![]() |
Action Replay - Max Evo Edition (maly problem)
Witam wszystkich!
1.Konsola Slim 2.zainstalowany RIPPER v3.41 3. Bezproblemowo czyta oryginaly i kopie a teraz powoli do rzeczy: zaciagnalem sobie Action Replay - Max Evo Edition i wypalilem obraz na plycie CD. Program ten ma slyzyc tylko do ladowania kodow do gier i do niczego wiecej. W konsoli odpala sie bezproblemowo i wszystko dziala poza jednym przypadkiem: - jezeli chce zaladowac CHEAT'a i AR prosi o wlozenie plyty z gra to jezeli KOPIA jest na DVD to nawet nie probuje zakrecic plyta tylko caly czas monituje o wlozenie plyty. - tak jest ze wszystkimi kopiami na DVD jesli chodzi o Action Replay - jezel natomiast wloze oryginal (DVD) to odpala gierke - jezeli zamiast kopii DVD o ktora prosi wloze mu kopie obojetnie jakiegos innego programu z tym ze CD to i wtedy ODPALA sie i nie ma problemu ze niby nie wlozylem nosnika z gra. Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem? A moze poinienem Action Replay - Max Evo Edition wypalic na DVD , a nie na CD. Bede wdzieczny za kazda pomoc i z gory dziekuje Pozdrawiam Goraco !! |
Cytat:
|
@cesare
Nie mam pojęcia, ale zawsze możesz spróbować (BIN2CDVD w tutorialach). Jak również miło nam, że znalazł się ktoś kto potrafi opisać problem, a nie założył temat z tytułem "pommmcyyy!!!" o treści "nie działa i już" :spoko: @DD spamer :P ;) |
Ciesze sie ze opisalem problem dokladnie, ale niestety wystepuje on nadal
i jakos nie moge sobie z nim poradzic. Nie pozostaje mi chyba nic innego jak zapakowac sie z konsola i kopia gierki na DVD i udac sie do jakiegos "punktu" gdzie posiadaja oryginaly Action Replay i przetestowac czy ruszy skopiowana gierka czy nie. Dziekuje za podpowiedzi Pozdrawiam ! |
Musisz przebudowa***263; obraz AR oraz doda***263; do niego dummy file lub CDLoadera - inaczej nie p***243;jdzie :)
|
Zamiast Action Replaya Polecam u***380;ycie Xploder'a v4/v5 ja mam Rippera 2 Gold i wszystko ***347;miga :D a cheaty do xplodera znajdziesz na:
www.codejunkies.com www.gameshark.com www.xploder.net |
Bardzo dziekuje za propozycje softu.
Sprawdze na pewno Dzieki i pozdrawiam! A mozesz jasniej napisac w jakim celu to zrobic ?? Jak napisalem wczesniej AR zachowuje sie poprawnie jako AR Akceptuje oryginalne DVD, kopie CD, a nie radzi sobie z kopia DVD. Chodzi oczywiscie o podmiane plyty po zaladowaniu CHEAT'ow, nie chce "krecic" kopia DVD Pozdrawiam |
W jakim celu? ***379;eby kopia AR dzia***322;a***322;a na Ripperze :) Po stworzeniu kompilacji AR+CDL wszystko b***281;dzie dzia***322;a***263;.
Jestem w trakcie pisania kompleksowego (prawie 3 strony w Wordzie) tutoriala traktuj***261;cego o cheatowaniu za pomoc***261; AR we wszelkich mo***380;liwych konfiguracjach sprz***281;towych (chip, HDD, Swap). |
Dzieki wielke za odpowiedz.
W takim razie sprobuje zrobic co napisales wczesniej. A mam jeszcze pytanie korzystajac z okazji: - czy z powodu obecnosci RIPPER'a 3.41 glupialby rowniez oryginal Action Replay czy Xplode 5 ? Moze to "naiwne" pytanie, ale na "kopiach" i osprzecie PS2 niezbyt sie wyznaje. Pozdrawiam |
Ta kompilacja wbrew pozorom nie jest prosta do zrobienia.
Orygina***322; AR te***380; nie odpali kopii na DVD. Xplodera nie testowa***322;em w og***243;le. |
No to mnie zaskoczyles z tym ze ripper 3.xx bruzdzi Action Replay'owi ;(
Co do Xplodera to ktos wczesniej pisal ze uzywa tego z ripperem 2. No nic w takim razie czekam na Twojego "manuala" o ktorym pisales. Z checia zglebie swoja wiedze. Pozdrawiam |
cesare i doszed***322;e***347; o co z tym chodzi ???
u mnie te***380; jest co***347; takiego ***380;e w tym miejscu co trzeba w***322;o***380;y***263; p***322;ytke wk***322;adam j***261; ale wcale nie chce kr***281;ci***263; p***322;yty ca***322;y czas wyskakuje ta wiadomo***347;***263; o upewnieniu si***281; czy jest gra w nap***281;dzie :( jak to obej***347;***263; ***380;eby mo***380;na by***322;o backupy odpala***263; ?? ?? ?? |
chwilowo zaprzestalem prob poniewaz czekam na jakiegos manuala od "emcepl'a" ;-)
Nie ukrywam ze chcialbym zeby mi to dzialalo. Najciekawsze z tego jest to ze i oryginal AR Max tez wypnie sie na kopie zrobione w domowym zaciszu, tak przynajmniej wyczytalem w odpowiedzi do mnie na jeden z wczesniejszych postow. Pozdrawiam ! |
co***347; emcepl si***281; nie odzywa :(
a czy ma znaczenie jaki jest chip ja mam MATRIX INFINITY 1.4 |
Cytat:
|
@szczuru:
Zamiast Action Replaya Polecam u***380;ycie Xploder'a v4/v5 ja mam Rippera 2 Gold i wszystko ***347;miga -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- a ja wlasnie pozyczylem oryginal Xploder'a v5 i niestety ;( Na SLIM'ie z Ripper'em 3.41 Xploder nie odpala sie. Kreci plyta, kreci i nic poza tym. Z tego co zauwazylem to dziala z AR, ale w taki sposob jak opisalem w pierwszym poscie. Ale mam nadzieje ze dostane manuala co podmienic w image'u i bedzie dzialal rowniez z kopiami (oczywiscie AR max) Pozdrawiam Goraco!!! |
a jak nagrać tego image na DVD ???
bo normalnie Alkohol nie łapie dvd :( cesare dowiedziałeś się co zrobić żeby na AR Max odpalać piraciki ??? |
Cytat:
Cytat:
|
chodzi o backupy oczywiście
a co do nagrania AR na DVD po włożeniu czystej dvd do nagrywarki pokazuje prędkość zapisu x48 to chyba nie jest standardowa prędkość zapisu dvd :(??? |
Cytat:
Cytat:
Nie ważne... lepiej wybierz swój napęd DVD w Alcoholu - jak masz kilka to przecież się sam nie domyśli gdzie włożyłeś płytę, prawda? Już dawno pożyciłem A120% nie jest mi potrzebny, a do samażenia DVDw zupełności starcza DVD Dec. |
Witam.
Na stronie "producenta" Rippera 3.xx napisane jest ze Action Replay jest kompatybilny z tym wlasnie chipem. Musze zalatwic sobie teraz oryginala AR Max i zobacze wtedy jak sobie radzi z kopiami programow, poniewaz jak pisalem wczesniej kopia AR dziala mi poprawnie z oryginalami PS2,a nie odpala kopii plytek. |
cesare znalazłeś sposób na włączenie bacupa DVD ??? ??? ???
bo u mnie dalej nie chce zakręcić płytkę :( |
Co do opini i info na stronach producentów modów o kompatybilności takiej czy innej z np. ARMax czy HDL to tylko marketingowe duperele. Każdy modchip uruchomi każdy program z CDVD.
Jeśli program nie działa względem naszych oczekiwań to jest to wina programu lub nas samych, na pewno nie modchipa lub jego rzekomej kompatybilności lub jej braku. |
ten AR co ja mam by***322; ***347;ci***261;gany z neta mo***380;e nie ma w nim jakiego***347; pliku co
botuje bacupy Berion wiesz mo***380;e co by by***322;o trzeba dogra***263; ***380;eby zacze***322;o botowa***263; ??? |
Cytat:
Program do cheatowania ma zabezpieczenie przed uruchamianiem na konsolach z zainstalowanych modchipem. Mimo iż soft został scrackowany, to nadal CB nie chce współpracować z niektórymi chipami. Podobnie nie zawsze uruchomisz na chipie USBeXtreme. Reszta to rzeczywiście tanie chwyty marketingowe :) |
Witam
I jak na razie cisza ;( Prawde mowiac mamy jeszcze wakacje, ale..... Pozdrawiam Goraco.........WSZYSTKICH |
Co się odwlecze to na pewno nie uciecze ;)
|
Witam
Zapewne masz racje, ale "sprawa" troche mnie dreczy. No nic, tyle czekalem (czekalismy) to poczekam(y) jeszcze. Pozdrawiam! |
Cytat:
Posiadam oryginal Xploder'a v5 i niestety nie chce uruchomic sie na "SLIMie" z zamontowanym RIPPER'em v3.41 Niby zaczyna sie "odpalac", ale w tej poczatkowej fazie pozostaje przez caly czas. (wyswietlana ikona CD w prawym gornym rogu ekranu) Wiec w czym tkwi problem w/g Ciebie ?? Pozdrawiam |
Jeśli się odpala na innej konsoli, lub na innej z modchipem to wbrew temu co napisałem, ewidentna 'wina' modchipa.
:| Osobiście się z tym nigdy nie spotkałem, ale jeśli to prawda (a zapewne tak jest) co napisał emcepl z CB to być może i XPD jest podobnie zabezpieczony... kto to wie. Pozostają dwie kwestie: na jakiej zasadzie to działa (każdy obecny mod pracuje w stealth) i dlaczego dev z w podobny sposób nie zabezpieczają swoich produkcji. ??? |
Cytat:
No i jak wyglada sprawa z tutorialem ?? A jesli juz nie tutorial na temat multikonfiguracji to moze chociaz naprowadzisz nieco dokladniej co zrobic aby kopia "AR Max" + "Ripper v3.41 uruchamiala "zapasowe kopie" programow na DVD. Co to znaczy "przebudowac" ? Bo rozumiem ze nie chodzi tu tylko o podmiane jakis plikow czy tez dodanie nowych do stworzonego obrazu i ponowne wypalenie. Bede wdzieczny za pomoc Pozdrawiam |
@cesare tutorial bedzie w drodze...
przebudowac znaczy wypakowac pliki z obrazu(np.*.iso)/p***322;yty na dysk,potem wzucic np. do nero i zrobic z tego nowy obraz - tak w skrocie ;) |
Cytat:
Wybacz, ale to co napisales nawet w skrocie nie jest "przebudowaniem" image'u (w/g mnie). To co napisales to kopia posiadnej przeze mnie plyty robiona na "okraglo", a nie bezposrednio. Jezeli chodzi o przebudowanie image'u AR myslalem ze chodzi tu o podmiane jakis plikow czy chociaz dodanie nowych. Ale i tak dziekuje za info i oczywiscie Pozdrawiam ! (mam nadzieje ze Cie nie urazilem) |
Cytat:
Cytat:
Z angielskiego rebuild oznacza "przebudowe" i wygląda to tak w najmniejszym skrocie dla ps2. Bo czesto gry głównie w swapie wymagaja takich operacji. Podmiana plików to jest patch'owanie/łatanie albo modowanie/hackowanie/crackowanie itd., zalezy tez, co masz zamiast robic ;) Cytat:
|
@cesare - tutorial jest w drodze, aczkolwiek beta testera gdzieś wywiało. Z tego też powodu (a także kilku innych...) wystąpiło to opóźnienie. Bardzo wczesna wersja tutka - niedokończona!!! Ma to tylko pokazać dość wysoki stopień skomplikowania całej procedury. Stay tuned :) Wersja ostateczna będzie posiadała oczywiście bogate "oscreenowanie".
Cheatowanie dzięki AR na chipie lub Swapie (scalanie AR z CDLoaderem) Metoda taka sama jak powyżej, tyle że AR scalamy z CDLoaderem./ Metoda polegająca na scaleniu AR z CDLoaderem.
// wyedytowałem ździebko. No i czekam na full version :) - dop.Berion |
Witam !!
B A R D Z O dziekuje za "przepis" i za DOKLADNY opis co i w ktorym momencie. Wieczorkiem jak znajde chwilke czasu to wezme sie za "rzezbienie" ;-) Mam nadzieje ze juz zakoncza sie problemy z ladowaniem gierek na kopiach. Raz jeszcze DZIEKUJE i serdecznie pozdrawaim. DZIEKI |
@cesare - napisz***281; to jeszcze raz: to jest niedoko***324;czony tutorial! Brak jest w nim najwa***380;niejszej cz***281;***347;ci, zatem tylko zmarnujesz p***322;yty. Za par***281; dni (w weekend) go sko***324;cz***281;. Prosz***281; wi***281;c o cierpliwo***347;***263; :)
|
@emcepl - no to pieknie ;(
ale dobrze ze poniformowales bo juz zaczalem sie brac za to. To znaczy dwie plytki wypalilem i faktycznie.....nie dziala OK, w takim razie do Weekendu |
Ci***261;gle potrzeba beta-tester***243;w :D
Brakuj***261;ca cz***281;***347;***263;: 4a. Teraz nale***380;y wyedytowa***263; plik SYSTEM.CNF od AR. Pierwsz***261; linijk***281; zmieniamy na link do pliku CDLoadera: BOOT2 = cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 Reszt***281; tre***347;ci pozostawiamy bez zmian. |
@emcepl
U mnie wyglada to tak: SYSTEM.CNF BOOT2 = cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 VER = 1.00 VMODE = PAL MSYSTEM.CNF \AR MAX EVO\cdrom0:\SLUS_200.90;1 \MENU 2\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 3\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 4\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 5\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 6\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 7\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 8\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 9\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 \MENU 10\cdrom0:\PS2LOAD.ELF;1 A efekt widziales na obrazkach Nie wiem czemu tak sie dzieje i chyba sobie juz nie poradze. To znaczy zatrzymalem sie chyba w miejscu. Nadal po zaladowaniu "kopii" twierdzi ze NO VALID MEDIA , a po zalodowaniu oryginalu rozpoznaje ze to PS2 DVD |
Spróbuj odpalić grę BEZ kodów lub użyć innej płyty/gry.
|
niestety
nadal NIE ROZPOZNAJE kopii na nosniku DVD ...Pozdrawiam... |
A gdyby***347; za drugim razem r***243;wnie***380; ustawi***322; IOP Reset na Always?
|
@emcepl
Niestety Nadal to samo nie rozpoznaje nosnika DVD |
Ale sie uśmiałem:rotfl:
żeby odpalić AR Max Evo trzeba mieć pendriva!!! Bo z płyty nigdy się nie uruchomi. Dlatego że chip bootuje najpierw AR i potem nie ma jak z bootowac drugi raz gry:sciana: |
Wida***263; racj***281; maj***261; ci, kt***243;rzy m***243;wi***261;, ***380;e ignorancja jest b***322;ogos***322;awie***324;stwem...
|
czesc wszystkim
Ja tez pr***243;bowalem odpalic AR mAX... sciagnolem juz prawdopodobnie przebodowany.Mam Swapa , po zaladowaniu AR podmieniam se swapem i nastepnie z backupem wszystko niby idzie dobrze tylko wychodzi mi do menu konsoli gdzie mozna sprawdzac co jest w zawartosci kart pamieci , moze czegos nie doczytalem ale maktos taka sytuacje (mam delikatna faaze)?? |
Ale trzeba mieć "przebudowany" AR i pendrive, czy może być zwykły??
Próbowałem z "przebudowanym" i zwykłym AR i nic - posiadam chip Modbo 760 Czy mógłby ktoś napisać "krok po kroku" jak odpalić "backup" z kodami ?? |
Mam ten sam problem...
Mam wersje AR na cd. Probowalem odpalic kody na kopiach roznych gier i nic. Pozniej to samo z uzyciem pendrive'a i sie udalo. Udalo mi sie jakies 3 razy na 30 prob...
|
Mam pytanie dostałem oryginalnego Action Replay MAX Evo Edition gdy wkładam płyte z grą np przegraną z kompa to nie chce mi sięodpalić gra a mam Chipa pomóżcie mi
raczej kody z grą i |
Bo tak si***281; nie da. Trzeba zunifikowa***263; AR z obrazem gry i DVDLoaderem, inaczej nie zabootujesz gry (NAWET z chipem). W drodze jest tutorial - w zasadzie to ju***380; jest gotowy, ale czeka na mnie a***380; go przepisz***281; na html.
|
A na kiedy b***281;dziesz mia***322; tutorial ?
|
Ale ja go mam, jeno muszę wygospodarować trochę czasu na przepisanie i zrobienie sensownych screenów z tego co podesłał mi emcepl - bo to on jest autorem.
Na dziś/jutro/pojutrze przewiduję wypuścić cztery nowe tutoriale dla Xboxa, jeden dla PSP i jeden dla GC/Wii. Spróbuję w przyszłym tygodniu. |
mam nadzieje ***380;e ten tutorial b***281;dzie ***322;atwy do skapowania aby uruchomi***263; kody na Action Replay MAX Evo Edition ze screenami
|
... ***322;atwy to on jest na pewno. Wymaga tylko wiedzy z zakresu budowania obraz***243;w z programami, nagrywania gier, budowy kompilacji dla PS2 (czyli jak PS2 bootuje fanty z p***322;yty) itd... Podstawy, ale dla kogo***347; kto tego nigdy nie robi***322; i nie przepada za PC to istna Hiroshima :D
|
chcia***322;em si***281; zapyta***263; kiedy b***281;dziesz mia***322; ten tutorial do Action Replay MAX Evo Edition ?
|
Wkr***243;tce ;]
|
Mam pytanie kiedy b***281;dzie ten tutorial ?
|
:hmm: "troszk***281;" si***281; przeci***261;gn***281;***322;o w czasie.
@emcepl Jak mo***380;esz dopisz t***261; stron***281;, ja poprawi***281; tabelk***281; i jedziemy. |
Cytat:
Miał się pojawić tutorial co do odpalania tego Action Replaya, i nie widzę go nigdzie, jak wygląda sprawa? |
Cytat:
|
Prawda, miał i pojawi się... ghem. Została do poprawienia tabelka i ... nie pamiętam co. Na razie leży w szufladzie niestety.
Powiedz czego potrzebujesz i z czym to coś sie przeklei i wytłumaczy. |
Najch***281;tniej prosi***322;bym o wys***322;anie np. na PW ca***322;ego tutoriala chc***281; to na spokojnie ca***322;e przeczyta***263; jest taka opcja? :), albo wystawi***263; gdzie***347; txt., tabelki itp za bardzo mi nie potrzebne wystarczy sama tre***347;***263; :) bo mam dos***322;ownie taki sam problem jak za***322;o***380;yciel tematu ;)
EDIT: kto***347; pisa***322; ***380;e AR na np. Modbo760 (bo taki chip posiadam) trzeba odpala***263; z pendrive, czy jednak poci***261;gnie zbootuje gre z plytki ;]? |
Zapytam emcepla bo to jego wynalazek. Jak si***281; zgodzi to pode***347;l***281; co***347; na PM.
|
hehe wszystko w porz***261;dku, tylko nie umiem znale***347;***263; CDLoadera z funkcj***261; zmiany na pocz***261;tku RESET IOP , prawdopodobnie bez tej opcji ci***261;gle mi wy***347;wietla invalid data/media, a na stronie swap magic fix nie ma :/
Zapomnia***322;em jeszcze o jednym: Czy aby odpali***263; gr***281; na dvd, musz***281; nagra***263; CDLoadera z AR na dvd? |
To zdaje si***281; to samo: [???] [klik]
Z tego co mi wiadomo to tak. Nigdy tym si***281; nie bawi***322;em, rzadko cheatuj***281; w grach. Musisz niestety pokombinowa***263; i natrwoni***263; p***322;yt. Akurat w tym przypadku jestem bezradny. //ps: zmiot***322;em poprzednie posty. |
Witam mam taki sam problem jak wszyscy(to chyba oczywiste ale co tam)i stąd moja prośba czy mógł by mi ktoś przesłać jakiegoś tutka na pw?
|
Huh, nawet zapomnia***322;em ju***380; o nim. Ostatnio bawi***322;em si***281; kodami, ich konwersj***261; i update'em na CB (Code Breaker-rze), do kt***243;rego powsta***322; ***347;wietny patcher (mo***380;na cheatowa***263; i z HDD). Je***347;li to Ciebie interesuje to mog***281; w ci***261;gu dw***243;ch tygodni zrobi***263; stosowny tutorial (a raczej przemodelowa***263; tamten).
|
jestem zainteresowany takim turtorialem i byłbym wdzięczny
|
Jak uporam si***281; tutorialem o FMCB/ESR to zrobi***281; o CB. Tylko musisz mnie m***281;czy***263; na PM (przypomina***263;) bo mo***380;e mi z g***322;owy wylecie***263;. :szczerb:
|
dobra b***281;de pami***281;ta***263; ***380;eby Ci przypomina***263; co jakie***347; dwa/trzy dni
|
A wi***281;c tak nowsze chip'y maj***261; tak***261; opcje jak sleep mode i dzia***322;a ona na takiej zasadzie ***380;e gdzy chip wczyta gr***281; to si***281; wy***322;***261;cza i przy zmianie p***322;yty ju***380; nie pracuje.
Aby uruchomi***263; ps2 bez Sleep mode nale***380;y w***322;***261;czy***263; go z wci***347;ni***281;tym selektem i w***322;o***380;on***261; p***322;yt***261; np. action replay gra/program powinien si***281; uruchomi***263; od razu bez przechodzenia przez napisy Playstation2 itd. Po tej operacji chip po za***322;adowaniu gry/programu si***281; nie wy***322;ancza i mo***380;na normalnie zmienia***263; p***322;yty. Pozdrawiam. |
Jaki chip? Bo chip chipowi nie r***243;wny. ;]
|
Witam ponownie :D ! Chciałbym troszkę odświeżyć ten stary kotlet(temat) tylko z jedną różnicą otóż:
1.Posiadam PS2 Slim z FreeMCBoot'em 1.8b bez żadnych chipów. 2.Pobrałem z internetu Action Replay MAX Evo i nagrałem na DVD(oczywiście użyłem ESR disc patcher) i płytka chodzi jak marzenie :). 3.Po wczytaniu Action Replay MAX Evo wybieram tryb PAL, by wybrać kody do danej gry PAL po czym program się uruchamia. 4.Po uruchomieniu tego trybu zaczyna się mój problem . . . Otóż po wybraniu kodów powiedzmy do Gran Turismo 3 A-spec PAL zatwierdzam przyciskiem START i wyskakuje komunikat czy mam włożoną płytę z grą, w tym momencie otwieram klapkę zamieniam AR na GT3 i potwierdzam komunikat, po czym uruchamiam grę z tymi kodami. Ukazuje się czarny ekran z komunikatem iż wczytuje grę . . . I tak bez końca to trwa mimo tego, że grę mam oryginalną. 5.Oglądałem prze różne filmiki na YT, niektórzy mieli pod USB podpięty pendrive i wypinali go po wczytaniu gry, inni robili swap tricki tylko cholera wszystko to było robione na konsolach przerobionych z chipem. Czy ktokolwiek wiedziałby jak z tym problemem się uporać? Pytam gdyż większość prze konwertowanych kodów ARMax czy AR nie chcą działać pod CodeBreaker'a . . . Będę wdzięczny za każdy sensowny post . . . Pozdrawiam Alucard1989pl ;) |
Robienie tak długich łańcuchów loaderów, z których każdy walczy o przetrwanie nigdy nie będzie bezproblemowe. ;)
AR sobie od razu odpuść. To przestarzały badziew. Najlepszy obecnie cheat engine to Code Breaker. Zrób tak: FMCB -> ESR GUI -> włóż grę i pozwól ODD zweryfikować płytę -> odpal CB opcją LaunchAPP. Wtedy cheat engine powinien widzieć nośnik i teoretycznie "sterowniki" ESR powinny jeszcze siedzieć w pamięci. Jak to nie zadziała to już nic nie zadziała i zostanie Ci zabawa z HDL/OPL w taki sposób jak wyżej. Wszystkie muszą i będą działać. Źle to robisz. Użyj Omniconvertera i wybierz adekwatną wersję AR. ;) |
Cytat:
P.S: Co do konwertowania kodów to zawszę robię tak ActionReplay MAX -> CB RAW bo na CBv1 lub CBv7 nie chcą w ogóle mi kody działać tylko w trybie RAW(nie szyfrowanym). Oczywiście używam do tego OmniConvert 1.0.3 |
A skąd ja to mogę widzieć? Polecam co lepsze. ;] A skoro nie działa to coś źle robisz. ;]
Te kody nie są magiczne, to są adresy do RAM i wartości które mają być tam zastąpione. AR itp. cheat engine dodatkowo zakodowują te informacje aby nie można było używać ich z konkurencyjnymi produktami. Na szczęście już wszystkie algorytmy dawno padły i można bez przeszkód konwertować jeden na drugi. |
Cytat:
|
To nie wiem, nie cheatuję. :D
Ale to na pewno są kody pod AR Max? Może starsze? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:04. |