![]() |
Cytat:
|
Cytat:
MC rzadzi, niestety. |
wiesz wogole po co powsalo hd?
chyba nie skoro tak piszesz, pusc sobie divx/dvd (bez skalera) na tv 35 cali i wiecej a potem pusc 720p/1080i/1080p i wtedy sie wypowiedz po raz drugi.... |
Te skriny jakos mnie na kolana nie rzucaja. Pewnie jestem przyzwyczajony do obrazu z kablowki albo wrazliwy nie jestem. Wiem jedno, bulic kupy szmalu za to sie nie oplaca dla mnie. dvd a nawet dobry divix mi w zupelnosci wystarczy.
|
Cytat:
|
Te obrazy sa chyba podzielone w pliki rar ? Jezeli tak to scagasz po pare jak w przypadku filmow divix i juz :> ???
|
Cytat:
teoretyzując mogliby to w paczkach po... 5GB dawać, wtedy dojenie by sie ze znajomymi podzieliło :szczerb: |
nastepna perelka
The Mummy.HD-DVD.1080p.VC-1.DDPlus.5.1 :hmm: 22.81GB |
Cytat:
|
Cytat:
|
widzalem tu i uwdzie jak idzie dojenie ma 100 Mbps (100Base-T)
poezja ...... a chce sie czytac .......... ;) |
Cytat:
Download time calculator |
Cytat:
|
Ale na 512 kbps
|
Cytat:
ehh, bez komentarza czlowieku :-/. |
Ciekawe ile byto ci***261;gne***322;o :hmm: Z miesi***261;c?
|
Cytat:
Teraz tylko jeszcze jakiegos MC zlozyc coby sobie z HD radzil bezproblemowo.. |
no to zacczelo sie :D na dobre :D
dla tych co nie wiedza, filmy z hd dvd maja lepsza jakosc niz te na BD, wiec nie marnujcie limitow na bd.... :) |
Superman Returns HD DVD 1080p VC-1 DDPlus 5.1 :hmm: sporawe 27.46 GB
|
ee wymy***347;l***261;, ***380;e nawet zrzuca***263; nie b***281;dzie trzeba ... :)
|
po co olewac hdcp? w prosty sposob mozna zrzucic plyte hd dvd na hdd i ogladac juz normalnie :)
|
Cytat:
monitory z zesz***322;ego roku jak i karty powinny mie***263; hdcp poza tym pewnie pojawi si***281; soft, kt***243;ry pomo***380;e ola***263; hdcp... |
naped hd dvd do pc nie jest waskim gardlem
chodzi o to, ze musisz miec monitor z hdcp, karte zreszta tez |
Cytat:
ale beda nowe... |
ale nie licz ze hd dvd ci pojdzie :D z pliku na hdd owszem :)
|
Cytat:
na c2d, 2gb ddr2, gf7900 ruszy :D |
Cytat:
full hd to 1080p, problem mozesz miec z kompem a nie z monitorem :D |
sciaglem jeden utwor Krystynki A. ( Beautiful 1080i ) tylko 617mb.
http://img153.imageshack.us/img153/1...d0055kb.th.jpg http://img242.imageshack.us/img242/5...d0040cj.th.jpg http://img249.imageshack.us/img249/2...d0035rn.th.jpg |
20 cali
Format obrazu 16:10 Rozdzielczo***347;***263; nominalna 1680 x 1050 mam pytanie, czy na tym ruszy Full HD ? dodam, ***380;e to nie jest TV... |
nie ma to jak mieszkac we wroclawiu :]
tam sie moga cieszyc juz po 00:36:34 ... a ci na 2048Mbps tez nie maja zle 29:46:04 ... tylko te ich limity oczywiscie zakaladajac ze beda mieli tylko 10% overhead |
LOL! Demek..
@Patrix - na >4mbitach jak najbardziej wykonalne, byle limitu nie bylo na takim laczu i mozna ssac :-). Przykladowo - na 6mbitach 24.94 GB sciagaloby sie (zakladajac, ze idzie ciagle maksem lacza) niecale 10h ;-D. |
eeeeee
to sa screeny czy spakowane filmy ze zmienionym rozszezeniem na .png? :P jednak screeny, myslalem ze cos innego :P |
@demek co Ty piszesz
co to za r***243;***380;nica z czego jest screen :szczerb: PS te screeny wgniataja w ziemie... rozmiary pliku jeszcze bardziej... nie widze jako***347; sensu nawet ***347;ciagania jednego 20GB pliku to raczej niewykonalne na zwyk***322;ym ***322;***261;czu |
tak, jest to do materialu zgranego z hd-dvd a nie zgranego z tv
mnie to rybka czy ktos z tym cos zrobi, tylko napisalem :P |
Przecie***380; kolega tylko wklei***322; kilka screen***243;w, czy to piractwo? :P
:D |
nie chce nic mowic, ale to piractwo....
|
Cytat:
|
imperial entertainment cisniety przez sony pictures
prawdopodobnie zacznie dystrybuowac filmy na blur ray'u pierwszy tytul - kod da'vinci ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
koleś mówi, że zainstalował nowe sterowniki i zaczęło jemu normalnie chodzić filmy w jakości 1080... Muszę ściągnąć więcej filmików w jakości 1080 i postaram się napisać jakie sterowniki działają najlepiej Na innym forum ktoś napisał "Napisał kaammyyk http://hdbits.org/browse.php?search=hdtv - strona z pelnymi filmami HDTV- torrentowa , szybkie łącze i można oglądać po ściągnieciu / str wymaga rejestracji/ wiekszosc filmów jest w formatach 720p i 1080i .Polecam pare juz ściągnąłem. Pozdrawiam" Niestety stronka nie chce mi się otworzyć... podobno potrzeba do niej zaproszen:/ myślę, że będę w stanie utrzymać Ratio na dobrym poziomie tylko skąd wziąć zaproszenie...:/ |
Miazdzace te wymagania sa.. :/, ale czytalem, ze x360 sobie radzi.., wiec czekam na chip, wersje XBMC na niego i ... kupujemy! :D
|
Na stronie MS http://www.microsoft.com/windows/win...tshowcase.aspx
Bardzo ciekawe informacje wyczytałem...:) Mój komp nie spełnia nawet wymagań jakości 720 a działa 1080(1 film działa 1 film tnie się), a 720 działają rewelacyjnie Minimum Configuration (to play 720p video) # Windows XP # Windows Media Player 9 Series # 2.4 GHz processor or equivalent # 384 MB of RAM # 64 MB video card # 1024 x 768 screen resolution # 16-bit sound card # Speakers Optimum Configuration (to play 1080p video with 5.1 surround sound) # Windows XP # Windows Media Player 10 # DirectX 9.0 # 3.0 GHz processor or equivalent # 512 MB of RAM # 128 MB video card # 1920 x 1440 screen resolution # 24-bit 96 kHz multichannel sound card # 5.1 surround sound speaker system |
Cytat:
Zawsze można usunąć resztę plików z torrenta i ściągnąć tylko jeden film. Jak to zrobić w azureusie? Przygotuj torrent do ściągania Kliknij 2 razy lewym przyciskiem myszy na żądany torrent Kliknij kartę pliki. Zaznacz przy użyciu klawisza Shift lub Ctrl wszystkie niechciane pliki i naciśnij prawy klawisz myszki. Wybierz opcje ustaw priorytet -> usuń Pozdrawiam |
A macie ten: Andrews AFB Airshow HDTV 720p.mpg (nie chce mi sie sciagac 4 gb)
|
Cytat:
Niestety jak chcę oglądać na tv to podłączam laptopa przez S-video. Innej możliwości nie mam. Niestety mój telewizor nie działa w rozdzielczości HD więc nie ma sensu. Lepiej pooglądać jeszcze sobie na kompie:) Nie porównywałem jeszcze filmów w jakości DVD i HD, żeby zobaczyć różnicę, ale po włączeniu filmu w HD tak jakoś czysto, bez smóg, jakiś dziwnych plam. Poprostu rewelacja.:) Może będzie ktoś, kto nie zauważy różnicy tak jak w przypadku Divx i DVD, ja do tych ludzi się nie zaliczam. I jak będę mieć możliwość obejrzenia filmu w HD to zdecydowanie wybiorę HD na kompie od DVD na TV:) |
Jeden koles na tamtym forum ma ponad 100 tytulow filmow w HD [czasami w dwoch jakosciach ten sam film..] :)
Coz, sa maniacy - u mnie na lapku i na PC fullHD sie tna, wiec sobie daruje. Xbox tez rady nie dal, ale nie ma sie co dziwic - kto 5 lat temu o HD myslal? Wiec czego do odtwarzania HD uzywac? Nie mowie o plytach - tylko formacie [na DVD]..? Cos mi sie wydaje, ze malo jest takich odtwarzaczy :(, widzialem pare KiSSow, ale kazdy model sobie z Qpelem nie radzil - smiech na sali! pozdro |
Cytat:
o już zadziałała http://thepiratebay.org/details.php?id=3290976 Amazing NASA HDTV 720p movies polecam! bardzo ładnie się prezentuje Ziemia z kosmosu w jakości 720p:) Ps. Czy mogę tak wystawić linka do torrenta?? czy mam skasować? jest to sprzeczne z regulaminen? Ps2. Czy byłby ktoś zainteresowany szybkim ściągnięciem kopii zapasowej filmu Swordfish w jakości 1080p?? |
nie , p2 jest jako serwer ;p ktorym w najblizyszym czasie bede sie zajmowa***263; , :D kocham wakacje :D :jupi:
BTW Skad mozna zassac te dokumentalne filmy NASA ? bo rozumiem ze nie sa za free ?:> |
Cytat:
|
P 4 3,06 HT , 1 gb ram daje rade :D
|
Cytat:
|
Elephants Dream bardzo fajny film :] , na poczatku sie zdziwi***322;em ze HD i tylko 800 mb ... ale film ma okolo 10 min :D
|
Filmy w jakości HD
Witam
Właśnie ostatnio miałem okazję do ściągnięcia kilku fimów w jakości HD:) Swordfish 1080p Elephants Dream HD AVI (1960x1080!) Dokumentalne NASA abc HDTV 720p.mpg NASA Dreamtime HDTV 720p.mpg NASA Shuttle Launch HDTV.avi NASA Space Shuttle Atlantis HDTV 720p.mpg NASA Space Shuttle Endevour HDTV 720p.mpg Andrews AFB Airshow HDTV 720p.mpg Czy macie jakieś jeszcze w swojej kolekcji?? Wyczytałem na forum( http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=2678 ), że sporo już takich filmów wyszło. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:44. |