaupload.com/?d=USNWSUHQ. Pamietac, ze uprzedzalem o wymaganiach do obejrzenia tego filmu i nie meic od mnie pretensji ;-).

ed hunter 26.03.2006 03:02

Cytat:

Napisany przez M@X
Dosc humoru. Na sekcji troche sie krzywilem, ale ogolnie przetrzymalem. Dla ludzi o NAPRAWDE mocnych zoladkach mam z kolei to : http://www.megaupload.com/?d=USNWSUHQ. Pamietac, ze uprzedzalem o wymaganiach do obejrzenia tego filmu i nie meic od mnie pretensji ;-).

o kurde......niezły film do odchudzania się...........straciłem apetyt na dwa dni :ysz:

FatAlbert 26.03.2006 09:14

ten filmik jest "dobry" alejakie***347; dwa lata temu kolega w cafe pokazywa***322; mi jak kolesiowi ***322;eb obcieli !! kolo se stoi nagle wjazd na klate a jakis koles z maczeta podchodzi i ciach ciach i g***322;owy nie ma :))

Oktawian89 26.03.2006 09:46

Cytat:

Napisany przez M@X
...

Nie wytrzmymałem do konca :\ Nie ma to jak recykling ||

MQs 26.03.2006 10:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Przyznam, że chętnie bym na coś takiego poszedł. Oczywiście nie wątpię, że za pierwszym, drugim, czy trzecim razem też byłbym zielony, jeśli w ogóle nie znalazłbym się w łazience, ale właśnie chciałbym przyzwyczaić się do takich widoków. Nie żeby się uniewrażliwić, ale żeby w sytuacji kryzysowej, jeśli kiedyś taka się pojawi (np. jakiś wypadek) móc normalnie przy czymś takim funkcjonować, nie wpadać w panikę i być w stanie pomóc potrzebującemu. Rzecz i widok przykry, ale jednak zdarzający się w życiu..

Tylko, że tam nie jest najgorszy widok krwi i wnętrzności, który może cie "obezwładnić" - też myślałem na początku, że mogłoby to być niezłe doświadczenie (nawet próbowałem się wkręcić do ekipy obserwatorów). Jednak co najbardziej odrzuca (w ten sposób zostało mi to wyperswadowane) jest fakt, że wygląda to bardziej na bezczeszczenie zwłok niż na badanie ich. Podchodząc do poszkodowanego (żeby go ratować) traktujesz go jak człowieka - tam jest to tylko kawał mięsa.
Poza tym, nawet lekarz podchodząc do poszkodowanego bez odpowiedniego sprzętu musi się ograniczyć do udzielenia pierwszej pomocy. Myślę, że wystarczy dobrze wiedzieć co należy robić w takiej sytuacji (dodatkowo pare realnych symulacji na przykład) żeby potrafić komuś uratować życie. A czasem choćby nie wiem jak "niewrażliwy" nic nie jest w stanie zrobić jak tylko zadzwonić po pogotowie.

andrzejj9 26.03.2006 14:53

Cytat:

Napisany przez MQs
Tylko, że tam nie jest najgorszy widok krwi i wnętrzności, który może cie "obezwładnić" - też myślałem na początku, że mogłoby to być niezłe doświadczenie (nawet próbowałem się wkręcić do ekipy obserwatorów). Jednak co najbardziej odrzuca (w ten sposób zostało mi to wyperswadowane) jest fakt, że wygląda to bardziej na bezczeszczenie zwłok niż na badanie ich. Podchodząc do poszkodowanego (żeby go ratować) traktujesz go jak człowieka - tam jest to tylko kawał mięsa.
Poza tym, nawet lekarz podchodząc do poszkodowanego bez odpowiedniego sprzętu musi się ograniczyć do udzielenia pierwszej pomocy. Myślę, że wystarczy dobrze wiedzieć co należy robić w takiej sytuacji (dodatkowo pare realnych symulacji na przykład) żeby potrafić komuś uratować życie. A czasem choćby nie wiem jak "niewrażliwy" nic nie jest w stanie zrobić jak tylko zadzwonić po pogotowie.

Naturalnie.. ale oprócz 'tego' czasem zdarzyć się może tysiąc innych sytuacji, w których od tego, czy przy widoku krwi będziesz w stanie zebrać się i udzielić pomocy potrzebującemu. I chciałbym umieć to zrobić.

A jeśli chodzi o te filmiki to nie widziałem ich jeszcze. Chodziło mi o możliwość uczestniczenia w normalnej sekcji zwłok, która i tak musi być dokonana, bez względu na obecność bądź jej brak, dodatkowych widzów.

MaciejT 26.03.2006 16:07

Jak zapisac na dysk filmik o Rydzyku (ten w postach powyzej)? Wyglada na to, ze jest we Flashu, a w cache przegladarki go nie znalazlem.

ed hunter 26.03.2006 17:43

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Jak zapisac na dysk filmik o Rydzyku (ten w postach powyzej)? Wyglada na to, ze jest we Flashu, a w cache przegladarki go nie znalazlem.

można zainstalować Google Video Player i film zapisze się w Documents and Settings\ja\Moje dokumenty\Moje wideo\Google Videos (domyślne) w jakmś dziwnym googlowym formacie .gvi...

edit: VLC to czyta, więc to pewnie .avi przez g ^_^

Predi 26.03.2006 17:49

kurde brrr..... skad oni biora zwloki do cwiartowania?

**mondeo** 26.03.2006 18:55

Cytat:

Napisany przez Predi
kurde brrr..... skad oni biora zwloki do cwiartowania?

a mało ludzi umiera,ginie w wypadkach
i to są właśnie króliki doświadczalne

Predi 26.03.2006 19:34

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
a mało ludzi umiera,ginie w wypadkach
i to są właśnie króliki doświadczalne

no bez jaj... mowisz ze jak umre to mnie tak beda kroic?
mozna jakos odmowic tak niezwyklej uslugi?
jezeli wzieli by na krajalnice kogos z mojej rodziny to ja np. nie wiem co bym zrobil :ysz:
profanacja zwlok

joujoujou 26.03.2006 19:44

Cytat:

Napisany przez MaciejT

http://forum.cdrinfo.pl/film-i-muzyk...ost601405.html

:)

**mondeo** 26.03.2006 20:35

Cytat:

Napisany przez Predi
no bez jaj... mowisz ze jak umre to mnie tak beda kroic?
mozna jakos odmowic tak niezwyklej uslugi?
jezeli wzieli by na krajalnice kogos z mojej rodziny to ja np. nie wiem co bym zrobil :ysz:
profanacja zwlok

a może się zgodzisz jako dawca organów do przeszczepu

Smartek 26.03.2006 20:58

ci co sa krojeni na pewno przed smiercia jakos wyrazaja zgode na posmiertna 'zabawe' ich zwlokami ;)

Predi 26.03.2006 21:21

dawca organow - jak najbardziej, wytnijcie mi nerke, serce co tam chcecie zeby ktos inny mogl zyc....
ale dawac wlasne cialo na zabawe psychopatow ktorzy z cieknaca slina na brodzie ( ;) ) beda mnie kroic na kawaleczki i rozkladac na czesci pierwsze? nigdy

ad1 - do trumny idzie moje cialo z wycietym kawaleczkiem, ad2 - co idzie? woreczek pocietych, wymacanych, wyogladanych flakow? (nazwijcie mnie zacofanym... nevermind)

@Smartek - mam nadzieje, ale znajac zycie....

Morris 27.03.2006 20:12

To może dla porównania jeszcze to:

CLICK

||

Oktawian89 27.03.2006 20:45

:O Ide o zak***322;ad ze to jakas sciema :> i troche lipna jakosc ...

Smartek 27.03.2006 20:47

Cytat:

:O Ide o zakład ze to jakas sciema :> i troche lipna jakosc ...

wlasnie o tym filmiku mowilem :D

a jakosc - jak to z google video.. zawsze pikseloza :(

Morris 27.03.2006 21:12

Cytat:

Sam oceń:
http://www.trudang.com/autopsy/autocont.html
http://www.ndw.v.pl/art.php?nr=503

:fiu:

joujoujou 28.03.2006 02:08

Cytat:

Napisany przez Smartek
wlasnie o tym filmiku mowilem :D

a jakosc - jak to z google video.. zawsze pikseloza :(

Mam to gdzie***347; jako avi, w nieco lepszej jako***347;ci. ;p

mr_spock 28.03.2006 11:22

Cytat:

ten film z obcym jesy krecony o ile mi wiadomo w latach 50-60 ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:13.