![]() |
Ja bym tak nie demonizowal IE. Zaktualizowany IE jest bezpieczny. Poza tym w SP2 domyslnie sa ustawione bardzo restrykcyjne opcje, firewall, ostrzeganie o braku antywira itp.
Generalnie SP2 dla uzytkownikowego-analfabety to jest w zasadzie bezpieczenstwo^2, natomiast dla zaawansowanego usera, moze byc irytujacy. W kazdym razie MS zajal sie bezpieczenstwem i to az przesadnie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wklep w Operze/Firefox w pasku adresu "C:" wygląda to bardzo obrzydliwie ale czy będzie coś dalej w tym kierunku ? :> |
Wi***281;kszo***347;***263; os***243;b u***380;ywaj***261;ca IE jest leniwa. Oni nie chc***261; czego***347; innego. Maj***261; to w systemie od razu wi***281;c u***380;ywaj***261;. Podobnie jest z Outlookiem Express.
|
IE jest najlepsze oto wypowied***378; osoby kt***243;ra chcia***322;em przekona***263; do alternatywy :D
Cytat:
A ***380;e to syf do nikogo nie trafia :P i nigdy nie trafi || |
Cytat:
Cytat:
Znacznie lepszym rankingiem jest to co prezentuje np www.ranking.pl. Poni***380;ej zestawienie wg przegl***261;darki (bez podzia***322;u na wersje). 1. MSIE - 73.6% 2. Firefox - 18.7% 3. Opera - 6.0% 4. Mozilla - 0.9% 5. Netscape - 0.4% To tylko pierwsza pi***261;tka. Jak wida***263; to alternatywne rozwi***261;zania maj***261; ok 25% udzia***322;u w rynku a IE ma blisko 3 x tyle. Patrz***261;c w rankingi na podanej przeze mnie stronie wida***263;, ***380;e wzrost nie jest ju***380; tak szybki jak kiedy***347; a i IE wolniej traci udzia***322;y w rynku... |
Cytat:
IE - 40% Firefox - 34% Opera - 21% |
|
Witam
ja u***380;ywam Firefoxa, kuzynkowi te***380; go poleci***322;em ze wzgl***281;du na sci***261;ganie du***380;ej ilo***347;ci plik***243;w i zarazem wirus***243;w, odk***261;d ma firefoxa ( 9 miesi***281;cy) anie razu komp nie zosta***322; zainfekowany a ustawienia sieciowe tylko s***261; pod firefoxem, natomiast w windzie pola s***261; puste. Zdecydowanie polecam alternatywe dla IE |
dopuki wiekszosc ludzi uzywa ie to tworcy dziwnych dodaktkow sa na nich ukierunkowani
i tak dlugo ja nie bede uzywal ie - zycie moich danych jeszcze mi mile :P |
No dla mnie takie co***347; wyjdzie przek***322;amane, bo w firmie jestem zmuszony u***380;ywa***263; IE, a w domu Operka/Firefox...
|
A jakie sa statystyki tego forum, ilu userow uzywa alternatywnych przegladarek wobec IE ?
Czy jakis administrator/moderator moze to ujawnic ? |
... gdy mi Pan Bóg odbierze rozum, to wrócę do IE :taktak:
|
Opery u***380;ywam od wersji 7.52 i nie mam zamiaru zmienia***263; na cokolwiek innego :)
|
kicha jak zawsze microzgroza taka moja opinia :D
|
Z windows nie da rady zrezygnować, jak wywaliłem windows to się okazało, że na drugi dzien musiałem robić format i instalować go, bo przecież AutoCAD'a pod Linuxa zrobić nie mogli bo i po co || :\
Odpowiedniki AutoCAD dla Linux są wręczn .... :ysz: tragiczne :ysz: |
używam FF. Jak wyjdzie finalny wolny od błędów to zainstaluje :P jak wiemy IE nigdy nie będzie wolny od dziur :P więc sie nigdy nie przesiąde :D
edit powinna być jeszcze jedna opcja coś w stylu jak go połatają to go zainstaluje :D |
Cytat:
magazyny, które kupuje mają pełne wersje softu pod...windows encyklopedie, które posiadam działają pod...windows w szkole zadania/programy działające pod windows (wogóle w szkole...windows) masa tego, miło mieć alternatywe (taka jaka my mamy :D) ale windows sie przydaje... wrecz jest 'standardem' :rotfl: |
Cytat:
na serio - cieszy mnie aktualna sytuacja (co raz mnie osob uzywa IE), jakies 2 lata temu taka sonda wygladalaby ZUPELNIE inaczej - sam wtedy jeszcze IE uzywalem, a na firefoxa/opere nie moglem patrzec :) pozdro ;) |
Cytat:
kopiujesz link i wklejasz do flashgeta, albo poszukaj wtyczki do opery to bedzie to atutomatyczne... Cytat:
Można sobie z tym radzić teraz to bedzie można i kiedyś... PS opera git :D |
Cytat:
Nie chodzi tutaj o jego u***380;ywanie ale o to aby go zainstalowa***263; iuaktualni***263; system. Warto wspomnie***263; o tym, ***380;e MS zapowiedzia***322;, ***380;e nowe wersje IE b***281;d***261; si***281; teraz pokazywa***263; regularnie. Przy okazji przyznano, ***380;e zaprzestanie prac nad IE w wersji 6 by***322;o b***322;***281;dem, kt***243;ry nale***380;y szybko naprawi***263;. |
Ja używam Opery, ale gdy chce coś ściągać flashget'em to musze użyć Firefoxa:P
Ale opera góra:P |
Only Firefox :P
|
Opera user ;)
|
Sonda zaczyna wygladac podobnie jak ta na infojamie...:)
Ja uzywam Opery. |
Cytat:
|
Ja uzywam Maxthona, wiec silnik IE mi nie straszny, rzecz w tym ze statystyki mowia same za sebie, tylko nikly procent uzywa alternatywy wobec IE, niestety...
|
Cytat:
|
am love IE
|
a***380; serducho ro***347;nie patrz***261;c na wyniki sondy :D
|
Linux ;] & opera :)
|
Cytat:
|
Instalowa***322;em, ale i tak wole Operke :)
|
Je***380;eli chodzi o sam***261; instalacje bo programy b***281;d***261; tego wymaga***263; to nie widze przeszk***243;d. Ale u***380;ywa***263; tego do przegl***261;dania stron nie zamierzam.
|
Cytat:
|
Cytat:
ja czasami jestem zmuszony tego uzywac na susku.. pozdro ;) |
|
Przecie***380; na Linuksie mo***380;na u***380;ywa***263; IE...
Ale to dla masochist***243;w |
głos oddany - oczywiscie na ostatnią pozycje :D
|
Witam!
IE 7, 8, 9 i kazde kolejne wynalazki z IE na poczatku wisza mi kolo d**. Uzywam Operki :) |
nie, nie korzystam z windows ||
|
IE7 - jakie Twoje zdanie ?
Bardzo ciekawa i wymowna sonda na infojamie:
http://infojama.pl/pollBooth.php?op=results&pollID=42 A u nas jak jest ? :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44. |