![]() |
uTorrent
mam neo+ 512 i problem z uTorrentem, problem tkwi w tym, że jak ściągam (przeważnie PT) sam mi się rozłącza co jakiś czas i nie chce się znów automatycznie połączyć :( a wiecie jakie to jest męczące jak czekasz na plik a tu :sciana: nic nie ściągnęło, lub połowę
na DSLu wszystko chodzi mi bezproblemowo ??? dzieki za info, może muszę jakiś stały port wpisac ??? |
a moze zmienic na inny program i sprawdzic czy tez sie bedzie rozlaczal
np. bitcometa sprobowac |
Rozłącza Ciebie firewall a nie uTorrent...
Jak poćwiczysz to przyznasz mi rację... :spoko: |
używam w domu i w robocie sygate personal firewall więc to chyba nie to ???
jeszcze jedno jak miałem odpalonego ff (ze stroną oczywiście) to mi jakoś nie rozłączyło ??? |
Cytat:
na wszelki wypadek przekierowalem porty w Windowsie i zawsze mam zielone swiatelko. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
wlasnie wiem dlatego napisałem: "trzeba szukac". Moze to wina portow..... bedzie szukał a moze znajdzie |
U mnie ***347;miga bez problemu - port 35533 ustawiony na sztywno w kliencie i przekierowany na routerze. :spoko:
|
dzi***281;ki za rady - sprawdz***281; porty z tego przedzia***322;u 55xxx-59xxx i ten Tw***243;j joujou :spoko: , ale na razie nie ma co backupowa***263; ;)
|
mam pytanie odno***347;nie utorrena - tworzy on sobie katalog z w***322;asnymi ustawieniami w
Cytat:
da sie co***347; zrobi***263; z tym:hmm: |
Najlepiej chodzi na portach, mo***380;na wiedzie***263; co wy pi.eprzycie?
|
Cytat:
|
Jako***347; nie wydaje mi si***281;, ***380;e klient ma chodzi***263; lepiej na przedziale port***243;w tym i tym.
|
Cytat:
Co do pytania Deckarda - AFAIK nie da si***281;. :nie: |
helloo pojawi***322;a sie nowa wersja utorrenta 1.8 i mam ten sam problem co ten kole***347; wiec jakby kto***347; zna***322; rozwi***261;zanie to by***322;bym d***378;wi***281;czny
http://209.85.135.104/search?q=cache...lnk&cd=2&gl=pl |
Może automatycznie masz ustawione limity pobierania i wysyłania w utorrencie. Sprawdź.
|
nie ,nie mam, sprawdza***322;em ju***380; :) ca***322;y czas ***347;***347;ie 12kb :/ a jak wr***243;ce do 1,7 to norma wsio na fulla hassa
|
Jak wida***263; - nowa wersja, nowe b***322;***281;dy. :taktak:
:mruga: |
Ilość załączników: 1
Hmm może się podłącze pod ten temat, mianowicie mam pytanie jeśli np: pobieram serial który składa się z 10 odcinków ale na chwilę obecną interesują mnie pierwsze dwa odcinki czy można ustawić pauzę w pobieraniu na pozostałe osiem i dociągnąć je później ? W załączeniu załączam zrzut mam nadzieję że jasno wytłumaczyłem o co mi chodzi.
Wiem że można ustawić priorytet pobierania ale to nie o to chodzi. Nie pamiętam czy w poprzednich wersjach programu była taka funkcjonalność? |
To zaznacz 'Don't Donwload' na nie interesujących Cie częściach i już ;-)
|
Cytat:
|
I bardzo dobrze, bo pijawkowym skrytossaczom seriali m***243;wimy NIE! ;p
|
Cytat:
|
to ustawiasz priorytet normalny i pliki powinny zacz***261;***263; si***281; pobiera***263;.
|
Cytat:
|
w ostateczno***347;ci wywalasz sam plik torrent i pobierasz jeszcze raz, nast***281;puje sprawdzanie i ci***261;gnie tylko to czego nie ma.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
zauwa***380;y***322;em tez w 1.8
jesli przykr***281;c***281; [wysylanie] to automatycznie spadami transfer[pobierania] pisze tu o pojedynczym torrencie w pobieraniu |
Cytat:
|
ja tego problemu nie zauwa***380;y***322;em
|
Cytat:
|
mialem to samo ale juz nie mam, wrocilem do wersji 1.7.7:)A pijawka jestem tylko na "darmowych" trackerach tam gdzie jest ratio tam up nie ma limitu:)
|
...///??
cos mi sie porobi***322;o i jak zapodam uTorrenta z ping***243;w 1 cyfrowych robi***261; sie 4 cyfrowe i tylko jak on chodzi ..... mo***380;e kto***347; co***347; .... |
Witam.
Pozwolicie że odkopie ;-) otóż zaktualizowałem do najnowszej wersji utorrenta no i się zaczęły problemy, tzn za każdym razem po uruchomieniu komputera utorrent instaluje sie na nowo jak przy pierwszym uruchomieniu any ideas :idea: |
Zdezaktualizuj. :)
Ostatnią bodaj wersją, która nie wymagała instalacji była 1.7.7 (i tej sam używam). :] |
Ostatnim portablem jest 2.2.1 b25302 i to ostatnia użyteczna wersja. Bez pierdół, szybka.
Po prostu trzeba przenieść ustawienia do %APPDIR, wtedy wczyta je od siebie i tam też zacznie zapisywać. |
Cytat:
Cytat:
- - - @Beriona sposób działa, dziekówka, proszę o zespawanie postów wolnym czasie. |
Kiedyś to był mój ulubiony program do torrentów, już ponad 2 lata go nie używałem.
Zajrzałem z ciekawości ale po Waszych wypowiedziach widzę że dość nisko upadł... Szkoda. |
To napisz nam czego teraz uzywasz:)
|
Teraz używam Transmission.
Jest to program głównie unixowy, ale właśnie sprawdziłem że ma też nieoficjalną wersję pod Windows, więc możecie go obadać. Niestety bardzo możliwe że port pod Windows utracił swoją pierwotną lekkość ze względu na dorzucenie bibliotek QT/GTK (dość częsty problem niestety :( ) Ale i tak myślę że warto sprawdzić, zwłaszcza jeżeli uT nie jest "w formie". Jak dla mnie ofertuje bardzo zbliżoną funkcjonalność do uTorrenta, a przy tym jest otwarty :) |
Zainstalowalem. Mam nadzieje ze nie bedzie problemu z naliczaniem danych/czasu seedowania. GUI by stanowczo poprawil.
|
U mnie nie ma z tym problemów, przy czym korzystam tylko z publicznych torrentów bez logowania się i naliczania ratio.
Nie wiem jak sprawdzi się w bardziej wymagających okolicznościach. GUI prawie nie używam, bo mam go zainstalowanego na serwerze i obsługuje przeważnie przez www z poziomu komputera lub telefonu. Ale do zwykłej wersji gtk też nie mam zastrzeżeń. |
W tych nowych dodano masę bzdur, dlatego 2.ileśtam jest ostatnią lekką, przenośną i użyteczną.
Żadne programy linuksowe nie nadają się na Windę bo nie są pisane od zera dla tego środowiska, co jak sam zauważyłeś ciągnie za sobą GTK czy Qt. Takie tam moje prywatne zdanie na ten temat (bo jeszcze się jakiś Gimpowiec oburzy ;]). |
Ale to prawda, wszystkie te programy dzialaja znacznie lepiej pod linuxem, gdzie gtk lub qt sa integralna czescia systemu .
Mimo wszystko czasem lepszy taki program pod winde niz zaden. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:39. |