![]() |
mam takie pytanie odnośnie tego dvd < WIWA 128 USB>czy sa jakies problemy z proporcjami czy tylko ja je mam ??? < MOJE POSTACIE Ą NIENATURALNIE SZEROKIE> czy można coś z tym zrobić ? < PRÓBOWAŁAM JUŻ DOSTOSOWAĆ DO TELEWIZORA ALE NIC TO NIE DAŁO>czy potrzebne jest jakie oprogrmownie ? proSze o ODP
|
Ja Ci dobrze radze- kup Xboksa i problemow nie bedziesz mial _zadnych_.
Teraz uzywam go pod plazma i znowu mam kupe ustawien, ktorych bym pod zwyklym playerem divx'ow nie znalazl :-). Ale po co tu polecac jak i tak ktos zaraz napisze, ze to gowno nie podajac tresciwych argumentow :-/. |
:) ... no to już po reklamie...:D
...na czym to ja skończyłem...??? aha:spoko:... jak zadzwoniłem następnego dnia tj. 22 sierpnia br. (wtorek) po południu do firmy "Opek" to dowiedziałem się że przekładnia kierwonicza w aucie kurierskim dalej jest rozpsypana :ysz: i że oczywista Wiwki i tak mi jej nie dowiozą w tenże dzień :rozga: ... ..wtedy to podjąłem decyzję o napisaniu do "Opka" smsów w których w miarę delikatnymi słowami napisałem co o nich i o ich usługach myślę, to samo napisałem w dwóch e-mailach do nich...:czytaj: musiało poskutkować bo wieczorem o godz.20.00 przyjechał kurier "Opek" i przywiózł mi Wiwę :welcom: nie miałem już za dużo czasu żeby tą Wiwkę wypróbować, ale zdążyłem jeszcze szybciutko wrzucić płytkę DVD+R firmy Frog (zresztą tą samą którą dołączyłem i wysłałem razem z Wiwką celem przetestowania)... i tu się znowu niemile zdziwiłem bo z 6 filmów w formacie DivX (avi), które tam były puśiłem bodajże czwarty i (( ...niestety film stopnął zaraz na początku i już nie było żadnych jego ruchów ani do przodu ani do tyłu :nie: ...na razie tylko tyle zążyłem przetestować na tej "naprawionej" mojej Wiwie, ale juz powoli mam dość.... wydaje mi się że "Proabit" nie wymienił mi jednak na nowy model tej felernej Wiwki, bo nr, fabryczny jest ten sam co był (choć można przecież przekleić, serwis może wszytko :fiu: ...) Aha, była jeszcze załączona informacja co "Proabit" z nią zrobił gdy była w serwisie, a mianowicie napisali że "WYMIENILI PAKIET DEKODERA"... (cOkOlWiEk To OzNaCzA :poddaje: ) Także nieciekawie wygląda ta sprawa z tym moim odtwarzaczem Wiwa 128 :pirat:, :glupek:, :worek_tre:, :bicz:, :klnie: już nie wiem co dalej robić :rozwal:, poradźcie cosik, please :help: :sciana: :ysz: :nie: |
Cytat:
Wiwa to dobry odtwarzacz! ( ciiii... bo będą cięcia... :niepow: ) || |
Cytat:
Aby nie wpaść w błoto. :D |
Cytat:
Bo już sie przestraszyłem, że chodzi o zagłębie Ru(h)ry... :czytaj: :D |
Cytat:
Np. ciepłownicza. Mieszkasz koło rury. Żyjesz obok rury. A nawet nie wiesz.:( |
Cytat:
To tajny skrót zaszyfrowany jakiś? :> |
Cytat:
VIZZARD wrócil między żywych. To teraz reklama. Jest zlot. Tajny. A jak mieszkasz koło rury to sie masz czego bać.:) |
Teraz czas na reklamy
A po przerwie czekamy na dalszy rozwój historii... :ysz: |
A dziś jest poniedziałek i od pracownika firmy kurierskiej "Opek" oddział z Opola dowiedziałem się, że przesyłka dziś nie dostanie dostarczona, bo po drodze w autku w którym kurier wiózł m.in. mój odtwarzacz rozsypała się przekładnia kierownicza.... i od czwartku czekam jak baran ną tą Wiwę po naprawie, a wogóle to czekam juz ponad 4 tygodnie... :sciana: (( :czytaj: ...ukochany kraj, umiłowany kraj...:czytaj:... i szczerze mówiąc gdybym miął w przyszłości korzystać z usług firm "Proabit" lub "Opek" to dziękuję bardzo... i Wam też szczerze to odradzam... teraz mnie przez tydzień nie będzie w domu, a chciałem sobie tę Wiwę 128 po tej naprawie popróbować... niestety nie było mi dane...:nie:
|
Jednak dodzwoniłem się do "Proabitu" w końcu, no i okazało się że jednak moją Wiwę 128 wczoraj wysłąno poprzez firmę "Opek" do mnie z powrotem. Niestety dziś jest piątek, godz. 19:45, więc obawiam się że przyjdzie ona po niedzieli (chyba że "Opek" kursuje też w soboty). No ale przynajmniej już jest konkretna informacja, że wysłano odtwarzacz z serwisu... tylko tak się zastanawiam... czy to będzie ten sam odtwarzacz, który posłałem i coś tam w nim porobione czy będzie zamieniony na nowy...zobaczymy...:D
|
No to dziś mijaja 4 tygodnie ??? od dnia oddania poprzez kuriera "Opek" mojego odtwarzacza Wiwa 128 HD do serwisu "Proabit". Dodzwonić się do nich nie sposób, a na e-maila pierwszego odpowiedzieli, że oddzadzą go w zeszły piątek tj. 11 sierpnia lub po nidzieli. Niestety na karku mamy następną niedzielę a Wiwy ani widu, ani słychu... ??? :ysz: :nie:
na kolejne 2 e-maila napisane w tym tygodniu już nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, a tak jak pisałem wyżej nie mogę się do nich od pół godziny wogóle dodzwonić, bo jednego telefonu nikt nie odbiera, a drugi jest non stop zajęty :sciana: :nie: (( Kurier "Opka" jak odtwarzacz zabierał powiedział że do dwóch tygodni będe go miał z powrotem, dziś mija czwarty tydzień i nic :help: ..czyli i "Opek" i "Praobit" lecą sobe ze mną w kulki :boks: jeśli chodzi o podawanie terminów zwrotu, choć wiadomo kurier w niczym nie pomoze jeśli nie ma czego zawieźć do klienta, w tym przypadku moją Wiwę 128 po naprawie :czytaj: Co Wy na to?? :D |
Cytat:
Głowa siwieje - dupa szaleje :czytaj: :mruga: |
Przysłowie ludowe mówi: głupi ma szczęście... :czytaj:
Dlatego też trafiają się ludzie pracujący miast i wsi co mają udane egzemplarze podróby Manty... :spoko: |
Cytat:
Mam nadzieję, że nie chodzi ci o poradę na priva - bo tak się składa, że tam odpisałem No! Chyba, że nie chodziło o takiego rodzaju poradę, tylko o nie wiem jaką Poza tym nikomu nie życzę, a tylko wyrażam swoją opinię, że taka możliwość istnieje :taktak: Ponadto słowa wypowiedziane przez kuriera o niczym nie świadczą :nie: On może nie jeździł po dwa razy do klienta z Wiwą Ale czy tak naprawdę jest pewność, że za drugim razem nie przyjechał kolega sympatycznego kuriera? || Z faktami sie niestety nie walczy, jakie by one nie były niestety... Orzeł albo reszka, 50 na 50, telefon do przyjaciela... :> A życzenia oczywiście z miłą chęcią przyjmuję :tak!: :mruga: |
Widzę, że Koledze Vizzard-owi nie brakuje poczucia humoru...:taktak: czemu sie zbytnio nie dziwię skoro akurat trafił na taki model Wiwki, który mu prawidłowo funkcjonuje....:fiu: nie rozumiem natomiast dlaczego kolega Vizzard życzy mi trafienia na kolejny felerny odtwarzacz po oddaniu pierwszego do serwisu, (co już apropo dzisiaj uczyniłem....)... jak prosiłem o poradę to było cichutko...zero odpowiedzi..a jak zdecydowałem się na konkretny krok to zaraz docinki w takim stylu....:> :fiu:
wracając do wysłania Wiwki 128 HD do serwisu, przyjechała firma kurierska "Opek" ale dopiero po dwóch dniach...:P :ysz: :nie: kierowca kurier widząc już z daleka pudło z Wiwy ktore niosę w jego kierunku już zaczynał na przekazie wypisywać adres "Proabitu", jeszcze dodatkwo zapytałem się go skąd już wie że ma taki adres pisać i czy czasami nie woził już tego więcej, to tylko machnał ręką i powiedział, że już sporo się tych typów nawoził do "Proabitu" :wow: aczkolwiek nie zdarzyło mu się przyjechać w tej sprawie po raz drugi do tego samego klienta czyli żywię nadzieję że w przypadku jak mi wymienią ten felerny model na nowy to będzie funkcjonował prawidłowo....:) :taktak: czego zyczę Wszystkim posiadaczom tego modelu, również Panu Koledze Vizzardowi || |
Cytat:
:D |
Właśnie na jutro zamówiłem OPEK-a, wysyłam felerną Wiwkę do serwisa, a co się tam będę...:D :haha: :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Z tego co piszą to stary model 9907 jest lepsiejszy :czytaj: :mruga: |
Cytat:
|
No niego tego już za wiele, kolejna płytka tym razem jedna z najtańszych a mianowicie FROG chyba DVD+R (ale nie wiem czy czasami nie DVD-R) szatkuje, a za chwilę zatrzymuje się obraz na dobre... na płytce jest nagrane 6 różnych bajek, pierwsze trzy szatkują i zatrzymują się po 20 minutach..a te ostatnie to wogóle nie chcą zastartować.... teraz już wiem że miałem raczej kupić tego Traka 711 a nie tą daremną Wiwę 128, która sobie nie radzi z każdą kolejną płytką, nie wiem co robić, chyba to cholerstwo odeślę do serwisu...jasny hgwint, co za gractwo!!:ysz: :( :nie: ((
|
dobra nikt nie chce pisa***263; o tym korze...
to mo***380;e mi kto***347; pomo***380;e w opisie podstawowych funkcji, przede wszystkim chodzi mi czy jest polska czcionka obs***322;ugiwana i o jej wielko***347;***263; a chodzi mi konkretnie o odtwarzacz DVD/DivX firmy Thomson typ DTH 159 na stronie producenta znalaz***322;em tyle: http://www.thomson-europe.com/PL_PL/...layers,DTH159E a pytam o ten model bo o jutra w u Nas w tesco b***281;dzie kosztowa***322;.... 99 z***322;. |
|
Słuchajcie,pojawiło się coś nowego z Korr-a, oto tutaj to jest , a cóż to takiego, testował to już ktoś ?? Wygląda ładnie no i ta cena w Biedronce, od wczora tj. od 10 lipca w Biedronach....
http://images4.fotosik.pl/65/c9d8c40af9223959.gif |
Cytat:
|
Cytat:
nooo TU || http://fdb.pl/sklep/opis.php?id=29 |
Cytat:
Nooo... Tylko gdzie on jest, ten 3358? :pytanie: :D |
Cytat:
Kod źródłowy jednej z implementacji MPEG-4, stworzonej przez Microsoft do użytku w systemie Windows Media (pliki WMV) dostał się w ręce hakerów i został udostępniony rzeszom. Stworzone przez hakerów nielegalne oprogramowanie kodujące (kodek), rozpowszechnione w Internecie jako 'DivX ;-) |
analogowe 5.1 ma model 3358
|
W opisie starszych odtwarzaczy typu Emperor 2
Także nie ma na opakowaniu informacji, że odtwarza DivX tylko MPEG-4 Taki chłyt martetingody... Chiński, ale działa! :D Można to traktować jako tożsame :taktak: :mruga: A co do tego nowego Korra - to na pewno nie ma wyjścia analogowego 5.1 :nie: |
Cytat:
Co prawda dokładnie to chyba Mpeg4 jest jakimś standardem, a divx rodzajem kodeka, ale że ostatecznie wychodzi na to samo, to można założyć, że ten Korr divx-y odtwarza ;) |
Cytat:
PS Tak na pierwszy rzut oka to spodoba***322; mi si***281; sam wygl***261;d odtwarzacza, a i jeszcze - co***347; czy Korr powi***261;zany jest w jaki***347; spos***243;b z Wiw***261;, bo strony to maj***261; identyczne. EDiT Co do podobie***324;stwa stron, to przez to, ***380;e ich przedstawicielem jest Proabit ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Hmmm ciekawy sprzet... ale osobiscie nie widzialem go... Trzeba zobaczyc co oferuje jego oprogramowanie bo jakby ten sprzet byl podobny do tego co oferuje Manta Emperor czy tez Prince... to oferta ta jest rewelacyjna:taktak: A chodzi mi dokladnie o zmiane wyswietlanej czcionki [wielkosc, kolor] oraz glosnosc napedu |
Cytat:
|
Jak odtwarza, jak o tym nie pisz***261; na stronie producenta..? || :P
|
Cytat:
|
A co my***347;licie o tym odtwarzaczu - Korr 2258, b***281;dzie chyba od poniedzia***322;ku w biedronce za 129z***322; i m***261;***380; kuzynki pyta si***281; czy warto bra***263;...?
PS Tylko widz***281;, ***380;e on nie odtwarza niby DivX-a :| |
Cytat:
Z tym, że problem może polegać właśnie na nie radzeniu sobie odtwarzacza z po raz kolejny nagranymi plytkami RW :taktak: Ponadto nie przesadzajmy Gdy płyta DVDR kosztuje 80gr, a na płytę wchodzi 6 filmów DivX Jest o co kruszyć kopie? :pytanie: 80gr/6 to około 13.33 grosza na film za komfort oglądania :czytaj: To chyba niewiele? :> "Wiesz. Nie widzę sensu w dyskutowaniu z duchem naszych czasów Bo kiedy płoną róże to nie czas gasić lasów..." :czytaj: :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
:mruga: |
VIZZARD-owi chodzi chyba o to, ***380;eby***347; nagrywa***322; filmy na DVD+/-R a nie RW ;)
|
A niby jak mam obejrze***263; filmy w formacie Divx jak nie na DVDRW ???
|
Cytat:
I poczuj różnicę :taktak: :mruga: |
A ja zaczynam mie***263; problemy z Belwoodem 301A. Ogl***261;dam sobie 2-cz***281;sciowy film. Leci 2 cz***281;***347;***263;. Robi***281; pauz***281;. Za kilka minut odpalam z Play. Leci kilka sekund i wychodzi do menu. Od tej pory proby odpalenia 2 cz***281;***347;ci filmu spalaj***261; na panewce. Kaszle tylko i nie odpala. Nie pomaga zgranie drugiej cz***281;***347;ci na inna p***322;yt***281; DVDRW. Co ciekawe - kiedy ogladam pod rz***261;d kilka odcink***243;w serialu nie dzieje si***281; nic takiego.
W Belku softu nie zmienia***322;em z orgina***322;u. Ma jako***347; wi***281;cej ni***380; roczek. |
Nic nie jest doskonałe i podstawowe warunki poprawnego nagrywania trzeba jednak zapewnić :taktak:
Poza tym jeszcze jedna rzecz Na forach czasami ludzie maja problemy z przegrzewaniem się Wiwy 128 przy dłuższej pracy Może u ciebie też stoi gdzieś wciśnięta i się smaży? U mnie jednak ten problem nie wystepuje :nie: :mruga: |
skopiowałem w nero burning copy 1:1
(chyba z największą możliwą prędkością) z płytki verbatim DVD+R na płytkę TDK DVD+R... i obydwie nawalają "szatkują" w różnych miejscach tak jak już wcześniej pisałem po ponad godzince odtwarzania... ... a chodzi o to że mam stary laptop a w nim stary napęd optyczny.... i tez w nim co druga płytka nie chodziła, bo "coś" tam się działo nie tak... czytajcie "coś" jako: nie ta firma płytki, nie ten typ płytki DVD+R lub DVD-R.... ...a myślałem że Wiwa 128 (mimo swojej niskiej ceny) jest jednak SPRZĘTEM "WSZYSTKOŻERNYM".... ...a tutaj znowu zaczyna się jak w przypadku tego starego laptopa... ...może to albo może tamto...albo jeszcze coś innego... kurcze niedługo wpływ na odtwarzanie (albo nie) płytki w Wiwie 128 będzie miało ....pierdnięcie komara w pólnocnej Australii.... :D :D :D |
Cytat:
W dalszym ci***261;gu jednak nie wiemy dw***243;ch rzeczy: 1. Jak si***281; zachowuje przy t***322;oczonych DVD? :idea: 2. Z jak***261; pr***281;dko***347;ci***261; palone by***322;y rzeczone "szatkuj***261;ce" p***322;ytki? :czytaj: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Odpowiedzi już właściwie padły, ale skoro wywołano mnie do tablicy, więc mówię: Wiwa 128 faktycznie jest lekko wybredna jeżeli chodzi o DVD-R Oczywiście jak już wiemy z doświadczeń - zależne jest to od egzemplarza Ale i tak po konfrontacji ze stareńkim Microlab GK-3100 bez DivX Wiwa nie ma szans co do korekcji :mruga: Może po prostu czytniki są od BTC albo ch*j ich wie :niepow: Co do DVD+R to rzeczywiście jak pisał @joujoujou - stosować bitsetting i stawiać na sprawdzone nośniki i nie sugerować się marką :nieee: Przez moje ręce przeszło już wiele "markowych" Verbatimów i TDK Którym niby tak szajsowate płyt jak Blupop do pięt maja nie dorastać - a tu proszę - wykres poniżej A jak już przy wykresach - to dalej - mimo kontrowersji - jak dla mnie dalej pozostają najlepszą formą sprawdzianu kompatybilności z DVD Stac :czytaj: :taktak: WYKRES Blupopa Music DVD+R x8 rzeźbionego na Pioneerze DVR-111@L |
A więc wygląda to tak na dzień dzisiejszy po kilku próbach:
- płytka TDK DVD+R, film DVD, zaczyna szatkować gdzieś po godzinie odtwarzania - ten sam film na płytce Verbatim DVD+R też zaczyna szatkować ale trochę później niż na płytce TDK DVD+R - płytka Platinum DVD+R, film DVD, całość płyty odtwarzany jest bez jakichkolwiek problemów - płytka Titanum CD-R, film w *.avi - calość odtworzona bez problemu Co Wy na to Szanowni Forowicze ?? |
Cytat:
Następnie jakieś dobre minusy (też może być yuden, ewentualnie sony). Oczywiście wszystko palone 4-8x. Zresztą, niech się właściciele wypowiedzą, bo ja strzelam troszkę po omacku, przynajmniej tak bym zaczął sprawdzać. :) |
nastala era wiw-y 238U USB
http://www.wiwakorea.co.kr/product2.htm u nas jakies 200 -pln tylko interesuje mnie wersja UBS 1.1 czy 2.0 ? i chyba na Polske nie ma VGA- out |
Może.... ale zapytam może inaczej, jakie próby bym musiał wykonać w żeby przetestować tą Wiwę 128, tzn. jakie plytki wrzucac po kolei, a potem ewentualnie jak bedzie szatkowac na większosci nośnikow to wyslac do serwisu.... co Wy na to, proszę o jakieś konkretne wskazówki...
|
Mo***380;e wypalone za du***380;***261; pr***281;dko***347;ci***261;? :hmm:
|
Z całym szacunkiem, panie mensir, ja poważnie pytałem, bo dwie płyty szatkują bez większego powodu, więc poczekam na nieco mądrzejszą wypowiedź na ten tamat, a bardzo bym prosił o odpowqiedź kolegę Vizzarda...???
|
Cytat:
Zmienic nosnik ewe. nagrywarke :> |
Witam Ponownie.
No w***322;a***347;nie, je***347;li chodzi o odtwarzanie p***322;yt TDK DVD-R to w moim przypadku (na dw***243;ch tego typu p***322;ytkach) zaczyna szatkowa***263; pod koniec filmu.. to co?? am pakowac paczk***281; i wysy***322;a***263; do Proabitu albo co***347; si***281; da lokalnie jeszcze zrobi***263;?? |
WIWa HD128 a DVD-R
Zdecydowalem się na zakup przez internet 07.06.2006.Przyszła po 2 dniach.Wsadzałem do niej wszystkie stare divixy jakie znalazłem i bylo super , soft 206 obsluguje bez problemu divix dzwięk 5.1 na kablu optycznym podłaczonym do wzmacniacza , szlo superek , zdziwiłem się dopiero po wsadzeniu plyty DVD-R , pikseloza plyta zacinała sie , kwadraty i paski co chwila kolejna tak samo , przetestowalem w sumie 30 i podobnie , poprawnie odtworzylo VERBATIMA I TDK reszta szatkowała.pózniej zobaczyłem jeszcze że przy probie uruchomienia wyjścia RGB z ekranu robi się jakas dziwna rozdzielczośc.Nie bylo na co czekać zlapałem rano w poniedziałek za sluchawkę i dawaj do serwisu i o dziwo co w wielu miejscach piszą niepochlebnie udalo mi się dodzwonić po 20 min.Powiedziałem miłej pani że chcialbym na swom sprzęcie oprocz divixów oglądac tez dvd-r.Bezproblemowo kazala mi zadzwonic do firmy kurierskiej Opek i wysłać do nich paczkę na koszt Proabitu z napisem pilne.Gość był u mnie po 20 minutach a po 3 dnich dostalem nówke odtwarzacz i okazalo się że WSZYSTKIE DVD-R IDĄ JAK BURZA i chodzi RGB.Więc nie ma się co patrzeć że płyta jaest badziewnej marki ma działać i już , tymbardziej jezeli działała wcześniej.Co prawda widze że w tym egzemplarzu nie dziala progresiv scan przy 576 ale mam to gdzies bo i tak nie widzialem zadnej roznicy natomiasy wszystkie płyty łącznie z DVD-R śmigaja jak dzike więc jak wam coś nie działa to reklamujcie ile wlezie bo ma chodzić i już niezaleznie od płyt.
|
Cytat:
Czyli tradycyjnie.. żadnych okazji.. |
Cytat:
Zobacz |
Cytat:
Ja natomiast mam pytanie, bo przed chwilą dostałem nową ofertę Selgrosa i zobaczyłem, że 30 czerwca - i tylko tego dnia - będzie model Wiwy 138 za.. 130 złotych. Cena świetna, ale pytanie, jak ten model. Niby numer większy, więc powinien (?) być lepszy, ale czy rzeczywiście tak jest? |
heh zadzwoniłem i babka po konsultacji z kims tam :) powiedizała żeby przyjechać ,tak jak mówisz pewnie wyciągną z innego pudła:D
|
Cytat:
|
hmm dziwne faktycznie , może poprostu tak jak w wielu marketach instrukcje (gwarancje)odbiera sie w innym punkcie niż wydają sprzęt , ale oytałem babki czy to już wszystko i powiedziała że tak , ciekawie też wygląda gwarancja bo gdy zapytałem ile jest gwarancji hehe to gość mówi że dwa lata tylko ze do roku to sprzęt w razie awari do nich a po roku to door to door do producenta , coś mi tu chyba sciemniali tak na moją głowe:D
Ps. zaraz dzwonie o ta instrukcję...:haha: |
Cytat:
Co prawda nie za wiele tam jest, ale powinna być Zwłaszcza, że instrukcja ta jest też swego rodzaju kartą gwarancyjną :czytaj: :D |
Cytat:
|
No cóż, będąc pod wrażeniem tego tematu postanowiłem zakupić córce odtwarzacz Wiwa 128 :) Znalazłem go w Carefor po 169zł i jak narazie wrażenie dosyć pozytywne przynajmniej z wyglądu :) ,jak chodzi to przekonam się dopiero jak wróce do domu , mam pytanko czy jest dołączona do niego instrukcja obsługi ? bo ja takiej niestety nie otrzymałem :nie:
|
Cytat:
:D |
dzieexxx
i tak wiwka ma chyba wiecej funkcji i Qpel:d |
Cytat:
w kazdym odtwarzaczu mozna zmieniac soft nagrywajac go na plytke.. zadna rewelacja |
To znaczy ze nic nie wiesz czy ze jast gorszy od hd 128?
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie sa zbyt drogie i bardzo dobrze sie trzymaja. ewentualnie TDK. |
Et-602
A co powiecie o easy touch et-602?
Też jest na allegro, ale nie ma wypisanych takich funkcji jak: zoom, stop klatka itd. Czy on to wszystko ma? Spodobał mi się bo mozna w nim latwo zmienic firmware, chociaz nie znalazlem innego niz na stronie producenta ale on jest stary i na pewno wszystkie te odtwarzacze go mają Co jest lepsze: et-602 czy hd-128? |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
Cytat:
|
Gwarancja.
Na jednej aukcji Allegro wyczytałem, że wiwa 128 posiada gwarancję door-to-door.
Czy to prawda??:help: :help: ??? ??? ??? |
Cytat:
Właśnie dlatego wziąłem tę Wiwę :tak!: || Cytat:
Po prostu płyta jest pewnie trochę kiepsko nagrana (potrzebny wykres z Nero CD-DVD Speed) Ta Wiwa przynajmniej w przypadku DVD-R jest czuła na jakość nagrania :czytaj: Chyba, że sam film ma jakieś nietypowe parametry kodowania z czym odtwarzacz sobie nie radzi Tylko ten jeden film z tej płyty tak się odtwarza czy wszystkie? :pytanie: |
Cytat:
|
Cytat:
bo mam lipny telewizor :P ale chyba jednak wezme samego emperora III za 189 zl choc bardziej mi sie podoba design prince'2 ale czytalem temat na forum i wyszlo ze emperor jest jednak ciut lepszy i nowoczesniejszy :) |
Cytat:
zawsze mozna wziac za darmo i sprzedac :taktak: ;P |
Cytat:
|
No i przysz***322;a do mnie WIWA :)
Wygl***261;d ca***322;kiem spoko, ale zapach tych plastik***243;w straszny :P Odpali***322;em sobie filmik w XviD-zie i zauwa***380;y***322;em, ***380;e co jaki***347; czas wyst***281;puj***261; jakie***347; dziwne zatrzymania i przeskoki tzn. wskakuje na 1-2s czarny ekran z jakim***347; kolorowym paskiem i po chwili odtwarzanie trwa dalej. Film odtwarzany by***322; z p***322;yty DVD-R, p***322;ytka sprawdzona w kompie nie ma zadnych b***322;***281;dnych sektor***243;w... Mia***322; kto***347; podobny problem? |
pytalem juz o jeden zestaw a teraz zapytam o drugi
manta emperor 3 + glosniki manty za 289zl + jeszcze bon na 60zl do wykorzystania w realu teraz to sie chyba oplaca? nawet z tymi lipnymi glosniczkami ktore i tak sa lepsze od tych z telewizora jakie macie opinie o emperorze? |
Cytat:
Trzeba mieć jedynie dowód zakupu :czytaj: :mruga: |
Ja jeszcze mam jedno proste pytanko...
do kiedy mam podbić w Carrefour-ze gwarancję tej zakupionej Wiwy 128 ?? Przypomnę że zakupu dokonałem w ubiegły piątek tj. 02 czerwca 2006 roku?? Na razie po kilku próbach leci dobrze :-) |
Cytat:
|| |
Witam ponownie.
Jak wcześniej obiecywałem załączam zdjątko ekranu telewizorni z wielkością czcionki z odtwarzacza DVD/DivX LG DVX9900. Przypomnę, że ten soft który mam teraz wgrany pozwala na wybór trzech wielkości czcionek. Wielkość ze zdjęcia jest ustawiona jako największa. http://img95.imageshack.us/img95/325...99000ju.th.jpg Pozdrawiam :D |
Manta Prince 2... Nawet niez***322;y odtwarzacz.. Jednak je***347;li chcesz kupi***263; go z g***322;o***347;nikami 5.1 Manty, to stanowczo odradzam. G***322;o***347;niki do d*** Nawet jak na niewymagaj***261;cego u***380;ytkownika. ***346;miech na sali z takimi g***322;o***347;nikami.
Prince 2 jest ulepszon***261; wersj***261; swojego poprzednika. Emperor 3 zosta***322; konstruowany od pocz***261;tku :] |
a co sadzicie o mancie prince + glosniki 5.1 za 349zl w realu.?
i czym sie rozni prince od emperora? dodam ze nie jestem wymagajacy. :) |
Cytat:
|
Ja narazie nic nie zmieniam
niech sie martwia niezdecydowani :D |
Cytat:
:> |
Cytat:
Odtwarzacz to właściwie tylko soft i chipset :taktak: BTW A jakież są te kryteria wygrywania? :pytanie: :D |
Moze warto poczekac na
DVD-017 Emperor III USB a w sieci kaufladn DVD-011 EMPEROR III - 178 - pln |
Cytat:
|
Wiwy, Korry... eee.. troche to widze potanialo i sie polepszylo w porownaniu z tym co bylo rok temu (ale to i tak sie tylko soft zmienia i troche chipset - m.in. ten obslugujacy QPEL).. i wciaz wygrywa tylko jedno urzadzonko :]
pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:00. |