Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Mistrzostwa Świata w piłce nożnej - Niemcy 2006 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/mistrzostwa-swiata-pilce-noznej-niemcy-2006-a-65966/)

Weron 13.07.2006 15:01

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Co to sa wiec obrazliwe slowa i jak fakt wypowiedzenia takich slow jest sprawdzany. I dalej ... jezeli tak jest jak piszesz, to dlaczego ten Wloch nie dostal zoltej, bo wszystko wskazuje na to ze uzyl obrazliwych slow ... albo jak sedzia sprawdzil ze to byly lub nie byly obrazliwe slowa ??

W takie szczegoly to juz bym sie nie wdawal. No bo wiadomo interpretacja jest rozna. Jest tak raczej domyslnie ustalone jakie slowa uchodza za obrazliwe. Dla jednego slowo obrazliwe bedzie gdy stwierdzisz o kims, iz jest on niezdara bo cos upuscil. A dla drugiego kiedy powiesz ty glupi ch...
Nie dostal zoltej kartki dlatego, ze nie bylo dowodow na to. A dowod, ze Zidan zachowal sie jak zwykly cham i bandyta byl niewatpliwie. Natomiast jesli sedzia zauwazy takie zachowanie jak ublizanie sobie, to reaguje. Z tym ,ze przewaznie takie kary sa wymierzane jesli zawodnik wdaje sie w pyskowki z sedzia. Wtedy sedzia jest w stanie wymierzyc taka kare bo jest tego swiadkiem. W innym przypadku musialby byc akurat bardzo blisko takiej sytuacji, zeby uslyszec co tez zawodnicy do siebie wolaja.

Cytat:

Napisany przez pawelblu
A fair play to znaczy uczciwa gra. Prowokowanie (podejrzewam ze jeszcze celowe) bynajmniej do uczciwej gry nie nalezy.

Oczywiscie, ze nie nalezy. Na to niestety nikt juz nic nie poradzi. To tylko zalezy od ludzi jak sie zachowuja w czasie meczu. Niemniej takie przypadki sa w kazdym meczu. Nie tylko w takim na poziomie MS ale i przecietnej lidze amatorskiej.

pawelblu 13.07.2006 14:35

Cytat:

Napisany przez Weron
Jak trudno jest je okreslic. Wszystko jest dokladnie wyjasnione. Przynajmniej dla mnie. Nie ma czegos takiego, ze dopoki walisz w pape jest ok. Obrazliwe slowa sa traktowane jako niesportowe zachowanie i za to jest odpowiednia kara np. zolta kartka. Tutaj o zadnym fair play nie ma mowy. Co do samego fair play to zaczyna sie on tylko na tym, ze gdy skopany zawodnik z druzyny przeciwnej lezy na boisku, wybije sie pilke na aut. Liczac potem, ze dostanie sie ja z powrotem. I na tym zreszta sie konczy.

Co to sa wiec obrazliwe slowa i jak fakt wypowiedzenia takich slow jest sprawdzany. I dalej ... jezeli tak jest jak piszesz, to dlaczego ten Wloch nie dostal zoltej, bo wszystko wskazuje na to ze uzyl obrazliwych slow ... albo jak sedzia sprawdzil ze to byly lub nie byly obrazliwe slowa ??

A fair play to znaczy uczciwa gra. Prowokowanie (podejrzewam ze jeszcze celowe) bynajmniej do uczciwej gry nie nalezy.

Weron 13.07.2006 09:28

Cytat:

Napisany przez pawelblu

Wszystko ma swoje granice, a w zwiazku z tym ze w przepisach trudno jest je okreslic, to sie to upraszcza - dopoki nie walisz w pape jest OK. Natomiast najgorsze rzeczy na swojego przeciwnika mozesz mowic i jest to fair play (oczywiscie nawet jak przeciwnik nie udezy to go to wytraci z rownowagi).

Jak trudno jest je okreslic. Wszystko jest dokladnie wyjasnione. Przynajmniej dla mnie. Nie ma czegos takiego, ze dopoki walisz w pape jest ok. Obrazliwe slowa sa traktowane jako niesportowe zachowanie i za to jest odpowiednia kara np. zolta kartka. Tutaj o zadnym fair play nie ma mowy. Co do samego fair play to zaczyna sie on tylko na tym, ze gdy skopany zawodnik z druzyny przeciwnej lezy na boisku, wybije sie pilke na aut. Liczac potem, ze dostanie sie ja z powrotem. I na tym zreszta sie konczy.

andrzejj9 12.07.2006 19:37

Cytat:

Napisany przez Weron
Dlaczego uwazasz, ze ja sie kloce? Blad. Dla mnie to tylko dyskusja, az tak emocjonalnie do tego nie podchodze, zeby sie klocic, wyzywac czy cos w tym stylu.

Dlaczego..? Sam nie wiem, prawdopodobnie z powodu ostatnich dyskusji i niektórych wypowiedzi w stosunku do mnie. Jeżeli się mylę, to w porządku i cieszy mnie to.

Cytat:

Niby go nie bronisz ale jak zobaczyles w artykule co spekulanci-dziennikarze napisali o wypowiedzi Materazziego to jednak probujesz go jakos usprawiedliwic, a na dodatek sugerujesz mordobicie po meczu.
Tzn. tak - nie chcę go bronić, ani oskarżać, ponieważ nie wiem, co usłyszał. A nawet jak bym wiedział, to jedyne, co mogę powiedzieć, to to, że ja bym się tak nie zachował (lub zachował). Dalej nie chcę oceniać jego zachowania, bo to on podjął pewną decyzję i on poniesie konsekwencje z nią związane. Dla mnie po prostu cała sytuacja jest bardzo nieoczekiwana i to wszystko.

Cytat:

A juz samej wypowiedzi jego matki jakos nie poruszyles gdzie pada takie zdanie jak:...chcę, by przyniesiono mi jego genitalia na tacy...
Tej wypowiedzi nie chciałem komentować ze względu na jej poziom. Ale jeżeli rzeczywiście padła.. to takimi słowami ta kobieta sama obraża się bardziej niż zrobił to prawdopodobnie ten Włoch (jeśli w ogóle wypowiedź jej dotyczyła).

Cytat:

Nie wiem czy w ogole poruszac dalej ten cytat bo zaraz znowu przeczytam, ze jestem zle wychowany i Polactwo dochodzi do glosu. Co juz padlo u gory.
Raczej ode mnie się czegoś takiego nie spodziewaj.

A do dyskusji zawsze jestem chętny, byle byłaby to wymiana, nawet całkowicie niezgodnych, poglądów, a nie obrzucanie się błotem :)

Cytat:

No, a @demek tez ma racje bo tak w sumie troche mi tez wygladalo, ze po tej calej akcji na twarzy Zidana widac luz i pelna swobode.
Ja już się nawet zastanawiałem, czy cała ta sytuacja nie została wcześniej uzgodnodniona.. Wiem, brzmi absurdalnie, ale naprawdę trudno było mi uwierzyć, że Zidan zrobiłby coś takiego wiedząc, że to jego ostatnie minuty jako piłkarza na boisku i to w finale mistrzostw świata..

Myślałem nawet, że może zmienił zdanie i nie chce jednak kończyć kariery, a że głupio mu to tak po prostu ogłosić, to coś takiego zorganizował, przez co teraz może powiedzieć, że chce się zrehabilitować, więc jeszcze się z piłką nie żegna.. Mało prawdopodobne, ale jeszcze mniej by się dla mnie wydawało to, co się stało, gdybym sam tego nie widział..

pawelblu 12.07.2006 19:33

Cytat:

Napisany przez demek
jest jeszcze jedna kwestia - dlaczego zidane tyle zwleka zeby powiedziec co uslyszal od "materaca"?
zeby nawymyslac coby bylo wiecej na niego

I tyle dni siedzi i mysli :D ?? Wedlug tej logiki to powinien poczekac z kilka lat. Wtedy to juz takie rzeczy powymysla ze Kruk przyzna miliardowe kary kazdej telewizji ktora to zretransmituje.

Nie widze powodu dlaczego mialby sie spieszyc. To by oznaczalo ze traktuje sprawe niepowaznie. A tak, na oficjalnej konferencji prasowej powie co trzeba i bedzie po sprawie.

demek 12.07.2006 16:51

jest jeszcze jedna kwestia - dlaczego zidane tyle zwleka zeby powiedziec co uslyszal od "materaca"?
zeby nawymyslac coby bylo wiecej na niego

Weron 12.07.2006 16:24

Cytat:

Napisany przez Kristoferros
Ale Weron, jak zgwałcił jak miał 20 lat - toć się jeszcze chłop rozwijał... chodząc 100x przez ten sam park był grzeczny - wybaczyć mu... :mruga:

Napewno jeszcze zatrudniliby w tym wypadku jakiegos jasnowidza, ktory by stwierdzil, ze ofiara wysylala bodzce w stylu...wez mnie..., wez mnie.... :mruga:

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie mam dzisiaj ochoty na kolejne kłótnie. Ty uważasz tak, ja tak i ok.

Tylko zaznaczę - ja nie staram się bronić Zidana, bo moim zdaniem także jego zachowanie było naganne. Powstrzymuję się jednak od oceny, bo przede wszystkim nie wiem, co go tak zdenerwowało, a po drugie - i tak nie potrafiłbym bym się wczuć w jego rolę w tym momencie. On najlepiej wiedział, jak ważny jest dla niego ten mecz i jakie takie zachowanie może mieć konsekwencje. Sam najlepiej też może to, co się stało ocenić.

Dlaczego uwazasz, ze ja sie kloce? Blad. Dla mnie to tylko dyskusja, az tak emocjonalnie do tego nie podchodze, zeby sie klocic, wyzywac czy cos w tym stylu.
Niby go nie bronisz ale jak zobaczyles w artykule co spekulanci-dziennikarze napisali o wypowiedzi Materazziego to jednak probujesz go jakos usprawiedliwic, a na dodatek sugerujesz mordobicie po meczu. A juz samej wypowiedzi jego matki jakos nie poruszyles gdzie pada takie zdanie jak:...chcę, by przyniesiono mi jego genitalia na tacy...

Nie wiem czy w ogole poruszac dalej ten cytat bo zaraz znowu przeczytam, ze jestem zle wychowany i Polactwo dochodzi do glosu. Co juz padlo u gory.

No, a @demek tez ma racje bo tak w sumie troche mi tez wygladalo, ze po tej calej akcji na twarzy Zidana widac luz i pelna swobode.

pawelblu 12.07.2006 16:20

Dla mnie Zidane do tej powy nie byl nikim dobrym, ale jezeli przywalil wlochowi bo ten go bezczelnie obrzal, to jestem za nim.

I prosze mi tu nie wyjezdzac z tekstami - 'nic go nie usprawiedliwia' itd. Sa pewne granice kultury osobistej po przekroczeniu ktorych trzeba liczyc sie z tym ze mozna zarobic w slynna juz pape.

Wszystko ma swoje granice, a w zwiazku z tym ze w przepisach trudno jest je okreslic, to sie to upraszcza - dopoki nie walisz w pape jest OK. Natomiast najgorsze rzeczy na swojego przeciwnika mozesz mowic i jest to fair play (oczywiscie nawet jak przeciwnik nie udezy to go to wytraci z rownowagi).

I powiem tak - moja ocena zalezy od tego co on mu powiedzial.
Jezeli powiedzial np. 'Najlepsze kasztany rosna na placu Pigal' i dostal od Zidana w pape, to dobrze ze juz Zidan kariere skonczyl, bo jest niezrownowazony.
Natomiast jezeli ten Wloch w jednym zdaniu zmiescil zenska czesc rodziny Zidana, opisy stosunkow seksualnych i spocona druzyne Wloch, to jest zwyklym smiecien i beznadziejnym cwaniakiem i dobrze ze dostal - szkoda tylko ze nie znosili go potem na noszach.

PS. zwrotu w pape uzywalem umownie - chodzi ogolnie o udezenie przeciwnika gdziekolwiek, ale w pape pisze sie latwiej ||

andrzejj9 12.07.2006 14:30

Cytat:

he he
Kończ waść... rozmawiamy o zachowaniach ludzkich... Widzę, że nie rozumiesz: chodziło o coś takiego jak "prowokacja" :czytaj:

Podobny temat już był:

http://forum.cdrinfo.pl/563371-post13.html

Więc albo zmieniłeś zdanie co do 'wspaniałych sportowców' albo zachowujesz się jak chorągiewka na wietrze...

EOT

Tak patrzyłem na ten cytat, który podałeś, ale nijak nie widzę odniesienia do tej rozmowy. Chyba, że uważasz, że staram się bronić zachowanie Zidana i udowodnić, jakim to on jest wspaniałym człowiekiem. Jeśli tak to zobacz fragment mojego postu do Werona. Tak nie jest.

Co do mojej wypowiedzi wtedy to uważam ją za najbardziej aktualną. Ale nawet gdybym od tego czasu zmienił poglądy, to nie widziałbym w tym nic złego. Całe życie się zmieniam i zmienia się również moje nastawienie do niektórych spraw.

demek 12.07.2006 14:01

jakie zdenerwowanie? przeciez on sypnal z byka z usmiechem na ustach i rznal glupa za chwile - rownie dobrze mogl nie wytrzymac presjii spotkania i tego, ze nie moga wlochom bramki strzelic
pozniej sobie powie, ze materazzi mu cos powiedzial i mu wybacza - takie cos jest rowniez mozliwe

Kris 12.07.2006 13:58

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No cóż.. jeżeli dla ciebie porównanie piłki nożnej z gwałtem jest zabawne, to może rzeczywiście nie dyskutujmy..

he he
Kończ waść... rozmawiamy o zachowaniach ludzkich... Widzę, że nie rozumiesz: chodziło o coś takiego jak "prowokacja" :czytaj:

Podobny temat już był:

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
(...) bo można być wspaniałym sportowcem i ochydnym człowiekiem. (...)
To jednak, mimo, że patrząc przez pryzmat sumienia jest wystarczającym usprawiedliwieniem, nie może nim być w państwie prawa, w którym prawo powinno dotyczyć wszystkich w takim samym stopniu (nawet jeśli to tylko mrzonka)..

http://forum.cdrinfo.pl/563371-post13.html

Więc albo zmieniłeś zdanie co do 'wspaniałych sportowców' albo zachowujesz się jak chorągiewka na wietrze...

EOT

andrzejj9 12.07.2006 13:45

Cytat:

Każdy to po swojemu zinterpretuje. O twoim poczuciu humoru nie będę dyskutował.

No cóż.. jeżeli dla ciebie porównanie piłki nożnej z gwałtem jest zabawne, to może rzeczywiście nie dyskutujmy..

Kris 12.07.2006 13:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
@ Kristoferros

To ostatnie porównanie jest już głupie. Jeśli to miał być żart, to mało śmieszny..

Każdy to po swojemu zinterpretuje. O twoim poczuciu humoru nie będę dyskutował.

andrzejj9 12.07.2006 13:26

Cytat:

Napisany przez Weron
Czyli jak ktos raz na 100 meczy walnie komus z glowki. To nie ma zadnego problemu. Swietnie.
Dobra do tego nie bede sie czepial bo zaraz napiszesz, ze to tylko taki przyklad i takie tam.OK zostawiam to chociaz to tez jest ciekawy poglad.
Ale to szczegolnie jest dobre:
....Ale tobie chyba umyka fakt, że to było te 12 czerwonych kartek i kilka głupich zachowań (w tym większość na początku kariery, kiedy jeszcze rozwijał się zarówno jako piłkarz, jak również jako człowiek) na kilkaset albo i więcej meczy w jego karierze!

Luty 2004 rok rewanżu półfinału Pucharu Króla wylatuje za uderzenie przeciwnika łokciem
Kwiecien 2005 rok podczas meczu ligowego z Villarreal takze czerwona kartka.

To tylko te dwie ostatnie.
To znaczy do kiedy on sie ma rozwijac? Do lat 50.
Nie bede wspominal juz o tych sytuacjach z 2000 roku kiedy mial lat 27 wyrzucony z boiska takze za uderzenie glowa. Chociaz w tym wieku czlowiek sie niestety wedlug mnie juz nie rozwija. To nie jest dziecko. Chociaz kto wie moze Zizou rzeczywiscie jest jakis opozniony i nadal sie rozwija. :)

A na tamten temat co niby mial powiedziec i jaka powinna byc reakcja Zidane to nie ma sesnu sie wypowiadac bo po pierwsze nikt nie stwierdzi co rzeczywiscie padlo z usta Materazziego, a to gdybanie to mnie tylko smieszy.

Nie mam dzisiaj ochoty na kolejne kłótnie. Ty uważasz tak, ja tak i ok.

Tylko zaznaczę - ja nie staram się bronić Zidana, bo moim zdaniem także jego zachowanie było naganne. Powstrzymuję się jednak od oceny, bo przede wszystkim nie wiem, co go tak zdenerwowało, a po drugie - i tak nie potrafiłbym bym się wczuć w jego rolę w tym momencie. On najlepiej wiedział, jak ważny jest dla niego ten mecz i jakie takie zachowanie może mieć konsekwencje. Sam najlepiej też może to, co się stało ocenić.

@ Kristoferros

To ostatnie porównanie jest już głupie. Jeśli to miał być żart, to mało śmieszny..

Kris 12.07.2006 13:09

Ale Weron, jak zgwa***322;ci***322; jak mia***322; 20 lat - to***263; si***281; jeszcze ch***322;op rozwija***322;... chodz***261;c 100x przez ten sam park by***322; grzeczny - wybaczy***263; mu... :mruga:

Weron 12.07.2006 13:03

Cytat:

Napisany przez luminat
Wszyscy jada po Zidane, a nikt nie zauwazyl dokonac Materrazi. Na google video dostepne sa filmiki ktore przedstawiaja faule MM - glosy deba staja, krew sie leje strumieniami.... a najlepsze jest to, ze nie dostawal on czerwonych kartke na gre no fair play. Zidane dobrze zrobil, ktos musial zemscic sie na tym kretynie. Az dziwie sie, ze FIFA nie dala dozywotniej dyskwalifikacji, w meczach miedzynarodowych, temu zawodnikowi. Sedziowie powinni mu dawac czerwona kartke zanim wejdzie na boisko :haha:

Materazzi w akcji:
http://video.google.com/videoplay?do...70568688502787
gdzie jeszcze widzialem filmik, jak Materrazi strzela gola samobójczego z odległosci ponad 30m.

Czysta propaganda to raz.
Dwa nijak to sie ma do calej sytuacji. W koncu to Materazzi jest ofiara, a nie na odwrot.
Zreszta jak widze to jako argument ten film i te opinie. To swietnie do tego pasuja ofiary np. gwaltu.
...no bo przeciez ona miala taka krotka spodniczke....wysoki sadzie kto jej kazal isc tak skapo ubrany i do tego przez ten ciemny park.....

Weron 12.07.2006 12:59

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

@ Weron

Nie, nie umknęło mi. Ale tobie chyba umyka fakt, że to było te 12 czerwonych kartek i kilka głupich zachowań (w tym większość na początku kariery, kiedy jeszcze rozwijał się zarówno jako piłkarz, jak również jako człowiek) na kilkaset albo i więcej meczy w jego karierze! Zgadzam się, że każde takie zachowanie jest naganne i należy je piętnować. Ale jeśli komuś w jednym meczu na sto puszczą nerwy, to nie róbmy z niego od razu boiskowego rozrabiaki.

Czyli jak ktos raz na 100 meczy walnie komus z glowki. To nie ma zadnego problemu. Swietnie.
Dobra do tego nie bede sie czepial bo zaraz napiszesz, ze to tylko taki przyklad i takie tam.OK zostawiam to chociaz to tez jest ciekawy poglad.
Ale to szczegolnie jest dobre:
....Ale tobie chyba umyka fakt, że to było te 12 czerwonych kartek i kilka głupich zachowań (w tym większość na początku kariery, kiedy jeszcze rozwijał się zarówno jako piłkarz, jak również jako człowiek) na kilkaset albo i więcej meczy w jego karierze!

Luty 2004 rok rewanżu półfinału Pucharu Króla wylatuje za uderzenie przeciwnika łokciem
Kwiecien 2005 rok podczas meczu ligowego z Villarreal takze czerwona kartka.

To tylko te dwie ostatnie.
To znaczy do kiedy on sie ma rozwijac? Do lat 50.
Nie bede wspominal juz o tych sytuacjach z 2000 roku kiedy mial lat 27 wyrzucony z boiska takze za uderzenie glowa. Chociaz w tym wieku czlowiek sie niestety wedlug mnie juz nie rozwija. To nie jest dziecko. Chociaz kto wie moze Zizou rzeczywiscie jest jakis opozniony i nadal sie rozwija. :)

A na tamten temat co niby mial powiedziec i jaka powinna byc reakcja Zidane to nie ma sesnu sie wypowiadac bo po pierwsze nikt nie stwierdzi co rzeczywiscie padlo z usta Materazziego, a to gdybanie to mnie tylko smieszy.

luminat 12.07.2006 12:29

Wszyscy jada po Zidane, a nikt nie zauwazyl dokonac Materrazi. Na google video dostepne sa filmiki ktore przedstawiaja faule MM - glosy deba staja, krew sie leje strumieniami.... a najlepsze jest to, ze nie dostawal on czerwonych kartke na gre no fair play. Zidane dobrze zrobil, ktos musial zemscic sie na tym kretynie. Az dziwie sie, ze FIFA nie dala dozywotniej dyskwalifikacji, w meczach miedzynarodowych, temu zawodnikowi. Sedziowie powinni mu dawac czerwona kartke zanim wejdzie na boisko :haha:

Materazzi w akcji:
http://video.google.com/videoplay?do...70568688502787
gdzie jeszcze widzialem filmik, jak Materrazi strzela gola samobójczego z odległosci ponad 30m.

andrzejj9 12.07.2006 11:29

Cytat:

Napisany przez Prezesik
ja go wcale nie mieszam z błotem i u mnie Zidane ma wspomniany przez Ciebie kredyt zaufania. Według mnie ten wybryk wcale nie przekreśla jego dokonań. Rzeczywiście, to nie było w jego stylu i Materazzi musiał rzeczywiście powiedzieć mu coś ostrego, tyle tylko że nie on pierwszy był prowokowany i nie ostatni. Zachowanie Materazziego nie usprawiedliwia Zidane'a, który był wielkim piłkarzem i nim pozostanie, a to co się stało to się nie odstanie i nie przykleja to do niego łatki piłkarskiego zadymiarza. Z czasem wszystko ucichnie i wszyscy będą pamiętać tylko wspaniałe mecze Zizou, a o słynnym byku będzie się wspominać od czasu do czasu gdzieś pomiędzy wierszami.

No i właśnie o to mi chodzi - wybryk miał miejsce i nie ma potrzeby, aby udawać, że go nie było. Ale kariera Zidana to kilkanaście lat wspaniałej gry i jedno wydarzenie nie powinno go przekreślać :)

@ Weron

Nie, nie umknęło mi. Ale tobie chyba umyka fakt, że to było te 12 czerwonych kartek i kilka głupich zachowań (w tym większość na początku kariery, kiedy jeszcze rozwijał się zarówno jako piłkarz, jak również jako człowiek) na kilkaset albo i więcej meczy w jego karierze! Zgadzam się, że każde takie zachowanie jest naganne i należy je piętnować. Ale jeśli komuś w jednym meczu na sto puszczą nerwy, to nie róbmy z niego od razu boiskowego rozrabiaki.

----EDIT

Zmieniam trochę swoje zdanie - jeśli ten Włoch rzeczywiście nazwał Zidana synem terrorystycznej i tak dalej, to zasłużył na znacznie gorsze potraktowanie. Co prawda dobrze by było, gdyby Zidan poczekał jeszcze kilkanaście minut, a potem po prostu nakładł mu po pysku (podejrzewam, że gdyby koledzy z włoskiej drużyny dowiedzieli się za co, nawet nie próbowaliby mu przeszkadzać..).. Szkoda, że nie wytrzymał, ale w takiej sytuacji trochę mniej mu się dziwię..

Weron 12.07.2006 10:25

Pisalem juz przeciez wyzej, ze to nie pierwszy taki wybryk "wielkiego" Zizou.
@andrzejj9 najwidoczniej tego nie zauwazyl. Zidane mial cos kolo 12 czerwonych kartek w karierze w tym przynajmniej 4 za takie chamskie zachowanie.
Ale zobaczcie te dzisiejsze artykuly na onecie:
Wypowiedz matki Zidane:
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1354639,wiadomosc.html
Tutaj drugi artykul:
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1354585,wiadomosc.html
Szczegolnie ciekawie wyglada informacja na temat tego artykulu, ktory wycofal the guardian.

Prezesik 12.07.2006 10:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
I właśnie o to chodzi, że nie mówimu tu o byle pierwszym lepszym zawodniku, ale o Zidane. I nie w sensie, że to były najlepszy piłkarz świata i w związku z tym należy traktować go ulgowo, ale dlatego, że przez lata jego kariery dał się poznać z zupełnie innej strony i można spokojnie stwierdzić, że takie zachowanie zdecydowanie nie jest w jego stylu i nie przychodzi mu łatwo. Traktowany powinien być na równi z innymi, ale w opinii ludzi nie powinien być od razu mieszany z błotem, bo swoją dotychczasową karierą zasłużył na pewien kredyt zaufania.

ja go wcale nie mieszam z błotem i u mnie Zidane ma wspomniany przez Ciebie kredyt zaufania. Według mnie ten wybryk wcale nie przekreśla jego dokonań. Rzeczywiście, to nie było w jego stylu i Materazzi musiał rzeczywiście powiedzieć mu coś ostrego, tyle tylko że nie on pierwszy był prowokowany i nie ostatni. Zachowanie Materazziego nie usprawiedliwia Zidane'a, który był wielkim piłkarzem i nim pozostanie, a to co się stało to się nie odstanie i nie przykleja to do niego łatki piłkarskiego zadymiarza. Z czasem wszystko ucichnie i wszyscy będą pamiętać tylko wspaniałe mecze Zizou, a o słynnym byku będzie się wspominać od czasu do czasu gdzieś pomiędzy wierszami.

Kris 12.07.2006 07:36

Z tego co wiem, to nie jedyny przypadek, gdy kto***347; dosta***322; od niego z g***322;***243;wki...

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1353921,wiadomosc.html

andrzejj9 12.07.2006 07:22

Cytat:

Napisany przez Prezesik
Tego co powiedział Materazzi tak naprawdę się nie dowiemy. On sam twierdzi, że faktycznie obraził Zidane'a, ale używając takich słów, jakich używa się zawsze podczas meczu (co nie oznacza, że mógł go obrazić). Zizou będzie miał inną wersję tej historii, a prawda zapewne jak zawsze będzie leżeć po środku.
Pewne jest natomiast to, że nieprofesjonalne zachowanie jednego z zawodników nie zwalnia z gry fair pozostałych. Wszyscy są zgodni, że czerwona kartka była zasłużona, ale każdy szuka usprawiedliwienia dla zachowania Zidane'a. Dla mnie to bez sensu. Przepisy są jednakowe dla wszystkich. Jestem pewny, że jakby to zrobił jakiś inny zawodnik nie byłoby czegoś takiego, a dodatkowo FIFA by jeszcze nałożyła na takiego zawodnika dodatkowe kary. Media by opisywały, jaki ten zawodnik nieodpowiedzialny itd...
Dla mnie to wygląda tak: Zidane dostał czerwoną kartkę, bo na nią zasłużył i tyle. Nie powinien reagować na głupie słowne zaczepki, ewentualnie odpowiedzieć tak, żeby sprowokować Materazziego do takiego głupiego zachowania. Ja tu nie widzę za bardzo sprawy do dyskusji.

I właśnie o to chodzi, że nie mówimu tu o byle pierwszym lepszym zawodniku, ale o Zidane. I nie w sensie, że to były najlepszy piłkarz świata i w związku z tym należy traktować go ulgowo, ale dlatego, że przez lata jego kariery dał się poznać z zupełnie innej strony i można spokojnie stwierdzić, że takie zachowanie zdecydowanie nie jest w jego stylu i nie przychodzi mu łatwo. Traktowany powinien być na równi z innymi, ale w opinii ludzi nie powinien być od razu mieszany z błotem, bo swoją dotychczasową karierą zasłużył na pewien kredyt zaufania.

gallus 12.07.2006 00:52

Ja s***322;ysza***322;em gdzie***347; wersj***281;, ***380;e Materazzi powiedzia***322; Zidanowi, co***347; w stylu, ***380;e jego siostra jest dziwk***261;, a rodzice terrorystami za co w odpowiedzi dosta***322; z ba***324;ki...

PS A oto trening mistrz***243;w ;)

Prezesik 11.07.2006 23:46

Cytat:

Napisany przez pops
wszyscy piszecie, ***380;e zidane zachowa***322; si***281; nieodpowiedzialnie, a materazzi to co ? waszym zdaniem zachowa***322; sie fair, zgonie z przepisami i b***322;ysn***261;***322; dobrym wychowaniem ? moim zdaniem za obra***380;anie innych podczas gry te***380; powinno si***281; wylatywa***263; z boiska. w naszym za***347;cianku te***380; by***322;y przyk***322;ady takiej gry, np aj***322;an biegaj***261;cy za beckhamem z polecenia engela tylko po to ***380;eby go obra***380;a***263;. to s***261; profesjonali***347;ci ? g***243;wno nie profesjonalizm.

Tego co powiedzia***322; Materazzi tak naprawd***281; si***281; nie dowiemy. On sam twierdzi, ***380;e faktycznie obrazi***322; Zidane'a, ale u***380;ywaj***261;c takich s***322;***243;w, jakich u***380;ywa si***281; zawsze podczas meczu (co nie oznacza, ***380;e m***243;g***322; go obrazi***263;). Zizou b***281;dzie mia***322; inn***261; wersj***281; tej historii, a prawda zapewne jak zawsze b***281;dzie le***380;e***263; po ***347;rodku.
Pewne jest natomiast to, ***380;e nieprofesjonalne zachowanie jednego z zawodnik***243;w nie zwalnia z gry fair pozosta***322;ych. Wszyscy s***261; zgodni, ***380;e czerwona kartka by***322;a zas***322;u***380;ona, ale ka***380;dy szuka usprawiedliwienia dla zachowania Zidane'a. Dla mnie to bez sensu. Przepisy s***261; jednakowe dla wszystkich. Jestem pewny, ***380;e jakby to zrobi***322; jaki***347; inny zawodnik nie by***322;oby czego***347; takiego, a dodatkowo FIFA by jeszcze na***322;o***380;y***322;a na takiego zawodnika dodatkowe kary. Media by opisywa***322;y, jaki ten zawodnik nieodpowiedzialny itd...
Dla mnie to wygl***261;da tak: Zidane dosta***322; czerwon***261; kartk***281;, bo na ni***261; zas***322;u***380;y***322; i tyle. Nie powinien reagowa***263; na g***322;upie s***322;owne zaczepki, ewentualnie odpowiedzie***263; tak, ***380;eby sprowokowa***263; Materazziego do takiego g***322;upiego zachowania. Ja tu nie widz***281; za bardzo sprawy do dyskusji.

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Z***322;ota pi***322;ka dla niego? Nie zas***322;uguje...nie rozumiem zachowania FIFA...

zgadzam si***281;. ja r***243;wnie***380; nie rozumiem tej decyzji. Zidane tak naprawd***281; niczym nie wyr***243;***380;ni***322; si***281; na tych M***346; <no mo***380;e poza s***322;ynnym uderzeniem z byka ;) >

pops 11.07.2006 22:57

wszyscy piszecie, że zidane zachował się nieodpowiedzialnie, a materazzi to co ? waszym zdaniem zachował sie fair, zgonie z przepisami i błysnął dobrym wychowaniem ? moim zdaniem za obrażanie innych podczas gry też powinno się wylatywać z boiska. w naszym zaścianku też były przykłady takiej gry, np ajłan biegający za beckhamem z polecenia engela tylko po to żeby go obrażać. to są profesjonaliści ? gówno nie profesjonalizm.

Weron 11.07.2006 22:35

Nareszcie ktos wykazal sie odpowiednia postawa i publicznie wypowiedzial sie na temat zachowania Zizou:
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1354450,wiadomosc.html
Na dodatek francuska federacja pikarska ma przeprowadzic dochodzenie.
Bo tak to tylko go wszedzie poklepuja i probuja jeszcze z niego zrobic ofiare.
Jakby to on byl poszkodowany, a nie Materazzi.

demek 10.07.2006 19:14

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Moim zdaniem zasłużył na złotą piłkę Zizu, ponieważ nie bierze się osądu z jednego meczu tylko z całych Mistrzostw Świata, także w pełni Zidane zasługuje na złotą piłkę.

Wracając do "główki" Zidane to poniosły go nerwy i Materazzi mógł mu coś powiedzieć, prawie napewno, jedne to co znalazłem na usprawiedliwienie tego "wielkiego piłkarza":>
Zidane trochę nie odpowiedzialnie się zachował, bo w karnych mogło by się Francuzom inaczej z Zidanem po toczyć, zauważmy Zidane on zawsze strzela pewnie karne, chociaż Sobotni mecz od poprzeczki, ale on tą piłkę podciął a nie strzelił z klebki.

- w przekroju calego turnieju byli lepsi zawodnicy niz zidane
- nie ma nic na swoje usprawiedliwinie, nie jest 18to letnim szczylem
- wlosi strzelali karne jak niemcy imho z zidanem czy bez i tak by przegrali

pablocoo 10.07.2006 17:55

http://widelec.org/zidane.html
lol :rotfl:

Kasprzak 10.07.2006 17:26

Matievoo...

Racja, patrzy si***281; na ca***322;okszta***322;t, ale tym zachowaniem (a nazwany niegdy***347; pi***322;karzem fair-play i wog***243;le) moim zdaniem zepsu***322; sobie ca***322;y wyjazd.

- Deckard - 10.07.2006 17:03

Cytat:

Napisany przez Matievoo
... to w sobotnim meczu to Francuzi zasługiwali na wygraną, bo cały mecz przeważali i gdy byli w 10 także byli "numerem jeden" przy piłce.

w niedzielnym meczu :P a poza tym mecz był podzielony na momenty w których "numerem jeden" przy piłce raz była Francja a raz Włochy, liczy sie kto je bardziej wykorzystał ;)

Matievoo 10.07.2006 16:21

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Generalnie...gratulacje dla Włochów, nie był to najlepszy mecz, ale ja trzymałem kciuki właśnie za nich.

Co do dyskusji o tytule "Zidane"...zgadzam się z Weronem.
Obojetnie co powiedział Materazzi, obojętnie jakim jest wielkim i utalentowanym graczem Zidane...zrobił to i nie należy oceniać co mółgby powiedzieć tylko potępić za niesportowe zachowanie francuskiego piłkarza.

Złota piłka dla niego? Nie zasługuje...nie rozumiem zachowania FIFA...

ps.
pepperman vs Weron... proponuje woosaaa. Zaraz zacznie się gadka a`la dzieci z gimnazjum: "Twoja stara, Twoj stary..."

Moim zdaniem zasłużył na złotą piłkę Zizu, ponieważ nie bierze się osądu z jednego meczu tylko z całych Mistrzostw Świata, także w pełni Zidane zasługuje na złotą piłkę.

Wracając do "główki" Zidane to poniosły go nerwy i Materazzi mógł mu coś powiedzieć, prawie napewno, jedne to co znalazłem na usprawiedliwienie tego "wielkiego piłkarza":>
Zidane trochę nie odpowiedzialnie się zachował, bo w karnych mogło by się Francuzom inaczej z Zidanem po toczyć, zauważmy Zidane on zawsze strzela pewnie karne, chociaż Sobotni mecz od poprzeczki, ale on tą piłkę podciął a nie strzelił z klebki.

Podsumowując to te Mistrzostwa Świata i wogóle sam finał bym emocjonujący, moim zdaniem to w sobotnim meczu to Francuzi zasługiwali na wygraną, bo cały mecz przeważali i gdy byli w 10 także byli "numerem jeden" przy piłce.

icemac 10.07.2006 15:07

Cytat:

Napisany przez Kasprzak

to normalne "KOLESIOSTWO" - tak jest również w Naszym Pięknym Kraju :taktak:

Kasprzak 10.07.2006 15:05

Generalnie...gratulacje dla Włochów, nie był to najlepszy mecz, ale ja trzymałem kciuki właśnie za nich.

Co do dyskusji o tytule "Zidane"...zgadzam się z Weronem.
Obojetnie co powiedział Materazzi, obojętnie jakim jest wielkim i utalentowanym graczem Zidane...zrobił to i nie należy oceniać co mółgby powiedzieć tylko potępić za niesportowe zachowanie francuskiego piłkarza.

ps.
pepperman vs Weron... proponuje woosaaa. Zaraz zacznie się gadka a`la dzieci z gimnazjum: "Twoja stara, Twoj stary..."

pepperman 10.07.2006 15:05

Cytat:

Napisany przez Weron
A Tys z tych poprawnie politycznych?

na pewno z tych lepiej wychowanych... od Ciebie.

Weron 10.07.2006 14:42

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Nie ma to jak komentowac zachowanie Zidana, nie wiedzac co Materazzi mu powiedzial (choc to nie usprawiedliwienie)
A czemu nie wywiazala sie bojka? Byc moze ktorys z Wlochow slyszal, co mu powiedzial. Dziwne, ze Materazzi nie chcial rozmawiac z reporterami. Zidane nie jest (byl) pilkarzem, ktory TAK zareagowalby na byle zaczepke...

Widze w Twojej wypowiedzi sporo rzeczy, ktore utwierdzaja mnie tylko, iz jestes strasznie niedoinformowany.
Piszesz, ze nie jest pilkarzem, ktory by tak zareagowal? A te wczesniejsze jego wybryki po, ktorych dostawal czerwone kartki to skad sie niby wziely. Z sufitu?
Nie wydaje mi sie. Nawet Swierczewski w studio raz opowiadal (chyba podczas meczu Francja-Portugalia) jak to dostal od Zidana. Takze nie przesadzajmy z takimi opiniami. Poza tym wszyscy nagle pisza, ze Zinedine zostal sprowokowany itp. A nikt nie przyjmuje do wiadomosci, ze to on sam mogl prowokowac. Taka jest prawda. To zdarzenie ogladalem kilka razy i widac jak Materazzi przytrzymuje go podczas akcji po czym Zizou cos tam mu mowi. I to mogl byc poczatek calej akcji. Nie podobalo mu sie, ze Wloch go faulowal i z tego mogla sie wywiazac "glowka". Takze mowie. Na chlodno nalezy oceniac cala sytuacje, a nie od razu wyciagac wnioski, ze Materazzi jest prowokatorem. NIkt nie wie jak bylo. Za to kazdy wie co zrobil Zidane i za to nalezy go potepiac mimo jego niewiatpliwie wysokiej klasy pilkarskiej.

pablocoo 10.07.2006 14:24

Nie ma to jak komentowac zachowanie Zidana, nie wiedzac co Materazzi mu powiedzial (choc to nie usprawiedliwienie)
A czemu nie wywiazala sie bojka? Byc moze ktorys z Wlochow slyszal, co mu powiedzial. Dziwne, ze Materazzi nie chcial rozmawiac z reporterami. Zidane nie jest (byl) pilkarzem, ktory TAK zareagowalby na byle zaczepke...

mensir67pl 10.07.2006 14:12

Trzeba mu bylo dac zlota GLOWE dla najlepszyego zawodnika na swiecie grającego głową!!!

demek 10.07.2006 13:52

przyznanie mu tytulu zawodnika mistrzostw to jedno wielkie nieporozumienie
moim zdaniem bylo kilku lepszych graczy na tle mistrzostw niz zizu - ale to nie ja decyduje
a tytul dostal zapewne na pozegnanie....

Weron 10.07.2006 13:45

Cytat:

Napisany przez demek
ale zobaczcie - w wiekszosci reprezentacji zidan juz zosalby zdeptany z ziemia po czyms takim a wlosi nawet do niego nie podeszli
to sie nazywa opanowanie

Fakt. Cos w tym jest. Bo z takiego incydentu moglaby sie wywiazac niezla bijatyka.

Najbardziej to mi zal Cannavaro, ze nie dostal tej zlotej pilki. Zidane niewatpliwie byl wielkim pilkarzem ale po takim wybryku przyznac mu zlota pilke to straszne nieporozumienie. FIFA zle zrobila popiera chamstwo, tak ja to przynajmniej widze. Chyba, ze ta nagroda zostala mu przyznana przed meczem finalowym. Co jest bardzo prawdopodobne i nie mozna bylo juz cofnac tej decyzji.

demek 10.07.2006 13:36

ale zobaczcie - w wiekszosci reprezentacji zidan juz zosalby zdeptany z ziemia po czyms takim a wlosi nawet do niego nie podeszli
to sie nazywa opanowanie

Weron 10.07.2006 13:21

Cytat:

Napisany przez pepperman
a Tys z tych mniej dzikich? Polactwo dochodzi do glosu... brrr

A Tys z tych poprawnie politycznych?

pepperman 10.07.2006 13:13

Cytat:

Napisany przez Weron
Co sie dziwic przeciez zidane to chyba z pochodzenia arab jest, a to dzicz jest przeciez. I na dodatek dali mu jeszcze zlota pilke. To jest dopiero skandal.

a Tys z tych mniej dzikich? Polactwo dochodzi do glosu... brrr

Mściciel 10.07.2006 12:04

Już domysły/typy kibiców co też on mu powiedział:
http://mundial.onet.pl/1,16,11,21345...?TEMAT=1247843

Weron 10.07.2006 11:50

Co sie dziwic przeciez zidane to chyba z pochodzenia arab jest, a to dzicz jest przeciez. I na dodatek dali mu jeszcze zlota pilke. To jest dopiero skandal.

Patrix 10.07.2006 11:20

ja pier*** ten zidan szmata gratuluje w***322;ochowi, ze zachowa***322; zimna krew i mu nie odda***322;, gdybym ja sta***322; na jego miejscu to kogo***347; by wynie***347;li !

ro29 09.07.2006 23:43

Witam !
Gratulacje dla Włochów :najlepsz:

Co by nie mówić - dziś nie zagrali meczu życia - ale jednak wygrali ten mecz - choć w przekroju nie byli zdecydowanie lepsi - ale zwyciężyli, zdobyli złote medale, mistrzostwo świata i puchar :1miejsce:

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No to teraz nie wiem, co powiedzieć.. Co Zidane zrobił.. po co? Mam nadzieję dowiedzieć się, co tamten mu powiedział, bo co jak co, ale takiego pożegnania to się nie spodziewałem..

Zgadzam się z Tobą - też ciekaw jestem co mu tamten Włoch (znany z takich zachowań, brutalnych fauli itd.) powiedział - jednak - cokolwiek to by nie było - to nie powinno - w żadnym razie !! - spowodować takiej reakcji - na oczach MILIONÓW telewidzów na całym świecie ... cóż ten wielki zawodnik odszedł w wielkiej niesławie, psując tak naprawdę do końca ten niezbyt piękny finał ...smutne to ...

I zgadzam się z @MQs - kibiców słabo było słychać itd. - nie ma to jak mecze polskiej drużyny :) - szkoda tylko, że głównie to zostanie nam jako pozytywne - polskie wspomnienie po tych MŚ ...

A tak kończąc - niezbyt podobało mi się wręczanie medali itd. Po pierwsze - uważam, że po zakończeniu finału, powinno być podium, powinny być wręczane medale WSZYSTKIM medalistom, a następnie puchar świata - i wyglądało by to może troszkę spokojniej - rozumiem radość itd. - ale jak widziałem Włochów, co się "dobierali" do pucharu zanim jeszcze skończyła się dekoracja ... trochę za dużo bałaganu jak dla mnie ;)
No i powinien być zagrany hymn Włoski - chyba kiedyś tak było - ale odkąd pamietam to wręczanie medali i pucharu przebiaga w takim chaosie i bałaganie ;)
No i Francuzi - co by nie mówić - stali tak z boku - rozumiem przegrani - ale przecież zdobywcy srebrnego medalu ....
Jedynie na koniec pokaz sztucznych ognii był fajny :)

Pozdrawiam
ro29

demek 09.07.2006 23:41

za zidana? nie, nie, nie

adbok 09.07.2006 23:28

;( a ja tam chcialem aby Francja wygrala no ale coz .. trudno sie mowi :/

devil-80 09.07.2006 22:44

Włochy mistrzem:respect:

siwy_mw 09.07.2006 22:40

jak ktos nie widzial to polecam krotki filmik :( :ysz:

http://rapidshare.de/files/25397329/s.avi.html

demek 09.07.2006 22:26

cokolwiek by mu nie powiedzial to powinien to olac i go jakos podczas walki kopnac delikatnie a nie *******nac mu z byka w klate

andrzejj9 09.07.2006 22:18

No to teraz nie wiem, co powiedzie***263;.. Co Zidane zrobi***322;.. po co? Mam nadziej***281; dowiedzie***263; si***281;, co tamten mu powiedzia***322;, bo co jak co, ale takiego po***380;egnania to si***281; nie spodziewa***322;em..

andy 09.07.2006 22:10

Szpakowskiemu to powinni zrobi***263; lewatyw***281; z cementu za takie komentowanie!

demek 09.07.2006 21:50

wlosi albo juz sily nie maja albo sie bardzo mocno na dogrywke oszczedzali

andrzejj9 09.07.2006 21:49

Cytat:

Napisany przez MQs
Mecz jak dotąd rzeczywiscie nieciekawy. Francuzi lepiej się prezentują co prawda (przynajmniej podania jakieś widać), ale karnego to bym im nie dał. W sumie sprawiedliwy remis. A kibiców tak słabo słychać (nie wiem czy to wina telewizji), że w meczach grupowych się bardziej czuło atmosferę mistrzostw. Na finał to to zupełnie nie wygląda.

Poziom gry bardziej jak na kwalifikacje, to i doping taki..

devil-80 09.07.2006 21:41

Stawiam na W***322;ochy(r***243;wnie***380; wol***281; spagetti),narazie nadal 1:1,czy***380;by mia***322;a by***263; dogrywka

MQs 09.07.2006 21:01

Mecz jak dot***261;d rzeczywiscie nieciekawy. Francuzi lepiej si***281; prezentuj***261; co prawda (przynajmniej podania jakie***347; wida***263;), ale karnego to bym im nie da***322;. W sumie sprawiedliwy remis. A kibic***243;w tak s***322;abo s***322;ycha***263; (nie wiem czy to wina telewizji), ***380;e w meczach grupowych si***281; bardziej czu***322;o atmosfer***281; mistrzostw. Na fina***322; to to zupe***322;nie nie wygl***261;da.

pops 09.07.2006 21:00

http://futebolez.blogs.sapo.pt/57499.html

demek 09.07.2006 20:51

mecz od 30 minuty denny a do 30 nie widzialem wiec sie nie wypowiadam

andrzejj9 09.07.2006 20:05

Dopinguj***281; w sumie Francji a i strza***322; by***322; wyj***261;tkowo ciekawy, ale karnego to tu nie by***322;o za choler***281;.. Tego zawodnika na polu karnym obro***324;cy nawet nie dotkn***281;li..

ro29 09.07.2006 19:36

Witam !

Cytat:

Napisany przez epol
Żabojady vs Makaroniaże - liczę na piękny mecz i dużo bramek :)

Faworyta nie mam i ciągle myśli komu będe kibicował? Może jednak Italii.

Żab nigdy nie jadłem - i nie wiem czy bym to do ust wziął :( - a makaron spagethi bardzo lubię :taktak:

Więc chyba stawiam na Włochy :) :haha:

Pozdrawiam
ro29

epol 09.07.2006 17:02

***379;abojady vs Makaronia***380;e - licz***281; na pi***281;kny mecz i du***380;o bramek :)

Faworyta nie mam i ci***261;gle my***347;li komu b***281;de kibicowa***322;? Mo***380;e jednak Italii.

Smartek 09.07.2006 12:43

Prawie wcelowalem z wynikiem xD.

grzeniu 09.07.2006 12:36

@demek - W***322;osi te***380; umiej***261; powtrzyma***263; widowiskow***261; pi***322;k***281;, ma***322;o tego - s***261; w tym znacznie lepsi od ***380;abojad***243;w. Za to w***322;a***347;nie ich nie lubi***281;.
Francuzi w meczu z Portugali***261; wysilili si***281; tyle, ile musieli czyli niewiele. W koncu si***322;y trzeba oszczedza***263; na fina***322;.
Z drugiej strony, W***322;osi w meczu z Niemcami pokazali pi***281;kn***261; pi***322;k***281;. Poziom tego meczu wart by***322; fina***322;u, zastanawiam si***281; czy to taki jednorazowy pozytywny wyskok makaron***243;w i czy potrafi***261; to powt***243;rzy***263;. Je***347;li w finale tak zagraj***261;, to niech puchar b***281;dzie ich.

Weron 09.07.2006 12:18

Cytat:

Napisany przez Matievoo

A dziś obstawiam, że będzie wynik Francja 2: 1 Włochy, jeszcze poczytam trochę w
statystykach obu drużyn, ale wydaje mi się ten wynik nie czytając statystyk, że jest
bardzo możliwy i realny myśle:P

Co maja do tego statystyki?
Odpowiedz: Nic.
Statystyki jesli chodzi o wyniki w bezposredniej konfrontacji, bo o takie mi chodzi i Tobie zapewne w tym momencie takze. Nie maja nic do rzeczy, a to z tego powodu, ze graja inni ludzie, druzyna jest prowadzona przez innego trenera itp.
Wiec to. ze ktos tam wygral z kims tam iles tam razy nic nie znaczy. To tylko komentatorzy gadaja o tym jakies bzdury, zeby zajac czyms czas antenowy.

Statystyki:
Obie reprezentacje grały ze sobą 32 razy. Lepszy bilans mają Włosi, którzy wygrali 17 meczów, osiem zakończyło się remisem, a siedmiokrotnie górą byli Francuzi. W MŚ Italia dwukrotnie ograła "Trójkolorowych". Raz był remis, a raz zwyciężyli rywale.

demek 09.07.2006 11:56

francuzi umieja powstrzymac widowiskowa pilke - hiszpania, brazila, portugalia
no i wtedy francuzi sa juz w domu przy kopaninie
tyle, ze wlosi umieja grac beznadziejnie a wygrac
chce zeby wygrali wlosi ale sadze, ze wygra francja

Matievoo 09.07.2006 11:52

Mecz ogólnie był bardzo dobry, można powiedzieć że był widowiskowy po tym co widzieliśmy 4 bramki, Bastian Schweinsteiger grał najlepiej ze wszystkich na boisku,
trzeba mu przyznać honor że ma kopa chłopak, szkoda że u nas takich nie ma utalentowanych piłkarzy:(

A dziś obstawiam, że będzie wynik Francja 2: 1 Włochy, jeszcze poczytam trochę w
statystykach obu drużyn, ale wydaje mi się ten wynik nie czytając statystyk, że jest
bardzo możliwy i realny myśle:P

Weron 09.07.2006 11:39

Cytat:

Napisany przez Sunna
Francja- fuksy wlochow sie dzis skoncza.
Musi byc tez kara a krecenie wynikami-ciekawe czy beda pozwy kibicow.
Wlosi graja brzydko i czseto na faul, sami mocno symulujac.
Jak wczoraj pokazali niemcy mozna walczyc o pilke nawet po faulu i nietrzeba upadac przy najmniejszym podmuchu wiatru.

hajl dojczland

Jakie fuksy?
O jakie krecenie wynikami chodzi?
Brzydko graja? Cos mi mowi, ze nie za bardzo intertesujesz sie ta druzyna. Wlosi aktualnie graja ciekawa pilke czego nie mozna powiedziec o ich wczesniejszej grze. Wtedy rzeczywiscie grali mniej widowiskowo.
Forza Italia!

Hinks 09.07.2006 11:28

Cytat:

Napisany przez Damianos L
nie no mecz byl calkiem calkiem

tylko szkoda ze portugalia tylko 1 bramke strzelila bo by sie jeszcze jakies widowisko porobilo :)

dzis final, podobnie jak @ro29 nie mam faworyta, ale chyba rzeczywiscie wlosi :)

Portugalia strzeliła dwie bramki :D
Jedna przeciwnikowi, a druga sobie ;)

A tak powaznie, to mecz był dobry, przyjemnie sie ogladało.
Dzisiaj kibicuje Włochom.

Sunna 09.07.2006 11:27

Francja- fuksy wlochow sie dzis skoncza.
Musi byc tez kara a krecenie wynikami-ciekawe czy beda pozwy kibicow.
Wlosi graja brzydko i czseto na faul, sami mocno symulujac.
Jak wczoraj pokazali niemcy mozna walczyc o pilke nawet po faulu i nietrzeba upadac przy najmniejszym podmuchu wiatru.

hajl dojczland

Damianos L 09.07.2006 10:37

nie no mecz byl calkiem calkiem

tylko szkoda ze portugalia tylko 1 bramke strzelila bo by sie jeszcze jakies widowisko porobilo :)

dzis final, podobnie jak @ro29 nie mam faworyta, ale chyba rzeczywiscie wlosi :)

ro29 09.07.2006 00:02

Witam !

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
W ogóle ten mecz tak łagodnie mówiąc średni..

Cytat:

Napisany przez demek
mecz dosc ladny (...)

A ja powiem tak - mecz był dość dobry - bywały gorsze i to sporo na tych mistrzostwach - ale było też kilka lepszych - chyba też na duży plus jest fakt, że padły bramki i to aż 4 !!
I jak było do przewidzenia - Niemcy wygrali - gratulacje dla nich !!
A jak widzę Klinsmana, to zaraz przypominają mi się MŚ z 1990 roku ;)

A jutro finał - nie mam swojego faworyta - a większe szanse dają Włochom :taktak:

Pozdrawiam
ro29

demek 08.07.2006 22:46

mecz dosc ladny
niemcy wygrali zasluzenie a bastian byl dzis bogiem :)
pozostaje zadac pytanie dlaczego nie gral z wlochami od poczatku ? :(

andrzejj9 08.07.2006 21:55

W og***243;le ten mecz tak ***322;agodnie m***243;wi***261;c ***347;redni..

Matievoo 08.07.2006 21:51

Cytat:

Napisany przez demek
wezcie tego ronaldo bo jak go widze to mi sie slabo robi

Beznadzieja cały czas kiwa sam zawodników zamiast podać i do tego traci piłki, co
za kaciała:ysz:
Na miejscu trenera bym go zmienił od razu:sciana:

demek 08.07.2006 21:44

wezcie tego ronaldo bo jak go widze to mi sie slabo robi

joujoujou 08.07.2006 21:42

Leci to gdzie***347; na satelicie? :hmm:

Najlepiej na fta :>

demek 08.07.2006 21:30

narazie niemcy lepsi

Smartek 08.07.2006 20:50

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Ja trzymam za Portugalią, ale sądze, że wygraja Niemcy:/
Ale zobaczymy jak bedzie:P

No to mamy identyczne mysli.
Portugalia ma wygrac.. ;-(

2:1 dla Niemcow? ;->

Matievoo 08.07.2006 20:41

Ja trzymam za Portugalią, ale sądze, że wygraja Niemcy:/
Ale zobaczymy jak bedzie:P

ro29 08.07.2006 20:34

Witam !
Za chwilę jeden z dwóch (czterech - wliczając półfinały) najważniejszych meczów MŚ - mecz o brązowy medal i 3 miejsce - pomiędzy Niemcami a Portugalią.
Wbrew temu co słychać ciągle w TV i można przeczytać w Internecie itd. - to ważny mecz - przecież to mecz o MEDAL i podium (a dla nas 3 miejsce w świecie jest jak wiadomo bliskie sercu - bo dwa razy zdobyte ;) )
Piszę to, bo jak czytam te tytuły - "mecz pocieszenia" itd., albo słyszę, że nie powinno się go rozgrywać - to coś mnie bierze ||

Patrząc na szanse - to większe mają Niemcy - ale chyba bym troszkę wolał aby wygrała Portugalia ;) - aczkolwiek najbardziej oczekuję dobrego meczu !!!

Pozdrawiam
ro29

andrzejj9 07.07.2006 18:48

Bramki daj***261; tyle rado***347;ci w***322;a***347;nie dlatego, ***380;e tak rzadko (stosunkowo) padaj***261;. Ale mo***380;na to ***322;atwo zmieni***263;..

Weron 07.07.2006 15:29

Cala ta FIFA mocno przesadza. Jesli chodzi o bramki to niewatpliwie tworza one widowiskowosc ale nie robmy z tego od razu hokeja. Wszystko i tak zalezy od poziomu gry zawodnikow. Z tego artykulu co pamietam byla chyba 2.27 srednia. W ostatnim takim ciekawszym meczu to wydaje mi sie Wlochy - Niemcy gdzie padly 2 bramki i mimo tego, ze ten wynik jest ponizej calej sredniej to i tak mecz byl bardzo widowiskowy. Nie widze problemu nawet jakby padala jedna bramka. Mecz Niemcy - Polska. Tam padla jedna, a widowisko bylo calkiem niezle.

demek 07.07.2006 15:17

nie moga usunac spalonego to ograniczy mozliwosci drukowania

para 07.07.2006 14:39

A ja proponuj***281; usuni***281;cie bramkarza. Wtedy b***281;d***261; wyniki koszykarskie.

andy 07.07.2006 14:26

Proponuj***281;: Usuni***281;cie spalonego|| Wtedy bramek b***281;dzie bardzo du***380;ooooo :P

gallus 07.07.2006 14:18

Cytat:

Napisany przez demek

Ja bym zabronił w ogóle łapanie piłek przez bramkarzy ||
Ale tak faktycznie to chciałbym, aby wymyślili coś sensowniejszego co przyniosłoby więcej goli w meczach ;)

kraluk 07.07.2006 13:51

Cytat:

Napisany przez demek

Jak widać, panom z FIFA też zaczyna się nudzić :|

A tutaj ciekawy artykuł o FIFA i jej gigantycznych zarobkach:
http://wiadomosci.onet.pl/1339370,26...,kioskart.html

demek 07.07.2006 13:28

http://sport.onet.pl/0,0,1352368,wiadomosc.html
totalny idiotyzm

epol 07.07.2006 12:11

Czytanie co niektórych odpowiedzi jest lepsze niż oglądanie Jasia Fasoli :P

Lukash 07.07.2006 09:21

ja w necie znalazlem dwie odpowiedzi na to..ale nie wiem czy prawdziwe:

1. Postaram sie wszystkim wyjasnic dlaczego wlosi graja ubrani na niebiesko mimo to ze nie jest to ich narodowy kolor.
Powodem tego jest kolor nieba jaki jest w Italii czyli blekitno niebieski (prawdziwy kolor nieba a nie tak jak w polsce).
Sami siebie nazywaja azzurri czyli niebiescy.
To jest prawdziwy powod dla ktorego graja na niebiesko.

2. Prawid***322;owa odpowied***378;, a dlaczego te barwy i dynastia Sabaud***243;w ma takie znaczenie, to ju***380; mi si***281; nie chce pisa***263;, bo p***243;***378;no jest a ja mam inne rzeczy do roboty.

Weron 07.07.2006 07:50

Cytat:

Napisany przez demek

I co tym chciales udowodnic?
Nie pisze tutaj o barwach kraju czy czegos tam innego bo po pierwsze to mnie nie interesuje, a po drugie nawet nie wiem. Natomiast barwy zespolu wloskiego w pilce noznej sa niewatpliwie niebiesko-biale. Dlatego w takich strojach zawodnicy graja.
Tak samo jak flaga Anglii jest:
http://img123.imageshack.us/img123/2...landsvg1fn.png
A barwy zespolu angielskiego to:
bialo-granatowe.

Trolluj dalej.

Eliasz 07.07.2006 02:10

w ob***322;okach bujaj***261; ?!?!? ^_^

zene_k 07.07.2006 01:11

Cytat:

Napisany przez demek

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

demek 07.07.2006 00:32

http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._Italy.svg.png
ku...a faktycznie....

Weron 06.07.2006 23:52

Dlatego, ze to sa ich barwy. Dokladniej to niebiesko-biale.

demek 06.07.2006 23:49

bo tak chcialy biedronki?

Lukash 06.07.2006 23:30

pytanko dlaczego Wlosi graja na ubrani w niebieskie stroje???

epol 06.07.2006 14:54

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Mam nadzieję, że Portugalczycy skopią Niemcom tyłki ||

:taktak: :taktak: :taktak:

A finał chce by był piękny :szczerb: Sam nie wiem komu bede kibicował :]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:27.