Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Prey (https://forum.cdrinfo.pl/f25/prey-66293/)

DeMoN 85 20.11.2006 01:10

Cytat:

Napisany przez zene_k (Post 706741)
Napisz to po polsku, może ktoś wtedy pomoże:>

O co ci chodzi?:sciana: Opisałem sytuacje jak w to grałeś powinieneś skojarzyć. Poziom "Ofiary". Wchodze do pomieszczenia gdzie mosze dostac się do teleportu, aby to zrobic musze uruchomić antygrawitacyjną kładke/pomost (nie wiem jak to inaczej nazwać). jak to zrobie i wejde na niego do pomieszczenia wpadają kosmici którzy mi ten że pomost wyłączają i gra mi sie zawiesza w tym momęcie. Teraz chyba jasne

zene_k 20.11.2006 00:26

Cytat:

Napisany przez DeMoN 85 (Post 706721)
Witam wszystkich. Mam pewien problem z "Prey". Mianowicie w pewnym momecie gry (poziom "ofiary") gdy trzeba uruchomi***263; grawitacyjn***261; k***322;adk***281; by po niej przej***347;***263; i dosta***263; si***281; do portalu. Wi***281;c gdy to zrobie i wpadaj***261; tam kosmici by mi to wy***322;***261;czy***263; gra mi si***281; wiesznie :(. Nie wiem co z tym robi***263;. Mo***380;e kto***347; ma jak***261;***347; inteligentn***261; koncepcje na ten problem? A tak na marginesie to gra robi wra***380;enie :D. POLECAM!!!!

Napisz to po polsku, mo***380;e kto***347; wtedy pomo***380;e:>

DeMoN 85 19.11.2006 23:22

Witam wszystkich. Mam pewien problem z "Prey". Mianowicie w pewnym momecie gry (poziom "ofiary") gdy trzeba uruchomić grawitacyjną kładkę by po niej przejść i dostać się do portalu. Więc gdy to zrobie i wpadają tam kosmici by mi to wyłączyć gra mi się wiesznie :(. Nie wiem co z tym robić. Może ktoś ma jakąś inteligentną koncepcje na ten problem? A tak na marginesie to gra robi wrażenie :D. POLECAM!!!!

loki7777 29.07.2006 12:21

nie warto instalowac tego dema, tez ma to cd-a kupione dla chaos legion, ale demo do bani, za duzy sloik i w sumie nudna ta gra.tylko idz do przodu, zastrzel, idz do przodu itp, itd

Pagerus 29.07.2006 11:27

Prey jest do kupienia w Media Markt w cenie 99zł - przynajmniej taka była cena jak ostatnio tam byłem - zaraz po premierze :)
Ja cały czas przymierzam się do tego, żeby zagrać w demo z CD-Action :P

icemac 27.07.2006 20:01

gra***322;em wczoraj w to "cudo" 5h i znudzi***322;o mi sie strzelanie do brzydactw, wi***281;c gra posz***322;a w zapomnienie i zn***243;w zwolni***322;o si***281; troch***281; miejsca na hdd :D

andrzejj9 25.07.2006 19:05

Cytat:

Napisany przez loki7777
co do praya to 99zl kosztuje juz. co do riddicka to skonczylem i gra jest super 5.5/6:) gra sie fajnie, mam slaby sprzet wiec tylko 640x480 ale nie o to chodzi w fajnych grach. co do praya, to jakos mi sie nie spodobal, an poczatku fajny, ale jak juz umarlem, to wtedy byla straszna kicha, nawet demka nie skonczylem.teraz chaos legion-gra totalnie odmożdzona, ale można grac dla relaksu

Co do Riddicka, to już zainstalowałem i gram i.. rzeczywiście niezły :) TRzy razy pograłem po 2-3 godzinki i już chyba zbliżam się do końca, więc gra długa nie jest, ale jak dla mnie w sam raz. Trochę lepiej mogłaby mi chodzić (na 1024*768 trochę skacze, na 640*480 prawie w ogóle, więc tak gram), ale wygląda naprawdę nieźle, więć można lekko na wydajność przymknąć oko. W każdym razie gra naprawdę niezła. Polecam :)

A co do Prey'a to 99 złotych to już sensowniej. Sprawdzę później na necie, jak długa jest i kto wie, może sobie sprawię :)

loki7777 25.07.2006 17:28

co do praya to 99zl kosztuje juz. co do riddicka to skonczylem i gra jest super 5.5/6:) gra sie fajnie, mam slaby sprzet wiec tylko 640x480 ale nie o to chodzi w fajnych grach. co do praya, to jakos mi sie nie spodobal, an poczatku fajny, ale jak juz umarlem, to wtedy byla straszna kicha, nawet demka nie skonczylem.teraz chaos legion-gra totalnie odmo***380;dzona, ale mo***380;na grac dla relaksu

alien666 20.07.2006 12:21

Cytat:

Napisany przez REi
Wole kupic Vampire Hunter D: Bloodlust na DVD ^^.

...no takie filmy to trzeba lubieć, ja zdecydowanie wolę kino azjatyckie ale o trochę innym profilu (bottled fools,audition,tetsuo - iron man) ale to już rozmowa na inny wątek i inne miejsce, polecam sajt pełen azjatyckiego kina...chyba najlepszy w polsce http://nanikore.pl/

REi 20.07.2006 02:23

Bo wspolczesne gry sa "drozsze w produkcji i wymaja wiekszych nakladow".... i dlatego Nintendo Wii ^^ http://video.google.pl/videoplay?doc...30721089132600

A tak na powaznie - planowalem zakup Prey ale pogralem i zrezygnowalem. Wole kupic Vampire Hunter D: Bloodlust na DVD ^^.

alien666 19.07.2006 23:02

co racja - to racja, za 129 złotych gra przez kilka godzin? ...ktoś tu chyba nie rozumie graczy...heh

andrzejj9 19.07.2006 21:20

Cytat:

Napisany przez alien666
mała ciekawostka z gry prey... co wam to przypomina...erotomani! ;)
http://img182.imageshack.us/img182/2...xe10sx1.th.jpg

Mi na pewno nie to, co tobie :> ;)

A co do pełnej wersji, to już wiadomo, ile będzie kosztowała w Polsce.. A mianowicie.. 129 złotych. W tym momencie oryginał przestał mnie interesować..

alien666 19.07.2006 20:58

mała ciekawostka z gry prey... co wam to przypomina...erotomani! ;)
http://img182.imageshack.us/img182/2...xe10sx1.th.jpg

andrzejj9 17.07.2006 07:26

Cytat:

Napisany przez alien666
a mnie się wydaje, że pełna wersja prey już jest i krąży sobie w czeluściach sieci to tu...to tam :)

Miałem na myśli oryginał :>

alien666 16.07.2006 23:35

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Tak. Sorry, że OT. Ale Prey pełnej wersji chyba jeszcze w ogóle nie ma.

a mnie się wydaje, że pełna wersja prey już jest i krąży sobie w czeluściach sieci to tu...to tam :)

andrzejj9 16.07.2006 23:17

Cytat:

Napisany przez Damianos L
oczywiscie mowisz Andrzeju o Riddicku?

Tak. Sorry, że OT. Ale Prey pełnej wersji chyba jeszcze w ogóle nie ma.

Damianos L 16.07.2006 22:49

oczywiscie mowisz Andrzeju o Riddicku?

andrzejj9 16.07.2006 21:06

Cytat:

ja tylko pisze co slyszalem, mozliwe ze patcha nie ma bo nie chcialo mi sie sprawdzac.

riddicka mialem ale wlasnie starego xp mam ( bez sp1) i wywalilem gre bo nie dzialala. pozniej gadalem z kumplem i mowil ze niepotrzebnie bo ponoc patch jest. widocznie sie mylil...

Już sprawdziłem, jak jest z tym patchem.

Podstawowa wersja podobno chodzi bez SP, ale patch 1,1 już tego wymaga. A niestety ta wersja, którą wydano w Polsce jest już z patchem 1,1 i nie da się go nie instalować, albo odinstalować..

Tym samym więc na razie raczej sobie nie pogram. Ściągnąłem zarówno SP2 jak i SP1 i próbowałem zainstalować, ale nie da się. Pojawia się komuniat, że jądro systemu nie jest zgodne z czymś tam, czy nie jest plikiem Windowsa, już nie pamiętam.. Pewnie chodzi o to, że system nie jest oryginalny, ale nie chce mi się teraz instalować od nowa oryginalnego (który kupiłem w międzyczasie).. Ehh...

Damianos L 16.07.2006 20:46

ja tylko pisze co slyszalem, mozliwe ze patcha nie ma bo nie chcialo mi sie sprawdzac.

riddicka mialem ale wlasnie starego xp mam ( bez sp1) i wywalilem gre bo nie dzialala. pozniej gadalem z kumplem i mowil ze niepotrzebnie bo ponoc patch jest. widocznie sie mylil...

alien666 16.07.2006 20:35

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A Riddick nie ma tego samego enginu? Pytam, bo mimo, że wczoraj kupiłem, to na razie widziałem tyko na screenach i wygląda niepokojąco podobnie..

A nie zainstalowałem jeszcze, bo wymaga SP1 w Windowsie, którego nie mogę zainstalować, bo.. powiedzmy, że mam w domu dwa legalne Windpowsy (XP i 98) i akurat na tym komputerze taki nie jest, a ta wersja, którą mam nie przyjmuje instalacji SP2..

to nie ten sam engine, to autorski silnik chłopaków z starbreeze studio, a bez sp1 lub 2 riddick ci nie ruszy i nie słyszałem o takowym patchu, który eliminuje ten problem, jak znajdę to dam znać
cytat z nicolas games : "Do poprawnego działania gry pod systemem windows XP wymagany jest conajmniej Service Pack 1"

andrzejj9 16.07.2006 20:02

Cytat:

hmm riddick tez niby wymaga sp1 to moze rzeczywiscie ten sam engine.

ponoc jest patch do riddica ze nie trzeba sp1 to moze do preya tez.

Mówisz..? To zaraz poszukam.

A do Prey'a, przynajmniej dema, SP nie trzeba. Chodziło u mnie bez problemu.

legion 16.07.2006 19:20

Prey ladnie wyglada ale jak dla mnie za duzo chaosu bieganie do gory nogami potem strzelanie do jakis punktow nie widzialnych troche za duzo napackanych jest w tej gierce roznych elemento za duzo wszystkiego az mozna dostac oczo plonsu :D

Damianos L 16.07.2006 19:16

hmm riddick tez niby wymaga sp1 to moze rzeczywiscie ten sam engine.

ponoc jest patch do riddica ze nie trzeba sp1 to moze do preya tez.

andrzejj9 16.07.2006 16:48

Cytat:

Napisany przez alien666
też w to gram na ath 2200 768 MB ramek radku 9550(modowanym) i gra zdecydowanie szybciej chodzi od dooma i jest jaśniejsza :) i tak szczerze mówiąc sam mam już dosć tego enginea...wolałbym ten z riddicka...choc podobny jakoś tak lepszy mi się wydaje :)

A Riddick nie ma tego samego enginu? Pytam, bo mimo, że wczoraj kupiłem, to na razie widziałem tyko na screenach i wygląda niepokojąco podobnie..

A nie zainstalowałem jeszcze, bo wymaga SP1 w Windowsie, którego nie mogę zainstalować, bo.. powiedzmy, że mam w domu dwa legalne Windpowsy (XP i 98) i akurat na tym komputerze taki nie jest, a ta wersja, którą mam nie przyjmuje instalacji SP2..

alien666 16.07.2006 13:09

też w to gram na ath 2200 768 MB ramek radku 9550(modowanym) i gra zdecydowanie szybciej chodzi od dooma i jest jaśniejsza :) i tak szczerze mówiąc sam mam już dosć tego enginea...wolałbym ten z riddicka...choc podobny jakoś tak lepszy mi się wydaje :)

andrzejj9 16.07.2006 12:00

Cytat:

Napisany przez loki7777
i podobno lepiej napisana niz doom3, tzn na na takim samym sprzecie chodzi szybciej niz d3.prawda?

Zdecydowanie :)

Grałem na 1024*768 i full detalach i tylko momentami trochę przycinało :)

Sprzęt: Athlon XP 2000+, 1GB ramu (DDR 333 i 400 - mieszanka), GeForce IV Titanium 4200.

loki7777 16.07.2006 10:08

i podobno lepiej napisana niz doom3, tzn na na takim samym sprzecie chodzi szybciej niz d3.prawda?

andrzejj9 16.07.2006 00:20

Kurcze, przeszed***322;em przed chwil***261; demo i musz***281; przyzna***263;, ***380;e jestem bardzo pozytywnie zaskoczony :)

Przyzwoita fabu***322;a, ***347;wietne pomys***322;y, doskona***322;y d***378;wi***281;k, dynamika.. Gra si***281; naprawd***281; super i jedyna jak dla mnie wada to engine Dooma III (na oko). Grafika wygl***261;da ok, ale ja generalnie nie znosz***281; tego stylu.

Gra w ka***380;dym razie naprawd***281; dobra. Je***347;li tak ma wygl***261;da***263; nowy Duke to ja robi***281; si***281; o niego spokojny :)

alien666 09.07.2006 15:09

nie, na razie nie zamierzam tworzyć gier, ale stwierdzenie "nie ma cienia bez światła" nie pasuje do wirtualnego świata,to nie rzeczywistość, no może pomału stają się coraz bardziej realne ale tego nie trzeba nikomu pisać...:piwko2:

ps. a uzyskaj efekt światło-cień w unreal tournament :P

pepperman 09.07.2006 13:13

Cytat:

Napisany przez alien666
...nie porównuj rzeczywistości do gier, w grach jest cień, jest światło ale nie muszą egzystować razem.
bez problemu w edytorze mozna stworzyć mapę gdzie masz światło ale cieni ni hu hu.......

mam nadzieje, ze nie piszesz gier ani nie zamierzasz brac sie za to w przyszlosci ^_^

alien666 09.07.2006 12:13

grałem w demko i...nawet fajne, ciekawsze od dooma3 i nie ma takich cholernych ciemności.
już w samym demku są jaja gdy dostajesz sie do baru "porwanego" przez obcych, można sobie muzę z automatu zapuścić...dośc ostrą muzę...w demko fajnie się grało ale wiecie jak to jest - trailer filmu jest czasami lepszy niż cały film....bo nie dłuzy się :), a co do phazeddl jest to wyszukiwarka różnego "softu", który jest umieszczany na darmowych lub płatnych serwerach i czesto jest podzielony na mniejsze części w celu łatwiejszego"zakupu" ;)

ps.za dzień, dwa dam znać co do grywalności...oczekuję na "kuriera" , który mam mi donieść pozostałe levele aby skompletować "zakup"
:balwan: :mysz: :slonik: :jeep:

...i tak na marginesie phazeddl czy podobne sajty są alternatywą dla emule,dc++,azureusów itd.itp...gdy admin ci bloknie porty to tylko to pozostaje...bo portu 80 ci nie bloknie bo to porcik http :D i nie byłoby przeglądania stronek :D, a prędkość downloadu zależy od możliwości twojego łącza :D

Damianos L 09.07.2006 10:35

no wlasnie wy tu gadu gadu ale full juz jest

gral ktos? fajne to? bo moze kupie ;)

pablocoo 09.07.2006 09:29

Nie wiem co to, ale gra jest dostepna juz od srody ;)

alien666 09.07.2006 00:53

wiadomośc z ostatniej chwili!!! prey jest już dostępny w sieci dystrybucji shareddl ;) (kto wie co to ten ...wie :))

REi 27.06.2006 12:59

Cytat:

Napisany przez alien666
ps. mam pomysł na grę....symulator kamienia na plaży w wersji multiplayer...oczywiście każdy kamień oświetlony dynamicznie włochatych światłem i cieniowany okazyjnie, zależnie od wachań euro w pakistańskich bankach ;) dwa tryby rozgrywek - ctf i zkzj czyli ctf - capture the flag i zkzj - złap komara za jaja

:D to moze w wersji MMO - Symulacja ziarna piasku na plazy :D

alien666 27.06.2006 12:08

Cytat:

Napisany przez pepperman
jak swiat stary nie ma cienia bez swiatla :P. btw. rozwal jakas lampe albo zarowke w HL2 :P.

...nie porównuj rzeczywistości do gier, w grach jest cień, jest światło ale nie muszą egzystować razem.
bez problemu w edytorze mozna stworzyć mapę gdzie masz światło ale cieni ni hu hu.......

a do rei.... szkoda , że hl2 nie jest strategią turową z elementami czesania psa ;)

ps. mam pomysł na grę....symulator kamienia na plaży w wersji multiplayer...oczywiście każdy kamień oświetlony dynamicznie włochatych światłem i cieniowany okazyjnie, zależnie od wachań euro w pakistańskich bankach ;) dwa tryby rozgrywek - ctf i zkzj czyli ctf - capture the flag i zkzj - złap komara za jaja

REi 27.06.2006 03:47

Cytat:

Napisany przez alien666
ten screen tak samo może być concept artem, niewyraźnym, w niskiej rozdzielczości i na dodatek poddanym stratnej kompresjii(chyba z kilkadziesiąt razy), ta fotka niczemu nie dowodzi...ten autentyczny screen kojarzy mi się z autentycznymi relikwiami sprzedawanymi w średniowieczu:P
a propos zbijania lampek...
a po co ja mam robić mapę przecież programiści mogli to zrobić aby zwiększyć realność rozgrywki(nic to nie da bo boty i tak widzą w ciemnościach)...nie chciało się?
a to szkoda:P
niby takie nic(zbijanie lampek), a jakiego smaczku by to dodało

jak pamiętam nolfa 2 , tam przynajmniej żarówkę można było wykręcić, a i cień czemuś służył i można było się ukryć :D
wogóle to nie ma o czym mówić , szłoby ten temat ciągnąć w nieskończoność...
http://img221.imageshack.us/img221/9...unny9ii.th.jpg

czyli ze HL2 mial byc strzelanka z elementami skradanki? Moze jeszcze rpg i rts z widokiem tpp? Przypominam ze nie chodzi o zarowki tylko o to ze dynamiczne oswietlenie w HL2 jest i nic tego nie zmieni - nawet gdyby owa zarowka byla rozowa i wlochata.

Co do screena - pochodzi on z stworzonego przy udziale Gaba Newell'a. artykulu o procesie powstawania HL2 (ktory zreszta polecam - http://www.gamespot.com/features/6112889/index.html ) i pochodzi dokladnie z 7 jego strony: http://www.gamespot.com/features/6112889/p-7.html

alien666 27.06.2006 02:41

ten screen tak samo może być concept artem, niewyraźnym, w niskiej rozdzielczości i na dodatek poddanym stratnej kompresjii(chyba z kilkadziesiąt razy), ta fotka niczemu nie dowodzi...ten autentyczny screen kojarzy mi się z autentycznymi relikwiami sprzedawanymi w średniowieczu:P
a propos zbijania lampek...
a po co ja mam robić mapę przecież programiści mogli to zrobić aby zwiększyć realność rozgrywki(nic to nie da bo boty i tak widzą w ciemnościach)...nie chciało się?
a to szkoda:P
niby takie nic(zbijanie lampek), a jakiego smaczku by to dodało

jak pamiętam nolfa 2 , tam przynajmniej żarówkę można było wykręcić, a i cień czemuś służył i można było się ukryć :D
wogóle to nie ma o czym mówić , szłoby ten temat ciągnąć w nieskończoność...
http://img221.imageshack.us/img221/9...unny9ii.th.jpg

REi 27.06.2006 02:05

Cytat:

Napisany przez alien666
...

Dla twojej informacji - HL2 powstawal na Source Engine 2 - poprzednia wersja silnika wygladala tak: http://img.gamespot.com/gamespot/ima..._screen025.jpg - tak to autentyczny screen z bardzo wczesnej wersji HL2

Cytat:

Napisany przez pepperman
jak swiat stary nie ma cienia bez swiatla . btw. rozwal jakas lampe albo zarowke w HL2

To ze nie mozna zbic zarowki o niczym nie swiadczy - czy model jest mocniej oswietlony ze strony z ktorej pada swiatlo? tak wiec jest dynamiczne oswietlenie. Zrozum ze to nie wazne czy zrodlo swiatla sie porusza czy to obiekt oswietlany porusza sie wzgledem zrodla swiatla - o ile uklad cieni i rozswietlen na obiekcie sie zmienia to jest to oswietlenie dynamiczne.
A co do zbijania lamp - idzie to uzyskac banalnie robiac swoja mape wiec?

alien666 27.06.2006 00:05

to ja zmienie temat(bo i tak piszemy o innej grze niż topik)...farcry jest za***iisty|| i wszystko mi się w nim podobało ....oprócz końcówki(a miało to być tylko tech demo)

pepperman 26.06.2006 23:59

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Odpowiedzią będzie mój poprzedni post, który sam zacytowałeś. Nie wiem, czy jest tam dynamiczne oświetlenie i nic mnie to nie obchodzi, bo czy jest, czy nie, gra po prostu wygląda świetnie.

tylko dzieki bardzo dobrym teksturom, ktore np. w D3 zostaly "skopane" na maksa i efektowenj wodzie (z DX 9).

andrzejj9 26.06.2006 23:28

Cytat:

Napisany przez pepperman
czy komus podoba sie grafika w D3 to kwestia gustu, ja nie lubie tego metalicznego blichtru, nie oczekuj jednak, ze D3 bedzie mial mniejsze wymagania niz HL2. widzisz gdzies w HL2 dynamiczne oswietlenie? ja nie. to juz wystarczy, zeby gra potrzebowala mocniejszego sprzetu.

Odpowiedzią będzie mój poprzedni post, który sam zacytowałeś. Nie wiem, czy jest tam dynamiczne oświetlenie i nic mnie to nie obchodzi, bo czy jest, czy nie, gra po prostu wygląda świetnie.

alien666 26.06.2006 22:40

ja nie mieszam, to co napisałem znalazłem na jednym z tech forum gry half life :P :fiu:
...chcisłem rozwalić lampę w halfiku...ale mi się skończyły naboje do łoma ;)

pepperman 26.06.2006 22:01

Cytat:

Napisany przez alien666
a wogóle pepperman też sobie zaprzecza, pierwsze mówi,że coś mi się pomyliło , a później daje czadu z dynamicznym oświetleniem...

i tu cytat z opisu half life 2 episode one "Dodatek oferuje efektowną, znaną z pierwowzoru oprawę wizualną, wzbogaconą dodatkowo o dynamiczne oświetlenie"

cos mieszasz. odpal sobie HL2 z dx 8 i DX 9 to zobaczysz roznice, a oswietlenia dynamicznego nie ma nawet w dodatku HL2. HDR owszem, masz jednak tylko statyczne zrodla swiatla.

Cytat:

Napisany przez REi
Mylisz dynamiczne oswietlenie z dynamicznymi cieniami :P ktorych to w HL2 nie bylo wlasnie tylko ze wzgledu na wymagania.

jak swiat stary nie ma cienia bez swiatla :P. btw. rozwal jakas lampe albo zarowke w HL2 :P.

alien666 26.06.2006 20:50

... od wersji enginea 2.0(dopiero)
mamy następujące bajerki :
* Version 2.0 shaders, bump mapping, LOD on models and world
* Author shaders with HLSL
* Cube and environment mapping
* Dynamic lights, vertex lighting and light maps, many light types including flickering, pulsing etc.
* High-Dynamic Range lighting
* Water with refraction and fresnel effects
* Advanced particle system that can emit sprites or models
* Projected shadows allow for a large number of characters per scene
* Occluder entities for visibility blocking
* Indoor/Outdoor environments
o Deformable terrain
o 3D skyboxes extend the horizon and add parallax on distant objects
o Dynamically rendered organics (grass, trees etc)
* Subdivision surfaces, diffuse & specular bump maps
* Real-time radiosity lighting
* Effects include but are not limited to: particles, beams, volumetric smoke, sparks, blood, environmental effects like fog and rain
* Scalability
o Dx6-Dx9 hardware supported
...czyli dopiero dodateczek posiada te cudeńka :)

REi 26.06.2006 20:19

Cytat:

Napisany przez alien666
w końcu engine kiedyś należał do nich :)

Ke?

Cytat:

Napisany przez pepperman
czy komus podoba sie grafika w D3 to kwestia gustu, ja nie lubie tego metalicznego blichtru, nie oczekuj jednak, ze D3 bedzie mial mniejsze wymagania niz HL2. widzisz gdzies w HL2 dynamiczne oswietlenie? ja nie. to juz wystarczy, zeby gra potrzebowala mocniejszego sprzetu.

Mylisz dynamiczne oswietlenie z dynamicznymi cieniami :P ktorych to w HL2 nie bylo wlasnie tylko ze wzgledu na wymagania.

Cytat:

Napisany przez alien666
engine source....przeczytaj poprzedni post, gdzie w halfie 2 dynamiczne oświetlenie?
a wogóle pepperman też sobie zaprzecza, pierwsze mówi,że coś mi się pomyliło , a później daje czadu z dynamicznym oświetleniem...

i tu cytat z opisu half life 2 episode one "Dodatek oferuje efektowną, znaną z pierwowzoru oprawę wizualną, wzbogaconą dodatkowo o dynamiczne oświetlenie"
...czyli dopiero teraz można mówić o technologiach(czy raczej technologii) zaimplementowanych w halfiku
...tak czy inaczej hl jest gienialny a doom tylko ładny(ciemno jak w ....)
i tak wszyscy schodzimy z tematu, topik traktuje o PREY i dajmy już spokój

...kiewas...chyba ten matrix za długo cię ma

Mylisz dynamiczne oswietlenie z HDR a takimi opisami sie nie sugeruj bo zazwyczaj sa gowno warte.

alien666 26.06.2006 19:57

Cytat:

Napisany przez kiewas
dokładnie, engine Source generuje przecież bez problemów efekty zgodne z DX9.

engine source....przeczytaj poprzedni post, gdzie w halfie 2 dynamiczne oświetlenie?

...czyli dopiero teraz można mówić o technologiach(czy raczej technologii) zaimplementowanych w halfiku
...tak czy inaczej hl jest gienialny a doom tylko ładny(ciemno jak w ....)
i tak wszyscy schodzimy z tematu, topik traktuje o PREY i dajmy już spokój :)

...kiewas...chyba ten matrix za długo cię ma ;)

kiewas 26.06.2006 19:13

Cytat:

Napisany przez pepperman
cos Ci sie pomylilo.

dokładnie, engine Source generuje przecież bez problemów efekty zgodne z DX9.

pepperman 26.06.2006 19:09

Cytat:

Napisany przez alien666
zważ na to, że doom 3 obsługuje większość bajerów directx 9, a half life 2 niestety tylko dx 8

cos Ci sie pomylilo.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
hmm... no cóż.. Powiem tak - guzik mnie obchodzi, jakie w grze są zastosowane technologie i cuda techniki. To, co się dla mnie liczy, to jaki to ostatecznie daje efekt - czyli jak gra wygląda i jakie ma wymagania. I tutaj HL2 bije na głowę dooma.. A nawet więcej - jeśli programiści przy użyciu mniej zaawansowanego technicznie enginu są w stanie osiągnąć daleko lepsze efekty to tylko można im z tego tytułu dodatkowo pogratulować.

pepperman 26.06.2006 19:08

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
heh, mam idealnie przeciwne odczucia co do np. dooma III ;)

Według mnie - jest cholernie wymagający jeśli chodzi o sprzęt, instaluje się zdecydowanie za dużo i wygląda co najwyżej średnio.. Akurat próbowałem w dooma III grać równolegle z Half Life II, ale ten pierwszy nie wytrzymał konkurencji pod żadnym względem..

a skad to zdziwienie? zreszta wszystko zalezy na czym sie gra.

alien666 26.06.2006 18:49

zgadzam się :D
zostali pobici własną bronią...w końcu engine kiedyś należał do nich :)

polemizując miałem na względzie zaawansowanie technologiczne podnoszące wymagania(vide doom 3)

andrzejj9 26.06.2006 18:33

Cytat:

Napisany przez alien666
zważ na to, że doom 3 obsługuje większość bajerów directx 9, a half life 2 niestety tylko dx 8, id zawsze miał problem z otwartymi przestrzeniami...itp. nigdy dooma nie chwaliłem bo i też nie podobał mi się w warstwie fabularnej(...do przodu i ognia, a fizyka to dno,dźwięki i same giwerki extra ale nie o to chodzi), halfa cenie o niebo bardziej, ale tak czy siak engine half life 2 to ten sam co w halfie pierwszym czyli silnik quakea 2 po zmodyfikowaniu...szkoda, ze panowie nie wysilili się na napisanie go od nowa ale i tak z tym starym cuda uczynili :) rypcium pypcium :D

hmm... no cóż.. Powiem tak - guzik mnie obchodzi, jakie w grze są zastosowane technologie i cuda techniki. To, co się dla mnie liczy, to jaki to ostatecznie daje efekt - czyli jak gra wygląda i jakie ma wymagania. I tutaj HL2 bije na głowę dooma.. A nawet więcej - jeśli programiści przy użyciu mniej zaawansowanego technicznie enginu są w stanie osiągnąć daleko lepsze efekty to tylko można im z tego tytułu dodatkowo pogratulować.

alien666 26.06.2006 15:24

zważ na to, że doom 3 obsługuje większość bajerów directx 9, a half life 2 niestety tylko dx 8, id zawsze miał problem z otwartymi przestrzeniami...itp. nigdy dooma nie chwaliłem bo i też nie podobał mi się w warstwie fabularnej(...do przodu i ognia, a fizyka to dno,dźwięki i same giwerki extra ale nie o to chodzi), halfa cenie o niebo bardziej, ale tak czy siak engine half life 2 to ten sam co w halfie pierwszym czyli silnik quakea 2 po zmodyfikowaniu...szkoda, ze panowie nie wysilili się na napisanie go od nowa ale i tak z tym starym cuda uczynili :) rypcium pypcium :D

andrzejj9 26.06.2006 14:50

Cytat:

Napisany przez alien666
no demko całkiem całkiem i wreszcie nie ma słynnych egipskich ciemności rodem z doom 3, a i graficznie wydaje się lekko podkręcona w stosunku do dooma, co mi się zawsze podobało, gry id software nigdy nie miały zbytnio wygórowanych wymagań i nie zajmowały nigdy olbrzymiej ilości miejsca na dysku...a grafika nie pozostawia wiele do życzenia, zawsze byłem zdania, że open gl to przyszłość i jakość...trochę tylko nie podoba mi się "zamerykanizowany" indianin ale co tam, wreszcie wyszło coś po tylu latach spod skrzydeł 3drealms.
trochę nie pasuje mi dźwięk wydawany przez podstawową broń czyli ten ładny kluczyk ale co tam, znowu karabin jakoś częstotliwością strzałów lekko przypomina mi ten z dooma 3...ee tam co się będę czepiał. :)
portale fajna sprawa,używanie duszy też super i to chodzenie " po suficie" niezły czad :) czekam na fula

heh, mam idealnie przeciwne odczucia co do np. dooma III ;)

Według mnie - jest cholernie wymagający jeśli chodzi o sprzęt, instaluje się zdecydowanie za dużo i wygląda co najwyżej średnio.. Akurat próbowałem w dooma III grać równolegle z Half Life II, ale ten pierwszy nie wytrzymał konkurencji pod żadnym względem..

Pagerus 26.06.2006 14:49

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jak i również wobec wymagań..

No i jak widzę znowu ktoś przegiął z ceną.. (( No ale nic, demko sobie sprawdzę, a nóż gra jest lepiej zoptymalizowana niż Doom III (tylko czemu ja w to baaardzo wątpię..)

Daj znać jak będziesz miał to demo - nie chce mi się ściągać :P A z ceną to serio przegięli... gry coraz krótsze i coraz droższe...
Ostatnimi czasy to tylko z Guild Wars jestem zadowolony - gra nie była może najtańsza (cena podobna do Prey - chociaż szło kupić taniej :) ) - brak abonamentu - wiele godzin zabawy :) Nie to co najnowszy TR, którego podobno można skończyć w kilka raptem godzin... dlatego dawkuję go sobie w małych ilościach :D

alien666 26.06.2006 14:35

no demko całkiem całkiem i wreszcie nie ma słynnych egipskich ciemności rodem z doom 3, a i graficznie wydaje się lekko podkręcona w stosunku do dooma, co mi się zawsze podobało, gry id software nigdy nie miały zbytnio wygórowanych wymagań i nie zajmowały nigdy olbrzymiej ilości miejsca na dysku...a grafika nie pozostawia wiele do życzenia, zawsze byłem zdania, że open gl to przyszłość i jakość...trochę tylko nie podoba mi się "zamerykanizowany" indianin ale co tam, wreszcie wyszło coś po tylu latach spod skrzydeł 3drealms.
trochę nie pasuje mi dźwięk wydawany przez podstawową broń czyli ten ładny kluczyk ale co tam, znowu karabin jakoś częstotliwością strzałów lekko przypomina mi ten z dooma 3...ee tam co się będę czepiał. :)
portale fajna sprawa,używanie duszy też super i to chodzenie " po suficie" niezły czad :) czekam na fula

andrzejj9 26.06.2006 07:24

Cytat:

Napisany przez kiewas
nie powiem - fabuła dość oryignalna, fajnie wpleciono w grę motywy z wierzeń indiańskich. No i grafika naprawdę robi wrażenie, dodajmy do tego bardzo ciekawie wykonane i działające bronie - trudno fanowi FPS pozostać wobec tej gry obojętnym :)

Jak i również wobec wymagań..

No i jak widzę znowu ktoś przegiął z ceną.. (( No ale nic, demko sobie sprawdzę, a nóż gra jest lepiej zoptymalizowana niż Doom III (tylko czemu ja w to baaardzo wątpię..)

kiewas 26.06.2006 00:58

Cytat:

Napisany przez Diabolique
kekekeke ... ale jajca. nie ciagna mnie gry w klimacie s-f wiec grac nie zamierzam, ale miedzy ludziskami zawrzalo w odniesieniu do tego tytulu.

nie powiem - fabuła dość oryignalna, fajnie wpleciono w grę motywy z wierzeń indiańskich. No i grafika naprawdę robi wrażenie, dodajmy do tego bardzo ciekawie wykonane i działające bronie - trudno fanowi FPS pozostać wobec tej gry obojętnym :)

Diabolique 26.06.2006 00:54

Cytat:

której głównym bohaterem jest Indianin Tommy, uprowadzony wraz ze swoją dziewczyną i dziadkiem przez obcych.
kekekeke ... ale jajca. nie ciagna mnie gry w klimacie s-f wiec grac nie zamierzam, ale miedzy ludziskami zawrzalo w odniesieniu do tego tytulu.

kiewas 26.06.2006 00:45

Prey

Dziwne, nie widzę na forum tematu o tym świetnie zapowiadającym się shooterze FPP. Na dniach wyszło demko, w które dzisiaj miałem okazję zagrać - no i muszę przyznać - gieeerka zapowiada się naprawdę świetnie. Dodajmy do tego grafikę generowaną przez engine Doom'a 3...

Więcej informacji, żeby wiadomo było o czym wogóle piszę:
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4920
http://www.gamespot.com/pc/action/pr...ex.html?q=prey

No i demko, do ściągnięcia (449MB), np. stąd: http://www.gamershell.com/download_14372.shtml (u mnie szybko leciało :P)

tutaj więcej lokacji do ściągnięcia demka:
http://www.3drealms.com/prey/download.html

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:14.