![]() |
DVD nie wykrywa p³yty i nieodtwarza filmów
mam problem z napêdem dvd mianowicie nie chce mi odtwarzac filmów dvd gdy w³oze do napedu p³yte i klikam w moj komputer i na ikonke napedu to pojawia mi sie komunikat w³o¿ p³yte ( a p³yta tam jest przez ca³y czas) i s³ychac jakby chcia³ odpalic p³yte ale nie mo¿e i p³yta jakby przeskakiwa³a. sprawdza³am we w³a¶ciwosciach i prz stanie urz±dzenia jest napisane ze urzadzenie dzia³a poprawnie . wiec dlaczego niechce odtworzyc mi filmów bede wdzieczna za pomoc bo kompletnie sie na tym nie znam
|
Odpowied¼ jest banalnie prosta :taktak:
1. P³yta któr± wk³adasz jest nagrana tak kiepsko, ¿e twój napêd odczytuj±cy nie potrafi sobie z jej odczytem poradziæ :nie: 2. Napêd który posiadasz jest tak kiepski, ¿e nie potrafi sobie poradziæ z kiepsko nagran± p³yt± :nie: 3. Czysta p³yta na któr± nagrywano dane jest tak kiepska, ¿e nawet dobry napêd zapisuj±cy nie potrafi poprawnie nagraæ danych :nie: 4. Napêd zapisuj±cy dane jest tak kiepski, ¿e nie potrafi poprawnie nagraæ kiepskiego czystego no¶nika :nie: 5. Mo¿liwo¶ci zawarte w pkt 1-4 mog± wystêpowaæ niezale¿nie, ale te¿ mog± wystêpowaæ ze sob± we wszystkich mo¿liwych kombinacjach :czytaj: || |
ale mam tez inne filmy które ogl±da³am jako¶ przed swietami i dzia³a³y a teraz nie moge ich odtworzyc bo dvd nie wykrywa obecno¶ci p³yty
|
No dobra:
1. Jaki to czytnik DVD? 2. Jakie to p³yty, dok³adnie... :pytanie: |
samsung dvd rom sd- 616Q
film mam nagrany na dvd video (orginalny) i ani ten naped niechce mi go odtworzyc ani naped CDRW mam tez film nagrany na p³ycie dvd i odtwarza³am go normalnie przed swietami a teraz nie moge ten naped niechce mi odtworzyc nawet muzyki ani pozwolic przegrac p³yty odpali³ mi tylko p³yte z gr± orginalna |
A ta p³yta co nie chce chodziæ - nie jest zbytnio porysowana lub nat³uszczona kremem albo smalcem po stronie spodniej? :>
:mruga: |
nie
zreszta to niechodzi tylko o ta jedno p³yte tylko o wszystkie |
A czy od tamtej pory instalowane by³y jakie¶ programy?
Czy modyfikowane by³o wnêtrze komputera? :pytanie: |
moj komputer sam pobiera aktualizacje ja ostatnio wgrywa³am nowy windows media player
|
W takim razie albo co¶ siê sypnê³o systemowo
Albo DVD wyziewa ducha Trzeba sprawdziæ te p³ytki jeszcze na innym czytniku A je¿eli bêd± chodziæ - to wymontowaæ tego Samsunga i sprawdziæ na innym kompie Czy te p³ytki na nim tam chodz± :czytaj: :taktak: |
przedchwilka usi³owa³am przegrac z jednej p³yty na druga piosenki i tez nie moog³am bo naped dvd nie chcia³ zaskoczyc. zaskakuje tylko przy grze .
nie wiem sama juz co sie dzieje ale wydaje mi sie ze p³yty sa dobre bo przeciez niedawno oglad³am jede i kolezanka tez oglada³a i dzia³a³y a naped jakby sie popsu³ to nieodtwarza³by gry i nie pisa³o by w stanie urzadzenia ze dzia³a poprawnie. ale sama juz nie wiem mowiono mi tez ze moze mi brakowac jakis kodeków ale jak to sprawdzic . i czy na to wskazywa³o by to ze gdy w³oze p³yte do napedu dvd to mi sie komp jakby zawiesza³ tzn np program neroo niechce sie w³±czc a gdy wyjme p³yte z napedu to wszystko dzia³a normalnie |
Kodeki nie maj± tu nic do rzeczy :nie:
Przede wszystkim napêd musi widzieæ zawarto¶æ p³yty - czyli pliki Je¿eli tego nie widzi - kodeki na nic siê zdadz± :nieee: A ta gra oryginalna to jest na p³ycie CD czy DVD? :pytanie: |
Vizzard 186, nie dasz rady dzisiaj :>
|
Cytat:
:ysz: |
ta gra jes ta PC CD-ROM
|
Czyli ewidentnie co¶ dzieje siê z laserem DVD wewn±trz napêdu :taktak:
Proponujê jak wy¿ej - wypi±æ go i sprawdziæ gdzie indziej - jak tam nie bêdzie czyta³ To niestety ale FATALITY bêdzie tu jak najbardziej na miejscu :taktak: || BTW Spróbuj jeszcze t³oczonej p³yty DVD - czy tê odczyta :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:51. |