![]() |
Gdzie jest plac "pod żyrafą" w Tychach?
Chłopaki gdzie znajduje się plac "pod żyrafą" w Tychach, jaka ulica jest obok? Jest to jakaś potoczna nazwa i nie mogę tego znaleźć na mapie, a chce dziś jechać na:
http://www.tychy.silesianet.pl/index..._inc/20060717c Będę bardzo wdzięczny za szybką pomoc. |
Prowokacja?? :fiu:
|
Cytat:
I przy okazji tego tematu ogłaszam - każda kolejna podobna próba będzie się kończyła zamknięciem i usunięciem tematu oraz ostrzeżeniem, a może banem dla autora. Tyle z mojej strony.. |
Wysiadasz na przystanku Apteka, a tam do ***379;yrafy ju***380; z 6 minut drogi ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
Chyba, że kompletnie ostatnich tematów na forum nie śledzisz, wtedy mogę to zrozumieć. Jeśli nie jest to prowokacja, a rzeczywiste pytanie, to dla mnie nie ma problemu. Ale dla kilku osób na forum właśnie popełniłeś przestępstwo.. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A sposób, w jaki się to objawia, może znaleźć np. tu: http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/66...-z-dworca.html |
Cytat:
|
Jeśli ktoś ma chęć odpowiedzieć to dobrze. Jeśli kogos to irytuje niech zachowa to dla siebie. Starajmy sie pomagać sobie nie tylko w sprawach technicznych. Nie są dla mnie wrogami osoby, które akceptują tematy nie związane z paleniem płyt. Moimi przyjaciółmi są również osoby zirytowane "obcymi" tematami. Pozdrawiam WSZYSTKICH
|
jest tu kto***347; z tych***243;w ? :D
|
Cytat:
http://img407.imageshack.us/img407/8...ed2copygf6.gif |
Cytat:
Nie jest to żadna prowokacja, bo jak widzisz wyżej podałem link do innego forum, gdzie udzielono mi wcześniej bardzo wyczerpującej odpowiedzi. Możesz sobie popatrzeć nawet na datę, godzinę postów, żeby nie było, że to spisek. Ciągnąc to dalej to nawet przy okazji innego tematu pytałem o plan całej imprezy, bo trochę trudno było coś konkretnego znaleźć na stronach organizatorów. Jak widać miejsce imprezy, które wszędzie podają jest potoczną nazwą i nie ma go na mapach polski (sprawdzałem w necie, na mapie Cartala i na mapię TomTom z GPSu). Wpisanie tej nazwy do Google też za bardzo nic nie daje, bo nie pojawia się nic konkretnego co to zamiejsce. Cytat:
|
Cytat:
Bardziej, niż mi. |
Cytat:
A co ciekawe - najczęściej mi się 'dostaje' właśnie za to, że bronię tematów takich, jak ten.. ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Nie mam zamiaru nikogo atakować :boks: |
Cytat:
Za szybko reagujesz. Odczekaj. Wypij kawę. Herbatę? Odczekaj. :) |
Cytat:
|
Cytat:
http://portalwiedzy.onet.pl/polszczy...l&ch=1&x=0&y=0 do Tych może trochę archaiczne W Tychach (przejazdem) jestem codziennie :) Pracuję w Bielsku |
Cytat:
Dla mnie Śląsk to Gliwice:'( :'( :'( i jego mikrosatelity. I pies je...(trącał ) autostradę. Normalną drogą jechałem w mniejszym tłoku i szybciej. |
Cytat:
|
Od kad pamietam to w moim miescie mowi sie Tychow - kiedys Miodek sie wypowiadal i mowil ze niby powinno byc 'Tych' ale ze od setek lat mieszkancy mowia 'Tychow' to ta forma winna byc uznawana za poprawna.
|
Cytat:
Kiedyś "radio" też się nie odmieniało. Język nasz jest ponoć żywy i nic juz mnie nie zdziwi. Zresztą co tu dużo gadać. Jest Ostrów Wielkopolski. (grzeniu :piwo:) Jest Ostrów Mazowiecka. |
Cytat:
Co do Tychów, robie tam zakupy w Tesco/Real pare razy w kinie byłem (Andromeda chyba), tam też miałem jazdy i zdałem prawko hehe Co jakiś czas jestem tam samochodem :) Aaaa no i jak tam Paprocany czynne ? bo wieki mnie tam nie było ;) Nie ma to jak tyski browar :rotfl: |
yyyyh....
sproboje nakreslic problem, dla ludzi "obeznanych" w internecie pytanie gdzie jest "...." wydaje sie smieszne, tak dla ludzi z reala smieszne wydaje sie pytanie gdzie jest.... co za roznica gdzie w Tychach jest ten plac.... 5, 10 min tramwajem w ta czy tamta, na miejscu spokojnie byle przechodznia spytasz.... (jezeli chodzi o forum, to spokojnie mozna bylo do @Rei podeslac priva... mieszkaniec powinien wiedziec ;) ) ps. powyzszy post nie ma na celu nikogo urazic, przedstawiam tylko swoja opinie pss. a @rycha trzeba rozumiec :piwo: , w koncu to rycho :) psss. zeby potem nie bylo hasla "dzieci komputera" jako okreslnie tych, co wyjda na ulice i nie wiedza co gdzie i jak ;) :D |
Cytat:
No dlaczego? Tak sie utarło w Waszych stronach? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Trolejbus nie budzi nikogo. Byłem w MW na stoczni w Gdyni. Trzeba uważać gdzie sie kladziesz spać. Trolejbus nie zbudzi. |
eee tam w Lublinie tak sie tlucze ze zbudzi :D
|
Cytat:
|
Cytat:
To gdzieś pod Ułan Bator? Że tam prąd mają w tych jurtach. Tego nie wiedziałem. Mac i malaczarna! Macie prąd? |
Cytat:
@rycho Wszyscy w promieniu 50km od Tychów w 90% przypadków wymawiają poprawnie. No ale rycho jak Chuck Norris :rotfl: |
Cytat:
Ja mówię na przykład kartofel. Inny ziemniak. Inny jeszcze pyra. No i co? Cytat:
Prawda jest jedna. Rei pochodzi z "Tych Tychów", bo innych na razie nie znamy. Te Tychy są wlasciwą nazwą. I określenie jadę do Tych Tychów jest właściwe. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ale co to ja mialem...
edytuj Patrix dolny i po sprawie ;) |
późno jest przepraszam
akurat mi rzadko zdarza się byka zrobić więc można przymknąć oko :P poprawione edit: no to po sprawie ;) |
Cytat:
Ale się wywiązałą dyskusja. Dzięki tym, którzy powiedzieli mi i nie powiedzili gdzie jest plac pod żyrafą - ten pomnik na żyrafę mi nie wygląda ;) Było bardzo ładnie, a Skiba z Big Cycem rządzili. Tylko jedna rzecz mnie strasznie wkurzyła - taka impreza, a postawili tylko parę koszy na śmieci, naliczyłem "aż" 3-4 sztuki :/ Wynik tego wiadomo jaki był. Aaaa dowiedziałem się też przy okazji jak wracałem, że około godziny 23-3 nie zatankujecie LPG na stacjach wzdłuż trasy. |
Co do smieci to i tak plac zawsze sprzataja po imprezach ;)
|
co to ku***378;wa jakie***347; regionalne tematy na og***243;lno***347;wiatowym forum w j***281;zyku polskim?
|
lol :D a zebys wiedzial! :P
|
ja mieszkam 10km od Tychow, widze ze moja Mala Ojczyzna weszla na ogolnopolskie forum, no milo nie powiem, a co do zyrafy to qrna nie rozumiem Cie @epol - zyrafa Ci na zyrafe nie wyglada? zyrafa pelna geba, moze nieco wieksza, ale zyrafa :D
z tego co pamietam jestes z Mikolowa wiec to LPG na 5-10 km to mozna przezyc jak sie nie zatankuje ;), ale zawsze powinno byc na jetcie albo bp (nie pamietam jak sie ta stacja nazywa) kolo OBI, na Alei Bielskiej p.s. moja wypowiedz oczywiscie niczego wartosciowego w forum nie wnosi, ale niemniej jednak biorac pod uwage fakt, ze wypilem pare piwek a jest goraco wiec jest mi niezmiernie milo, ciesze sie bardzo, iz moglem sie wypowiedziec na tymze forum po raz kolejny i nabic sobie kolejnego posta tak, to jest prowokacja, jak chcecie to zdegradujcie mnie za kare ze stopnia DOMator do zwyklego usera ;) |
Cytat:
|
Cytat:
mamy też murowany cyrk, pacał - 'podarunek' od wujcia Stalina i dużo innych pięknych rzeczy. pięknych jak kobieta z brodą. |
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:50. |