![]() |
Cytat:
Nie dostal zoltej kartki dlatego, ze nie bylo dowodow na to. A dowod, ze Zidan zachowal sie jak zwykly cham i bandyta byl niewatpliwie. Natomiast jesli sedzia zauwazy takie zachowanie jak ublizanie sobie, to reaguje. Z tym ,ze przewaznie takie kary sa wymierzane jesli zawodnik wdaje sie w pyskowki z sedzia. Wtedy sedzia jest w stanie wymierzyc taka kare bo jest tego swiadkiem. W innym przypadku musialby byc akurat bardzo blisko takiej sytuacji, zeby uslyszec co tez zawodnicy do siebie wolaja. Cytat:
|
Cytat:
A fair play to znaczy uczciwa gra. Prowokowanie (podejrzewam ze jeszcze celowe) bynajmniej do uczciwej gry nie nalezy. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A do dyskusji zawsze jestem chętny, byle byłaby to wymiana, nawet całkowicie niezgodnych, poglądów, a nie obrzucanie się błotem :) Cytat:
Myślałem nawet, że może zmienił zdanie i nie chce jednak kończyć kariery, a że głupio mu to tak po prostu ogłosić, to coś takiego zorganizował, przez co teraz może powiedzieć, że chce się zrehabilitować, więc jeszcze się z piłką nie żegna.. Mało prawdopodobne, ale jeszcze mniej by się dla mnie wydawało to, co się stało, gdybym sam tego nie widział.. |
Cytat:
Nie widze powodu dlaczego mialby sie spieszyc. To by oznaczalo ze traktuje sprawe niepowaznie. A tak, na oficjalnej konferencji prasowej powie co trzeba i bedzie po sprawie. |
jest jeszcze jedna kwestia - dlaczego zidane tyle zwleka zeby powiedziec co uslyszal od "materaca"?
zeby nawymyslac coby bylo wiecej na niego |
Cytat:
Cytat:
Niby go nie bronisz ale jak zobaczyles w artykule co spekulanci-dziennikarze napisali o wypowiedzi Materazziego to jednak probujesz go jakos usprawiedliwic, a na dodatek sugerujesz mordobicie po meczu. A juz samej wypowiedzi jego matki jakos nie poruszyles gdzie pada takie zdanie jak:...chcę, by przyniesiono mi jego genitalia na tacy... Nie wiem czy w ogole poruszac dalej ten cytat bo zaraz znowu przeczytam, ze jestem zle wychowany i Polactwo dochodzi do glosu. Co juz padlo u gory. No, a @demek tez ma racje bo tak w sumie troche mi tez wygladalo, ze po tej calej akcji na twarzy Zidana widac luz i pelna swobode. |
Dla mnie Zidane do tej powy nie byl nikim dobrym, ale jezeli przywalil wlochowi bo ten go bezczelnie obrzal, to jestem za nim.
I prosze mi tu nie wyjezdzac z tekstami - 'nic go nie usprawiedliwia' itd. Sa pewne granice kultury osobistej po przekroczeniu ktorych trzeba liczyc sie z tym ze mozna zarobic w slynna juz pape. Wszystko ma swoje granice, a w zwiazku z tym ze w przepisach trudno jest je okreslic, to sie to upraszcza - dopoki nie walisz w pape jest OK. Natomiast najgorsze rzeczy na swojego przeciwnika mozesz mowic i jest to fair play (oczywiscie nawet jak przeciwnik nie udezy to go to wytraci z rownowagi). I powiem tak - moja ocena zalezy od tego co on mu powiedzial. Jezeli powiedzial np. 'Najlepsze kasztany rosna na placu Pigal' i dostal od Zidana w pape, to dobrze ze juz Zidan kariere skonczyl, bo jest niezrownowazony. Natomiast jezeli ten Wloch w jednym zdaniu zmiescil zenska czesc rodziny Zidana, opisy stosunkow seksualnych i spocona druzyne Wloch, to jest zwyklym smiecien i beznadziejnym cwaniakiem i dobrze ze dostal - szkoda tylko ze nie znosili go potem na noszach. PS. zwrotu w pape uzywalem umownie - chodzi ogolnie o udezenie przeciwnika gdziekolwiek, ale w pape pisze sie latwiej || |
Cytat:
Co do mojej wypowiedzi wtedy to uważam ją za najbardziej aktualną. Ale nawet gdybym od tego czasu zmienił poglądy, to nie widziałbym w tym nic złego. Całe życie się zmieniam i zmienia się również moje nastawienie do niektórych spraw. |
jakie zdenerwowanie? przeciez on sypnal z byka z usmiechem na ustach i rznal glupa za chwile - rownie dobrze mogl nie wytrzymac presjii spotkania i tego, ze nie moga wlochom bramki strzelic
pozniej sobie powie, ze materazzi mu cos powiedzial i mu wybacza - takie cos jest rowniez mozliwe |
Cytat:
Kończ waść... rozmawiamy o zachowaniach ludzkich... Widzę, że nie rozumiesz: chodziło o coś takiego jak "prowokacja" :czytaj: Podobny temat już był: Cytat:
Więc albo zmieniłeś zdanie co do 'wspaniałych sportowców' albo zachowujesz się jak chorągiewka na wietrze... EOT |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko zaznaczę - ja nie staram się bronić Zidana, bo moim zdaniem także jego zachowanie było naganne. Powstrzymuję się jednak od oceny, bo przede wszystkim nie wiem, co go tak zdenerwowało, a po drugie - i tak nie potrafiłbym bym się wczuć w jego rolę w tym momencie. On najlepiej wiedział, jak ważny jest dla niego ten mecz i jakie takie zachowanie może mieć konsekwencje. Sam najlepiej też może to, co się stało ocenić. @ Kristoferros To ostatnie porównanie jest już głupie. Jeśli to miał być żart, to mało śmieszny.. |
Ale Weron, jak zgwa***322;ci***322; jak mia***322; 20 lat - to***263; si***281; jeszcze ch***322;op rozwija***322;... chodz***261;c 100x przez ten sam park by***322; grzeczny - wybaczy***263; mu... :mruga:
|
Cytat:
Dwa nijak to sie ma do calej sytuacji. W koncu to Materazzi jest ofiara, a nie na odwrot. Zreszta jak widze to jako argument ten film i te opinie. To swietnie do tego pasuja ofiary np. gwaltu. ...no bo przeciez ona miala taka krotka spodniczke....wysoki sadzie kto jej kazal isc tak skapo ubrany i do tego przez ten ciemny park..... |
Cytat:
Dobra do tego nie bede sie czepial bo zaraz napiszesz, ze to tylko taki przyklad i takie tam.OK zostawiam to chociaz to tez jest ciekawy poglad. Ale to szczegolnie jest dobre: ....Ale tobie chyba umyka fakt, że to było te 12 czerwonych kartek i kilka głupich zachowań (w tym większość na początku kariery, kiedy jeszcze rozwijał się zarówno jako piłkarz, jak również jako człowiek) na kilkaset albo i więcej meczy w jego karierze! Luty 2004 rok rewanżu półfinału Pucharu Króla wylatuje za uderzenie przeciwnika łokciem Kwiecien 2005 rok podczas meczu ligowego z Villarreal takze czerwona kartka. To tylko te dwie ostatnie. To znaczy do kiedy on sie ma rozwijac? Do lat 50. Nie bede wspominal juz o tych sytuacjach z 2000 roku kiedy mial lat 27 wyrzucony z boiska takze za uderzenie glowa. Chociaz w tym wieku czlowiek sie niestety wedlug mnie juz nie rozwija. To nie jest dziecko. Chociaz kto wie moze Zizou rzeczywiscie jest jakis opozniony i nadal sie rozwija. :) A na tamten temat co niby mial powiedziec i jaka powinna byc reakcja Zidane to nie ma sesnu sie wypowiadac bo po pierwsze nikt nie stwierdzi co rzeczywiscie padlo z usta Materazziego, a to gdybanie to mnie tylko smieszy. |
Wszyscy jada po Zidane, a nikt nie zauwazyl dokonac Materrazi. Na google video dostepne sa filmiki ktore przedstawiaja faule MM - glosy deba staja, krew sie leje strumieniami.... a najlepsze jest to, ze nie dostawal on czerwonych kartke na gre no fair play. Zidane dobrze zrobil, ktos musial zemscic sie na tym kretynie. Az dziwie sie, ze FIFA nie dala dozywotniej dyskwalifikacji, w meczach miedzynarodowych, temu zawodnikowi. Sedziowie powinni mu dawac czerwona kartke zanim wejdzie na boisko :haha:
Materazzi w akcji: http://video.google.com/videoplay?do...70568688502787 gdzie jeszcze widzialem filmik, jak Materrazi strzela gola samobójczego z odległosci ponad 30m. |
Cytat:
@ Weron Nie, nie umknęło mi. Ale tobie chyba umyka fakt, że to było te 12 czerwonych kartek i kilka głupich zachowań (w tym większość na początku kariery, kiedy jeszcze rozwijał się zarówno jako piłkarz, jak również jako człowiek) na kilkaset albo i więcej meczy w jego karierze! Zgadzam się, że każde takie zachowanie jest naganne i należy je piętnować. Ale jeśli komuś w jednym meczu na sto puszczą nerwy, to nie róbmy z niego od razu boiskowego rozrabiaki. ----EDIT Zmieniam trochę swoje zdanie - jeśli ten Włoch rzeczywiście nazwał Zidana synem terrorystycznej i tak dalej, to zasłużył na znacznie gorsze potraktowanie. Co prawda dobrze by było, gdyby Zidan poczekał jeszcze kilkanaście minut, a potem po prostu nakładł mu po pysku (podejrzewam, że gdyby koledzy z włoskiej drużyny dowiedzieli się za co, nawet nie próbowaliby mu przeszkadzać..).. Szkoda, że nie wytrzymał, ale w takiej sytuacji trochę mniej mu się dziwię.. |
Pisalem juz przeciez wyzej, ze to nie pierwszy taki wybryk "wielkiego" Zizou.
@andrzejj9 najwidoczniej tego nie zauwazyl. Zidane mial cos kolo 12 czerwonych kartek w karierze w tym przynajmniej 4 za takie chamskie zachowanie. Ale zobaczcie te dzisiejsze artykuly na onecie: Wypowiedz matki Zidane: http://mundial.onet.pl/0,1247843,1354639,wiadomosc.html Tutaj drugi artykul: http://mundial.onet.pl/0,1247843,1354585,wiadomosc.html Szczegolnie ciekawie wyglada informacja na temat tego artykulu, ktory wycofal the guardian. |
Cytat:
|
Z tego co wiem, to nie jedyny przypadek, gdy kto***347; dosta***322; od niego z g***322;***243;wki...
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1353921,wiadomosc.html |
Cytat:
|
Ja s***322;ysza***322;em gdzie***347; wersj***281;, ***380;e Materazzi powiedzia***322; Zidanowi, co***347; w stylu, ***380;e jego siostra jest dziwk***261;, a rodzice terrorystami za co w odpowiedzi dosta***322; z ba***324;ki...
PS A oto trening mistrz***243;w ;) |
Cytat:
Pewne jest natomiast to, ***380;e nieprofesjonalne zachowanie jednego z zawodnik***243;w nie zwalnia z gry fair pozosta***322;ych. Wszyscy s***261; zgodni, ***380;e czerwona kartka by***322;a zas***322;u***380;ona, ale ka***380;dy szuka usprawiedliwienia dla zachowania Zidane'a. Dla mnie to bez sensu. Przepisy s***261; jednakowe dla wszystkich. Jestem pewny, ***380;e jakby to zrobi***322; jaki***347; inny zawodnik nie by***322;oby czego***347; takiego, a dodatkowo FIFA by jeszcze na***322;o***380;y***322;a na takiego zawodnika dodatkowe kary. Media by opisywa***322;y, jaki ten zawodnik nieodpowiedzialny itd... Dla mnie to wygl***261;da tak: Zidane dosta***322; czerwon***261; kartk***281;, bo na ni***261; zas***322;u***380;y***322; i tyle. Nie powinien reagowa***263; na g***322;upie s***322;owne zaczepki, ewentualnie odpowiedzie***263; tak, ***380;eby sprowokowa***263; Materazziego do takiego g***322;upiego zachowania. Ja tu nie widz***281; za bardzo sprawy do dyskusji. Cytat:
|
wszyscy piszecie, że zidane zachował się nieodpowiedzialnie, a materazzi to co ? waszym zdaniem zachował sie fair, zgonie z przepisami i błysnął dobrym wychowaniem ? moim zdaniem za obrażanie innych podczas gry też powinno się wylatywać z boiska. w naszym zaścianku też były przykłady takiej gry, np ajłan biegający za beckhamem z polecenia engela tylko po to żeby go obrażać. to są profesjonaliści ? gówno nie profesjonalizm.
|
Nareszcie ktos wykazal sie odpowiednia postawa i publicznie wypowiedzial sie na temat zachowania Zizou:
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1354450,wiadomosc.html Na dodatek francuska federacja pikarska ma przeprowadzic dochodzenie. Bo tak to tylko go wszedzie poklepuja i probuja jeszcze z niego zrobic ofiare. Jakby to on byl poszkodowany, a nie Materazzi. |
Cytat:
- nie ma nic na swoje usprawiedliwinie, nie jest 18to letnim szczylem - wlosi strzelali karne jak niemcy imho z zidanem czy bez i tak by przegrali |
http://widelec.org/zidane.html
lol :rotfl: |
Matievoo...
Racja, patrzy si***281; na ca***322;okszta***322;t, ale tym zachowaniem (a nazwany niegdy***347; pi***322;karzem fair-play i wog***243;le) moim zdaniem zepsu***322; sobie ca***322;y wyjazd. |
Cytat:
|
Cytat:
Wracając do "główki" Zidane to poniosły go nerwy i Materazzi mógł mu coś powiedzieć, prawie napewno, jedne to co znalazłem na usprawiedliwienie tego "wielkiego piłkarza":> Zidane trochę nie odpowiedzialnie się zachował, bo w karnych mogło by się Francuzom inaczej z Zidanem po toczyć, zauważmy Zidane on zawsze strzela pewnie karne, chociaż Sobotni mecz od poprzeczki, ale on tą piłkę podciął a nie strzelił z klebki. Podsumowując to te Mistrzostwa Świata i wogóle sam finał bym emocjonujący, moim zdaniem to w sobotnim meczu to Francuzi zasługiwali na wygraną, bo cały mecz przeważali i gdy byli w 10 także byli "numerem jeden" przy piłce. |
Cytat:
|
Generalnie...gratulacje dla Włochów, nie był to najlepszy mecz, ale ja trzymałem kciuki właśnie za nich.
Co do dyskusji o tytule "Zidane"...zgadzam się z Weronem. Obojetnie co powiedział Materazzi, obojętnie jakim jest wielkim i utalentowanym graczem Zidane...zrobił to i nie należy oceniać co mółgby powiedzieć tylko potępić za niesportowe zachowanie francuskiego piłkarza. Złota piłka dla niego? Nie zasługuje...nie rozumiem zachowania FIFA... ps. pepperman vs Weron... proponuje woosaaa. Zaraz zacznie się gadka a`la dzieci z gimnazjum: "Twoja stara, Twoj stary..." |
Cytat:
|
Cytat:
Piszesz, ze nie jest pilkarzem, ktory by tak zareagowal? A te wczesniejsze jego wybryki po, ktorych dostawal czerwone kartki to skad sie niby wziely. Z sufitu? Nie wydaje mi sie. Nawet Swierczewski w studio raz opowiadal (chyba podczas meczu Francja-Portugalia) jak to dostal od Zidana. Takze nie przesadzajmy z takimi opiniami. Poza tym wszyscy nagle pisza, ze Zinedine zostal sprowokowany itp. A nikt nie przyjmuje do wiadomosci, ze to on sam mogl prowokowac. Taka jest prawda. To zdarzenie ogladalem kilka razy i widac jak Materazzi przytrzymuje go podczas akcji po czym Zizou cos tam mu mowi. I to mogl byc poczatek calej akcji. Nie podobalo mu sie, ze Wloch go faulowal i z tego mogla sie wywiazac "glowka". Takze mowie. Na chlodno nalezy oceniac cala sytuacje, a nie od razu wyciagac wnioski, ze Materazzi jest prowokatorem. NIkt nie wie jak bylo. Za to kazdy wie co zrobil Zidane i za to nalezy go potepiac mimo jego niewiatpliwie wysokiej klasy pilkarskiej. |
Nie ma to jak komentowac zachowanie Zidana, nie wiedzac co Materazzi mu powiedzial (choc to nie usprawiedliwienie)
A czemu nie wywiazala sie bojka? Byc moze ktorys z Wlochow slyszal, co mu powiedzial. Dziwne, ze Materazzi nie chcial rozmawiac z reporterami. Zidane nie jest (byl) pilkarzem, ktory TAK zareagowalby na byle zaczepke... |
Trzeba mu bylo dac zlota GLOWE dla najlepszyego zawodnika na swiecie grającego głową!!!
|
przyznanie mu tytulu zawodnika mistrzostw to jedno wielkie nieporozumienie
moim zdaniem bylo kilku lepszych graczy na tle mistrzostw niz zizu - ale to nie ja decyduje a tytul dostal zapewne na pozegnanie.... |
Cytat:
Najbardziej to mi zal Cannavaro, ze nie dostal tej zlotej pilki. Zidane niewatpliwie byl wielkim pilkarzem ale po takim wybryku przyznac mu zlota pilke to straszne nieporozumienie. FIFA zle zrobila popiera chamstwo, tak ja to przynajmniej widze. Chyba, ze ta nagroda zostala mu przyznana przed meczem finalowym. Co jest bardzo prawdopodobne i nie mozna bylo juz cofnac tej decyzji. |
ale zobaczcie - w wiekszosci reprezentacji zidan juz zosalby zdeptany z ziemia po czyms takim a wlosi nawet do niego nie podeszli
to sie nazywa opanowanie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Już domysły/typy kibiców co też on mu powiedział:
http://mundial.onet.pl/1,16,11,21345...?TEMAT=1247843 |
Co sie dziwic przeciez zidane to chyba z pochodzenia arab jest, a to dzicz jest przeciez. I na dodatek dali mu jeszcze zlota pilke. To jest dopiero skandal.
|
ja pier*** ten zidan szmata gratuluje w***322;ochowi, ze zachowa***322; zimna krew i mu nie odda***322;, gdybym ja sta***322; na jego miejscu to kogo***347; by wynie***347;li !
|
Witam !
Gratulacje dla Włochów :najlepsz: Co by nie mówić - dziś nie zagrali meczu życia - ale jednak wygrali ten mecz - choć w przekroju nie byli zdecydowanie lepsi - ale zwyciężyli, zdobyli złote medale, mistrzostwo świata i puchar :1miejsce: Cytat:
I zgadzam się z @MQs - kibiców słabo było słychać itd. - nie ma to jak mecze polskiej drużyny :) - szkoda tylko, że głównie to zostanie nam jako pozytywne - polskie wspomnienie po tych MŚ ... A tak kończąc - niezbyt podobało mi się wręczanie medali itd. Po pierwsze - uważam, że po zakończeniu finału, powinno być podium, powinny być wręczane medale WSZYSTKIM medalistom, a następnie puchar świata - i wyglądało by to może troszkę spokojniej - rozumiem radość itd. - ale jak widziałem Włochów, co się "dobierali" do pucharu zanim jeszcze skończyła się dekoracja ... trochę za dużo bałaganu jak dla mnie ;) No i powinien być zagrany hymn Włoski - chyba kiedyś tak było - ale odkąd pamietam to wręczanie medali i pucharu przebiaga w takim chaosie i bałaganie ;) No i Francuzi - co by nie mówić - stali tak z boku - rozumiem przegrani - ale przecież zdobywcy srebrnego medalu .... Jedynie na koniec pokaz sztucznych ognii był fajny :) Pozdrawiam ro29 |
za zidana? nie, nie, nie
|
;( a ja tam chcialem aby Francja wygrala no ale coz .. trudno sie mowi :/
|
Włochy mistrzem:respect:
|
jak ktos nie widzial to polecam krotki filmik :( :ysz:
http://rapidshare.de/files/25397329/s.avi.html |
cokolwiek by mu nie powiedzial to powinien to olac i go jakos podczas walki kopnac delikatnie a nie *******nac mu z byka w klate
|
No to teraz nie wiem, co powiedzie***263;.. Co Zidane zrobi***322;.. po co? Mam nadziej***281; dowiedzie***263; si***281;, co tamten mu powiedzia***322;, bo co jak co, ale takiego po***380;egnania to si***281; nie spodziewa***322;em..
|
Szpakowskiemu to powinni zrobi***263; lewatyw***281; z cementu za takie komentowanie!
|
wlosi albo juz sily nie maja albo sie bardzo mocno na dogrywke oszczedzali
|
Cytat:
|
Stawiam na W***322;ochy(r***243;wnie***380; wol***281; spagetti),narazie nadal 1:1,czy***380;by mia***322;a by***263; dogrywka
|
Mecz jak dot***261;d rzeczywiscie nieciekawy. Francuzi lepiej si***281; prezentuj***261; co prawda (przynajmniej podania jakie***347; wida***263;), ale karnego to bym im nie da***322;. W sumie sprawiedliwy remis. A kibic***243;w tak s***322;abo s***322;ycha***263; (nie wiem czy to wina telewizji), ***380;e w meczach grupowych si***281; bardziej czu***322;o atmosfer***281; mistrzostw. Na fina***322; to to zupe***322;nie nie wygl***261;da.
|
|
mecz od 30 minuty denny a do 30 nie widzialem wiec sie nie wypowiadam
|
Dopinguj***281; w sumie Francji a i strza***322; by***322; wyj***261;tkowo ciekawy, ale karnego to tu nie by***322;o za choler***281;.. Tego zawodnika na polu karnym obro***324;cy nawet nie dotkn***281;li..
|
Witam !
Cytat:
Więc chyba stawiam na Włochy :) :haha: Pozdrawiam ro29 |
***379;abojady vs Makaronia***380;e - licz***281; na pi***281;kny mecz i du***380;o bramek :)
Faworyta nie mam i ci***261;gle my***347;li komu b***281;de kibicowa***322;? Mo***380;e jednak Italii. |
Prawie wcelowalem z wynikiem xD.
|
@demek - W***322;osi te***380; umiej***261; powtrzyma***263; widowiskow***261; pi***322;k***281;, ma***322;o tego - s***261; w tym znacznie lepsi od ***380;abojad***243;w. Za to w***322;a***347;nie ich nie lubi***281;.
Francuzi w meczu z Portugali***261; wysilili si***281; tyle, ile musieli czyli niewiele. W koncu si***322;y trzeba oszczedza***263; na fina***322;. Z drugiej strony, W***322;osi w meczu z Niemcami pokazali pi***281;kn***261; pi***322;k***281;. Poziom tego meczu wart by***322; fina***322;u, zastanawiam si***281; czy to taki jednorazowy pozytywny wyskok makaron***243;w i czy potrafi***261; to powt***243;rzy***263;. Je***347;li w finale tak zagraj***261;, to niech puchar b***281;dzie ich. |
Cytat:
Odpowiedz: Nic. Statystyki jesli chodzi o wyniki w bezposredniej konfrontacji, bo o takie mi chodzi i Tobie zapewne w tym momencie takze. Nie maja nic do rzeczy, a to z tego powodu, ze graja inni ludzie, druzyna jest prowadzona przez innego trenera itp. Wiec to. ze ktos tam wygral z kims tam iles tam razy nic nie znaczy. To tylko komentatorzy gadaja o tym jakies bzdury, zeby zajac czyms czas antenowy. Statystyki: Obie reprezentacje grały ze sobą 32 razy. Lepszy bilans mają Włosi, którzy wygrali 17 meczów, osiem zakończyło się remisem, a siedmiokrotnie górą byli Francuzi. W MŚ Italia dwukrotnie ograła "Trójkolorowych". Raz był remis, a raz zwyciężyli rywale. |
francuzi umieja powstrzymac widowiskowa pilke - hiszpania, brazila, portugalia
no i wtedy francuzi sa juz w domu przy kopaninie tyle, ze wlosi umieja grac beznadziejnie a wygrac chce zeby wygrali wlosi ale sadze, ze wygra francja |
Mecz ogólnie był bardzo dobry, można powiedzieć że był widowiskowy po tym co widzieliśmy 4 bramki, Bastian Schweinsteiger grał najlepiej ze wszystkich na boisku,
trzeba mu przyznać honor że ma kopa chłopak, szkoda że u nas takich nie ma utalentowanych piłkarzy:( A dziś obstawiam, że będzie wynik Francja 2: 1 Włochy, jeszcze poczytam trochę w statystykach obu drużyn, ale wydaje mi się ten wynik nie czytając statystyk, że jest bardzo możliwy i realny myśle:P |
Cytat:
O jakie krecenie wynikami chodzi? Brzydko graja? Cos mi mowi, ze nie za bardzo intertesujesz sie ta druzyna. Wlosi aktualnie graja ciekawa pilke czego nie mozna powiedziec o ich wczesniejszej grze. Wtedy rzeczywiscie grali mniej widowiskowo. Forza Italia! |
Cytat:
Jedna przeciwnikowi, a druga sobie ;) A tak powaznie, to mecz był dobry, przyjemnie sie ogladało. Dzisiaj kibicuje Włochom. |
Francja- fuksy wlochow sie dzis skoncza.
Musi byc tez kara a krecenie wynikami-ciekawe czy beda pozwy kibicow. Wlosi graja brzydko i czseto na faul, sami mocno symulujac. Jak wczoraj pokazali niemcy mozna walczyc o pilke nawet po faulu i nietrzeba upadac przy najmniejszym podmuchu wiatru. hajl dojczland |
nie no mecz byl calkiem calkiem
tylko szkoda ze portugalia tylko 1 bramke strzelila bo by sie jeszcze jakies widowisko porobilo :) dzis final, podobnie jak @ro29 nie mam faworyta, ale chyba rzeczywiscie wlosi :) |
Witam !
Cytat:
Cytat:
I jak było do przewidzenia - Niemcy wygrali - gratulacje dla nich !! A jak widzę Klinsmana, to zaraz przypominają mi się MŚ z 1990 roku ;) A jutro finał - nie mam swojego faworyta - a większe szanse dają Włochom :taktak: Pozdrawiam ro29 |
mecz dosc ladny
niemcy wygrali zasluzenie a bastian byl dzis bogiem :) pozostaje zadac pytanie dlaczego nie gral z wlochami od poczatku ? :( |
W og***243;le ten mecz tak ***322;agodnie m***243;wi***261;c ***347;redni..
|
Cytat:
za kaciała:ysz: Na miejscu trenera bym go zmienił od razu:sciana: |
wezcie tego ronaldo bo jak go widze to mi sie slabo robi
|
Leci to gdzie***347; na satelicie? :hmm:
Najlepiej na fta :> |
narazie niemcy lepsi
|
Cytat:
Portugalia ma wygrac.. ;-( 2:1 dla Niemcow? ;-> |
Ja trzymam za Portugalią, ale sądze, że wygraja Niemcy:/
Ale zobaczymy jak bedzie:P |
Witam !
Za chwilę jeden z dwóch (czterech - wliczając półfinały) najważniejszych meczów MŚ - mecz o brązowy medal i 3 miejsce - pomiędzy Niemcami a Portugalią. Wbrew temu co słychać ciągle w TV i można przeczytać w Internecie itd. - to ważny mecz - przecież to mecz o MEDAL i podium (a dla nas 3 miejsce w świecie jest jak wiadomo bliskie sercu - bo dwa razy zdobyte ;) ) Piszę to, bo jak czytam te tytuły - "mecz pocieszenia" itd., albo słyszę, że nie powinno się go rozgrywać - to coś mnie bierze || Patrząc na szanse - to większe mają Niemcy - ale chyba bym troszkę wolał aby wygrała Portugalia ;) - aczkolwiek najbardziej oczekuję dobrego meczu !!! Pozdrawiam ro29 |
Bramki daj***261; tyle rado***347;ci w***322;a***347;nie dlatego, ***380;e tak rzadko (stosunkowo) padaj***261;. Ale mo***380;na to ***322;atwo zmieni***263;..
|
Cala ta FIFA mocno przesadza. Jesli chodzi o bramki to niewatpliwie tworza one widowiskowosc ale nie robmy z tego od razu hokeja. Wszystko i tak zalezy od poziomu gry zawodnikow. Z tego artykulu co pamietam byla chyba 2.27 srednia. W ostatnim takim ciekawszym meczu to wydaje mi sie Wlochy - Niemcy gdzie padly 2 bramki i mimo tego, ze ten wynik jest ponizej calej sredniej to i tak mecz byl bardzo widowiskowy. Nie widze problemu nawet jakby padala jedna bramka. Mecz Niemcy - Polska. Tam padla jedna, a widowisko bylo calkiem niezle.
|
nie moga usunac spalonego to ograniczy mozliwosci drukowania
|
A ja proponuj***281; usuni***281;cie bramkarza. Wtedy b***281;d***261; wyniki koszykarskie.
|
Proponuj***281;: Usuni***281;cie spalonego|| Wtedy bramek b***281;dzie bardzo du***380;ooooo :P
|
Cytat:
Ale tak faktycznie to chciałbym, aby wymyślili coś sensowniejszego co przyniosłoby więcej goli w meczach ;) |
Cytat:
A tutaj ciekawy artykuł o FIFA i jej gigantycznych zarobkach: http://wiadomosci.onet.pl/1339370,26...,kioskart.html |
http://sport.onet.pl/0,0,1352368,wiadomosc.html
totalny idiotyzm |
Czytanie co niektórych odpowiedzi jest lepsze niż oglądanie Jasia Fasoli :P
|
ja w necie znalazlem dwie odpowiedzi na to..ale nie wiem czy prawdziwe:
1. Postaram sie wszystkim wyjasnic dlaczego wlosi graja ubrani na niebiesko mimo to ze nie jest to ich narodowy kolor. Powodem tego jest kolor nieba jaki jest w Italii czyli blekitno niebieski (prawdziwy kolor nieba a nie tak jak w polsce). Sami siebie nazywaja azzurri czyli niebiescy. To jest prawdziwy powod dla ktorego graja na niebiesko. 2. Prawid***322;owa odpowied***378;, a dlaczego te barwy i dynastia Sabaud***243;w ma takie znaczenie, to ju***380; mi si***281; nie chce pisa***263;, bo p***243;***378;no jest a ja mam inne rzeczy do roboty. |
Cytat:
Nie pisze tutaj o barwach kraju czy czegos tam innego bo po pierwsze to mnie nie interesuje, a po drugie nawet nie wiem. Natomiast barwy zespolu wloskiego w pilce noznej sa niewatpliwie niebiesko-biale. Dlatego w takich strojach zawodnicy graja. Tak samo jak flaga Anglii jest: http://img123.imageshack.us/img123/2...landsvg1fn.png A barwy zespolu angielskiego to: bialo-granatowe. Trolluj dalej. |
w ob***322;okach bujaj***261; ?!?!? ^_^
|
Cytat:
|
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._Italy.svg.png
ku...a faktycznie.... |
Dlatego, ze to sa ich barwy. Dokladniej to niebiesko-biale.
|
bo tak chcialy biedronki?
|
pytanko dlaczego Wlosi graja na ubrani w niebieskie stroje???
|
Cytat:
A finał chce by był piękny :szczerb: Sam nie wiem komu bede kibicował :] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:27. |