![]() |
Ilość załączników: 2
w zwiazku z wizyta B16 w naszym kraju i jakze "slusznym" zakazem sprzedazy alkoholu w miejscach gdzie papiez nie bedzie postanowilem zrobic zakupy na jutro
a jakie jest wasze zdanie? http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1148572842 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...1&d=1148572842 |
Eeee.
Demek my***347;la***322;em, ***380;e to tylko na dzi***347; zapasy s***261; :szczerb: A co le***380;y na pozosta***322;ych p***243;***322;kach w lod***243;wce? :> |
A dlaczego tak mało, przecież to nawet na dzisiaj nie wystarczy:D
|
na dzis sa w zamrazalniku ale tylko 5 samborow
a na jutro to co widac 2x dog 0,66 2x tyskie 0,66 15x brok sambor 1x faxe 10% |
wczoraj w Warszawie by***322; taki ruch w sklepach z alkoholem, ***380;e si***281; normalnie puste p***243;***322;ki robi***322;y :D nawet ci co nie pij***261; kupowali :rotfl:
rozmawia***322;em z moj***261; siostr***261;, kt***243;ra unika kalorii w celu stracenia kilogram***243;w i nie pi***322;a piwa od dobrych 3 miesi***281;cy - oczywi***347;cie wczoraj kupi***322;a kilka na dzisiaj :hahaha: |
@ed
wykupilem ostatich 21 samborow z alberta :D |
Alkohol to tw***243;j wr***243;g ...... wi***281;c lej go w mord***281; ;)
A tak serio to dzisiaj dziennikarze mimo zakazu kupili chyba 50'k***281; w***243;dki w sejmowym sklepiku :] |
bo tam ich zakazy i prawo nie obowiazuje....
|
Mam nadzieję, że wystarczy na przetrwanie... ||
http://img462.imageshack.us/img462/451/zapasik5pv.jpg |
nie mam miejsca na wiecej piw
moze jeszcze z 5 bym upchnal :) pobiles mnie :D |
Cytat:
A może to gdzieś niopodal dużego browaru jest blisko ode mnie? Chętnie się dołączę.:taktak: |
@georg - ty co***347; jesz poza piwem :hmm:
|
no popatrz a ja ani jednego borwarka :( w zapasie :D
|
@Mgit
To u Was też prohibicja??? |
ale butelek bedzie do wynoszenia....anie jedna nie jest zwrotna :D
ide do sasiada na mieszanke fax + brok sambor ciekawe czy dorowna zywiec porter + lech (zielony) |
Wy tak serio chlejecie wszytsko w jeden dzien ? Takie ilosci jak podajecie czy to zapasy na kilka dni ? Zaczynam myslec ze jestem jakis inny bo zdarza mi sie ok 2 piwka na miesiac.
|
Cytat:
|
ja pije na miesiac okolo 5
sek w tym ze na raz :rotfl: a tak na serio to trzeba byc skonczonym de...em zeby wprowadzac prohibicje - juz nie raz historia dowiodla ze ma to skutek dokladnie odwrotny no - chyba ze im zalezalo na wzroscie dochodu z akcyzy :D |
A ja nie pij***281; wcale :D
|
Cytat:
|
fakt, zakaz jest bezsensowny. Podobnie jak dzien wolny dla urzedow, szkol, bankow. Cala Polska zamiera na czas wizyty Papieza. Za czasow JP2 tego nie bylo.
|
jak umieszczamy zdjecia swoich lodowek to i ja sie dołacze :D
http://camelot.ovh.org/010101.jpg wlasnie obalamy 0.7 :> pozatym mamy jutro zajecia normalnie wiec nie mam co mowic ze jest jutro wolne :D... ale mi tam pasuje lubie cwiczenia z informatyki :D :) http://camelot.ovh.org/020202.jpg |
Cytat:
Cytat:
|
Jak juz zrobili dzien wolny to powinni dla wszystkich a nie tylko dla siebie i wybranych.
A zakaz sprzedazy % i wywalenie niektorych reklam to tez porazka, np dzis widzialem kawalek piersi i ponetne uda (ten zel do masazu). Nie powinno sie ludzi zmuszac, nie kazdego interesuje wizyta papieza. A tych co interesuje napewno po alkohol nie siegna i zadne reklamy w tv nie zepsuja im podnioslego nastroju. |
banki wolnego nie maja
moja mama idzie do pracy ja w tygodniu nie pije moze 2 piwa mi sie trafi ale to all ale jak "wale" to ile sie da :D |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
A jak znowu widzę, ile kolega szanowny @demek wydał na piwo i zamierza to jeszcze sam wypić - to :( ... pozostawię to bez komentarza ;) Cytat:
Ja np. w zeszłym miesiącu wypiłem chyba 4 czy 5 piw (oczywiście nie na jeden raz) - i jak latem zdarzy mi się z 6-8 na miesiąc to już jest dużo - a są w roku miesiące że nic nie wypiję ... Pozdrawiam ro29 |
ja tobie w portfel nie zagladam a ty nie zagladaj mnie
wydalem 50zl bez kilkunastu groszy jesli cie to tak bardzo interesuje poprzednim razem pilem w dlugi weekend a wydac 100zl w miesiacu na % to nie jest zle zakladajac, ze piwo kosztuje 2zl to wychodzi 50 piw na miesiac a wiec mniej niz 2 na dzien - duzo? NIE! wiec o co ci chodzi? |
Witam !
Cytat:
Po drugie - wcale mnie to nie interesowało ile kolega szanowny wydał - moja wypowiedź, była bardziej w tonie zmartwienia, że kolega tyle aż pije - ale to oczywiście jego sprawa ... Wydać 2 zł dziennie na piwo - może i niedużo - racja - ale przepić 100 zł w miesiąc - szczególnie taką ilością piw i to samemu (bo co innego w kilka osób, czy też kupić np. dobre wino za 30-40 zł); jakby to było raz czy dwa do roku to OK - ale jak regularnie - to dla mnie już lekka przesada - ale oczywiście to tylko moja opinia ... Pozdrawiam ro29 |
ale jaka jest roznica miedzy 2zl a 3,5 na dzien?
jesli mnie stac na to? |
Witam !
Cytat:
Ale nie o to tutaj chodzi - ja się wypowiedziałem, jakie ogólnie mam zdanie na dzień dzisiejszy w temacie - i tyle ... Jak kolegę stać - to proszę bardzo - tylko, że jak już wspomniałem - to przecież nie tylko kwestia pieniędzy - a wręcz może nawet właśnie głównie nie pieniędzy ... - ale to też kolegi prywatna sprawa ... :) Pozdrawiam ro29 |
My***347;l***281;, ***380;e zamys***322; by***322; taki, ***380;eby si***281; pielgrzymi nie popili :mruga: ale jak kto***347; b***281;dzie chcia***322; to przyjedzie ze swoim - s***261; pseudokibice, pewnie cz***281;***347;***263; pseudopielgrzym***243;w si***281; znajdzie - cho***263; jak znam ***380;ycie, to ju***380; pewnie s***261; na mazurach (ci co maj***261; wolne he he)...
Og***243;lnie jestem przeciwny takim zakazom, ludzie powinni si***281; sami nauczy***263; na b***322;***281;dach i wychowa***263; a nie powinno to robi***263; pa***324;stwo. Zreszt***261;, tu macie jeszcze jeden zakaz, jak dla mnie jeszcze bardziej bezsensowny: http://pielgrzymka.wp.pl/kat,1342,wi...l?ticaid=11abf ro29 - niekt***243;rzy wydaj***261; na piwo, niekt***243;rzy na fajki, niekt***243;rzy na gry, niekt***243;rzy na cz***281;***347;ci na samoch***243;d, niekt***243;rzy na k...y... ka***380;dy ma jakiego***347; pierdzielca na co wydaje kas***281;... |
a ja te zakazy mam w d***, sam piwa nawarzy***322;em i mog***261; mi skoczy***263; :P
co by du***380;o nie pisa***263; w***322;asna warka jest najlepsza :P |
Ta prohibicja to w cały kraju jest? Bo w moim mieście to na bank :rotfl: Dobrze że nie piję i po południ nie wychodzę z domu :P bo i tak przez centrum bym nie przeszedł.
Pozdrawiam |
Teraz to juz calkiem na smieszno - cieszmy sie ze ni ma, jak narazie, nkazu chodzenie na kolanach. Ale mamy jeszcze 3 lata :]
A jak juz kolega wspomnial o winach to ja zapytam czy ktos tutaj pedzi wlasne i z czego. Oraz jaki byl najdziwniejszy owoc z jakiego robiliscie. |
Cytat:
a walic w kanal dwa razy w miesiacu to chyba nic dziwnego i nic co mogloby szokowac - a kolejna sprawa jest taka, ze wcale nie upijam sie do tego stopnia aby sie czolgac do lozka albo wstac z bolaca glowa i ogolnie pojetym kacem |
Piwo to podstawa weekendu :piwo:
Jak i całego tygodnia :) |
Cytat:
dzień bez piwa to jak frytki bez soli, słuchanie muzyki przez ścianę, sex przez telefon, film bez dźwięku, guma do żucia bez smaku, fotografowanie z zakrytym obiektywem, komputer bez internetu, nagrywarka bez płyt, USB 1.0 :mruga: |
Cytat:
|
poprostu priorytety sie zmieniaja :> :)
|
ale ten zakaz nie dotyczy chyba całego kraju:> bo właśnie widze z okna "gzm" pijących "super piwosza"
"gzm" - grupa zorganizowanych meneli |
Do kiedy jest zakaz sprzedazy alkoholu, bo juz sie pogubilem?
|
Cytat:
|
u mnie zrobili niespodziewajke i przedluzyli bez slowa ...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A w radiu m***243;wili o go***347;ciu, kt***243;rego policja z***322;apa***322;a z 5 piwami w reklam***243;wce :P
Jednak nie us***322;ysza***322;em ju***380; co mu zrobili.. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Dlatego pisz***281;, ***380;e nie wiem jak si***281; to sko***324;czy***322;o ;)
|
jezeli szedl z piwami w reklamowce to moga go bodnac
a nawet im nie musi odpowiadac skad je ma |
Dok***322;adnie. :taktak:
Tym bardziej, ***380;e to zakaz sprzeda***380;y, a nie posiadania. :> |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38. |