![]() |
Obstawiamy: Polska - Kostaryka
musza przegrac ... janas nie bedzie mial nic do gadania
|
Polska 1:1 Kostaryka
:D :D :D :D :D :D |
W sumie zgadza sie jakby przegrali to Janas wreszcie by sie zamknal, a tak to beda ******yc glupoty jakie to silne zespoly mielismy. A jak Ekwador nie daj Boze przejdzie dalej to dopiero beda sie tlumaczyc jaki to silny zespol byl.
No ale jednak licze, ze 2:0 wygramy. |
0:1 w plecy. a co ja zawsze za naszymi:)juz po meczu z Ekwadore tlumaczyli sie ze w slabej formie, a przed meczem wszyscy trabili ze ekwador to slaba druzyna i dolozyli nam
|
niemcy juz prowadza w meczu z ekwadorem 1:0 :D
|
chyba 0:1:taktak:
|
Cytat:
niemcy-ekwador 0:1 pozegnalny mecz polskiej reprezentacj ... jak bym ogladal mecz na wiejskim boisku :ysz: |
I ju***380; przegrywamy :D
|
Przegrywamy. Ale frajerstwo. :(
|
mecz beznadziejny.. bramka stracona..
Na razie jest dobrze ;) ps: To ostatni temat o mistrzostwach, który toleruję w osobnej postaci. Jest już temat, gdzie jest miejsce na posty z tym wydarzeniem związane. |
24 minuta i GOOOLLL!!!
bak dupa ... boi sie pilki a baszczynski w 21 minucie kopie pilke jak ja - po pijaku :D |
Cytat:
|
1:1 bosacki ... sux
|
I mój wynik się sprawdza :D Już jest 1:1
@ alex.. Edytuj posty :> |
Cytat:
jak na pierwszy gol w tych mistrzostwach :D |
Cytat:
|
:D niemozliwe stalo sie mozliwe:D
|
Cytat:
polacy grac nie potrafia :D |
ja drugiej polowy nie ogladam, szkoda czasu....
|
niemcy kasuja ekwador ... 3:0
|
Oooo... 2:1 dla Polski :D
|
fuck ... znow im sie udalo ;/
|
ja obstawiam, ***380;e 20 facet***243;w pobiega za pi***322;k***261;, 2 b***281;dzie pr***243;bowa***263; ***322;apa***263;, ajeden Janas i PZPN ju***380; zarobili. i o to chodzi kibice polskiej pi***322;ki no***380;nej!!!
|
GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL :D
Brawo Bosacki :) |
Cytat:
|
Cytat:
chyba Cie nie rozumiem.... masz kolejnego posta (mojego) zacytuj go teraz i odpisz cos w stylu 'i tak Polacy graja beznadziejnie" |
Cytat:
|
janas !!! dawaj pasiaka !!!
|
Cytat:
|
Witam !
I po meczu ... czy się moje typy sprawdziły to nie wiem ... bo nic dziś nie obstawiałem :D Cóż można powiedzieć - gdy było 1:0 dla Kostaryki to zacząłem się bać, że to będą nasze najgorsze mistrzostwa - na szczęście jakoś naszym się udało strzelić te dwie bramki - i powiedzmy, że zakończyliśmy je przyzwoicie - bo niestety - za wynik to można naszych pochwalić - w końcu wygrali - bo już niestety za grę to raczej nie - poza kilkoma fajnymi i zgranymi akcjami było przeciętnie - a niestety bardzo często wręcz tragicznie :( Wracamy do domu - tak jak 4 lata temu - choć wtedy w ostatnim meczu przynajmniej zagraliśmy dobrze ... cóż ... Jak to się mówi już wszędzie - wygranymi na tych mistrzostwach są nasi kibice - ze względu na ilość oraz styl dopingu ... bo o reszcie to chcielibyśmy jak najszybciej zapomnieć ... Pozdrawiam ro29 EDIT: Zapomniałem o dwóch kwestiach - przecież obie bramki strzelił ... obrońca Bartosz Bosacki (co niestety świadczy dobitnie o tym, że z naszym atakiem było fatalnie) - ale co ważniejsze - strzelił je piłkarz Lecha Poznań, na dodatek urodzony w Poznaniu, gdzie zaczynał swoją karierę piłkarską !!! Chyba to jedyny naprawdę miły akcent tych mistrzostw (zwłaszcza dla mnie :taktak: ) |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
ro29 |
Dobra, a kto widzial wielka plansze po lewej stronie za bramka z napisem "PABIANICE" ? ;>
|
Cytat:
|
Cytat:
..Przez moich ziomkow! :P |
Cytat:
|
Dla mnie mecz bardzo kiepski podobnie jak gra naszych piłkarzy. Dobrze, że wygrali, bo przynajmniej kibice na stadionie wydawali się być zadowoleni, ale swoją grą zawodnicy specjalnie na to niezasłużyli.. Ogólnie bardzo słabe mistrzostwa..
Jednocześnie jednak też bardzo już męczy mnie ta cała krytyka Janasa - a zwłaszcza nieustanne pytania o jego dymisję.. Ludzie - na to przyjdzie jeszcze czas, zostawcie to na czas mundialu i wróćcie do tematu ze dwa-trzy po powrocie do Polski. Dla mnie to już naprawdę jest męczące, jak co chwila kolejny dziennikarz zadaje to pytanie o dymisję i co chwila jakaś gazeta, czy program informacyjny o tym trąbi.. Naprawdę nie możemy jako Polacy chociaż raz zachować się dojrzale i zrozumieć, że jest czas na grę i czas na jej podsumowanie i rozliczenie..? |
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma czekania. Raz, dwa Janas won i nowy trener. Niech juz pomalu zaczyna budowac nowa kadre. |
Ja uważam, że polska miała pecha, a ekwador fuksa i tyle strzelając nam te 2 gole!
Byliśmy po prostu nie formie i wyszliśmy w złym ustawieniu. A to dużo daje do zrozumienia nas niemcy pokonali jednym puktem i to na samym końu, a Ekwador od pierwszych minut dostawał baty od niemieckich piłkarzy. Ja wiem, że ekwador ma już zapewnione miejsce w 1/8 ale to nie świadczy, żeby 2 drużyna z grupy przechodzącej do 1/8 tak dostała po "lanie". Niestety będziemy musieli dorosnąc do mundialu i mieć więcej strzęścia, musimy czekać na następne Mistrzostwa Świata niestety w RPA jeżeli przejdziemy elminacje:ysz: |
Cytat:
ale jak pilkarzom dodc sil i zeby otwarli sie na wiedze .......... byc moze wymiana (kadry) bo to co dzis zrobil ustawiaj ten mur ....to tragedia........ |
Cytat:
No z tym murem to faktycznie dali ciala. Nie wiem o co tam chodzilo. Nawet jak juz ustawiali ten mur to komentator zauwazyl, ze jest cos nie tak. I padla bramka. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak mozna mowic o pechu skoro do osiemdziesiatej ktorejs tam minuty nie udaje sie strzelic na bramke rywala? To jest dla mnie kompletnie nie zrozumiale co wypisujesz. To, ze zespol nie byl w formie to racja i wine za to ponosi sztab szkoleniowy czyli miedzy innymi Janas. To, ze Niemcy pokonali nas jedna bramka (nawiasem mowiac przejezyczyles sie piszac o jednym punkcie ;) ) o niczym nie swiadczy bo Niemcy caly czas przewazali. Mielismy duzo szzcescia, ze przegrana byla taka niska. Nie wiem co prawda w jakim skladzie wyszly Niemcy ale chyba w optymalnym, a Ekwador wpuscil rezerwowych zakladajac, ze i tak zajmie drugie miejsce wiec sie oszczedzali i ten mecz o niczym nie swiadczy. A nam zadne szzcescie nie jest potrzebne tylko przynajmniej wola walki jesli nie mamy odpowiednich umiejetnosci. |
Cytat:
Co tu jest do analizowania? Pierwszy mecz juz pokazal, ze Janas nie dal rady. A nastepne tylko to potwierdzily. |
Cytat:
Nie neguję faktu, że Janas jako trener reprezentacji się nie sprawdził i raczej nie powinien jej dłużej prowadzić - to, o co od początku mi chodzi, to że na takie rozważania przychodzi czas po rozgrywkach, a nie w ich trakcie, kiedy i tak na szybko nic nie można zmienić, a jedynie psuje to atmosferę w zespole, która w dzisiejszym sporcie jest równie ważna w odnoszeniu zwycięstw jak przygotowanie fizyczne i techniczne. |
Cytat:
Tu ogolnie chodzi o aspekt sytuacji jaka jest obecnie w kraju. Jest syf (polityka itp.) Dlatego duzo ludzi mialo jakies nadzieje z ta reprezentacja. I co sie okazalo? Ano to, ze tam tez jest syf. Dlatego ta nagonka na Janasa. A atmosfere sam Janas stworzyl jaka jest obecnie, a nie dziennikarze. |
blee, blee blee ...
Cytat:
Cytat:
andrzejj9@ - bez obrazy - naiwny jestes .. jak by to cos zmienilo - cztery lata temu tez byly mistrzostwa - byla debata po nich ... cos sie zmienilo? wydaje mi sie ze im szybciej sie pogodzimy z mysla o kibicowowaniu innym na tych mistrzostwach tym lepiej dla nas ... im szybciej bedziemy mieli "profi" trenera z zagranicy tym lepiej bedzie dla polskiej pilki ... ale tez to bedzie na krotka mete - tu przyklad malysza ... ... ale nasi pilkarze to nie "malysz" - i tak w kolko :sciana: tu jednk trzeba czekac na cud ... |
Cytat:
Ok, jeszcze raz: 1) Według mnie Polacy na mistrzostwach zagrali bardzo słabo, znacznie poniżej oczekiwań. 2) Janas jako trener jest za to odpowiedzialny i raczej nie powinien dalej prowadzić kadry, ale ja - ani prawdopodobnie nikt inny na forum - nie jest wystarczającym specjalistą od piłki nożnej, żeby o tym decydować. 3) Czas trwania mistrzostw NIE JEST odpowiednim momentem na takie rozważania, a już zwłaszcza atakowania trenera i zawodników. Ci powinni się skupić na ostatnim meczu, a nie na konfliktach rozdmuchiwanych przez dziennikarzy. 4) Powrót, ze dwa-trzy dni na ochłonięcie i wtedy można i należy zacząć podsumowywać występ i wyciągnąć z tego konsekwencje. Ja rozumiem, że niektórzy chcieliby od razu na hurra, pod wpływem emocji. Ale tak podejmowane decyzje mają to do siebie, że przynoszą opłakane rezultaty.. O mniej więcej coś, jak na tym mundialu.. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli nie, to uzasadnij swoją wypowiedź. |
Witam !
Zgadzam się w zdecydowanej większości z tym co napisał @andrzejj9 - też uważam, że Janas - musi odejść - przed MŚ w sumie go nawet trochę broniłem, gdy podał skład kadry itd. - on jest selekcjoner i po mistrzostwach okaże się czy się sprawdził - niestety nie - decyzje personalne chyba błędne, brak strategii, chyba też fatalne przygotowanie fizyczne i mentalne - do tego zamykanie się przed kibicami, najeżdzanie na dziennikarzy (owszem - może trochę mieli razji - ale tylko w części) itd. Jednak - jak napisał kolega - czas na rozliczanie przyjdzie po mundialu - a kierowane co chwilą pytania o dymisję to już naprawdę przesada - też uważam, że do pewnych spraw lepiej podchodzić bez emocji i na spokojnie :) A jak Janas odejdzie, to już propozycję pracy z Poznania dostał .... niestety :( Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Więc jest swego rodzaju zaproszenie/propozycja dalszej pracy ;) A napisałem to z :( , bo jakoś straciłem do niego sympatię po tych mistrzostwach ... ro29 |
Ogladam teraz na TVP1 dyskusje na temat reprezentacji. Belkot straszny. A Engel jak bredzi. Cos strasznego.
|
jakby nie patrzec, Janasowi poszlo ciut lepiej niz Engelowi 4 lata temu :D
Engel dostal dwa nokauty (2:0 i 4:0) oraz wygral jeden mecz, a Janas nokaut (2:0), niezly choc niestety przegrany mecz (1:0) i wygral jeden mecz oczywiscie nie porownujac stylu, w jakim poruszali sie zawodnicy na boisku... bo tu Janas mocno blednie... ciekawy jestem czy we wszystkich trzech meczach strzelismy chociaz tyle razy co Niemcy np. w meczu z Kostaryka.... @andrzejj - ale o co ty kruszysz kopie, media zawsze beda sie rzucac na sensacje... wyscig kto napisze szybciej, wiecej, a czy moze byc bardziej wierny "obiekt" niz Janas? ktory sam tez prowokuje media czemu dal kilka razy przyklad? edit: no, pomyslalem i wygrzebalem, statystyki wedle wp.pl: Polacy lacznie w trzech meczach, Niemcy w samym tylko meczu z Kostaryka: Druzyna: POL - GER Strzaly na bramke: 25 - 21 Strzaly celne: 11 - 10 wyniki chyba same mowia za siebie... zacytuje Klosego: "Przez ostatnie p***243;***322; godziny Polacy praktycznie stali, przestali biega***263;. W og***243;le nie zagra***380;ali naszej bramce. Tak si***281; nie zdobywa punkt***243;w" |
Witam !
Cytat:
Czytaliście to: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1715,wid...l?ticaid=11d28 Jak zwykle Tomaszewski ostro - ale chyba jednak sporo w tym prawdy :( Podoba mi się porównanie MŚ poprzednich i obecnych - Polacy zawsze grają w nich 3 mecze - pierwszy - inauguracyjny, drugi o wszystko, a trzeci o honor :D Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Owszem sugeruja sie widac jak masa lyka wszystko co napisza lub powiedza dziennikarze ale napewno nie w tej sytuacji. |
Cytat:
Znowu trochę zmieniasz sens mojej wypowiedzi. Napisałem wcześniej, że nikomu nie zabieram prawa do krytyki.. Piłkarze grali jak patałachy i trudno dziwić się reakcji kibiców. Ale nawet jeśli jeden lub drugi przebąknie, że to wszystko wina Janas, to i tak rozdmuchanie całego tego tematu i po raz enty tworzenie złej atmosfery w obozie polskich sportowców, to już zasługa mediów. Chociaż zgadza się, że te zajmują się tym, co ludzie chcą zobaczyć/przeczytać. |
Cytat:
|
nie ogladalem meczu bo wolalem (po raz pierwszy w zyciu opuscilem taki mecz celowo) isc na fuche
ze skrotow wynika, ze wygrali mecz na stojaco cos czuje, ze te ku..y pilkarze zagrali tak a nie inaczej zeby sie janasa pozbyc... |
Cytat:
|
@andrzejj9
a nie mozna na czas mistrzostw zrobic dzialu jak bylo na prima aprilis? a co do twojej wypowiedzi...w naszym .... kraju kazdy zna sie na wszystkim i kazdy jest krytykiem najlepszym na swiecie |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05. |