![]() |
Nie, bo to fotograf amator, nie tylko robi zdjecia amatorsko ale rowniez slabo reklamuje fotolab;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak to bywa niestety z Grouponami.
Trzeba uważać. Warto reklamować. |
Skuszony dobrą ceną oraz wcześniejszą dobrą "współpracą" kupiłem na Grouponie wykonanie zdjęć w fotolabie Empik, o to:
http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...otopl/12978535 Wybrałem linie Premium, w której to jak i w standardowej są "Wszystkie fotografie wykonane na wysokiej jakości papierze firmy Kodak". Fotki przyszły na jakimś cienkim papierze "no name". Wcześniejsze fotki robione u nich faktycznie miały nadruk Kodak na odwrocie zdjęcia. Zawiodłem się. Będę tak czy siak składał reklamację. |
no widzisz, a ja Fotojokerowi dalem szanse 2 razy - raz klisza (ha - mialem takie cos! prawie jak z muzeum :D ) a raz cyfrowo
w przypadku kliszy poziom szumow byl tragiczny - nie odebralem odbitek w przypadku cyfrowych zdjec byly przeostrzone i sprowadzone maszynowo do jednego poziomu jasnosci, czyli mowiac wprost - zje...ne odebralem tylko dlatego, ze miedzy innymi byly tam paszportowki a czas mnie gonil i nie mialem czasu na ponowne skladanie zamowienia gdzie indziej podsumowujac - moja myszka juz tego adresu nie kliknie a biorac pod uwage, ze w sklepach nie prowadza osprzetu do Pentaxa, to takze moja stopa tam nie postanie :P |
Cytat:
Cytat:
|
trzeba bedzie sprobowac - empik mnie juz zdenerwowal kiedys, fotojoker jest nie do przyjecia (z uwagi na jakosc), jak na razie cena/jakosc rossmann u mnie wygrywal, ale od 3 (sic!) lat nie wywolywalem nic
a czas ten wlasnie nadszedl :matrix: |
Cytat:
Musiałbyś spróbować :-) może na mniejszej ilości zdjęć. Na pewno realizacja zamówienia była błyskawiczna :-) |
Już nie trzeba blokować. :]
|
No właśnie.
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
|
Cytat:
|
Odkopie trochę temat.
Potrzebuję wywołać zdjęcia. Bardzo często korzystałem z empikfoto, czasem media markt ale jakoś ceny mnie nie przekonują. Czy ktoś może korzystał z usług www.foto4u.pl ? Cena za format 10x15 to tylko 0,29 zł. |
Firmę z kalendarzami wybrałem już jedną z Allegro (jest ich sporo), będę pewnie dzisiaj zamawiał. Z książki na razie raczej zrezygnuję, bo po pierwsze drogie to jest i potrzeba czasu, żeby się wgryźć w te różnice (książki są i po 60 i po 400 złotych). A dodatkowo przygotowanie tego wszystkiego wygląda na bardzo czasochłonne. Jako, że pewnie miałbym czas, żeby nad tym siąść pod koniec tygodnia, to nie ma już co liczyć, że na święta by było. Więc pewnie przy następnej okazji.
|
Cytat:
Jestem w takim razie również zainteresowany opiniami. |
Odświeżę.
Będę chciał zamówić kalendarz i prawdopodobnie książkę z własnych zdjęć - znacie jakieś sprawdzone firmy, w których można to dobrze i szybko zrobić? |
Cytat:
|
Nigdy nie wywo***322;ywa***322;em odbitek przez allegro, robi***322;em odbitki na stronie www.fujifilm.pl i za ka***380;dym razem by***322;em zadowolony, naprawd***281; super jako***347;***263; zdj***281;***263;.
|
A co s***261;dzicie o ofertach labolatoriow fotograficznych na Allegro??? Moze ktos z Was korzystal i podzieli sie swoimi spostrzezeniami???
|
Poszpera***322;em, poszpera***322;em i oto wynik moich poszukiwa***324;. Poni***380;ej zestawienie fotolab***243;w i ceny za odbitk***281; 10x15. Ceny nie uwzgl***281;dniaj***261; koszt***243;w wysy***322;ki.
superfoto - 0,49 PLN vertis - 0,59 PLN empikfoto - 0,69 PLN labfoto - 0,79 PLN efoto - 0,59 PLN fotojoker - 0,35 PLN fotogeneral - 0,65 PLN akmfoto - 0,60 PLN edysk - 0,35 PLN extrafoto - 0,33 PLN fotolaboratorium - 0,55 PLN labnet - 0,50 PLN ufoto - 0,35 PLN Osobi***347;cie korzysta***322;em z labfoto. Najdro***380;szy ale... szybki termin realizacji - do 2 dni. Bardzo dobra kolorystyka zdj***281;***263;. Przy zam***243;wieniu pow. 40 PLN - dostawa gratis. |
rossmann czy jak to sie pisze
ale zamawiaj przez net ;) fajniejsze promocje jestem pozytywnie zaskoczony kiedys zamowielem (pare lat temu) i na kazdym zjdeciu byla mala rysa - odpuscilem sobie, choc jakosc poza tym idealna, na rzecz empiku z empiku kozystalem dlugo - ze dwa lata? dluzej? ale... empik dwa razy pod rzad skopal mi zdjecia, wiec wiecej nie zaryzykuje a reklamacje via email odpowiedzieli, ze pretensje powinienem miec do ich labu gdzies na slasku... chwd :P test fotojokera to byla komedia - zdjecia tak ciemne, ze ledwo cos bylo widac - widac, ze urzadzenie jechalo na automacie (18% szarosci sredniej), tylko, ze zdjecia byly z plazy, wiec... kontroli jakosci nie maja gdyby nie fakt, ze robilem tez paszportowki wtedy w tym samym zamowieniu, to bym nie odebral w ogole i poslalem do rosmana - bylu super i tanio kolejne podejscie tez niedlugo znowu bede do nich slal ;) |
Odswierzam temat.
Czy sa jakies dobre, tanie fotolaby czy te co byly rok temu tylko ? |
odebrałem zdjęcia. jestem z nich zadowolony. tak jak sobie wykadrowałem/retuszowałem itp tak mam i to chodzi :spoko:
|
u mnie nic. nawet w spamniku sprawdziłem, ale tam tylko myślą, że mi kuśka nie staje, albo, że jestem wariatem/ćpunem i chcą jakieś prochy sprzedać....
na początek stuknę mailem... edit: i jest odpowiedź i wszystko jasne... Bardzo przepraszamy za wydłużenie terminu realizacji zlecenia. Zdarzenie wystąpiło w wyniku problemów technicznych, za które najmocniej pragniemy przeprosić. W dniu dzisiejszym dane zostały przywrócone- obecnie trwa realizacja zlecenia. Z chwilą zakończenia obróbki wy***156;lemy potwierdzenie wykonania. Za niedogodno***156;ci jeszcze raz bardzo przepraszamy. |
Cytat:
|
ja wysłałem i cisza :|
potwierdzenie dostałem, miałem dostać maila jak będą gotowe i nic... jutro będę dzwonił...znam już tel. do osoby odpowiedzialnej za odbitki tam gdzie kazałem coby odbiór był :> |
Odebra***322;em zdj***281;cia z Carrefoura. Na pierwszy rzut oka ujd***261;, ale zachwycony nie jestem.
Odbitki robione s***261; na FujiFilm. Przed wys***322;aniem kadrowa***322;em zdj***281;cia do formatu 10x15, ***380;eby mi czego***347; nie poucinali, ale z tego co widz***281; zrobili jaki***347; drobny oversizing. Druga rzecz to kolory - nie s***261; takie ***380;ywe jak na monitorze. Trudno mi pr***243;wna***263;, bo to moja pierwsza pr***243;ba robienia odbitek z cyfr***243;wki i mo***380;e tak to wychodzi, ale np. chodnik w tle, kt***243;ry jest bia***322;y w rzeczywisto***347;ci i na monitorze na odbitkach wyszed***322; w jakim***347; lekko r***243;***380;owym zabarwieniu. Tak wi***281;c z uwagi na cen***281; nie ***380;a***322;uj***281; zam***243;wienia, ale jak wspomnia***322;em - zachwycony niie jestem. |
ja właśnie zamówiłem komplecik 50 szt. mają bardzo szybki serwerek, 51mb w rarze w minute wysłałem.
|
to dajcie znac koniecznie
z ostatnich dwoch wywolan w empiku jestem zdecydowanie mniej zadowolony, niz bylem z poprzednich, wiec moze cos fajngo sie trafi... |
Ja jeszcze nie :( - zamiawia***322;em w ***347;rod***281;, zawiadomienie o wykonaniu zlecenia dosta***322;em w pi***261;tek wieczorem, ale do odbioru b***281;d***261; dopiero w poniedzia***322;ek.
|
i jak te zdjęcia z carrefour'a ? odebraliście już ? zastanawiam się nad tym, aby też skorzystać z tej promocji. jak długo czekaliście od momentu zamówienia do odbioru ? no i jak z jakością ?
|
Zaryzykowa***322;em - pu***347;ci***322;em 4 x 50... Na razie... :D
|
za 50 zdjęć 10 złotych to chyba warto zaryzykować.
zaraz chyba tak zrobię, tylko sobie tą 50 przygotuję. edit: no i lecą - zobaczymy :mruga: |
Czy mia***322; kto***347; mo***380;e okazj***281; korzysta***263; z pkt Carrefour'a?
Ciekawi mnie jako***347;***263; ich us***322;ug, bo mam troch***281; zdj***281;***263; do zrobienia, a na ich stronach jest nawet kusz***261;ca promocja - 20gr za odbitk***281; 10x15... |
Cytat:
naprawde programik jest swietny! :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
edycja-> synchronizuj obszar przyciecia- i przesuwa sie rameczke tam gdzie sie chce... |
Cytat:
mam tylko jedno pytanko- czy w momencie gdy on pokazuje ta rameczke, jak zostanie zdjecie przyciete czy mozna ja przesuwac w gore lub w dol? |
Ja od pewnego czasu daje TU: http://fotolaba.pl/index.php ludzie naprawde znaja sie na rzeczy
Ostatnio odebralem pierwsze zdjecia z cyfrowki i jestem, bardzo zadowolony. |
Cytat:
Odebrałem wczoraj po pracy fotki 10x13 w jednym z punktow uFOTO i wyglądają ładnie jak na mój pierwszy raz ;) |
Cytat:
No ale ten programik tez mi przypadl do gustu:spoko:Dlatego sie z Wami podzielilem:D |
ja wywołuje 10x13 lub 10x15 z białymi paskami i jest git :mruga:
@rosol - programik świetny :spoko: |
Cytat:
Bardzo ladnie idzie to tym programikiem http://ekot.dk/programmer/JPEGCrops/...ops0.6.22b.exe |
kolega robi odbitki w empiku jakosc na kolana mnie wcale nie powalila.
Robilem juz w wielu punktach w bielsku i wychodze z zalozenia ze najlepsze robia w MM ( poza ciszkiem - zdecydowanie najlepszy, ale skurczybuk drogi cos ok 1PLN za odbitke 10x15), ale male ale... Standardowo zdjecia z cyfrowek w MM sa cieniutkie. Trzeba niestety kazde zdjecje poprawiac recznie na tym "kiosku" kodaka i w chodzic w tak zwane upiekszanie zdjecia a to troche trwa przy zdjecjach 1,5 mb i ilosci 50 sztuk spedzimy tam jak nic godzinke:haha: Wybierajac zdjecie wchodzimy w tak zwane "upiekszanie zdjecia" i tam przestawiamy wartosc na chyba 1 - max jest 2 - najwyzsza ( dawno nie bylem i juz nie pamietam - ale nie dawc najwyzszej bo to juz przegiecie). no nie wazne jak zwal tak zwal. wyciaga ze zdjecia wszystkie szczegoly malo widoczne w ciemnych miejscach, ustawiajac przy okazji biel. No i cena 40 groszy robi swoje - przy duzej ilosci - ale to tylko jako dodatek;) |
Zdecydowałem się na zrobienie odbitek na www.uFoto.pl, ale mam jeszcze apre pytań.
Mam fotki w rozdzielczosci 2048x1536 (skala 4:3), więc mam je wywołać w formacie 10x13?? |
3,5 za priorytet
6 albo 6,5 (nie pamietam) za polecony priorytet maja tez opcje wysylki za granice, ale cen nie pamietam |
Cytat:
A ile mneij wiecej ksoztuje taka przesyłka do domu tych fotek? |
a ja myslalem ze to seria sla do wszytskich zarejestrowanych...
musze zobaczyc - moze to z racji konta na idg - przez nich sporo spamu mi wpada, ale i pare fajnych promocji bylo (np na nowa czesc harrego - bardzo tanio kupilem zaraz po premierze) |
10% rabatu to i ja mam na kartę, ale bydluny innymi promocjami mnie nie potraktowali :| i stracili sporo...
|
konto zakladasz na www.fotoempik.pl
wysylka jest jako dodawanie do albumu - polecam przez jave bo mozna na raz wiecej zdjec wyslac (max 100MB na raz, ale mozna do jednego albumu pchac po kilka razy) odbior osobisty jest w salonach empik - w wybranych w ciagu doby, w pozostalych po kilku dniach to za free a za doplata przysla ci do domu salon odbioru wybierasz pod koniec zamowienia maja nawet edytor na stronie do kadrowania itp, ale dziala wolno, wiec lepiej zrobic to u siebie i nawet drugi raz wepchnac zdjecie na serwer |
Chłopaki, a jak jest z przesyłką w Empiku, ile kosztuje, gdzie można odebrać je osobiście?
EDIT: Założyłem sobei już konto w/na Empiku, ale cholera znów są problemy z pocztą na onecie i nie mogę potweirdzić rejestracji (( |
Rowniez bawie sie w empik. Nie mialem nigdy problemu, lecą fotki szybko i wszystko gładko idzie. Jakosc jest rewelacyjna.
ps. ed...masakrycznie duzo fotek. :) Ps. mozna wiedziec ile zaplaciles? Jakis upust? |
ponad 50 zdjec co daje 49gr i 25% upustu jaki dostraje tak srednio dotychczas raz na dwa miesiace za samo to ze mam u nich konto - zwykle jak dadza rabat to dopiero wtedy wysylam im duuuuza paczke zdjec :)
rabat stracil waznosc 5 siepnia jak bylem w gorach, ale i tak go naliczyli - chyba nie przestrzegaja tego tak bardzo rygorystycznie edit: jak nie dadza akurat rabatu, to i tak mam 44gr - za karte premiumclub jest 10% rabatu na stale |
Cytat:
jakim sposobem odbitki po 37 groszy? :hmm: |
ed - a jakosc "moze byc" to znaczy ze taka jak z empiku czy sa jakies roznice?
jak na razie empik biju, jak dla mnie, wszytskie inne punkty jakie znam - wczoraj uplodowalem tam ponad 200 zdjec z pelna przepustowoscia lacza (co faktycznie jst u nich dosc zadkim zjawiskiem) i odbitki mam za 37gr od tanszego fotojokera czy rossmana sa lepsi zeby bylo zabawiniej, sa lepsi od autoryzowanego kodaka, choc sami pracuja tez na kodaku :D co do chodzenia z karta do punktu - w empiku jest ponad polowe taniej, jesli sie wysle przez net a nie zaniesie karte czy plyte do nich :) |
Cytat:
UL mam 256kbps i ładowałem na ftp. |
Cytat:
ile czasu trwał upload ? |
|
Cytat:
dobre ceny przy sporych ilo***347;ciach, ale trzeba zapami***281;ta***263; :) Cytat:
mo***380;liwo***347;***263; ***322;adowania na ftp :spoko: jak przyjd***261; odbitki to dam foty z test***243;w :hahaha: |
ja korzystam z ufoto,kolory dobre i cena chyba najni***380;sza(ok 28 gr za sztuk***281; ,w zale***380;no***347;ci od ilo***347;ci fotek),kup przez allegro(jest taniej ni***380; na stronce).Pozdrawiam
|
|
http://lab-net.pl/
Tylko tu korzystam. ***379;adnych zastrze***380;e***324;, papier kodaka, idzie b***322;yskawicznie - jak masz konto w mbanku to robi***261; natychmiast po przelewie. |
Raz zam***243;wi***322;em na superfoto.pl Nie mia***322;em wi***281;kszych zastrze***380;e***324;.
Pozdrawiam |
ja raz zamawiałem w http://www.fotodigital.pl/ i nic do nich nie mam, oprócz tego, że źle mi skadrowali, no ale to mój błąd, mój błąd, mój błąd, bo nie zrobiłem tego wcześniej sam.
|
http://www.euro.com.pl/euro_wywolywaniezdjec.xml
Mo***380;na zdj***281;cia odebrac w du***380;ej ilo***347;ci salon***243;w rtv-euro-agd i jak dla mnie jako***347;***263; zdj***281;***263; bez zarzutu i ceny jak trafisz na promocje to nawet 33 gr za 10x15 |
Ja zawsze jak chcę zrobić orbitkę to idę z kartą SD albo płytką CD do salonu (których w moim mieście jest nie mało) i tam robię na miejscu :)
Pozdrawiam |
Zamawianie odbitek przez internet.
postanowiłem dzisiaj zrobić trochę odbitek zdjęć z wakacji i zacząłem od www.empikfoto.pl gdzie może nie jest najtaniej, ale jakość jest super i nigdy nie było problemów z przesyłaniem. dzisiaj zonk - pół dnia serwer nie działał a teraz przesyła się z prędkością modemu telefonicznego. :|
założyłem ten temat, aby można było wpisywać tu swoje doświadczenia z fotolabami internetowymi. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22. |