![]() |
B16 wylądował
nie tylko słuchajmy co nam powie ale WYSŁUCHAJMY!
zobaczymy jak będzie. |
:hmm:
|
(...) W maju 2006 do Polski przyleci Benedykt XVI. Na miejsce spotkania papieża z wiernymi wybrany został Grunwald - tradycyjne miejsce spotkań Polaków i niemieckiego duchowieństwa (...)
Nie wiem czy to fragment prawdziwej wiadomosci, ale cos takiego dostalem ostatnio mailem... heh |
Zaraz kto***347; na Ciebie najedzie, ***380;e nazywasz Pape jak bombowiec :D
Postrafiam Was ;) |
Zaraz mnie szlag trafi jak slucham naszego pseudo prezydenta. Przeciez on kpine sobie urzadza czytajac w taki sposob powitanie ((
|
Cytat:
Nie mogę oglądać bo siedzę w pracy :( |
Cytat:
|
Cytat:
wstyd za takiego prezydenta :( |
Cytat:
W pełni się z Tobą zgadzam.Mnie też by szlag trafiał gdyby papieża witał człowiek ,którego nie lubię.Wiem,że wielu by chciało aby papieża witał np niepolski przedstawiciel sowieckiego okupanta. |
Cytat:
|
Cytat:
-edit- proponuj***281; ju***380; nie dyskutowa***263; na temat Pana Prezydenta i nie upolitycznia***263; chocia***380; tej dyskusji. Dzi***281;kuj***281; :) |
Po temacie my***347;la***322;em, ***380;e jaki***347; odrzutowiec wyl***261;dowa***322; w Polsce. Zmie***324;cie temat.
|
Cytat:
i to mowi pokolenie JP2 :> |
Cytat:
|
i o tym mowie jak JP2 to ok ale B16 to juz nie :/ . nie to ze sie czepiam, ale Twoj zarzut jest dla mnie smieszny.... bo jakby bylo napisane JP2 wyl***261;dowa***322; za***322;oze sie ze nie powiedzia***322;by***347; na ten temat nic :>
ide na kolokwium z fizyki :piwo: |
wg mnie troszke za duzo szumu jest w okolo tej pielgrzymki papieza do Polski.
Nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek byl taki szum podczas przylotu Jana Pawla do Polski (chodzi mi o odwolywanie zajec w szkolach oraz zakaz sprzedazy alkoholu). Nie rozumiem tego... |
Masz rację też to zauważyłem. :>
|
to jest najlepsza mina Benedykta 16, cho***263; jest wiele innych niez***322;ych :D
http://www.kalwaria-zebrzydowska.pl/...Z_BENEDYKT.jpg |
Co do sposobu przemowu naszego kwaczora. Zauwazylem ze wielu ludzi z pis'u i koalicji ma problemy z podstawowym jezykiem polskim. Najczestszy blad to wymowa koncowek, zamiast -ą mowia -om (tak panie gosiewski). (som, mówiom, itd).
Co do szumu - za duzy, ale coz, trzeba budowac wizerunek by ciemy lud to kupil, nawet pomimo dzisiejszych slow benka o rozgraniczeniu polityki od kosciola. postrafiam wszystkych forumowiczof z cdrinfo czolem zolnierze :) |
Cytat:
Nawet próbowali strajki w szpitalach zarzegnać i dali te marne 4mld. |
Panowie i Panie..
Ja r***243;wnie***380; niepokoj***281; si***281; tym co si***281; dzieje w naszym kraju, ale chocia***380; w w***261;tku o Benedykcie zapomnijmy albo przynajmniej udawajmy, ***380;e nie widzimy u***322;omno***347;ci naszych polityk***243;w.. Delektujmy si***281; m***261;dro***347;ci***261; i dobroci***261; Ojca ***346;wi***281;tego.. Dzi***281;kuj***281; bardzo za wys***322;uchanie :) |
Witam !
Cytat:
Choć oczywiście można by jeszcze ładniej ten temat sformułować ;) Cytat:
A poprzednio różnie to bywało - za czasów PRL wiadomo - mówiono tyle o ile, transmisje też były ograniczone i realizowane wg. decyzji władz. Póżniej na początku lat 90-tych też inaczej traktowano pielgrzymki Papieża - w sumie dopiero od 1997, a najbardziej w 1999 oraz w 2002 roku media zrozumiały, że mogą się nieźle wypromować - aczkolwiek też z drugiej strony, chyba dopiero wtedy zrozumiano kim był dla Polski i Świata wielki Polak Jan Paweł II - i to nie tylko pod względem religijnym ... Choć może prawdą jest, że trochę media przesadzają ... Natomiast co do zakazów sprzedaży alkoholu, odwoływaniu zajęć itd. - nie wiem czemu tyle szumu z tego powodu ?? Jakby było to niewiadomo co - a trochę "niecodzienności" się zawsze przyda - dziś ludzie by chcieli żyć na okrągło - robić zakupy przez 7 dni w tygodniu razem ze świętami, pracować non-stop itd. A według mnie takie wydarzenia - oprócz minusów - które znam aż za dobrze - ma też te plusy, że zmienia nam te kilka dni na "inne" - bardziej uroczyste, wyciszone trochę - a to zawsze jest potrzebne ... Prawda jest taka, że w większości ludzie nie są przecież zmuszani ani do chodzenia na spotkania z Benedyktem, ani na oglądanie transmisji w telewizji - a Ci co są ... cóż ... A w kwestii wystąpienia Prezydenta Kaczyńskiego ... w treści było niezłe - niestety muszę się zgodzić, że w formie niestety nie najlepsze - trochę to smutne ...:( Ale jak napisał kolega @Prezesik - może zapomnijmy o ułomnościach naszych polityków choć na te kilka dni ?? Pozdrawiam ro29 |
Otóż to - odsuńmy na bok wszystkie niemiłe sprawy..
Tak naprawdę nikt się tutaj nie wypowiedział na temat samego Benedykta XVI. Piszcie co o Nim sądzicie. Jesteście zawiedzeni czy zadowoleni z Jego pontyfikatu? Ja osobiście bardzo się cieszę, że właśnie On został następcą Jana Pawła II. Media na początku (przed i w trakcie Konklawe) określały Go jako chłodnego konserwatystę. Stąd wynikały moje obawy i lekki dystans, co do Jego osoby, ale już po kilku dniach w pełni się przekonałem, że kardynałowie słusznie wybrali. Miły, sympatyczny, wyrozumiały i ciepły.. Trzeba przyznać, że świetnie wywiązuje się z powierzonej Mu misji. Należy też pamiętać, że dźwiga ogromny ciężar związany z nadziejami jakie pozostawił Jego Poprzednik... |
Tak si***281; rozp***281;dzili, ***380;e:
http://wiadomosci.onet.pl/1329256,11,item.html ...r***281;ce opadaj***261;... |
A mi się tytuł B16 bardzo podoba. Komu jeszcze?:)
|
Cytat:
Pisa***322;o si***281; przecie***380; JP2 i te***380; jako***347; nikomu nie przeszkadza***322;o. :mruga: |
B16 jest :spoko:
A w Krakowie go zobacz***281; LIVE ;) |
w Warszawie la***322;o strasznie - a***380; do rozpocz***281;cia mszy - Benedykt ma uk***322;ady w niebie :D
id***281; poogl***261;da***263; msz***281;. na razie s***322;ucham przez net, ale si***281; tnie. te s***322;owa, wypowiedziane przez Benedykta XVI by***322;y wczoraj dla mnie najwa***380;niejsze: "Wierni oczekuj***261; od kap***322;an***243;w tylko jednego, aby byli specjalistami od spotkania cz***322;owieka z Bogiem. Nie wymaga si***281; od ksi***281;dza, by by***322; ekspertem w sprawach ekonomii, budownictwa czy polityki. Oczekuje si***281; od niego, by by***322; ekspertem w dziedzinie ***380;ycia duchowego.[...]" |
Cytat:
|
ed hunter podaj link gdzie można oglądać bądź słuchać przez net .
|
Cytat:
|
Cytat:
Im trzeba to powiedzieć wprost, a i tak będą robić swoje :taktak: |
Prezesik dzi***281;ki.
|
w naszym kraju przeinacza te slowa do tego stopnia, ze niektorzy to odbiora w ten sposob iz PIS ma paparcie Boga albo jeszcze cos lepszego
|
Cytat:
rozumiem, że to nie będzie matura z religii, tylko z religii rzymsko-katolickiej, a co z wyznawcami innych religii ? ke ? czy czasem w konstytucji nie jest zapisana wolność wyznania ? jak dla mnie to jest dyskryminacja i jak bym był wyznawcą czegoś innego, to spotkał bym się z prawnikami 4rp w strassburgu. to jest żałosne i tyle. a niektórzy się dziwią czemu polskie dyplomy nie są uznawane na zachodzie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Cytat:
A spotkanie z młodzieża podobało mi się tak średnio - przemówienie Papieża - bardzo ciekawe i mądre według mnie - natomiast jakoś prezentowanie tych filmików z narkomanami, samotnymi matkami itd. - jakieś takie nieprzemyślane - rozumiem, że to są problemy, które dotykają młodzież - i trzeba o nich mówić- ale żeby tak to pokazywać na takim spotkaniu ... niesmaczne jakoś :( Pozdrawiam |
A ja zawiodłem się trochę Wadowicami.. Mam nadzieję, że to tylko ja mam takie odczucie i że jest ono błędne...
Chodzi mi o to, iż praktycznie cały plac na którym odbywało się spotkanie z Benedyktem XVI był obwieszony portretami Jana Pawła II oraz tekstami z Jego wypowiedziami... Znaków odnoszących się do Benedykta było niewiele.. Ojciec Święty mógłby to odebrać tak: "fajnie, że jesteś, ale nigdy nie będziesz na równi z Nim.." co ciekawe, uwagę na ten fakt zwrócił mi ksiądz z mojej parafii. ja to zauważyłem dopiero w powtórce, gdyż nie mogłem śledzić wcześniejszej transmisji na żywo.. tak jak powiedziałem, mam nadzieję, że to tylko moje odczucie :) |
Witam !
Cytat:
Ogólnie mam wrażenie - że mimo iż pielgrzymka jest śladami Naszego Papieża - Wielkiego Jana Pawła II - to naprawdę momentami jest już go jakby "za dużo" - i właśnie jak napisałeś - Benedykt XVI może czuć się dziwnie ... Tak samo te ciągłe porównania - jakby ludzie chcieli aby nowy Papież "klonował" zachowania poprzednika - owszem ma się na kim wzorować - ale to - tak po ludzku - inny człowiek, inna mentalność - a zdrugiej strony - czyż właśnie ta innośc nie jest interesująca ?? I tak uważam, że Benedykt XVI w ciągu tego roku, bardzo otworzył się na ludzi , a zwłaszcza na Polaków - pamiętam np. pogrzeb Jana Pawła II - tam mi naprawdę brakowało tych polskich akcentów ... Natomiast co do samych Wadowic - te plakaty wokół rynku akurat jakoś nie rzuciły mi się tak w oczy - natomiast właśnie niespodobał mi się ten największy - umieszczony na podwyższeniu - skąd przemawiał Benedykt XVI - był tam wielki wizerunek Jana Pawła II i hasło pielgrzymki Benedykta XVI - i to było trochę właśnie przytłaczające - gdyby jeszcze z drugiej strony było tej samej wielkości zdjęcie Benedykta - to było by OK - ale tak to było - jak piszesz - wyraźne podkreślenie, kto tutaj się liczy najbardziej ... Oczywiście nie każdy tak patrzy - bo to spojrzenie bardziej uniwersalne i otwarte - znam ludzi zapatrzonym w Jana Pawła II, dla których to wszystko wygląda idealnie - cóż - każdy ma do tego prawo - tylko czy jest to tak do końca odpowiednie - chrześcijańskie spojrzenie ?? Pozostawię to już bez komentarza ... Dziś spotkanie na Błoniach było przesycone wspomnieniami o Janie Pawle II - i jak widać ludzie tego oczekiwali - aczkolwiek mam wrażenie że i sam Benedykt został przyjęty ciepło ... A popołudniu czeka nas chyba najbradziej symbliczne - w wymiarze światowym - spotkanie Benedykta XVI w obozie w Oświęcimiu. Papież - Niemiec - przekroczy tę bramę - chyba wydarzenie epokowe dla tego miejsca ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Ehh..
W***322;a***347;nie wr***243;ci***322;em do domu z Krakowa.. By***322;o zaje...fajnie :) Ogl***261;daj***261;c w TV nie odczuwa si***281; spotkania nawet w 1% tak jak na ***380;ywo :] |
takie ma***322;e spostrze***380;enie po wizycie dobrych chrze***347;cijan na mszy w krakowie. na b***322;oniach jest taka masa ***347;mieci, jak nawet po inwazjach mocy rmf tam nie by***322;o, jest taki bajzel, ***380;e ci***281;***380;ko sobie co***347; takiego wyobrazi***263;, ostatni raz tak by***322;o po pogrzebie jp2, nie wiem co ci katolicy w sobie maja ? ale w sumie to nie ma przykazania "nie ***347;mie***263;".
|
@pops.. Zgodz***281; si***281;. Wstyd! Ju***380; wczoraj ***347;mieci zacz***281;***322;y si***281; zbiera***263; na spotkaniu z m***322;odzie***380;***261;..
2 sprawa: Ludzie roz***322;o***380;yli sobie ***347;piwory w najlepszych miejscach, na pytanie czy na czas Mszy ***347;w. lub cho***263;by na czas wjazdu Papie***380;a na B***322;onia, mogliby z***322;o***380;y***263; ***347;piw***243;r, ***380;eby mo***380;na by***322;o bli***380;ej podej***347;***263;, odpowiadali opryskliwie, ***380;e "trzeba by***322;o sobie przyj***347;***263; wcze***347;niej".. Fakt, troch***281; prawdy w tym by***322;o, ale m***243;g***322;bym by***263; w pierwszym rz***281;dzie przy wje***378;dzie Papie***380;a na b***322;onia, jednak ***347;piw***243;r by***322; wa***380;niejszy :| 3. Oganizacja wczorajszego spotkania z m***322;odzie***380;***261;.. WSTYD!! Sektory M (na kt***243;ry mia***322;em wej***347;ci***243;wk***281;) zape***322;nione.. Masa ludzi z tego sektora wa***322;***281;sa***322;a si***281; po innych.. |
wizyta B16 uda***322;a si***281;. wczorajsze spotkanie z m***322;odzie***380;***261; wywar***322;a na wszystkich niesamowite wra***380;enie - o czym m***243;wi***322; Benedykt i zgromadzeni.
je***347;li chodzi o ***347;mieci to chyba nie byli***347;cie nigdy we W***322;oszech w miejscu gdzie jest wi***281;cej ni***380; 1000 W***322;och***243;w na raz? z jednego dnia jest 100000 ***347;mieci/1000 |
Cytat:
|
Cytat:
--UPDATE-- Ludzie, jeszcze tydzień Papieża B16 w Polsce i będzie mówił lepiej niż nasz Prezydent :rotfl: :niepow: |
Cytat:
Najpierw Benedykt powiedział kilka zdań tą swoją polszczyzną, która ma jeszcze sporo wad, ale jakoś brzmi, a potem zaczął mówić Kaczyński i w tym momencie stwierdziłem, że Papież mówi już lepiej od niego ;) |
|
Witam !
Cytat:
A może kolega siebie poszuka ;) : http://megafota.interia.pl/ Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54. |