![]() |
NAJLEPSZY barwnik na p³ytkach DVD?
Czy wieicie jaki obecnie jest najlepszy barwnik na p³ytkach DVD stosowany przez firmy t³ocz±ce p³ytki? Gdzie mo¿na na te temat uzyskaæ wiêcej informacji... ???
Pozd. all |
W zasadzie kolor juz nie ma znaczenia, ale z tego co sie orientuje to jedna z lepszych to cyjanina
|
Cytat:
a je¶li chodzi o najlepszy barwnik dvd to jak zwykle wszystko mo¿na znale¼æ na cdrinfo.pl ;) http://www.cdrinfo.pl/comment.php?id=7476 |
Dziêkuje za informacje. A teraz jakie firmy produkuja p³ytki z barwnikiem DYE, Verbatim czy TDK czy jeszcze cos innego?
|
ok ju***380; wiem TITANIUM, kurcze ale o tej firmie to nawet nie s***322;ysza***322;em, dla mnie to jest jakie***347; panasonix itp. tez na forum nie slysze aby te plytki byly jakies super ekstra.... cos mi tu nie gra:/
|
Cytat:
I podany link niestety nie wyja¶nia jakiego rodzaju barwnik jest stosowany w p³ytach DVD. Pozdrawiam |
O dzi***281;ki! Wszystko jasne. Ale nadal nie jest jasne jaki barwnik jest jednym z najlepszych? Wszystki plytki jakie do tej pory wypalalem sa ciemnoniebieskie...
|
|
przyznam @jou ¿e tylko zerkn±³em w te linki (jako¶ mam dzisiaj pewien brak koncêtracji i chcenia do czytania :>) ale przypomnia³o mi siê, ¿e jaki¶ czas temu w MM widzia³em jak jacy¶ kolesie kupili p³ytki audio i za kas± wypakowali - niebieska jak cholera - cyjanina jak nic. nie pamiêtam firmy, ale jedna z tych najbardziej znanych napewno.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
TAK ale te linki prowadz***261; do informacji dotycz***261;cych barwnika na CD, a jakt o ma si***281; zbarwnikami na DVD, czy s***261; takie same jak na CD?
|
Cytat:
mo¿e siê kolega wyka¿e szukaniem i co¶ znajdzie? ;) |
Cytat:
|
chyba ju***380; wiem dlaczego nikt nie wie nic na ten temat.... ot***243;***380; te informacje s***261; tajne... sk***322;***261;d mieszaniny i to jak ona wp***322;ywa na jako***347;***263; itd...
|
Cytat:
|
Dlaczego nie ma czarnych DVDR?
|
Cytat:
|
Cytat:
Pytam bo zawsze nagrywa³em na czarnych CDR-ach i nie by³o z nimi problemu, w dodatku do¶æ oryginalnie wygl±daj±. |
nie rubcie sobie jaj z D***380;ii, to jest forum a nie gatki-szmatki:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:14. |