Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   Wiwa HD-128 (https://forum.cdrinfo.pl/f108/wiwa-hd-128-a-65338/)

DirtyDiana 20.02.2010 16:54

mam takie pytanie odnośnie tego dvd < WIWA 128 USB>czy sa jakies problemy z proporcjami czy tylko ja je mam ??? < MOJE POSTACIE Ą NIENATURALNIE SZEROKIE> czy można coś z tym zrobić ? < PRÓBOWAŁAM JUŻ DOSTOSOWAĆ DO TELEWIZORA ALE NIC TO NIE DAŁO>czy potrzebne jest jakie oprogrmownie ? proSze o ODP

Smartek 04.09.2006 15:48

Ja Ci dobrze radze- kup Xboksa i problemow nie bedziesz mial _zadnych_.
Teraz uzywam go pod plazma i znowu mam kupe ustawien, ktorych bym pod zwyklym playerem divx'ow nie znalazl :-).

Ale po co tu polecac jak i tak ktos zaraz napisze, ze to gowno nie podajac tresciwych argumentow :-/.

mama@leone 04.09.2006 15:13

:) ... no to już po reklamie...:D

...na czym to ja skończyłem...??? aha:spoko:... jak zadzwoniłem następnego dnia
tj. 22 sierpnia br. (wtorek) po południu do firmy "Opek" to dowiedziałem się
że przekładnia kierwonicza w aucie kurierskim dalej jest rozpsypana :ysz:
i że oczywista Wiwki i tak mi jej nie dowiozą w tenże dzień :rozga: ...

..wtedy to podjąłem decyzję o napisaniu do "Opka" smsów w których
w miarę delikatnymi słowami napisałem co o nich i o ich usługach myślę,
to samo napisałem w dwóch e-mailach do nich...:czytaj: musiało poskutkować
bo wieczorem o godz.20.00 przyjechał kurier "Opek" i przywiózł mi Wiwę :welcom:

nie miałem już za dużo czasu żeby tą Wiwkę wypróbować, ale zdążyłem
jeszcze szybciutko wrzucić płytkę DVD+R firmy Frog (zresztą tą samą którą
dołączyłem i wysłałem razem z Wiwką celem przetestowania)...
i tu się znowu niemile zdziwiłem bo z 6 filmów w formacie DivX (avi),
które tam były puśiłem bodajże czwarty i (( ...niestety film stopnął zaraz
na początku i już nie było żadnych jego ruchów ani do przodu ani do tyłu :nie:

...na razie tylko tyle zążyłem przetestować na tej "naprawionej" mojej
Wiwie, ale juz powoli mam dość....

wydaje mi się że "Proabit" nie wymienił mi jednak na nowy model tej felernej
Wiwki, bo nr, fabryczny jest ten sam co był (choć można przecież przekleić,
serwis może wszytko :fiu: ...)

Aha, była jeszcze załączona informacja co "Proabit" z nią zrobił gdy była
w serwisie, a mianowicie napisali że "WYMIENILI PAKIET DEKODERA"...
(cOkOlWiEk To OzNaCzA :poddaje: )

Także nieciekawie wygląda ta sprawa z tym moim odtwarzaczem Wiwa 128
:pirat:, :glupek:, :worek_tre:, :bicz:, :klnie:
już nie wiem co dalej robić :rozwal:,

poradźcie cosik, please :help: :sciana: :ysz: :nie:

VIZZARD 25.08.2006 09:39

Cytat:

Napisany przez rycho
Gówniwe chodzi o nam o to:
Aby nie wpaść w błoto.
:D

Bez obaw!

Wiwa to dobry odtwarzacz! ( ciiii... bo będą cięcia... :niepow: )

||

rycho 23.08.2006 15:05

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A! To spoko!

Bo już sie przestraszyłem, że chodzi o zagłębie Ru(h)ry... :czytaj:

Gówniwe chodzi o nam o to:
Aby nie wpaść w błoto.

VIZZARD 23.08.2006 14:08

Cytat:

Napisany przez rycho
Rura to rura.
Np. ciepłownicza.
Mieszkasz koło rury.
Żyjesz obok rury.
A nawet nie wiesz.:(

A! To spoko!

Bo już sie przestraszyłem, że chodzi o zagłębie Ru(h)ry... :czytaj:

rycho 23.08.2006 13:27

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A co to rura?

To tajny skrót zaszyfrowany jakiś? :>

Rura to rura.
Np. ciepłownicza.
Mieszkasz koło rury.
Żyjesz obok rury.
A nawet nie wiesz.:(

VIZZARD 23.08.2006 12:39

Cytat:

Napisany przez rycho
oooo!
VIZZARD wrócil między żywych.
To teraz reklama.
Jest zlot.
Tajny.
A jak mieszkasz koło rury to sie masz czego bać.:)

A co to rura?

To tajny skrót zaszyfrowany jakiś? :>

rycho 23.08.2006 12:27

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Teraz czas na reklamy

A po przerwie czekamy na dalszy rozwój historii...

:ysz:

oooo!
VIZZARD wrócil między żywych.
To teraz reklama.
Jest zlot.
Tajny.
A jak mieszkasz koło rury to sie masz czego bać.:)

VIZZARD 23.08.2006 12:17

Teraz czas na reklamy

A po przerwie czekamy na dalszy rozwój historii...

:ysz:

mama@leone 21.08.2006 16:08

A dziś jest poniedziałek i od pracownika firmy kurierskiej "Opek" oddział z Opola dowiedziałem się, że przesyłka dziś nie dostanie dostarczona, bo po drodze w autku w którym kurier wiózł m.in. mój odtwarzacz rozsypała się przekładnia kierownicza.... i od czwartku czekam jak baran ną tą Wiwę po naprawie, a wogóle to czekam juz ponad 4 tygodnie... :sciana: (( :czytaj: ...ukochany kraj, umiłowany kraj...:czytaj:... i szczerze mówiąc gdybym miął w przyszłości korzystać z usług firm "Proabit" lub "Opek" to dziękuję bardzo... i Wam też szczerze to odradzam... teraz mnie przez tydzień nie będzie w domu, a chciałem sobie tę Wiwę 128 po tej naprawie popróbować... niestety nie było mi dane...:nie:

mama@leone 18.08.2006 19:41

Jednak dodzwoniłem się do "Proabitu" w końcu, no i okazało się że jednak moją Wiwę 128 wczoraj wysłąno poprzez firmę "Opek" do mnie z powrotem. Niestety dziś jest piątek, godz. 19:45, więc obawiam się że przyjdzie ona po niedzieli (chyba że "Opek" kursuje też w soboty). No ale przynajmniej już jest konkretna informacja, że wysłano odtwarzacz z serwisu... tylko tak się zastanawiam... czy to będzie ten sam odtwarzacz, który posłałem i coś tam w nim porobione czy będzie zamieniony na nowy...zobaczymy...:D

mama@leone 18.08.2006 15:28

No to dziś mijaja 4 tygodnie ??? od dnia oddania poprzez kuriera "Opek" mojego odtwarzacza Wiwa 128 HD do serwisu "Proabit". Dodzwonić się do nich nie sposób, a na e-maila pierwszego odpowiedzieli, że oddzadzą go w zeszły piątek tj. 11 sierpnia lub po nidzieli. Niestety na karku mamy następną niedzielę a Wiwy ani widu, ani słychu... ??? :ysz: :nie:
na kolejne 2 e-maila napisane w tym tygodniu już nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, a tak jak pisałem wyżej nie mogę się do nich od pół godziny wogóle dodzwonić, bo jednego telefonu nikt nie odbiera, a drugi jest non stop zajęty :sciana: :nie: ((
Kurier "Opka" jak odtwarzacz zabierał powiedział że do dwóch tygodni będe go miał z powrotem, dziś mija czwarty tydzień i nic :help: ..czyli i "Opek" i "Praobit" lecą sobe ze mną w kulki :boks: jeśli chodzi o podawanie terminów zwrotu, choć wiadomo kurier w niczym nie pomoze jeśli nie ma czego zawieźć do klienta, w tym przypadku moją Wiwę 128 po naprawie :czytaj:
Co Wy na to?? :D

VIZZARD 26.07.2006 12:41

Cytat:

Napisany przez esem
Przysłowie ludowe mówi: głupi ma szczęście... :czytaj:
Dlatego też trafiają się ludzie pracujący miast i wsi co mają udane egzemplarze podróby Manty... :spoko:

Ale inne przysłowie ludowe mówi:

Głowa siwieje - dupa szaleje :czytaj:

:mruga:

esem 23.07.2006 17:37

Przysłowie ludowe mówi: głupi ma szczęście... :czytaj:
Dlatego też trafiają się ludzie pracujący miast i wsi co mają udane egzemplarze podróby Manty... :spoko:

VIZZARD 21.07.2006 22:23

Cytat:

Napisany przez mama@leone
Widzę, że Koledze Vizzard-owi nie brakuje poczucia humoru...:taktak: czemu sie zbytnio nie dziwię skoro akurat trafił na taki model Wiwki, który mu prawidłowo funkcjonuje....:fiu: nie rozumiem natomiast dlaczego kolega Vizzard życzy mi trafienia na kolejny felerny odtwarzacz po oddaniu pierwszego do serwisu, (co już apropo dzisiaj uczyniłem....)... jak prosiłem o poradę to było cichutko...zero odpowiedzi..a jak zdecydowałem się na konkretny krok to zaraz docinki w takim stylu....:> :fiu:
wracając do wysłania Wiwki 128 HD do serwisu, przyjechała firma kurierska "Opek" ale dopiero po dwóch dniach...:P :ysz: :nie:
kierowca kurier widząc już z daleka pudło z Wiwy ktore niosę w jego kierunku już zaczynał na przekazie wypisywać adres "Proabitu", jeszcze dodatkwo zapytałem się go skąd już wie że ma taki adres pisać i czy czasami nie woził już tego więcej, to tylko machnał ręką i powiedział, że już sporo się tych typów nawoził do "Proabitu" :wow: aczkolwiek nie zdarzyło mu się przyjechać w tej sprawie po raz drugi do tego samego klienta czyli żywię nadzieję że w przypadku jak mi wymienią ten felerny model na nowy to będzie funkcjonował prawidłowo....:) :taktak: czego zyczę Wszystkim posiadaczom tego modelu, również Panu Koledze Vizzardowi ||

Hola hola!

Mam nadzieję, że nie chodzi ci o poradę na priva - bo tak się składa, że tam odpisałem

No! Chyba, że nie chodziło o takiego rodzaju poradę, tylko o nie wiem jaką

Poza tym nikomu nie życzę, a tylko wyrażam swoją opinię, że taka możliwość istnieje :taktak:

Ponadto słowa wypowiedziane przez kuriera o niczym nie świadczą :nie:

On może nie jeździł po dwa razy do klienta z Wiwą

Ale czy tak naprawdę jest pewność, że za drugim razem nie przyjechał kolega sympatycznego kuriera? ||

Z faktami sie niestety nie walczy, jakie by one nie były niestety...

Orzeł albo reszka, 50 na 50, telefon do przyjaciela... :>

A życzenia oczywiście z miłą chęcią przyjmuję :tak!:

mama@leone 21.07.2006 21:23

Widzę, że Koledze Vizzard-owi nie brakuje poczucia humoru...:taktak: czemu sie zbytnio nie dziwię skoro akurat trafił na taki model Wiwki, który mu prawidłowo funkcjonuje....:fiu: nie rozumiem natomiast dlaczego kolega Vizzard życzy mi trafienia na kolejny felerny odtwarzacz po oddaniu pierwszego do serwisu, (co już apropo dzisiaj uczyniłem....)... jak prosiłem o poradę to było cichutko...zero odpowiedzi..a jak zdecydowałem się na konkretny krok to zaraz docinki w takim stylu....:> :fiu:
wracając do wysłania Wiwki 128 HD do serwisu, przyjechała firma kurierska "Opek" ale dopiero po dwóch dniach...:P :ysz: :nie:
kierowca kurier widząc już z daleka pudło z Wiwy ktore niosę w jego kierunku już zaczynał na przekazie wypisywać adres "Proabitu", jeszcze dodatkwo zapytałem się go skąd już wie że ma taki adres pisać i czy czasami nie woził już tego więcej, to tylko machnał ręką i powiedział, że już sporo się tych typów nawoził do "Proabitu" :wow: aczkolwiek nie zdarzyło mu się przyjechać w tej sprawie po raz drugi do tego samego klienta czyli żywię nadzieję że w przypadku jak mi wymienią ten felerny model na nowy to będzie funkcjonował prawidłowo....:) :taktak: czego zyczę Wszystkim posiadaczom tego modelu, również Panu Koledze Vizzardowi ||

VIZZARD 20.07.2006 09:54

Cytat:

Właśnie na jutro zamówiłem OPEK-a, wysyłam felerną Wiwkę do serwisa, a co się tam będę...:D :haha: :D

Oby tylko w przysłanym egzemplarzu nie było gorzej... :>

mama@leone 19.07.2006 19:21

Właśnie na jutro zamówiłem OPEK-a, wysyłam felerną Wiwkę do serwisa, a co się tam będę...:D :haha: :D

RGONZO 17.07.2006 23:15

Cytat:

No niego tego już za wiele, kolejna płytka tym razem jedna z najtańszych a mianowicie FROG chyba DVD+R (ale nie wiem czy czasami nie DVD-R) szatkuje, a za chwilę zatrzymuje się obraz na dobre... na płytce jest nagrane 6 różnych bajek, pierwsze trzy szatkują i zatrzymują się po 20 minutach..a te ostatnie to wogóle nie chcą zastartować.... teraz już wiem że miałem raczej kupić tego Traka 711 a nie tą daremną Wiwę 128, która sobie nie radzi z każdą kolejną płytką, nie wiem co robić, chyba to cholerstwo odeślę do serwisu...jasny hgwint, co za gractwo!!:ysz: :( :nie: ((

Wysyłaj złoma do serwisu Opekiem , mnie szatkowały wszystkie DVD-R ,dostalem nowy egzemplarz i teraz nagrywam nawet na omegach po 80 gr i smiga wszystko jak burza.Jeszcze nic mi sie nie zacięło.

VIZZARD 15.07.2006 09:49

Cytat:

Napisany przez icemac
oooooooo właśnie tam :>

Tam czy nie tam

Z tego co piszą to stary model 9907 jest lepsiejszy :czytaj:

Smartek 14.07.2006 21:55

Cytat:

[..]Wygląda ładnie no i [..]

Gdyby tylko nie przypominal mikrofali w niektorych miejscach... ;-)

mama@leone 13.07.2006 07:27

No niego tego już za wiele, kolejna płytka tym razem jedna z najtańszych a mianowicie FROG chyba DVD+R (ale nie wiem czy czasami nie DVD-R) szatkuje, a za chwilę zatrzymuje się obraz na dobre... na płytce jest nagrane 6 różnych bajek, pierwsze trzy szatkują i zatrzymują się po 20 minutach..a te ostatnie to wogóle nie chcą zastartować.... teraz już wiem że miałem raczej kupić tego Traka 711 a nie tą daremną Wiwę 128, która sobie nie radzi z każdą kolejną płytką, nie wiem co robić, chyba to cholerstwo odeślę do serwisu...jasny hgwint, co za gractwo!!:ysz: :( :nie: ((

mama@leone 12.07.2006 20:58

dobra nikt nie chce pisa***263; o tym korze...

to mo***380;e mi kto***347; pomo***380;e w opisie podstawowych funkcji, przede wszystkim

chodzi mi czy jest polska czcionka obs***322;ugiwana i o jej wielko***347;***263; a chodzi mi

konkretnie o

odtwarzacz DVD/DivX firmy Thomson typ DTH 159

na stronie producenta znalaz***322;em tyle:
http://www.thomson-europe.com/PL_PL/...layers,DTH159E

a pytam o ten model bo o jutra w u Nas w tesco b***281;dzie kosztowa***322;.... 99 z***322;.

mensir67pl 11.07.2006 17:54

podobno cos ....TU

http://forum.cdrinfo.pl/661437-post16.html

mama@leone 11.07.2006 16:24

Słuchajcie,pojawiło się coś nowego z Korr-a, oto tutaj to jest , a cóż to takiego, testował to już ktoś ?? Wygląda ładnie no i ta cena w Biedronce, od wczora tj. od 10 lipca w Biedronach....

http://images4.fotosik.pl/65/c9d8c40af9223959.gif

icemac 09.07.2006 07:37

Cytat:

Napisany przez mensir67pl

oooooooo właśnie tam :>

mensir67pl 09.07.2006 02:07

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Nooo...

Tylko gdzie on jest, ten 3358? :pytanie:

nooo TU ||

http://fdb.pl/sklep/opis.php?id=29

VIZZARD 08.07.2006 23:31

Cytat:

Napisany przez icemac
analogowe 5.1 ma model 3358

Nooo...

Tylko gdzie on jest, ten 3358? :pytanie:

mensir67pl 08.07.2006 22:56

Cytat:

Napisany przez rosol
Pewnie blad w opisie... powinno byc DivX a nie MPEG-4... bo dalej w nawiasie mamy wersje divx'a:taktak:

no nie wiem nie wiem .......

Kod źródłowy jednej z implementacji MPEG-4, stworzonej przez Microsoft do użytku w systemie Windows Media (pliki WMV) dostał się w ręce hakerów i został udostępniony rzeszom. Stworzone przez hakerów nielegalne oprogramowanie kodujące (kodek), rozpowszechnione w Internecie jako 'DivX ;-)

icemac 08.07.2006 20:24

analogowe 5.1 ma model 3358

VIZZARD 08.07.2006 12:35

W opisie starszych odtwarzaczy typu Emperor 2

Także nie ma na opakowaniu informacji, że odtwarza DivX tylko MPEG-4

Taki chłyt martetingody... Chiński, ale działa! :D

Można to traktować jako tożsame :taktak:

A co do tego nowego Korra - to na pewno nie ma wyjścia analogowego 5.1 :nie:

andrzejj9 08.07.2006 08:46

Cytat:

Napisany przez gallus
No właśnie nie wiem, na Wiwie było, że odtwarza mpeg4, divx, xvid a na Korrze jest tylko mpeg4, xvid.., ale przecież divx jest standardem wywodzącym się z mpeg4

Sam już też nie wiem, chociaż wydaje mi się, że te pojęcia można już traktować jako tożsame. Przykładowo w aparatach cyfrowych Pentaxa filmiki nagrywane są w formacie mpeg4 (opis z instrukcji), a to potem okazuje się niczym innym, tylko właśnie divx-em.

Co prawda dokładnie to chyba Mpeg4 jest jakimś standardem, a divx rodzajem kodeka, ale że ostatecznie wychodzi na to samo, to można założyć, że ten Korr divx-y odtwarza ;)

gallus 08.07.2006 00:28

Cytat:

Napisany przez rosol
Pewnie blad w opisie... powinno byc DivX a nie MPEG-4... bo dalej w nawiasie mamy wersje divx'a:taktak:

no fakt, tylko gdzie 6.x... no i jak narazie ***380;adnego nowego oprogramowania nie ma, ale wydaje mi si***281;, ***380;e warto :)
PS Tak na pierwszy rzut oka to spodoba***322; mi si***281; sam wygl***261;d odtwarzacza, a i jeszcze - co***347; czy Korr powi***261;zany jest w jaki***347; spos***243;b z Wiw***261;, bo strony to maj***261; identyczne.
EDiT
Co do podobie***324;stwa stron, to przez to, ***380;e ich przedstawicielem jest Proabit ;)

rosol 08.07.2006 00:21

Cytat:

Napisany przez gallus
No w***322;a***347;nie nie wiem, na Wiwie by***322;o, ***380;e odtwarza mpeg4, divx, xvid a na Korrze jest tylko mpeg4, xvid.., ale przecie***380; divx jest standardem wywodz***261;cym si***281; z mpeg4

Cytat:

KORR 2258 to odtwarzacz o wielkich mo***380;liwo***347;ciach i bardzo niskiej cenie. Umo***380;liwia odtwarzanie film***243;w w nast***281;puj***261;cych formatach: MPEG-4 (3.11/4.x/5.x) (QPEL), Xvid (0.x i 1.x]) (QPEL), MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4

gallus 08.07.2006 00:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
hmm.. a jak odtwarza mpeg4, to nie odtwarza divx-a?

No właśnie nie wiem, na Wiwie było, że odtwarza mpeg4, divx, xvid a na Korrze jest tylko mpeg4, xvid.., ale przecież divx jest standardem wywodzącym się z mpeg4

rosol 08.07.2006 00:10

Cytat:

Napisany przez gallus
A co my***347;licie o tym odtwarzaczu - Korr 2258, b***281;dzie chyba od poniedzia***322;ku w biedronce za 129z***322; i m***261;***380; kuzynki pyta si***281; czy warto bra***263;...?
PS Tylko widz***281;, ***380;e on nie odtwarza niby DivX-a :|

Hmmm ciekawy sprzet... ale osobiscie nie widzialem go... Trzeba zobaczyc co oferuje jego oprogramowanie bo jakby ten sprzet byl podobny do tego co oferuje Manta Emperor czy tez Prince... to oferta ta jest rewelacyjna:taktak: A chodzi mi dokladnie o zmiane wyswietlanej czcionki [wielkosc, kolor] oraz glosnosc napedu

andrzejj9 08.07.2006 00:01

Cytat:

Napisany przez gallus
Jak odtwarza, jak o tym nie piszą na stronie producenta..? || :P

hmm.. a jak odtwarza mpeg4, to nie odtwarza divx-a?

gallus 07.07.2006 23:38

Jak odtwarza, jak o tym nie pisz***261; na stronie producenta..? || :P

andrzejj9 07.07.2006 23:35

Cytat:

Napisany przez gallus
A co myślicie o tym odtwarzaczu - Korr 2258, będzie chyba od poniedziałku w biedronce za 129zł i mąż kuzynki pyta się czy warto brać...?
PS Tylko widzę, że on nie odtwarza niby DivX-a :|

Jak nie odtwarza, jak odtwarza..? :>

gallus 07.07.2006 23:19

A co my***347;licie o tym odtwarzaczu - Korr 2258, b***281;dzie chyba od poniedzia***322;ku w biedronce za 129z***322; i m***261;***380; kuzynki pyta si***281; czy warto bra***263;...?
PS Tylko widz***281;, ***380;e on nie odtwarza niby DivX-a :|

VIZZARD 02.07.2006 11:56

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
No rozumiem Panowie. Tylko,że jak mamy film z Netu i nie mamy zamiaru go kolekcjonować tylko obejrzeć, to po co mam niszczyć płytę DVDR ? Nalezy go zgrać na DVDRW, obejrzeć i skasować. I o to mi chodzi. Oczywiście format divx (avi) a nie DVD-VIDEO.

Oczywiście rozumiemy, że DivX a nie DVD-Video

Z tym, że problem może polegać właśnie na nie radzeniu sobie odtwarzacza z po raz kolejny nagranymi plytkami RW :taktak:

Ponadto nie przesadzajmy

Gdy płyta DVDR kosztuje 80gr, a na płytę wchodzi 6 filmów DivX

Jest o co kruszyć kopie? :pytanie:

80gr/6 to około 13.33 grosza na film za komfort oglądania :czytaj:

To chyba niewiele? :>

"Wiesz. Nie widzę sensu w dyskutowaniu z duchem naszych czasów

Bo kiedy płoną róże to nie czas gasić lasów..." :czytaj:

Jabba the Hutt 02.07.2006 11:17

Cytat:

Napisany przez gallus
VIZZARD-owi chodzi chyba o to, żebyś nagrywał filmy na DVD+/-R a nie RW ;)

No rozumiem Panowie. Tylko,że jak mamy film z Netu i nie mamy zamiaru go kolekcjonować tylko obejrzeć, to po co mam niszczyć płytę DVDR ? Nalezy go zgrać na DVDRW, obejrzeć i skasować. I o to mi chodzi. Oczywiście format divx (avi) a nie DVD-VIDEO.

VIZZARD 02.07.2006 10:10

Cytat:

Napisany przez gallus
VIZZARD-owi chodzi chyba o to, żebyś nagrywał filmy na DVD+/-R a nie RW ;)

Dokładnie :taktak:

gallus 02.07.2006 00:23

VIZZARD-owi chodzi chyba o to, ***380;eby***347; nagrywa***322; filmy na DVD+/-R a nie RW ;)

Jabba the Hutt 02.07.2006 00:20

A niby jak mam obejrze***263; filmy w formacie Divx jak nie na DVDRW ???

VIZZARD 01.07.2006 20:09

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
A ja zaczynam mieć problemy z Belwoodem 301A. Oglądam sobie 2-częsciowy film. Leci 2 część. Robię pauzę. Za kilka minut odpalam z Play. Leci kilka sekund i wychodzi do menu. Od tej pory proby odpalenia 2 części filmu spalają na panewce. Kaszle tylko i nie odpala. Nie pomaga zgranie drugiej części na inna płytę DVDRW. Co ciekawe - kiedy ogladam pod rząd kilka odcinków serialu nie dzieje się nic takiego.

W Belku softu nie zmieniałem z orginału. Ma jakoś więcej niż roczek.

Spróbuj wycofać z użytku na filmy płyty RW

I poczuj różnicę :taktak:

Jabba the Hutt 01.07.2006 01:33

A ja zaczynam mie***263; problemy z Belwoodem 301A. Ogl***261;dam sobie 2-cz***281;sciowy film. Leci 2 cz***281;***347;***263;. Robi***281; pauz***281;. Za kilka minut odpalam z Play. Leci kilka sekund i wychodzi do menu. Od tej pory proby odpalenia 2 cz***281;***347;ci filmu spalaj***261; na panewce. Kaszle tylko i nie odpala. Nie pomaga zgranie drugiej cz***281;***347;ci na inna p***322;yt***281; DVDRW. Co ciekawe - kiedy ogladam pod rz***261;d kilka odcink***243;w serialu nie dzieje si***281; nic takiego.

W Belku softu nie zmienia***322;em z orgina***322;u. Ma jako***347; wi***281;cej ni***380; roczek.

VIZZARD 29.06.2006 21:41

Nic nie jest doskonałe i podstawowe warunki poprawnego nagrywania trzeba jednak zapewnić :taktak:

Poza tym jeszcze jedna rzecz

Na forach czasami ludzie maja problemy z przegrzewaniem się Wiwy 128 przy dłuższej pracy

Może u ciebie też stoi gdzieś wciśnięta i się smaży?

U mnie jednak ten problem nie wystepuje :nie:

mama@leone 29.06.2006 21:25

skopiowałem w nero burning copy 1:1

(chyba z największą możliwą prędkością)

z płytki verbatim DVD+R na płytkę TDK DVD+R...

i obydwie nawalają "szatkują" w różnych miejscach

tak jak już wcześniej pisałem po ponad godzince odtwarzania...

... a chodzi o to że mam stary laptop a w nim stary napęd optyczny....

i tez w nim co druga płytka nie chodziła, bo "coś" tam się działo nie tak...

czytajcie "coś" jako: nie ta firma płytki, nie ten typ płytki DVD+R lub DVD-R....

...a myślałem że Wiwa 128 (mimo swojej niskiej ceny) jest jednak

SPRZĘTEM "WSZYSTKOŻERNYM"....

...a tutaj znowu zaczyna się jak w przypadku tego starego laptopa...

...może to albo może tamto...albo jeszcze coś innego...

kurcze niedługo wpływ na odtwarzanie (albo nie) płytki w Wiwie 128 będzie

miało ....pierdnięcie komara w pólnocnej Australii.... :D :D :D

joujoujou 29.06.2006 19:06

Cytat:

[...]
- p***322;ytka TDK DVD+R, film DVD, zaczyna szatkowa***263; gdzie***347; po godzinie odtwarzania

- ten sam film na p***322;ytce Verbatim DVD+R te***380; zaczyna szatkowa***263; ale troch***281;
p***243;***378;niej ni***380; na p***322;ytce TDK DVD+R

[...]

Jak zapewne wiesz, nagrywarka nie wypala z r***243;wn***261; pr***281;dko***347;ci***261; - pr***281;dko***347;***263; ta wzrasta pod koniec p***322;yty - czyli wygl***261;da na to, ***380;e by***263; mo***380;e te w***322;a***347;nie p***322;yty by***322;y palone za szybko. Pierwsza godzina filmu nagrana by***322;a wolno - ta nie szatkuje. Druga godzina szybciej - ju***380; jest gorzej. Takie wyci***261;gam wnioski. Nie wiem, mo***380;e b***322;***281;dne? :hmm:

W dalszym ci***261;gu jednak nie wiemy dw***243;ch rzeczy:
1. Jak si***281; zachowuje przy t***322;oczonych DVD? :idea:

2. Z jak***261; pr***281;dko***347;ci***261; palone by***322;y rzeczone "szatkuj***261;ce" p***322;ytki? :czytaj:

VIZZARD 29.06.2006 18:42

Ilość załączników: 1
Cytat:

Z całym szacunkiem, panie mensir, ja poważnie pytałem, bo dwie płyty szatkują bez większego powodu, więc poczekam na nieco mądrzejszą wypowiedź na ten tamat, a bardzo bym prosił o odpowqiedź kolegę Vizzarda...???

Dopiero co wróciłem z dalekiej podróży... :>

Odpowiedzi już właściwie padły, ale skoro wywołano mnie do tablicy, więc mówię:

Wiwa 128 faktycznie jest lekko wybredna jeżeli chodzi o DVD-R

Oczywiście jak już wiemy z doświadczeń - zależne jest to od egzemplarza

Ale i tak po konfrontacji ze stareńkim Microlab GK-3100 bez DivX Wiwa nie ma szans co do korekcji :mruga:

Może po prostu czytniki są od BTC albo ch*j ich wie :niepow:

Co do DVD+R to rzeczywiście jak pisał @joujoujou - stosować bitsetting i stawiać na sprawdzone nośniki i nie sugerować się marką :nieee:

Przez moje ręce przeszło już wiele "markowych" Verbatimów i TDK

Którym niby tak szajsowate płyt jak Blupop do pięt maja nie dorastać - a tu proszę - wykres poniżej

A jak już przy wykresach - to dalej - mimo kontrowersji - jak dla mnie dalej pozostają najlepszą formą sprawdzianu kompatybilności z DVD Stac :czytaj:

:taktak:

WYKRES Blupopa Music DVD+R x8 rzeźbionego na Pioneerze DVR-111@L

mama@leone 29.06.2006 09:37

A więc wygląda to tak na dzień dzisiejszy po kilku próbach:

- płytka TDK DVD+R, film DVD, zaczyna szatkować gdzieś po godzinie odtwarzania

- ten sam film na płytce Verbatim DVD+R też zaczyna szatkować ale trochę
później niż na płytce TDK DVD+R

- płytka Platinum DVD+R, film DVD, całość płyty odtwarzany jest bez jakichkolwiek problemów

- płytka Titanum CD-R, film w *.avi - calość odtworzona bez problemu

Co Wy na to Szanowni Forowicze ??

joujoujou 27.06.2006 21:52

Cytat:

[...] jakie plytki wrzucac [...]

Zacznij od tłoczonych, potem jakieś pastele od verbatima albo plextory (cokolwiek na podkładzie taiyo yuden), najlepiej ze zmienionym bitsettingiem.
Następnie jakieś dobre minusy (też może być yuden, ewentualnie sony).
Oczywiście wszystko palone 4-8x.

Zresztą, niech się właściciele wypowiedzą, bo ja strzelam troszkę po omacku, przynajmniej tak bym zaczął sprawdzać. :)

mensir67pl 27.06.2006 15:36

nastala era wiw-y 238U USB

http://www.wiwakorea.co.kr/product2.htm

u nas jakies 200 -pln

tylko interesuje mnie wersja UBS 1.1 czy 2.0 ?

i chyba na Polske nie ma VGA- out

mama@leone 27.06.2006 10:03

Może.... ale zapytam może inaczej, jakie próby bym musiał wykonać w żeby przetestować tą Wiwę 128, tzn. jakie plytki wrzucac po kolei, a potem ewentualnie jak bedzie szatkowac na większosci nośnikow to wyslac do serwisu.... co Wy na to, proszę o jakieś konkretne wskazówki...

joujoujou 27.06.2006 07:40

Mo***380;e wypalone za du***380;***261; pr***281;dko***347;ci***261;? :hmm:

mama@leone 27.06.2006 06:22

Z całym szacunkiem, panie mensir, ja poważnie pytałem, bo dwie płyty szatkują bez większego powodu, więc poczekam na nieco mądrzejszą wypowiedź na ten tamat, a bardzo bym prosił o odpowqiedź kolegę Vizzarda...???

mensir67pl 25.06.2006 20:34

Cytat:

Witam Ponownie.

No właśnie, jeśli chodzi o odtwarzanie płyt TDK DVD-R to w moim przypadku (na dwóch tego typu płytkach) zaczyna szatkować pod koniec filmu.. to co?? am pakowac paczkę i wysyłać do Proabitu albo coś się da lokalnie jeszcze zrobić??

Zmienic nosnik ewe. nagrywarke :>

mama@leone 25.06.2006 20:17

Witam Ponownie.

No w***322;a***347;nie, je***347;li chodzi o odtwarzanie p***322;yt TDK DVD-R to w moim przypadku (na dw***243;ch tego typu p***322;ytkach) zaczyna szatkowa***263; pod koniec filmu.. to co?? am pakowac paczk***281; i wysy***322;a***263; do Proabitu albo co***347; si***281; da lokalnie jeszcze zrobi***263;??

RGONZO 17.06.2006 17:46

WIWa HD128 a DVD-R

Zdecydowalem się na zakup przez internet 07.06.2006.Przyszła po 2 dniach.Wsadzałem do niej wszystkie stare divixy jakie znalazłem i bylo super , soft 206 obsluguje bez problemu divix dzwięk 5.1 na kablu optycznym podłaczonym do wzmacniacza , szlo superek , zdziwiłem się dopiero po wsadzeniu plyty DVD-R , pikseloza plyta zacinała sie , kwadraty i paski co chwila kolejna tak samo , przetestowalem w sumie 30 i podobnie , poprawnie odtworzylo VERBATIMA I TDK reszta szatkowała.pózniej zobaczyłem jeszcze że przy probie uruchomienia wyjścia RGB z ekranu robi się jakas dziwna rozdzielczośc.Nie bylo na co czekać zlapałem rano w poniedziałek za sluchawkę i dawaj do serwisu i o dziwo co w wielu miejscach piszą niepochlebnie udalo mi się dodzwonić po 20 min.Powiedziałem miłej pani że chcialbym na swom sprzęcie oprocz divixów oglądac tez dvd-r.Bezproblemowo kazala mi zadzwonic do firmy kurierskiej Opek i wysłać do nich paczkę na koszt Proabitu z napisem pilne.Gość był u mnie po 20 minutach a po 3 dnich dostalem nówke odtwarzacz i okazalo się że WSZYSTKIE DVD-R IDĄ JAK BURZA i chodzi RGB.Więc nie ma się co patrzeć że płyta jaest badziewnej marki ma działać i już , tymbardziej jezeli działała wcześniej.Co prawda widze że w tym egzemplarzu nie dziala progresiv scan przy 576 ale mam to gdzies bo i tak nie widzialem zadnej roznicy natomiasy wszystkie płyty łącznie z DVD-R śmigaja jak dzike więc jak wam coś nie działa to reklamujcie ile wlezie bo ma chodzić i już niezaleznie od płyt.

andrzejj9 16.06.2006 22:47

Cytat:

Napisany przez gallus
Chyba było o tym w tym temacie - ten model jest starszy od 128 ;)
Zobacz

hmm.. no tak.. dzięki za przypomnienie :piwo:

Czyli tradycyjnie.. żadnych okazji..

gallus 16.06.2006 16:52

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja natomiast mam pytanie, bo przed chwil***261; dosta***322;em now***261; ofert***281; Selgrosa i zobaczy***322;em, ***380;e 30 czerwca - i tylko tego dnia - b***281;dzie model Wiwy 138 za.. 130 z***322;otych. Cena ***347;wietna, ale pytanie, jak ten model. Niby numer wi***281;kszy, wi***281;c powinien (?) by***263; lepszy, ale czy rzeczywi***347;cie tak jest?

Chyba by***322;o o tym w tym temacie - ten model jest starszy od 128 ;)
Zobacz

andrzejj9 16.06.2006 15:29

Cytat:

Napisany przez jvc
hmm dziwne faktycznie , może poprostu tak jak w wielu marketach instrukcje (gwarancje)odbiera sie w innym punkcie niż wydają sprzęt , ale oytałem babki czy to już wszystko i powiedziała że tak , ciekawie też wygląda gwarancja bo gdy zapytałem ile jest gwarancji hehe to gość mówi że dwa lata tylko ze do roku to sprzęt w razie awari do nich a po roku to door to door do producenta , coś mi tu chyba sciemniali tak na moją głowe:D
Ps. zaraz dzwonie o ta instrukcję...:haha:

Brednie.. Przez dwa lata przysługują ci uprawnienia zgodnie z ustawą konsumencką (możesz reklamować z tytułu niezgodności towaru z umową). Gwarancja - jeśli jest (bo wcale być nie musi) - biegnie niezależnie od tego.

Ja natomiast mam pytanie, bo przed chwilą dostałem nową ofertę Selgrosa i zobaczyłem, że 30 czerwca - i tylko tego dnia - będzie model Wiwy 138 za.. 130 złotych. Cena świetna, ale pytanie, jak ten model. Niby numer większy, więc powinien (?) być lepszy, ale czy rzeczywiście tak jest?

jvc 16.06.2006 15:21

heh zadzwoniłem i babka po konsultacji z kims tam :) powiedizała żeby przyjechać ,tak jak mówisz pewnie wyciągną z innego pudła:D

VIZZARD 16.06.2006 15:15

Cytat:

Napisany przez jvc
hmm dziwne faktycznie , może poprostu tak jak w wielu marketach instrukcje (gwarancje)odbiera sie w innym punkcie niż wydają sprzęt , ale oytałem babki czy to już wszystko i powiedziała że tak , ciekawie też wygląda gwarancja bo gdy zapytałem ile jest gwarancji hehe to gość mówi że dwa lata tylko ze do roku to sprzęt w razie awari do nich a po roku to door to door do producenta , coś mi tu chyba sciemniali tak na moją głowe:D

Nie ma co dzwonić tylko pojechać i niech wyciągają z drugiego pudła :taktak:

jvc 16.06.2006 15:00

VIZZARD 16.06.2006 14:49

Cytat:

Napisany przez gallus
Powinna być w tym kartonie z odtwarzaczem ;)

Dokładnie :taktak:

Co prawda nie za wiele tam jest, ale powinna być

Zwłaszcza, że instrukcja ta jest też swego rodzaju kartą gwarancyjną :czytaj:

gallus 16.06.2006 14:39

Cytat:

Napisany przez jvc
No cóż, będąc pod wrażeniem tego tematu postanowiłem zakupić córce odtwarzacz Wiwa 128 :) Znalazłem go w Carefor po 169zł i jak narazie wrażenie dosyć pozytywne przynajmniej z wyglądu :) ,jak chodzi to przekonam się dopiero jak wróce do domu , mam pytanko czy jest dołączona do niego instrukcja obsługi ? bo ja takiej niestety nie otrzymałem :nie:

Powinna być w tym kartonie z odtwarzaczem ;)

jvc 16.06.2006 13:58

No cóż, będąc pod wrażeniem tego tematu postanowiłem zakupić córce odtwarzacz Wiwa 128 :) Znalazłem go w Carefor po 169zł i jak narazie wrażenie dosyć pozytywne przynajmniej z wyglądu :) ,jak chodzi to przekonam się dopiero jak wróce do domu , mam pytanko czy jest dołączona do niego instrukcja obsługi ? bo ja takiej niestety nie otrzymałem :nie:

VIZZARD 13.06.2006 20:19

Cytat:

Napisany przez wojw5
To znaczy ze nic nie wiesz czy ze jast gorszy od hd 128?

Nic nie wiem, że jest lepszy :nie:

wojw5 12.06.2006 11:34

dzieexxx
i tak wiwka ma chyba wiecej funkcji i Qpel:d

Smartek 12.06.2006 11:26

Cytat:

Napisany przez wojw5

po co pakowac sie w cos zupelnie nieznanego?
w kazdym odtwarzaczu mozna zmieniac soft nagrywajac go na plytke.. zadna rewelacja

wojw5 12.06.2006 11:24

VIZZARD 12.06.2006 11:15

Cytat:

Napisany przez wojw5
A co powiecie o easy touch et-602?

Nic :nie:

wojw5 12.06.2006 11:13

Cytat:

Napisany przez gallus
Faktycznie sprawdziłem tą płytkę w nero cd/dvd... i otrzymuje tam bardzo słaby wynik, czego można było spodziewać się po omedze ;)

Ja polecam plyty SONY
Nie sa zbyt drogie i bardzo dobrze sie trzymaja. ewentualnie TDK.

wojw5 12.06.2006 10:25

Et-602

A co powiecie o easy touch et-602?
Też jest na allegro, ale nie ma wypisanych takich funkcji jak: zoom, stop klatka itd.
Czy on to wszystko ma?

Spodobał mi się bo mozna w nim latwo zmienic firmware, chociaz nie znalazlem innego niz na stronie producenta ale on jest stary i na pewno wszystkie te odtwarzacze go mają

Co jest lepsze:
et-602 czy hd-128?

VIZZARD 11.06.2006 23:15

Cytat:

Napisany przez wojw5
Na jednej aukcji Allegro wyczytałem, że wiwa 128 posiada gwarancję door-to-door.
Czy to prawda??:help: :help: ??? ??? ???

A TU masz drugą aukcję :czytaj:

gallus 11.06.2006 19:25

Cytat:

Napisany przez wojw5
Na jednej aukcji Allegro wyczyta***322;em, ***380;e wiwa 128 posiada gwarancj***281; door-to-door.

Tak, jest o tym r***243;wnie***380; w instrukcji od WIWY :)

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
...
Pisa***322;em o tym wcze***347;niej i wydaje mi si***281;, ***380;e to podobny problem :taktak:

Po prostu p***322;yta jest pewnie troch***281; kiepsko nagrana (potrzebny wykres z Nero CD-DVD Speed)

Ta Wiwa przynajmniej w przypadku DVD-R jest czu***322;a na jako***347;***263; nagrania :czytaj:

Chyba, ***380;e sam film ma jakie***347; nietypowe parametry kodowania z czym odtwarzacz sobie nie radzi

Tylko ten jeden film z tej p***322;yty tak si***281; odtwarza czy wszystkie?

:pytanie:

Faktycznie sprawdzi***322;em t***261; p***322;ytk***281; w nero cd/dvd... i otrzymuje tam bardzo s***322;aby wynik, czego mo***380;na by***322;o spodziewa***263; si***281; po omedze ;)

wojw5 11.06.2006 19:03

Gwarancja.

Na jednej aukcji Allegro wyczytałem, że wiwa 128 posiada gwarancję door-to-door.

VIZZARD 06.06.2006 22:22

Cytat:

Napisany przez gallus
ale zapach tych plastików straszny :P

Co ty mówisz?! :wow:

Właśnie dlatego wziąłem tę Wiwę :tak!:

||

Cytat:

Napisany przez gallus
Odpaliłem sobie filmik w XviD-zie i zauważyłem, że co jakiś czas występują jakieś dziwne zatrzymania i przeskoki tzn. wskakuje na 1-2s czarny ekran z jakimś kolorowym paskiem i po chwili odtwarzanie trwa dalej.
Film odtwarzany był z płyty DVD-R, płytka sprawdzona w kompie nie ma zadnych błędnych sektorów...
Miał ktoś podobny problem?

Pisałem o tym wcześniej i wydaje mi się, że to podobny problem :taktak:

Po prostu płyta jest pewnie trochę kiepsko nagrana (potrzebny wykres z Nero CD-DVD Speed)

Ta Wiwa przynajmniej w przypadku DVD-R jest czuła na jakość nagrania :czytaj:

Chyba, że sam film ma jakieś nietypowe parametry kodowania z czym odtwarzacz sobie nie radzi

Tylko ten jeden film z tej płyty tak się odtwarza czy wszystkie?

:pytanie:

andrzejj9 06.06.2006 21:57

Cytat:

Napisany przez Smartek
nie przesadzaj
zawsze mozna wziac za darmo i sprzedac :taktak:
;P

A ty myślisz, że co zrobiłem z tymi, co wygrałem w konkursie chipa :> I w sumie fakt, za darmo dawali to wziąłem ;)

Damianos L 06.06.2006 20:53

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kto ci powiedział, że te głośniki są lepsze od tych w telewizorze? (no dobra, zależy jeszcze jaki telewizor). Ja bym ich nie brał nawet za darmo..

bo mam lipny telewizor :P

ale chyba jednak wezme samego emperora III za 189 zl choc bardziej mi sie podoba design prince'2 ale czytalem temat na forum i wyszlo ze emperor jest jednak ciut lepszy i nowoczesniejszy :)

Smartek 06.06.2006 19:57

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja bym ich nie bra***322; nawet za darmo..

nie przesadzaj
zawsze mozna wziac za darmo i sprzedac :taktak:
;P

andrzejj9 06.06.2006 19:50

Cytat:

Napisany przez Damianos L
pytalem juz o jeden zestaw a teraz zapytam o drugi

manta emperor 3 + glosniki manty za 289zl + jeszcze bon na 60zl do wykorzystania w realu

teraz to sie chyba oplaca? nawet z tymi lipnymi glosniczkami ktore i tak sa lepsze od tych z telewizora

jakie macie opinie o emperorze?

Kto ci powiedział, że te głośniki są lepsze od tych w telewizorze? (no dobra, zależy jeszcze jaki telewizor). Ja bym ich nie brał nawet za darmo..

gallus 06.06.2006 17:22

No i przysz***322;a do mnie WIWA :)
Wygl***261;d ca***322;kiem spoko, ale zapach tych plastik***243;w straszny :P
Odpali***322;em sobie filmik w XviD-zie i zauwa***380;y***322;em, ***380;e co jaki***347; czas wyst***281;puj***261; jakie***347; dziwne zatrzymania i przeskoki tzn. wskakuje na 1-2s czarny ekran z jakim***347; kolorowym paskiem i po chwili odtwarzanie trwa dalej.
Film odtwarzany by***322; z p***322;yty DVD-R, p***322;ytka sprawdzona w kompie nie ma zadnych b***322;***281;dnych sektor***243;w...
Mia***322; kto***347; podobny problem?

Damianos L 06.06.2006 16:48

pytalem juz o jeden zestaw a teraz zapytam o drugi

manta emperor 3 + glosniki manty za 289zl + jeszcze bon na 60zl do wykorzystania w realu

teraz to sie chyba oplaca? nawet z tymi lipnymi glosniczkami ktore i tak sa lepsze od tych z telewizora

jakie macie opinie o emperorze?

VIZZARD 06.06.2006 10:24

Cytat:

Ja jeszcze mam jedno proste pytanko...
do kiedy mam podbić w Carrefour-ze gwarancję
tej zakupionej Wiwy 128 ??
Przypomnę że zakupu dokonałem w ubiegły piątek
tj. 02 czerwca 2006 roku??
Na razie po kilku próbach leci dobrze :-)

Teoretycznie przez cały czas trwania gwarancji możesz to podbić

Trzeba mieć jedynie dowód zakupu :czytaj:

mama@leone 06.06.2006 10:15

Ja jeszcze mam jedno proste pytanko...
do kiedy mam podbić w Carrefour-ze gwarancję
tej zakupionej Wiwy 128 ??
Przypomnę że zakupu dokonałem w ubiegły piątek
tj. 02 czerwca 2006 roku??
Na razie po kilku próbach leci dobrze :-)

VIZZARD 04.06.2006 11:13

Cytat:

Napisany przez Smartek
Argumentow wiele, a jeden z nich i chyba najwazniejszy to siec i HDD :)

No i przede wszystkim, że zawsze i wszędzie można go zabrać ze sobą :>

||

mama@leone 04.06.2006 08:09

Witam ponownie.

Jak wcześniej obiecywałem załączam zdjątko
ekranu telewizorni z wielkością czcionki z
odtwarzacza DVD/DivX LG DVX9900.
Przypomnę, że ten soft który mam teraz
wgrany pozwala na wybór trzech wielkości czcionek.
Wielkość ze zdjęcia jest ustawiona jako największa.

http://img95.imageshack.us/img95/325...99000ju.th.jpg

Pozdrawiam :D

Mich@ł 04.06.2006 07:01

Manta Prince 2... Nawet niez***322;y odtwarzacz.. Jednak je***347;li chcesz kupi***263; go z g***322;o***347;nikami 5.1 Manty, to stanowczo odradzam. G***322;o***347;niki do d*** Nawet jak na niewymagaj***261;cego u***380;ytkownika. ***346;miech na sali z takimi g***322;o***347;nikami.
Prince 2 jest ulepszon***261; wersj***261; swojego poprzednika.
Emperor 3 zosta***322; konstruowany od pocz***261;tku :]

Damianos L 04.06.2006 00:07

a co sadzicie o mancie prince + glosniki 5.1 za 349zl w realu.?

i czym sie rozni prince od emperora?

dodam ze nie jestem wymagajacy. :)

Smartek 03.06.2006 21:00

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
BTW

A jakież są te kryteria wygrywania? :pytanie:

Argumentow wiele, a jeden z nich i chyba najwazniejszy to siec i HDD :)

mensir67pl 03.06.2006 20:54

Ja narazie nic nie zmieniam

niech sie martwia niezdecydowani :D

VIZZARD 03.06.2006 20:34

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Moze warto poczekac na

DVD-017 Emperor III USB

A mówiłeś żeby czekać na nową Wiwę :czytaj:

:>

VIZZARD 03.06.2006 20:33

Cytat:

Napisany przez Smartek
Wiwy, Korry... eee.. troche to widze potanialo i sie polepszylo w porownaniu z tym co bylo rok temu (ale to i tak sie tylko soft zmienia i troche chipset - m.in. ten obslugujacy QPEL).. i wciaz wygrywa tylko jedno urzadzonko :]
pozdro

No!

Odtwarzacz to właściwie tylko soft i chipset :taktak:

BTW

A jakież są te kryteria wygrywania? :pytanie:

mensir67pl 03.06.2006 20:25

Moze warto poczekac na

DVD-017 Emperor III USB

a w sieci kaufladn

DVD-011 EMPEROR III - 178 - pln

esem 03.06.2006 17:30

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Czemu?

A tak podsumowują - czy ta Wiwa ma jakieś wady, których nie ma np. Manta Emperor III albo Prince II (ewentualnie jeszcze Korr)?

Manta ma nieporównywalnie lepsze wsparcie co przy porównywalnych cenach daje zdecydowaną przewagę. :)

Smartek 03.06.2006 13:12

Wiwy, Korry... eee.. troche to widze potanialo i sie polepszylo w porownaniu z tym co bylo rok temu (ale to i tak sie tylko soft zmienia i troche chipset - m.in. ten obslugujacy QPEL).. i wciaz wygrywa tylko jedno urzadzonko :]
pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:00.