![]() |
Dreszczowiec>>Autopsja
Dla wszystkich o mocnych nerwach
W takim czymś musi uczestniczyć i to nie przez film każdy kto chce zostac lekarzem.I robią to ludzie którzy wcale nie są żadnymi zwyrodnialcami ale jak to było w filmie Pitbull "lekarzami ostatniego kontaktu" czyli tak na serio anatomopatologami http://www.hasiok.com/connect.php?id=1726&access=1 |
mocne!
ale ktos to musi robic... |
filmik juz krazy po necie jakis czas:| nie rozumiem ludzi kt***243;rzy takie cos wypuszczaja do sieci i tych co ***347;la linki z zafascynowaniem...
ps. nic do ciebie nie mam @**mondeo** |
Chyba wiem co kryje sie pod tym linkiem, dostalem go pare dni temu... Nie ogladalem calosci, po minucie wylaczylem. To nawet nie byla autopsja, a ten gosciu to rzeznik.
|
nie wiem jak u Was, ale u mnie film sie zacial na ogledzinach watroby
@luminat wyobraz sobie, ze gdyby nie tacy rzeznicy, to nadal nie wiedzialbys po ktorej stronie masz serce @Yarozelsky dla jednych bedzie to fascynacja, dla innych zwykla sensacja, inni sie oburza ja film obejrzalem pare dni wczesniej z zainteresowaniem, bo dlaczego mam sie uczyc budowy ludzkiego ciala jedynie z czarnobialych ksiazek? |
co***347; mi si***281; to s***322;abo pod Oper***261; otwiera....
mieszka***322; niedaleko mnie zimny chirurg - bardzo sympatyczny facet. tak***261; robot***281; mia***322;...do wszystkiego mo***380;na przywykn***261;***263;. lekarze z niekt***243;rymi ***380;ywymi nie maj***261; wcale lepiej... |
Mo***380;e kto***347; stre***347;ci***263;, o czym to jest?
|
Lekarz przeprowadza autopsje ... Dos***322;ownie "rozbiera" czlowieka organ po organie . Nawet ciekawe .
|
ogladalem w zeszle wakacje..
warto obejrzec - zeby znac :) jest jeszcze w necie autopsja KOSMITY :) ale nikt nie wie czy to prawda i rozne plotki kraza na ten temat - film oczywiscie troche starszy, ale rownie ciekawy.. |
Cytat:
|
Witam!
To nie czlowiek... to BABA :D A tak na powaznie, to bardzo edukacyjny film. |
Chcecie zobaczyc cos macnego? kliknijcie tutaj:
http://video.google.com/videoplay?do...49526554211113 bo o ile autopsje jestem w stanie obejzec z zimna krwia to jak patrze na obiekt owego filmu do ktorego podalem link to mnie na wymioty bierze. PS. Sorry za perfidny offtop ale ja juz nie moge na to patrzec... |
jak na rzeźnika, wszystkie ruchy skalpelem wykonuje z niebywalą gracją. nie to co rzeźnik z miesnego :P mi też zatrzymuje sie na watrobie, wie ktos jak to fix? wiecie co jest najgorsze? to ze to nie jest film tylko real to jak filmy z egzekucji, nic potem nie jest takie samo ...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Film mocny, i jak komu***347; si***281; s***322;abo robi na widok krwi, i ogolnie skaleczen...nie polecam...
Ale z drugiej strony jak ktos idzie na medycyne, i jest jeszce zielony w temacie, czemu nie, ten chirurg nie robi jackassow, nie rzuca organami, takze wszystko jest ok, faktem ktory szokuje ze to wszystko z takim spokojem jest pokazane. A jak ma byc? Rece maja mu sie trzasc? No nie, bo jest chirurgiem, a to jest jego praca. Krazyl po necie dopiero szokujacy filmik. Koles, ogolnie wyprawial rozne cuda ze swoim penisem, przebija***322; go ig***322;a, takie tam.. :| To jest dopiero masakra, z g***243;ry m***243;wie...ca***322;ego nie obejrza***322;em |
e, nie przesadzajcie - ja ogladalem ta autopsje kiedys przy sniadaniu :)..
moze jakby HDTV byl to byloby gorzej.. |
w***322;a***347;nie ogl***261;dam.....to juz nie ma bab bez silikon***243;w? :>
|
Cytat:
no i fakt do wszystkiego można przywyknąć ale popatrzeć na film to nie mojmi oczami on kroji tak ciało jak ja np;ziemniaki |
Cytat:
Pozdrawiam :) |
Witam!
Ogladnalem relacje o s***** rydzuku i jedno mi przyszlo na mysl... Byla scena z pola jak byl tlum ludzi i wszyscy czepiali sie TVN... ja bym tam napalm zrzucil i cale to bydlo wypalil do golej ziemi. Normalnie ile agresji bylo w tych "swietych" ludziach, ile przeklenstw i klamstwa... Paradoks... heh jeszcze dojdzie kiedys do wojny domowej. |
Cytat:
|
Cytat:
Brak slow... Tragedia co sie dzieje w naszym kraju... Za jakis czas jeszcze dojdzie do tego ze Rydzyk bedzie prezydentem... :niepow: |
Cytat:
A no nic :) Do autopsji to sie juz wypowiedzialem wczesniej :P |
proponuj***281; zacz***261;***263; pisa***263; o polityce w temacie Jak***261; nagrywark***281; kupi***263;.
a w naszym kraju na pewno nie dzieje si***281; nic gorszego ni***380; dzia***322;o. bardzo szybko zapomnieli***347;cie o rz***261;dach towarzyszy Leszka Millera. wiadomo trzeba psioczy***263; na w***322;adz***281; - taka nasza natura. ale kurna dajcie spok***243;j, nie mo***380;na w ka***380;dym temacie nietechnicznym schodzi***263; na polityk***281;, ojca dyra itd. to ju***380; zaczyna wygl***261;da***263; na chor***261; obsesj***281;... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nigdy nie widzia***322;em sekcji zw***322;ok, ale opowiadali mi znajomi - na Prawie mo***380;na w ramach zaliczenia bodaj***380;e kryminalistyki odby***263; sobie tak***261; praktyk***281; jak uczestniczenie w sekcji (jako widz oczywi***347;cie ;) ). Z tego co s***322;ysza***322;em to nie zawsze trafiaj***261; si***281; "***322;adne" zw***322;oki, a do tego wszystkiego dochodz***261; wra***380;enia zapachowe. Wi***281;kszo***347;***263; uczestnik***243;w ***380;a***322;owa***322;o, ***380;e si***281; zdecydowali, inni udawali twardzieli, ale wida***263; by***322;o ***380;e "na wyrost" - Ba***322;bym si***281; kogo***347; kogo to nie rusza.
|
Cytat:
|
Witam!
Dobrze, ze nie jadla watrobki albo flaczkow :P |
Cytat:
|
Cytat:
@ MQs Przyznam, że chętnie bym na coś takiego poszedł. Oczywiście nie wątpię, że za pierwszym, drugim, czy trzecim razem też byłbym zielony, jeśli w ogóle nie znalazłbym się w łazience, ale właśnie chciałbym przyzwyczaić się do takich widoków. Nie żeby się uniewrażliwić, ale żeby w sytuacji kryzysowej, jeśli kiedyś taka się pojawi (np. jakiś wypadek) móc normalnie przy czymś takim funkcjonować, nie wpadać w panikę i być w stanie pomóc potrzebującemu. Rzecz i widok przykry, ale jednak zdarzający się w życiu.. |
To ja moze dla rozloznienia tej "grobowej atmosfery" przytocze dowcip o sekcji zwlok...
Pierwsza sekcja studentow medycyny. Profesor prezentuje : - To jest obiekt do sekcji. Po zdjeciu przescieradla czesc z nich wyszla od razu. Profesor kontynuowal. - Przyszlego lekarza powinny definiowac 2 cechy. Pierwsza z nich to brak wrazliwosci. Profesor mowiac to wsadzil trupowi palec w tylek, wyjal i powachal po czym powiedzial : - Teraz kazdy z Was ma zrobic to samo. Podchodzili kolejno, ale tej proby nie wytrzymal nikt. Gdy zaczeli mdlec i wymiotowac po sali wykladowej profesor skwitowal. - A druga cecha to spostrzegawczosc - ja wsadzilem srodkowy palec, a powachalem wskazujacy... Dosc humoru. Na sekcji troche sie krzywilem, ale ogolnie przetrzymalem. Dla ludzi o NAPRAWDE mocnych zoladkach mam z kolei to : http://www.megaupload.com/?d=USNWSUHQ. Pamietac, ze uprzedzalem o wymaganiach do obejrzenia tego filmu i nie meic od mnie pretensji ;-). |
Cytat:
|
ten filmik jest "dobry" alejakie***347; dwa lata temu kolega w cafe pokazywa***322; mi jak kolesiowi ***322;eb obcieli !! kolo se stoi nagle wjazd na klate a jakis koles z maczeta podchodzi i ciach ciach i g***322;owy nie ma :))
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym, nawet lekarz podchodząc do poszkodowanego bez odpowiedniego sprzętu musi się ograniczyć do udzielenia pierwszej pomocy. Myślę, że wystarczy dobrze wiedzieć co należy robić w takiej sytuacji (dodatkowo pare realnych symulacji na przykład) żeby potrafić komuś uratować życie. A czasem choćby nie wiem jak "niewrażliwy" nic nie jest w stanie zrobić jak tylko zadzwonić po pogotowie. |
Cytat:
A jeśli chodzi o te filmiki to nie widziałem ich jeszcze. Chodziło mi o możliwość uczestniczenia w normalnej sekcji zwłok, która i tak musi być dokonana, bez względu na obecność bądź jej brak, dodatkowych widzów. |
Jak zapisac na dysk filmik o Rydzyku (ten w postach powyzej)? Wyglada na to, ze jest we Flashu, a w cache przegladarki go nie znalazlem.
|
Cytat:
edit: VLC to czyta, więc to pewnie .avi przez g ^_^ |
kurde brrr..... skad oni biora zwloki do cwiartowania?
|
Cytat:
i to są właśnie króliki doświadczalne |
Cytat:
mozna jakos odmowic tak niezwyklej uslugi? jezeli wzieli by na krajalnice kogos z mojej rodziny to ja np. nie wiem co bym zrobil :ysz: profanacja zwlok |
Cytat:
:) |
Cytat:
|
ci co sa krojeni na pewno przed smiercia jakos wyrazaja zgode na posmiertna 'zabawe' ich zwlokami ;)
|
dawca organow - jak najbardziej, wytnijcie mi nerke, serce co tam chcecie zeby ktos inny mogl zyc....
ale dawac wlasne cialo na zabawe psychopatow ktorzy z cieknaca slina na brodzie ( ;) ) beda mnie kroic na kawaleczki i rozkladac na czesci pierwsze? nigdy ad1 - do trumny idzie moje cialo z wycietym kawaleczkiem, ad2 - co idzie? woreczek pocietych, wymacanych, wyogladanych flakow? (nazwijcie mnie zacofanym... nevermind) @Smartek - mam nadzieje, ale znajac zycie.... |
|
:O Ide o zak***322;ad ze to jakas sciema :> i troche lipna jakosc ...
|
Cytat:
a jakosc - jak to z google video.. zawsze pikseloza :( |
Cytat:
http://www.trudang.com/autopsy/autocont.html http://www.ndw.v.pl/art.php?nr=503 :fiu: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:13. |