![]() |
Jaką płytę DVD wybrać?
Witam
Mam nagrywarkę Lite-On 812S z biosem USOS i dziwną sytuację, bo nagrywarka poprawnie nagrywa tylko na nośnikach Mediastore DVD+R (8x) i to tylko i wyłącznie z jednej dostawy (0 uszkodzonych płytek) ale juz ten sam nośnik ale z innej dostawy (symbol nośnika to chyba MT2942) zadna płytka nie nagrała się poprawnie. Używałem również płytek Hawk (srebrnych i złotych) i ta sama sytuacja (zadna nie została nagrana poprawnie). Nie wiem co o tym myślec. Moze zaktualizować jeszcze raz tym samym biosem ale nie wiem czy to jest mozliwe i cos pomoże. Uzywam do nagrywania Sonic RecordDXNow, bo taki program otrzymałem z nagrywarką. Chciałbym to jakoś rozwiązac bo troche zbyt wiele kasy idzie w błoto. |
Spr***243;buj nagra***263; innym programem.
|
Cytat:
|
nagrywarka juz swoje czasy ***347;wietno***347;ci ma za sob***261;, a na dodatek wrzucasz do niej ***347;mieci :taktak: nie wiadomo te***380; jak tam z konfiguracja
|
Cytat:
Co zaś się tyczy "śmieci" to w moim odczuciu z kazdą aktualizacją biosu było coraz gorzej. A o jaką konfigurację ci chodzi? |
konfiguracja - dma aspii , ta***347;ma 80***380;y***322; itd. ale skoro jest jeszcze na gwarancji to na serwis :]
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1. Oddaj do servisu wymieni***261; ci na now***261;
2. Nie nagrywaj na h***322;amie, nagrywaj na Verbatim :D 3. Zmie***324; program do angrywania np. nowe nero 7, deepburner lub m***243;j ulubiony k3b pod linuxa :D |
Cytat:
poza tym znam parę przypadków kiedy taśma 40 żyłowa była problemem prosiłbym o jakieś rozwinięcie twojego stwierdzenia że to "czysty szpan zero przydatności " |
jak ma się w kompie jeden napęd to 40 najczęściej może być, chociaż LiteOny przy zmianie biosu krzyczą o 80. dwa napędy na jednej taśmie to tylko 80.
jaki można mieć problem z taśmą 80 żyłową? że kabelki cieńsze i się poprzerywają? to chyba przy wieszaniu się na niej :haha: a co do podstawowego problemu to wiadomo, że płyty Mediastore są często tragicznej jakości a Hawki prawie zawsze. |
Idąc dalej kupiłem wczoraj płyty platunum 8x, pierwsza poszła w kosz. Wiecej narazie nie nagrywałem. zobaczymy czy któras z 10 sie nagra poprawnhie.
Wydaje mi sie ze nosniki pPlatinum są juz przyzwoitej jakości A co zas sie tyczy programów do nagrywania to używałem oprócz RecorDxNow Nero 7 Premium. Efekt ten sam, więc nie jest to wina programu. Acha jeszcze dodam że mam podpiete dwa napedy na tasmie 80 zył. Master jest nagrywarka a slave dvd-rom lg |
Powiem tak, o dobre p***322;yty jest BARDZO ciezko - Verbatimy i TDK to maksymalna loteria jako***347;ciowa. Przedwczoraj uda***322;o mi sie kupi***263; 50 p***322;ytek SONY +r x16 - jak narazie pal***261; si***281; CUDNIE :D
|
Zapraszam do dyskucji w w***261;tku:
http://forum.cdrinfo.pl/no-niki-opty...nagrywark.html Je***380;eli przebrniemy przez wypowiedzi kilku koleg***243;w, kt***243;rzy chc***261; by***263; najm***261;drzejsi i nie czytaj***261; ***380;adnej prasy komputerowej, dotrzemy do kilku wypowiedzi, kt***243;re ju***380; daj***261; pewne ***347;wiat***322;o w temacie no***347;nik***243;w. |
Jasne.
|
Doszedłem do wniosku że płyta płycie nierówna nawet jesli chodzi o nośniki tej samej marki i nawet typu, bo może pochodzić z innej parti i np moga byc gorszej jakości.
|
Cytat:
|
Przede wszystkim mo***380;e pochodzi***263; nawet od innego producenta.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:35. |