Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Obstawiamy: Polska - Kostaryka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/obstawiamy-polska-kostaryka-66187/)

AleX69 20.06.2006 15:44

Obstawiamy: Polska - Kostaryka

musza przegrac ... janas nie bedzie mial nic do gadania

Mich@ł 20.06.2006 15:46

Polska 1:1 Kostaryka
:D :D :D :D :D :D

Weron 20.06.2006 15:54

W sumie zgadza sie jakby przegrali to Janas wreszcie by sie zamknal, a tak to beda ******yc glupoty jakie to silne zespoly mielismy. A jak Ekwador nie daj Boze przejdzie dalej to dopiero beda sie tlumaczyc jaki to silny zespol byl.
No ale jednak licze, ze 2:0 wygramy.

loki7777 20.06.2006 15:59

0:1 w plecy. a co ja zawsze za naszymi:)juz po meczu z Ekwadore tlumaczyli sie ze w slabej formie, a przed meczem wszyscy trabili ze ekwador to slaba druzyna i dolozyli nam

AleX69 20.06.2006 16:02

niemcy juz prowadza w meczu z ekwadorem 1:0 :D

prometeusz 20.06.2006 16:04

chyba 0:1:taktak:

AleX69 20.06.2006 16:13

Cytat:

Napisany przez prometeusz
chyba 0:1:taktak:

alez oczywiscie :D niemcy prowadza 1:0
niemcy-ekwador 0:1

pozegnalny mecz polskiej reprezentacj ... jak bym ogladal mecz na wiejskim boisku :ysz:

Mich@ł 20.06.2006 16:21

I ju***380; przegrywamy :D

Weron 20.06.2006 16:22

Przegrywamy. Ale frajerstwo. :(

andrzejj9 20.06.2006 16:23

mecz beznadziejny.. bramka stracona..

Na razie jest dobrze ;)

ps: To ostatni temat o mistrzostwach, który toleruję w osobnej postaci. Jest już temat, gdzie jest miejsce na posty z tym wydarzeniem związane.

AleX69 20.06.2006 16:23

24 minuta i GOOOLLL!!!

bak dupa ... boi sie pilki

a baszczynski w 21 minucie kopie pilke jak ja - po pijaku :D

AleX69 20.06.2006 16:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
mecz beznadziejny.. bramka stracona..

Na razie jest dobrze ;)

ps: To ostatni temat o mistrzostwach, który toleruję w osobnej postaci. Jest już temat, gdzie jest miejsce na posty z tym wydarzeniem związane.

nie toleruj tylko zamknij topic - wstyd ... dla polski i tolerujacych topic modow

AleX69 20.06.2006 16:29

1:1 bosacki ... sux

Mich@ł 20.06.2006 16:30

I mój wynik się sprawdza :D Już jest 1:1
@ alex.. Edytuj posty :>

AleX69 20.06.2006 16:30

Cytat:

Napisany przez Mich@ł
I mój wynik się sprawdza :D Już jest 1:1

ale bramka ladna ;]
jak na pierwszy gol w tych mistrzostwach :D

AleX69 20.06.2006 16:32

Cytat:

Napisany przez Mich@ł
@ alex.. Edytuj posty :>

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ... ale sobie nagrabilem :rotfl:

prometeusz 20.06.2006 16:33

:D niemozliwe stalo sie mozliwe:D

AleX69 20.06.2006 16:36

Cytat:

Napisany przez prometeusz
:D niemozliwe stalo sie mozliwe:D

spoko, sopoko ... strzela nam dopiero 39 minuta
polacy grac nie potrafia :D

Predi 20.06.2006 17:06

ja drugiej polowy nie ogladam, szkoda czasu....

AleX69 20.06.2006 17:14

niemcy kasuja ekwador ... 3:0

Mich@ł 20.06.2006 17:21

Oooo... 2:1 dla Polski :D

AleX69 20.06.2006 17:21

fuck ... znow im sie udalo ;/

ed hunter 20.06.2006 17:24

ja obstawiam, ***380;e 20 facet***243;w pobiega za pi***322;k***261;, 2 b***281;dzie pr***243;bowa***263; ***322;apa***263;, ajeden Janas i PZPN ju***380; zarobili. i o to chodzi kibice polskiej pi***322;ki no***380;nej!!!

radosio 20.06.2006 17:24

GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL :D
Brawo Bosacki :)

AleX69 20.06.2006 17:25

Cytat:

Napisany przez radosio
GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL :D
Brawo Bosacki :)

tak ... piekna polska pilka!!

Predi 20.06.2006 17:29

Cytat:

Napisany przez AleX69
tak ... piekna polska pilka!!

chyba Cie nie rozumiem....
masz kolejnego posta (mojego)
zacytuj go teraz i odpisz cos w stylu 'i tak Polacy graja beznadziejnie"

AleX69 20.06.2006 17:36

Cytat:

Napisany przez Predi
chyba Cie nie rozumiem....
masz kolejnego posta (mojego)
zacytuj go teraz i odpisz cos w stylu 'i tak Polacy graja beznadziejnie"

alez oczywiscie ... "samo gra, samo skoczy" :D

pops 20.06.2006 17:37

janas !!! dawaj pasiaka !!!

AleX69 20.06.2006 17:39

Cytat:

Napisany przez pops
janas !!! dawaj pasiaka !!!

:rotfl:

ro29 20.06.2006 18:15

Witam !
I po meczu ... czy się moje typy sprawdziły to nie wiem ... bo nic dziś nie obstawiałem :D

Cóż można powiedzieć - gdy było 1:0 dla Kostaryki to zacząłem się bać, że to będą nasze najgorsze mistrzostwa - na szczęście jakoś naszym się udało strzelić te dwie bramki - i powiedzmy, że zakończyliśmy je przyzwoicie - bo niestety - za wynik to można naszych pochwalić - w końcu wygrali - bo już niestety za grę to raczej nie - poza kilkoma fajnymi i zgranymi akcjami było przeciętnie - a niestety bardzo często wręcz tragicznie :(

Wracamy do domu - tak jak 4 lata temu - choć wtedy w ostatnim meczu przynajmniej zagraliśmy dobrze ... cóż ...

Jak to się mówi już wszędzie - wygranymi na tych mistrzostwach są nasi kibice - ze względu na ilość oraz styl dopingu ... bo o reszcie to chcielibyśmy jak najszybciej zapomnieć ...

Pozdrawiam
ro29

EDIT:

Zapomniałem o dwóch kwestiach - przecież obie bramki strzelił ... obrońca Bartosz Bosacki (co niestety świadczy dobitnie o tym, że z naszym atakiem było fatalnie) - ale co ważniejsze - strzelił je piłkarz Lecha Poznań, na dodatek urodzony w Poznaniu, gdzie zaczynał swoją karierę piłkarską !!!
Chyba to jedyny naprawdę miły akcent tych mistrzostw (zwłaszcza dla mnie :taktak: )

Predi 20.06.2006 18:18

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
I po meczu ... czy się moje typy sprawdziły to nie wiem ... bo nic dziś nie obstawiałem :D

ja postawilem 2:1 dla nas.... a zgadnij jakim wynikiem sie zakonczyl mecz? :D :piwo:

ro29 20.06.2006 18:45

Witam !

Cytat:

Napisany przez Predi
ja postawilem 2:1 dla nas.... a zgadnij jakim wynikiem sie zakonczyl mecz? :D :piwo:

:D - nie muszę zgadywać, bo mecz oglądałem ;) - gratulacje za dobry typ :piwo:

ro29

Smartek 20.06.2006 18:46

Dobra, a kto widzial wielka plansze po lewej stronie za bramka z napisem "PABIANICE" ? ;>

mensir67pl 20.06.2006 18:50

Cytat:

Napisany przez Smartek
Dobra, a kto widzial wielka plansze po lewej stronie za bramka z napisem "PABIANICE" ? ;>

fotomontaz :D

Smartek 20.06.2006 19:05

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
fotomontaz :D

Moze i tak, ale zrobiony przez kogo?
..Przez moich ziomkow! :P

mensir67pl 20.06.2006 19:10

Cytat:

Napisany przez Smartek

o TAK :spoko:

andrzejj9 20.06.2006 19:40

Dla mnie mecz bardzo kiepski podobnie jak gra naszych piłkarzy. Dobrze, że wygrali, bo przynajmniej kibice na stadionie wydawali się być zadowoleni, ale swoją grą zawodnicy specjalnie na to niezasłużyli.. Ogólnie bardzo słabe mistrzostwa..

Jednocześnie jednak też bardzo już męczy mnie ta cała krytyka Janasa - a zwłaszcza nieustanne pytania o jego dymisję.. Ludzie - na to przyjdzie jeszcze czas, zostawcie to na czas mundialu i wróćcie do tematu ze dwa-trzy po powrocie do Polski. Dla mnie to już naprawdę jest męczące, jak co chwila kolejny dziennikarz zadaje to pytanie o dymisję i co chwila jakaś gazeta, czy program informacyjny o tym trąbi..

Naprawdę nie możemy jako Polacy chociaż raz zachować się dojrzale i zrozumieć, że jest czas na grę i czas na jej podsumowanie i rozliczenie..?

Predi 20.06.2006 19:41

Cytat:

Napisany przez Smartek

eee tam, to napewno przekupione warszawioki :D

Weron 20.06.2006 19:52

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Naprawdę nie możemy jako Polacy chociaż raz zachować się dojrzale i zrozumieć, że jest czas na grę i czas na jej podsumowanie i rozliczenie..?

Ta. Najlepiej poczekac pare lat.
Nie ma czekania. Raz, dwa Janas won i nowy trener. Niech juz pomalu zaczyna budowac nowa kadre.

Matievoo 20.06.2006 19:57

Ja uważam, że polska miała pecha, a ekwador fuksa i tyle strzelając nam te 2 gole!
Byliśmy po prostu nie formie i wyszliśmy w złym ustawieniu.
A to dużo daje do zrozumienia nas niemcy pokonali jednym puktem i to na samym końu,
a Ekwador od pierwszych minut dostawał baty od niemieckich piłkarzy.
Ja wiem, że ekwador ma już zapewnione miejsce w 1/8 ale to nie świadczy, żeby
2 drużyna z grupy przechodzącej do 1/8 tak dostała po "lanie".
Niestety będziemy musieli dorosnąc do mundialu i mieć więcej strzęścia, musimy czekać
na następne Mistrzostwa Świata niestety w RPA jeżeli przejdziemy elminacje:ysz:

mensir67pl 20.06.2006 19:57

Cytat:

Napisany przez Weron
Nie ma czekania. Raz, dwa Janas won i nowy trener. Niech juz pomalu zaczyna budowac nowa kadre.

Trenera mozna zmienic jestem za ..

ale

jak pilkarzom dodc sil i zeby otwarli sie na wiedze .......... byc moze wymiana (kadry)

bo to co dzis zrobil ustawiaj ten mur ....to tragedia........

Weron 20.06.2006 20:03

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Trenera mozna zmienic jestem za ..

ale

jak pilkarzom dodc sil i zeby otwarli sie na wiedze .......... byc moze wymiana (kadry)

bo to co dzis zrobil ustawiaj ten mur ....to tragedia........

Napewno polowa kadry powinna wyleciec. Przyjda nowi i cos z tego bedzie.
No z tym murem to faktycznie dali ciala. Nie wiem o co tam chodzilo. Nawet jak juz ustawiali ten mur to komentator zauwazyl, ze jest cos nie tak. I padla bramka.

andrzejj9 20.06.2006 20:05

Cytat:

Napisany przez Weron

Napisałem - dwa-trzy dni.. to według ciebie kilka lat?

Weron 20.06.2006 20:10

Cytat:

Napisany przez Matievoo
Ja uważam, że polska miała pecha, a ekwador fuksa i tyle strzelając nam te 2 gole!
Byliśmy po prostu nie formie i wyszliśmy w złym ustawieniu.
A to dużo daje do zrozumienia nas niemcy pokonali jednym puktem i to na samym końu,
a Ekwador od pierwszych minut dostawał baty od niemieckich piłkarzy.
Ja wiem, że ekwador ma już zapewnione miejsce w 1/8 ale to nie świadczy, żeby
2 drużyna z grupy przechodzącej do 1/8 tak dostała po "lanie".
Niestety będziemy musieli dorosnąc do mundialu i mieć więcej strzęścia, musimy czekać
na następne Mistrzostwa Świata niestety w RPA jeżeli przejdziemy elminacje:ysz:

Polska nie miala zadnego pecha.
Jak mozna mowic o pechu skoro do osiemdziesiatej ktorejs tam minuty nie udaje sie strzelic na bramke rywala? To jest dla mnie kompletnie nie zrozumiale co wypisujesz.
To, ze zespol nie byl w formie to racja i wine za to ponosi sztab szkoleniowy czyli miedzy innymi Janas.
To, ze Niemcy pokonali nas jedna bramka (nawiasem mowiac przejezyczyles sie piszac o jednym punkcie ;) ) o niczym nie swiadczy bo Niemcy caly czas przewazali. Mielismy duzo szzcescia, ze przegrana byla taka niska. Nie wiem co prawda w jakim skladzie wyszly Niemcy ale chyba w optymalnym, a Ekwador wpuscil rezerwowych zakladajac, ze i tak zajmie drugie miejsce wiec sie oszczedzali i ten mecz o niczym nie swiadczy.
A nam zadne szzcescie nie jest potrzebne tylko przynajmniej wola walki jesli nie mamy odpowiednich umiejetnosci.

Weron 20.06.2006 20:15

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Nie. Ale glownie chodzi o to, ze nie ma co analizowac. Wszystko widac jak na dloni. Wiec myk, myk i nowy selekcjoner.
Co tu jest do analizowania? Pierwszy mecz juz pokazal, ze Janas nie dal rady. A nastepne tylko to potwierdzily.

andrzejj9 20.06.2006 20:20

Cytat:

Napisany przez Weron
Nie. Ale glownie chodzi o to, ze nie ma co analizowac. Wszystko widac jak na dloni. Wiec myk, myk i nowy selekcjoner.
Co tu jest do analizowania? Pierwszy mecz juz pokazal, ze Janas nie dal rady. A nastepne tylko to potwierdzily.

Jeżeli będziemy to robić tak na 'myk' to za cztery lata będziemy podobnie wracać z mundialu, jeśli w ogóle się na niego dostaniemy..

Nie neguję faktu, że Janas jako trener reprezentacji się nie sprawdził i raczej nie powinien jej dłużej prowadzić - to, o co od początku mi chodzi, to że na takie rozważania przychodzi czas po rozgrywkach, a nie w ich trakcie, kiedy i tak na szybko nic nie można zmienić, a jedynie psuje to atmosferę w zespole, która w dzisiejszym sporcie jest równie ważna w odnoszeniu zwycięstw jak przygotowanie fizyczne i techniczne.

Weron 20.06.2006 20:28

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jeżeli będziemy to robić tak na 'myk' to za cztery lata będziemy podobnie wracać z mundialu, jeśli w ogóle się na niego dostaniemy..

Nie neguję faktu, że Janas jako trener reprezentacji się nie sprawdził i raczej nie powinien jej dłużej prowadzić - to, o co od początku mi chodzi, to że na takie rozważania przychodzi czas po rozgrywkach, a nie w ich trakcie, kiedy i tak na szybko nic nie można zmienić, a jedynie psuje to atmosferę w zespole, która w dzisiejszym sporcie jest równie ważna w odnoszeniu zwycięstw jak przygotowanie fizyczne i techniczne.

Tak ale zrozum to tez z innej strony. Strony poza sportowej
Tu ogolnie chodzi o aspekt sytuacji jaka jest obecnie w kraju. Jest syf (polityka itp.)
Dlatego duzo ludzi mialo jakies nadzieje z ta reprezentacja. I co sie okazalo?
Ano to, ze tam tez jest syf. Dlatego ta nagonka na Janasa. A atmosfere sam Janas stworzyl jaka jest obecnie, a nie dziennikarze.

AleX69 20.06.2006 21:38

blee, blee blee ...
Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jednocześnie jednak też bardzo już męczy mnie ta cała krytyka Janasa - a zwłaszcza nieustanne pytania o jego dymisję.. Ludzie - na to przyjdzie jeszcze czas, zostawcie to na czas mundialu i wróćcie do tematu ze dwa-trzy po powrocie do Polski. ...

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

nic nie napislaes o "dniach" :czytaj: ...
andrzejj9@ - bez obrazy - naiwny jestes .. jak by to cos zmienilo - cztery lata temu tez byly mistrzostwa - byla debata po nich ... cos sie zmienilo?

wydaje mi sie ze im szybciej sie pogodzimy z mysla o kibicowowaniu innym na tych mistrzostwach tym lepiej dla nas ...
im szybciej bedziemy mieli "profi" trenera z zagranicy tym lepiej bedzie dla polskiej pilki ... ale tez to bedzie na krotka mete - tu przyklad malysza ...
... ale nasi pilkarze to nie "malysz" - i tak w kolko :sciana:

tu jednk trzeba czekac na cud ...

andrzejj9 20.06.2006 21:49

Cytat:

Napisany przez AleX69
blee, blee blee ...

nic nie napislaes o "dniach" :czytaj: ...
andrzejj9@ - bez obrazy - naiwny jestes .. jak by to cos zmienilo - cztery lata temu tez byly mistrzostwa - byla debata po nich ... cos sie zmienilo?

wydaje mi sie ze im szybciej sie pogodzimy z mysla o kibicowowaniu innym na tych mistrzostwach tym lepiej dla nas ...
im szybciej bedziemy mieli "profi" trenera z zagranicy tym lepiej bedzie dla polskiej pilki ... ale tez to bedzie na krotka mete - tu przyklad malysza ...
... ale nasi pilkarze to nie "malysz" - i tak w kolko :sciana:

tu jednk trzeba czekac na cud ...

Rany, wy czytacie to, co ja piszę??

Ok, jeszcze raz:

1) Według mnie Polacy na mistrzostwach zagrali bardzo słabo, znacznie poniżej oczekiwań.

2) Janas jako trener jest za to odpowiedzialny i raczej nie powinien dalej prowadzić kadry, ale ja - ani prawdopodobnie nikt inny na forum - nie jest wystarczającym specjalistą od piłki nożnej, żeby o tym decydować.

3) Czas trwania mistrzostw NIE JEST odpowiednim momentem na takie rozważania, a już zwłaszcza atakowania trenera i zawodników. Ci powinni się skupić na ostatnim meczu, a nie na konfliktach rozdmuchiwanych przez dziennikarzy.

4) Powrót, ze dwa-trzy dni na ochłonięcie i wtedy można i należy zacząć podsumowywać występ i wyciągnąć z tego konsekwencje.

Ja rozumiem, że niektórzy chcieliby od razu na hurra, pod wpływem emocji. Ale tak podejmowane decyzje mają to do siebie, że przynoszą opłakane rezultaty.. O mniej więcej coś, jak na tym mundialu..

Weron 20.06.2006 22:02

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Rany, wy czytacie to, co ja piszę??

Jesli o mnie chodzi to tak i widze, ze masz do tej sprawy niezdrowe podejscie.

andrzejj9 20.06.2006 22:22

Cytat:

Napisany przez Weron
Jesli o mnie chodzi to tak i widze, ze masz do tej sprawy niezdrowe podejscie.

Bo staram się do sprawy podchodzić bez emocji i proponuję racjonalne podejście?

Jeśli nie, to uzasadnij swoją wypowiedź.

ro29 20.06.2006 22:46

Witam !

Zgadzam się w zdecydowanej większości z tym co napisał @andrzejj9 - też uważam, że Janas - musi odejść - przed MŚ w sumie go nawet trochę broniłem, gdy podał skład kadry itd. - on jest selekcjoner i po mistrzostwach okaże się czy się sprawdził - niestety nie - decyzje personalne chyba błędne, brak strategii, chyba też fatalne przygotowanie fizyczne i mentalne - do tego zamykanie się przed kibicami, najeżdzanie na dziennikarzy (owszem - może trochę mieli razji - ale tylko w części) itd.
Jednak - jak napisał kolega - czas na rozliczanie przyjdzie po mundialu - a kierowane co chwilą pytania o dymisję to już naprawdę przesada - też uważam, że do pewnych spraw lepiej podchodzić bez emocji i na spokojnie :)

A jak Janas odejdzie, to już propozycję pracy z Poznania dostał .... niestety :(

Pozdrawiam
ro29

Weron 20.06.2006 22:54

Cytat:

Napisany przez ro29

A jak Janas odejdzie, to już propozycję pracy z Poznania dostał .... niestety :(

Z tego co czytalem to nie dostal. Mial posade w Amice wczesniej. A, ze nastapila jakas tam fuzja z Lechem to teraz wychodzi, ze bedzie ja mial w Lechu.

ro29 20.06.2006 23:43

Witam !
Cytat:

Napisany przez Weron
Z tego co czytalem to nie dostal. Mial posade w Amice wczesniej. A, ze nastapila jakas tam fuzja z Lechem to teraz wychodzi, ze bedzie ja mial w Lechu.

OK - racja - podejmując się pracy z reprezentacją wziął urlop bezpłatny z Amici - ale dziś wyczytałem informację na telewizji WTK: "Drzwi dla Pawła Janasa w Lechu Poznań są otwarte - zapowiedzieli działacze klubu z Bułgarskiej (...)" - jeśli przestanie być trenerem kadry, mógłby objąć stanowisko wiceprezesa klubu do spraw sportowych.
Więc jest swego rodzaju zaproszenie/propozycja dalszej pracy ;)

A napisałem to z :( , bo jakoś straciłem do niego sympatię po tych mistrzostwach ...

ro29

Weron 21.06.2006 00:16

Ogladam teraz na TVP1 dyskusje na temat reprezentacji. Belkot straszny. A Engel jak bredzi. Cos strasznego.

Predi 21.06.2006 00:33

jakby nie patrzec, Janasowi poszlo ciut lepiej niz Engelowi 4 lata temu :D
Engel dostal dwa nokauty (2:0 i 4:0) oraz wygral jeden mecz, a Janas nokaut (2:0), niezly choc niestety przegrany mecz (1:0) i wygral jeden mecz
oczywiscie nie porownujac stylu, w jakim poruszali sie zawodnicy na boisku... bo tu Janas mocno blednie... ciekawy jestem czy we wszystkich trzech meczach strzelismy chociaz tyle razy co Niemcy np. w meczu z Kostaryka....

@andrzejj - ale o co ty kruszysz kopie, media zawsze beda sie rzucac na sensacje... wyscig kto napisze szybciej, wiecej, a czy moze byc bardziej wierny "obiekt" niz Janas? ktory sam tez prowokuje media czemu dal kilka razy przyklad?

edit:
no, pomyslalem i wygrzebalem, statystyki wedle wp.pl:

Polacy lacznie w trzech meczach, Niemcy w samym tylko meczu z Kostaryka:
Druzyna: POL - GER
Strzaly na bramke: 25 - 21
Strzaly celne: 11 - 10

wyniki chyba same mowia za siebie... zacytuje Klosego:
"Przez ostatnie p***243;***322; godziny Polacy praktycznie stali, przestali biega***263;. W og***243;le nie zagra***380;ali naszej bramce. Tak si***281; nie zdobywa punkt***243;w"

ro29 21.06.2006 01:05

Witam !

Cytat:

Napisany przez Predi
jakby nie patrzec, Janasowi poszlo ciut lepiej niz Engelowi 4 lata temu :D
Engel dostal dwa nokauty (2:0 i 4:0) oraz wygral jeden mecz, a Janas nokaut (2:0), niezly choc niestety przegrany mecz (1:0) i wygral jeden mecz
oczywiscie nie porownujac stylu, w jakim poruszali sie zawodnicy na boisku... bo tu Janas mocno blednie... ciekawy jestem czy we wszystkich trzech meczach strzelismy chociaz tyle razy co Niemcy np. w meczu z Kostaryka....
(...)

No niby tak - ale styl drużyny Engela, nawet chyba w tych przegranych meczach był lepszy - zwłaszcza jak porównamy mecz z Ekwadorem - a co ważniejsze - w ostatnim meczu Engel totalnie zmienił drużynę i wygraliśmy w niezłym stylu - a dziś Janas prawie zmian nie zrobił - a styl meczu z Kostaryką był jaki był ...

Czytaliście to: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1715,wid...l?ticaid=11d28
Jak zwykle Tomaszewski ostro - ale chyba jednak sporo w tym prawdy :(

Podoba mi się porównanie MŚ poprzednich i obecnych - Polacy zawsze grają w nich 3 mecze - pierwszy - inauguracyjny, drugi o wszystko, a trzeci o honor :D

Pozdrawiam
ro29

andrzejj9 21.06.2006 06:31

Cytat:

Napisany przez Predi
@andrzejj - ale o co ty kruszysz kopie, media zawsze beda sie rzucac na sensacje... wyscig kto napisze szybciej, wiecej, a czy moze byc bardziej wierny "obiekt" niz Janas? ktory sam tez prowokuje media czemu dal kilka razy przyklad?

Media tak robią, bo z tego żyją i jakkolwiek byłoby to naganne etycznie, to zawsze takie będą. Martwi mnie natomiast to, że tradycyjnie za nimi rzucają się tysiące ludzi.. Jakby nie mogli kierować się własnym rozumem, tylko musieli postępować tak, jak media dla rozgłosu robią..

AleX69 21.06.2006 07:41

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Media tak robią, bo z tego żyją i jakkolwiek byłoby to naganne etycznie, to zawsze takie będą. Martwi mnie natomiast to, że tradycyjnie za nimi rzucają się tysiące ludzi.. Jakby nie mogli kierować się własnym rozumem, tylko musieli postępować tak, jak media dla rozgłosu robią..

zatem pomilczmy ... :D

Weron 21.06.2006 11:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Kompletnie sie z tym nie zgadzam. Wszystko wedlug mnie zaczelo sie po meczu, a nawet i w trakcie meczu z Kolumbia kiedy niezadowoleni kibice glosno wyrazali swoje oburzenie na to co zespol wyczynia. Wiec nie pisz teraz, ze ludzie sugeruja sie mediami.
Owszem sugeruja sie widac jak masa lyka wszystko co napisza lub powiedza dziennikarze ale napewno nie w tej sytuacji.

andrzejj9 21.06.2006 11:35

Cytat:

Napisany przez Weron
Kompletnie sie z tym nie zgadzam. Wszystko wedlug mnie zaczelo sie po meczu, a nawet i w trakcie meczu z Kolumbia kiedy niezadowoleni kibice glosno wyrazali swoje oburzenie na to co zespol wyczynia. Wiec nie pisz teraz, ze ludzie sugeruja sie mediami.
Owszem sugeruja sie widac jak masa lyka wszystko co napisza lub powiedza dziennikarze ale napewno nie w tej sytuacji.

Znowu trochę zmieniasz sens mojej wypowiedzi. Napisałem wcześniej, że nikomu nie zabieram prawa do krytyki.. Piłkarze grali jak patałachy i trudno dziwić się reakcji kibiców. Ale nawet jeśli jeden lub drugi przebąknie, że to wszystko wina Janas, to i tak rozdmuchanie całego tego tematu i po raz enty tworzenie złej atmosfery w obozie polskich sportowców, to już zasługa mediów. Chociaż zgadza się, że te zajmują się tym, co ludzie chcą zobaczyć/przeczytać.

Weron 21.06.2006 11:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ale nawet jeśli jeden lub drugi przebąknie, że to wszystko wina Janas, to i tak rozdmuchanie całego tego tematu i po raz enty tworzenie złej atmosfery w obozie polskich sportowców, to już zasługa mediów. .

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. W tym wypadku to media dostosowaly sie do kibicow, a nie na odwrot.

demek 21.06.2006 15:15

nie ogladalem meczu bo wolalem (po raz pierwszy w zyciu opuscilem taki mecz celowo) isc na fuche
ze skrotow wynika, ze wygrali mecz na stojaco

cos czuje, ze te ku..y pilkarze zagrali tak a nie inaczej zeby sie janasa pozbyc...

andrzejj9 21.06.2006 17:15

Cytat:

Napisany przez Weron
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. W tym wypadku to media dostosowaly sie do kibicow, a nie na odwrot.

No.. nie zgodzę się (ale to już pozostawmy jako różne zdania). Dla mnie owszem media dostosowały się do kibiców, ale to tak, jak napisałem wcześniej - media zawsze trąbią o tym, o czym ludzie chcą słuchać. Natomiast całą tą późniejszą nagonkę media dodały niejako od siebie.

demek 21.06.2006 17:23

@andrzejj9
a nie mozna na czas mistrzostw zrobic dzialu jak bylo na prima aprilis?

a co do twojej wypowiedzi...w naszym .... kraju kazdy zna sie na wszystkim i kazdy jest krytykiem najlepszym na swiecie

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05.